Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-07-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμπληρωματική οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. στο Ιράκ
  • [02] Ντούιζενμπεργκ: Καμία περαιτέρω μείωση των επιτοκίων
  • [03] Σύνοδος Κορυφής Αιγύπτου - Συρίας
  • [04] Αφγανιστάν: Δολοφονήθηκε στρατιωτικός διοικητής
  • [05] Νέα σύνοδο για τον αντισημιτισμό ζητούν οι ΗΠΑ από τον ΟΑΣΕ
  • [06] Θρίλερ η μεταγραφή του Ντέμη στην PSG
  • [07] Επεισόδια στην πορεία οπαδών του ΠΑΟΚ

    [01] Συμπληρωματική οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. στο Ιράκ

    3/7/2003 8:53:00 μμ

    Ύψους 37.000.000 ευρώ θα είναι η συμπληρωματική βοήθεια για να βελτιωθεί ο εφοδιασμός με πόσιμο νερό και να αναπτυχθεί η παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στον ιρακινό λαό, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτή η βοήθεια προστίθεται στην βοήθεια ύψους 32,5 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε από την Επιτροπή αμέσως μετά το τέλος του πολέμου, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δεσμευτεί να χορηγήσει συνολική βοήθεια 100.000.000 ευρώ έως το τέλος του έτους, υπενθύμισε η ίδια πηγή.

    Ο εφοδιασμός με πόσιμο νερό, και οι φροντίδες πρώτης ανάγκης δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί πλήρως στο Ιράκ, και τα στοιχεία απο τις έρευνες δείχνουν μιαν αύξηση των περιστατικών υποσιτισμού στη χώρα, αποκαλύπτει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

    Οι μολυσματικές ασθένειες παρουσιάζουν επίσης αύξηση, δημιουργώντας κινδύνους επιδημίας, προσθέτει η ίδια πηγή. Η ευρωπαϊκή βοήθεια θα διανεμηθεί μέσω της ''Echo'' της αρμόδιας ευρωπαϊκής Υπηρεσίας.

    [02] Ντούιζενμπεργκ: Καμία περαιτέρω μείωση των επιτοκίων

    3/7/2003 7:57:00 μμ

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ''έχει κάνει αυτό που της αναλογεί'' για να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης και τα επιτόκια που ισχύουν είναι τα ''ενδεδειγμένα'', δήλωσε την Πέμπτη στο ευρωκοινοβούλιο ο πρόεδρος της ΕΚΤ Βιμ Ντούιζενμπεργκ, δείχνοντας να αψηφά τις εκκλήσεις ορισμένων κυβερνήσεων της ευρωζώνης για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων.

    ''Επιτρέψτε μου να είμαι κρυστάλλινα καθαρός. Η παρούσα θέση για τη νομισματική πολιτική, με το βασικό επιτόκιο στο 2% θεωρείται από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ η ενδεδειγμένη...για το μεσοπρόθεσμο μέλλον'', είπε ο Ντούιζενμπεργκ.

    Και σε μία σκληρή απάντηση στις εκκλήσεις ορισμένων πολιτικών ηγετών για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, ο Ντούιζενμπεργκ είπε ότι οι κυβερνήσεις ''δεν μπορούν να συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από την ΕΚΤ, για να καλύπτουν τις δικές τους αδυναμίες'', προκειμένου να προωθήσουν επείγουσες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

    Λίγο νωρίτερα, ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ ζήτησε να απαντήσει η ΕΚΤ στο ερώτημα ''αν έχει κάνει αρκετά'' για να ενισχύσει την ανάπτυξη στην ευρωζώνη.

    [03] Σύνοδος Κορυφής Αιγύπτου - Συρίας

    3/7/2003 8:33:00 μμ

    Χόσνι Μουμπάρακ

    Οι πρόεδροι της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, και της Συρίας,, Μπασάρ αλ Ασαντ, θα πραγματοποιήσουν προσεχώς σύνοδο κορυφής στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, Αχμεντ Μάχερ. Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας, ο οποίος δεν διευκρίνισε την ημερομηνία της Συνόδου Κορυφής, επισήμανε ότι οι δύο επικεφαλής κρατών που ''έχουν μόνιμες διαβουλεύσεις'' θα συζητήσουν ''όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν το αραβικό έθνος''. Σύμφωνα με την κυβερνητική αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ-Αχραμ, ο Σύριος πρόεδρος αναμένεται στο Κάιρο ''στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας''. Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν κυρίως για ''την έναρξη της εφαρμογής του "οδικού χάρτη" και για τα γεγονότα στο Ιράκ'', καταλήγει η εφημερίδα.

