Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οικογένεια ξεκληρίστηκε σε τροχαίο στα Γιάννενα
  • [02] Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στη νότια Βοσνία
  • [03] Κατεδάφιση εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη
  • [04] Το φενγκ σούι ευθύνεται για την έλλειψη ιδεών των Γερμανών βουλευτών
  • [05] Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Βηρυτό
  • [06] Κηδεύτηκαν οι γιοι του Σαντάμ
  • [07] ''Τέλος στις συνεντεύξεις'' αποφάσισαν οι κόρες του Σαντάμ
  • [08] Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε η Σερένα Ουίλιαμς
  • [09] Πόλο: Πέμπτη η Εθνική στο Ευρωπαϊκό εφήβων
  • [10] Στην ΑΙΚ Στοκχόλμης ο Ντέρεκ Μπόατενγκ
  • [11] Στην ΑΕΚ για ένα χρόνο ο Παπαϊωακείμ
  • [12] Αγριος καυγάς για ένα πρωινό
  • [13] Το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται στη Γερμανία
  • [14] Φυλετικές διακρίσεις και στις ... λιχουδιές

    [01] Οικογένεια ξεκληρίστηκε σε τροχαίο στα Γιάννενα

    2/8/2003 2:03:00 μμ

    Μια οικογένεια Βορειοηπειρωτών ξεκληρίστηκε σε τροχαίο στην εθνική οδο Ιωαννίνων-Κόνιτσας στο ύψος των Νεγράδων. Το Ι.Χ. αυτοκίνητο με την οικογένεια των Βορειοηπειρωτών κατευθύνονταν προς την Κακαβιά όταν ο οδηγός του επιχείρησε να προσπεράσει άλλα αυτοκίνητα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με λεωφορείο. Νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια ο 45χρονος οδηγός Διμήτρι Μότρο από τους Αγιους Σαράντα η σύζυγός του Λαβντιε 40 χρονών και ο 9 χρονος γιος του , ενώ σοβαρά τραυματισμένη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων η 11χρονη κόρη τους. Κανένας από τους επιβάτες του λεωφορείου δεν έπαθε τίποτα. Η κυκλοφορία στο σημείο διεκόπη για αρκετή ώρα ενώ οι επιβάτες του λεωφορείου μετεπιβιβάστηκαν σε άλλο και συνέχισαν για τον προορισμό τους.

    [02] Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στη νότια Βοσνία

    2/8/2003 6:46:00 μμ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το Σάββατο στη νότια Βοσνία και έγινε αισθητός και στην Κροατία, ανακοίνωσε η Σεισμολογική Υπηρεσία του Ζάγκρεμπ. Το επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε στις 12:19 τοπική ώρα, εντοπίσθηκε κοντά στην πόλη Μέτκοβιτς, της νότιας Βοσνίας. Η δόνηση έγινε αισθητή στις πόλεις Σπλιτ, Μακάρσκα και Ντουμπρόβνικ, στις κροατικές ακτές. Τραυματισμοί ή ζημιές δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής.

    [03] Κατεδάφιση εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη

    2/8/2003 7:40:00 μμ

    Ο ισραηλινός στρατός θ' αρχίσει αυτό το Σαββατοκύριακο να διαλύει και άλλους εβραϊκούς οικισμούς, που έχουν ανεγερθεί χωρίς την άδεια των ισραηλινών αρχών στη Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, οι προετοιμασίες για την επιχείρηση αυτή θα αρχίσουν το απόγευμα. Ομάδες των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Ακσα ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι διακόπτουν την εκεχειρία στις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, έπειτα από τη σύλληψη μελών τους από τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας στο στρατηγείο του Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα.

    Δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Χααρέτζ αναφέρει ότι ορισμένοι από τους εποίκους έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της ενέργειας αυτής.

    Με βάση τον οδικό χάρτη, το Ισραήλ έχει συμφωνήσει να διαλύσει τους εβραϊκούς οικισμούς που έχουν ανεγερθεί χωρίς άδεια των ισραηλινών αρχών μετά τον Μάρτιο του 2001.

