Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-02-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ε.Λ.Α: Το πρώτο επισκεπτήριο στον Κορυδαλλό
  • [02] Συνάντηση με Δρυ προγραμματίζουν οι αγρότες
  • [03] Πάγκαλος: ''Να ξαναγίνουμε ζωντανό κίνημα''
  • [04] Ομιλία Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη
  • [05] Εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της ΕΕ, την 21η Μαρτίου
  • [06] Ιράκ: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια
  • [07] Η Ινδία απελαύνει Πακιστανό διπλωμάτη
  • [08] Αεροπειρατεία στην Κωνσταντινούπολη- αίσιο τέλος
  • [09] Δηλώσεις Ράμσφελντ για το θέμα της Β. Κορέας
  • [10] Νεκρός αστυνομικός στην Ισπανία - Υποψίες για χτύπημα της ΕΤΑ
  • [11] Δυο ντέρμπι για την 18η αγωνιστική
  • [12] Επιστρέφει στην Επίδαυρο η Αννα Συνοδινού
  • [13] Κασπάροφ-Deep Junior ξανά ισόπαλοι

    [01] Ε.Λ.Α: Το πρώτο επισκεπτήριο στον Κορυδαλλό

    8/2/2003 5:51:00 μμ

    Το πρώτο επισκεπτήριο στις φυλακές Κορυδαλλού δέχθηκαν σήμερα οι τέσσερις φερόμενοι ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Ε.Λ.Α και κρατούνται σε κελιά ασφαλείας του Ψυχιατρείου των φυλακών, με την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση. Το πρωί δέχτηκε τον αδελφό του Μανούσο ο Αγγελέτος Κανάς, και τη σύζυγο και τα παιδιά του ο Χρήστος Τσιγαρίδας. Τη μητέρα της δέχτηκε νωρίς το απόγευμα, η Ειρήνη Αθανασάκη. Από σήμερα αλλάζουν οι συνθήκες κράτησης για όλους τους προφυλακισμένους ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

    Συνθήκες κράτησης και προαυλισμός Ε.Λ.Α - 17Ν

    Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού κρατούνται από την Παρασκευή οι 15 από τους 18 προφυλακισμένους για την υπόθεση της 17Ν.

    Οι τρεις προφυλακισμένοι για τον Ε.Λ.Α. εγκαταστάθηκαν στις αντρικές φυλακές.

    Οι αδερφοί Ξηρού μεταφέρθηκαν στα ειδικά διαμορφωμένα κελιά του νοσοκομείου των φυλακών.

    Η Ειρήνη Αθανασάκη κρατείται δίπλα από την Αγγελική Σωτηροπούλου με την οποία και θα προαυλίζεται τέσσερις ώρες το πρωί και τέσσερις το απόγευμα, μαζί με τις υπόλοιπες κρατούμενες μητέρες.

    Ίδιες ώρες προαυλισμού ισχύουν πλέον για όλους τους κατηγορουμένους για υποθέσεις τρομοκρατίας, ενώ στο εξής είναι ελεύθερη και η τηλεφωνική επικοινωνία.

    Απορριπτική ήταν, εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με την αίτηση τεσσάρων κατηγορουμένων για την 17Ν για αναίρεση της παραπομπής τους σε δίκη.

    Οι λόγοι για τους οποίους οι ''4'' του Ε.Λ.Α κρίθηκαν προφυλακιστέοι

    Επικίνδυνοι για την διάπραξη νέων αδικημάτων κρίνονται, σύμφωνα με τα διατακτικά προφυλάκισης, οι τέσσερις κατηγορούμενοι φερόμενοι ως μέλη του Ε.Λ.Α. Στο σκεπτικό αναφέρεται ότι από τα στοιχεία δεν προκύπτει ότι η οργάνωση διαλύθηκε αφού στην τελευταία προκήρυξη της οργάνωσης το '95 αναφερόταν ότι ''ο αγώνας συνεχίζεται''.

    Ο Ε.Λ.Α. υπάρχει μέχρι σήμερα;

    Σύμφωνα με τη διάταξη του ανακριτή:

    η οργάνωση εξακολουθεί να κατέχει τον οπλισμό, έχει στη διάθεση της όλα τα αρχεία της και όλο τον τεχνικό εξοπλισμό της.

    Απ' αυτά, σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές, όχι μόνον δεν συνάγεται διάλυση της οργάνωσης αλλά αντίθετα προκύπτει επιδίωξη μελλοντικών ενεργειών.

    Οι υπερασπιστές κάποιων εκ των κατηγορουμένων, ωστόσο, προσκόμισαν στον ανακριτή απόρρητη έκθεση της Ασφάλειας που δημοσιοποιήθηκε το 2001 στην οποία αναφέρεται ότι ο Ε.Λ.Α. είναι ανενεργός οργάνωση από πολλά έτη.

    Αποτυπώματα και ταυτοποίηση

    Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι σε καμία προκήρυξη του Ε.Λ.Α. δεν εντοπίστηκε αποτύπωμα των τεσσάρων κατηγορουμένων.

    Σύμφωνα όμως με τις διωκτικές Aρχές, ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα σε δύο ανακοινώσεις της οργάνωσης ''Χρήστος Κασίμης'' και της ''Διεθνιστικής Αλληλεγγύης''.

