Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-11-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα
  • [02] Αντίδραση Στεφανόπουλου στις αιχμές Μητσοτάκη
  • [03] Στα μέσα Νοέμβρη η επίσκεψη Ερντογάν
  • [04] Στόχους στο Ιράκ έπληξαν συμμαχικά αεροσκάφη
  • [05] Αποχώρηση του αρχηγού Δημοκρατικών από Βουλή Αντιπροσώπων
  • [06] Xειροβομβίδα κατά γυμνασίου στο Βουκουρέστι
  • [07] Δημοψήφισμα για την κυριαρχία του Γιβραλτάρ
  • [08] Συντριβή μονοκινητήριου στην Ινδονησία
  • [09] ''Καίνε'' οι τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων
  • [10] Η ΑΕΚ με ευκολία στους ''16'' του κυπέλλου
  • [11] Σταθερά με τη Μπαρτσελόνα ο Πουγιόλ
  • [12] ΝΒΑ: Επιτέλους νίκη για τη Νέα Υόρκη
  • [13] Εμβόλιο κατά καρκίνου σύντομα στην αγορά

    [01] Κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα

    7/11/2002 11:22:00 πμ

    Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός από χθες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που σημειώνονται σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Τα ξημερώματα καταιγίδες που συνοδεύτηκαν από σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξαν τα δυτικά προάστια της Αττικής, προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα και κεραμοσκεπές. Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες επηρεάζοντας την Πελοπόννησο, την Αν. Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, την Αν. Μακεδονία και τη Θράκη. Βελτίωση του καιρού θα αρχίσει από το απόγευμα του Σαββάτου.

    Χιόνια στα ορεινά - σε ετοιμότητα στα πεδινά

    Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας. Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στο οδικό δίκτυο από Καστοριά προς Αμύνταιο και Φλώρινα.

    Δυνατές βροχές και καταιγίδες έπληξαν στις πέντε τα ξημερώματα την Αττική, με αποτέλεσμα η στάθμη του Κηφισού να ανέβει χωρίς ωστόσο να χρειαστεί επέμβαση των ειδικών κλιμακίων της Πυροσβεστικής και των ανδρών του στρατού βρίσκονται στις κοίτες του για κάθε ενδεχόμενο.

    Από το χοντρό χαλάζι που έπεσε κυρίως στα δυτικά προάστια (Περιστέρι, Μπουρνάζι, Ιλιο) προκλήθηκαν ζημιές σε πολλά ΙΧ αυτοκίνητα, τζαμαρίες καταστημάτων κλπ.

    Από τη δυνατή βροχή δημιουργήθηκε πρόβλημα στην κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Χαλυβουργικής λόγω συγκέντρωσης υδάτων, ενώ από την ομίχλη διεξάγεται με δυσχέρειες η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας.

    Σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα δημιουργήθηκε και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα περίχωρα της πρωτεύουσας (Χαλάνδρι, Γέρακα, Μαρκόπουλο, Χαϊδάρι) λόγω του ότι πολλοί φωτεινοί σηματοδότες βγήκαν εκτός λειτουργίας.

    Πάντως η Πυροσβεστική δέχθηκε μόνο τέσσερις κλήσεις για πλημμύρες από την περιοχή του Ασπρόπυργου, αλλά δέχθηκε πάρα πολλές κλήσεις για πεσμένα δέντρα, πινακίδες και άλλα αντικείμενα, που είχαν δημιουργήσει πρόβλημα σε πολλούς δρόμους του λεκανοπεδίου.

    Ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 τόνισε ότι τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

    Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο θα είναι έντονες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 05 έως 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά από 12 έως 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Τόσο το Κεντρικό Λιμεναρχείο όσο και οι άλλες λιμενικές υπηρεσίες συνέστησαν στους κατόχους μικρών σκαφών να προσφύγουν στα πλησιέστερα λιμάνια ή αλιευτικά καταφύγια για να αποφύγουν την κακοκαιρία.

