Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-10-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπακογιάννη:Στοίχημα τα προβλήματα της Αθήνας
  • [02] Να αλλάξει κατεύθυνση η Αθήνα, ζητά ο Παπουτσής
  • [03] Αισιοδοξία στα στρατόπεδα Μπακογιάννη-Τζαννετάκου
  • [04] Εκλογές στο Ιράκ
  • [05] Δεν συμμετέχει η Σ.Αραβία σε επίθεση κατά του Ιράκ
  • [06] Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί στη Δ.Οχθη
  • [07] Στα ίδια επίπεδα το πετρέλαιο θέρμανσης
  • [08] Νοεμβρη η ολοκλήρωση των εκκαθαριστικών
  • [09] Προχωρά η αποκρατικοποίηση ΔΕΗ-ΔΕΠΑ
  • [10] Η επιστροφή Κόκκαλη σηματοδοτεί εξελίξεις
  • [11] Ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού ο Λίνκαρ
  • [12] ''Τα χρυσά χρόνια ενός πρώην ναζιστή''

    [01] Μπακογιάννη:Στοίχημα τα προβλήματα της Αθήνας

    14/10/2002 11:15:00 μμ

    Ανοιγμα προς τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων έκανε απόψε η υποψήφια δήμαρχος Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής της. Η κ. Μπακογιάννη κάλεσε τους ψηφοφόρους να εκλέξουν τον καλύτερο δήμαρχο για την πόλη, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Το μεγάλο στοίχημα τόνισε είναι τα προβλήματα της Αθήνας. "Ολοι είμαστε συνεργάτες. Η Αθήνα αύριο θα έχει ένα δημοτικό συμβούλιο ευρύ, με τον Γιάννη Δημαρά, τον Σπύρο Χαλβατζή, τον Φώτη Κουβέλη. Αυτό είναι το κέρδος. Γιατί τα προβλήματα είναι υπεράνω από κομματικές σκοπιμότητες".

    Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι αισθάνεται υπερήφανη διότι το επίπεδο του προεκλογικού αγώνα ήταν υψηλό. Ηταν, υποστήριξε, μία μάχη εξαιρετική χωρίς ακρότητες και γι' αυτό ο αγώνας στέφθηκε με επιτυχία.

    "Απευθύνομαι σε όλους ανεξαιρέτως τους δημότες. Οι εκλογές δεν θα πρέπει να έχουν κομματικές σκοπιμότητες". Και καταλήγοντας στην ομιλία της είπε ότι μπορεί κάποιοι να απογοητεύθηκαν γιατί δεν εξελέγησαν, αλλά όπως σημείωσε και η ίδια έχει γευθεί ήττες, αλλά τόνισε ότι όλοι ξεκίνησαν σαν ομάδα και σαν ομάδα θα συνεχίσουν.

    [02] Να αλλάξει κατεύθυνση η Αθήνα, ζητά ο Παπουτσής

    14/10/2002 11:15:00 μμ

    Τη διαμόρφωση μιας νέας δημιουργικής και προοδευτικής πλειοψηφίας στον δήμο της Αθήνας ζήτησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδιασμού Ομορφη Πόλη" ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Χρήστος Παπουτσής. Απευθυνόμενος στους πολίτες που ψήφισαν στον α΄ γύρο άλλους συνδυασμούς αλλά και σε αυτούς που επέλεξαν την αποχή μίλησε για ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί και τους κάλεσε με τη συμμετοχή και τη ψήφο τους να αλλάξουν την κατεύθυνση της Αθήνας, να δώσουν την ευκαιρία να εφαρμοστεί ένα προοδευτικό πρόγραμμα για την πόλη και τους πολίτες της.

    "Η αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής, είπε ο κ. Παπουτσής, είναι μια μεγάλη πολιτική αναμέτρηση. Η Αθήνα αξίζει μια καλύτερη διαχείριση από αυτήν που επεφύλαξε 16 χρόνια η συντηρητική αντίληψη και οι πολιτικές πρακτικές της. Την Κυριακή αναμετρούνται δυο διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις για τη ζωή των πολιτών και την προοπτική της Αθήνας".

    Ο κ. Παπουτσής εξέφρασε την αισιοδοξία του για το δεύτερο γύρο των εκλογών τονίζοντας ωστόσο ότι η αναμέτρηση είναι δύσκολη. "Βρισκόμαστε στην αρχή της τελικής ευθείας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με το ίδιο ήθος, την ίδια συνέπεια και αποφασιστικότητα".

    Εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα εκλογικά αποτελέσματα του α΄ γύρου, "πετύχαμε τον πρώτο στόχο της εκλογικής μας στρατηγικής. Και αυτό είναι μια καθαρή πολιτική νίκη".

    Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στην προεκλογική περίοδο, που προηγήθηκε λέγοντας ότι το διάστημα που πέρασε "περίσσεψε η υποκρισία, ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης για τα πραγματικά προβλήματα της πόλης μας και της βαριάς ευθύνης που έχει η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας για τα δεκαέξι χρόνια διακυβέρνησης του Δήμου Αθηναίων".

    [03] Αισιοδοξία στα στρατόπεδα Μπακογιάννη-Τζαννετάκου

    14/10/2002 7:53:00 μμ

    Με επισκέψεις στα εκλογικά τους κέντρα, αλλά και με συσκέψεις με τους υποψηφίους των συνδυασμών τους κύλησε η επόμενη μέρα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών τόσο για την υποψήφια στην Αθήνα κ. Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και για τον υποψήφιο υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς κ. Γιάννη Τζαννετάκο. Οι δύο υποψήφιοι που στηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία εξέφρασαν αμφότεροι την αισιοδοξία τους ότι την επόμενη Κυριακή θα είναι οι νικητές των εκλογών.

    Την πεποίθησή ότι η μάχη όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά και θα κερδιθεί, εξέφρασε ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Γιάννης Τζαννετάκος, που υποστήριξε ότι το 60% των πολιτών στο λεκανοπέδιο αποδοκίμασε την κυβερνητική πολιτική και ευρύτερα και ειδικότερα στο λεκανοπέδιο.

    Ο κ. Τζαννετάκος σημείωσε ότι ο συνδυασμός του απέσπασε την εμπιστοσύνη των περίπου μισών από αυτό το 60% και απομένει ένα 30% στο οποίο θα απευθυνθεί αυτές τις ημέρες. Παράλληλα, ο υποψήφιος υπερνομάρχης ζήτησε να γίνουν τηλεοπτικές αναμετρήσεις και σε επίπεδο νομαρχών, καθώς όπως πιστεύει, θα βοηθήσουν να αναδειχθεί η υπεροχή του συνδυασμού του.

    Όταν ο κ.Τζαννετάκος κλήθηκε να σχολιάσει το ποσοστό που συγκέντρωσε ο κ. Καρατζαφέρης, δήλωσε ότι ο συνδυασμός του καλεί όλους τους ψηφοφόρους, καθώς δεν εξαιρούν κανέναν.

    Η κ. Μπακογιάννη, που το μεσημέρι επισκέφθηκε το κεντρικό εκλογικό της κέντρο, τόνισε ότι βρίσκονται στην τελική ευθεία και μένει μία ακόμα εβδομάδα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της για την επόμενη Κυριακή.

    Σχετικά με το γεγονός ότι δεν εξελέγη από την πρώτη Κυριακή, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι είχε πει από την αρχή ότι η αναμέτρηση για την Αθήνα θα είναι μια εκλογή δύο γύρων.

    Η κ. Μπακογιάννη απέφυγε να σχολιάσει τα αποτελέσματα στην υπερνομαρχία, σημειώνοντας μόνο ότι το μήνυμα που πήραν, ήταν ένα μήνυμα μεγάλης εμπιστοσύνης και ευχαρίστησε για άλλη μια φορά όλες τις Αθηναίες και τους Αθηναίους που την τίμησαν με την ψήφο τους.

    [04] Εκλογές στο Ιράκ

    14/10/2002 10:00:00 μμ

    Σε μία δύσκόλη για τον Σαντάμ Χουσείν πολιτική συγκυρία και με την Αμερική έτοιμη να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση για την ανατροπή του, περίπου 12 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται αύριο ν΄ απαντήσουν με ένα ''ναι'' ή ένα ''όχι'' στο δημοψήφισμα για την ανανέωση της προεδρικής του θητείας για ακόμη επτά χρόνια. Οι αρχές κάλεσαν τους ψηφοφόρους να υπερψηφίσουν το ''ναι'' υποστηρίζοντας ότι αυτό θα αποτελέσει ένα ισχυρό πλήγμα στα σχέδια των ΗΠΑ να τον απομακρύνουν από την εξουσία.