    Οι Αρχές φέρονται να θεωρούν ότι οι επίμαχες αυτές ανακοινώσεις είναι πιθανό να έχουν γραφτεί από την ίδια γραφομηχανή με αυτήν οποία γράφονταν και οι προκηρύξεις του ΕΛΑ.

    Οι έρευνες των Διωκτικών Αρχών συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς για τον εντοπισμό του αρχείου της οργάνωσης και τυχόν κρυμμένα εκρηκτικά ή όπλα, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη μυστικού οπλοστασίου.

    Εν τω μεταξύ, καθήκοντα Εισαγγελέα εποπτεύοντος των ανακρίσεων, ανέλαβε ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Κωνσταντίνος Βομπίρης, λόγω φόρτου εργασίας του κ. Καρούτσου, ο οποίος ωστόσο, θα παραμείνει ως αναπληρωτής.

    Νασιάκος: "Πιάσαμε την κορυφή του Ε.Λ.Α.

    Την εκτίμηση ότι "πιάσαμε την κορυφή του Ε.Λ.Α" διατύπωσε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Φώτης Νασιάκος, φανερά ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα έκβαση των ερευνών για την εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν δράσει στη χώρα

    Στο στόχαστρο τώρα ''1η Μάη'' και ''Επαναστατικοί Πυρήνες''

    Εξάλλου, περίοδο ύφεσης διανύουν οι έρευνες για την τρομοκρατία και όπως φαίνεται δεν θα υπάρξουν άμεσα συλλήψεις.

    Πάντως, στο μεγεθυντικό φακό της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει δυο ακόμα τρομοκρατικές οργανώσεις, η "1η Μάη" και οι "Επαναστατικοί Πυρήνες".

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μέσα από καταθέσεις και στοιχεία που έχει συλλέξει η αστυνομία, οι επικεφαλείς των ερευνών γνωρίζουν όχι μόνο τα πρόσωπα που μετείχαν στην κάθε μια από τις οργανώσεις αλλά και τη σύνθεση με την οποία πραγματοποίησαν τα χτυπήματα.

    Αλλωστε εδώ και καιρό έχει διαρρεύσει η πληροφορία ότι τα "τέσσερα Π.", τα άτομα των οποίων το αρχικό γράμμα στο επίθετο είναι κοινό, απαρτίζουν τους Επαναστατικούς Πυρήνες και βρίσκονται υπό παρακολούθηση. Υπό στενή παρακολούθηση έχουν τεθεί και τα μέλη της 1η Μάη.

    Για να προχωρήσει όμως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε συλλήψεις θα πρέπει τα ενοχοποιητικά στοιχεία που θα έχει συγκεντρώσει να είναι αρκετά για να στοιχειοθετηθούν απόλυτα οι κατηγορίες από τη Δικαιοσύνη.

    Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαρροή στον Τύπο των ονομάτων κατηγορουμένων στην υπόθεση του Ε.Λ.Α. πριν συλληφθούν, αλλά και για τη διαρροή προανακριτικού υλικού, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτήρης Μπάγιας.

    [02] Συνάντηση με Δρυ προγραμματίζουν οι αγρότες

    8/2/2003 3:42:00 μμ

    Mε την ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας θα επιχειρήσουν να συναντηθούν τη Δευτέρα εκπρόσωποι των Θεσσαλών βαμβακοπαραγωγών προκειμένου να καταθέσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, σημαντικότερο των οποίων είναι η απορρόφηση όλων των ποσοτήτων βαμβακιού που δεν παρελήφθησαν από τα εκκοκκιστήρια κατά την εκκοκκιστική περίοδο. Την ίδια ώρα, παραμένουν τα μπλόκα των αγροτών στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης στο ύψος του Πλατύκαμπου και του Αλμυρού. Σε κατάληψη του οδοστρώματος προχώρησαν παραγωγοί της Μαγνησίας στο Βελεστίνο. Συλλαλητήριο στον Τίρναβο με μικρή όμως συμμετοχή διοργάνωσαν οι παγετόπληκτοι παραγωγοί, ζητώντας να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.

    Η φωνή τους μέχρι την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Αθήνα

    Oι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ που συνεδρίασαν το μεσημέρι στα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας προκειμένου να εκτιμήσουν τη μέχρι τώρα πορεία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων τους, κατέληξαν και σε εναλλακτική λύση αν δεν μπορέσουν να συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας τη Δευτέρα. Αποφάσισαν να κατευθυνθούν προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, προκειμένου να καταθέσουν επιστολή-καταγγελία την οποία έχουν ήδη υπογράψει πολλοί αγρότες της περιοχής, όπου και καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι δεν τηρεί τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς στο θέμα του βαμβακιού.

    Οι αγρότες θα ζητήσουν συνάντηση με τον επίτροπο Γεωργίας Φραντς Φίσλερ καταγγέλλοντας παράλληλα το Ελληνικό αρμόδιο υπουργείο και τις υπηρεσίες του για καταπάτηση του κοινοτικού δικαίου και παραβίαση του κανονισμού στο βαμβάκι, καθώς δεν παραλαμβάνονται όλες οι ποσότητες που παρήχθησαν νόμιμα από τους Ελληνες βαμβακοπαραγωγούς.

