Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-05-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οξεία επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση
  • [02] Φτάνει το πρώτο τραμ
  • [03] Αποτελέσματα αγγλικού πρωταθλήματος
  • [04] Στην Αίγυπτο Σολάνα - Παπανδρέου
  • [05] Ψήφισμα Αράβων για παραπομπή Μπους-Μπλερ
  • [06] Συνέτριψε ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟ με 3-0
  • [07] Αποτελέσματα της Α' εθνικής
  • [08] Εύκολη επικράτηση της ΑΕΚ επί της Παναχαϊκής με 2-0
  • [09] Νίκησε 3-2 ο ΠΑΟΚ το Αιγάλεω
  • [10] Στην Α' εθνική η Χαλκηδόνα για πρώτη φορά
  • [11] Αποτελέσματα της Α1 μπάσκετ ανδρών
  • [12] Αποτελέσματα Β' Εθνικής
  • [13] Επικράτησε ο Αρης επί του Ιωνικού με 2-0
  • [14] Ο Ακράτητος παρέμεινε στην Α' εθνική

    [01] Οξεία επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση

    11/5/2003 10:00:00 μμ

    Σκληρός και επικριτικός για την κυβέρνηση ήταν και σήμερα από τη Λήμνο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, μετά την χθεσινή επίθεσή του εναντίον της κυβέρνησης, στην Μυτιλήνη. "Η Ελλάδα", τόνισε ο Κώστας Καραμανλής, "χρειάζεται σήμερα ένα άλμα ποιότητας και φυγής προς το αύριο. Χρειάζεται άλλη νοοτροπία. Χρειάζεται νέα Κυβέρνηση, που δεν θα κατευθύνεται από εξωθεσμικούς αφεντάδες, εργολάβους και προμηθευτές. Χρειάζεται νέα διακυβέρνηση, που να υπακούει σε αρχές, να ακούει την κοινωνία και να διαμορφώνει νέα προοπτική για όλους τους Έλληνες".

    Αυτόνομα δουκάτα και βιλαέτια

    "Είμαστε", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, "στον 21ο αιώνα και είναι, επιτέλους, καιρός να παραμερίσουμε τις νοοτροπίες του χτες, τις νοοτροπίες του κομματικού καιροσκοπισμού, για να διαμορφώσουμε μια νέα σχέση πολίτη και πολιτικής. Σχέση που να βασίζεται στη συνεννόηση, τη συνεργασία, τη συνένωση των προσπαθειών μας, σε κοινούς σκοπούς"'.

    Ο κ. Καραμανλής στη συνέχεια αναφέρθηκε στις σχέσεις Τουρκίας- Ελλάδας και υπογράμμισε ότι "με την ευκαιρία της παρουσίας μου εδώ, θέλω να στείλω προς το γειτονικό τουρκικό λαό ειλικρινές μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας. Πρέπει να ξέρουν οι γείτονες μας ότι όλοι οι Έλληνες θέλουμε σχέσεις αρμονικής διμερούς συνεργασίας. Θέλουμε για τους γείτονές μας αυτά που επιδιώκουμε και για μας. Γι' αυτό στηρίζουμε, στο πλαίσιο, βέβαια, των όρων της Ε.Ε, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό τους. Ευχόμαστε και περιμένουμε η νέα πολιτική ηγεσία της γείτονος να απαλλαγεί από τα εθνικιστικά κατάλοιπα του παρελθόντος και να επιδείξει σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα. Δεν το βλέπουμε ακόμα".

    Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε την θέση του κόμματός του για επανίδρυση του κράτους και θεσμική θωράκιση της Πολιτείας απέναντι στην ασυδοσία, τη διαφθορά και τη διαπλοκή και χαρακτήρισε την σημερινή κατάσταση στο δημόσιο με την λέξη "αποσύνθεση".

    "Τα Υπουργεία", πρόσθεσε, "μετατράπηκαν σε αυτόνομα δουκάτα και σε προσωπικά βιλαέτια, με στρατιές από ακριβοπληρωμένους μυστικοσυμβούλους, ταγμένους στη συντήρηση του κατεστημένου και τη μάχη της διαδοχής".