    Την ίδια ώρα, ένας από τους πιο γνωστούς πολιτικούς της ιρακινής αντιπολίτευσης, ο ισλαμιστής Αγιατολάχ Μοχάμεντ Μπακίρ αλ-Χακίμ, που ζει στο Ιράν, απέρριψε τα σενάρια για την εγκατάσταση στρατιωτικής διοίκησης στο Ιράκ σε περίπτωση ανατροπής του Σαντάμ Χουσέιν, λέγοντας ότι η μελλοντική κυβέρνηση πρέπει να αντιπροσωπεύει το σύνολο του ιρακινού λαού.

    "Δεν είναι δυνατό για καμμία δύναμη της ιρακινής αντιπολίτευσης να αποδεχθεί στρατιωτική διοίκηση στο Ιράκ ή την εγκαθίδρυση μίας κυβέρνησης που δεν θα έχει εκλεγεί από τον ιρακινό λαό", δήλωσε ο Αγιατολάχ Μοχάμεντ Μπακίρ αλ-Χακίμ, που είναι επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράκ (SCIRI).

    Ο Χακίμ, που είναι επικεφαλής της μεγαλύτερης αντιπολιτευόμενης οργάνωσης των Σιιτών του Ιράκ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι ο πόλεμος μπορεί ακόμα και σήμερα να αποτραπεί και κάλεσε τις χώρες της Μέσης Ανατολής να ασκήσουν πιέσεις στο Ιράκ.

    [05] Δεν συμμετέχει η Σ.Αραβία σε επίθεση κατά του Ιράκ

    14/10/2002 11:38:00 μμ

    Η Σαουδική Αραβία ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε ένα πόλεμο κατά του Ιράκ. Ο υπουργός Εξωτερικών πρίγκιπας Σαούντ αλ Φάισαλ δήλωσε από την Αλγερία, όπου βρίσκεται, παρουσία του Αλγερινού ομολόγου του Αμπντελαζίζ Μπελκχάντεμ ότι "εάν υπάρξει μία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας βασισμένη στο άρθρο 7 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ, αυτό επιβάλλει σε όλους όσους έχουν θέσει την υπογραφή τους στον χάρτη να βοηθήσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας στην αποστολή του", συμπληρώνοντας όμως, "δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, ότι δεν μπορεί να επιβάλει σε καμία χώρα να μετάσχει σε ενδεχόμενη επιχείρηση, να ανοίξει τον εναέριο χώρο της ή να χρησιμοποιήσει τα εδάφη της ή τα όπλα της".

    "Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει ανακοινώσει ήδη ότι σε περίπτωση υιοθέτησης μιας τέτοιας απόφασης, θα έχει την υποχρέωση να ανταποκριθεί στις αξιώσεις, που επιβάλλει η απόφαση αυτή, αλλά όσον αφορά τη συμμετοχή σε μία ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση, αυτό έχει αποκλεισθεί", τόνισε.

    Πρόσθεσε μάλιστα ότι προτεραιότητα για τη Σαουδική Αραβία θα είναι στην περίπτωση αυτή να προστατεύσει το Ιράκ έναντι ενδεχομένων πληγμάτων.

    Νωρίτερα ο υπουργός Αμυνας της Σαουδικής Αραβίας Σουλτάν μπεν Αμπντέλ Αζίζ είχε δηλώσει ότι η χώρα του, κατεξοχήν σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στον Κόλπο, δεν πρόκειται να παράσχει "καμία βοήθεια" σε ενδεχόμενη επίθεση κατά του Ιράκ.

    [06] Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί στη Δ.Οχθη

    14/10/2002 11:19:00 μμ

    φωτό αρχείου

    Δύο μέλη της ισλαμικής Τζιχάντ σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά ισραηλινών στρατιωτών οι οποίοι έβαλαν εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν, σε μικρή απόσταση από τη Τζενίν της Δυτικής Οχθης, δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης. Ενας τρίτος Παλαιστίνιος, επίσης μέλος της ισλαμικής Τζιχάντ, τραυματίστηκε και συνελήφθη από τους ισραηλινούς στρατιώτες, πρόσθεσε η ίδια πηγή, η οποία τόνισε ότι οι τρεις Παλαιστίνιοι ήταν καταζητούμενοι από τον ισραηλινό στρατό. Ο ισραηλινός στρατός που ερωτήθηκε σχετικά δήλωσε ότι δεν είναι για την ώρα σε θέση να ανακοινώσει λεπτομέρειες για το περιστατικό.

