Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-01-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραδέχεται τα προβλήματα ο διοικητής του ΙΚΑ
  • [02] Προχωρά το ν/σ για την τουριστική εκπαίδευση
  • [03] Κλοπή σε αεροπορική βάση στη Λάρισα
  • [04] Επίσκεψη Παπανδρέου στην Πρίστινα
  • [05] ΗΠΑ: Επίσημη πρόσκληση στο ΝΑΤΟ για Ιράκ
  • [06] ΗΠΑ: Συναγερμός για επιστολή με άνθρακα
  • [07] ΠΑΟ: Με υπογραφή Κωνσταντίνου στη επόμενη φάση
  • [08] Χώρισαν οι δρόμοι Αλβεζ-Ολυμπιακού
  • [09] Στους ''8'' του κυπέλλου ο Πανιώνιος
  • [10] Νίκη ΟΣΦΠ-ήττα Ηρακλή στο Τσάμπιονς Λιγκ Βόλεϊ
  • [11] Ηττα του Ολυμπιακού στη Παρτιζάν
  • [12] Μπάσκετ: Ενα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟ
  • [13] Αναβλήθηκε η διαστημική αποστολή της Rosetta

    [01] Παραδέχεται τα προβλήματα ο διοικητής του ΙΚΑ

    15/1/2003 6:21:00 μμ

    Συνώνυμο με την ταλαιπωρία και τη γραφειοκρατία έχει γίνει το ΙΚΑ, ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας. Αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που υπάρχουν στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και την καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων, ο διοικητής του ΙΚΑ Μιλτιάδης Νεκτάριος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι από το τέλος της Ανοιξης οι συντάξεις θα απονέμονται σε δύο μήνες, ενώ για τις ουρές των ασφαλισμένων δήλωσε ότι το φαινόμενο είναι παροδικό.

    Ωστόσο επισημαίνει την καλύτερη εξυπηρέτηση των εργαζόμενων από τα ιατρεία του ΙΚΑ, μέσω του συστήματος των τηλεφωνικών ραντεβού, καθώς και την πάταξη της εισφοροδιαφυγής για το 2002. Παράλληλα, υπόσχεται βελτίωση στις παροχές υγείας καλύτερη αξιοποίηση του υγειονομικού εξοπλισμού, ηλεκτρονικό έλεγχο της συνταγογράφησης και της ημερήσιας νοσηλείας, 24ωρη λειτουργία των Μονάδων Υγείας σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μεταστέγαση του πρώτου νοσοκομείου σε ιδιόκτητο κτίριο στα Ανω Λιόσια.

    Διαψεύδει ο υπουργός Υγείας τις κατηγορίες

    Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής εμφανίστηκε οργισμένος μετά την παραποίηση, όπως εκτιμά, των όσων είπε στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

    Ο κ. Στεφανής, όπως αναπαρήγαγαν πολλά μέσα, φέρεται να δήλωσε ότι η καθημερινότητα έχει και τη νοστιμιά της, αναφερόμενος στις ουρές, αλλά και στην καθημερινή ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ.

    Ο υπουργός Υγείας δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενο αυτού που εμφανίζεται ως δήλωσή του.

    ''Ουδέποτε συνέδεσα ουρές στα νοσοκομεία με αυτό που θα λέγαμε ευχαρίστηση, νοστιμιά ή όπως αλλιώς εμφανίζεται στα μέσα. Αναφέρθηκα αποκλειστικά και μόνο όταν τέθηκε το θέμα της καθημερινότητας όχι σε σχέση με την υγεία, αλλά γενικότερα, λέγοντας ότι δεν χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη διότι ως γνωστόν η καθημερινότητα έχει διακυμάνσεις και ο καθένας στη ζωή του έχει μεταπτώσεις''.

    Ο κ. Στεφανής άφησε να εννοηθεί ότι οι δηλώσεις του παραποιήθηκαν σκοπίμως από μερίδα του Τύπου για να τον βλάψουν και εξήγησε ότι το μόνο που είπε και δηλώνει με έμφαση σε σχέση με τα προβλήματα υγείας, είναι ότι παρά τις αδυναμίες τις οποίες έχει το σύστημα έχουν γίνει αρκετά πράγματα τα τελευταία χρόνια για να βελτιωθεί και υπάρχουν πολύ περισσότερα που θα γίνουν στο μέλλον.

