Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινή δράση ΚΚΕ-ΣΥΝ-ΔΗΚΚΙ υπέρ απλής αναλογικής
  • [02] Ζωή με το θάνατό του... δίνει 19χρονος
  • [03] Νέο εξαθέσιο δημοτικό σχολείο στο Δρυμό
  • [04] Την Πέμπτη η συνάντηση Παπαδόπουλου-Αναστασιάδη
  • [05] Συνάντηση Κωνσταντόπουλου με πρόεδρο ΚΕΔΚΕ
  • [06] Στο Πεκίνο οι πολυμερείς συνομιλίες για τη Β. Κορέα
  • [07] Γκιουλ: Δεν θα γίνουμε χωροφύλακες των ΗΠΑ στο Ιράκ
  • [08] Γεγονός το κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά
  • [09] ''Κατέβασε ρολά'' η Βίρτους Μπολόνια
  • [10] Προετοιμασία Εθνικής ανδρών Βόλεϊ για το ευρωπαϊκό
  • [11] Αμφίβολος ο Ζιντάν στο φιλικό με την FC Τόκιο
  • [12] Κίνδυνος από ουσία στα καπάκια γυάλινων συσκευασιών

    [01] Κοινή δράση ΚΚΕ-ΣΥΝ-ΔΗΚΚΙ υπέρ απλής αναλογικής

    4/8/2003 10:54:00 μμ

    Σε κοινή δράση, με στόχο την καθιέρωση ως εκλογικού νόμου την απλή αναλογική, προχωρούν το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός και το ΔΗΚΚΙ. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, συμφώνησαν στην ανάληψη της κοινής δράσεως, μετά το τέλος Αυγούστου, τον συντονισμό της οποίας θα έχουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των δυο κομμάτων, κ.κ. Αντώνης Σκυλλάκος και Φώτης Κουβέλης. Στην κοινή δράση, ανταποκρίθηκε θετικά με επιστολή που έστειλε στον κ. Κωνσταντόπουλο και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ. Ο Δημήτρης Τσοβόλας όρισε ως εκπρόσωπό του τον ευρωβουλευτή Μανώλη Μπακόπουλο.

    Δηλώσεις Κωνσταντόπουλου - Κολαζώφ

    "Η αριστερά λεηλατείται και εκβιάζεται διαρκώς" δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ, τονίζοντας ότι έφθασε η στιγμή ο αριστερός κόσμος να δείξει τον αναγκαίο του θυμό για τη μεταχείριση που του επιφυλάσσουν όσοι ασκούν το μονοπώλιο της εξουσίας.

    Όπως είπε, η απλή αναλογική, αποτελεί διαρθρωτική αλλαγή στο πολιτικό σύστημα με πολύπλευρη δυναμική.

    "Εδώ και τριάντα χρόνια ζητάμε απλή αναλογική και δεν ξέρω πια αν υπάρχουν περιθώρια διαλόγου" δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ, τονίζοντας ότι ο τελευταίος νόμος κόβει έδρες από τα μικρά κόμματα και τις δίνει στο πρώτο κόμμα.

    Σημείωσε επίσης ότι το επιχείρημα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι όλα αυτά γίνονται για να έχουν σταθερές κυβερνήσεις είναι πλασματικό.

    "Μια κυβέρνηση αποκτά σταθερότητα όταν συμπλέει και σέβεται την πλειοψηφία του ελληνικού λαού" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Από την πλευρά του, προβλέψιμη χαρακτήρισε τη συμπόρευση ΚΚΕ και ΣΥΝ στο θέμα της απλής αναλογικής, με δηλώσεις του στη ΝΕΤ 105,8 ο βουλευτής Επικρατείας Αλέξανδρος Ακριβάκης.

    Όπως είπε, οι διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν τίθενται σε συζήτηση και όταν ωριμάσει ο διάλογος θα υπάρξουν αποφάσεις.

    Επαφές και συζητήσεις με ορίζοντα το Φθινόπωρο

    Μέχρι στιγμής οι κκ.Κουβέλης του ΣΥΝ, Σκυλάκος του ΚΚΕ και Μπακόπουλος του ΔΗΚΚΙ έχουν κάνει τις πρώτες συνεννοήσεις για τον συντονισμό της δράσης τους, ενώ στόχος τους είναι να απευθυνθούν επίσης σε κοινωνικούς φορείς και σε νυν και πρώην βουλευτές κυρίως του ΠΑΣΟΚ, που έχουν εκφραστεί υπέρ της απλής αναλογικής.