    Ο κ. Καραμανλής, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ για την οικονομία, την τοπική αυτοδιοίκηση και την εθνική στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης. Τέλος, ο Πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι "η χώρα αντιμετωπίζει, ήδη, σοβαρό πρόβλημα ακυβερνησίας. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έθεσε την Κυβέρνησή του υπό προθεσμία και εμφανίστηκε αβέβαιος για το χρόνο των εκλογών. Αναγγέλλοντας ο ίδιος σημαντικές αλλαγές, αναγνωρίζει την ύπαρξη κυβερνητικής κρίσης. Αρνείται, όμως, να δει τη σήψη και τη χρεοκοπία, που αντιστοιχούν στον τρόπο και τον χρόνο που διαχειρίζεται την εξουσία".

    Και κατέληξε "κυβερνούν 20 χρόνια. Έφτιαξαν ένα κράτος συνώνυμο της διαφθοράς. Διαμόρφωσαν ένα καθεστώς ασυδοσίας, που καταδυναστεύει τον πολίτη. Τώρα είναι η ώρα που φεύγουν. Και την ώρα αυτή προσποιούνται ότι ανακάλυψαν την ανάγκη να γίνουν αλλαγές".

    Αντίδραση Πρωτόπαπα

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, δήλωσε ότι "ο κ. Καραμανλής αντιστρατεύεται πια την πραγματικότητα, γιατί η χώρα κυβερνάται καλά, έργο παράγεται και οι διεθνείς πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού εξελίσσονται. Ας σταματήσει, επιτέλους, τους λαϊκισμούς και αν τουλάχιστον διαθέτει θέσεις και πρόγραμμα, ας κουβεντιάσει για την ποιοτική αναβάθμιση και τις αλλαγές, που απαιτούνται στο πολιτικό μας σύστημα"'.

    Στον Αϊ Στράτη ο Καραμανλής

    Μετά τη Λήμνο ο Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε με ελικόπτερο για 45 λεπτά τον Αγιο Ευστράτιο, νησί σύμβολο της Αριστεράς. Συνοδευόμενος από το Νομάρχη Λέσβου ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφθασε στο ελικοδρόμιο του νησιού και από εκεί κατευθύνθηκε στον οικισμό με στάση στο ιστορικό κτίριο όπου το 1940 πέθαναν από πείνα 38 κομμουνιστές αρνούμενοι να υπογράψουν δήλωση μετανοίας.

    Καθ' οδόν ενημερώθηκε επίσης από τον πρόεδρο της Κοινότητας Χαράλαμπο Μακρή για το συνεχιζόμενο έργο της ανακαίνισης του κτιρίου της Μαρασλείου Σχολής του νησιού και της μετατροπής του σε Μουσείο Δημοκρατίας. Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ανάγκη ο Αϊ Στράτης να μεταβληθεί σε ένα μνημείο των αγώνων του Ελληνικού λαού για τη Δημοκρατία.

    [02] Φτάνει το πρώτο τραμ

    11/5/2003 7:17:00 μμ

    Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την πλήρη ανάπτυξη της λειτουργίας του τραμ της Αθήνας, καθώς σύντομα παραλαμβάνεται ο πρώτος συρμός από την κατασκευάστρια ιταλική εταιρεία. Τις εγκαταστάσεις της εταιρίας, που κατασκευάζει τον αρθρωτό συρμό επισκέφθηκε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΜ ΑΕ Κώστας Γιωτόπουλος, όπου τους έγινε παρουσίαση από τους υπευθύνους και έκαναν την πρώτη βόλτα στις δοκιμαστικές γραμμές μήκους 1,4 χιλιομέτρων που διαθέτει η εταιρεία. Πρόκειται για ένα όχημα μήκους 31,9 μέτρων, πλάτους 2,4 μέτρων, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει περίπου 200 άτομα εκ των οποίων τα 50 θα είναι καθήμενα.

    Σε 18 λεπτά Φάληρο-Σύνταγμα

    Στο εσωτερικό υπάρχει οπτικοακουστικό ηλεκτρονικό σύστημα ενημέρωσης των επιβατών, που θα δίνει πληροφορίες για τη διαδρομή και τις στάσεις και θα μεταδίδει μηνύματα. Η πορεία των οχημάτων θα παρακολουθείται με σύστημα τηλεματικής από το κέντρο ελέγχου.

