Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-12-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαρτυρία που ''καίει'' τον Α. Γιωτόπουλο
  • [02] Επίθεση Ισραηλινών σε παλαιστινιακό καταυλισμό
  • [03] Προβλήματα από τις χιονοθύελλες στις ΗΠΑ
  • [04] Τουρκία: Συναγερμός λόγω τρομοκρατικής απειλής
  • [05] Μικρή κάμψη του ποσοστού ανεργίας
  • [06] Κανονικά το δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους ΤΕΒΕ
  • [07] Έκθεση παιδικού βιβλίου στη Νέα Υόρκη
  • [08] Βρέθηκε η αιτία των φονικών ιώσεων
  • [09] Ηφαιστειακές πέτρες ''λένε'' το πως γεννήθηκε η Γη
  • [10] Σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ειδήσεις ΝΕΤ

    [01] Μαρτυρία που ''καίει'' τον Α. Γιωτόπουλο

    6/12/2002 10:15:00 πμ

    Τη μαρτυρία του για τη συμμετοχή του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου στη δολοφονία του εκδότη της εφημερίδας "Απογευματινή" Νίκου Μομφεράτου και του οδηγού του Παναγιώτη Ρουσέτη στο Κολωνάκι το 1985 κατέθεσε στον εφέτη ειδικό ανακριτή ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπακατσέλος. Όπως αναφέρει απογευματινή εφημερίδα, στην ένορκη κατάθεσή του ο κ. Μπακατσέλος είπε ότι είδε στον τόπο του εγκλήματος τον φερόμενο ως καθοδηγητή της "17 Νοέμβρη" να βγαίνει από ένα μικρό φορτηγό, του οποίου ήταν ο οδηγός και με αυστηρό ύφος να καλεί τους εκτελεστές να μπουν γρήγορα στο όχημα.

    [02] Επίθεση Ισραηλινών σε παλαιστινιακό καταυλισμό

    6/12/2002 9:54:00 πμ

    Ισραηλινές δυνάμεις με την υποστήριξη αρμάτων μάχης και ελικοπτέρων Απάτσι εισέβαλαν στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μπουρέι, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι και 15 τραυματίστηκαν. Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι δύσκολο να αναγνωρισθούν, καθώς τα πτώματα έχουν παραμορφωθεί από τα πυρά που έχουν δεχθεί. Η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε τη ''σφαγή''.

    Στη σκιά ενδεχόμενου αντιποίνων

    Εκπρόσωπος των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε ότι τουλάχιστον 40 τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού εισέβαλαν στο Αλ Μπουρέι από τον γειτονικό εβραϊκό οικισμό Νετζαρίμ.

    Τα τανκς άνοιξαν πυρ και κατέστρεψαν δύο σπίτια, όπου σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι. Τα σπίτια ανήκαν σε δύο άτομα που συμμετείχαν σε επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ισραήλ.

    Η επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και τα ξημερώματα τα τανκς αποχώρησαν.

    Ο φόβος για βίαιη αντίδραση και αντιποίνων από τους Παλαιστινίους σκιάζει την τετραήμερη γιορτή τους για το τέλος του Ραμαζανιού.

    [03] Προβλήματα από τις χιονοθύελλες στις ΗΠΑ

    6/12/2002 9:42:00 πμ

    Ασυνήθιστη γι αυτή την εποχή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές αμερικανικές πολιτείες, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στις αεροπορικές συγκοινωνίες. Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών σε πολλές πολιτείες τα σχολεία παραμένουν κλειστά και 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση. Στην κακοκαιρία αποδίδεται ο θάνατος τουλάχιστον 19 ανθρώπων, κυρίως εξαιτίας αυτοκινητικών δυστυχημάτων στους παγωμένους δρόμους του Αρκανσο, του Κεντάκι, του Μισούρι, της Βόρειας Καρολίνας και του Τενεσί.

    Μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων

    Τα σχολεία αναμένεται ότι θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά, καθώς το μέτωπο της κακοκαιρίας, που έχει δώσει σφοδρές χιονοθύελλες, κινείται προς τα βόρεια.

    Στην αμερικανική πρωτεύουσα οι δρόμοι είναι σχεδόν έρημοι καθώς τα σχολεία δεν λειτουργούν και πολλοί εργαζόμενοι έμειναν στα σπίτια τους, την ώρα που τα μέλη ειδικών συνεργείων δίνουν αγώνα για να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι.