    Τις προσεχείς ημέρες ο κ. Κωνσταντόπουλος θα επικοινωνήσει με τους κ.κ. Μήτσο Κωστόπουλο και Γιάννη Θεωνά από το χώρο διαλόγου και κοινής δράσης της Αριστεράς για να τους ζητήσει να πάρουν μέρος στην πρωτοβουλία.

    Οι δυνάμεις της Αριστεράς θα κλιμακώσουν την αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο μετά τις 15 Αυγούστου.

    Είναι δε, πολύ πιθανό, το φθινόπωρο, να καταθέσουν από κοινό στη Βουλή πρόταση νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

    [02] Ζωή με το θάνατό του... δίνει 19χρονος

    4/8/2003 9:05:00 μμ

    Ζωή με το θάνατό του δίνει 19χρονος από τη Λαμία ο οποίος έχασε τη μάχη με το θάνατο, την Κυριακή, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου νοσηλευόταν, μετά από τροχαίο ατύχημα. Την Κυριακή μετά από τριήμερη νοσηλεία ο νεαρός κατέληξε συνεπεία εγκεφαλικού θανάτου και οι δικοί του ανακοίνωσαν στους γιατρούς ότι επιθυμούν να χαρίσουν τα όργανα του παιδιού τους για να σωθούν άλλες ανθρώπινες ζωές. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιά όργανα του άτυχου νεαρού θα δoθούν προς μεταμόσχευση, καθώς μετά από συννενόηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, που βρίσκεται σε εξέλιξη με άλλα Νοσοκομεία, αναμένεται την Δευτέρα το βράδυ να φθάσουν ομάδες γιατρών για να παραλάβουν τα όργανα που θα ζητηθούν προς μεταμόσχευση.

    [03] Νέο εξαθέσιο δημοτικό σχολείο στο Δρυμό

    4/8/2003 8:20:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Μέσα στην επόμενη τριετία αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα της διπλοβάρδιας στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκος Γκεσούλης, θεμελιώνοντας μαζί με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, το νέο εξαθέσιο δημοτικό σχολείο στον Δρυμό. Το εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο του Δρυμού Θεσσαλονίκης που θεμελιώθηκε κατασκευάζεται σε αντικατάσταση του παλαιού κτιρίου. Στο κτίριο που πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, θα εξυπηρετούνται 150 περίπου παιδιά, από τον Δρυμό και την ευρύτερη περιοχή.

    Έχουμε εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια, τόνισε ο κ. Γκεσούλης, για να κάνουμε πραγματικότητα το αίτημα της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης για σχολεία λειτουργικά, ασφαλή, άρτια αρχιτεκτονικά και αισθητικά, που απαντούν στις ανάγκες του μέλλοντος.

    [04] Την Πέμπτη η συνάντηση Παπαδόπουλου-Αναστασιάδη

    4/8/2003 5:48:00 μμ

    Την πρώτη τους συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη στις 9.30 το πρωί ο Κύπριος πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Αναστασιάδης. Τη συνάντηση ανακοίνωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος αποφεύγοντας να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, είπε απλώς ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα. Επεσήμανε, παράλληλα, ότι στο Συνέδριο του κόμματος είχε διασαφηνιστεί ο ρόλος της αντιπολίτευσης για ανοικτό διάλογο με την κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, πολιτικά, ευρωπαϊκά, οικονομικά και άλλα ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης. Το θέμα της μη πραγματοποίησης συνάντησης του προέδρου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ένα από τα θέματα για τα οποία ο ΔΗΣΥ είχε επικρίνει έντονα τον Πρόεδρο, κάνοντας λόγο για αλαζονική στάση.

