Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 23 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-04-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απορρίπτει η Λευκωσία της αιφνιδιαστικές προτάσεις Ντενκτάς
  • [02] Συνάντηση Παπανδρέου - Nτε Βιλπέν
  • [03] Ακυβέρνητο πλοίο ανοιχτά της Κούβας
  • [04] Στόχος η Βαγδάτη!
  • [05] Νεκρός εικονολήπτης του BBC
  • [06] Πολύτιμη νίκη της εθνικής επί της Ιρλανδίας

    [01] Απορρίπτει η Λευκωσία της αιφνιδιαστικές προτάσεις Ντενκτάς

    2/4/2003 10:42:00 μμ

    Απέρριψε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τη σειρά προτάσεων που είχε υποβάλει νωρίτερα ο Ραούφ Ντενκτάς και στις οποίες συμπεριλαμβανόταν η επιστροφή της Αμμοχώστου, με αντάλλαγμα την άρση του λεγόμενου εμπάργκο στις κατεχόμενες περιοχές. Επίσης Αθήνα και Λευκωσία απέρριψαν την πρόταση Ερντογάν για σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, με τη συμμετοχή Ελλάδας, Τουρκίας, Βρετανίας και των δύο πλευρών στην Κύπρο, σημειώνοντας τι βρίσκεται εκτός πλαισίου του ΟΗΕ. Σε δηλώσεις του ο Τηλέμαχος Χυτήρης τόνισε ότι οι συνομιλίες Σημίτη -Ερντογάν στο περιθώριο της Διαβαλκανικής Διάσκεψης θα πρέπει να είναι εφ όλης της ύλης και όχι μόνο για το Κυπριακό το οποίο όπως είπε, είναι διεθνές θέμα και όχι διμερές.

    Η απάντηση του Τάσσου Παπαδόπουλου- Οι προτάσεις Ντενκτάς

    Στην απάντησή του στις προτάσεις Ντενκτάς, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος τόνισε ότι η αιτία για τη μη εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό οφείλεται στην αδιαλλαξία του Τουρκοκύπριου ηγέτη και επανέλαβε ότι ισχύουν όσα ανέφερε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στη Χάγη. Ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε τον Ντενκτάς σε συνομιλίες στο πλαίσιο πάντοτε των Ηνωμένων Εθνών, για την εξεύρεση συνολικής λύσης του Κυπριακού.

    Οι προτάσεις του κατοχικού ηγέτη είχαν υποβληθεί με επιστολή του προς τον Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, ενώ παράλληλα με αυτές ο Ντενκτάς ανέφερε ότι πληροφόρησε τον κ. Παπαδόπουλο ότι είναι έτοιμος να συζητήσει μαζί του "τα ουσιαστικά θέματα μιας συνολικής λύσης και θέματα που σχετίζονται με την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με στόχο την επίτευξη μιας αμοιβαία ικανοποιητικής κατάληξης".

    Οπως δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, το περίγραμμα των προτάσεών του, που πιστεύει ''ότι μπορούν να ενεργήσουν ως καταλύτης για την επίτευξη μιας αμοιβαία αποδεκτής συνολικής διευθέτησης'', είναι:

    1. Ως πρώτο βήμα, η περιφραγμένη περιοχή των Βαροσίων στα νότια της οδού Δημοκρατίας, περιλαμβανομένης της περιοχής που εκτείνεται μέχρι την Ουδέτερη Ζώνη των Ηνωμένων Εθνών, θα μεταβιβασθεί στον ελληνοκυπριακό έλεγχο, για να ανοιχθεί για εγκατάσταση.

    2. Παράλληλα προς αυτό, θα αρθούν όλες οι απαγορεύσεις για το διεθνές εμπόριο, μεταφορές, ταξίδια και πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες και από τα δύο μέρη της Κύπρου. Είμαι πεπεισμένος ότι η Τουρκία και η Ελλάδα θα ανταποκριθούν επίσης θετικά σε αυτό, αίροντας τους περιορισμούς που εφαρμόζονται προς την ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή πλευρά, αντίστοιχα. Θα προσκαλέσουμε τα Ηνωμένα Εθνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση να αναγνωρίσουν και να θέσουν σε ισχύ αυτές τις διευθετήσεις.

    3. Η ελευθερία διακίνησης θα διευκολυνθεί μεταξύ των δύο πλευρών με την τήρηση ελάχιστων διαδικασιών. Οι περιορισμοί στη διακίνηση τουριστών επίσης θα αρθούν.