    Σε πολλές περιοχές εξαιτίας του παγετού έσπασαν κλαδιά δένδρων και κατέστρεψαν γραμμές του δικτύου ηλεκτροδότησης, προκαλώντας διακοπές που έπληξαν κυρίως τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα.

    [04] Τουρκία: Συναγερμός λόγω τρομοκρατικής απειλής

    6/12/2002 9:39:00 πμ

    Για ''πιθανή τρομοκρατική απειλή'' στην Τουρκία προειδοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τους Αμερικανούς πολίτες, επικαλούμενο πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες Αμερικανοί μπορεί να γίνουν στόχοι τρομοκρατών. ''Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει λάβει ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ότι άγνωστοι τρομοκράτες μπορεί να σχεδιάζουν τρομοκρατική επίθεση στη νοτιοανατολική Τουρκία εναντίον επίσημων εγκαταστάσεων της αμερικανικής κυβέρνησης ή του προσωπικού τους'', αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωσή του. Στη νοτιοανατολική Τουρκία εδρεύουν χιλιάδες αμερικανοί στρατιώτες, σε δύο αεροπορικές βάσεις.

    Σε ετοιμότητα όλες οι Αρχές

    ''Αυτή η δημόσια ανακοίνωση έγινε για να ενημερωθούν οι αμερικανοί πολίτες για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια στην Τουρκία. Οι Αμερικανοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν από και προς το αεροδρόμιο Γκαζίαντεπ'', προστίθεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Το αεροδρόμιο του Γκαζίαντεπ, 500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αγκυρας, χρησιμοποιείται από Αμερικανούς που μεταβαίνουν στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας, καθώς είναι κλειστό το αεροδρόμιο των Αδάνων, όπου γίνονται έργα.

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωσή του προσθέτει ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει ήδη λάβει ''όλα τα απαραίτητα μέτρα'' για την προστασία έναντι οποιασδήποτε πιθανής απειλής.

    [05] Μικρή κάμψη του ποσοστού ανεργίας

    6/12/2002 8:52:00 πμ

    Μικρή κάμψη σημείωσε το ποσοστό της ανεργίας στο πρώτο τρίμηνο του 2002 και διαμορφώθηκε στο 9,5% του εργατικού δυναμικού, έναντι 9,6% το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, η συνολική απασχόληση παρουσίασε αύξηση 1,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2001, ποσοστό που είναι το υψηλότερο από το 1998.

    Στους 419.300 οι άνεργοι

    Το ποσοστό μερικής απασχόλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία, παραμένει χαμηλό, αν και αυξήθηκε οριακά σε 4,5% από 3,9% το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

    Από τους άνεργους που ανέρχονται συνολικά σε 419.300, οι 155.500 επιθυμούν αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 54% είναι διατεθειμένοι να εργαστούν είτε με πλήρη είτε με μερική απασχόληση.Ο αριθμός των νέων ανέργων ανήλθε το τρίτο τρίμηνο 176.600 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 31.700 άτομα (15%) σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2001.

    Ο αριθμός των μακροχρονίων ανέργων ανήλθε σε 227.500 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 10.400 άτομα (4,4%) σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι το ειδικό ποσοστό ανεργίας για τους άνδρες μειώθηκε σε 6,2% από 6,7% το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο και για τις γυναίκες σε 14,5% από 14,9% πέρυσι.

    Τέλος, μονοψήφια ποσοστά ανεργίας παρουσιάζουν οκτώ από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας εμφανίζονται στις περιφέρειες της Κρήτης, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου.

    Τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας σε σχέση με το 2001 παρουσιάζουν οι περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας και της Ηπείρου.

    [06] Κανονικά το δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους ΤΕΒΕ

    6/12/2002 11:37:00 πμ

    Με το ποσό των 60 εκατομμυρίων δρχ. θα ενισχυθεί τις προσεχείς ημέρες το Ταμείο των Αυτοαπασχολουμένων και έτσι θα χορηγηθούν κανονικά οι συντάξεις Δεκεμβρίου και το δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ. Σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του Γιώργου Φλωρίδη και του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ροβέρτου Σπυρόπουλου με το διοικητή του Ταμείου, Κωνταντίνο Κόντο, συμφωνήθηκε το υπόλοιπο ποσό της οφειλής του προϋπολογισμού προς το ΤΕΒΕ, το οποίο υπολογίζεται στα 340 εκατομμύρια ευρώ, θα καταβληθεί με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, λύση που είχε επιλεγεί και με τα χρέη του δημοσίου προς το ΙΚΑ. Στο μεταξύ στο ΙΚΑ, ιδιωτική εταιρεία θα αναλάβει την προετοιμασία των φακέλων συνταξιοδότησης έτσι ώστε οι υπηρεσίες του ιδρύματος να εκδίδουν νωρίτερα τις συντάξεις.