    [05] Συνάντηση Κωνσταντόπουλου με πρόεδρο ΚΕΔΚΕ

    4/8/2003 9:44:00 μμ

    Θεσμικά οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Πάρης Κουκουλόπουλος. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση διατρέχει διαρκώς τον κίνδυνο κατάρρευσης, αν δεν καταφέρει να βρει λύση στα προβλήματα της. Από την πλευρά του ο κ. Κουκουλόπουλος, αναφέρθηκε στη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και στις συναντήσεις που θα έχει η ΚΕΔΚΕ με τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση που βρήκε από το κόμμα του Συνασπισμού.

    [06] Στο Πεκίνο οι πολυμερείς συνομιλίες για τη Β. Κορέα

    4/8/2003 10:30:00 μμ

    Στο Πεκίνο θα γίνουν τελικά, όπως όλα δείχνουν οι πολυμερείς διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας. Ο προσδιορισμός του Πεκίνου, ως τόπος διεξαγωγής των κρίσιμων συνομιλιών βρίσκει σύμφωνη την Κίνα, η οποία με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της εύχεται οι διαβουλεύσεις να γίνουν το ταχύτερο δυνατό. Παρόλα αυτά, αδιευκρίνιστη παραμένει η ακριβής ημερομηνία που θα λάβουν χώρα. Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες εκτιμούν ότι είναι πιθανό να διεξαχθούν εντός Αυγούστου, ενώ άλλοι διπλωματικοί κύκλοι τοποθετούν χρονικά τη διεξαγωγή τους τον Σεπτέμβριο. Την ίδια ώρα, την ευχή να επαναληφθούν οι συνομιλίες σύντομα, εκφράζει η Βόρειος Κορέα, καθώς έτσι όπως υποστηρίζει θα μάθει η διεθνής κοινότητα τη στάση της Ουάσινγκτον απέναντι της. Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ δια στόματος Κόλιν Πάουελ, ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να γίνουν παζάρια για το θέμα των πυρηνικών.

    Πάουελ: Δεν θα υπάρξει κανένα μυστικό

    Με πολλές συνεντεύξεις που παραχώρησε σε αμερικανικές εφημερίδες, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ξεκαθαρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν θα κάνουν παζάρια με τη Β. Κορέα για τα πυρηνικά και ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν μία "συνθήκη μη επίθεσης".

    ''Είναι κάτι που δεν κάνουμε λόγω αρχής. Υπάρχουν άλλοι τρόποι να μιλήσουμε για προβλήματα ασφάλειας" είπε χαρακτηριστικά και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν κατ ιδίαν συνομιλίες Αμερικανών και Β. Κορεατών αξιωματούχους.

    "Δεν θα υπάρξουν μυστικά'', είπε χαρακτηριστικά.

    Την ίδια ώρα, στο Πεκίνο, μεταβαίνει ανώτατος αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης, καθώς η χώρα του θα λάβει μέρος στο πολυμερές σχήμα διαπραγματεύσεων.

    Την περασμένη Παρασκευή η Πιονγιάνγκ αποδέχθηκε τη διεξαγωγή συνομιλιών με τη συμμετοχή έξι πλευρών, της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, της Ρωσίας, της Ιαπωνίας, της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Μέχρι τότε η Πιονγιάνγκ απαιτούσε τη διεξαγωγή διμερών αμερικανο-βορειοκορεατικών συνομιλιών για τη διευθέτηση της κρίσης σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

    Βουλευτικές ''εκλογές'' την Κυριακή

    Στο μεταξύ ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ, επικεφαλής του κομμουνιστικού καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, εξασφάλισε το 100% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές, που διοργανώθηκαν στη χώρα.

    Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ ήταν μεταξύ των 687 υποψηφίων, που είχαν οριστεί από το κυβερνών Κόμμα των Εργατών, οι οποίοι έλαβαν άπαντες το 100% των ψήφων κατά την ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της ανώτατης λαϊκής συνέλευσης.

    Σύμφωνα με το KCNA, επίσημο πρακτορείο της χώρας, ο λαός προσέφερε την "απόλυτη" υποστήριξή του στο δικτάτορα, ο οποίος ήταν υποψήφιος στην Πιονγιάνγκ.

    Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ ηγείται της χώρας από το θάνατο του πατέρα του Κιμ Ιλ-Σουνγκ, το 1994.

