Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-10-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Λευκό Οίκο ο κ. Χρυσοχοϊδης
  • [02] Σκεπτικισμός στο ΠΑΣΟΚ για αποτελέσματα εκλογών
  • [03] Νέο σχέδιο απόφασης για το Ιράκ από τις ΗΠΑ
  • [04] Αποκλιμάκωση έντασης μεταξύ Πακιστάν-Ινδίας
  • [05] Το τραπεζικό σύστημα επί τάπητος
  • [06] Πρώτη του Μαρκαριάν στην Παιανία
  • [07] ΟΣΦΠ: Τραυματίστηκε ο Αλεξανδρής
  • [08] Στο μηδέν Ηρακλής-Πανιώνος για το κύπελλο
  • [09] Hi-teck .... οι Ολυμπιακοί αγώνες του ''2004''

    [01] Στον Λευκό Οίκο ο κ. Χρυσοχοϊδης

    21/10/2002 8:45:00 μμ

    Σε λεπτομερή παρουσίαση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων στη μάχη κατά της τρομοκρατίας στη χώρα μας αλλά και των στόχων που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση για τη συνέχεια, προέβη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατά την ωριαία συνάντηση που είχε σήμερα στον Λευκό Οίκο με τον βοηθό σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του προέδρου Μπους αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, στρατηγό Τζον Γκόρντον. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάσθηκε επίσης σε βάθος η συνεργασία για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, η προετοιμασία για την ασφαλή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά και ο ρόλος της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την αποτροπή τρομοκρατικής δράσης στα Βαλκάνια.

    "Νομίζω πως ήταν μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση και αναδείξαμε πραγματικά το ρόλο της χώρας στην προσπάθεια που γίνεται τον τελευταίο καιρό για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή", δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης κατά την έξοδό του από τον Λευκό Οίκο και αναφέρθηκε στη συνέχεια στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων που, όπως είπε, ήταν "ένα από τα σημαντικά θέματα" που εθίγη.

    "Εξηγήσαμε ότι έχουμε μεγάλες προσδοκίες να οργανώσουμε επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα αιώνα μετά την πρώτη ανάληψη των Αγώνων από τη χώρα μας", σημείωσε και επισήμανε "την προσπάθεια που γίνεται στον τομέα της ασφάλειας, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ διμερώς, αλλά και στο πλαίσιο της συμβουλευτικής ομάδας των επτά χωρών. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό σημείο. Πρέπει να προβλέψουμε και να προετοιμάσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ενάντια σε κάθε κίνδυνο που μπορεί να προβλεφθεί. Νομίζω ότι η προσπάθεια για την οργάνωση της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων θα στεφθεί με επιτυχία".

    Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι πρέσβεις των δυο χωρών, Γιώργος Σαββαϊδης και Τομ Μίλερ, ο διευθυντής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας υποστράτηγος Στέλιος Σύρρος, ο υπεύθυνος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων υποστράτηγος Κωνσταντινίδης, όπως φυσικά και στελέχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

    [02] Σκεπτικισμός στο ΠΑΣΟΚ για αποτελέσματα εκλογών

    Πηγή: NET 105,8 fm 21/10/2002 7:50:00 μμ

    Tα αποτελέσματα και τα μηνύματα των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών συζήτησε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε σήμερα με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης. Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη Χαριλάου Τρικούπη, τα στελέχη εξετάζουν κινήσεις αναδόμησης του κομματικού μηχανισμού, με αφορμή τα αρνητικά αποτελέσματα του κυβερνώντος κόμματος σε ορισμένους Δήμους και Νομαρχίες της χώρας.