    [02] Αντίδραση Στεφανόπουλου στις αιχμές Μητσοτάκη

    7/11/2002 9:08:00 πμ

    Την αντίδραση της Προεδρίας της Δημοκρατίας προκάλεσαν οι αιχμές Μητσοτάκη ότι ο Πρόεδρος δεν θα πρέπει να υπογράφει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για θέματα στα οποία δεν συμφωνούν όλα τα κόμματα της Βουλής. Κατά το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπό τους όρους του άρθρου 44 αυτού, "μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Για την έκδοση των Πράξεων αυτών, δεν απαιτείται κατά το Σύνταγμα, έγκριση της αντιπολιτεύσεως", αναφέρεται σε ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας, στην οποία προστίθεται ότι "η αντιπολίτευση, διατυπώνει τις τυχόν αντιρρήσεις της, κατά τη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή, δια την κύρωση της πράξεως".

    Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί έμμεση απάντηση στις αντιρρήσεις της ΝΔ και ιδιαιτέρως του επίτιμου προέδρου της, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος είχε καταφερθεί κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις σχετικά με το έργο της Μαραθώνιας Διαδρομής, λέγοντας ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως Πρόεδρος Δημοκρατίας, ουδέποτε υπέγραφε Πράξεις, οι οποίες δεν τύγχαναν της έγκρισης της αντιπολίτευσης.

    Πρωτοφανή και αήθη επίθεση της ΝΔ κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, χαρακτήρισε τις δηλώσεις Μητσοτάκη, ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

    Προφανώς ο κ. Πρωτόπαπας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θοδωρής Ρουσόπουλος.

    [03] Στα μέσα Νοέμβρη η επίσκεψη Ερντογάν

    7/11/2002 8:50:00 πμ

    Tα κατεχόμενα της Κύπρου στις 15 Νοεμβρίου θα είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του ηγέτη του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ρετζέπ Ερντογάν, και εν συνεχεία στις 18 Νοεμβρίου, η Αθήνα. Τη σχετική δήλωση έκανε ο ίδιος ο κ. Ρετζέπ Ερντογάν, μετά το δείπνο στο οποίο βρέθηκε χθες με τους πρεσβευτές των χωρών μελών της ΕΕ στην Αγκυρα. Ο κ. Ερντογάν είπε οτι θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα με αφορμή την ''επέτειο ίδρυσης'' της αυτοαποκαλούμενης ''Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου".

    Συνομιλίες εφ' όλης της ύλης

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του γύρω απο το βελγικό μοντέλο για το Κυπριακό, ο κ. Ερντογάν είπε οτι ''βασική μας αρχή είναι τα δύο κυρίαρχα ανεξάρτητα κράτη''.

    Ο κ. Ερντογάν, νωρίτερα είχε συναντήσεις με τον διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού πρέσβη Θόδωρο Σωτηρόπουλο και τον Σύμβουλο του υπουργού Εξωτερικών Χάρη Παμπούκη σχετικά με την προετοιμασία της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

    Ο κ. Σωτηρόπουλος είπε πως η επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα θα έχει θετικά αποτελέσματα και πρόσθεσε ότι "αυτή η επίσκεψη θα προωθήσει ακόμα περισσότερο το θετικό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών".

    Η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με τον κ. Γιακίς, πιθανότερο υπ. Εξωτερικών στη νέα κυβέρνηση και με τον πολιτικό διευθυντή του τουρκικού ΥΠΕΞ κ.Ιλκίν.

    Στη διάρκεια της συζήτησης καθορίστηκε η ατζέντα των συνομιλιών του Ερτογάν στην Αθήνα, η οποία θα είναι εφ' όλης της ύλης και θα περιλαμβάνει θέματα όπως το Κυπριακό, την ένταξη της Κύπρου, τα ελληνοτουρκικά, τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ.

    [04] Στόχους στο Ιράκ έπληξαν συμμαχικά αεροσκάφη

    7/11/2002 10:11:00 πμ

    Αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη έπληξαν τρεις στόχους της ιρακινής αντιαεροπορικής άμυνας, απαντώντας σε ''εχθρικές ενέργειες'' εναντίον των αεροπλάνων που περιπολούσαν στη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων του νοτίου Ιράκ, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός. Δύο εγκαταστάσεις πυραύλων εδάφους-αέρος, κοντά στο αλ-Κουτ, 160 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βαγδάτης και εγκαταστάσεις διοίκησης κοντά στο Ταλίλ, 260 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, επλήγησαν σχεδόν την ίδια ώρα- περίπου στις 11.30- ώρα Γκρίνουιτς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρική Διοίκησης του αμερικανικού στρατού. Εν τω μεταξύ ο υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, Χαβιέρ Σολάνα δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι δεν υποστηρίζουν τον αμερικανικό στόχο για ''αλλαγή καθεστώτος'' στο Ιράκ.