    Στη δήλωσή του ο κ. Στεφανής καταλήγει λέγοντας: ''Κατηγορηματικά δηλώνω ότι αυτό το οποίο γίνεται αποτελεί ύβρη όχι μόνο στο πρόσωπό μου, αλλά νομίζω μια ύβρη που κατευθύνεται σε όλους που προσπάθησαν να καλυτερεύσουν τον τομέα της υγείας στη χώρα μας''.

    [02] Προχωρά το ν/σ για την τουριστική εκπαίδευση

    15/1/2003 8:19:00 μμ

    Σε κλίμα σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συζητήθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την τουριστική εκπαίδευση, το οποίο προβλέπει και την ιδιωτικοποίηση σε ποσοστό έως και 66% της εταιρείας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα. Η Ν.Δ. υπέβαλε για τη συγκεκριμένη διάταξη, αίτημα για αντισυνταγματικότητα που υποστηρίχθηκε από ΚΚΕ και Συνασπισμό, αλλά απορρίφθηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία.

    Εντονη η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε κατηγορηματικά πως τίποτα δεν εκποιείται, αφού η ΕΤΑ δεν έχει καμιά ιδιοκτησιακή σχέση με τη γη που διαχειρίζεται και η περιουσία παραμένει στον ΕΟΤ.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος προέβλεψε για φέτος άνοδο της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας, παρά την κρίση που υπάρχει σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

    Με τροποποίηση που έκανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος εντάσσονται στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την ανακαίνιση των ξενοδοχείων και οι τέσσερις Ολυμπιακές πόλεις Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλος και Θεσσαλονίκη.

    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι το νομοσχέδιο προκαλεί οικολογικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, καθώς παραχωρεί σε ιδιώτες αιγιαλό και παραλία.

    [03] Κλοπή σε αεροπορική βάση στη Λάρισα

    15/1/2003 7:48:00 μμ

    Σαράντα χιλιάδες δολάρια έκαναν φτερά από φοριαμό πιλότων στη βάση Λάρισας. Το έλλειμμα διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια οικονομικού ελέγχου, ωστόσο δεν υπάρχουν ενδείξεις παραβίασης ούτε στο κτίριο ούτε στον φοριαμό. Γιά την υπόθεση επενέβη ο Εισαγγελέας του Αεροδικείου και έχει αρχίσει η προανάκριση των εμπλεκομένων αλλά και κάποιων υπόπτων. Πριν λίγες εβδομάδες ανάλογο συμβάν απασχόλησε την Αεροπορική βάση Ελευσίνας.

    [04] Επίσκεψη Παπανδρέου στην Πρίστινα

    15/1/2003 8:00:00 μμ

    Στην Πρίστινα έφτασε νωρίς το απόγευμα, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στα δυτικά Βαλκάνια. Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Μίχαελ Στάινερ επικεφαλής της διοίκησης του ΟΗΕ στο Κόσοβο, στο κτίριο του ΟΗΕ, και ακολούθως οι δύο άνδρες έκαναν δηλώσεις κατά τις οποίες ο κ. Στάινερ χαιρέτησε την έλευση Παπανδρέου, που εκφράζει τη δέσμευση της Ε.Ε. για την ευρωπαϊκή πορεία της περιοχής, κάτι που επιβεβαίωσε ο κ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι ήρθε όχι μόνο ως προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και ως εκπρόσωπος μιας γειτονικής χώρας. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως οι εθνικές διενέξεις πρέπει να γίνουν παρελθόν, πρέπει να ζήσουμε μαζί, να συνεργαστούμε και να μοιραστούμε τις ίδιες αξίες, που είναι η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μειονοτήτων.

    ''Η ελληνική προεδρία υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας''

    Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον Ιμπραήμ Ρουγκόβα πρόεδρο του Κοσόβου, στον οποίο τόνισε ότι πρέπει να χτίσουμε ένα κοινό μέλλον ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, γιατί είμαστε Ευρωπαίοι και θέλουμε να ζήσουμε σε κοινωνίες δημοκρατικές και ανεκτικές. Ο κ. Ρουγκόβα καλωσόρισε τον κ. Παπανδρέου και δήλωσε ότι οι κυβερνητικές προτεραιότητες είναι η οικονομική ανάπτυξη, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ενσωμάτωση των εθνικών μειονοτήτων και η προώθηση της συνεργασίας με την Ελλάδα για μια ευρωπαϊκή προοπτική.