    Το συγκεκριμένο όχημα θα φτάσει στην Αθήνα στις 20 Μαΐου και θα οδηγηθεί στο αμαξοστάσιο της ΤΡΑΜ ΑΕ στο Ελληνικό, όπου θα αρχίσουν οι δοκιμές. Συνολικά έχουν παραγγελθεί 35 τέτοια οχήματα.

    Όπως διευκρίνισαν οι κ.κ Βερελής και Γιωτόπουλος τα οχήματα του τραμ μπορούν να αναπτύσσουν ταχύτητα 70 χλμ την ώρα αλλά στη φάση της λειτουργίας τους η μέση ωριαία ταχύτητα δεν θα υπερβαίνει τα 30 χλμ διότι κάθε 400 μέτρα θα υπάρχει στάση.

    Έτσι η διαδρομή Παλαιό Φάληρο-Σύνταγμα θα γίνεται σε περίπου 18 λεπτά. Κατ' αρχήν θα προσληφθούν 10 οδηγοί και συντηρητές, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν στη Γερμανία και στη συνέχεια θα εκπαιδεύσουν τους άλλους οδηγούς και συντηρητές, ο αριθμός των οποίων θα ανέλθει συνολικά σε 100.

    Να υπενθυμίσουμε, ότι το τραμ θα λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη τον Απρίλιο του 2004 και εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί καθημερινώς περίπου 80.000 επιβάτες.

    [03] Αποτελέσματα αγγλικού πρωταθλήματος

    11/5/2003 9:11:00 μμ

    Σε αγώνες για την 38η και τελευταία ημέρα της Πρέμιερ Λιγκ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

    Μπέρμιγχαμ-Γουέστ Χαμ 2-2

    Μπόλτον-Μίντλεσμπρο 2-1

    Τσάρλτον-Φούλαμ 0-1

    Τσέλσι-Λίβερπουλ 2-1

    Εβερτον-Μάντσεστερ Γ. 1-2

    Λιντς-Αστον Βίλα 3-1

    Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον 0-1

    Σάντερλαντ-Αρσεναλ 0-4

    Τότεναμ-Μπλάκμπερν 0-4

    Γουέστ Μπρομ-Νιούκαστλ 2-2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 37 αγώνες)

    Μάντσεστερ Γ. 83

    Αρσεναλ 78

    Νιουκάστλ 69

    Τσέλσι 67

    Λίβερπουλ 64

    Μπλάκμπερν 60

    Εβερτον 59

    Σαουθάμπτον 52

    [04] Στην Αίγυπτο Σολάνα - Παπανδρέου

    11/5/2003 10:04:00 μμ

    Στην Αίγυπτο έφτασε το βράδυ της Κυριακής ο ύπατος αρμοστής της Ε.Ε για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια Χαβιέρ Σολάνα, συνοδευόμενος από τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών και προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών Γιώργο Παπανδρέου, στα πλαίσια περιοδείας του στη Μέση Ανατολή. Στο Κάιρο ο Σολάνα θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ. Στο πρόγραμμα της περιοδείας του Σολάνα περιλαμβάνεται η Ιορδανία, η Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, η Συρία και ο Λίβανος, όπου θα συζητήσει την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή καθώς και το σχέδιο του "οδικού χάρτη"

    [05] Ψήφισμα Αράβων για παραπομπή Μπους-Μπλερ

    11/5/2003 9:52:00 μμ

    Δεκάδες χιλιάδες κατοίκων των αραβικών και ισλαμικών χωρών έχουν υπογράψει ψήφισμα στο οποίο ζητούν την παραπομπή σε δίκη του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους και του πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλέρ για τις πράξεις, που διέπραξαν τα αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα στο έδαφος του Ιράκ. Η πρωτοβουλία για την παραπομπή σε δίκη των δύο ηγετών είναι της Συνδικαλιστικής Ένωσης Τεχνιτών Αγροτικών Μηχανημάτων της Ιορδανίας η οποία απέσπασε αμέσως την υποστήριξη δημοσίων οργανισμών και φορέων των περισσότερων Αραβικών και Ισλαμικών χωρών.