    Προβληματισμός στο υπουργείο Γεωργίας

    Στις 17 Φεβρουαρίου το υπουργείο Γεωργίας οργανώνει σύσκεψη με εκπροσώπους βαμβακοπαραγωγούς από όλη τη χώρα.

    Οι αγροτοσυνδικαλιστές του θεσσαλικού Κάμπου που πρόσκεινται στο ΚΚΕ διαχωρίζουν τη θέση τους και υποστηρίζουν ότι το βαμβάκι δεν πρέπει να μονοπωλεί τις διαμαρτυρίες.

    Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς, ο οποίος συναντήθηκε την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, διερωτήθηκε γιατί οι αγρότες δεν παρέδωσαν το βαμβάκι όταν ήταν ανοικτά επί 100 μέρες τα εκκοκκιστήρια και χαρακτήρισε ως "Ομάδα παραγωγών που πρόσκεινται στη Ν.Δ" τους αγρότες που διαμαρτύρονται με τα τρακτέρ στους δρόμους.

    Ο κ. Δρυς δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα κάνει χρήση του υπάρχοντος κανονισμού και αν διαπιστωθεί ότι η εισκόμιση του βαμβακιού δεν έγινε για λόγους ανωτέρας βίας, τότε θα ανοίξουν τα εκκοκκιστήρια για την παραγωγή που έχει παραχθεί στο πλαίσιο του ΟΣΔΕ. Οι παραγωγοί όφειλαν να παραδώσουν την παραγωγή τους μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2002.

    [03] Πάγκαλος: ''Να ξαναγίνουμε ζωντανό κίνημα''

    8/2/2003 3:45:00 μμ

    "Η εικόνα του ΠΑΣΟΚ σήμερα, έχει πολλά θετικά στοιχεία και πολλά αρνητικά και πρέπει να υπάρχει αγώνας καθημερινά για την βελτίωση του" Τα παραπάνω ανέφερε το μεσημέρι ο πρώην υπουργός Θ. Πάγκαλος μετά την λήξη της συνεδρίασης του διευρυμένου οργάνου του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο. "Θα πρέπει" είπε, "να ξεφύγουμε από τον κρατισμό και να ξαναγίνουμε ένα ζωντανό κοινωνικό κίνημα, αυτός ο δρόμος είναι βατός για ένα κίνημα σαν το ΠΑΣΟΚ". Ακόμα ο κ. Πάγκαλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ παρά τα προβλήματα και τις αδυναμίες που έχει είναι η καλύτερη δυνατή λύση για τη χώρα και το λαό. Χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο κοινωνικό κίνημα και αυτό επηρέασε, όπως είπε, και τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, ακόμα και τους αντιπάλους όπως η Ν.Δ. Αυτό το καθοριστικό χαρακτηριστικό πρέπει το ΠΑΣΟΚ να το φυλάξει, να το ενισχύσει και να το ξαναζωντανέψει όπου έχει ατονήσει λόγω της μακράς κυβερνητικής του θητείας.

    ''Το ΠΑΣΟΚ περνάει μια κρίση προσαρμογής''

    Εξ άλλου μιλώντας αργά το βράδυ της Παρασκευής σε συνεστίαση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πεθαμένο αλλά περνάει μια κρίση προσαρμογής. Μίλησε για την ανάγκη κοινωνικής πολιτικής και τόνισε ότι "πρέπει να ξαναβρούμε τις ρίζες μας".

    Κατά την ίδια ομιλία άφησε αιχμές για την λειτουργία του κόμματος υποστηρίζοντας ότι οι οργανώσεις δεν λειτουργούν και οι διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών για το συνέδριο αλλά και τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές "μετέτρεψαν το κόμμα σε εμποροπανήγυρη".

    Ακόμα ο πρώην υπουργός επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τέλος αναφέρθηκε στον ενδεχόμενο πόλεμο στο Ιράκ χαρακτηρίζοντας τις ημέρες που ζούμε δύσκολες.

    [04] Ομιλία Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη

    8/2/2003 6:19:00 μμ

    Την ανάγκη επανίδρυσης του κράτους και απεξάρτησης της χώρας από τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα, επανέλαβε χθες ο Κώστας Καραμανλής, σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, Θεσσαλονίκης. Ο αρχηγός της ΝΔ, έκανε λόγο για ένα κράτος έρμαιο στη διαφθορά και την ασυδοσία και τόνισε ότι το κόμμα του απορρίπτει τις τακτικές πόλωσης και "δεν μπαίνει στα μονοπάτια του χθες". Αναφερόμενος στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις έκανε λόγο για "άστοχα πειράματα που γίνονται εις βάρος των παιδιών μας".

    Απάντηση κυβερνητικού εκπροσώπου

    Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε οτι οι νέοι άνθρωποι απαιτούν απο τους πολιτικούς ευθύνη, ιδέες, επιχειρήματα και λύσεις στα προβλήματά τους.