    Ο κ. Παπανδρέου είχε επίσης συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ρετζέπι, αντιπροσωπεία Σέρβων βουλευτών και τον αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσόβου κ. Θάτσι. Το μήνυμα που θέλησε να στείλει στο Κόσοβο ο κ. Παπανδρέου είναι ότι η ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα υποστηρίξει πλήρως την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής, ενώ η προώθηση της Συμφωνίας Σύνδεσης και Σταθεροποίησης θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 1244/99 και στο πνεύμα του αξιώματος ''πρώτα τα ευρωπαϊκά κριτήρια και έπειτα το καθεστώς''.

    Παπανδρέου-Σολάνα

    Η Ελλάδα έχει συμπεριλάβει ένα μέρος της οικονομικής βοήθειας από το ΕΣΟΑΒ (Ελληνικό Σχέδιο για την Οικονομική Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων), αλλά η Πρίστινα θα πρέπει επειγόντως να αποκαταστήσει απευθείας επαφή με το Βελιγράδι και να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην οικονομική ανάπτυξη, στην καταπολέμηση της ανεργίας και του οργανωμένου εγκλήματος, στην υπεύθυνη αυτοδιοίκηση και στην εδραίωση κλίματος ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των εθνικών μειονοτήτων για ένα πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό Κόσοβο.

    Πριν αναχωρήσει από το Σεράγεβο για την Πρίστινα, ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον Υπατο Εκπρόσωπο της ΚΕΠΠΑ Χαβιέ Σολάνα και τον Υπατο Εκπρόσωπο της Διεθνούς Κοινότητας Πάντι Ασντάουν.Ο κ. Σολάνα, ο οποίος έρχεται στην Αθήνα την Πέμπτη για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, προέβλεψε ότι η ελληνική προεδρία θα είναι επιτυχημένη, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρος για μια κοινή στάση της ΕΕ στο Ιράκ, για το οποίο το πόρισμα Μπλίξ στον ΟΗΕ στις 27 Ιανουαρίου ''δεν είναι το τέλος''.

    [05] ΗΠΑ: Επίσημη πρόσκληση στο ΝΑΤΟ για Ιράκ

    15/1/2003 9:57:00 μμ

    Την υποστήριξη του ΝΑΤΟ σε ενδεχόμενο πόλεμο κατά του Ιράκ ζήτησαν οι ΗΠΑ, χωρίς πάντως να ζητηθεί άμεση στρατιωτική ανάμειξη των κρατών - μελών. Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι φωνές κατά μιας στρατιωτικής επέμβασης, με τα αραβικά κράτη να εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους σε μια ενδεχόμενη στο Ιράκ και ''τη δέσμευσή τους για τη διατήρηση της ασφάλειας, της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας'' της χώρας αυτής εκφράζουν σήμερα σε ανακοίνωση που εξέδωσαν στην Τύνιδα οι άραβες υπουργοί Εσωτερικών και Πληροφόρησης.

    Ανυπομονησία Μπους

    ''Οποιαδήποτε απειλή κατά του Ιράκ θεωρείται απειλή στην ασφάλεια του συνόλου των αραβικών κρατών'', υπογραμμίζεται στο τελικό ανακοινωθέν κοινής συνόδου των υπουργών Εσωτερικών και Πληροφόρησης που πραγματοποιήθηκε στην Τύνιδα παρουσία του γενικού γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα.

    Επίσης οι άραβες υπουργοί ''καταδίκασαν απερίφραστα την τρομοκρατία, με οποιονδήποτε τρόπο κι αν εκδηλώνεται'', υπογραμμίζοντας ωστόσο ''την ανάγκη διαχωρισμού της τρομοκρατίας από το δικαίωμα των λαών να πολεμούν την ξένη κατοχή και να αμύνονται σε μια επίθεση''.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους σκλήρυνε χθες τη στάση του ,προειδοποιώντας ότι "ο χρόνος εξαντλείται " για τον Σαντάμ Χουσέιν. ''Μέχρι τώρα δεν έχω δει κάποια στοιχεία ότι έχει αφοπλιστεί. Ο χρόνος εξαντλείται για τον Σαντάμ Χουσέιν. Πρέπει να αφοπλιστεί. Εχω κουραστεί και αηδιάσει με τα παιχνίδια και τα ψέματα. Αυτή είναι η άποψή μου για το χρονοδιάγραμμα'', δήλωσε ο Μπους.

