Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-02-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σημίτη-Χριστοδουλάκη
  • [02] Εκλογές ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ
  • [03] Επίσκεψη Ντε Σότο στην Αγκυρα
  • [04] Εγκρίθηκε η υποψηφιότητα Ερντογάν
  • [05] Νεκρός Αγγλος στη Σαουδική Αραβία
  • [06] Σκληρό παζάρι ΗΠΑ-Τουρκίας
  • [07] ''Οι αποδείξεις είναι σαφείς'' για το Ιράκ, δηλώνει ο Πάουελ
  • [08] Στο πλευρό της Γαλλίας οι Αφρικανοί ηγέτες
  • [09] Αντιπολεμική διαδήλωση στον Πειραιά
  • [10] UEFA: Nίκη-πρόκριση για τον Παναθηναϊκό
  • [11] UEFA (Δ' γύρος): Οσέρ-Λίβερπουλ 0-1
  • [12] Μπάσκετ: Νίκη του Ολυμπιακού επί του Ηρακλή
  • [13] ΕΠΑΕ: Πρόστιμα σε Ολυμπιακό-Ηρακλή
  • [14] UEFA (Δ' γύρος): Χέρτα Βερολίνου-Μποαβίστα 3-2
  • [15] UEFA (Δ' γύρος): Σλάβια Πράγας-Μπεσίκτας 1-0

    [01] Συνάντηση Σημίτη-Χριστοδουλάκη

    20/2/2003 10:59:00 μμ

    Στην συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη, εξετάστηκαν τα θέματα για τις εισαγωγές οπωροκηπευτικών προϊόντων, αλλά και οι έλεγχοι σε ότι αφορά τη διαμόρφωση των τιμών στην αγορά. Το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις πληθωριστικές πιέσεις που προκαλεί η άνοδος των τιμών του πετρελαίου λόγω του ενδεχόμενου πολέμου στο Ιράκ.

    Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην χρηματοδότηση της αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών που έγιναν σε όλη τη χώρα εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

    Ο υπουργός μετά τη σύσκεψη εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις αυτές και τόνισε ότι αυτόν το μήνα η ελληνική οικονομία υφίσταται δύο δοκιμασίες. Κατ' αρχήν, είπε ο υπουργός, τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν δημιουργήσει εκτεταμένες ζημιές σε όλη τη χώρα, διαταράσσοντας έτσι την οικονομική και την κοινωνική ζωή σε όλες τις σχεδόν τις περιοχές. Η κυβέρνηση, είπε ο υπουργός, φροντίζει να καταγράψει τις ζημιές που έχουν συμβεί, ώστε να αρχίσει άμεσα η αποκατάστασή τους.

    Για τον ίδιο λόγο, πρόσθεσε, έχει ζητηθεί η συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης, έχουν δημιουργήσει πολλές καταστροφές και στη φυτική και στη ζωική παραγωγή με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται πληθωριστικές πιέσεις λόγω των μικρότερων ποσοτήτων που παράγονται.

    Γι' αυτό, πρόσθεσε, έχουμε εντείνει τις εισαγωγές ομοειδών οπωροκηπευτικών προϊόντων, αλλά επίσης και τους ελέγχους, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα εκμετάλλευσης της κατάστασης από ορισμένους οι οποίοι νομίζουν ότι θα πιάσουν την καλή αν αυξήσουν υπερβολικά τις τιμές ενός προϊόντος.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης εξέφρασε την ανησυχία του ιδιαίτερα για τον πληθωρισμό. Οπως είπε, τον Φεβρουάριο, αλλά και τον επόμενο μήνα, χρειάζεται μια πολύ μεγάλη επαγρύπνηση, ετοιμότητα, έλεγχος και αποτελεσματικότητα, ώστε να μην αφήσουμε τον πληθωρισμό να πάρει διαστάσεις οι οποίες θα πλήξουν και την αγοραστική δύναμη του καταναλωτή και του εργαζόμενου.

    [02] Εκλογές ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ

    20/2/2003 11:08:00 μμ

    Εκλογές διεξήχθησαν σήμερα για την ανάδειξη του 25μελούς ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ (Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων νομού Αττικής). Μετά την καταμέτρηση των ψήφων σήμερα το βράδυ οι υποψήφιοι δήμαρχοι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ κέρδισαν 11 έδρες, όπως και αυτοί της ΝΔ, ενώ οι προσκείμενοι στο Συνασπισμό έλαβα 3. Το ΚΚΕ δεν έβγαλε έδρα για μια μόνο ψήφο. Οι δήμαρχοι που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα καθώς προεξοφλούν την θέση τους στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και αυτήν του προέδρου, διότι εκτιμούν πως θα στηριχθούν από τον Συνασπισμό και θα διατηρήσουν έτσι την πλειοψηφία που είχαν και στο προηγούμενο ΔΣ.

