Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-07-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αμπντάλα: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την ειρήνη στη Μ. Ανατολή
  • [02] Ειρηνευτικές δυνάμεις από Δ. Αφρική στη Λιβερία
  • [03] Στην Ιορδανία οι δύο κόρες του Σαντάμ Χουσεΐν
  • [04] Αμοιβή στον πληροφοριοδότη για τους γιους του Σαντάμ
  • [05] Ελπιδοφόρο το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης
  • [06] Στον Ηρακλή ο Νίκος Μαχλάς

    [01] Αμπντάλα: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την ειρήνη στη Μ. Ανατολή

    31/7/2003 10:07:00 μμ

    Τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού, Μαχμούντ Αμπάς στην Ουάσινγκτον δείχνουν τη σοβαρότητα με την οποία η αμερικανική διοίκηση υποστηρίζει την ειρηνευτική διαδικασία, τόνισε την Πέμπτη ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα, όπως μετέδωσε το ιορδανικό πρακτορείο Petra. Κατά τη διάρκεια συνομιλιών που είχε ο Ιορδανός μονάρχης με δύο εκπροσώπους του αμερικανικού Κογκρέσου στο Αμάν, υπογράμμισε την υπογράμμισε την αναγκαιότητα να υποστηριχθεί η παλαιστινιακή κυβέρνηση, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά στα παλαιστινιακά εδάφη. Παράλληλα, σε συνάντησή του την Τετάρτη στο Αμάν με τον βασιλιά Αμπντάλα, ο Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε πεπεισμένος πως οι Αμερικανοί εμπιστεύονται τις παλαιστινιακές ανησυχίες, ενώ τόνισε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά την εφαρμογή του ''οδικού χάρτη''.

    [02] Ειρηνευτικές δυνάμεις από Δ. Αφρική στη Λιβερία

    31/7/2003 8:18:00 μμ

    Να στείλουν ειρηνευτικά στρατεύματα στη Λιβερία, αποφάσισαν οι ηγέτες των χωρών της Δυτικής Αφρικής. Με ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη Σύνοδο της Οικονομικής Κοινότητας των χωρών της Δ. Αφρικής, έδωσαν διορία στον πρόεδρο της χώρας Τσαρλς Τέιλορ, να εγκαταλείψει την εξουσία εντός των προσεχών τριών ημερών. Η είδηση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κατοίκους της Λιβερίας, που ξεχύθηκαν στους δρόμους της Μονρόβια, ζητώντας να σταματήσει το αιματοκύλισμα και να επικρατήσει ειρήνη. Νωρίτερα την Πέμπτη, στη χώρα έφθασαν στρατιωτικοί παράγοντες από τις χώρες της Δ. Αφρικής προκειμένου να προετοιμάσουν την άφιξη τις προσεχείς ημέρες των ειρηνευτικών στρατευμάτων τους. Οι συγκρούσεις πάντως συνεχίζονται ανάμεσα σε στρατεύματα που πρόσκεινται στο Λιβεριανό πρόεδρο Τσαρλς Τέιλορ και Λιβεριανούς αντάρτες (LURD).

    [03] Στην Ιορδανία οι δύο κόρες του Σαντάμ Χουσεΐν

    31/7/2003 10:41:00 μμ

    Ράνα και Ραγάντ Χουσεΐν

    Δυο κόρες του πρώην Ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν, η Ράνα και η Ραγάντ, έφθασαν την Πέμπτη στην Ιορδανία, όπου απολαμβάνουν ιορδανικής προστασίας. Ανώτερος Ιορδανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο βασιλιάς Αμπντάλα δέχτηκε να φιλοξενήσει τις δυο κόρες του Σαντάμ Χουσεΐν και εννέα παιδιά που τις συνοδεύουν, για ανθρωπιστικούς λόγους και εξ αιτίας της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα τους. Ωστόσο δεν μπόρεσε πάντως να διευκρινίσει πόσο καιρό θα μείνουν στην Ιορδανία.

    Η οικογένειες τους δολοφονήθηκαν από τον Ιρακινό ηγέτη

    Η Ραγάντ και η Ράνα ήταν παντρεμένες με τον Χουσέιν Κάμελ Χασάν και τον αδελφό του Σαντάμ Κάμελ Χασάν, που είχαν καταφύγει στην Ιορδανία το 1995 μαζί με αυτές και τα επτά παιδιά τους.

    Η οικογένεια είχε επιστρέψει στο Ιράκ τον Φεβρουάριο του 1996, όπου οι δυο άνδρες, ο πατέρας τους, ο τρίτος αδελφός τους, η αδελφή τους και τα παιδιά της, δολοφονήθηκαν κατηγορούμενοι για προδοσία από το καθεστώς.

    Τη διαδικασία εξολόθρευσης, που έγινε στην οικογενειακή τους κατοικία στην Βαγδάτη, επέβλεψε ο Αλι Χασάν Αλ Ματζίντ (γνωστός με το ψευδώνυμο "χημικός Αλί"), θείος της Ράνα και της Ραγάντ από την οικογένεια του πατέρα τους.