    Ως Γενικός Γραμματέας του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών, ο Κιμ διοικεί την ισχυρή επιτροπή εθνικής άμυνας, η οποία ελέγχει το βορειοκορεατικό στρατό, που αριθμεί 1,2 εκατομμύριο στρατιώτες και αξιωματικούς.

    Το βορειοκορεατικό κοινοβούλιο, το οποίο έχει μόνο τυπικές εξουσίες, συνεδριάζει μία ή δύο φορές το χρόνο για να επικυρώσει τον προϋπολογισμό καθώς και τις σημαντικότερες αποφάσεις, που λαμβάνει το Κόμμα των Εργατών, το οποίο αποτελεί τον πραγματικό θεσμό διακυβέρνησης της χώρας.

    [07] Γκιουλ: Δεν θα γίνουμε χωροφύλακες των ΗΠΑ στο Ιράκ

    4/8/2003 10:48:00 μμ

    Υπέρ ενός ευρύτερου και ουσιαστικότερου ρόλου του ΟΗΕ στο μεταπολεμικό Ιράκ, τάσσονται Ινδία και Τουρκία. Αυτό επεσήμαναν μετά από συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στην Αγκυρα οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών, Αμπντουλάχ Γκιουλ και Γιασουάντ Σίνχα. Ο επικεφαλής της ινδικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι παρά το πάγιο και διαρκές προβαλλόμενο αίτημα των ΗΠΑ για αποστολή στρατιωτικής δύναμης στο Ιράκ, η χώρα του εξακολουθεί να πιστεύει ότι μόνον ο ΟΗΕ μπορεί να δώσει μία τέτοια άδεια. Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αποδεχθεί το ρόλο του χωροφύλακα στο Ιράκ.

    [08] Γεγονός το κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά

    4/8/2003 11:35:00 μμ

    Επίσημη πρεμιέρα απόψε για το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, με την εναρκτήρια τελετή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας εφήβων. Η διοργάνωση θα αποτελέσει το πρώτο τεστ για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Τα εγκαίνια της πρώτης Ολυμπιακής δοκιμής πραγματοποίησε η πρόεδρος της "Αθήνα 2004", Γιάννα Αγγελοπούλου. Σε ρυθμούς ολυμπιακούς θα ζήσουν οι Αθηναίοι το διάστημα 6-28 Αυγούστου, καθώς την περίοδο αυτή θα πραγματοποιηθούν στο λεκανοπέδιο της Αττικής, επτά sport events. Η ΕΤ-1 θα μεταδώσει και τα επτά αθλητικά αγωνίσματα.

    Πρόβα τζενεράλε στο Σχοινιά

    Στο crash test που συνιστά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, η συγκεκριμένη διοργάνωση αναφέρθηκε κατά την έναρξη της ομιλίας της η κα Γιάννα Αγγελοπούλου.

    "Με την πρώτη από τις 7 αθλητικές διοργανώσεις του εφετινού Αυγούστου, σκοπεύουμε να δοκιμάσουμε στην πράξη την επιχειρησιακή ετοιμότητά μας σε πολλούς τομείς και να εκπαιδευθούν όλοι σε πραγματικές συνθήκες" είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε άπαντες να διαπιστώσουν το πολύ καλό επίπεδο της αθλητικής εγκατάστασης.

    Χαρακτήρισε το Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά "παράδειγμα διάσωσης και ανάδειξης ενός βιότοπου" αλλά και μία αθλητική εγκατάσταση που επιβεβαιώνει τη σημαντική κληρονομιά που θα αφήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη χώρα μας.

    Καλωσορίζοντας τους 700 αθλητές που θα πάρουν μέρος στους Αγώνες, τόνισε ότι οι διοργανωτές θα κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να αγωνισθούν κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, Ντένις Όσβαλντ, εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία του Ολυμπιακού Κέντρου κωπηλασίας.

    Νωρίτερα, στη διοργάνωση του πρώτου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Εφήβων Νεανίδων, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Αθήνα 2004, Μάρτων Σίμιτσεκ.

    Όπως είπε στην αθλητική εγκατάσταση, απασχολούνται συνολικά 962 άτομα, μεταξύ των οποίων, 155 από το έμμισθο προσωπικό, 150 εθελοντές και 657 που αφορούν την ασφάλεια και εξωτερικοί συνεργάτες.