    Ήδη έχουν διαλυθεί 14 τέτοιοι οικισμοί.

    Τα τελευταία χρόνια έχουν ανεγερθεί περισσότεροι από 100 οικισμοί χωρίς την άδεια των ισραηλινών αρχών στη Δυτική Όχθη.

    [04] Το φενγκ σούι ευθύνεται για την έλλειψη ιδεών των Γερμανών βουλευτών

    2/8/2003 4:49:00 μμ

    Εάν οι γερμανοί πολιτικοί στερούνται ιδεών για την αναμόρφωση του πάσχοντος συστήματος υγείας και συνταξιοδότησης, γι' αυτό ευθύνεται η αρνητική ενέργεια που υπάρχει στο χώρο εργασίας τους, το Κοινοβούλιο. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Βίλχελμ Βούσκο, σύμβουλο φενγκ σούι, της κινεζικής τέχνης τοποθέτησης αντικειμένων και επίπλων για θετική ενέργεια στο χώρο διαβίωσης και εργασίας, ο γυάλινος θόλος του Κοινοβουλίου απορροφά την ενέργεια από τα κεφάλια των βουλευτών". "Για να μη συμβαίνει αυτό, ο θόλος πρέπει να καλυφθεί με μια προστατευτική επένδυση", δήλωσε ο Βούσκο στην εφημερίδα Bild. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το γραφείο του προέδρου του Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Τίρσε δεν πρόκειται να προβεί σε κανένα σχόλιο για την πρόταση αυτή.

    [05] Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Βηρυτό

    2/8/2003 12:39:00 μμ

    Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη το πρωί του Σαββάτου, στα νότια προάστια της Βηρυτού, μια περιοχή με μεγάλη παρουσία του λιβανέζικου φονταμενταλιστικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ, προκαλώντας το θάνατο ενός Λιβανέζου που εργαζόταν ως οδηγός στην ιρανική πρεσβεία καθώς και τον τραυματισμό δύο ακόμα ατόμων. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 8.30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε μια πολυσύχναστη αρτηρία, την οδό Χάντι Νασράλα, που φέρει το όνομα του γιου του γενικού γραμματέα του Χεζμπολάχ σεΐχη Χάσαν Νασράλα, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε μια αντι-ισραηλινή επίθεση στο νότιο Λίβανο πριν από την αποχώρηση των Ισραηλινών το Μάιο του 2000.

    Ο οδηγός της ιρανικής πρεσβείας σκοτώθηκε σε απόσταση εκατό μέτρων από το σπίτι του, λιγότερο από ένα λεπτό αφότου έθεσε σε λειτουργία τη μηχανή του αυτοκινήτου.

    Τα εκρηκτικά, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν κρυμμένα στο διαφορικό του αυτοκινήτου, που ήταν μια μαύρη BMW. Δύο περαστικοί τραυματίσθηκαν από την έκρηξη, η οποία ακούσθηκε σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δημιούργησε στο έδαφος ένα μεγάλο κρατήρα. Στα νότια προάστια της Βηρυτού βρίσκεται το αρχηγείο της Χεζμπολάχ. Η οργάνωση αυτή υποστηρίζεται από το Ιράν και τη Συρία και ήταν η αιχμή του δόρατος της λιβανέζικης αντίστασης εναντίον της ισραηλινής κατοχής του νοτίου Λιβάνου που έληξε το 2000 έπειτα από 22 χρόνια.

    [06] Κηδεύτηκαν οι γιοι του Σαντάμ

    2/8/2003 4:50:00 μμ

    Τα πτώματα των γιων του Σαντάμ Χουσέιν Ουντάι και Κουσάι, οι οποίοι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τα Αμερικανικά στρατεύματα, ετάφησαν το Σάββατο, στο Τικρίτ, τη γενέτειρα του ανατραπέντος δικτάτορα, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, τα πτώματα ήταν τυλιγμένα σε ιρακινές σημαίες και θάφτηκαν σε τοπικό κοιμητήριο αφού έφθασαν από τη Βαγδάτη μέσα σε ασθενοφόρο. Στο κοιμητήριο υπήρχε ισχυρή αμερικανική στρατιωτική παρουσία και δεν επετράπη στους δημοσιογράφους να φωτογραφήσουν ή να κινηματογραφήσουν την ταφή.