    4. Θα ληφθούν σταδιακά μέτρα για την ομαλοποίηση της διακίνησης εμπορευμάτων μεταξύ των δύο πλευρών στο νησί. Θα ενθαρρυνθεί η συνεργασία μεταξύ των ιδρυμάτων των δύο πλευρών προκειμένου να επισημάνουν και αναπτύξουν κοινά προγράμματα

    5. Η τουρκοκυπριακή πλευρά θα άρει τα μέτρα σχετικά με τη διακίνηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ που ισχύουν από τον Ιούλιο του 2000.

    6. Θα συσταθεί διμερής Επιτροπή Συνδιαλλαγής με σκοπό την προαγωγή της κατανόησης, της ανοχής και του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των δύο πλευρών. Αυτή η Επιτροπή θα υποβάλει συγκεκριμένες εισηγήσεις για προαγωγή των διμερών επαφών και προγραμμάτων.

    Ο Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι οι εισηγήσεις του αποτελούν συνολική πρόταση και εκφράζει την πεποίθηση ότι "η εφαρμογή τους θα βελτιώσει τα μέγιστα την προοπτική αμοιβαίως αποδεκτής συνολικής λύσης με βάση την πολιτική ισότητα των δύο πλευρών και θα επιφέρει σημαντικά απτά οφέλη στα δύο μέρη". Επίσης αναφέρει ότι η αποδοχή και εφαρμογή του πακέτου των προτάσεων δεν θα επηρεάσει τις αντίστοιχες θέσεις των δύο πλευρών ούτε θα αποτελέσει υποκατάστατο μιας τελικής λύσης.

    Εξάλλου, εξέφρασε προθυμία να συζητήσει με την ελληνοκυπριακή πλευρά τρόπους με τους οποίους οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να επωφεληθούν βοήθειας από τα Ηνωμένα Εθνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση για την εφαρμογή των προτεινομένων ιδεών του πακέτου του.

    Ο Ραούφ Ντενκτάς απάντησε αρνητικά σε ερώτηση κατά πόσον οι προτάσεις του σχετίζονται με την υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά πρόσθεσε ότι αν και η μη υπογραφή δεν αποτελεί όρο, θα του είναι δύσκολο να συζητήσει τις προτάσεις του μετά το γεγονός της υπογραφής.

    Η Αγκυρα λέει ''ναι'' στις προτάσεις Ντενκτάς

    Η Τουρκία συμμερίζεται και στηρίζει τις νέες προτάσεις του Tουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και πιστεύει ότι αυτές θα συμβάλουν ώστε να ξεπεραστεί η κρίση εμπιστοσύνης στο νησί και να δοθεί νέα ώθηση στην αναζήτηση λύση.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Eξωτερικών αναφέρεται ότι "η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει αυτά που τις αναλογούν για την υλοποίηση των προτάσεων του Ντενκτάς", ενώ διατυπώνεται η άποψη ότι "ο ΟΗΕ και η Ε.Ε. πρέπει να βοηθήσουν τις πλευρές για την υλοποίηση των μέτρων αυτών".

    Στην ανακοίνωση υπογραμμίστηκε ότι "ο κ. Ντενκτάς, στην έκκληση που απηύθυνε προς τον κ. Παπαδόπουλο, ανέφερε πως οι εν λόγω προτάσεις δεν θα μπορούσαν να υποκαταστήσουν την περιεκτική λύση και ότι είναι έτοιμος να συζητήσει μαζί του τα βασικά ζητήματα που σχετίζονται με την περιεκτική λύση και τα ζητήματα σχετικά με την ένταξη στην Ε.Ε".

    "Εμείς, υποστηρίζουμε τη στάση αυτή που επιδεικνύει ο κ. Ντενκτάς προς την κατεύθυνση της δίκαιης και βιώσιμης λύσης και την αποστολή καλών υπηρεσιών του γ.γ. του ΟΗΕ". Η ανακοίνωση καταλήγει με την ευχή "οι προτάσεις που διατύπωσε η τουρκοκυπριακή πλευρά να εγκαινιάσουν διαδικασία διαλόγου και διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο ηγετών".