    [03] Επίσκεψη Ντε Σότο στην Αγκυρα

    20/2/2003 11:11:00 μμ

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο αναχωρεί την Παρασκευή, για την Αγκυρα, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον εκλελεγμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο. Στην Αγκυρα ο κ. ντε Σότο θα συμμετάσχει στις συνομιλίες που αρχίζουν την Παρασκευή, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το θέμα της ασφάλειας στην Κύπρο. Στο μεταξύ, η προγραμματισμένη συνάντηση της Παρασκευής, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών του Κυπριακού δεν θα πραγματοποιηθεί μετά από παράκληση του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    [04] Εγκρίθηκε η υποψηφιότητα Ερντογάν

    20/2/2003 7:57:00 μμ

    Εγκρίθηκε η υποψηφιότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το εποπτικό δικαστικό όργανο την Παρασκευή ενόψει της αναπληρωματικής βουλευτικής εκλογής, η οποία θα γίνει την 9η Μαρτίου στην περιφέρεια της Σιίρτ. Ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος "Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης" που το οδήγησε σε σαρωτική εκλογική νίκη πέρυσι τον Νοέμβριο, δεν μπόρεσε να εκλεγεί βουλευτής, επειδή είχε σε βάρος του ποινική καταδικαστική απόφαση ''για παρακίνηση σε θρησκευτικό μίσος''. Έτσι, πρωθυπουργός της Τουρκίας αναδείχθηκε τελικά ο κ. Αμπντουλάχ Γκιούλ.

    Θετικές επιπτώσεις για το τουρκικό χρηματιστήριο

    Ας σημειωθεί ότι η πληροφορία για την έγκριση της υποψηφιότητας Ερντογάν αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, που αδημονεί για την πλήρη αποσαφήνιση των πολιτικών συνθηκών. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όσο πλησιάζει χρονικώς το ενδεχόμενο να πληγεί το γειτονικό Ιράκ από τις ΗΠΑ, κάτι που αντιπροσωπεύει κίνδυνο για την ούτως ή άλλως εύθραυστη οικονομία της Τουρκίας.

    [05] Νεκρός Αγγλος στη Σαουδική Αραβία

    20/2/2003 8:04:00 μμ

    Bρετανός υπήκοος σκοτώθηκε την Παρασκευή στο Ριάντ απο Σαουδάραβα που άνοιξε πύρ εναντίον του την ώρα που το θύμα βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του. Το θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατοικούσε στη Σαουδική Αραβία, και εργαζόταν στον βρετανικό όμιλο "British Aerospace". Πάντως, η σαουδαραβική τηλεόραση μετέδωσε απο την πλευρά της οτι ο δράστης συνελήφθη.

    [06] Σκληρό παζάρι ΗΠΑ-Τουρκίας

    21/2/2003 12:06:00 πμ

    "Εντός της ημέρας αναμένουν οι ΗΠΑ μία απάντηση από την Τουρκία όσον αφορά την προσφορά οικονομικής βοήθειας από την Ουάσινγκτον, που θα άνοιγε τον δρόμο για την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην χώρα ενόψει μιας σύρραξης με το Ιράκ", δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Κόλιν Πάουελ. "Η Τουρκία δεν θα απαντήσει στις ΗΠΑ την Πέμπτη", δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Γιασάρ Γιακίς, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή. Εντωμεταξύ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αρι Φλέισερ δήλωσε ότι μια ενδεχόμενη άρνηση της Τουρκίας δεν σημαίνει ότι η Αγκυρα αρνείται τη βοήθεια της προς τις ΗΠΑ.

    ''Παραμένει η Τουρκία σύμμαχος των ΗΠΑ ακόμα και αν αρνηθεί''

    Ο Κόλιν Πάουελ επισήμανε ότι η αμερικανική οικονομική προσφορά που θα έχει ως αντάλλαγμα το να χρησιμοποιήσουν οι αμερικανικές δυνάμεις το τουρκικό έδαφος σε περίπτωση μίας εισβολής στο Ιράκ, είναι η μεγαλύτερη που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι ΗΠΑ.

    Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι φθάνει τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε δωρεές, και εγγυήσεις για δάνεια ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    "Ενδεχομένως να υπάρξουν ορισμένα άλλα δημιουργικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε αλλά το επίπεδο βρίσκεται στο ανώτατο σημείο... Περιμένω να μάθω (από την τουρκική κυβέρνηση) πριν από το τέλος της ημέρας, αλλά δεν έχω τίποτα άλλο να πω επ' αυτού'', πρόσθεσε ο Πάουελ έχοντας δίπλα του τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερτσον στο Στέητ Ντιπάρτμεντ.

    Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αρι Φλέισερ δήλωσε ότι μια ενδεχόμενη άρνηση της Τουρκίας δεν σημαίνει ότι η Αγκυρα αρνείται τη βοήθεια της προς τις ΗΠΑ.

    Ο κ.Φλέισερ διευκρίνισε ότι η Τουρκία ως γειτονική προς το Ιράκ χώρα βρίσκεται σε μια κατάσταση διαφορετική από άλλες χώρες, ενώ σε ερώτηση αν μια τουρκική άρνηση θα σημαίνει ότι η χώρα αυτή δεν αποτελεί πλέον μέρος της συμμαχίας των εθελοντριών χωρών που οι ΗΠΑ σκοπεύουν να έχουν στο πλευρό τους για να αφοπλίσουν το Ιράκ απάντησε: "Αν η Τουρκία δεν αποφασίσει να αφήσει το έδαφος της να χρησιμοποιηθεί ως βάση, αυτό δεν σημαίνει ότι η Τουρκία δεν παίζει κανένα ρόλο". Το ζήτημα είναι πόσο σημαντικός θα είναι ο ρόλος αυτός, είπε χαρακτηριστικά ο Φλέισερ

    Δεν θα υπάρξει απάντηση την Πέμπτη λέει ο Γιακίς

    Η Τουρκία δεν θα απαντήσει στις ΗΠΑ την Πέμπτη στην προσφορά για οικονομική βοήθεια της Ουάσινγκτον που θα επιτρέψει την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στο τουρκικό έδαφος, δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Γιασάρ Γιακίς, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή. "Δεν θα υπάρξει απάντηση σήμερα", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

    Ο ίδιος σημείωσε πάντως οτι Τούρκοι και Αμερικανοί έχουν φθάσει "σχεδόν στο τέλος των διαπραγματεύσεων" που αφορούν, τις πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές πτυχές μιας συμφωνίας ανάμεσα στις δυο συμμάχους του ΝΑΤΟ.

    Η ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Τουρκία είναι ένα σημαντικό τμήμα της αμερικανικής στρατηγικής στην προοπτική μιας σύγκρουσης στο Ιράκ. Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που έχει σύνορα με το Ιράκ

    [07] ''Οι αποδείξεις είναι σαφείς'' για το Ιράκ, δηλώνει ο Πάουελ

    20/2/2003 10:11:00 μμ

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ δήλωσε ότι οι "αποδείξεις είναι σαφείς" και δείχνουν τον μη σεβασμό από τον πρόεδρο Σαντάμ Χουσέιν των υποχρεώσεων του απέναντι στον ΟΗΕ, ο οποίος πρέπει να αναλάβει "τις ευθύνες του". "Είναι εύκολο να πούμε ότι δεν έχουμε αρκετές αποδείξεις και ότι δεν πρέπει να ενεργήσουμε", δήλωσε ο κ. Πάουελ, σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξης που έδωσε στην τηλεόραση του BBC.

    "Μου φαίνεται ότι οι αποδείξεις είναι καθαρές, οι αποδείξεις υπάρχουν εδώ και 11 με 12 χρόνια και τα Ηνωμένα Έθνη δεν πρέπει να αποφεύγουν τις ευθύνες τους", είπε ο κ. Πάουελ.

    Ο κ. Πάουελ εξέφρασε εξάλλου την ικανοποίησή του για τη στάση του βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλέρ.

    "Παρά την αντίθεση που υπάρχει στη Βρετανία, αναγνωρίζει την ευθύνη που έχουμε ως διεθνής κοινότητα να μην υποχωρήσουμε μπροστά στην πρόκληση αυτή, να μην αποφύγουμε τις δύσκολες ημέρες και τα δύσκολα βήματα που μπορεί να μας περιμένουν", πρόσθεσε ο αμερικανός ΥΠΕΞ.