    [04] Αφγανιστάν: Δολοφονήθηκε στρατιωτικός διοικητής

    3/7/2003 9:45:00 μμ

    Διοικητής του στρατού πιστός στον Ισμαήλ Χαν, πολέμαρχο και κυβερνήτη της επαρχίας Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, δολοφονήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της πόλης της Χεράτ, ανακοίνωσε πηγή της τοπικής αστυνομίας. Ο διοικητής Μπασίρ σκοτώθηκε από πυρά που δέχθηκε σε μια από τις κύριες λεωφόρους της Χεράτ γύρω στις 13:00 (ώρα Ελλάδος), δήλωσε ο επικεφαλής ασφάλειας της επαρχίας Ζιάντιν Μαχμόντι. Οι δύο δράστες διέφυγαν, διευκρίνισε ο ίδιος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αιτία της δολοφονίας ήταν προσωπική έριδα. Ο διοικητής Μπασίρ ανήκε στην 85η Μεραρχία της Χεράτ, μονάδα που είναι πιστή στον ισχυρό κυβερνήτη της επαρχίας Ισμαήλ Χαν.

    [05] Νέα σύνοδο για τον αντισημιτισμό ζητούν οι ΗΠΑ από τον ΟΑΣΕ

    3/7/2003 9:14:00 μμ

    Κόλιν Πάουελ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν την Πέμπτη από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να μεριμνήσει για να διοργανωθεί μία δεύτερη κατά σειρά σύνοδος υπό την αιγίδα του με θέμα τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο στην πρωτεύουσα της Αυστρίας έγινε η πρώτη κατά σειράν σύνοδος του ΟΑΣΕ με αυτό το θέμα. Στο αμερικανικό αίτημα, που απηύθυνε ο ίδιος ο υπουργός των Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, αναφέρεται ότι χάρη σε μία δεύτερη σύνοδο ''θα αντιμετωπιστούν θέματα φυσικής και λεκτικής βίας κατά των Εβραίων'' αλλά και ''θέματα βανδαλισμών σε εβραϊκά κοιμητήρια'' ανά την Ευρώπη.

    Η αμερικανική πλευρά πρότεινε να συγκληθεί αυτή η δεύτερη σύνοδος του ΟΑΣΕ για τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη μέσα στο 2004 στο Βερολίνο.

    Στον ΟΑΣΕ αντιπροσωπεύονται 55 ευρωπαϊκά κράτη. Αρμοδιότητές του είναι η ευρωπαϊκή ασφάλεια και η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά την ευρωπαϊκή επικράτεια. Ο ΟΑΣΕ θα αποφασίσει σε επίπεδο υπουργών στο Ρότερνταμ στο άμεσο μέλλον κατά πόσον θα ανταποκριθεί στο αμερικανικό αίτημα.

    [06] Θρίλερ η μεταγραφή του Ντέμη στην PSG

    3/7/2003 9:57:00 μμ

    Εμπλοκή στη μεταγραφή του Ντέμη Νικολαϊδη, στην Παρί Σεν Ζερμέν, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο Έλληνας παίκτης επιθυμεί να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο, ενώ η ομάδα επιμένει στη διετή συμφωνία. Ο μάνατζερ του Νικολαιδη δεν αποκλείει ακόμα και να ναυαγήσει η μεταγραφή, ενώ από την Παρί Σεν Ζερμεν υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Στο μεταξύ νωρίτερα σήμερα, ο παίκτης υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ακολούθησε προσωπικό πρόγραμμα προπόνησης για να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση. Η ομάδα πάντως αρχίζει αύριο Παρασκευή προετοιμασία και υποστηρίζει ότι ο Ντέμης θα είναι στην αποστολή.

    [07] Επεισόδια στην πορεία οπαδών του ΠΑΟΚ

    3/7/2003 10:43:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Με επεισόδια έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ η πορεία των οπαδών του ΠΑΟΚ, που ξεκίνησε νωρίτερα από το γήπεδο της Τούμπας. Περίπου 1.500-2.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν γύρω στις 19:00 στο γήπεδο της Τούμπας όπου και παρακολούθησαν την προπόνηση της ομάδας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης φωνάζοντας συνθήματα κατά του Γιώργου Μπατατούδη αλλά και της κυβέρνησης. Κεφαλή της πορείας αποτελούσαν περίπου 200 μοτοσικλετιστές. Οι διαδηλωτές ακολουθώντας τη διαδρομή μέσω των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη, Εγνατία και Βενιζέλου κατέληξαν έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

    Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ορισμένοι εκ των διαδηλωτών προσπάθησαν να σπάσουν την μεταλλική πόρτα και να εισέλθουν στο προαύλιο του Υπουργείου. Μια διμοιρία των ΜΑΤ απώθησε τους διαδηλωτές.

    Ακολούθησαν στιγμές έντασης όταν οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα στις ρίψεις αντικειμένων (μπουκάλια κ.λπ.) εκ μέρους των διαδηλωτών. Ο "κλεφτοπόλεμος" μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και διαδηλωτών συνεχιζόταν έως και μετά τις 22:00 με τους διωκόμενους διαδηλωτές να διαφεύγουν μέσω μικρότερων οδών. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς στο πέρασμά τους αναποδογύριζαν κάδους σκουπιδιών βάζοντας και φωτιά, δημιουργώντας εικόνες αναστάτωσης στο κέντρο της πόλης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 3 July 2003 - 20:54:19 UTC