Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-12-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δολοφονική επίθεση κατά της Ντόρας Μπακογιάννη
  • [02] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζάκυνθος
  • [03] Σε αστυνομικό κλοιό η Κοπεγχάγη
  • [04] Ανοιξε ο δρόμος για την πρωθυπουργία Ερντογαν
  • [05] Τα πρωτοσέλιδα του Διεθνούς Τύπου για την Κοπεγχάγη
  • [06] Ενίσχυση του Προγράμματος Αποζημιώσεων στους αγρότες
  • [07] Οι αντίπαλοι του ΠΑΟ και της ΑΕΚ στο ΟΥΕΦΑ

    [01] Δολοφονική επίθεση κατά της Ντόρας Μπακογιάννη

    13/12/2002 6:35:00 μμ

    Ένοπλος πυροβόλησε λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε η Ντόρα Μπακογιάννη, στη διασταύρωση των οδών Δ. Αρεοπαγίτου και Αμαλίας, στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο πολιτικό της γραφείο. Από την επίθεση τραυματίστηκε ο οδηγός της νεοεκλεγείσας δημάρχου. Η κ. Μπακογιάννη σώθηκε ως από θαύμα, καθώς την ώρα της επίθεσης έσκυψε να πιάσει κάτι, με αποτέλεσμα τα σκάγια του δράστη να πετύχουν τον οδηγό της. Η κ. Μπακογιάννη εξήλθε από τον Ευαγγελισμό λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

    Πολιτικές αντιδράσεις για την ένοπλη επίθεση

    Τον αποτροπιασμό της για την επίθεση εξέφρασε η κυβέρνηση, μέσω του υφυπουργού Τύπου. Ο κ. Χυτήρης επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την κ. Μπακογιάννη και της εξέφρασε τη συμπαράσταση του Πρωθυπουργού, ο οποίος ενημερώθηκε για την επίθεση.

    Επίσης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε την κ. Μπακογιάννη στον Ευαγγελισμό, προσθέτοντας ότι η αστυνομία ερευνά την υπόθεση.

    Στο νοσοκομείο έσπευσαν ο πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής και πολλά στελέχη του κόμματος. Ο κ. Καραμανλής δήλωσε "εκφράζω την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό μου για την επίθεση. Είναι αυτονόητο ότι ζητούμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης".

    Για δολοφονική απόπειρα που προκαλεί οργή, αγανάκτηση και αποτροπιασμό κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο Κώστας Λαλιώτης.

    Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη συμπαραστασή του στην κ. Μπακογιάννη και την οικογένεια της.

    Τη συμπαράσταση τους στην Ντόρα Μπακογιάννη αλλα και στον οδηγό της και τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, καθώς και ο συνυποψήφιος της κ. Μπακογιάννη για τη δημαρχία, Γιάννης Δημαράς.

    Την συμπάθεια και την συμπαράστασή τους εξέφρασαν ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης εκ μέρους όλου του σώματος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

    Με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

    Ο δράστης συνελήφθη λίγο πιο κάτω από το σημείο όπου συνέβη το περιστατικό και μεταφέρθηκε στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Εκεί εξετάζεται από αστυνομικούς προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια της ένοπλης επίθεσης.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ, ο δράστης είναι ο 35χρονος μηχανικός αυτοκινήτων Γιώργος Σανδάλης από τη Λιβαδειά, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και κατά το παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι στο πρόσωπο και στο ένα μάτι, από τα θραύσματα των τζαμιών του αυτοκινήτου και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στον Ευαγγελισμό.

    Εκεί βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο πατέρας της Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

    Στο Γενικό Κρατικό Αθηνών μεταφέρθηκε και ο οδηγός της, ο Γιώργος Λυμπερίου, ο οποίος τραυματίστηκε στο λαιμό.

    Οι άνδρες της Αστυνομίας απέκλεισαν τον δρόμο, όπου συνέβη η επίθεση. Επί τόπου έφτασε η κόρη της νεοεκλεγείσας δημάρχου, προκειμένου να μάθει περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ντόρα Μπακογιάννη μόλις είχε αποχωρήσει από την παρουσίαση του βιβλίου για τη 17 Νοέμβρη του Αλέξη Παπαχελά και του Τάσου Τέλογλου.