    Ο Ουντάι και ο Κουσάι σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιδρομής των αμερικανικών δυνάμεων στο κρησφύγετό τους, σε μια έπαυλη στη Μοσουλη. Τα πτώματα τους μεταφέρθηκαν στην αμερικανική βάση στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης όπου επιδείχθηκαν στους δημοσιογράφους.

    Σύμφωνα με τη μουσουλμανική παράδοση, οι νεκροί πρέπει να θάβονται το συντομότερο δυνατόν. Αλλά αμερικανοί αξιωματούχοι, θέλοντας να αποφύγουν να γίνουν οι τάφοι τους τόπος προσκυνήματος για τους οπαδούς τους, δήλωσαν ότι καθυστέρησαν την ταφή για να συμβουλευτούν εξέχοντες Ιρακινούς.

    Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον δύο αντιπρόσωποι της φυλής του Σαντάμ ήταν παρόντες κατά την ταφή. Μερικοί ντόπιοι στο Τικρίτ, προπύργιο των υποστηρικτών του Σαντάμ, δήλωσαν ότι θεωρούν μάρτυρες τους νεκρούς αδελφούς. "Είναι οι ήρωες του Ιράκ", είπε ένας.

    Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν την ταφή λέγοντας ότι θα γίνει αργότερα μια δήλωση.

    [07] ''Τέλος στις συνεντεύξεις'' αποφάσισαν οι κόρες του Σαντάμ

    2/8/2003 4:08:00 μμ

    Οι δυο κόρες του Σαντάμ Χουσέιν αποφάσισαν να μην παραχωρήσουν άλλες συνεντεύξεις, μετά τις συνεντεύξεις που έδωσαν την Παρασκευή στα τηλεοπτικά κανάλια Αλ-Αραμπίγια και CNN, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του παλατιού στο Αμμάν. "Η Ραγάντ και η Ράνα Σαντάμ Χουσέιν μας ενημέρωσαν ότι αποφάσισαν να μην δώσουν άλλες συνεντεύξεις και ότι επιθυμούν στο εξής να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, μακριά από τον Τύπο", δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος. Οι δυο κόρες του Σαντάμ έφθασαν την Πέμπτη στο Αμμάν αεροπορικώς από τη Συρία όπου κρύβονταν μετά την πτώση του ιρακινού καθεστώτος και με το πράσινο φως των ΗΠΑ εξασφάλισαν την "προστασία" της Ιορδανίας. Οι δυο γυναίκες μένουν σε μια πρώην κατοικία του εκλιπόντος βασιλιά Χουσείν, η οποία βρίσκεται σε ένα συγκρότημα βασιλικών κατοικιών, όπου είναι και τα γραφεία του βασιλιά Αμπντάλα Β'.

    [08] Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε η Σερένα Ουίλιαμς

    2/8/2003 4:22:00 μμ

    Mε μία μεγάλη απουσία θα διεξαχθεί το Αμερικάνικο Όπεν, που θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη. Το Νο-1 της παγκόσμιας κατάταξης, Σερένα Ουίλιαμς, την Παρασκευή στο Λος Αντζελες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο αριστερό γόνατο και δεν θα είναι παρούσα στο τέταρτο και τελευταίο γκραν σλαμ της χρονιάς. Η Ουίλιαμς μπήκε στο χειρουργείο προκειμένου να αποκαταστήσει χρόνια πάθηση που την ταλαιπωρούσε στο γόνατο και σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις θα χρειαστεί περίπου έξι με οκτώ εβδομάδες για να επιστρέψει απολύτως υγιής στα κορτ.

