Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-07-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχέδιο λειτουργίας του Ελ. Βενιζέλος κατά τους ΟΑ
  • [02] Ισραήλ: Επικίνδυνο πύραυλο διαθέτει το Ιράν
  • [03] Παράπονα Αυστραλών για τα εισιτήρια του 2004

    [01] Σχέδιο λειτουργίας του Ελ. Βενιζέλος κατά τους ΟΑ

    4/7/2003 10:01:00 μμ

    Σχεδόν διπλάσιες αναμένεται να είναι οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2004 οπότε και θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες. Επίσης πολλαπλάσιοι σε σχέση με την υπόλοιπη περίοδο θα είναι και οι διακινούμενοι επιβάτες. Η ειδική Διεύθυνση Έργων Ολυμπιακών Αγώνων που έχει συσταθεί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος έχει καταστρώσει σχέδιο βάσει του οποίου θα λειτουργήσει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Μάλιστα το σχέδιο προβλέπει και τη κατασκευή έργων που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις των μελών της παραολυμπιακής οικογένειας.

    Ρεκόρ πτήσεων και διακίνησης επιβατών τον Αύγουστο

    Δύσκολο εγχείρημα με πολλές παραμέτρους χαρακτηρίζεται αυτό που καλείται να φέρει σε πέρας το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2004, οπότε και θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί αγώνες.

    Η Διεύθυνση Έργων ΟλυμπιακώνΑγώνων που συστάθηκε στο Αεροδρόμιο ειδικά για αυτό το λόγο έχει καταστρώσει σχέδιο, βάσει του οποίου θα λειτουργήσει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας τις ημέρες αυτές.

    Βάση του σχεδίου τρεις είναι οι κρίσιμες ημέρες σε σχέση με αριθμό πτήσεων και όγκου διακινουμένων επιβατών:

    3 Αυγούστου: Την ημέρα αυτή ανοίγουν τα δημοσιογραφικά χωριά 21 Αυγούστου: Το επόμενο Σάββατο από τον 15Αυγουστο, όπου εκτιμάται ότι εκτός των επισκεπτών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα υπάρχει και μεγάλος αριθμός αδειούχων που επιστρέφουν 30 Αυγούστου: Την επομένη της λήξης των Ολυμπιακών αγώνων, οπότε θα πραγματοποιηθούν 890 πτήσεις και θα διακινηθούν σχεδόν 78.000 επιβάτες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες μελετάται σοβαρά το ενδεχόμενο λόγω της αυξημένης κίνησης την περίοδο την Ολυμπιακών αγώνων να μην επιτρέπονται οι προσγειώσεις ιδιωτικών μονοκινητήριων αεροσκαφών.

    Προσλήψεις λόγω των αυξημένων απαιτήσεων

    Στο μεταξύ από ειδική εκπαίδευση θα περάσει το προσωπικό του Αεροδρομίου προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες εξυπηρέτησης των ατόμων της Παραολυμπιακής Οικογένειας

    Την ίδια ώρα, έχει προβλεφθεί και η δημιουργία ειδικού χώρου στο αεροδρόμιο για τη υποδοχή 250 αλόγων που θα πάρουν μέρος στους ιππικούς αγώνες.

    Για την κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων θα προσληφθούν 110 άτομα από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο του 2004, ενώ σημαντικά θα ενισχυθεί και η Διεύθυνση Ασφάλειας του Αεροδρομίου.

    [02] Ισραήλ: Επικίνδυνο πύραυλο διαθέτει το Ιράν

    4/7/2003 9:23:00 μμ

    Βαλλιστικό πύραυλο, ικανό να πλήξει στόχους στο Ισραήλ, την Τουρκία, τη γεωγραφική περιοχή της νότιας Ινδίας και τις αμερικανικές δυνάμεις στον Κόλπο, διαθέτει το Ιράν, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Χααρέτζ. Πρόκειται για έναν Σαχάμπ -3, έναν πύραυλο, εδάφους εδάφους, ελαφρά παραλλαγή του βορειοκορεατικού Dong 1. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ιράν έκανε επιτυχή δοκιμή του πυραύλου, μόλις την περασμένη εβδομάδα.

    [03] Παράπονα Αυστραλών για τα εισιτήρια του 2004

    4/7/2003 8:49:00 μμ

    Παράπονα για την εταιρεία που έχει αναλάβει για λογαριασμό της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής, τη διάθεση των εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων, εκφράζουν πολλοί Αυστραλοί πολίτες. Σύμφωνα με την αυστραλιανή εφημερίδα Herald Sun, οι Αυστραλοί δεν μπορούν να παραγγείλουν εισιτήρια, λόγω των τεχνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η υπεύθυνη για τη διάθεση τους εταιρεία SportsWorld Pacific. Από την πλευρά της η Αυστραλιανή Ολυμπιακή Επιτροπή, διαβεβαίωσε το κοινό ότι τα εισιτήρια που έχουν δοθεί στην Αυστραλία δεν πρόκειται να χαθούν και θα διατεθούν, έστω και καθυστερημένα, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 4 July 2003 - 20:54:08 UTC