    [02] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζάκυνθος

    Πηγή: NET 105,8 fm 13/12/2002 6:52:00 μμ

    Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται μέσα τις επόμενες ώρες, με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα και ισχυρές χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ηδη, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων η Ζάκυνθος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης. Σε αρκετές περιοχές του νομού έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ απροσπέλαστα είναι αρκετά σημεία του οδικού δικτύου. Αυτή την ώρα πάντως, στη Ζάκυνθο επικρατεί ύφεση των καιρικών φαινομένων.

    Χιόνια σε Ηπειρο και δυτική Μακεδονία

    Χιονοπτώσεις εκδηλώνονται στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων. Με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Τρικάλων και προς τα ορεινά του Μετσόβου, ωστόσο δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

    Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στη Μακεδονία, τη Φλώρινα και την Κατάρα, ενώ κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της χώρας.

    [03] Σε αστυνομικό κλοιό η Κοπεγχάγη

    13/12/2002 12:05:00 μμ

    Σε 28 συλλήψεις διαδηλωτών κατά της παγκοσμιοποίησης προχώρησε η αστυνομία της Δανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Κοπεγχάγη, στο περιθώριο της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής. Οι συλληφθέντες είναι Δανοί, Σουηδοί, Ιταλοί και Γάλλοι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας. Οι αρχές της Δανίας έχουν επιστρατεύσει 6.000 αστυνομικούς για την προστασία των Ευρωπαίων ηγετών, καθώς το δανέζικο κίνημα ''Οικουμενικές Ρίζες'' κατά της παγκοσμιοποίησης είχε "απειλήσει" με ''ενέργειες-έκπληξη'' κατά τη διάρκεια της συνόδου.

    Ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη

    Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες πάντως (-5°C ) και η ισχυρή παρουσία της αστυνομίας απέτρεψαν χθες την εκδήλωση μαζικών διαδηλώσεων κατά της συνόδου κορυφής. Οι ηγέτες του δανέζικου κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης προειδοποίησαν πάντως ότι ''σήμερα θα ακουστεί η φωνή τους''.

    Χιλιάδες ακτιβιστές εναντίον της παγκοσμιοποίησης από όλη την Ευρώπη έχουν συγκεντρωθεί στην Κοπεγχάγη με σκοπό για ένα 24ωρο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ακολουθώντας την τακτική της πολιτικής ανυπακοής.

    [04] Ανοιξε ο δρόμος για την πρωθυπουργία Ερντογαν

    13/12/2002 7:15:00 μμ

    Επιταχύνονται οι προσπάθειες για εσωτερικές μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία, με το κοινοβούλιο της χώρας να δίνει σήμερα το πράσινο φως για την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης που είχε επιβληθεί στον ισχυρό άνδρα της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του στερούσε τη δυνατότητα να γίνει πρωθυπουργός. Ο Ταγίπ Ερντογαν που ως ηγέτης του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, κέρδισε τον Οκτώβριο τις εκλογές στη γείτονα χώρα, δεν είχε έως τώρα το δικαίωμα να εκλεγεί βουλευτής λόγω της καταδίκης του το 1999 για υπόθαλψη θρησκευτικού μίσους, που είχε ως αποτέλεσμα την φυλάκισή του για μικρό χρονικό διάστημα. Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης μεταρρυθμίσεις που επιτρέπουν στον Ερντογάν να διεκδικήσει μια θέση στη βουλή στις επαναληπτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην επαρχία Σιίρτ, πιθανόν τον Φεβρουάριο. Τις μεταρρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να επικυρώσει ο πρόεδρος της Τουρκίας Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ.

    [05] Τα πρωτοσέλιδα του Διεθνούς Τύπου για την Κοπεγχάγη

    Αννίτα Πασχαλινού 13/12/2002 12:38:00 μμ

    Η ιστορική διεύρυνση της Ε.Ένωσης στην Κοπεγχάγη, η ένταξη της Κύπρου, αλλά και η στάση των Ευρωπαίων ηγετών να μην υποκύψουν στις αμερικανικές πιέσεις και να συζητήσουν το θέμα ένταξης της Τουρκίας το Δεκέμβριο του 2004, ακολουθώντας τη στάση "βλέποντας και κάνοντας" κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του ευρωπαϊκού Τύπου. Το θέμα της Τουρκίας, "πέφτει στα χαμηλά" από την Washington Times, η οποία ασχολείται κυρίως, με την Πιονγκγάνκ και το θέμα του Ιράκ και των επιθεωρητών του ΟΗΕ. Αντίθετα, στις αποτυχημένες προσπάθειες Μπους να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες και όλο το περιπετειώδες παρασκήνιο πίσω από τη συνάντηση Ερντογάν - Μπους αναφέρονται οι Los Angeles Times. Το "κυπριακό χαρτί" μπορεί να αλλάξει την απόφαση των 15 σύμφωνα με την τουρκική Χουριέτ.