    ''Η νέα γενιά θα γυρίσει και πάλι την πλάτη στον κ. Καραμανλή αφού δεν πείθεται από κούφια λόγια και υποσχέσεις, είπε χαρακτηριστικά.

    Ανταπαντώντας ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε, ότι οι ύβρεις και οι επιθέσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, για μια ακόμα φορά, είναι εκτός τόπου και χρόνου.

    [05] Εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της ΕΕ, την 21η Μαρτίου

    8/2/2003 3:12:00 μμ

    Πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 21η Μαρτίου, ταυτοχρόνως σε όλα τα σχολεία της ΕΕ, τα οποία θα επισκεφθούν εκείνη την ημέρα όλες οι πολιτικές ηγεσίες -πρόεδροι, βουλευτές, ευρωβουλευτές και Επίτροποι-σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και συνεργασίας όλων των μαθητών για ''μια Ευρώπη των πολιτών''. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συμβουλίου των Υπουργών Παιδείας, που αποσκοπεί, όπως ανέφεραν ο προεδρεύων Ελληνας υπουργός Πέτρος Ευθυμίου και η αρμόδια Επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ, να αναδείξει τη σημασία της εκπαίδευσης, σαν βάση για την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική εξέλιξη και την εμπέδωση των ευρωπαϊκών αξιών.

    Ανάγκη για ανάπτυξη ιδρυμάτων ως παγκοσμία σημεία αναφοράς

    Σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου, ο προεδρεύων Ελληνας υπουργός τόνισε ότι ''τα θέματα εκπαίδευσης δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως υποκατηγορίες του Συμβουλίου Οικονομίας ή Απασχόλησης, αλλά ως αυτοτελή με ιδιαίτερη σημασία για το παρόν, το μέλλον και τις αξίες της Ευρώπης των πολιτών''.

    Αναπτύσσοντας ειδικότερα τα θέματα της συνεδρίασης, ο κ. Ευθυμίου επισήμανε ότι η περίοδος μέχρι την Ανοιξη του 2004 είναι αποφασιστική, για την προετοιμασία της Εκθεσης προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με τους ''στόχους των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης''.

    Πρόσθεσε ότι οι 15 Υπουργοί Παιδείας έχουν καταλήξει σε ορισμένα συμπεράσματα που θα υποβληθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του προσεχούς Μαρτίου και στα οποία τονίζεται τόσο η σημασία της ενίσχυσης των ευρωπαϊκών συστημάτων και ιδρυμάτων εκπαίδευσης ως παγκοσμίων σημείων αναφοράς, όσο και η ανάγκη αποδοτικών επενδύσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη τους.

    Ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης

    Συζητήθηκαν, επίσης, τα κριτήρια αναφοράς των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης στην ευρωπαϊκή τους διάσταση, θέμα το οποίο θα αποφασισθεί στο επόμενο Συμβούλιο του προσεχούς Μαΐου.

    Ο κ. Ευθυμίου διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για συγκριτική αξιολόγηση και κατάταξη των ευρωπαϊκών συστημάτων, αλλά απλώς για σημεία αναφοράς σε επίπεδο Ε.Ε., με αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων κάθε κράτους μέλους.

    Ο κ. Ευθυμίου και η Επίτροπος μίλησαν ακόμη για την πρώτη άτυπη συνάντηση που πραγματοποίησαν με τους κοινωνικούς Εταίρους όσον αφορά την πολιτική της Ε.Ε. στο χώρο της Παιδείας, με την οποία εγκαινιάζεται μια νέα προσέγγιση στα θέματα εκπαίδευσης.

    Τέλος, ο Ελληνας υπουργός ανέφερε οτι από το επόμενο Συμβούλιο θα μετέχουν στις συνεδριάσεις ως παρατηρητές και οι υποψήφιες χώρες.

    [06] Ιράκ: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια

    Αννίτα Πασχαλινού 8/2/2003 7:02:00 μμ

    Κρίσιμες συναντήσεις με μέλη της ιρακινής κυβέρνησης, έχουν στη Βαγδάτη, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ, Χανς Μπλιξ και Ελ Μπαραντέι, την ώρα που επί ευρωπαϊκού εδάφους, Γερμανία και ΗΠΑ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το ιρακινό ζήτημα. "Η Γερμανία δεν έχει πεισθεί για την αναγκαιότητα, ενός πολέμου" δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γ. Φίσερ, ενώ από την πλευρά του, ο Ντ. Ράμσφελντ, ζήτησε από τους Ευρωπαίους να είναι έτοιμοι για πόλεμο. Προειδοποίηση στις ΗΠΑ, να μην προχωρήσουν σε μονομερή επίθεση κατά του Ιράκ, απηύθυνε ο Κόφι Ανάν και χαρακτήρισε ύστατη τη λύση ενός πολέμου.

    Αισιοδοξία Μπλιξ για τις επαφές

    Λίγες ημέρες πριν από την 14η Φεβρουαρίου, ημέρα που οι επιθεωρητές θα δώσουν το τελικό τους πόρισμα στα Ηνωμένα Έθνη, για το οπλοστάσιο του Ιράκ, οι Χανς Μπλιξ και Ελ Μπάραντεϊ επέστρεψαν στο Ιράκ, για κρίσιμες συναντήσεις και επαφές με παράγοντες της ιρακινής κυβέρνησης αλλά και Ιρακινούς επιστήμονες.