    Οι υπογράφοντες κατηγορούν τους Μπους και Μπλερ για εισβολή και κατοχή του Ιράκ, καταστροφή των υποδομών του, μόλυνση του εδάφους, καταστροφή των φυσικών πόρων και την καταστροφή εξαιρετικών αρχαιολογικών μνημείων και των ανθρωπίνων αξιών.

    Ο Ούνι Καλούμπ, συντονιστής της εκστρατείας συγκέντρωσης υπογραφών στο Αμάν δήλωσε σήμερα ότι η πρωτοβουλία αυτή θα πάρει διεθνείς διαστάσεις.

    [06] Συνέτριψε ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟ με 3-0

    11/5/2003 11:30:00 μμ

    Αγκαλιά με το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα βρίσκεται από σήμερα ο Ολυμπιακός, που συνέτριψε 3-0 τον Παναθηναϊκό, στο ντέρμπι της προτελευταίας αγωνιστικής (29η) του πρωταθλήματος Α' εθνικής στο γήπεδο της Ριζούπολης. Αν στην τελευταία αγωνιστική νικήσει την Ξάνθη θα στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας. Το τελικό σκορ καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ανωτερότητα των "ερυθρολεύκων", που έφτασαν στον θρίαμβο με γκολ των Τζιοβάνι (3'), Γιαννακόπουλου (15', 47'). Χιλιάδες οπαδοί του Θρύλου ξεχύθηκαν μετά το τέλος του αγώνα στους δρόμους του Πειραιά πανηγυρίζοντας τη νίκη της ομάδας τους.

    Δηλώσεις των προπονητών

    Μετά το τέλος του μεγάλου ντέρμπι ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", Ολεγκ Προτάσοφ, δήλωσε: "Οι παίκτες μας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γι' αυτήν την εμφάνιση. Ήμασταν σε πάρα πολύ καλή ημέρα και το ποδόσφαιρο που παίξαμε άρεσε στους παίκτες, τον κόσμο και πιστεύω και στους αντιπάλους μας. Τώρα πρέπει να δώσουμε τα πάντα εναντίον της Ξάνθης γιατί βρισκόμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας. Μπήκαμε από την αρχή του αγώνα αποφασισμένοι να παίξουμε δυνατά και τελικά μας βγήκε σε καλό. Σε τέτοιους αγώνες, οι παίκτες ετοιμάζονται και φτιάχνονται μόνοι τους, από την ατμόσφαιρα που επικρατεί τις προηγούμενες ημέρες. Πραγματικά δεν περίμενα τόσο εύκολη νίκη, αλλά ξέρω τους παίκτες μου και πίστευα πάντα ότι αν βρεθούμε σε καλή μέρα μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".

    Στην αντίπερα όχθη, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Σέρτζιο Μαρκαριάν, τόνισε: "Βρεθήκαμε σε πολύ κακή ημέρα και ειδικά στην άμυνα. Στους επτά μήνες που είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού, ποτέ δεν κάναμε τόσο πολλά λάθη. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, πολύ αποφασισμένος για τη νίκη και κέρδισε δίκαια. Αν άρχιζε το παιχνίδι ξανά, μπορεί να ξεκινούσα με την ενδεκάδα που τελείωσε (σ.σ. δηλαδή με τους Κωνσταντίνου, Γκούμα βασικούς). Χρησιμοποιήσαμε το 4-4-2 το οποίο έχουμε αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, όμως δυστυχώς δεν υπήρχε συγχρονισμός. Για εμένα προσωπικά, η ενδεχόμενη απώλεια του πρωταθλήματος δε σημαίνει τίποτε. Εργάζομαι για τον Παναθηναϊκό και όχι για τον εαυτό μου".

    Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος που πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ των πρωταθλητών, δήλωσε: "Φέτος περάσαμε από μύρια κύματα για να φτάσουμε ως εδώ, όμως σήμερα μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή. Σ' ένα ματς 90 λεπτών, διεκδικούσαμε ένα πρωτάθλημα και η αξία του ηττημένου δίνει μεγάλη δόξα στον νικητή. Όμως, έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι και πρέπει να πάμε στην Ξάνθη το ίδιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να πανηγυρίσουμε εκεί. Αφιερώνω τη νίκη στους δύο μεγάλους έρωτες της ζωής μου, τη μητέρα μου και τη γυναίκα μου, αλλά και στον Σωκράτη Κόκκαλη που ξέρω πολύ καλά πόσο ήθελε αυτό το πρωτάθλημα".

    Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Γιάννης Γκούμας που υπογράμμισε: "Δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα και είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ο Ολυμπιακός είχε φτερά στα πόδια μετά το γρήγορο γκολ και στη συνέχεια μπορούσε να πετύχει ακόμη περισσότερα γκολ απ όσα πέτυχε. Νομίζω, όμως, ότι καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν ήμασταν πιο σταθεροί από τον Ολυμπιακό, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο και όπως φαίνεται όλα κρίθηκαν στο σημερινό ματς. Δεν τα παρατάμε τόσο εύκολα, κι αν αποτύχαμε φέτος, του χρόνου θα διεκδικήσουμε και πάλι την πρώτη θέση".

    Έκτροπα μέσα και έξω από το γήπεδο

    Η ένταση και τα έκτροπα, κυρίως πριν την έναρξη του ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, σημάδεψαν τον αποψινό αγώνα που έληξε με θρίαμβο του Ολυμπιακού. Τα αίματα άναψαν σχεδόν τέσσερις ώρες πριν το σφύριγμα του διαιτητή, όταν οπαδοί των δύο ομάδων που πήγαιναν στο γήπεδο ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο.

    Δύο μοτοσικλέτες παραδόθηκαν στις φλόγες στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, ενώ στην πλατεία Βικτορίας θερμόαιμοι οπαδοί πέταξαν καπνογόνα και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων. Πανδαιμόνιο δημιουργήθηκε μέσα και έξω από το γήπεδο λίγο πριν την έναρξη του αγώνα όταν οπαδοί του Ολυμπιακού πέταξαν καθίσματα και μπουκάλια στην αποστολή του Παναθηναϊκού και δεν άφηναν τους ποδοσφαιριστές να περάσουν από την φισούνα του γηπέδου.

    Η αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο της Ριζούπολης έγινε με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

    [07] Αποτελέσματα της Α' εθνικής

    11/5/2003 10:07:00 μμ

    Σε αγώνες της 29ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Α' εθνικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0

    ΟΦΗ-Ξάνθη 2-0

    Πανιώνιος-Προοδευτική 2-0

    Ηρακλής-Καλλιθέα 2-1

    Αρης-Ιωνικός 2-0

    Παναχαϊκή-ΑΕΚ 0-2

    Ακράτητος-Γιάννινα 3-0

    Αιγάλεω-ΠΑΟΚ 2-3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 29 αγώνες)

    Ολυμπιακός 67

    Παναθηναϊκός 67

    ΑΕΚ 65

    Πανιώνιος 53

    ΠΑΟΚ 53

    Ηρακλής 49

    Αρης 48

    ΟΦΗ 44

    Ξάνθη 35

    Αιγάλεω 30

    Προοδευτική 29

    Ακράτητος 26

    Καλλιθέα 23

    Ιωνικός 21

    Παναχαϊκή 9

    ΠΑΣ Γιάννινα -62

    Ο ΠΑΣ Γιάννινα τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών για κάθε παιχνίδι και το -62 προκύπτει, επειδή η ομάδα της Ηπείρου στις 29 αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει 22 βαθμούς.

    [08] Εύκολη επικράτηση της ΑΕΚ επί της Παναχαϊκής με 2-0

    11/5/2003 9:34:00 μμ

    Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η ΑΕΚ νίκησε στην Πάτρα την Παναχαϊκή με 2-0 σ' ένα παιχνίδι, που έμοιαζε περισσότερο με αγωνιστική υποχρέωση για τους ποδοσφαιριστές. Η καλύτερη φάση στο πρώτο μέρος ήταν ένα φάουλ που εκτέλεσε στο 43ο λεπτό, με τον γνωστό του τρόπο ο Γρηγόρης Γεωργάτος, στέλντοντας την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Μπαλτιμά. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς αποφάσισαν να ...σοβαρευτούν και έτσι στο δίλεπτο 48'-49' έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ, αλλά τόσο ο Κωνσταντινίδης, όσο και ο Γεωργάτος δεν κατάφεραν να σκοράρουν από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση.