    Σε ότι αφορά τις διαπιστεύσεις, υπάρχουν μέχρι στιγμής 642 διαπιστευμένα άτομα, από τα οποία οι 436 είναι αθλητές και 175 επίσημοι.

    Η εγκατάσταση παραδόθηκε στις 27 Ιουλίου στην Οργανωτική Επιτροπή και σε αυτήν θα δοκιμαστούν 26 λειτουργικοί τομείς.

    Την Τρίτη, στα γραφεία της εταιρίας θα ανοίξει τις πύλες του το MOC (Main Operation Center) μέσω του οποίου θα παρακολουθούνται ταυτόχρονα οι λειτουργίες όλων των εγκαταστάσεων στην προσπάθεια να καταγράφονται και να επιλύονται τα προβλήματα που προκύπτουν.

    Η τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Εφήβων άρχισε με την παρέλαση 557 αθλητών από 45 χώρες.

    Τους αγώνες, θα μπορούν να παρακολουθούν ημερησίως διακόσιοι πενήντα θεατές.

    Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους διαθέτουν ειδικό Δελτίο Ελευθέρας Εισόδου το οποίο θα διατίθεται καθημερινά από τις 08.30 ως τις 18.00 στη έδρα της ΑΘΗΝΑ 2004, Ιωλκού &amp; Φιλικής Εταιρείας στη Νέα Ιωνία.

    Το Δελτίο έχει ισχύ για μια μέρα, ενώ θα διατίθενται δελτία για όλες τις αγωνιστικές περιόδους.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 3445845 και 2103445846.

    Επίσης, για όσους χρησιμοποιήσουν το ιδιωτικό τους αυτοκίνητο για να μεταβούν στο Ολυμπιακό Κέντρο Κωπηλασίας, διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης στο Δημοτικό Πάρκινγκ του Δήμου Μαραθώνα και απο εκει έχουν την δυνατότητα επιβίβασης σε λεωφορεία που τους μεταφέρουν δωρεάν στις εγκαταστάσεις.

    Τέλος, όσοι χρησιμοποιήσουν Μαζικά Μέσα Μεταφοράς, ο Σχοινιάς εξυπηρετείται από τα ΚΤΕΛ Αττικής με αφετηρία την οδό Μαυρομματαίων στο Πεδίο του Αρεως, ενώ πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια δίδονται στο τηλέφωνο 2108843250.

    [09] ''Κατέβασε ρολά'' η Βίρτους Μπολόνια

    4/8/2003 8:24:00 μμ

    Μια από τις πιο ιστορικές ομάδες μπάσκετ της Ιταλίας και της Ευρώπης, η Βίρτους Μπολόνια, "κατέβασε τα ρολά", σύμφωνα με δημοσίευμα της "Gazzetta dello Sport". "Από τις 18:30 (ώρα Ελλάδας) σήμερα το απόγευμα η Βίρτους Μπολόνια έπαψε να υφίσταται. Μια ένδοξη ιστορία, η οποία ξεκίνησε το 1871, έσβησε μέσα σε ένα απόγευμα εξαιτίας των χρεών της προς τον Σάνι Μπετσίροβιτς", αναφέρει στο αθλητικό site της η "Gazzetta". O πρόεδρος της Βίρτους, Μάρκο Μαντριγκάλι, αρνήθηκε να πληρώσει τα λεφτά που όφειλε στον Σλοβένο γκαρντ, όταν εκείνος δικαιώθηκε, αφού πρώτα προσέφυγε στην ιταλική δικαιοσύνη.

    Από την Δευτέρα το απόγευμα η ιταλική Ομοσπονδία συνεδρίασε για το θέμα απόντος του προέδρου, Φάουστο Μαιφρέντι.

    Μετά από δύο ώρες, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την αμετάκλητη απόφασή του να αποκλείσει τη Βίρτους Μπολόνια από όλες τις διοργανώσεις.

    Στον "αέρα" βρίσκονται ο τεχνικός της Βίρτους, Σέρτζιο Σκαριόλο, το υπόλοιπο τεχνικό τιμ, καθώς και οι παίκτες που δένονταν με συμβόλαιο Αντερσεν Ντάβιντ (έχει απασχολήσει τον Παναθηναϊκό), Μπαρλέρα Πάολο, Μπελινέλι Μάρκο, Μπρκιτς Ντάβιντ και Μιράλες Αλμπερτ.