    Στο επίκεντρο των επαφών τους θα βρεθούν θέματα όπως οι επιθεωρήσεις του Ιράκ από αέρα με αεροσκάφη τύπου U-2 , το απαγορευμένο οπλοστάσιο του Ιράκ καθώς και τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το Ιράκ τον περασμένο Δεκέμβριο.

    "Είμαστε αισιόδοξοι για την επιτυχία της αποστολής μας" δήλωσε ο Χανς Μπλιξ, στους δημοσιογράφους, λίγο πριν τη συνάντηση του με τον Ιρακινό υπουργό Εξωτερικών.

    Βαθαίνει το ρήγμα Γερμανίας- ΗΠΑ για το Ιράκ

    Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ εμμένουν στην πάγια θέση τους για έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ιράκ.

    "Δώδεκα χρόνια διπλωματίας, οικονομικών κυρώσεων, περιορισμένων στρατιωτικών επεμβάσεων, δεν ήταν αρκετά για να πείσουμε τον Σαντάμ Χουσείν, να αφοπλιστεί" δήλωσε ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, από το Μόναχο όπου βρέθηκε για να παραστεί στις εργασίες της Συνόδου Ευρωπαϊκής Ασφάλειας.

    Παράλληλα, χαρακτήρισε ασυγχώρητη τη στάση της Γαλλίας, Γερμανίας και του Βελγίου να εμποδίσουν τις αμυντικές προετοιμασίες της Τουρκίας, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση από το Ιράκ.

    Για το ίδιο θέμα, πάντως, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζόρτζ Ρόμπερτσον δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει "πλήρης συμφωνία" στους κόλπους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για υπεράσπιση της Τουρκίας σε περίπτωση που δεχθεί ιρακινή απειλή.

    Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Γιόσκα Φίσερ, τόνισε ότι η χώρα του δεν έχει πεισθεί για την αναγκαιότητα ενός πολέμου και απέρριψε τους ισχυρισμούς περί διχασμένης Ευρώπης.

    Την επισήμανση ότι η Γαλλία δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο πολέμου κατά του Ιράκ, έκανε ο Γάλλος υπουργός Αμυνας, τονίζοντας ωστόσο ότι μία πολεμική σύρραξη θα πρέπει να είναι η ύστατη λύση.

    Στο μεταξύ, τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ ζητά από την ελληνική προεδρία, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

    Το σχέδιο του γαλλογερμανικού άξονα

    Νωρίτερα, η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την είδηση του περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με την οποία ο γαλλογερμανικός άξονας επεξεργάζεται σχέδιο για τον αφοπλισμό του Ιράκ.

    Δεν έδωσε ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες περί αυτού.

    Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα, το σχέδιο περιλαμβάνει την αποστολή στο Ιράκ, μίας δύναμης η οποία θα εγγυάται ότι πράγματι το Ιράκ έχει καταστρέψει τα όπλα μαζικής καταστροφής που έχει στη διάθεση του.

    Στη δύναμη αυτή, θα συμμετάσχει η Γερμανία με στρατεύματα που θα παραμείνουν στο Ιράκ, για περίοδο μερικών χρόνων.

    Ανακοίνωση ιταλικής πρωθυπουργίας προκαλεί ερωτηματικά

    "ΗΠΑ και Ιταλία, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποφυγή ενός πολέμου" ανακοινώθηκε το Σάββατο το απόγευμα, από το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι μετά από μακρά τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο Τζορτζ Μπους και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συμφώνησαν ότι θα εντείνουν τις προσπάθειες τους για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

    Νωρίτερα, παρέμβαση στο ιρακινό ζήτημα έκανε με δηλώσεις του ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β'.

    Ο Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα, να μην θεωρήσει δεδομένο το σενάριο ενός πολέμου και να εντείνει τις προσπάθειες της για την αποφυγή του.

    [07] Η Ινδία απελαύνει Πακιστανό διπλωμάτη

    8/2/2003 1:57:00 μμ

    Η Ινδία απέλασε τον ανώτατο αντιπρόσωπο του Πακιστάν στο Δελχί καθώς και τέσσερις υπαλλήλους της πακιστανικής πρεσβείας. Εκπρόσωπος της ινδικής κυβέρνησης είπε ότι ο κ. Jalil Abbas Jeelani, που εκτελούσε χρέη πρέσβη, ενίσχυε με χρηματικά ποσά τους αυτονομιστές στο υπό ινδική διοίκηση Κασμίρ. Σύμφωνα με την αστυνομία ο κ. Jeelani έδωσε περισσότερα από 6.000 δολάρια σε μία γυναίκα από το Κασμίρ για να τα μεταφέρει και να τα παραδώσει στους ακραίους αυτονομιστές. Ο κ. Jeelani αρνείται την κατηγορία αυτή.

