Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-09-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Βαρθολομαίου-Χριστόδουλου
  • [02] Αριστα στο ''Ελευθέριος Βενιζέλος''
  • [03] Εργα στο σταθμό του ΗΣΑΠ στα Πευκάκια
  • [04] Βενιζέλος: ''Ατυχείς οι επιλογές της ΝΔ''
  • [05] Καραμανλής: '' Μαζί για τα κοινά προβλήματα''
  • [06] Σε Υμηττό και Βύρωνα σήμερα ο Γλέζος
  • [07] Αισιοδοξία Τσοχατζόπουλου για τις εκλογές
  • [08] Διαψεύδει συνάντηση με Τζανετάκο ο Χριστόδουλος
  • [09] Στο Παγκράτι ο Φώτης Κουβέλης
  • [10] Μακελειό στην Υεμένη
  • [11] Απαγχονισμός πέντε ανδρών στο Ιραν
  • [12] Απειλεί η ΕΤΑ!
  • [13] Τελευταία ημέρα της συνόδου των G7 στην Ουάσιγκτον

    [01] Συνάντηση Βαρθολομαίου-Χριστόδουλου

    29/9/2002 4:10:00 μμ

    Τη χαρά και την ικανοποίησή του που βρίσκεται και πάλι στην Αθήνα, εξέφρασε ο οικουμενικός πατριάρχης κύριος Βαρθολομαίος φτάνοντας το μεσημέρι στο κτίριο της αρχιεπισκοπής Αθηνών. "Χαίρομαι γιατί κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα διαπιστώνω την αφοσίωση του κόσμου στη μητέρα εκκλησία", τόνισε ο κύριος Βαρθολομαίος και πρόσθεσε πώς χαίρεται ακόμη που οι πιστοί έχουν την ευτυχία να έχουν ως πνευματικό ηγέτη τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος ανταποδίδοντας τη φιλοφρόνηση εξέφρασε και αυτός τη χαρά του λέγοντας, πώς ο πατριάρχης είναι πάντα ευπρόσδεκτος, ενώ τον παρεκάλεσε να ευλογήσει τον ελληνικό λαό για να προοδεύσει.

    Αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης --ο οποίος πραγματοποιεί ανεπίσημη επίσκεψη έως την Τετάρτη--θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή.

    [02] Αριστα στο ''Ελευθέριος Βενιζέλος''

    29/9/2002 3:46:00 μμ

    Εντυπωσιασμένοι και απόλυτα ικανοποιημένοι από το υψηλό, όπως το χαρακτήρισαν, επίπεδο ασφαλείας του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, αναχώρησαν για τις Ηνωμένες Πολιτείες οι Αμερικανοί επιθεωρητές του νεοσύστατου Οργανισμού Ασφάλειας Μεταφορών. Το τριμελές κλιμάκιο των επιθεωρητών έφθασε στη χώρα μας πριν 15 ημέρες και συνοδευόμενο από υψηλόβαθμα στελέχη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών υπέβαλλε σε εξονυχιστικούς ελέγχους όλα τα συστήματα ασφαλείας.

    10! και στο προσωπικό

    Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν οι επιθεωρητές αξιολόγησαν τα 14 σημεία ελέγχου επιβατών και χειραποσκευών, τα 4 σημεία ελέγχου αντικειμένων όλων των διαστάσεων, τα 8 μηχανήματα που λειτουργούν στο α΄επίπεδο ελέγχου αποσκευών, και τους δύο τομογράφους. Επίσης, παρακολούθησαν από κοντά στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, 750 άτομα που απαρτίζουν το τμήμα ασφάλειας του αεροδρομίου.

    Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, οι Αμερικανοί επεσήμαναν πολλές φορές την αρτιότητα και τη λειτουργικότητα των τελευταίας τεχνολογίας συστημάτων ασφαλείας καθώς και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού ασφαλείας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν μάλιστα για το σύστημα ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών, το οποίο και προσανατολίζονται να εγκαταστήσουν και στα δικά τους αεροδρόμια.

    Παράδειγμα προς μίμηση το αθηναϊκό αεροδρόμιο

    Ο οργανισμός Transportaition Security Administration, TSA, δημιουργήθηκε μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου και συγκέντρωσε όλες τις αρμοδιότητες για τον έλεγχο ασφαλείας σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς.