    ''Η Σερένα υπέφερε από τενοντίτιδα αρκετά χρόνια''

    "Η Σερένα υπέφερε από τενοντίτιδα αρκετά χρόνια. Μέχρι τώρα την ελέγχαμε με θεραπευτική αγωγή, αλλά τον τελευταίο καιρό, οι πόνοι αυξήθηκαν, παρά το γεγονός ότι βελτιώσαμε τη θεραπεία που ακολουθούσε. Την ενοχλούσε στις αγωνιστικές της δραστηριότητες και η εγχείρηση ήταν η καλύτερη λύση", τόνισε ο ορθοπεδικός χειρούργος, Ρόντνεϊ Γκαρμπιέλ.

    Έτσι, η Ουίλιαμς, που έχει κατακτήσει τα πέντε από τα τελευταία έξι γκραν σλαμ, δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στο περυσινό Αμερικάνικο Όπεν.

    Φέτος, το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης έχει κατακτήσει τα τέσσερα από τα επτά τουρνουά, στα οποία έλαβε μέρος, ενώ μετά το Γουίμπλεντον απέσυρε τη συμμετοχή της από τα τουρνουά που ακολούθησαν, λόγω του τραυματισμού της.

    Μετά την εξέλιξη αυτή, η Αμερικανίδα τενίστρια, είναι βέβαιο πως θα "πέσει" από την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, δίνοντας της θέση της σε κάποια από τις Κιμ Κλάιστερς ή Ζιστίν Ενίν-Αρντέν.

    [09] Πόλο: Πέμπτη η Εθνική στο Ευρωπαϊκό εφήβων

    2/8/2003 5:31:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Νίκη στον τελευταίο αγώνα και 5η θέση για την Εθνική εφήβων πόλο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη. Οι διεθνείς μας επικράτησαν 8-7 της Ιταλίας στην αναμέτρηση για τις θέσεις 5-6 και πήραν την 5η θέση στην τελική κατάταξη. Τα επτάλεπτα: 2-1, 2-1, 2-2, 2-3. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ν.Βλαζάκης, χρησιμοποίησε τους εξής: Στακιάς (τ), Λιοτσάκης 1, Δελακάς, Δικαίος 3, Κωνσταντόπουλος, Μυλωνάκης 2, Καρούτζος, Κουρουπάκης, Εμμανουηλίδης, Καβαλιόβας, Φουντούλης 2, Δουδέσης, Νάκος.

    [10] Στην ΑΙΚ Στοκχόλμης ο Ντέρεκ Μπόατενγκ

    2/8/2003 2:29:00 μμ

    Στην ΑΙΚ θα συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα 3.5 χρόνια, ο Ντέρεκ Μπόατενγκ. Ο Γκανέζος άσος, που λίγες ώρες νωρίτερα είχε μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το σουηδικό συγκρότημα, έναντι περίπου 500.000 ευρώ.

    [11] Στην ΑΕΚ για ένα χρόνο ο Παπαϊωακείμ

    2/8/2003 2:28:00 μμ

    Mετά το κάζο της υπόθεσης με τον Γιώργο Καράγκουτη, η ΑΕΚ έπρεπε να κινηθεί στην αγορά και να αποκτήσει έναν παίκτη που να αγωνίζεται στη θέση του πάουερ φόργουορντ. Και τον βρήκε στο πρόσωπο του Παντελή Παπαϊωακείμ. Ο πρώην άσος του Μακεδονίκου ήταν ο πρώτος στη λίστα του Φώτη Κατσικάρη μετά την απώλεια του Καράγκουτη και η Ενωση με συνοπτικές διαδικασίες προχώρησε στην απόκτηση του. Ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας. Ο Παντελής Παπαϊωακείμ γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1975 και έχει ύψος 2,05 μ. Ο διεθνής πάουερ φόργουρντ την προηγούμενη χρονιά αγωνίστηκε στον Μακεδονικό, ενώ έχει φορέσει και τη φανέλα του Ηρακλή, του Φίλιππου Θεσσαλονίκης και του Μ. Αλέξανδρου.