    [03] Νέο σχέδιο απόφασης για το Ιράκ από τις ΗΠΑ

    21/10/2002 10:45:00 μμ

    Την παρουσίαση ενός νέου αναθεωρημένου σχεδίου απόφασης σχετικά με τον ιρακινό αφοπλισμό, έκαναν σήμερα οι ΗΠΑ στα υπόλοιπα τέσσερα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το νέο αμερικανικό σχέδιο που προβλέπει ότι θα υπάρξουν συνέπειες αν η Βαγδάτη αρνηθεί να αποδεχτεί επιθεωρήσεις για τον αφοπλισμό της, δεν έτυχε θερμής υποδοχής από τα υπόλοιπα μέλη. Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οϊκου, Αρι Φλέισερ, έκανε σαφές ότι οι ΗΠΑ, δεν έχουν αλλάξει, στάση όσον αφορά τη Βαγδάτη και επιθυμία της Ουάσινγκτον είναι η ανατροπή του καθεστώτος Χουσείν.

    Ανατροπή του καθεστώτος Σαντάμ θέλει η Ουάσιγκτον

    Ωστόσο χθες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ δήλωσε πως πρώτη προτεραιότητα της Ουάσινγκτον είναι να εξαλειφθούν τα όπλα μαζικής καταστροφής που κατέχει ο Σαντάμ. ''Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να καταστρέψουμε αυτά τα όπλα μαζικής καταστροφής'', τόνισε ο κ. Πάουελ σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο κανάλι NBC.

    ''Θεωρώ ότι οι άνθρωποι ανέλυσαν υπερβολικά τις δηλώσεις που αποδίδονται στον υπουργό Εξωτερικών. Πιστεύω ότι δεν είπε τίποτε διαφορετικό από αυτά που ακούτε για το θέμα καθημερινά και απ' αυτά που έχει δηλώσει ο πρόεδρος Μπους", επισήμανε ο κ. Φλέισερ.

    ''Ο Πάουελ είπε χθες ότι οι Ιρακινοί θα είχαν πολύ καλύτερη τύχη με έναν διαφορετικό ηγέτη και ένα διαφορετικό καθεστώς. Αλλά η ιστορία της χώρας αυτής μας έχει διδάξει ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ του ηγέτη και του καθεστώτος, και τα δύο δημιουργούν μια ενιαία οντότητα'', πρόσθεσε ο κ. Φλέισερ.

    Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι οι μαζική απελευθέρωση των κρατουμένων στο Ιράκ μετά από την ανακοίνωση χορήγησης αμνηστίας από τον Σαντάμ, δεν ήταν παρά ένας ''πολιτικός ελιγμός'' και πρόσθεσε ότι δεν είναι καθόλου σίγουρος γι αυτό και ότι ''δεν υπάρχουν πολύ έγκυρες πληροφορίες ότι ο Σαντάμ πραγματικά απελευθέρωσε όλους του κρατούμενους''.

    [04] Αποκλιμάκωση έντασης μεταξύ Πακιστάν-Ινδίας

    21/10/2002 7:57:00 μμ

    Σε περίοδο ύφεσης φαίνεται να εισέρχονται οι σχέσεις του Πακιστάν με την Ινδία, μετά την απόφαση των κυβερνήσεων των δύο χωρών, για παράλληλη απόσυρση των στρατευμάτων τους από τα σύνορα των δύο χωρών. Το Πακιστάν, προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποσύρει όλα τα στρατεύματά του από τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά του με την Ινδία, χωρίς να προσδιορίσει ακριβή αριθμό στρατιωτών, αλλά επισήμανε ότι θα διατηρήσει μία δύναμη κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου που χωρίζει στα δύο το Κασμίρ.

    ''Το Πακιστάν θα αποσύρει όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις του σε θέσεις που κατέχουν σε περίοδο ειρήνης'', ανέφερε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ρασίντ Κουρέσι.

    Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης. Η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ είχε ανακοινώσει τη Πέμπτη, ύστερα από σχετική απόφαση της Ινδίας τη προηγούμενη ημέρα, την αποστρατιωτικοποίηση των συνόρων, όπου από το περασμένο Δεκέμβριο που άρχισε η ένταση μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, έχουν αναπτυχθεί περίπου ένα εκατομμύριο στρατιώτες.