    Οι επιθεωρητές του TSA, θα επισκέπτονται μια φορά το χρόνο σημεία σε όλο τον κόσμο απ' όπου διέρχονται μεταφορικά μέσα αμερικανικών συμφερόντων και κυρίως αεροδρόμια. Σε περίπτωση που διαπιστώνουν ελλείψεις σε θέματα ασφάλειας, δεν έχουν βέβαια αρμοδιότητα να επιβάλλουν κυρώσεις, αλλά θα εκδίδουν ταξιδιωτική οδηγία αποτρέποντας τους Αμερικανούς πολίτες να επισκέπτονται τις συγκεκριμένες χώρες.Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 1996, οπότε μετά από έλεγχο ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, από άλλον αμερικανικό οργανισμό, είχε εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία εις βάρος της χώρας μας.

    Το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" πέρασε με άριστα πάντως τις πρώτες εξετάσεις του αμερικανικού Οργανισμού Ασφάλειας Μεταφορών. Ενδεικτικό μάλιστα της διεθνούς αναγνώρισης που απολαμβάνει σε θέματα ασφάλειας ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι και το γεγονός ότι το περιοδικό Aviation security, που εκδίδεται στο Λονδίνο και είναι παγκοσμίως το κορυφαίο έντυπο στο χώρο ασφαλείας αερομεταφορών, στο τελευταίο τεύχος του έχει εξώφυλλο το "Ελευθέριος Βενιζέλος" με τετρασέλιδο αφιέρωμα στις εσωτερικές σελίδες.

    Το ρεπορτάζ αποτελεί κυριολεκτικά έναν ύμνο στο υψηλό επίπεδο ασφαλείας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Γίνονται συχνές αναφορές και στο 2004 και επισημαίνεται ότι η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους ολυμπιακούς αγώνες επιδεικνύοντας ένα ολοκαίνουριο αεροδρόμιο με την ασφάλειά του να είναι η καλύτερη που μπορεί να επιτευχθεί.

    Το δημοσίευμα καταλήγει τονίζοντας ότι το τμήμα ασφάλειας του αεροδρομίου έχει πετύχει απόλυτα στο έργο του και στο πνεύμα των ολυμπιακών αγώνων ο συντάκτης παρομοιάζει την ομάδα ασφάλειας του Ελευθέριος Βενιζέλος, με πυρσό που τα άλλα αεροδρόμια οφείλουν να ακολουθούν αλλά και να μαθαίνουν από αυτόν.

    [03] Εργα στο σταθμό του ΗΣΑΠ στα Πευκάκια

    29/9/2002 2:42:00 μμ

    Kλείνει από αύριο ο σταθμός του ηλεκτρικού στα Πευκάκια, στην κατεύθυνση προς Κηφισιά,καθώς ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης του σταθμού. Οι επιβάτες που κατευθύνονται προς Κηφισιά και θέλουν να αποβιβαστούν στα Πευκάκια θα κατεβαίνουν στον επόμενο σταθμό στη Νέα Ιωνία, θα περνούν απέναντι και με το ίδιο εισιτήριο θα επιβιβάζονται στο τρένο με κατεύθυνση προς Πειραιά, προκειμένου να αποβιβαστούν στα Πευκάκια.

    [04] Βενιζέλος: ''Ατυχείς οι επιλογές της ΝΔ''

    29/9/2002 3:59:00 μμ

    Ως ατυχείς χαρακτήρισε τις επιλογές υποψηφίων που έκανε η ΝΔ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, με κορυφαίες τις επιλογές του κ.Τζαννετάκου στην Αθήνα και του κ.Ψωμιάδη στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος. Αναφερόμενος στον υποψήφιο της Ν.Δ. στο δήμο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο κ. Βενιζέλος παρατήρησε ότι τον ξενίζει το γεγονός ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών της Θεσσαλονίκης που δηλώνει ικανοποιημένο από το έργο του.

    Οσον αφορά για τον υποψήφιο νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη επισήμανε ότι ''τίθενται πολύ σημαντικά πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα, ζητήματα πίστης στη δημοκρατία και στους θεσμούς της, ιστορικής ευαισθησίας και μνήμης, όπως, για παράδειγμα, μνήμης σε σχέση με τη δικτατορία της 21ης Απριλίου".

    Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού, ο κ. Ψωμιάδης συμβολίζει μια πολιτική, μια ιδεολογική, μια αισθητική αντίληψη που δεν αρμόζει στη Θεσσαλονίκη.