    [12] Αγριος καυγάς για ένα πρωινό

    2/8/2003 12:24:00 μμ

    Πεινασμένος πελάτης έχασε την ψυχραιμία του και χτύπησε βάναυσα τον μάγειρα, ο οποίος άργησε να του φτιάξει το πρωινό του. Το περιστατικό συνέβη στη Μαλαισία, όταν ο ευέξαπτος πελάτης, ο οποίος κατάγεται από το Μιανμάρ παρήγγειλε τηγανίτες για πρωινό, στο κατάμεστο εστιατόριο, αλλά επειδή περίμενε πολύ ώρα, απαίτησε το γεύμα του από τον 29χρονο μάγειρα με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να ξεκινήσει ο καυγάς. Ο πεινασμένος εργαζόμενος έφυγε κακήν κακώς από το εστιατόριο, για να ξαναγυρίσει μετά από λίγο με δυο ομοεθνείς φίλους του, οι οποίοι επιτέθηκαν στον μάγειρα-που κατάγεται από το Μπαγκλαντές- με μπαλτά κρέατος και μεταλλικές σωλήνες! Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι δράστες έφυγαν αμέσως μετά την επίθεση, ενώ πελάτες του καταστήματος πήγαν στο νοσοκομείο τον άτυχο μάγειρα.

    [13] Το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται στη Γερμανία

    2/8/2003 3:48:00 μμ

    Το προσδόκιμο ζωής συνεχίζει ν' αυξάνεται στη Γερμανία, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν την Πρασκευή στη δημοσιότητα και δείχνουν ότι ένα κοριτσάκι που γεννιέται τώρα, μπορεί να φθάσει αισίως τα 81,1 χρόνια. Τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι η αναμενόμενη διάρκεια ζωής για ένα αγοράκι που γεννιέται τώρα είναι τα 75,1 χρόνια. Και στις δύο περιπτώσεις, το προσδόκιμο ζωής είναι τρεις μήνες μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι.

    [14] Φυλετικές διακρίσεις και στις ... λιχουδιές

    2/8/2003 3:46:00 μμ

    Στον Κρατικό Επίτροπο προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη για φυλετική διάκριση κατέφυγε τακτικός πελάτης αρτοποιείου στη Σουηδία, για να διαμαρτυρηθεί για την ονομασία του δημοφιλούς γλυκίσματος ''negerboll'', που στα σουηδικά σημαίνει αράπικη μπάλα. Το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ μετέδωσε την Παρασκευή ότι ο πελάτης του αρτοπωλείου στη νότια πόλη Σγιόμπο κατήγγειλε το εν λόγω κατάστημα στην κρατική υπηρεσία για τις φυλετικές διακρίσεις, ύστερα από παράπονα που είχε διατυπώσει αρκετές φορές στο προσωπικό και στη διεύθυνση του καταστήματος, ώστε να τροποποιηθεί η ονομασία του γλυκού. Το επίμαχο γλύκισμα είναι ένα είδος φρυγανιστού λουκουμιού καλυμμένο με σοκολάτα και ζάχαρη.

    Τα περισσότερα αρτοπωλεία και ζαχαροπλαστεία στη χώρα άλλαξαν την παραδοσιακή ονομασία του σε ''σοκολατένια μπάλα'' την τελευταία 15ετία.

    Ωστόσο η ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου αρτοποιείου Ανιέτα Αντερσον δεν βλέπει το πρόβλημα.

    ''Δεν μπορώ να το καταλάβω. Εάν ένα γλύκισμα έχει το όνομά σου, αυτό πρέπει να σ΄ ευχαριστεί. Στην περιοχή μας είχαμε τόσους και τόσους Μαύρους και κανείς τους δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ'', ανέφερε απορημένη η Αντερσον.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 2 August 2003 - 16:59:34 UTC