    Τελικά στο 60ο λεπτό η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ του Κώστα Κατσουράνη, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 87' ο Δημήτρης Ναλιτζής στο 87ο λεπτό με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή.

    Με τη νίκη της αυτή, η "Ένωση" συμπλήρωσε 11 συνεχόμενες νίκες και πλέον ελπίζει, ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κερδίσει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για να πάρει τη δεύτερη θέση, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εύκολο έργο είχε ο Κεμπαρίδης από την Θεσσαλονίκη.

    Οι συνθέσεις των ομάδων: ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ: Μπαλτιμάς, Μουστάκης, Ιωάννου Γ, Στεφανής, Μπούντισα, Σκαρμούτσος, Μπονάνι, Καραμιάν Αρταβάζ, Λουμπαρδέας, Ιωάννου Δ, Καραμιάν Αρμάν. ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης, Ράιτ, Καψής, Κρέικ, Γεωργάτος, Κατσουράνης, Μαλαδένης, Σεντένο, Κωνσταντινίδης, Ναλιτζής

    [09] Νίκησε 3-2 ο ΠΑΟΚ το Αιγάλεω

    11/5/2003 9:02:00 μμ

    Πλούσιο θέαμα, πολλά γκολ και μία νίκη γοήτρου για τον ΠΑΟΚ, επεφύλασσε το σημερινό παιχνίδι στο Αιγάλεω. Ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του αγώνα, σ' ένα αδιάφορο ματς, που οι παίκτες αντιμετώπισαν περισσότερο ως αγγαρεία. Η υπεροχή των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 25ο λεπτό, όταν ο Φουτσίνι έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Παντελής Καφφές με καλοζυγισμένη κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σιντιμπέ. Με την έναρξη της επανάληψης, η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα έφτασε στην ισοφάριση, καθώς στο 48', Σκοπελίτης και Φωτάκης άλλαξαν την μπάλα και ο δεύτερος με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ατματσίδη, που στην ανάπαυλα αντικατέστησε τον τραυματία Τοχούρογλου.

    Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 54' ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε και πάλι, καθώς ο Γιασεμή βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με ιδανικό πλασέ από το ύψος της περιοχής έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

    Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση, αφού με την σέντρα ο νεοεισελθείς Βελέντζας με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, ισοφάρισε σε 2-2. Τελικά, ο ΠΑΟΚ πήρε την νίκη και τους τρεις βαθμούς, καθώς στο 80ο λεπτό ο Οκκάς έκανε μία έξοχη ατομική προσπάθεια και ο Καφφές δεν δυσκολεύθηκε να διαμορφώσει το τελικό 3-2. Καλός ήταν ο διαιτητής Δαμιανός από τον σύνδεσμο Κοζάνης.

    Οι συνθέσεις: ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Εντουσέι, Μεϊδάνης, Αλεξόπουλος, Αγγος, Ουάνγκα (46' Βελέντζας), Φωτάκης, Χατζής, Αγρίτης, Σκοπελίτης. ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου (46' λ.τρ. Ατματσίδης), Αμπονσά, Χασιώτης, Καφές, Κουτσόπουλος, Μάρκος, Κούτσης, Φουτσίνι, Σαλπιγγίδης, Γιασεμή, Σπάσιτς.

    [10] Στην Α' εθνική η Χαλκηδόνα για πρώτη φορά

    11/5/2003 9:01:00 μμ

    Την άνοδο στα "σαλόνια" της Α' εθνικής κατηγορίας πανηγυρίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της η Χαλκηδόνα. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε σήμερα στη Νεάπολη με 4-0 της Καβάλας, σε αγώνα για την 29η ημέρα της Β' εθνικής, και εξασφάλισε και μαθηματικά, όχι μόνο την άνοδο, αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δύο γκολ για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου πέτυχε ο αειθαλής Νίκος Νιόπλιας, και μάλιστα στο πρώτο δίλεπτο της αναμέτρησης, ενώ τα υπόλοιπα τέρματα σημείωσαν πέτυχαν ο Μανουσάκης στο 19' και ο Ζαχαρόπουλος στο 68'.

