Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-12-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυστρία:Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος επαφών του Σιούσελ
  • [02] Εορταστικές τιμές στα υπεραστικά του ΟΤΕ

    [01] Αυστρία:Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος επαφών του Σιούσελ

    Πηγή: ΑΠΕ 6/12/2002 10:06:00 μμ

    Συνεχίζονται οι επαφές στην Αυστρία, μεταξύ του νικητή των βουλευτικών εκλογών της προπερασμένης Κυριακής και απερχόμενου καγκελάριου Βόλφγκανγκ Σιούσελ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την επίτευξη μιας κοινοβουλευτικής συνεργασίας για συγκυβέρνηση. Παρότι ο πρόεδρος του Λαικού κόμματος πήρε ήδη την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, κρατά ανοιχτές όλες τις εκδοχές κυβερνητικής συνεργασίας του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος με τα άλλα τρία κόμματα της αυστριακής Βουλής. Σήμερα ο Βόλφγκανγκ Σιούσελ είχε συνάντηση με τον αρχηγό των Πρασίνων Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν που μετά τις διερευνητικές επαφές δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του για το ενδεχόμενο μιας κυβερνητικής τους σύμπραξης.

    Οι Ελεύθεροι του Χάιντερ υπέρ της συνέχισης της κυβερνητικής συνεργασίας

    Η σημερινή "εξαιρετική ικανοποίηση", του κ. Βαν Ντερ Μπέλεν από τις τετράωρες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων έρχεται σε αντίθεση με τις κατηγορηματικές προεκλογικές όσο και μετεκλογικές εξαγγελίες του ιδίου και του κόμματός του, να μην προχωρήσουν σε κυβερνητική συνεργασία με τους συντηρητικούς του κ. Σιούσελ.

    Για λόγους κατευνασμού της δυσφορίας της κομματικής βάσης, ο αρχηγός των Πρασίνων διευκρίνιζε αργότερα πως δεν μπορεί να γίνει ακόμη λόγος για μια μελλοντική κυβερνητική συνεργασία με το Λαικό Κόμμα, υπήρξε όμως μια σημαντική προσέγγιση των θέσεων τους.

    Με τη σημερινή συνάντηση των αντιπροσωπειών του Λαικού Κόμματος και των Πρασίνων, ο κ. Σιούσελ ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο διερευνητικών επαφών με τα τρία κόμματα της Βουλής.

    Από αυτά, το Κόμμα των Ελευθέρων έχει διακηρύξει τη σαφή πρόθεσή του για μια συνέχιση του κυβερνητικού συνασπισμού με το Λαικό Κόμμα.

    Απογοήτευση μέχρι και κατηγορίες για εμπαιγμό από μέρος του κ. Σιούσελ σε βάρος του, έχει εκφράσει μετά τη σχετική συνάντηση μαζί του, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και ο αρχηγός του Αλφρεντ Γκούζενμπαουερ.

    Την Κυριακή το συνεδρίο των Ελευθέρων

    Στο μεταξύ, ενότητα φαίνεται πως θα επικρατήσει στο μεθαυριανό έκτακτο συνέδριο των τελούντων υπό διάλυση Ελευθέρων στο Σάλτσμπουργκ, όπου πρόκειται να εκλεγεί και επίσημα πλέον στη θέση του αρχηγού του κόμματος ο μέχρι τώρα υπουργός κοινωνικών υπηρεσιών Χέρμπερτ Χάουπτ, από τους πλέον έμπιστους του διαβόητου πρώην αρχηγού των Ελευθέρων και πάντα σκιώδους ηγέτη τους Γιεργκ Χάιντερ.

    Διάφορες κινήσεις για αντίπαλη υποψηφιότητα φερόμενων επικριτών του Χάιντερ φέρεται να μην έχουν βρει ανταπόκριση και να έχουν πέσει στο κενό. Ο Χάουπτ είχε αναλάβει μέσα Οκτωβρίου προσωρινά την αρχηγία του κόμματος και το είχε οδηγήσει στις πρόσφατες εκλογές, μετά την παραίτηση του μόλις για 40 ημέρες προηγούμενου αρχηγού του, του υπουργού συγκοινωνιών Ματίας Ράιχολντ.

    Από την πλευρά του ο Ράιχολντ είχε διαδεχθεί αρχές Σεπτεμβρίου στην αρχηγία των Ελευθέρων την άμεση διάδοχο του Χάιντερ και αντικαγκελάριο της κυβέρνησης του κ. Σιούσελ, Σουζάνε Ρις-Πάσερ, μετά την τότε παραίτησή της από κυβερνητικά και κομματικά αξιώματα εξαιτίας του "πολέμου νεύρων" και της έντονής αντιπολίτευσης του Χάιντερ απέναντι στα κυβερνητικά στελέχη του ίδιου του κόμματός του.

    [02] Εορταστικές τιμές στα υπεραστικά του ΟΤΕ

    Πηγή: NET 105,8 fm 6/12/2002 8:59:00 μμ

    Μειωμένες τιμές την περίοδο των εορτών από τον ΟΤΕ. Από τις 25 Δεκεμβρίου και μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2003 ο ΟΤΕ θα χρεώνει όλα τα υπεραστικά τηλεφωνήματα με αστική χρέωση δηλαδή με 0,026 ευρώ το λεπτό. Να σημειωθεί ότι σε ανάλογες εκπτώσεις την περιοδο των εορτών έχουν προχωρήσει και άλλες εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 6 December 2002 - 21:52:51 UTC