    [07] Έκθεση παιδικού βιβλίου στη Νέα Υόρκη

    6/12/2002 11:08:00 πμ

    Αφιερωμένος στα παιδιά είναι ο Δεκέμβριος και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στην Αθήνα, φέρνει στη Νέα Υόρκη παιδικά βιβλία που έχουν εκδοθεί στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Μία μοναδική έκθεση από παιδικά σχέδια και ζωγραφιές θα πραγματοποιηθεί στην αμερικάνικη μεγαλούπολη, ενώ για λίγες μέρες το κουκλοθέατρο "Ο Πήγασος και ο Μέντιος" γραμμένο από το γνωστό συγγραφέα Ευγένιο Τριβιζά, θα δώσει παραστάσεις. Σκοπός του Ιδρύματος είναι να δημιουργήσει ένα δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στα Ελληνόπαιδα και τα παιδιά με διάφορες καταγωγές που ζουν στη Νέα Υόρκη.

    [08] Βρέθηκε η αιτία των φονικών ιώσεων

    6/12/2002 11:11:00 πμ

    Κοντά στο να ανακαλύψουν το λόγο για τον οποίο μία απλή γρίπη μπορεί να εξελιχθεί σε φονικό ιό είναι οι επιστήμονες στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι οι αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού είναι ο παράγοντας- κλειδί. Οι ερευνητές πιστεύουν πως οι θάνατοι που συνδέονται με τις αποκαλούμενες φονικές ιώσεις μπορεί στην πραγματικότητα να οφείλονται στο ίδιο το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αυτή η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να αναπτύξουν αποτελεσματικές θεραπείες για μελλοντικούς ιούς.

    Ο ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματος

    Οι ειδικοί προειδοποίησαν πρόσφατα το κοινό ότι ο ιός μεταλλάσσεται συνεχώς και μία θανατηφόρα μορφή του μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή. Η τελευταία μεγάλη επιδημία γρίπης ξέσπασε το 1918 και σκότωσε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη. Μία άλλη έκρηξη επιδημίας το 1997 στο Χονγκ Κονγκ σκότωσε 18 ανθρώπους.

    Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι σίγουρο πως θα ξεσπάσει μία νέα επιδημία γρίπης. Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους λοιπόν μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία νέων θεραπειών.

    "Είναι αποδεκτό πως πολλές ασθένειες μπορεί να οφείλονται στο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα δεδομένα αυτής της έρευνας είναι πολύ ισχυρά", υποστήριξε η Wendy Barclay, λέκτορας της μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο του Reading, αλλά προειδοποίησε ότι οι γιατροί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί ως προς την ανάπτυξη φαρμάκων για το ανοσοποιητικό σύστημα.

    "Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ανοσοποιητικό σύστημα για ένα συγκεκριμένο σκοπό. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην του προκαλέσουμε βλάβες", κατέληξε η Barclay.

    [09] Ηφαιστειακές πέτρες ''λένε'' το πως γεννήθηκε η Γη

    6/12/2002 11:36:00 πμ

    Οι παλαιότερες ηφαιστειακές πέτρες στον κόσμο βρέθηκαν σχεδόν κατά τύχη στον Καναδά από γεωλόγους. Οι πέτρες αυτές υπολογίζεται ότι είναι τεσσάρων δισεκατομμυρίων ετών και ανακαλύφθηκαν στο βόρειο Κεμπέκ. Οι επιστήμονες εκφράζουν την ελπίδα ότι η ανακάλυψη αυτή θα τους βοηθήσει να καταλάβουν περισσότερα για την εμφάνιση της ζωής στη Γη. Συγκρίνοντάς τις, μάλιστα, με παρόμοιες που βρέθηκαν στο Greenland, οι ερευνητές μπορούν να μάθουν περισσότερα για τα πρώτα δισεκατομμύρια χρόνια της εξέλιξης του πλανήτη.

    Η σημασία των ευρημάτων

    Στην αρχή, οι Γεωλόγοι πίστευαν ότι οι ηφαιστειακές πέτρες ήταν μόνο 2,8 δισεκατομμυρίων ετών. Πιο λεπτομερή ανάλυση, όμως, έδειξε την πραγματική ηλικία των πετρών.