    Οι αντιδράσεις επί τουρκικού εδάφους

    Την απογοήτευσή του εκφράζει σήμερα σύσσωμος ο τουρκικός Τύπος μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναβάλει για τον Δεκέμβριο του 2004 κάθε απόφαση για την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία.

    ''Είναι για το 2005'', είναι ο τίτλος της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας Χουριέτ. Όπως επισημαίνεται στο πρωτοσέλιδο άρθρο της τουρκικής εφημερίδας, η Τουρκία δεν έλαβε αυτό που ήλπιζε, αλλά μπορεί ακόμα να παίξει το ''κυπριακό χαρτί'' για να πετύχει αλλαγές στη θέση των Δεκαπέντε.

    ''Πρόκειται πραγματικά για ένα από τα χειρότερα αποτελέσματα που θα μπορούσε να έχει η Τουρκία. Κανένας δεν το περίμενε'', εκτιμά η φιλελεύθερη Ραντικάλ.

    Ο αρθρογράφος της εφημερίδας υποστηρίζει ότι η Τουρκία δεν ήξερε να χειριστεί επί χρόνια το Κυπριακό ζήτημα και τονίζει ότι ''το Κυπριακό αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ένταξή της στην ΕΕ''.

    Στην αδιαλλαξία του Ρ. Ντενκτάς, ο οποίος αρνείται να υπογράψει μια συμφωνία πλαίσιο στην Κοπεγχάγη για την επανένωση της νήσου όπως ζητούν ο ΟΗΕ και οι Ευρωπαίοι, αποδίδει την ευρωπαϊκή απόφαση η εφημερίδα Σαμπάχ.

    ''Ακόμα μια απογοήτευση'' είναι ο κεντρικός τίτλος της κεντροαριστερής εφημερίδας Τζουμχουριέτ.

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι από τη στιγμή που θα ενταχθούν οι άλλες δέκα υποψήφιες χώρες, τον Μάιο του 2004, θα μειωθούν οι πιθανότητες έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας.

    Τι ζήτησε ο Ταγίπ Ερντογάν από τον Τζορτζ Μπους

    Από μια άλλη οπτική γωνία, που ανταποκρίνεται ίσως περισσότερο στην πραγματικότητα, προσεγγίζει τις εξελίξεις στην Κοπεγχάγη η αμερικανική εφημερίδα Los Angeles Times.

    Με τίτλο « τα αμερικανικά σχέδια για πλήρη είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ χάνουν έδαφος» ο Paul Richter, συντάκτης της εφημερίδας, αναφέρεται στους αληθινούς λόγους που κρύβονται πίσω από την επιμονή της αμερικανικής κυβέρνησης να μπει η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους εκβιασμούς της γείτονος χώρας προς την Ουάσινγκτον.

    Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, που χαρακτηρίζει αποτυχημένες τις προσπάθειες του Τζορτζ Μπους να πείσει τους Ευρωπαίους, εξοργισμένοι οι Τούρκοι αξιωματούχοι, είχαν προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα, ότι αν δε λάβουν την πολυπόθητη ημερομηνία θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραχωρήσουν μεγάλη στρατιωτική υποστήριξη στις ΗΠΑ, σε περίπτωση ενδεχόμενης στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του Ιρακ.

    Οι Τούρκοι, γράφει ο συντάκτης, και ο ίδιος Ρετζέπ Ερντογάν είχαν επισημάνει στον πρόεδρο Μπους, ότι η δημόσια κοινή γνώμη της Τουρκίας, δεν επιθυμεί η χώρα να συμμετάσχει σε ενδεχόμενο πόλεμο κατά του Ιράκ.