    [08] Στο πλευρό της Γαλλίας οι Αφρικανοί ηγέτες

    20/2/2003 7:51:00 μμ

    Ζακ Σιράκ

    Δεκάδες ηγέτες αφρικανικών χωρών που βρίσκονται για τη Σύνοδό τους στο Παρίσι, δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την στάση της Γαλλίας, να δοθεί δηλαδή μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στους επιθεωρητές του ΟΗΕ που βρίσκονται στο Ιράκ, τονίζοντας και οι ίδιοι ότι ο πόλεμος θα πρέπει να είναι η ύστατη λύση. "Υπάρχει εναλλακτική λύση", δήλωσαν οι αντιπρόσωποι των 52 Αφρικανικών εθνών στη σύνοδο. Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία απείλησε να ασκήσει βέτο σε περίπτωση που οι ΗΠΑ απαιτήσουν νέο ψήφισμα που θα δίνει το "πράσινο φως" για επίθεση. Οι Αφρικανοί ηγέτες ζήτησαν επίσης από τη Βαγδάτη να συνεργαστούν "άμεσα, δραστικά και πλήρως".

    [09] Αντιπολεμική διαδήλωση στον Πειραιά

    20/2/2003 8:21:00 μμ

    Δύο χιλιάδες άτομα περίπου διαδήλωσαν το βράδυ της Πέμπτης στον Πειραιά, κατά του πολέμου του Ιράκ και με αίτημα την αποχώρηση των νατοϊκών πλοίων από τον λιμάνι.

    [10] UEFA: Nίκη-πρόκριση για τον Παναθηναϊκό

    20/2/2003 11:39:00 μμ

    Ο Παναθηναϊκός της Ευρώπης είναι εδώ. Η ελληνική ομάδα με τις περισσότερες διεθνείς διακρίσεις, μπορεί από σήμερα να πανηγυρίζει την πρόκριση στους προημιτελικούς του Κυπέλλου UEFA, μετά τη θριαμβευτική νίκη 3-0 επί της Αντερλεχτ, στο κατάμεστο από 16.000 κόσμο, "Απόστολος Νικολαϊδης". Δύο γκολ πέτυχε ο ασυναγώνιστος Εμάνουελ Ολισαντέμπε (12', 74) και ένα ο Νίκος Λυμπερόπουλος (63'), σ' αυτόν τον πρώτο αγώνα του Δ' γύρου της διοργάνωσης. Η ρεβάνς θα γίνει σε μία εβδομάδα 27 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες. Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει το νικητή των αναμετρήσεων Πόρτο-Ντενιζλισπόρ.

    Δηλώσεις Μαρκαριάν

    "Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για μία πολύ μεγάλη και καθαρή νίκη. Ήμασταν αποφασισμένοι σήμερα και κερδίσαμε παίζοντας ταυτόχρονα και καλό ποδόσφαιρο. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Εχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στις Βρυξέλλες και στο Βέλγιο τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Η Αντερλεχτ διαθέτει πολύ καλούς παίκτες και ικανούς επιθετικούς", δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ομάδας Σέρτζιο Μαρκαριάν.

    Ο τεχνικός των "πρασίνων" τόνισε ότι παρά το 3-0, η ομάδα του θα πρέπει να προσέξει πολύ στην ρεβάνς, αφού η Αντερλεχτ διαθέτει πολύ καλούς επιθετικούς, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε η ομάδα θα συνεχίσει να πολεμάει σε όλα τα μέτωπα (πρωτάθλημα, κύπελλο, UEFA).

    Φαβορί του αγώνα αλλά και της πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου UEFA, χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό, ο προπονητής της Αντερλεχτ, Ούγκο Μπρόος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Τετάρτη. Ο προπονητής των Βέλγων τόνισε όμως ότι αυτό δεν σημαίνει πως η ομάδα του δεν θα παλέψει για την πρόκριση ενώ αποκάλυψε πως στον αγώνα η Αντερλεχτ θα παίξει με κλειστή άμυνα και θα επιδιώξει την επίτευξη ενός γκολ μέσω αντεπιθέσεων.