    Η ανακάλυψη αυτή ξάφνιασε ευχάριστα όλους τους επιστήμονες. «Η εύρεση αυτών των πετρών ήταν σαν να έπεσε ένα κόσμημα στην αγκαλιά μου», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Ross Stevenson από το πανεπιστήμιο του Κεμπέκ.

    Οι καναδικές πέτρες σχηματίστηκαν από μάγμα που προήλθε από τον μανδύα της Γης. Γι' αυτό το λόγο πιστεύεται ότι θα δώσουν πληροφορίες για το πρώτο τέταρτο της ιστορίας του πλανήτη.

    Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η Γη δημιουργήθηκε πριν 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια.

    Λίγο μετά δημιουργήθηκε η Σελήνη, η οποία πιθανότατα είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης της Γης και ενός άλλου μεγάλου πλανητικού σώματος και στη συνέχεια δημιουργήθηκαν ο μανδύας και ο φλοιός της Γης.

    Έπειτα δημιουργήθηκαν οι ωκεανοί και οι απλές μορφές ζωής, όπως τα βακτήρια.

    Μέχρι τώρα οι επιστήμονες είχαν πολύ λίγες πληροφορίες σχετικά με το πώς δημιουργήθηκαν όλα αυτά. Με τις νέες ανακαλύψεις, όμως, οι Γεωλόγοι θα έχουν μία πολύ καλύτερη εικόνα για την πρώτη εξέλιξη της Γης.

    [10] Σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ειδήσεις ΝΕΤ

    6/12/2002 10:27:00 πμ

    Μεγάλη είναι η διαφορά στον τρόπο παρουσίασης των δελτίων ειδήσεων ανάμεσα στη ΝΕΤ και στα ιδιωτικά κανάλια, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που διεξήχθη από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κλήμη Ναυρίδη και τους συνεργάτες του. Στην έρευνα επισημαίνεται ότι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί παραβιάζουν συστηματικά τις βασικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. "Τα δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών σταθμών κάνουν κατάχρηση του αστυνομικού δελτίου με αποτέλεσμα η είδηση να γίνεται πολύ δραματική και να προκαλεί τρόμο, αγανάκτηση ακόμα και αποτροπιασμό", αναφέρεται στην έρευνα.

    Ποιοτικότερες ειδήσεις στη ΝΕΤ, υπερβολές στα ιδιωτικά

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ιδιωτικά κανάλια δεν διστάζουν να κάνουν τηλεοπτικές ψυχιατρικές διαγνώσεις για κατηγορούμενους, να διασύρουν τα μέλη της οικογένειάς τους και να τονίζουν εθνικές, θρησκευτικές ή άλλες ιδιαιτερότητες.

    Ιδιαίτερες υπερβολές διαπιστώθηκαν στην παρουσίαση των ειδήσεων αναφορικά με τη σύλληψη των φερόμενων ως μέλη της 17 Νοέμβρη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα ιδιωτικά κανάλια παραβίασαν όχι μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και τους νόμους.

    Αντίθετα, σύμφωνα με την έρευνα, τα τηλεοπτικά δελτία της ΝΕΤ διαφοροποιούνται σε μεγάλο βαθμό ως προς την ιεράρχηση και το χρόνο προβολής των θεμάτων. Η ΝΕΤ προτάσσει τα πολιτικά και οικονομικά θέματα, ενώ τα κοινωνικά προβάλλονται σε μικρότερο χρονικό διάστημα και σε χαμηλότερες θέσεις.

    Η έρευνα αποτελεί εκδήλωση δημοκρατικής αφύπνισης

    Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσαν η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης και ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος χαρακτήρισε την έρευνα "εκδήλωση δημοκρατικής αφύπνισης" και κάλεσε την πνευματική ηγεσία του τόπου να παρέμβουν.

    Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπoύλου είπε ότι η τηλεόραση λειτουργεί με τρόπο επικίνδυνο για την ίδια τη δημοκρατία και εξελίσσεται σε εξουσία που δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα, δεν πηγάζει από το λαό και δεν ελέγχεται.

    Σχολιασμό των ευρημάτων της έρευνας εκτός από τον καθηγητή Κλήμη Ναυρίδη, έκαναν ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, ο πρόεδρος της ΕΡΤ ΑΕ Αγγελος Στάγκος, η δημοσιογράφος και μέλος του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλιου Εύη Δεμίρη και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Αριστείδης Μανωλάκος, ο οποίος μεταξύ άλλων πρότεινε την παρουσία συνηγόρου ή διαμεσολαβητή σε κάθε μέσον Ενημέρωσης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 6 December 2002 - 9:52:22 UTC