    Ο Τζορτζ Μπους, δείχνει μια αυξανόμενη ανυπομονησία καθώς οι επιθεωρητές του ΟΗΕ διαθέτουν λίγα στοιχεία για να αποδείξουν τις αμερικανικές κατηγορίες, ότι το Ιράκ διαθέτει χημικά και βιολογικά όπλα και προσπαθεί να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

    Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας «Ουάσινγκτον Ποστ» που επικαλείται αμερικανικούς αξιωματούχους, η Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Μπους, Κοντολίζα Ράις, πίεσε τον επικεφαλής των επιθεωρητών να εγκαταλείψει τη θέση που έχει διατυπώσει για την κατάθεση της τελικής αναφοράς του στα τέλη Μαρτίου για το αποτέλεσμα των ελέγχων στο ιρακινό οπλοστάσιο.

    Ο διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι πάντως ζήτησε σήμερα από τη Βαγδάτη ''περισσότερη ενεργητική συνεργασία'' με τους επιθεωρητές αφοπλισμού του ΟΗΕ για να απαντήσει στην ''ανυπομονησία της διεθνούς κοινότητας''.

    Ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι σκοπεύει να εκμεταλλευθεί την επόμενη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο Ιράκ την ερχόμενη Κυριακή μαζί με τον επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ Χανς Μπλιξ για ''να πείσει το Ιράκ για την ανάγκη αλλαγής ταχύτητας με το πέρασμα από μία παθητική σε μία ενεργητική συνεργασία'', δήλωσε ο διευθυντής της IAEA έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησής του στη Μόσχα με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ.

    Ο διευθυντής της IAEA, υπενθύμισε κατά την άφιξή του στη ρωσική πρωτεύουσα ότι έχει ζητήσει μαζί με τον επικεφαλής της ομάδας των επιθεωρητών Χανς Μπλιξ από τις χώρες που ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους πληροφορίες για το ιρακινό οπλοστάσιο να τις διαβιβάσουν στους επιθεωρητές για να διευκολύνουν το έργο τους. Το αίτημα αυτό απευθύνεται κυρίως προς τις ΗΠΑ που δηλώνουν ότι διαθέτουν αποδείξεις ότι η Βαγδάτη παραβιάζει τις δεσμεύσεις της στον τομέα αυτόν.

    Την ίδια ώρα, Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ δήλωνε σήμερα πως πιστεύει ότι θα πετύχει μια δεύτερη απόφαση του ΟΗΕ πριν από οποιοδήποτε πλήγμα κατά του Ιράκ, στην περίπτωση που ο Σαντάμ Χουσέιν αψηφήσει τους επιθεωρητές όπλων. Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Μπλερ υπογράμμισε τη δέσμευσή του να δοθεί στους επιθεωρητές χρόνος για να ελέγξουν το Ιράκ, αλλά δήλωσε πως το να δοθεί στον Σαντάμ οποιαδήποτε ένδειξη αμφιταλάντευσης, θα ήταν τεράστιο σφάλμα.

    Συνεχίζονται οι επιθεωρήσεις

    Εν τω μεταξύ, στην όγδοη εβδομάδα μπήκαν πλέον οι έρευνες των επιθεωρητών στο Ιράκ.

    Η σημερινή επίσκεψη των επιθεωρητών του ΟΗΕ μάλιστα σε ένα χώρο που βρίσκεται πολύ κοντά στο προεδρικό μέγαρο στη Βαγδάτη προκάλεσε την αντίδραση των ιρακινών αρχών με τον εκπρόσωπο του ιρακινού υπουργείου Εξωτερικών να δηλώνει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί ''πρόκληση''.

    Το προεδρικό μέγαρο ''δεν έχει καμία σχέση με την διαδικασία αφοπλισμού ή με τα τρέχοντα οπλικά προγράμματα'' του Ιράκ προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

    Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των επιθεωρητών του ΟΗΕ, Χίρο Ουέκι δήλωσε ότι οι επιθεωρητές ερεύνησαν θέσεις που βρίσκονται ''κοντά'' σε ένα από τα προεδρικά μέγαρα του Σαντάμ Χουσέιν αλλά δεν εισήλθαν στο συγκεκριμένο αυτό μέγαρο.