    Πριν την απέλαση δύο μέλη του αυτονομιστικού κινήματος είχαν συλληφθεί

    "Πρόκειται για άλλη μία κακόγουστη απόπειρα παρενόχλησης και εκφοβισμού των υπαλλήλων της Υπατης Αρμοστείας του Πακιστάν", δήλωσε ο Πακιστανός διπλωμάτης.

    Ο κ. Jeelani έσπευσε να υπογραμμίσει ότι ουδέποτε στο παρελθόν στις σχέσεις μεταξύ του Δελχί και της Ισλαμαμπάντ είχε γίνει προσπάθεια για την εμπλοκή διπλωματών των δύο χωρών "σε υποθέσεις που βασίζονται σε ψευδείς κατηγορίες".

    Στην Ισλαμαμπάντ το πακιστανικό υπουργείο των Εξωτερικών κάλεσε τον επιτετραμμένο της Ινδίας στην πακιστανική πρωτεύουσα Σουνχίρ Βίας και διαμαρτυρήθηκε για τις κατηγορίες εναντίον του κ. Jeelani.

    Ο κ. Jeelani είχε αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή πρέσβη από τότε που η ινδική κυβέρνηση είχε αποφασίσει την απέλαση του ύπατου αρμοστή του Πακιστάν στο Δελχί μετά τη επίθεση στο ινδικό κοινοβούλιο πριν από δύο χρόνια.

    [08] Αεροπειρατεία στην Κωνσταντινούπολη- αίσιο τέλος

    8/2/2003 1:36:00 μμ

    Φώτο αρχείου

    Δύο μέλη του πληρώματος της Τurkish Airline έζησαν τον τρόμο όταν ένας 28χρονος άντρας ισχυρίστηκε πώς είχε στην κατοχή του εκρηκτικά. Μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και αφού είχαν φύγει όλοι οι επιβάτες, ο Αλί Ιλκερ Ουρμπάκ έπιασε και κράτησε τα δύο μέλη του πληρώματος ως ομήρους. Δύο ώρες αργότερα, η αστυνομία εισέβαλε στο αεροσκάφος και ακινητοποίησε τον δράστη με επιτυχία, ελευθερώνοντας έτσι και το πλήρωμα. Ολη η επιχείρηση κράτησε 30 δευτερόλεπτα και χωρίς κανένα δυσάρεστο επεισόδιο. Μετά την σύλληψη του, η αστυνομία διαπίστωσε πως τα ισχυριζόμενα εκρηκτικά τελικά ήταν κεριά.

    Ποικίλες οι πληροφορίες για τον επίδοξο αεροπειρατή

    Σύμφωνα με το Τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Σταρ, ο άντρας διαμαρτυρόταν νωρίτερα για τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών Aμερικής στην επίθεση κατά του Ιράκ, ενώ το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατόλια είπε πως ο άντρας είχε ζητήσει να διαφύγει στη Μόσχα.

    Οι Αρχές πάντως δήλωσαν πώς ο Αλι Ουρμπάκ δεν έχει διασυνδέσεις με επαναστατικές ομάδες και ο αρχηγός της αστυνομίας είπε πως ο δράστης φαινόταν να είναι μεθυσμένος.

    [09] Δηλώσεις Ράμσφελντ για το θέμα της Β. Κορέας

    8/2/2003 7:41:00 μμ

    Την εκτίμηση ότι η Βόρειος Κορέα, θέτει εκ νέου σε λειτουργία ένα εργοστάσιο επεξεργασίας πυρηνικών στοιχείων για να κατασκευάσει ως τον Ιούνιο οκτώ διαφορετικά είδη πυρηνικών όπλων, εξέφρασε ο επικεφαλής της αμερικανικής Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, μιλώντας κατά τις εργασίες της συνόδου Ευρωπαϊκής Ασφάλειας στο Μόναχο. Χθες, πάντως, με δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, δηλώνοντας ότι μπορεί να επιτευχθεί λύση δια της διπλωματικής οδού.

    Απευθείας συνομιλίες με τις ΗΠΑ ζητά η Β. Κορέα

    Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Βορείου Κορέας, κατέστησε σαφές ότι ο μόνος τρόπος για επίλυση της κρίσης, είναι οι απευθείας συνομιλίες, ανάμεσα στις δυο χώρες.

    Παράλληλα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο κεντρικής Κορέας, προειδοποίησε τις ΗΠΑ, να σταματήσoυν να συγκεντρώνουν δυνάμεις γύρω από την περιοχή, γιατί θα υπάρξει απάντηση άμεση και δυναμική.

    [10] Νεκρός αστυνομικός στην Ισπανία - Υποψίες για χτύπημα της ΕΤΑ

    8/2/2003 4:00:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Αγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της δολοφονικής επίθεσης εναντίον αστυνομικού στην πόλη Αντοάιν της Ισπανίας. Ο αστυνομικός έπεσε νεκρός από τα πυρά αγνώστων, την ώρα που έπαιρνε το πρωινό του σε καφετέρια της πόλης. Οι πρώτες ενδείξεις, δείχνουν ότι μάλλον πρόκειται για έργο της ΕΤΑ. Αν αυτό τελικά, επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη επίθεση της αυτονομιστικής οργάνωσης των Βάσκων, μέσα στο 2003. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