    [05] Καραμανλής: '' Μαζί για τα κοινά προβλήματα''

    29/9/2002 3:42:00 μμ

    Ενωτικό άνοιγμα προς όλους τους Ελληνες πολίτες, ενόψει και των δημοτικών εκλογών έκανε σήμερα από το Βόλο ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, όπου παραβρέθηκε στα τα εγκαίνια εκλογικού κέντρου του υποψήφιου Νομάρχη της Ν.Δ.,Γιάννη Πρίντζου.

    "Επιλέξαμε και στηρίζουμε ανθρώπους ικανούς να προωθήσουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Και τα προβλήματα αυτά δεν είναι ούτε μπλε, ούτε πράσινα, ούτε κόκκινα. Είναι κοινά για όλους. Απαιτούν προσπάθειες στηριγμένες από όλους. Αυτό το στόχο υπηρετούμε και είμαστε απόλυτα αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής εκθειάζοντας ταυτόχρονα το ήθος και την προσωπικότητα του υποψήφιου Νομάρχη.

    [06] Σε Υμηττό και Βύρωνα σήμερα ο Γλέζος

    29/9/2002 3:19:00 μμ

    Το μνημείο στο Καμένο Δάσος του Υμηττού που έχει στηθεί προς τιμήν των πυροσβεστών -που έχασαν τη ζωή τους για την προστασία του Υμηττού επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά Μανωλης Γλέζος και κατέθεσε λουλούδια. "Αποδώσαμε φόρο τιμής στους πυροσβέστες και ιδιώτες εθελοντές που με αυτοθυσία πριν τρία χρόνια έδωσαν τη ζωή τους για τη σωτηρία του δάσους", τόνισε ο Μανώλης Γλέζος και δεσμεύτηκε ότι ο Συνδυασμός του θα αγωνιστεί για τη διάσωση των υπολοίπων δασών, την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, της πλημμυρογέννεσης και της έκπλυσης των εδαφών.

    Αμέσως μετά ο κ. Γλέζος μαζί με τους υποψήφιους σύμβουλους του συνδυασμού του, επισκέφθηκαν το ιστορικό κέντρο του Βύρωνα στην πλατεία Αγίου Λαζάρου και συνομίλησαν με δημότες σχετικά με το πρόγραμμά τους για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς.

    [07] Αισιοδοξία Τσοχατζόπουλου για τις εκλογές

    29/9/2002 2:55:00 μμ

    Την εκτίμησή του ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ελπίζει σε πολύ καλά αποτελέσματα στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ανατρέποντας στην πράξη τα γκάλοπ, εξέφρασε από την Θεσσαλονίκη ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο κ. Τσοχατζόπουλος, απαντώντας επίσης στις προτροπές του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή προς τους ψηφοφόρους, να στείλουν μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση, τόνισε ότι θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλός στις δηλώσεις του, γιατί τα μηνύματα που στέλνει μπορεί να έχουν ως παραλήπτη τον ίδιο.

    ''Η αδυναμία της ΝΔ να υποστηρίξει αξιόπιστα μία προοδευτική πολιτική τοπικής αυτοδιοίκησης, τους οδηγούν σε τέτοιου είδους ατραπούς, ελπίζοντας ότι κατηγορώντας την κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενοι το όποιο κλίμα υπάρχει στον κόσμο για αδυναμίες, καθυστερήσεις, ατέλειες της κυβέρνησης, θα πετύχουν άλλου είδους κλίμα στις εκλογές, το οποίο θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν. Ας προσέξει ο κ. Καραμανλής, που στέλνει αυτά τα μηνύματα, μην τυχόν και αυτή τη φορά ο ταχυδρόμος χτυπήσει την πόρτα του αποστολέα στη Ρηγίλλης'', τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

    Ειδική μνεία έκανε ο κ. Τσοχατζόπουλος και στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι προέρχονται από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και διακρίνονται για τις γνώσεις και εμπειρίες τους, και γι΄αυτό τους εμπιστεύονται οι πολίτες.

    Σχολιάζοντας δε τους χειρισμούς του σημερινού δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι είναι ''ξεπερασμένοι, αναχρονιστικοί και ανεπαρκείς'' και έκανε λόγο για ''υπερφίαλο τρόπο διεκδίκησης έργων από την κυβέρνηση", που όφειλε όμως να έχει κάνει ο δήμος, ενώ απαντώντας στον υποψήφιο νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη που χαρακτήρισε σε παλαιότερες δηλώσεις του την χούντα ως επανάσταση, υπογράμμισε ότι δεν έχει θέση σε εκλογές δημοκρατικού θεσμού.