    [06] ΗΠΑ: Συναγερμός για επιστολή με άνθρακα

    15/1/2003 9:08:00 μμ

    Ταχυδρομικό γραφείο στην Ουάσινγκτον έκλεισε σήμερα εν αναμονή των αποτελεσμάτων αναλύσεων για τυχόν παρουσία του βακτηρίου που προκαλεί τη νόσο του άνθρακα, έπειτα από τον εντοπισμό επιστολής, η οποία ενδέχεται να είχε μολυνθεί από το βακτήριο αυτό, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές ταχυδρομικές υπηρεσίες. Η εντολή για τις αναλύσεις αυτές δόθηκε κατόπιν των θετικών αποτελεσμάτων ενός τεστ που έγινε στην αλληλογραφία που προοριζόταν για την Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (FED) και έδειχνε πιθανή παρουσία σποριδίων του βακτηρίου σε επιστολή, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες.

    Την αλληλογραφία της FED χειρίζεται αποκλειστικά ταχυδρομικό γραφείο του κέντρου της Ουάσινγκτον που κάνει και τη διαλογή της αλληλογραφίας που προορίζεται για την κυβέρνηση.

    Το κλείσιμο του γραφείου αυτού αποφασίστηκε εν αναμονή των αποτελεσμάτων των αναλύσεων, τα οποία πιστεύεται ότι θα βγουν σήμερα.

    Η επιστολή που ενδέχεται να έχει μολυνθεί δεν έφτασε ποτέ στο κτίριο της FED, καθώς η διαλογή όλης της αλληλογραφίας της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας γίνεται σε ξεχωριστό κτίριο για λόγους ασφαλείας, διευκρίνισε ο Τόμας Ντέι υπεύθυνος των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

    [07] ΠΑΟ: Με υπογραφή Κωνσταντίνου στη επόμενη φάση

    15/1/2003 9:52:00 μμ

    Στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε 3-0 του Ακράτητου στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (Α΄ αγώνας 1-0 για την ομάδα του Σέρτζιο Μαρκαριάν). Μεγάλος πρωταγωνιστής της συνάντησης ήταν ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, που "άνοιξε" το σκορ με ένα εκπληκτικό γκολ στο 45΄, ενώ δημιούργησε το δεύτερο, το οποίο πέτυχε ο Βλάοβιτς στο 52΄. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κριστόφ Βαζέχα στο 65΄.

    [08] Χώρισαν οι δρόμοι Αλβεζ-Ολυμπιακού

    15/1/2003 8:56:00 μμ

    Τέλος ο ''Γύπας'' από τον Ολυμπιακό. Λύθηκε σήμερα το μεσημέρι κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του Γκαμπριέλ Αλβες με τον Ολυμπιακό. Ανάμεσα στις δύο πλευρές βρέθηκε η χρυσή τομή και ο Ουρουγουανός επιθετικός θα συνεχίσει την καριέρα του στην προηγούμενη ομάδα του, τη Νασιονάλ του Μοντεβιδέο ή στο Μεξικό, απ' όπου φέρεται να έχει προτάσεις. Μέτά το διαζύγιο με τον Αλβες, οι ''ερυθρόλευκοι'' έχουν κενή θέση σε περίπτωση που προχωρήσουν στην απόκτηση ξένου ποδοσφαιριστή. Ο Σλοβένος τεχνικός, Σρέτσκο Κάτανετς, έχει επισημάνει ότι επιθυμεί την ενίσχυση του Ολυμπιακού με έναν επιθετικό και έναν αμυντικό χαφ. Επίσης, σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί η απόκτηση του Τζόνι Νόβακ, ο οποίος εδώ και καιρό προπονείται στο Ρέντη.

    [09] Στους ''8'' του κυπέλλου ο Πανιώνιος

    15/1/2003 8:51:00 μμ

    Ο Πανιώνιος πήρε τελικά την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα του Γιόζεφ Μπουμπένκο απέσπασε ισοπαλία 1-1 στη Νεάπολη από τον Ιωνικό και σε συνδυασμό με το 1-0 από τον αγώνα της Νέας Σμύρνης, πήρε το "εισιτήριο" για τους "8" της διοργάνωσης. Το γκολ των "κυανέρυθρων" σημείωσε ο Ακης Μάντζιος με πέναλτι (88΄), ενώ για την ομάδα του Γιάτσεκ Γκμοχ είχε ανοίξει το σκορ ο Μακόρ (25΄). Ο Ιωνικός τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Κλάεβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 72΄.