    Αποστάσεις από τις ΗΠΑ

    Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την ώρα που στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συζητείται σχέδιο απόφασης για την επιστροφή στη Βαγδάτη των επιθεωρητών του ιρακινού οπλοστασίου, ο Σολάνα ανέφερε ότι ο στόχος πρέπει να είναι να διασφαλισθεί ότι ο πρόεδρος του Ιράκ Σαντάμ Χουσέιν δεν θα έχει στα χέρια του όπλα μαζικής καταστροφής.

    ''Ο στόχος, στον βαθμό που γνωρίζω, εξακολουθεί να είναι ο αφοπλισμός του Ιράκ, ώστε να μην έχει όπλα μαζικής καταστροφής. Δεν έχουμε στόχο μίαν αλλαγή καθεστώτος'', δήλωσε ο Χαβιέρ Σολάνα.

    Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα μπορέσει να εγκρίνει ομόφωνα μίαν απόφαση, με την οποία θα δίνεται στο Ιράκ ακόμη μία ευκαιρία για να συμμορφωθεί πλήρως με τις υφιστάμενες αποφάσεις του ΟΗΕ.

    Ο Χαβιέρ Σολάνα άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ έκαναν κάποιες αλλαγές στο σχέδιο απόφασης που προωθούν στον ΟΗΕ, ώστε να διαβεβαιώσουν τους Ευρωπαίους και κυρίως τους Γάλλους και τους Γερμανούς, ότι δεν θα υπάρξει αυτόματη προσφυγή στην στρατιωτική βία εναντίον του Ιράκ.

    Προσπάθειες προσέγγισης της Τουρκίας από τις ΗΠΑ

    Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης μαχητικών ελικοπτέρων στην Τουρκία στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος βοήθειας που έχει ως στόχο να κερδίσει την υποστήριξη των συμμάχων της ενόψει μιας πιθανής επιχείρησης κατά του Ιράκ, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις διαβουλεύσεις.

    Το προτεινόμενο πακέτο στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας, που σύμφωνα με τις πηγές ενδέχεται να είναι συνολικού ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και να περιλαμβάνει 700 έως 800 εκατομμύρια δολάρια για την Τουρκία, μπορεί να σταλεί για έγκριση από το Κογκρέσο τις επόμενες εβδομάδες. Από το σχέδιο αυτό θα επωφεληθούν και άλλες χώρες-σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή.

    Ο Λευκός Οίκος απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

    [05] Αποχώρηση του αρχηγού Δημοκρατικών από Βουλή Αντιπροσώπων

    7/11/2002 10:30:00 πμ

    Ο αρχηγός των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Ρίτσαρντ Γκέπχαρντ, σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση αυτή μετά τη νίκη των Ρεπουμπλικάνων στις χθεσινές εκλογές για το Κογκρέσο, όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Το ABC, το MSNBC και το CBS ανέφεραν ότι ο Γκέπχαρντ πρόκειται να ανακοινώσει την Πέμπτη ότι δεν θα επιδιώξει να επανεκλεγεί στη θέση του ηγέτη των Δημοκρατικών. Ο Γκέπχαρντ θεωρείτο ως πιθανός διεκδικητής του χρίσματος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2004. Το αξίωμα του ηγέτη των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να διεκδικήσουν η Νάνσι Πελόζι από την Καλιφόρνια και ο Μάρτιν Φροστ από το Τέξας.

    [06] Xειροβομβίδα κατά γυμνασίου στο Βουκουρέστι

    7/11/2002 10:23:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Αγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα σε γυμνάσιο του Βουκουρεστίου, με συνέπεια να τραυματισθούν τουλάχιστον δύο 13χρονες μαθήτριες, η μία σοβαρά. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς ότι είδαν ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο να περνά έξω από το σχολείο και ένας από τους επιβαίνοντες να πετά μία χειροβομβίδα. Το σχολείο αυτό βρίσκεται μόλις 400 μέτρα από την κατοικία του Ρουμάνου προέδρου, Ιον Ιλιέσκου.