    [10] Προετοιμασία Εθνικής ανδρών Βόλεϊ για το ευρωπαϊκό

    4/8/2003 9:07:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Η προσπάθεια της Εθνικής ομάδας Βόλεϊ για την αρτιότερη προετοιμασία της ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γερμανίας (5-14 Σεπτεμβρίου), ξεκίνησε την Δευτέρα το απόγευμα από το νέο κλειστό γυμναστήριο της Παιανίας. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Στέλιος Προσαλίκας δούλεψε με τους 17 από τους 18 παίκτες που έχει επιλέξει, αφού ο Στάθης Ντονάς δεν προπονήθηκε εξαιτίας προβλήματος στη μέση του. Στο ίδιο γήπεδο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα υποδεχθεί σε φιλικούς αγώνες τις εθνικές ομάδες της Σλοβακίας (στις 20, 21 και 22 Αυγούστου) και της Ισπανίας (στις 29, 30 και 31 Αυγούστου).

    [11] Αμφίβολος ο Ζιντάν στο φιλικό με την FC Τόκιο

    4/8/2003 8:21:00 μμ

    Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ζινεντίν Ζιντάν στο φιλικό της Ρεάλ με την FC Τόκιο, που θα διεξαχθεί την Τρίτη στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Όπως δήλωσε ο Ζιντάν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, αισθάνεται ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι και εφόσον δεν ξεπεραστεί το πρόβλημα, δεν πρόκειται να ρισκάρει στη συμμετοχή του στην αυριανή αναμέτρηση. Στην ίδια συνέντευξη, ο Γκούτι εμφανίστηκε συμβιβασμένος με το γεγονός ότι ο χρόνος συμμετοχής του θα μειωθεί, μετά την έλευση του Ντέιβιντ Μπέκαμ. "Είναι μεγάλος παίκτης. Ακόμα κι αν δεν μπορώ να παίζω τακτικά, δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι' αυτό. Απλώς πρέπει να δουλέψω σκληρά". Από την πλευρά του, ο Ρομπέρτο Κάρλος στάθηκε στο σεβασμό που τρέφουν οι παίκτες της "Βασίλισσας" προς το νέο προπονητή της ομάδας, Κάρλος Κεϊρόζ. "Τον φωνάζουμε ''κύριε'' για να δείξουμε το σεβασμό μας", τόνισε ο Βραζιλιάνος αμυντικός.

    [12] Κίνδυνος από ουσία στα καπάκια γυάλινων συσκευασιών

    4/8/2003 8:19:00 μμ

    Τον κίνδυνο να υπάρχουν καρκινογόνες ουσίες στις συσκευασίες διαφόρων τροφίμων επισημαίνει ο Ευρωπαϊκός Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Με επείγουσα ανακοίνωση της η ευρωπαϊκή αρχή, κάνει λόγο για μία ενδεχόμενως τοξική ουσία που υπάρχει σε ορισμένα τυποποιημένα τρόφιμα. Πρόκειται για την ουσία ημικαρβαζίδιο, η οποία εντοπίσθηκε στα καπάκια ορισμένων γυάλινων συσκευασιών.

    Η ύποπτη ουσία ανιχνεύθηκε στα καπάκια τροφών όπως σάλτσες, μαγιονέζες, κέτσαπ, μουστάρδες, παιδικές τροφές, χυμοί φρούτων και μαρμελάδες.

    Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι το υλικό με το οποίο γίνεται η επιχρύσωση στα βιδωτά καπάκια παράγει με τη διόγκωση και τη θέρμανσή του και τη χημική αυτή ουσία που μεταναστεύει στη συνέχεια στα τρόφιμα.

    Ωστόσο, για τη χρήση του συγκεκριμένου υλικού δεν υπάρχει ιδιαίτερη απαγόρευση.

    Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την ασφάλεια των τροφίμων σε συνεργασία με τις βιομηχανίες θα διερευνήσει όλες τις επιστημονικές πτυχές του θέματος, ενώ προς το παρόν δεν προτείνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 4 August 2003 - 20:55:33 UTC