    Από την άλλη πλευρά το καλύτερο σχέδιο των ΗΠΑ για επέμβαση στο Ιράκ, εξαρτάται από το κατά πόσο η Τουρκία θα τους επιτρέψει την είσοδο των αμερικανικών στρατευμάτων στα εδάφη της.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα προβλήματα στις σχέσεις ΗΠΑ Τουρκίας, ξεκίνησαν την Τρίτη, όταν ο Μπους δεν κατάφερε να πείσει τον Ερντογάν να παραχωρήσει τα εδάφη που χρειάζεται σε περίπτωση πολέμου.

    Ο Ερντογάν, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, παρέμεινε αμετακίνητος στις θέσεις του παρά το γεγονός ότι ο Μπους ήταν φανερά εξοργισμένος και αγανακτισμένος.

    Επικαλούμενος πηγές που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι η Ουάσινγκτον είναι απογοητευμένη από την απόφαση της Κοπεγχάγης.

    Αναφέρεται επίσης σε δηλώσεις του Ρ. Ερντογάν, ότι σχετικά με το θέμα της συμμετοχής της χώρας σε ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη κατά του Ιράκ, υπάρχει το ενδεχόμενο να διεξάγει δημοψήφισμα.

    Τα ''σύννεφα'' της Κοπεγχάγης σύμφωνα με τη Le Monde

    «Η Ευρώπη των 25 συγκεντρώνεται στην Κοπεγχάγη».

    Με αυτόν τον πρωτοσέλιδο τίτλο η έγκυρη εφημερίδα Le Monde, αναφέρεται στις ιστορικές στιγμές που ζει η Ευρώπη, στην Κοπεγχάγη αλλά και στα πρώτα σύννεφα της συνόδου, τη στάση δηλαδή Τουρκίας και Πολωνίας οι οποίες βρίσκονται στο κυνήγι σκληρών απαιτήσεων από πλευράς ΕΕ.

    « Δεκατρία χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, οκτώ χώρες που έμειναν επί τέσσερις δεκαετίες στο περιθώριο, καθώς επίσης και η Μάλτα και η Κύπρος μπαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επίσημη τελετή ενσωμάτωσης θα λάβει χώρα την Παρασκευή, αλλά η είσοδος των χωρών αυτών θα γίνει πρακτικά από την άνοιξη του 2004» αναφέρεται στο άρθρο, το οποίο ωστόσο επισημαίνει ότι η διεύρυνση απειλείται με τον κίνδυνο του "εκτροχιασμού" μέσα από την αυστηρή χθεσινή δήλωση του Δανού πρωθυπουργού.

    Χθες ο Αντερς Φόγκ Ράσμουσεν απηύθυνε έκκληση προς τις δέκα υποψήφιες χώρες να δεχτούν την οικονομική προσφορά της ΕΕ αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο καθυστέρησης της ιστορικής διεύρυνσης για πολλά χρόνια.

    Ενοχλημένοι οι Ευρωπαίοι από τις πιέσεις της Ουάσινγκτον

    «H EE απορρίπτει το αίτημα της Τουρκίας για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

    Με αυτόν τον τίτλο σημερινό άρθρο της Washington Post, προσεγγίζει τις εξελίξεις στην Κοπεγχάγη, γύρω από την Τουρκία και την άρνηση των Ευρωπαίων ηγετών να δώσουν την πολυπόθητη ημερομηνία στην Αγκυρα.

    Το γεγονός ότι το θέμα της Τουρκίας, κυριαρχεί στο άρθρο, είναι ενδεικτικό και του ειδικού βάρους που έχει για την εφημερίδα το συγκεκριμένο θέμα.

    Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ενοχλήθηκαν από τη στάση του Αμερικανού προέδρου και τις έντονες πιέσεις που τους άσκησε προκειμένου να δεχθούν στους κόλπους τους τη γείτονα χώρα.

    « Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν στην Κοπεγχάγη και επίσημα απέρριψαν τις προσπάθειες της Τουρκίας να αρχίσουν την επόμενη χρονιά τις διαπραγματεύσεις για ένταξη στην ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι η κατά κύριο λόγο μουσουλμανική χώρα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επιδείξει πρόοδο στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, ενώ θα πρέπει επίσης να μειώσει τη στρατιωτική της επιρροή στην πολιτική» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

    Η στάση Τουρκίας - Πολωνίας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της El Mundo

    Το θέμα της Τουρκίας αλλά και το αίτημα της Πολωνίας για περισσότερα χρήματα είναι τα δυο κυρίαρχα θέματα πρωτοσέλιδου άρθρου της ισπανικής εφημερίδας El Mundo, με τίτλο, « Η ΕΕ αποφασίζει ότι θα αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την Τουρκία, το Δεκέμβριο του 2004 εφόσον πληροί κάποια κριτήρια».