    [08] Διαψεύδει συνάντηση με Τζανετάκο ο Χριστόδουλος

    29/9/2002 1:59:00 μμ

    Εμμένει στην αρχική αρνητική του θέση, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος για συνάντηση με τον υποψήφιο υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραία της ΝΔ Γιάννη Τζαννετάκο. Αυτό τόνισαν κύκλοι της Αρχιεπισκοπής, σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα τα οποία φέρουν τον κ. Χριστόδουλο να δέχεται τις επόμενες ημέρες τον κ. Τζαννετάκο, μαζί με τους υποψηφίους νομάρχες Αθηνών και Πειραιώς.

    Παρόλα αυτά ο Γιάννης Τζαννετάκος συνεχίζει τις επισκέψεις του στην Αττική για να ενημερώσει τους πολίτες για το πρόγραμμα του συνδυασμού του. Σήμερα ο ο υποψήφιος υπερνομάρχης επισκέφθηκε την Πλάκα.

    Την ίδια ώρα η υποψήφια δήμαρχος Αθήνας Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε την περιοχή της Γκράβας.

    [09] Στο Παγκράτι ο Φώτης Κουβέλης

    29/9/2002 2:56:00 μμ

    Το πρόγραμμα της "Αλλης Αθήνας" για το δεύτερο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων παρουσίασε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Φώτης Κουβέλης, κατά την περιοδεία του στο Παγκράτι. Ο κύριος Κουβέλης ζήτησε την άμεση υπαγωγή στην αποκλειστική ευθύνη του δήμου του Εθνικού Κήπου, του Ζαππείου και των λόφων Αρδηττού και Αγρας.

    [10] Μακελειό στην Υεμένη

    Πηγή: ΑΠΕ 29/9/2002 6:52:00 μμ

    Τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αυτόματα όπλα που σημειώθηκε σήμερα μπροστά από την πρεσβεία της Βρετανίας στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σανάα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Επίσημη κυβερνητική πηγή της Υεμένης ανακοίνωσε ότι τρία μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας τραυματίστηκαν στο επεισόδιο αυτό, χωρίς να κάνει λόγο για νεκρούς τονίζοντας παράλληλα ότι οι πυροβολισμοί δεν είχαν στο στόχαστρο τη βρετανική πρεσβεία.

    [11] Απαγχονισμός πέντε ανδρών στο Ιραν

    29/9/2002 2:57:00 μμ

    Εκτελέστηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην Τεχεράνη πέντε άνδρες που είχαν κατηγορηθεί για βιασμούς και για εκβιασμό μπροστά σε περίπου 10.000 ανθρώπους που παρακολούθησαν τον απαγχονισμό τους. Οι πέντε άνδρες, μέλη μιας συμμορίας που οι αστυνομικές αρχές αποκαλούν "οι μαύροι γύπες", είχαν καταδικαστεί σε θάνατο και η ποινή τους επισφραγίστηκε από το εφετείο της Τεχεράνης την περασμένη Τρίτη.

    Οι απαγχονισμοί εκτελέστηκαν τα ξημερώματα πάνω σε γερανοφόρα οχήματα σε δύο πλατείες της πρωτεύουσας, στην Αζάντι οι δύο και στη Λαβιζάν οι άλλοι τρεις, παρουσία και των συγγενών των θυμάτων τους.

    Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι πολλές γυναίκες, θύματα της συμμορίας, τηλεφώνησαν στις αρχές για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους όταν έγινε γνωστό ότι οι δράστες επρόκειτο να εκτελεστούν. Οι γυναίκες δεν είχαν καταθέσει μηνύσεις "για λόγους τιμής".

    Να σημειωθεί ότι ο φόνος, η ένοπλη ληστεία, ο βιασμός, η αποστασία και το εμπόριο ναρκωτικών (σε ποσότητα μεγαλύτερη των πέντε κιλών οπίου) είναι πράξεις που επισύρουν τη θανατική ποινή στο Ιράν.

    [12] Απειλεί η ΕΤΑ!