    [11] Αποτελέσματα της Α1 μπάσκετ ανδρών

    11/5/2003 8:58:00 μμ

    Σε αναμετρήσεις για την 24η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Πανιώνιος-Ολύμπια 93-81 (κανονικός αγώνας) 73-73

    Μακεδονικός-Ηράκλειο 111-85

    Νήαρ Ηστ-ΠΑΟΚ 109-105

    Ιωνικός Ν.Φ.-Παναθηναϊκός 75-83

    ΑΕΚ-Αρης 92-55

    Ηρακλής-Περιστέρι 69-58

    Μαρούσι-Ολυμπιακός 21:00

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 24 αγώνες)

    Παναθηναϊκός 44

    AEK 42

    Ολυμπιακός 37 (23 αγώνες)

    Μακεδονικός 36

    Περιστέρι 36

    Μαρούσι 35 (23 αγώνες)

    Ιωνικός Ν.Φ. 35

    ΠΑΟΚ 35

    Αρης 35 (23 αγώνες)

    Ηρακλής 35

    Πανιώνιος 33 (23 αγώνες)

    Ηράκλειο 32

    Νήαρ Ηστ 32

    Ολύμπια Λαρ. 29

    Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν με -2 βαθμούς, λόγω τιμωρίας από την περσινή περίοδο.

    [12] Αποτελέσματα Β' Εθνικής

    11/5/2003 8:43:00 μμ

    Στους αγώνες της 29ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β' Εθνικής, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Φωστήρας-Απόλλων Αθηνών 3-1

    Κέρκυρα-Εθνικός Αστέρας 0-1

    Κασσάνδρα-Πανηλειακός 0-2

    Καλαμάτα-Πανσερραϊκός 0-0

    Ατρόμητος Αθηνών-Ολυμπιακός Βόλου 0-1

    Χαλκηδόνα-Καβάλα 4-0

    Παναιγιάλειος-Αθηναϊκός 0-0

    Πατραϊκός-Απόλλων Καλαμαριάς 0-2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 29 αγώνες)

    Χαλκηδόνα 62

    Καλαμαριά 59

    Πανηλειακός 57

    Φωστήρας 44

    Εθνικός Αστέρας 44

    Κέρκυρα 41

    Ατρόμητος 37

    Καλαμάτα 37

    Απόλλων Αθ. 36

    Πατραϊκός 36

    Πανσερραϊκός 36

    Κασσάνδρα 33

    Ολυμπιακός Βόλου 31

    Καβάλα 13

    Αθηναϊκός -54

    Παναιγιάλειος -56

    [13] Επικράτησε ο Αρης επί του Ιωνικού με 2-0

    11/5/2003 9:22:00 μμ

    Ένα γκολ του νεαρού Καμπάνταη στο 83' και ένα πέναλτι του Παπαδόπουλου στην εκπνοή, έδωσαν στον Αρη μία νίκη γοήτρου με 2-0 στο παιχνίδι με τον Ιωνικό, που δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Εξαιρετικά φτωχό θέαμα πρόσφεραν οι 22 ποδοσφαιριστές στα πρώτα 45 λεπτά, διάστημα στο οποίο δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση. Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε, καθώς οι δύο ομάδες απογοήτευσαν τους ελάχιστους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Με δυσκολία ξεχωρίζουν οι καλές φάσεις και πιο συγκεκριμένα στο 46' σέντρα του Αφάς, μπλόκαρε ο Λαμπάκης, στο 72' ο Επαλέ έκανε σέντρα και ο Σκέντζος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

    Τελικά επτά λεπτά πριν το τέλος, ο Αρης έφτασε στο γκολ, καθώς ο Επαλέ έβγαλε σέντρα και ο Καμπάνταης με γυριστή κεφαλιά, άνοιξε το σκορ, στέλνοντας τον Ιωνικό, να ψάχνει την τελευταία αγωνιστική την δυνατότητα να δώσει μπαράζ για την παραμονή του στην Α' κατηγορία.

    Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο τελευταίο λεπτό ο Παπαδόπουλος με πέναλτι που κέρδισε ο Καμπάνταης. Απαρατήρητος πέρασε ο διαιτητής Μανώλης Ταπαντζάς, που στην φάση του πέναλτι απέβαλε τον Γυριχίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    Οι συνθέσεις των ομάδων: ΑΡΗΣ: Λαμπάκης, Μαλλούς (46' Σκέντζος), Κατσιαρός, Παπαδόπουλος, Κούσας, Διγκόζης, Κυζερίδης (58' Καζάντζης), Σελάντερ, Επαλέ, Καμπάνταης, Μπράγκα. ΙΩΝΙΚΟΣ: Πάριζεκ, Νολ, Ξανθόπουλος, Γυριχίδης, Οφρυδόπουλος, Ετορί, Κινγκ, Αφάς, Κονέ, Μακόρ, Ροντρίγκες.

    [14] Ο Ακράτητος παρέμεινε στην Α' εθνική

    11/5/2003 9:18:00 μμ

    φωτό Αρχείου

    Ο Ακράτητος εξασφάλισε την παραμονή του στην Α' εθνική, καθώς στο κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς, επικράτησε στο "Γιάννης Παθιακάκης" του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-0. Η νίκη του Ακράτητου στέλνει με το ένα πόδι την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου στην Β' εθνική, καθώς ο "Αγιαξ της Ηπείρου" θα διεκδικήσει στην τελευταία αγωνιστική το δικαίωμα να παίξει μπαράζ για την παραμονή του. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και δημιούργησαν, κυρίως με τον Κυπαρίσση, ορισμένες καλές φάσεις, που δεν στέφθηκαν με επιτυχία, καθώς ο Ράπτης βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα. .

    Στο 5ο λεπτό ο Γκαρόζης έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ακράτητου. Δύο λεπτά αργότερα, ο Δαμίγος έπιασε κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Γκίτκου, ενώ στην συνέχεια και συγκεκριμένα στο 35' ο ΠΑΣ έχασε άλλη μία ευκαιρία με τον Ντούρο που δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση.

    Το πρώτο μέρος έληξε με την ομάδα του Αναστόπουλου να χάνει μία εντυπωσιακή ευκαιρία, καθώς στο 44' ο Τελκίνσκι έπιασε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Ράπτη.

    Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά από εννέα λεπτά αγώνα, ο ΠΑΣ έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Βασσάρας απέβαλε τον Τελκίνσκι για αντιαθλητικό παιχνίδι. Αναμφίβολα, η εξέλιξη αυτή επηρέασε σημαντικά τους φιλοξενούμενους που κλείστηκαν στην άμυνα, ενώ αντίθετα ευνόησε την ομάδα του Ντουμιτρίου που πίεσε ακόμη περισσότερο για το χρυσό γκολ.

    Ετσι, στο 64' ο Ιορδανίδης άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενα πανηγύρια στις εξέδρες. Μάλιστα, στο 76' ο Ακράτητος έχασε μοναδική ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι, αλλά ο Κουτσοκώστας από πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ.

    Η χαριστική βολή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 83' όταν ο Κρίσνικ έπιασε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, ο Βασσάρας καταλόγισε το πέναλτι που αξιοποίησε ο Τόμας Ραζανάουσκας σφραγίζοντας την νίκη-παραμονή του Ακράτητου.

    Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 87ο λεπτό ο Μπάρκογλου. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Θεσσαλονικέα, Κύρου Βασσάρα, ο οποίος "κιτρίνισε" τους Γκαρόζη, Στεχαρνικ, Δαμίγο, Μπλέτσα, Ευθυμιάδη, Κυπαρίσση.

    Οι συνθέσεις των ομάδων: ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Ράπτης, Ευθυμιάδης, Δαμίγος, Ποζαπαλίδης, Στέχαρνικ, Κουτσοκώστας, Γκίτσης, Κάφαλης (63' Μπάρκογλου), Ραζανάουσκας, Ζιάκας (46' Παγιαζίντ), Ιορδανίδης. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γκίτκος, Μπλέτσας, Τζούμπα, Κρίσνικ, Γκαρόζης, Τελκίνσκι, Ντομορό, Νικολαΐδης, Ντούρο (76' Γκόσεφ), Δέδες, Κυπαρίσσης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 11 May 2003 - 20:54:05 UTC