    [02] Συνάντηση Παπανδρέου - Nτε Βιλπέν

    3/4/2003 12:01:00 πμ

    φωτο αρχείου

    Συνάντηση εργασίας είχε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο Παρίσι ο υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Παπανδρέου, με το Γάλλο ομόλογό του Ντομινίκ ντε Βιλπέν, εν' όψει της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με τον επικεφαλής του Στέητ Ντηπάρτμεντ Κόλιν Πάουελ. Το Ιράκ, οι σχέσεις με τον αραβομουσουλμανικό κόσμο, ο ρόλος του ΟΗΕ και οι σχέσεις της Ευρώπης με τις ΗΠΑ καθώς και οι πρωτοβουλίες που θα πρέπει να δρομολογηθούν για την ανάπτυξη της άμυνας της Ευρώπης είναι τα θέματα που απασχόλησαν τους δύο υπουργούς κατά την ωριαία και πλέον συνάντησή τους. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε στους Ελληνες δημοσιογράφους oτι είχε μία σε βάθος κουβέντα με τον ντε Βιλπέν και υπογράμμισε τις κοινές ανησυχίες σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο Ιράκ, τους κινδύνους ριζοσπαστικοποίησης στην ευρύτερη περιοχή, και τη σταθερότητα. Το πρόβλημα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου δεν είναι ''πως κερδίζεται ένας πόλεμος, αλλά πως κερδίζεται η ειρήνη.''

    Το Ιράκ ανήκει στους Ιρακινούς, υποστηρίζει ο Έλληνας ΥΠΕΞ

    Σε ερώτημα για το ποια τακτική πρόκειται ν' ακολουθηθεί ώστε να πεισθεί ο Κόλιν Πάουελ για την αναγκαιότητα του ρόλου του ΟΗΕ στην ανοικοδόμηση του Ιράκ ο κ. Παπανδρέου απάντησε: "Πιστεύουμε ότι η παρουσία ενός Αμερικανού στρατηγού επικεφαλής του Ιράκ, είναι εντελώς διαφορετική από την ύπαρξη μιας ιρακινής κυβέρνησης ή μιας διαδικασίας υπό τον ΟΗΕ, για μία μεταβατική περίοδο"

    "Η αποδοχή από τον ιρακινό λαό αλλά και από τους Αραβες στην περιοχή και τα γειτονικά κράτη θα είναι διαφορετική", είπε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι το σύνθημα "Το Ιράκ ανήκει στους Ιρακινούς" είναι πολύ επίκαιρο σύνθημα.

    Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για εξεύρεση λύσεων και μέσα από επαφές με την Ιρακινή αντιπολίτευση ο κ. Παπανδρέου είπε ότι έχουν υπάρξει συζητήσεις με τους Αραβες και τους εταίρους της Ε.Ε. για πιθανές πρωτοβουλίες. Τόνισε δε ότι "εάν δούμε κάποιο άνοιγμα είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε τις δυνατότητες διπλωματικής λύσης". Εξέφρασε πάντως την απαισιοδοξία του για την ύπαρξη τέτοιου ανοίγματος αυτή τη χρονική στιγμή. "Θα δούμε και αύριο τη συζήτηση που θα γίνει και με τους Αμερικανούς" υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

    Τέλος, ο κ. Παπανδρέου κατέληξε λέγοντας ότι "αναζητούμε παρόμοιες διπλωματικές προσπάθειες ώστε να τερματισθεί το γρηγορότερο δυνατό αυτός ο πόλεμος".

    Περί Ενιαίου Αμυντικού Συστήματος

    Σε ο,τι αφορά το Ενιαίο Aμυντικό Σύστημα της Ευρώπης και στην ερώτηση για το εάν η συνάντηση των τεσσάρων ( Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο) που προβλέπεται να γίνει στις 29 Απριλίου, πρόκειται ν' ανοιχθεί και σε άλλα μέλη σύμφωνα με το αίτημα της Ιταλίας, ο κ. Παπανδρέου απάντησε: ''Δεν είναι μόνο οι τέσσερις αλλά και η Ελλάδα και πολλά άλλα κράτη που έχουν πει ότι θα έβλεπαν θετικά μία πρωτοβουλία ανάπτυξης της αμυντικής ικανότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν είναι σίγουρος ότι μία συνάντηση Κορυφής των 15 χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και χωρίς να υπάρχει σιγουριά για τη δυνατότητα ομοφωνίας, θα είχε θετικό αποτέλεσμα. Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι η ελληνική προεδρία έχει προτείνει να γίνει συζήτηση για το ενιαίο αμυντικό σύστημα της Ευρώπης, στην άτυπη συνάντηση των υπουργών εξωτερικών παρουσία όλων και μάλιστα των 25 χωρών.