    Οι δυο κόρες του Σαντάμ Χουσέιν ζούσαν από τότε σε κατ' οίκον περιορισμό με την μητέρα τους Σαζίντα. Ο Σαντάμ έχει και μια τρίτη κόρη, τη Χάλα, της οποίας ο σύζυγος συνελήφθη από τις αμερικανικές δυνάμεις μετά την πτώση του καθεστώτος στο Ιράκ.

    [04] Αμοιβή στον πληροφοριοδότη για τους γιους του Σαντάμ

    31/7/2003 9:27:00 μμ

    Την καταβολή του ποσού των 30 εκατομμυρίων δολαρίων στο πρόσωπο που έδωσε πληροφορίες στις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ, για το κρησφύγετο των δύο γιων του έκπτωτου προέδρου της χώρας, Σαντάμ Χουσεΐν, Ουντάι και Κουσάι, ενέκρινε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ τόνισε ότι η αμοιβή των 30 εκατομμυρίων δολαρίων, 15 εκατομμύρια για καθένα από τους δύο καταζητούμενους, είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει ποτέ πληρώσει η Ουάσινγκτον. Ο κ. Μπάουτσερ αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει το όνομα του ανθρώπου που θα γίνει πλουσιότερος κατά 30 εκατομμύρια δολάρια, αλλά τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι είναι ο Ναουάφ Αλ-Ζειντάν, στο σπίτι του οποίου στη Μοσούλη κατέφυγαν ο Ουντάι και ο Κουσάι., όπου εντοπίστηκαν από τις αμερικανικές δυνάμεις, στις 22 Ιουλίου.

    [05] Ελπιδοφόρο το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης

    31/7/2003 11:17:00 μμ

    Φωτο Αρχείου

    Ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός της χώρας μας στην πρώτη ημέρα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων, που διεξάγεται στη Γλασκόβη. Η Βασιλική Αγγελοπούλου κατέκτησε την πρώτη θέση στα 200μ. πεταλούδα, κάνοντας χρόνο 2.10.64, καταρρίπτοντας το Ευρωπαϊκό ρεκόρ Νεανίδων, ενώ δημιούργησε και Πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών. Η παλαιά επίδοση (2.12.57) ανήκε στην Έλλη Ρουσσάκη, από τις 25 Μαΐου 1987. Η Αγγελοπούλου ήταν 2η στα 400μ. μικτή ατομική, ωστόσο ακυρώθηκε γιατί οι κριτές υποστήριξαν ότι υπήρξε παράβαση στη στροφή από το ύπτιο στο πρόσθιο. Η ελληνική ομάδα μελετούσε το ενδεχόμενο να καταθέσει ένσταση. Στη συνέχεια, ήρθε η 3η θέση του Αριστείδη Γρηγοριάδη στα 50μ. ύπτιο με χρόνο 26.15. Πρώτος ήταν ο Βρετανός Τράνκοκ με χρόνο 25.60, που αποτελεί Πανευρωπαϊκό ρεκόρ Εφήβων.

    Στο μεταξύ, στον τελικό των 400μ. μικτή ατομική, ο Πέτρος Πετρόπουλος κατετάγη 6ος με χρόνο 4.25.48, ενώ πρώτος ήταν ο Ούγγρος Σίσεϊ με επίδοση 4.16.88, που αποτελεί Πανευρωπαϊκό ρεκόρ Εφήβων.

    Ο Σωτήρης Πάστρας προκρίθηκε στον αυριανό τελικό των 100μ. πεταλούδας, σημειώνοντας τον 2ο καλύτερο χρόνο στους ημιτελικούς (54.71).

    Στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4Χ200μ. ελεύθερο Νεανίδων, η ελληνική ομάδα (Βαγενά, Τσαγκά, Τζαβέλα, Ντούμη) κατετάγη 4η, χάνοντας στον τερματισμό το χάλκινο μετάλλιο (8.19.70).

    [06] Στον Ηρακλή ο Νίκος Μαχλάς

    31/7/2003 8:14:00 μμ

    Η μεγάλη επιστροφή του Νίκου Μαχλά στη χώρα μας είναι γεγονός. Ο 30χρονος επιθετικός συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή και το πρωί της Παρασκευής αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Μετά από επτά χρόνια, λοιπόν, το "κοπέλι από την Κρήτη" θα αγωνιστεί ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς το καλοκαίρι του 1996 είχε πάρει μεταγραφή από τον ΟΦΗ στην ολλανδική Φίτεσε. Ο Μαχλάς παρέμεινε για τρία χρόνια στην ομάδα του Αρνεμ, όπου λατρεύτηκε σα Θεός από τους οπαδούς της. Το 1999 ο Αγιαξ αποφάσισε να τον εντάξει στο δυναμικό του, δαπανώντας 4.5 δισ. δραχμές, ποσό που τότε αποτελούσε ρεκόρ για τον σύλλογο. Ωστόσο, η κόντρα με τον προπονητή Ρόναλντ Κούμαν έστειλε τον Μαχλά από την ενδεκάδα στον πάγκο και από εκεί στην εξέδρα, ενώ πέρυσι δόθηκε δανεικός στη Σεβίλη, όπου δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί. Νωρίτερα, ο Αγιαξ ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου με τον Έλληνα διεθνή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 31 July 2003 - 20:54:42 UTC