    Ο γιος του Ρουμάνου πρωθυπουργού, μαθητής του εν λόγω σχολείου

    ''Πήγα να πάρω το παιδί μου και την βρήκα μέσα σε μία λίμνη αίματος'', δήλωσε ο Νικολάε Τσιουράρου, πατέρας του κοριτσιού που έχει τραυματισθεί σοβαρά. Η μαθήτρια νοσηλεύεται ''σε πολύ σοβαρή κατάσταση... με πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα', όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί.

    Η επίθεση έγινε την ώρα που εκατοντάδες μαθητές έβγαιναν από το σχολείο ''Ζαν Μονέ'', στο οποίο φοιτούν τα παιδιά πλουσίων και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων.

    Από την έκρηξη της χειροβομβίδας έσπασαν τα τζάμια του σχολείου και προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το κτίριο.

    Ο πρωθυπουργός Αντριαν Ναστάζε, του οποίου ο γιος πηγαίνει σε αυτό το γυμνάσιο, δήλωσε ότι οι αρχές ''ανησυχούν πολύ για ό,τι συνέβη και γι αυτό κινητοποιήθηκαν η αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες''.

    [07] Δημοψήφισμα για την κυριαρχία του Γιβραλτάρ

    7/11/2002 10:39:00 πμ

    Οι κάτοικοι του Γιβραλτάρ ψηφίζουν σήμερα στο δημοψήφισμα για μια πιθανή μελλοντική διαμοίραση της κυριαρχίας του βράχου τους μεταξύ της Ισπανίας και της Βρετανίας, πιθανότητα στην οποία είναι αντίθετοι. Ωστόσο, ούτε το Λονδίνο ούτε η Μαδρίτη αναγνωρίζουν τη νομιμότητα του δημοψηφίσματος. Μοναδικό ερωτηματικό του δημοψηφίσματος αυτού είναι το ποσοστό εκείνων που θα απαντήσουν "ναι" στο ερώτημα "Εγκρίνετε την αρχή σύμφωνα με την οποία η Βρετανία και η Ισπανία θα πρέπει να μοιραστούν την κυριαρχία του Γιβραλτάρ;". Το Γιβραλτάρ, η τελευταία από τις αποικίες της ευρωπαϊκής ηπείρου, επιθυμεί να διαπραγματευτεί με τη Βρετανία προκειμένου να γίνει αυτόνομο, εξαρτώμενο από το Λονδίνο.

    Οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να οργανώσουν το δημοψήφισμα προκειμένου να ασκήσουν πίεση στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται μεταξύ Λονδίνου και Μαδρίτης, μετά την ανακοίνωση που έκανε στα τέλη Ιουλίου ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας για μια κατ' αρχήν συμφωνία με την Ισπανία.

    Ωστόσο η Μαδρίτη επιμένει να γίνει σεβαστή η συνθήκη της Ουτρέχτης, του 1713, με την οποία ο βράχος παραχωρήθηκε στους Βρετανούς και η οποία αποκλείει κάθε άλλη πιθανότητα πέρα από την επανασύνδεση του με την Ισπανία όταν πάψει να αποτελεί βρετανικό έδαφος.

    Από τους 20.500 ψηφοφόρους, σε πληθυσμό περίπου 30.000, λιγότεροι από 100 υπολογίζεται ότι θα ταχθούν υπέρ της αλλαγής του καθεστώτος, όπως υποστήριξε ο ηγέτης της τοπικής κυβέρνησης, Πίτερ Καρουάνα.

    [08] Συντριβή μονοκινητήριου στην Ινδονησία

    7/11/2002 9:36:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Μονοκινητήριο αεροσκάφος που μετέφερε εννιά άτομα συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από ένα μικρό νησί της Ινδονησίας, κοντά στη νήσο Βόρνεο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι επιβαίνοντες και να τραυματιστούν σοβαρά οι άλλοι τρεις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Αντάρα. "Ο πιλότος ανέφερε ότι διαπίστωσε μηχανική βλάβη και ετοιμαζόταν να κάνει αναγκαστική προσγείωση" μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Ινδονησίας. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την πόλη Ταρακάν.