    [10] Νίκη ΟΣΦΠ-ήττα Ηρακλή στο Τσάμπιονς Λιγκ Βόλεϊ

    15/1/2003 11:33:00 μμ

    Τη δεύτερη του νίκη σε πέντε αγώνες πέτυχε σήμερα ο Ολυμπιακός στον Α' όμιλο του Tσάμπιονς Λιγκ στο βόλεϊ. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 3-2 της πολωνικής Τσεστόχοβα σε ένα συγκλονιστικό ματς, αφού η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 2-0 ωστόσο η πολωνική κατάφερε να ισοφαρίσει και όλα κρίθηκαν στο πέμπτο και τελευταίο σετ. Εκεί ο Ολυμπιακός έδειξε πως δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει την νίκη να του ξεφύγει.

    Από την άλλη, ο Ηρακλής έχασε για τέταρτη φορά σε πέντε παιχνίδια για τον Δ' όμιλο. Ο "γηραιός" ηττήθηκε από την τουρκική Ανκαρα με 3-1 και πλέον κινδυνεύει να τερματίσει στην τέταρτη και τελευταία θέση του ομίλου.

    [11] Ηττα του Ολυμπιακού στη Παρτιζάν

    15/1/2003 11:33:00 μμ

    Σε... μπελάδες μπήκε ο Ολυμπιακός, που γνώρισε σήμερα την ήττα με 81-71 από την Παρτιζάν στη "Χάλα Πιονίρ" του Βελιγραδίου, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της Α΄ φάσης της διοργάνωσης, οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται στην 5η θέση του Γ΄ ομίλου, μόλις έναν βαθμό πάνω από τη σημερινή τους αντίπαλο, η οποία υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού είχε νικήσει και στον Κορυδαλλό.

    [12] Μπάσκετ: Ενα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟ

    15/1/2003 11:30:00 μμ

    Αν και πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις (ιδίως στο πρώτο εικοσάλεπτο), ο Παναθηναϊκός επικράτησε 64-56(ημίχρονο 22-28) της ιταλικής Σιένα στο κλειστό του Σπόρτιγκ σε αγώνα για την 11η ημέρα της ευρωλίγκα. Με τη νίκη αυτή, οι πρωταθλητές Ευρώπης παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας του Β΄ Ομίλου με οκτώ νίκες. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Λάκοβιτς 2, Αλβέρτης 16 (4), Μπαλογιάννης, Τσαρτσαρής 4, Μίντλετον 6, ΜακΝτόναλντ 4, Κουτλουάι 12 (2), Φώτσης 14 (1), Παπαδόπουλος 4, Καλαϊτζής, Μπιούφορντ 2 ΣΙΕΝΑ: Στεφάνοφ 6, Φορντ 21 (3), Ζουκάουσκας 12 (2), Κιάτζιγκ 5, Μαρκατσίνι 6 (2), Μπόουντλερ 6, Μίτσελ, Μαγκιόλι

    [13] Αναβλήθηκε η διαστημική αποστολή της Rosetta

    15/1/2003 9:43:00 μμ

    Επ' αόριστον αναβάλλεται η διαστημική αποστολή στον κομήτη Wintranen, καθώς η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος ανακοίνωσε τη διακοπή της προετοιμασίας του διαστημοπλοίου Rosetta. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά την πτώση δύο δορυφόρων τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ενεργοποιήθηκε πρόωρα ο μηχανισμός αυτοκαταστροφής του πυραυλοφορέα που τους μετέφερε. Η Rosetta θα μεταφερόταν με πυραυλοφορέα ίδιας κατασκευής. Τα αίτια της πτώσης αναμένεται να εκδοθούν το Φεβρουάριο, που σημαίνει ότι η αποστολή αναβάλλεται, γιατί μετά τις 22 Ιανουαρίου η Rosetta δεν θα μπορέσει να φτάσει τον κομήτη ακολουθώντας πορεία, με την οποία θα εξοικονομούσε ενέργεια προώθησης.

    Η είδηση αυτή ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία στους επιστήμονες και στους μηχανικούς, που εργάστηκαν περισσότερο από 10 χρόνια για το διαστημόπλοιο.

    Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος δεν θα εγκαταλείψει την αποστολή και οι επιστήμονες αναζητούν τώρα νέο στόχο.

    Ωστόσο το κόστος αναμένεται να αυξηθεί και η αποστολή θα καθυστερήσει περισσότερο από ένα χρόνο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 15 January 2003 - 21:52:53 UTC