    Πηγή: Reuters

    [11] Δυο ντέρμπι για την 18η αγωνιστική

    8/2/2003 4:25:00 μμ

    Το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ δεσπόζει στο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής. "Πράσινοι" και "Κίτρινοι" ετοιμάζονται πυρετωδώς για την "μητέρα των μαχών" και όπως είναι φυσικό, οι υπόλοιπες αναμετρήσεις περνούν σε δεύτερη μοίρα χωρίς πάντως να στερούνται ενδιαφέροντος. Από τα σημαντικότερα ματς της αγωνιστικής θεωρείται ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή στο γήπεδο των νω Λιοσίων. Στους "Ερυθρόλευκους" με Όλεγκ Προτάσοφ στον πάγκο, ο Φάνης Κατεργιαννάκης θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Στην άλλη πλευρά, ο Έγκε Γκέραρντ χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό σαν την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και τόνισε ότι η ομάδα του, παρά την σημαντική απουσία του Ξενίδη που είναι τιμωρημένος, θα παλέψει για το "διπλό".

    Παίζουν όλοι για τη νίκη

    Το μυαλό στη Λεωφόρο έχουν και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που θα αντιμετωπίσουν την Καλλιθέα, στο "Ελ Πάσο". Ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν θα έχει στη διάθεσή του, τον νεοαποκτηθέντα Θεοδωρίδη που υποβλήθηκε σε εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας και θα μείνει εκτός για περίπου 15 ημέρες. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και ελπίζουν να καταφέρουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς, όπως και στον πρώτο γύρο, απέναντι στον "Δικέφαλο του Βορρά".

    Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο Αρης που υποδέχεται το Αιγάλεω στο γήπεδο Χαριλάου. Η ομάδα του Γιώργου Φοιρού έχει χάσει σημαντικό έδαφος στη βαθμολογία και το μόνο που σκέφτεται είναι το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Χατζάρα. Ο Μακεδόνας τεχνικός, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε την Πέμπτη, εμφανίστηκε απογοητευμένος από τη συμπεριφορά των οπαδών και τόνισε ότι για να υπάρξει αγωνιστική ανάταση στην ομάδα θα πρέπει να έχει τη συμπαράσταση των φιλάθλων της και όχι την κακόβουλη κριτική. Στον αγωνιστικό τομέα, στην αποστολή θα συμπεριληφθούν οι νεοαποκτηθέντες Σελάντερ και Διγκόζης.

    Όσο για το Αιγάλεω, η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα είναι ψυχολογικά ανεβασμένη μετά τη νίκη της (1-0) επί του Παναθηναϊκού για το Κύπελλο και θα παλέψει για την έκπληξη στη Θεσσαλονίκη.

    Στα υπόλοιπα ματς της 18ης αγωνιστικής, η Παναχαϊκή θα παλέψει για τη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο, στην Πάτρα ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Ακράτητο στο "Γεντί Κουλέ", χωρίς τον Σολίς που δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του ενώ η αυλαία ανοίγει το Σάββατο με δύο αναμετρήσεις.

    Η Ξάνθη υποδέχεται την Προοδευτική και ο Νίκος Καραγεωργίου βλέπει με ικανοποίηση τους περισσότερους από τους τραυματίας να επιστρέφουν. Ο τεχνικός της ακριτικής ομάδας θα έχει στη διάθεσή του, τους Καραγεωργίου, Λάιτνερ, Κεχαγιά και Γελαδάρη ενώ θα λείψουν οι Ραμπαριβονί, Ζαπρόπουλος και Βάλλας.

    Στο δεύτερο ματς του Σαββάτου, ο Ιωνικός φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Νεάπολη. Ο Γιάτσεκ Γκμοχ δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους Κοψαχείλη, Κονέ, Βιλανάκη και Αφάς. Όσον αφορά στην ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, θα παλέψει για το "διπλό" με απόντες τους τιμωρημένους Σακελλαρίδη και Νικολαΐδη.

    Το πρόγραμμα

    ΣΑΒΒΑΤΟ

    17:00 Ιωνικός-Γιάννινα

    17:45 Ξάνθη-Προοδευτική

    ΚΥΡΙΑΚΗ

    15:00 Παναχαϊκή-Πανιώνιος

    15:00 ΟΦΗ-Ακράτητος

    15:00 Αρης-Αιγάλεω

    17:00 Καλλιθέα-ΠΑΟΚ

    17:00 Ολυμπιακός-Ηρακλής

    19:15 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

    [12] Επιστρέφει στην Επίδαυρο η Αννα Συνοδινού

    8/2/2003 3:17:00 μμ

    Η επανεμφάνιση, μετά από απουσία ετών, της κορυφαίας Ελληνίδας τραγωδού Αννας Συνοδινού σε ρόλο "Εκάβης" του Ευριπίδη, στο μαγικό θέατρο της Επιδαύρου συγκαταλέγεται οπωσδήποτε στα πλεονεκτήματα των φετινών Επιδαύριων, που ξεκινούν στις 4 και 5 Ιουλίου, με τον "Οιδίποδα επί Κολωνώ" του Σοφοκλή από το Θέατρο Τέχνης και τον Γιάννη Βόγλη στον ομώνυμο ρόλο, μια παράσταση που "ταλαιπωρήθηκε" πέρυσι από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου 2003 που παρουσίασε ο πρόεδρος του Περικλής Κούκος, περιλαμβάνει οκτώ παραγωγές και συμπαραγωγές, ενώ στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο σε όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων, θα λειτουργεί το Μουσείο των Επιδαύριων εμπλουτισμένο με νέες δωρεές ενδυματολόγων.