    Στο μεταξύ, αξιωματούχοι του ινδικού υπουργείου Αμυνας ανακοίνωσαν σήμερα ότι Ινδία και ΗΠΑ άρχισαν κοινά αεροπορικά γυμνάσια στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της βόρειας Ινδίας, που θα διαρκέσουν μία εβδομάδα. Τα γυμνάσια είναι τα μεγαλύτερα του είδους στη χώρα και συμμετέχουν 300 Ινδοί και 150 Αμερικανοί άνδρες από τη Πολεμική Αεροπορία των δύο χωρών. Οι δύο χώρες έκαναν πάλι κοινά χερσαία και αεροπορικά γυμνάσια το Μάϊο.

    [05] Το τραπεζικό σύστημα επί τάπητος

    21/10/2002 8:15:00 μμ

    Οι εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκου Χριστοδουλάκη με το διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Θεόδωρο Καρατζά. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση εξετάστηκε η σημερινή κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα και διαπιστώθηκε ότι η κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών είναι μέσα στα προβλεπόμενα όρια.

    Πάντως, το υπουργείο Οικονομίας, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, μελετά την τιτλοποίηση απαιτήσεων των τραπεζών για την ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών τους (μέσω έκδοσης δηλαδή από τις τράπεζες ομολόγων, τα οποία θα απορροφήσουν θεσμικοί επενδυτές, έναντι μελλοντικών εισπράξεων των τραπεζών από δάνεια και άλλες απαιτήσεις τους).

    Το θέμα αυτό, συζητήθηκε και σε ξεχωριστή συνάντηση που έγινε χθες μεταξύ του κ. Χριστοδουλάκη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νίκου Γκαργκάνα.

    [06] Πρώτη του Μαρκαριάν στην Παιανία

    21/10/2002 10:37:00 μμ

    Την πρώτη τους προπόνηση υπό τις οδηγίες του Σέρτζιο Μαρκαριάν έκαναν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Ο Ουρουγουανός τεχνικός, του οποίου η επίσημη πρόσληψη θα ανακοινωθεί πιθανότατα αύριο, εντόπισε το πρόβλημα των "πρασίνων" στην ψυχολογία και τόνισε στους παίκτες του ότι σε αυτό τον τομέα θα ρίξει το βάρος του. "Πιστεύω σε σας και στις δυνατότητές σας. Μπορούμε να ξεπεράσουμε την δύσκολη στιγμή στην οποία βρισκόμαστε και να πάμε μπροστά. Χρειάζεται ηρεμία και υπομονή", υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Μαρκαριάν. Στο μεταξύ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έλυσε σήμερα τη συνεργασία της με τους συνεργάτες του Φερνάντο Σάντος, δηλαδή τον Γιάσμινκο Βέλιτς, τον Ζόρζε Ροζάριο και τον Ρότζερ Σπράι.

    [07] ΟΣΦΠ: Τραυματίστηκε ο Αλεξανδρής

    21/10/2002 8:24:00 μμ

    Ευχάριστα τα νέα για τον Γιάννη Κόλλια, καθώς στη σημερινή προπόνηση είδε τον Στέλιος Βενετίδης να βγάζει κανονικά το πρόγραμμα και να είναι έτοιμος ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αντιθέτως, ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε με τον Αλέξη Αλεξανδρή ο οποίος έμεινε εκτός της 18μελούς αποστολής που ανακοίνωσε ο έμπειρος τεχνικός του Ολυμπιακού. Μάλιστα, ο 34χρονος επιθετικός μεταφέρθηκε για εξετάσεις στην Κεντρική Κλινική Αθηνών.

    Η Μάντσεστερ θα προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος αύριο το μεσημέρι (15:15) και λίγο αργότερα (16.30) θα γίνει η συνέντευξη Τύπου του προπονητή της, Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, στο ξενοδοχείο "Ιντερκοντινένταλ".

    Στις 17:45 θα μιλήσει ο Γιάννης Κόλλιας στο γήπεδο της Ριζούπολης και αμέσως μετά (18:30) θα γίνει η προπόνηση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

    Μία ώρα αργότερα (19.30) θα προπονηθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

    [08] Στο μηδέν Ηρακλής-Πανιώνος για το κύπελλο

    21/10/2002 8:05:00 μμ

    Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Ηρακλής και Πανιώνιος στον πρώτο αγώνα της Β΄ φάσης του κυπέλλου Ελλάδας που έγινε στη Νέα Ευκαρπία παρουσία περίπου 3000 φιλάθλων. Ετσι οι "κυανέρυθροι" απέκτησαν προβάδισμα όσον αφορά στην πρόκριση αφού στον δεύτερο αγώνα υποδέχονται τον Ηρακλή στη Νέα Σμύρνη.

