Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς προβλήματα οι θαλάσσιες συγκοινωνίες
  • [02] Στο ''κόκκινο'' ο συναγερμός για πυρκαγιές
  • [03] Ακυβέρνητο φουσκωτό σκορπά πανικό στον Αγ. Κοσμά
  • [04] Τέλος καλό για τους ορειβάτες του Λευκού Όρους
  • [05] Μέλη της Χαμάς συνέλαβε ο ισραηλινός στρατός
  • [06] Καταρρακτώδεις βροχές στη Σενεγάλη
  • [07] Τζακπότ 66 εκατ. Ευρώ στο ιταλικό λόττο

    [01] Χωρίς προβλήματα οι θαλάσσιες συγκοινωνίες

    10/8/2003 10:30:00 πμ

    Κανονικά εκτελούνται σήμερα τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας προς τα νησιά. To Σάββατο, οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, δημιούργησαν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Με καθυστέρηση τουλάχιστον τριών ωρών, απέπλευσε, το βράδυ του Σαββάτου από τον Πειραιά, με προορισμό τη Χίο, το "Αίολος Εξπρές" ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στα δρομολόγια των ταχύπλοων σκαφών από το λιμάνι της Ραφήνας.

    Ομαλοποιείται σταδιακά η εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

    Ωστόσο, λόγω της χθεσινής καθυστέρησης στο δρομολόγιο του "Αίολος Εξπρές" ματαιώθηκε το προγραμματισμένο του για σήμερα στις 7.30 το πρωί δρομολόγιο για Σύρο - Τήνο - Μύκονο.

    Οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με αυτό το πλοίο θα εξυπηρετηθούν με άλλα πλοία της ίδιας εταιρίας.

    [02] Στο ''κόκκινο'' ο συναγερμός για πυρκαγιές

    10/8/2003 10:39:00 πμ

    Υψηλός παραμένει και σήμερα, λόγω των ισχυρών ανέμων, ο κίνδυνος πυρκαγιών σε Αττική, Εύβοια, Ικαρία και Σάμο. Την προσοχή των πολιτών για τυχόν επικίνδυνες ενέργειες, εφιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τους καλεί να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική, μόλις αντιληφθούν πυρκαγιά. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στο δήμο Κρύας Βρύσης Ρεθύμνου. Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, ενώ υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται τα δυο πύρινα μέτωπα στην περιοχή Βασιλικά του ίδιου νομού. Στο μεταξύ, περισσότερες από τριάντα προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό έχουν γίνει στην Ηλεία, σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Αμαλιάδας και Ιαρδάνου, η οποία κατέστρεψε εκατοντάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών.

    [03] Ακυβέρνητο φουσκωτό σκορπά πανικό στον Αγ. Κοσμά

    10/8/2003 10:46:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Με πυροβολισμούς οι λιμενικοί κατάφεραν και ακινητοποίησαν το Σάββατο το απόγευμα το ακυβέρνητο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος που με ταχύτητα έπλεε ανάμεσα στα κωπηλατικά σκάφη, στον Αγιο Κοσμά, χωρίς να το ελέγχει κανείς. Νωρίτερα και από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο Αυστριακός κυβερνήτης του, είχε πέσει στη θάλασσα. Οι λιμενικοί, αφού πρώτα προσπάθησαν ανεπιτυχώς με σχοινιά να το σταματήσουν, το πυροβόλησαν στην εξωλέμβια μηχανή με αποτέλεσμα να σταματήσει να λειτουργεί. Οι πυροβολισμοί όμως προκάλεσαν πανικό στους διαγωνιζόμενους, οι οποίοι δεν γνώριζαν τι συνέβαινε.