    Σπουδαίες παραγωγές- αγαπημένοι ηθοποιοί

    Ο κ. Κούκος, δήλωσε επίσης, ότι η συνεργασία με το Εθνικό βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο προκειμένου να εξασφαλιστεί η σκηνοθετική παρουσία του Πήτερ Χωλ στο αρχαίο θέατρο το καλοκαίρι του 2004,σε μια παράσταση όπως την ονειρεύεται ο κορυφαίος Αγγλος σκηνοθέτης, να ξεκινάει λίγο πριν το ξημέρωμα, με το πρώτο φως του ήλιου.

    Στο Αργολικό θέατρο θα εμφανιστεί η Καριοφυλιά Καραμπέτη, ως "Ηλέκτρα" του Ευριπίδη.

    Με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, θα εμφανιστούν οι Πέτρος Φιλιππίδης και Γιάννης Βούρος στις "Θεσμοφοριάζουσες" του Αριστοφάνη.

    Με το θέατρο Διαδρομή σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, ο θίασος του ΘΟΚ θα ανεβάσει την σπάνια παιζόμενη κωμωδία του Μενάνδρου "Επιτρέποντες" σε σκηνοθεσία Εύη Γαβριηλίδη.

    Το Εθνικό Θέατρο θα "φέρει" στην Επίδαυρο τη "Μήδεια" του Ευριπίδη, με την Ταμίλα Κουλίεβα στον πρωταγωνιστικό ρόλο και σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Επί σκηνής από το Εθνικό θα παρουσιαστεί και η τραγωδία "Ιων" του Ευριπίδη.

    Τα Επιδαύρια 2003 θα κλείσουν με τους "Βατράχους" του Αριστοφάνη, απο το ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

    Μελωδικά ταξίδια ξεκινούν από το μικρό θέατρο

    Στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου, ο μήνας Ιούλιος θα είναι και πάλι πλημμυρισμένος από μουσική. Εγκαίνια του Μουσικού Ιούλιου θα γίνουν με την Καμεράτα, με τους ήχους της μουσικής του Μότσαρτ, ενώ η πανσέληνος του Ιουλίου θα βρει το θέατρο με την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου να ερμηνεύει στο πιάνο τα "Νυχτερινά", με μουσικές ανυπέρβλητης ομορφιάς του Σοπέν, του Ντεμπισί, του Σούμαν, του Σκριάμπιν.

    Ενδιαφέρουσα και φιλόδοξη θα είναι η βραδιά με μουσική για το αρχαίο δράμα, με έργα ελλήνων συνθετών για το αρχαίο δράμα, μεταξύ των οποίων και η μουσική που συνέθεσε η Κατίνα Παξινού για τον Οιδίποδα του Σοφοκλή, αλλά και μουσική Χατζιδάκι, Κουρουπού, Κυπουγρού, Μικρούτσικου, Λεοντή, Τσαγκάρη. Ο μουσικός Ιούλιος, θα κλείσει με την φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, σε επιτυχίες της , από την τελευταία δεκαετία.

    [13] Κασπάροφ-Deep Junior ξανά ισόπαλοι

    8/2/2003 12:12:00 μμ

    Τεχνολογία και ανθρώπινο πνεύμα αναμετρήθηκαν ξανά. Επί τρεις ώρες, ο μεγαλύτερος μετρ στην ιστορία της σκακιέρας και ο παγκόσμιος ηλεκτρονικός πρωταθλητής του είδους έδιναν με τα πιόνια τους την μάχη για το ματ. Τελικά, στην 28η κίνηση ο Γκάρυ Κασπάροφ πρότεινε ισοπαλία, στον ηλεκτρονικό αντίπαλο του, ονόματι Deep Junior. Οπως εξήγησε ο Αζερμπαϊτζανός μετρ, η ψυχολογία του ήταν μεν "όλα για όλα", αλλά γνωρίζοντας πως μία λάθος κίνηση αρκεί για να τελειώσουν τα πάντα, έπαιξε χωρίς να ελπίζει στην εύνοια της τύχης.

    Απιαστο όνειρο η ρεβάνς

    Κι έτσι η ρεβάνς, παραμένει άπιαστο όνειρο από το 1997, όταν ο Γκάρυ Κασπάροφ είχε χάσει από έναν άλλο ηλεκτρονικό αντίπαλο, τον Deep Βlue.

    Ο Deep Junior είναι προϊόν Ισραηλινών, προγραμματισμένος φυσικά με απεριόριστες δυνατότητες υπολογισμών.

    Μετά την σημερινή ισοπαλία πάντως, ο Γκάρυ Κασπάροφ κερδίζει 250.000 δολάρια για την εμφάνιση του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 8 February 2003 - 18:03:05 UTC