    [09] ''Καίνε'' οι τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων

    7/11/2002 8:34:00 πμ

    Ένα στα τρία πρατήρια υγρών καυσίμων πωλεί τις βενζίνες σε τιμές αδικαιολόγητα υψηλές, σύμφωνα με τις τιμοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης που εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, καθώς όπως αναφέρει τα συγκεκριμένα πρατήρια δεν μετακυλύουν τις μειώσεις των τιμών στην κατανάλωση. Το υπουργείο αναφέρει ότι το 60% των πρατηρίων Αθήνα - Πειραιά - Θεσσαλονίκης διαθέτει την αμόλυβδη βενζίνη κάτω από 0,73 ευρώ/λίτρο που σημαίνει, ότι η αγορά λειτουργεί ικανοποιητικά.

    Οσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, το υπουργείο Ανάπτυξης σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η προσαρμογή των τιμών έχει ήδη πραγματοποιηθεί και όλες οι εταιρίες διαθέτουν καύσιμο σε τιμή μικρότερη των 33 λεπτών το λίτρο.

    [10] Η ΑΕΚ με ευκολία στους ''16'' του κυπέλλου

    7/11/2002 11:13:00 πμ

    Με συνοπτικές διαδικασίες η ΑΕΚ προκρίθηκε στους "16" του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επικράτησε 3-0 της Χαλκηδόνας, την οποία είχε νικήσει (3-1) και στον πρώτο αγώνα. Το σημερινό ματς έγινε στο γήπεδο της Νεάπολης και τα γκολ πέτυχαν οι Ναλιτζής (11'), Ράιτ (33'), Κωνσταντινίδης (42'). Σε άλλους αγώνες για την ίδια διοργάνωση υπήρξαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 0-0, Καλλιθέα-Ολυμπιακός 1-0 και Ξάνθη - Παναθηναϊκός 0-0.

    [11] Σταθερά με τη Μπαρτσελόνα ο Πουγιόλ

    7/11/2002 11:14:00 πμ

    Ενας από τους πιο δημοφιλείς παίκτες της Μπαρτσελόνα, ο Κάρλες Πουγιόλ, ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους "μπλαουγκράνα" ως το 2007. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο 24χρονος αμυντικός θα έχει πλέον ετήσιες απολαβές ύψους 2.4 εκ. ευρώ, έναντι 800.000 ευρώ που προβλέπονταν στο προηγούμενο συμβόλαιό του, το οποίο έληγε το 2004. Εξάλλου, η ρήτρα του νεόυ συμβολαίου ανέρχεται στα 35-40 εκ. ευρώ, έναντι 25 του προηγούμενου. Ο διεθνής Ισπανός προέρχεται από τα "σπλάχνα" της Μπαρτσελόνα και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το 1999, στην διάρκεια της πρώτης θητείας του Λουίς Φαν Γκάαλ στο σύλλογο της Βαρκελώνης. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι βασικός και αναντικατάστατος στους "μπλαουγκράνα", ενώ έχει καθιερωθεί και στην εθνική Ισπανίας.

    [12] ΝΒΑ: Επιτέλους νίκη για τη Νέα Υόρκη

    7/11/2002 11:14:00 πμ

    Γέλασε επιτέλους και το χείλι των φιλάθλων της Νέας Υόρκης. Μετά από τέσσερις συνεχείς ήττες τις πρώτες ημέρες της νέας σεζόν στο ΝΒΑ, οι Νικς κατάφεραν να ανασυνταχθούν και να πάρουν σήμερα τα ξημερώματα τη νίκη επί των Σακραμέντο Κινγκς με 95-88. Ο Αλάν Χιούστον με 21 πόντους και ο Λι Νέιλον με άλλους 20 ήταν οι βασικοί συντελεστές στη σημαντική αυτή νίκη των Νικς. Σημαντική και η συμβολή των Τσάρλι Γουόρντ και Σάντον Αντερσον, που πέτυχαν από 15 πόντους, ενώ από την πλευρά του Σακραμέντο ο Κρις Γουέμπερ με 22 πόντους και ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς με άλλους 19 ήταν οι καλύτεροι σε απόδοση.

    Οι υπόλοιποι αγώνες

    Στο Τορόντο, ο Ντιρκ Νοβίτζκι είχε μεγάλα κέφια, πέτυχε 28 πόντους, μάζεψε 13 ριμπάουντ και οδήγησε τους Ντάλας Μάβερικς στη νίκη μέσα στην έδρα των Ράπτορς με 106-92. Πολύ καλός ήταν και ο Μάικλ Φίνλεϊ με 22 πόντους. Οι Ράπτορς αγωνίστηκαν χωρίς τους Βινς Κάρτερ και Αντόνιο Ντέιβις.