    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Σεϊταρίδης, Κυργιάκος, Φύσσας, Κόλκα (78' Γκούμας), Μικάελσεν, Μπασινάς (84' Κωνσταντινίδης), Καραγκούνης, Λυμπερόπουλος (88' Βαζέχα), Ολισαντέμπε

    ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Ζίτκα, Ιλιτς (46' Ντολ), Βαντερχάγκε, Τιχίνεν, Ντε Μπεκ, Γέστροβιτς (77' Μόρναρ), Μπασέτζιο, Κρασόν (71' Αρούνα Ντιντάνε), Λοβρέ, Χέντριξ, Σέολ. Διαιτητής: Μανουέλ Γκονζάλεθ (Ισπανία). Κίτρινες: Κρασόν

    [11] UEFA (Δ' γύρος): Οσέρ-Λίβερπουλ 0-1

    20/2/2003 11:42:00 μμ

    Πολύ κοντά στην πρόκριση στους "8" του Kυπέλλου UEFA, βρίσκεται η Λίβερπουλ. Οι "κόκκινοι" του Ζεράρ Ουγέ, νίκησαν 1-0 την Οσέρ στο "Αμπέ Ντεσάμπ", στο πρώτο αγώνα του Δ' γύρου και τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι να διαφυλάξουν αυτό το σκορ στη ρεβάνς που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη, στο "Ανφιλντ". Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση, πέτυχε ο Σάμι Χίπια στο 73ο λεπτό, μετά από μπαλιά του Ντάνι Μέρφι.

    [12] Μπάσκετ: Νίκη του Ολυμπιακού επί του Ηρακλή

    20/2/2003 9:51:00 μμ

    "Εκδίκηση" πήρε ο Ολυμπιακός από τον Ηρακλή, για την ήττα που γνώρισε στον πρώτο γύρο, στον Κορυδαλλό. Η ομάδα του Σλόμπονταν Σούμποτιτς επικράτησε στο Ιβανώφειο του "Γηραιού" με 82-78, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η "αυλαία" της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, και σημείωσε την 12η νίκη της στην Α1. Τα δεκάλεπτα: 13-9, 35-28, 60-56, 78-82.

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπάκναλ 8 (2), Καλαϊτζίδης 1, Ηλιάδης 10 (2), Νικολαϊδης 1, Παυλίδης 26 (4), Σχορτσιανίτης 7, Διαμαντίδης 17, Κούβελας 8.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπουντούρης 11 (3), Χαρίσης 8 (1), Εβανς 15 (1), Μάρκοβιτς 17 (1), Γιαννουζάκος 2, Τόμιτς 16 (4), Τζόνσον 11, Ντε Μιγκέλ 2.

    Αποτελέσματα-Βαθμολογία 15η αγωνιστική

    Σε αγώνες για την 15η αγωνιστική στην Α1 μπάσκετ των ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 65-66 Αρης-Ολύμπια Λάρισας 108-89 Παναθηναϊκός-Ηράκλειο 89-67 Ιωνικός ΝΦ-Περιστέρι 83-86 Πανιώνιος-Μαρούσι 104-79 Μακεδονικός-Νήαρ Ηστ 89-69 Ηρακλής-Ολυμπιακός 78-82

    Βαθμολογία (σε 15 αγώνες):

    Παναθηναϊκός 29 Ολυμπιακός 25 Αρης 25 Μαρούσι 23 Μακεδονικός 23 ΠΑΟΚ 22 Ηρακλής 22 Πανιώνιος 21 Περιστέρι 21 Ιωνικός Ν.Φ. 21 Ηράκλειο 19 Νήαρ Ηστ 18 Ολύμπια Λαρ. 18 ΑΕΚ 11

    Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν με -2 βαθμούς, λόγω τιμωρίας από την περσινή περίοδο.

    Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών, ωστόσο η απόφαση είναι εφέσιμη.

    [13] ΕΠΑΕ: Πρόστιμα σε Ολυμπιακό-Ηρακλή

    20/2/2003 9:45:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Με πρόστιμο 2.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός, από την πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ, για καθίσματα που έσπασαν οπαδοί του και τα αντικείμενα που πέταξαν στον αγώνα με τον Ακράτητο. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ακράτητος, Χ.Καμπόλης, τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ένα μήνα και πρόστιμο 3.000 ευρω, για την κατάληψη που έκανε στα δημοσιογραφικά θεωρεία, παρακωλύοντας έτσι το έργο δημοσιογράφων. Όσον αφορά στον Ηρακλή, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 3.000 ευρώ για την επεισοδιακή συμπεριφορά οπαδών του στον αγώνα με τον Πανιώνιο.

    Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του επιθετικού της νεοσμυρνιώτικης ομάδας, Καρίμ Μουζαουϊ, που κατηγορείται για χρήση χασίς υποστήριξε την Πέμπτη, στην Πειθαρχική Επιτροπή, ότι ο ποδοσφαιριστής είχε βγει με μια παρέα φίλων του, οι οποίοι κάπνιζαν και ανέπνευσε τον καπνό.

    Ακόμη, ο Βύζας θα δώσει "κεκλεισμένων των θυρών" τον αγώνα του με τον Αχαρναϊκό, αφού τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική για σοβαρά οπαδών του στον αγώναμε τον Λεβαδειακό, ενώ στον Ολυμπιακό Βόλου επιβλήθηκε πρόστιμο 4.000 ευρώ (για αγώνα με Πανηλειακό) και στην Καστοριά 500 ευρώ (για το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου).

    Με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών ημερών τιμωρήθηκαν οι ποδοσφαιριστές: Πάντος (Προοδευτική), Χάτζι (Ηρακλής), Νικολόπουλος Αιγάλεω), Γκεοργκίεφ (Καλλιθέα), Καβακάς (Πατραϊκός), Λαγαράς(Τρίκαλα), Καλόγηρος (Λύκοι), Μάνος (Καστοριά) και Διαμαντής (Λεωνίδιο), ενώ με μια αγωνιστική τιμωρήθηκαν οι Αντωνόπουλος Προοδευτική), Μπλέτσας, Βιντόγεβιτς (Γιάννινα), Δημητρίου (Καλλιθέα), Γουνδουλάκης (Καλαμάτα), Καρτάλης (Εθνικός Αστέρας), Κόγιογλου, Αλτζάχερ (Χαλκηδόνα), Βαν Ντε Λα Νόϊτ, Παπαποστόλου (Κέρκυρα), Σάμσον, Τζίμας, Ντερτινής (Φωστήρας), Τσίντζηρας (Τρίκαλα), Καρβέλας (Αγιος Νικόλαος) και Χαντούρης (Λεωνίδιο).

    [14] UEFA (Δ' γύρος): Χέρτα Βερολίνου-Μποαβίστα 3-2

    20/2/2003 9:34:00 μμ

    Με ένα γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα, η Χέρτα νίκησε 3-2 τη Μποαβίστα στο Βερολίνο, όμως οι λογαριασμοί έμειναν ανοιχτοί, όσον αφορά την πρόκριση στους προημιτελικούς του Κυπέλλου UEFA. Το χρυσό γκολ σημείωσε ο Φαν Μπιούρικ στο 93', ενώ νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί δύο φορές με τέρματα του Βραζιλιάνου Αλεξ Αλβες στο 15' και το 43', ενώ οι Πορτογάλοι βρήκαν τις αντίστοιχες απαντήσεις με τους Ρούι Οσκαρ (37') και Γκούλαρτ (81'). Επίσης, δεν υπήρχε ο χρόνος για τρίτη "απάντηση", όμως τώρα περιμένουν τη Χέρτα στο "Ντο Μπέσα" για τη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης.

    Ο αγώνας που έγινε στη γερμανική πρωτεύουσα, διεκόπη προσωρινά στο μέσο του Β' ημιχρόνου, όταν εισέβαλε στο γήπεδο ένας άνδρας, γυμνόστηθος, για να στείλει το δικό του αντιπολεμικό μήνυμα. "Σταμαστήστε τον Μπους" και "Οχι στον πόλεμο" ήταν τα συνθήματα που "κοσμούσαν" το στήθος και την πλάτη του.

    Ενώ, καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει από τους υπευθύνους ασφαλείας του γηπέδου, που τον καταδίωκαν.

    [15] UEFA (Δ' γύρος): Σλάβια Πράγας-Μπεσίκτας 1-0

    20/2/2003 11:03:00 μμ

    Με ένα γκολ του Τόμας Ντόσεκ από το 62ο λεπτό, η Σλάβια Πράγας νίκησε 1-0 τη Μπεσίκτας στο "Στραχόφ", στον πρώτο αγώνα της φάσης των "16" του Κυπέλλου UEFA. Σκορ που δίνει ελαφρύ προβάδισμα στους Τσέχους για την πρόκριση, ωστόσο η Μπεσίκτας έχει την ευκαιρία να το ανατρέψει στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (27/2), στην Κωνσταντινούπολη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 20 February 2003 - 22:25:00 UTC