    [07] Στα ίδια επίπεδα το πετρέλαιο θέρμανσης

    14/10/2002 10:53:00 μμ

    Στα περσινά επίπεδα αναμένεται να κυμανθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο άρχισε από σήμερα να διατίθεται σε όλη τη χώρα με σημαντικά μειωμένη φορολογία. Οι ενδεικτικές τιμές, που δίνει το Υπουργείο Ανάπτυξης για τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, είναι φέτος 0,315 λεπτά το λίτρο, ενώ πέρυσι η διάθεσή του είχε αρχίσει στις 15 Οκτωβρίου με ενδεικτική τιμή 0,304 λεπτά το λίτρο. Στους καταναλωτές συνιστάται να ελέγχουν τις τιμές, πριν προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης και να προμηθεύονται ποσότητες μεγαλύτερες από χίλια λίτρα, καθώς αυτές τιμολογούνται συνήθως φθηνότερα.

    [08] Νοεμβρη η ολοκλήρωση των εκκαθαριστικών

    14/10/2002 10:20:00 μμ

    Καθ΄ οδόν προς τους παραλήπτες είναι και η 13η παρτίδα εκκαθαριστικών, ενώ μέχρι αρχές Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών από τα 261.164 νέα εκκαθαριστικά σημειώματα τα 74.732 είναι χρεωστικά, τα 92.157 πιστωτικά και τα υπόλοιπα ειναι μηδενικά. Οι παραλήπτες χρεωστικών σημειωμάτων θα κληθούν να καταβάλουν τον πρόσθετο φόρο σε μία δόση, στο τέλος Νοεμβρίου.

    [09] Προχωρά η αποκρατικοποίηση ΔΕΗ-ΔΕΠΑ

    14/10/2002 7:59:00 μμ

    Οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΠΑ) καθώς και της ΔΕΗ, βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης, του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Χριστοδουλάκη και Ανάπτυξης κ. Α. Τσοχατζόπουλου. Στη σύσκεψη δεν ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί η εισαγωγή ενός ακόμη ποσοστού 10%-15% των μετοχών της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο. Σχετικά με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει η διαδικασία της παρουσίασης της στους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

    [10] Η επιστροφή Κόκκαλη σηματοδοτεί εξελίξεις

    14/10/2002 8:11:00 μμ

    Με... κομμένη την ανάσα περιμένει ο κόσμος του Ολυμπιακού την επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη από τις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναμένεται αύριο στην Αθήνα και όλοι ελπίζουν πως θα σηματοδοτηθούν οι εξελίξεις στο φλέγον θέμα της τεχνικής ηγεσίας. Οι πληροφορίες επιμένουν πως ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Σλοβενίας, Σρέτσκο Κάτανετς, είναι ο βασικότερος υποψήφιος για να καθίσει στον πάγκο των πρωταθλητών.

    Με τον Γιάννη Κόλια εναντίον της Μάντσεστερ

    Ο 39χρονος τεχνικός συγκεντρώνει τα στοιχεία που θέλει ο Κόκκαλης και αναμένονται εξελίξεις, αν και πρέπει να σημειώσουμε πως δεκάδες προπονητές έχουν προταθεί τις τελευταίες ημέρες στον Ολυμπιακό.

    Πάντως, όπως όλα δείχνουν, οι "ερυθρόλευκοι" στην επανέναρξη των επίσημων αγωνιστικών του υποχρεώσεων του κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την επόμενη Τετάρτη στην Ριζούπολη, στο τιμόνι της ομάδας θα είναι ο Γιάννης Κόλλιας εκτός αν υπάρξει έκπληξη από την πλευρά του συλλόγου.

    Στο μεταξύ σήμερα το πρωί ο Τζιοβάνι πέρασε από νέες εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά τον τραυματισμό του την προηγούμενη εβδομάδα. Τα αποτελέσματα αναμένεται να κοινοποιηθούν την Τρίτη, όμως το ιατρικό επιτελείο της ομάδας εκφράζεται με αισιοδοξία.