    [03] Ακυβέρνητο πλοίο ανοιχτά της Κούβας

    2/4/2003 10:34:00 μμ

    Παραδέχτηκε η κυβέρνηση της Κούβας ότι πλοίο με 50 επιβάτες, μερικοί από τους οποίους είναι οπλισμένοι με περίστροφα και μαχαίρια, πλέει ακυβέρνητο σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων από τα χωρικά ύδατα της χώρας. Να σημειωθεί ότι οι ένοπλοι ζήτησαν να ανεφοδιαστεί το πλοίο με καύσιμα, ενώ στους επιβάτες περιλαμβάνονται 6-8 παιδιά. Από την πλευρά της η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ κατέστησε σαφές ότι εφόσον το σκάφος πλέει σε διεθνή ύδατα, δεν θα παρέμβει καθόλου.

    [04] Στόχος η Βαγδάτη!

    3/4/2003 12:27:00 πμ

    Κλιμακώνονται οι επιχειρήσεις των χερσαίων δυνάμεων Aμερικανών και Bρετανών, που ετοιμάζονται για την τελική επίθεση στη Βαγδάτη, ενώ το δικό τους δράμα ζουν οι κάτοικοι της ιρακινής πρωτεύουσας, που εξακολουθούν να πέφτουν θύματα των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών. Πύραυλοι που έπεσαν το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βαγδάτη, χτύπησαν μαιευτήριο του Ερυθρού Σταυρού, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τουλάχιστον 25 τραυματίες και άγνωστος αριθμός νεκρών. Σύμφωνα με τον Ιρακινό υπουργό Πληροφόρησης, 26 άμαχοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι 10 από αυτούς στη Βαγδάτη, ενώ τουλάχιστον 180 τραυματίστηκαν.

    Εντός της κόκκινης γραμμής;

    Οι χερσαίες δυνάμεις Αμερικανών και Βρετανών συνέχισαν την προέλασή τους από νότια και νοτιοανατολικά προς την ιρακινή πρωτεύουσα, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής διοίκησης, τουλάχιστον μια εμπροσθοφυλακή πυροβολικού βρίσκεται στα 30 χιλιόμετρα από τα όρια της πόλης, εντός της κόκκινης γραμμής όπου υπάρχει κίνδυνος να δεχτούν επίθεση με χημικά όπλα. Το γεγονός αυτό διέψευσε ο Ιρακινός υπουργός Τύπου.

    Την ίδια ώρα, ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε ότι δύο μεραρχίες της ιρακινής προεδρικής φρουράς δεν είναι πλέον αξιόπιστες. Προέβλεψε, όμως, σκληρές μάχες για την κατάληψη της Βαγδάτης και πρόσθεσε ότι η επίθεση εναντίον των δυνάμεων της προεδρικής φρουράς θα απειλήσει το ίδιο το ιρακινό καθεστώς.

    Στο βόρειο Ιράκ σφυροκοπούνται αλύπητα οι στρατηγικές πόλεις Μοσούλη, Καλακ και Αρμπίλ, ενώ τα ιρακινά στρατεύματα συνεχίζουν να υποχωρούν και οι Κούρδοι να καταλαμβάνουν τις θέσεις τους. Να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ζητούν οι αρχές από τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

    Επανεμφάνιση του Σανταμ Χουσεϊν

    Νέες εικόνες από υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Σαντάμ Χουσεϊν μετέδωσε η ιρακινή τηλεόραση. Νωρίτερα σε νέο μήνυμά του ο Ιρακινός Πρόεδρος δήλωσε ότι μέχρι στιγμής μόνο το ένα τρίτο των ενόπλων δυνάμεων έχει πάρει μέρος στις συγκρούσεις, ενώ κάλεσε εκ νέου τους ιρακινούς να αντισταθούν στον εχθρό και τους κούρδους ηγέτες του βορείου Ιράκ να μη βοηθήσουν τις αμερικανικές δυνάμεις.

    [05] Νεκρός εικονολήπτης του BBC

    2/4/2003 10:11:00 μμ

    Ο Κάβεχ Γκόλεσταν, ένας ιρανικής καταγωγής 52χρονος εικονολήπτης που εργαζόταν για λογαριασμό του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, σκοτώθηκε την Τετάρτη από μια νάρκη στο Κίφρι, στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, σύμφωνα με το BBC. Ο παραγωγός Στούαρτ Χιούζ τραυματίστηκε στο πόδι, ενώ τα δυο άλλα μέλη του συνεργείου, ο δημοσιογράφος Τζίμ Μιούιρ και ο διερμηνέας του, είναι σώοι, έγινε γνωστό από την ίδια πηγή.