    « Με το που έμαθε την απόφαση των 15 ο Ρετζέπ Ερντογάν συναντήθηκε με τους Αμπντουλάχ Γκιούλ και Γιασέρ Γιακίς. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, οι Τούρκοι ηγέτες, εκτίμησαν ότι η απόφαση της ΕΕ είναι μακριά από τη θέληση και τις επιδιώξεις της Τουρκίας για ενσωμάτωση στους κόλπους της Ευρώπης »

    Παρόλα αυτά, γράφει στο άρθρο της El Mundo, οι Τούρκοι ηγέτες πιστεύουν ότι ακόμα και έτσι, όλα είναι πιθανά και ότι είναι δυνατή η υπογραφή κατά τη διάρκεια αυτής της δεύτερης ημέρας της ευρωπαϊκής συνόδου.

    Σε ότι αφορά το θέμα της Πολωνίας, η οποία εμμένει στην πολιτική του «θέλω περισσότερα», η El Mundo παρέπεμψε στις δηλώσεις του Αντερς Φον Ράμσουσεν, ο οποίος προειδοποίησε τις υπό ένταξη χώρες ότι αν δεν κάνουν αποδεκτή την προσφορά 40.500 εκατομμυρίων ευρώ της ΕΕ, η διεύρυνση μπορεί να αργήσει ακόμα και μέχρι το 2007.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι το προαναφερθέν ποσό είναι κατά 1.500 εκατ. ευρώ μεγαλύτερο από την προσφορά που είχε κάνει η Ευρώπη τον περασμένο Οκτώβριο.

    [06] Ενίσχυση του Προγράμματος Αποζημιώσεων στους αγρότες

    13/12/2002 6:52:00 μμ

    Με 5.835.000 ευρώ θα ενισχυθεί το Πρόγραμμα Αποζημιώσεων Φυσικών Καταστροφών, προκειμένου να χορηγηθούν οι αποζημιώσεις στους αγρότες -κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τα καιρικά φαινομενα του 2002, ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας. Σήμερα, άρχισε η καταβολή των αποζημιώσεων των παραγωγών στα δημοτικά διαμερίσματα Δαμασίου και Δένδρων Τυρνάβου, για το περσινό χρονικό διάστημα Νοεμβρίου-Ιανουαρίου.

    [07] Οι αντίπαλοι του ΠΑΟ και της ΑΕΚ στο ΟΥΕΦΑ

    13/12/2002 2:21:00 μμ

    Βατή μπορεί να χαρακτηριστεί η κλήρωση για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ για τον Δ' γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας. Οι "πράσινοι" θα βρεθούν αντιμέτωποι με την βελγική Αντερλεχτ, ενώ αν περάσουν θα "κονταροχτυπηθούν" με το νικητή του αγώνα Πόρτο (Πορτογαλία)-Ντενιζλίσπορ (Τουρκία). Αντίστοιχα, η "Ένωση" θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της ισπανικής Μάλαγα. Σε περίπτωση πρόκρισης, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα βρει μπροστά της το νικητή της συνάντησης Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία)-Μποαβίστα (Πορτογαλία). Οι πρώτοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 20 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 27 του ίδιου μήνα.

    Αναλυτικά οι αγώνες του Δ' γύρου

    1. Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Μπεσίκτας (Τουρκία)

    2. Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία)-Μποαβίστα (Πορτογαλία)

    3. Μάλαγα (Ισπανία)-ΑΕΚ

    4. Λάτσιο (Ιταλία)-Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνίας)

    5. Αντερλεχτ (Βέλγιο)-Παναθηναϊκός

    6. Σέλτικ (Σκωτία)-Στουτγκάρδη (Γερμανία)

    7. Πόρτο (Πορτογαλία)-Ντενιζλίσπορ (Τουρκία)

    8. Οσέρ (Γαλλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)

    Η κλήρωση των προημιτελικών (13-20 Μαρτίου):

    Νικητής 3-Νικητής 2

    Νικητής 1-Νικητής 4

    Νικητής 6-Νικητής 8

    Νικητής 7-Νικητής 5


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 13 December 2002 - 17:51:51 UTC