    [09] Hi-teck .... οι Ολυμπιακοί αγώνες του ''2004''

    21/10/2002 11:06:00 μμ

    Νέες υπηρεσίες για την παροχή πληροφοριών σε επιλεγμένες ομάδες χρηστών, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών αναπτύσσει η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, μέσω της ασύρματης δικτυακής της πύλης. Οι χρήστες θα μπορούν είτε να προκαθορίσουν τις πληροφορίες που θέλουν να τους γνωστοποιηθούν άμεσα, π.χ. εξέλιξη συγκεκριμένου αθλήματος ή επιδόσεις συγκεκριμένου αθλητή και θα καλούνται αυτόματα από το σύστημα, είτε να έχουν πρόσβαση σε άλλες πληροφορίες, όπως αλλαγές στο πρόγραμμα, κυκλοφοριακά δεδομένα, επείγουσες ανακοινώσεις κλπ.

    Προηγμένο σύστημα ενημέρωσης

    Τις υπηρεσίες προηγμένης τεχνολογίας, αναπτύσσουν από κοινού οι εταιρίες-χορηγοί των Αγώνων του 2004 Samsung και Cosmote, οι οποίες συνδυάζουν τεχνολογικές λύσεις του χώρου των τηλεπικοινωνιών με τεχνογνωσία δικτύων κινητής τηλεφωνίας, διαμορφώνοντας μ' αυτόν τον τρόπο ένα προηγμένο σύστημα ενημέρωσης για τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας, τρίτης γενιάς.

    Στο προηγμένο σύστημα πληροφόρησης θα έχουν πρόσβαση τουλάχιστον 1000 μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας στους οποίους θα διατεθεί από την Samsung, στα πλαίσια της χορηγίας προς τον ΑΘΗΝΑ 2004, αντίστοιχος αριθμός υπολογιστών χειρός - PDA (Personal Digital Assistant).

    Τα πλεονεκτήματα των νέων υπηρεσιών

    Oι υπολογιστές αυτοί ενσωματώνουν σε μια συσκευή τα πλεονεκτήματα τόσο ενός υπολογιστή όσο και ενός κινητού τηλεφώνου και επιτρέπουν την ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο, ενώ οι κατοχοί τους μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις τρόπους πληροφόρησης -επικοινωνίας.

    1) Ασύρματη μετάδοση περιεχομένου (m-INFO 2004) και υπηρεσίες ψυχαγωγίας. Οι χρήστες θα είναι σε θέση να δέχονται πληθώρα πληροφοριών βασισμένων σε κείμενα και εμπλουτισμένων με εικόνες. Επίσης ανάλογα με τις δυνατότητες των συσκευών τους θα μπορούν να δέχονται και περιεχόμενο πολυμέσεων (audio/video).

    2) Yπηρεσία μηνυμάτων για την Ολυμπιακή Οικογένεια. Η υπηρεσία θα αποτελέσει ένα εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ της Ολυμπιακής Οικογένειας χρησιμοποιώντας τεχνολογία SMS ή WAP Push.

    3) Πληροφόρηση κατόπιν αίτησης (Information-On-Demand - IOD) Σε αυτήν την περίπτωση οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν τα θέματα για τα οποία θα ήθελαν να ενημερώνονται είτε στιγμιαία είτε σε προκαθορισμένους χρόνους.

    Τέλος, εκτός του γεγονότος ότι οι προτεινόμενες υπηρεσίες θα πραγματοποιήσουν την καλύτερη τεχνολογικά λύση που έχει υλοποιηθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει να αναφερθεί, ότι στην διάθεση των χρηστών θα υπάρχουν υπηρεσίες ψυχαγωγίας, όπως ringtones, φωτογραφίες και παιχνίδια σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 21 October 2002 - 20:53:32 UTC