    Αύριο αναμένεται να σταλεί στα γραφεία της ΠΑΕ και η ποινή από την ΟΥΕΦΑ για τον Ζε Ελίας και το τάκλιν του στον Βερόν, στον αγώνα του Ολντ Τράφορντ με την Μάνστεστερ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η ποινή αναμένεται να είναι δύο αγωνιστικές, κάτι που σημαίνει ότι ο Βραζιλιάνος θα χάσει και τον αγώνα του "Μπάι Αρίνα" με την Λεβερκούζεν.

    [11] Ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού ο Λίνκαρ

    14/10/2002 7:47:00 μμ

    Με τον Ερικ Λίνκαρ να συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα, έγινε η σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού, γεγονός που σημαίνει ότι ο Ρουμάνος μέσος ξεπέρασε το πρόβλημα του και τέθηκε στην διάθεση του Φερνάντο Σάντος. Ελαφρύτερο πρόγραμμα από τους υπόλοιπους, ακολούθησαν ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Ρενέ Χένρικσεν, καθώς αγωνίσθηκαν 90 λεπτά στα παιχνίδια της εθνικής μας και της Δανίας για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στο μεταξύ, αύριο, έχει προγραμματισθεί φιλικό στην Παιανία με αντίπαλο την Μαρκό, ενώ το ερχόμενο Σάββατο θα γίνει -επίσης στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της ΠΑΕ- το φιλικό με τον ΟΦΗ (17.30).

    [12] ''Τα χρυσά χρόνια ενός πρώην ναζιστή''

    14/10/2002 9:50:00 μμ

    φωτό αρχείου

    Το πιθανολογούμενο ναζιστικό παρελθόν του πρώην γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και πρώην Προέδρου της Αυστρίας Κουρτ Βάλντχαιμ έρχεται και πάλι στο προσκήνιο με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδας.

    Οπως επισημαίνει στο αυριανό φύλλο της η έγκυρη εφημερίδα της Βιέννης "Ντερ Στάνταρντ", ολόκληρη η σημερινή πρώτη σελίδα της λαϊκίστικης εφημερίδας της Νέας Υόρκης "Νιου Γιορκ Ντέιλι Νιους" - με ημερήσια κυκλοφορία 733.000 φύλλα και στην κυριακάτικη έκδοση 810.000 φύλλα - είναι αφιερωμένη στον πρώην γ.γ του ΟΗΕ και πρώην Πρόεδρο της Αυστρίας, φέροντας τον πηχυαίο τίτλο "Τα χρυσά χρόνια ενός πρώην Ναζιστή".

    Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, που συνοδεύεται από τη γνωστή φωτογραφία του Βάλντχαιμ στην Αθήνα δίπλα στον διαβόητο στρατηγό της Βέρμαχτ Φλεπς και εν μέσω άλλων υψηλόβαθμων αξιωματικών της, αναφέρεται στη σύνταξη, που καταβάλλεται στον Βάλντχαιμ για τη δωδεκάχρονη θητεία του ως γ.γ του ΟΗΕ.

    Η εφημερίδα υπογραμμίζει, πως στον Κουρτ Βάλντχαιμ έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα ως σύνταξη από τα Ηνωμένα Εθνη το ποσό των 1 δις 823 εκ. δολαρίων, ενώ το ύψος της ετήσιας σύνταξής του από τον ΟΗΕ ανέρχεται στα 124.754 δολάρια.

    Στο δημοσίευμα παρατίθεται δήλωση του πρώην προέδρου του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου Ελαν Στάινμπεργκ, ο οποίος καταγγέλλει την καταβολή σύνταξης στον Βάλντχαιμ ως ηθική κηλίδα ντροπής για τον ΟΗΕ και προτείνει "τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν καλύτερα για να υποστηριχθούν επιζώντες του ολοκαυτώματος που βρίσκονται σε δυσκολίες, και όχι ένας αξιωματικός του στρατού του Χίτλερ".

    Η ίδια η εφημερίδα καταγγέλλει το γεγονός ότι οι ΗΠΑ, στις οποίες έχει απαγορευτεί η είσοδος του Βάλντχαιμ και ο ίδιος βρίσκεται καταχωρημένος στον κατάλογο των ανεπιθύμητων προσώπων, συνεισφέρουν κατά 24% στη σύνταξη του πρώην γ.γ του ΟΗΕ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 14 October 2002 - 21:08:28 UTC