    [04] Τέλος καλό για τους ορειβάτες του Λευκού Όρους

    10/8/2003 11:36:00 πμ

    Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση διάσωσης 38 ορειβατών στο Λευκό Όρος της Γαλλίας. Η αστυνομία, κατάφερε να τους απεγκλωβίσει με ελικόπτερο, αφού οι ίδιοι δεν μπορούσαν να κατέβουν με τα πόδια από το βουνό, λόγω του αυξημένου κινδύνου να πέσουν βράχοι. Το φαινόμενο αυτό έχει ενταθεί τις τελευταίες μέρες εξαιτίας των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών. Την Πέμπτη, ένας ορειβάτης από την ΠΓΔΜ έχασε τη ζωή του από πτώση βράχου.

    [05] Μέλη της Χαμάς συνέλαβε ο ισραηλινός στρατός

    10/8/2003 10:55:00 πμ

    Τέσσερα μέλη της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς, συνέλαβε ο ισραηλινός στρατός. Οι άνδρες, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, σχεδίαζαν επίθεση αντιποίνων, για την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού την Παρασκευή στη Ναμπλούς, κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και δυο μέλη της Χαμάς. Νωρίτερα, η οργάνωση Χεζμπολάχ, βομβάρδισε ισραηλινό φυλάκιο, για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες.

    [06] Καταρρακτώδεις βροχές στη Σενεγάλη

    10/8/2003 11:40:00 πμ

    Στο έλεος των καταρρακτωδών βροχών, βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής η Σενεγάλη. Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ένα παιδί δέκα ετών έχασε τη ζωή του, ενώ έχουν καταγραφεί ζημιές σε δεκατέσσερα σπίτια και στο οδικό δίκτυο. Η κυκλοφορία διεκόπη σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο, λόγω ζημιών που υπέστησαν δυο γέφυρες.

    [07] Τζακπότ 66 εκατ. Ευρώ στο ιταλικό λόττο

    10/8/2003 11:17:00 πμ

    Η τύχη δεν χαμογέλασε τελικά σε κανέναν στη γειτονική Ιταλία, αφού ουδείς κατάφερε να βρει το μαγικό συνδυασμό που θα ξεκλείδωνε τα 63 δις Ευρώ που κλήρωνε το Σάββατο το Superenalotto. Ωστόσο τέσσερις παίκτες βρήκαν το ''5+1'', δηλαδή 5 από τους 6 αριθμούς που κέρδιζαν συν τον αριθμό τζόκερ. Θα πάρουν ο καθένας 899.378 Ευρώ. Ο συνδυασμός που κέρδισε ήταν ο εξής: 37, 48, 55, 76, 87, 90 και τζόκερ ο 71. Το επόμενο τζακπότ θα φτάσει τα 66 εκατομμύρια Ευρώ.

    Έπαιξαν λόττο μέχρι και οι τουρίστες

    Ο πυρετός του "Superenalotto" δεν σταμάτησε να ανεβαίνει στην Ιταλία από την περασμένη Τετάρτη, όταν το τζακπότ έφτανε τα 58,5 εκατομμύρια Ευρώ.

    Καθώς νικητής δεν βρέθηκε για 43η συνεχή κλήρωση, η συμμετοχή στο παιγνίδι αυξήθηκε ακόμη περισσότερο τις τρεις τελευταίες ημέρες.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο, στην περιφέρεια του Φριούλι (βορειοανατολική Ιταλία) έφθασαν για να παίξουν και πολλοί κάτοικοι της Αυστρίας, της Σλοβενίας και της Κροατίας.

    Στο Μπολζάνο, έλαβαν μέρος στην κλήρωση και πολλοί Γερμανοί τουρίστες.

    Ο αριθμός των συνδυασμών που παίχτηκαν για τη χθεσινή κλήρωση αυξήθηκε στα 103,830 εκατομμύρια.

    Για την κλήρωση της Τετάρτης είχαν παιχτεί 92 εκατομμύρια συνδυασμοί, δηλαδή 25,18% περισσότεροι απ' όσοι την προηγούμενη Τετάρτη, σύμφωνα με την "Κοριέρε ντέλα Σέρα".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 10 August 2003 - 8:53:31 UTC