    Στην Ουάσινγκτον, ο Τζέρι Στέικχαουζ ήταν σε μεγάλη μέρα, πέτυχε 35 πόντους και ήταν αυτός που οδήγησε τους Ουίζαρντς στη νίκη επί των Κλίβελαντ Καβαλίερς με 107-100. Κακή απόδοση από τον Μάικλ Τζόρνταν με 6 μόνο πόντους στο ενεργητικό του.

    Στη Φιλαδέλφεια, ο Αλεν Αϊβερσον ήταν πολύ καλός, σημείωσε 34 πόντους και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη των 76'ερς με 101-99 επί των Λος Αντζελες Κλίπερς. Ο Ελτον Μπραντ με 21 πόντους και 19 ριμπάουντ ήταν ο καλύτερος των Κλίπερς.

    Στο Σικάγο, ο Αντουαν Γουόκερ με 22 πόντους και ο Πολ Πιρς με άλλους 17 ήταν τα κλειδιά στη νίκη των Μπόστονς Σέλτικς μέσα στην έδρα των Μπουλς με 91-63.

    Στη Νέα Ορλεάνη, ο Μπάιρον Ντέιβις με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη επί των Σιάτλ Σουπερσόνικς με ένα καλάθι διαφορά (86-84). Ο Γκάρι Πέιτον με 29 πόντους και 9 ασίστ ήταν ο καλύτερος του Σιάτλ.

    Στο Φοίνιξ, ο Σον Μάριον με 28 πόντους και ο Πένι Χάρνταγουεϊ με άλλους 20, έγειραν την πλάστιγγα του αγώνα με τους Ατλάντα Χοκς και οδήγησαν τους Σανς στη νίκη με 93-88.

    Στο Σολτ Λέικ Σίτι, το τρίποντο του Τζον Μπάρι λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη χάρισε μια σπουδαία νίκη στους Ντιτρόιτ Πίστονς μέσα στην έδρα των Γιούτα Τζαζ με 80-78. Ο Ρίτσαρντ Χάμιλτον με 28 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών.

    Στο Μιλγουόκι, με 29 πόντους από τον Ρέι Αλεν, 26 από τον Κούκοτς και 12 εύστοχα τρίποντα, οι Μπακς έβαλαν τέλος στο αήττητο σερί των Νετς κερδίζοντας τους 99-93. Ο Σαμ Κασέλ σημείωσε 12 πόντους, ενώ από την άλλη πλευρά ο Κιντ είχε 24 και ο Μουτόμπο 18 και έξι ριμπάουντ.

    Τέλος στο Πόρτλαντ, οι Μπλέιζερς στηρίχθηκαν στον πάγκο, με τους Πίπεν και Ντάνιελς να πατυχαίνουν 16 καθοριστικούς πόντους και πήραν τη νίκη επί των Γκρίζλις με 94-88.

    [13] Εμβόλιο κατά καρκίνου σύντομα στην αγορά

    7/11/2002 8:51:00 πμ

    Το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου θα κυκλοφορήσει σύντομα αν ο αμερικανικός οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων, ο FDA, εγκρίνει τη σχετική αίτηση της παρασκευάστριας εταιρείας. Σύμφωνα με την παρασκευάστρια εταιρεία το εμβόλιο αυτό θα μπορεί να αναστείλει την πορεία εξέλιξης του καρκίνου του προστάτη, του στομάχου και του μαστού, ενώ θα χορηγείται μόνο σε πάσχοντες της νόσου. Το εμβόλιο αδρανοποιεί μία πρωτεΐνη η οποία παράγεται από τα ογκογονίδια και με αυτό τον τρόπο αναστέλλει την πορεία της ασθένειας και περιορίζει τις πιθανότητες μετάστασης. Το θέμα αυτό πρόκειται να συζητηθεί στο 23ο Συνέδριο Χειρουργικής και Διεθνούς Χειρουργικού Φόρουμ που διοργανώνεται από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία στις 9-12 Νοεμβρίου στην Αθήνα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 7 November 2002 - 9:56:52 UTC