    29/9/2002 2:48:00 μμ

    Νέες απειλές για τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον πολιτικών κομμάτων στην Ισπανία, εξαπέλυσε σήμερα η ΕΤΑ, ως απάντηση για τις δικαστικές διώξεις των ανταρτών και των πολιτικών υποστηρικτών της οργάνωσης. Η ΕΤΑ ανέλαβε επίσης την ευθύνη για τον θάνατο ενός πολιτοφύλακα στις αρχές της εβδομάδας.

    "Όσο οι δυνάμεις εισβολής βρίσκονται στη Χώρα μας, δεν θα υπάρχει ειρήνη", αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΤΑ που δημοσιεύτηκε στη βασκική εφημερίδα "Gara".

    Οι απειλές της ΕΤΑ προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Λαϊκού Κόμματος. Ο πρόεδρος του στη Χώρα των Βάσκων Κάρλος Ιτουργκάις, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι "οι δολοφόνοι της ΕΤΑ δεν θα μας φοβίσουν και δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω". Πρότεινε μάλιστα το κόμμα του να ανοίξει και άλλα γραφεία στη Χώρα των Βάσκων.

    [13] Τελευταία ημέρα της συνόδου των G7 στην Ουάσιγκτον

    29/9/2002 7:15:00 μμ

    Η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας πρέπει να γίνει αμέσως λειτουργικότερη και για τις αναπτυσσόμενες οικονομίες του πλανήτη, τόνισε σήμερα τελευταία μέρα της κοινής συνόδου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου(ΔΝΤ)-Παγκόσμιας Τράπεζας ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Χορστ Κέλερ. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζέιμς Γούλφενσον απευθυνόμενος στις αντιπροσωπείες των 184 κρατών μελών της συνόδου, στην Ουάσινγκτον, υπογράμμισε πόσο ''αφόρητος'' έγινε ένας κόσμος στον οποίο ''ένα ποσοστό μόλις 15% ελέγχει μέχρι και 80% του παγκόσμιου εισοδήματος''.

    ''Χαιρετίζουμε τον κριτικό διάλογο της κοινής γνώμης''

    O πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας τόνισε ότι ''το αίτημα για έναν δικαιότερο κόσμο ισοδυναμεί με το αίτημα για την επικράτηση της ειρήνης, ειρήνη που δεν μπορεί να διασφαλιστεί μόνον χάρη στη στρατιωτική ισχύ''.

    Οι κίνδυνοι για τη διεθνή οικονομία, καθώς και οι αβεβαιότητες που πλανώνται σήμερα βρέθηκαν στο επίκεντρο της τελικής παρέμβασης του Χορστ Κέλερ, που συνέστησε πάντως να αποφευχθεί πάση θυσία ''η επικράτηση ενός κλίματος απαισιοδοξίας'' ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και επενδυτές της διεθνούς οικονομίας.

    Συνέστησε επίσης και εφ' όσον ο πληθωρισμός συγκρατείται σε μέτρια ποσοστά, η αρμόζουσα πολιτική επιτοκίων από κάθε κράτος ή κάθε ομάδα κρατών(ευρωζώνη) είναι το προσφορότερο μέσο παρέμβασης στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

    Υπαινισσόμενος προφανώς την παρουσία χιλιάδων διαδηλωτών στην περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας που φιλοξένησε μέχρι σήμερα την κοινή σύνοδο ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας, παρά την αισθητή παρουσία τριών χιλιάδων αστυνομικών, ο Κέλερ τόνισε οτι το ΔΝΤ "χαιρετίζει τον ευρύ, κριτικό διάλογο της κοινής γνώμης για την παγκοσμιοποίηση". Επίσης υπογράμμισε ότι επί των ημερών του το ΔΝΤ θέλει να λειτουργήσει με πολύ πιο "διάφανο" τρόπο, αλλά και να "μάθει να ακούει". Επίσης επισήμανε ότι θέλει η διαχείριση των προγραμμάτων του ΔΝΤ να καταστεί σταδιακά όλο και περισσότερο υπόθεση των ενδιαφερομένων κρατών μελών. "Δεν θα υπάρχει μία ενιαία προσέγγιση" αλλά θα λαμβάνονται υπόψη οι οικονομικές ανάγκες και προοπτικές των κρατών που θα ζητήσουν τη συνδρομή του ΔΝΤ είπε επίσης ο Κέλερ στην ομιλία του


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 29 September 2002 - 16:56:06 UTC