    [06] Πολύτιμη νίκη της εθνικής επί της Ιρλανδίας

    3/4/2003 12:25:00 πμ

    "Ζωντανή" στη μάχη για πρόκριση στους τελικούς του EURO 2004 έμεινε η εθνική μας ομάδα, που νίκησε πολύ εύκολα 2-0 τη Βόρεια Ιρλανδία, στο "Γουϊντσορ Παρκ" του Μπέλφαστ. Χάρη στους τρεις βαθμούς που κατέκτησε, το συγκρότημα του Οτο Ρεχάγκελ έφτασε τους 6 και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του 6ου προκριματικού ομίλου, μαζί με την Ουκρανία. Τα γκολ της εθνικής μας πέτυχε ο Αγγελος Χαριστέας (3', 55'), ενώ οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 9 παίκτες, λόγω αποβολής των Κουϊν (39'), Γκιλέσπι (69').

    Γκολ από τα αποδυτήρια για την εθνική μας

    Ο αγώνας άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την εθνική, καθώς μόλις στο 3', ο Βασίλης Τσάρτας τροφοδότησε τον Χαριστέα, ο οποίος πέρασε και τον Τέιλορ και άνοιξε το σκορ.

    Από το σημείο εκείνο, η εθνική μας παρουσίασε το γνωστό νωχελικό της πρόσωπο, χωρίς καλή κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς πάθος, χωρίς ευκαιρίες.

    Όλα αυτά μέχρι το 39', όταν ο προκλητικός Κουϊν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή για επικίνδυνο τάκλιν στον Καραγκούνη.

    Από τη στιγμή που η ελληνική ομάδα απέκτησε το αριθμητικό πλεονέκτημα, πολιόρκησε την περιοχή του Τέιλορ, με κορυφαίο τον Τσάρτα, ο οποίος έκανε ότι ήθελε την άμυνα των Βορειοϊρλανδών.

    Το ματς ουσιαστικά "τελείωσε" στο 55ο λεπτό, όταν οι ΜακΚάρτνεϊ και Κρέγκαν "κοιμήθηκαν", ο Χαριστέας "διάβασε" τη φάση, έκλεψε τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα, γράφοντας το 2-0.

    Από το 69' οι γηπεδούχοι έμειναν με 9 παίκτες, όταν ο Κιθ Γκιλέσπι δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Κυργιάκο και από το σημείο εκείνο το μόνο που παρουσίαζε ενδιαφέρον ήταν το τελικό σκορ. Ωστόσο, τίποτε δεν άλλαξε, παρότι οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 82', όταν ο Γουϊλιαμς, σε κενή εστία, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

    Έτσι, οι γηπεδούχοι συμπλήρωσαν 792 αγωνιστικά λεπτά χωρίς γκολ, συνεχίζοντας αυτό το αρνητικό τους σερί. Όσο για την εθνική μας, η νίκη αυτή ήταν η πρώτη σε επίσημο αγώνα επί των Βορειοϊρλανδών μετά από 42 χρόνια. Το Μάιο του 1961 η εθνική μας είχε επικρατήσει 2-1 στο ίδιο γήπεδο, για τους προκριματικούς του μουντιάλ της Χιλής.

    Κορυφαίοι της εθνικής μας ο σκόρερ Χαριστέας, ο Γιαννακόπουλος και ο Ζαγοράκης. Από τους Βορειοϊρλανδούς ξεχώρισαν οι Λόμας και Γκιλέσπι, όσο έπαιξε.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

    Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Τέιλορ, Χιουζ, ΜακΚάρτνι, Κρέγκαν, Γουϊλιαμς, Λόμας, Γκιλέσπι, Τζόνσον, Χίλι (68' Κερκ), Κουϊν, ΜακΚάν (68' ΜακΒέι)

    ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Γιαννακόπουλος, Βενετίδης (70' Φύσσας), Νταμπίζας, Κυριάκος, Κωνσταντινίδης, Ζαγοράκης, Καραγκούνης, Χαριστέας, Τσάρτας (74' Καφές), Νικολαϊδης (41' Βρύζας)


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 2 April 2003 - 21:56:17 UTC