Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ηράκλειο: Πυροβόλησε συγχωριανό του για κτηματικές διαφορές
  • [02] ''Λάθος'' η δολοφονία δυο Πακιστανών λένε οι ΗΠΑ
  • [03] Βασάνισαν μέχρι θανάτου αγοράκι στη Γαλλία
  • [04] Συλλήψεις λαθρομεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα
  • [05] Εποικοδομητικές οι συνομιλίες ΗΠΑ-Βρετανίας-Λιβύης για Λόκερμπι
  • [06] Σύσταση 25μελούς επιτροπής για το νέο Σύνταγμα
  • [07] Γεωργάτος, Λυμπερόπουλος στην αποστολή της ΑΕΚ στην Ελβετία
  • [08] Στον Ολυμπιακό ο Τζέισον Κολίερ
  • [09] Ικανοποιημένος ο Ρογκ από την ολυμπιακή προετοιμασία
  • [10] Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς
  • [11] Χρυσό στα 400μ. επιφάνειας ο Τομαής στην τεχνική κολύμβηση
  • [12] Τάσεις αυτοκτονίας και κατάθλιψη εμφανίζουν οι παχύσαρκοι έφηβοι

    [01] Ηράκλειο: Πυροβόλησε συγχωριανό του για κτηματικές διαφορές

    11/8/2003 9:22:00 μμ

    Οι κτηματικές διαφορές όπλισαν το χέρι ενός 38χρονου από το Γεράκι Καστελίου, ο οποίος στην περιοχή Καλύβες αποπειράθηκε να σκοτώσει έναν 34χρονο συγχωριανό του, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών. Πρόκειται για τον Νικόλαο Γκιαουράκη του Γεωργίου, ο οποίος ευτυχώς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Ο δράστης Ιωάννης Μακράκης του Γεωργίου πυροβόλησε σύμφωνα με την αστυνομία τον Γκιαουράκη δύο φορές, πιθανότητα με περίστροφο. Ευτυχώς οι σφαίρες δεν τον βρήκαν σε ζωτικά σημεία του σώματός του. Ο 34χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό χέρι. Ο δράστης αμέσως μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή και αστυνομικοί του Καστελίου και του ΤΑΕ Ηρακλείου διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του. Θύμα και δράστης είχαν καυγαδίσει και στο παρελθόν καθώς και οι δύο διεκδικούσαν τα ίδια βοσκοτόπια στην περιοχή της Αγίας Αννας. Οι σχέσεις τους είχαν ψυχρανθεί και απέφευγαν ακόμα και να συναντηθούν.

    [02] ''Λάθος'' η δολοφονία δυο Πακιστανών λένε οι ΗΠΑ

    11/8/2003 9:46:00 μμ

    Την έντονη δυσφορία της για το ατυχές επεισόδιο με θύμα δυο Πακιστανούς στρατιώτες εξέφρασε προς τις ΗΠΑ, η κυβέρνηση του Πακιστάν. Νωρίτερα, Αμερικανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά λάθος σε πακιστανική περίπολο κοντά στο στα σύνορα με το Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δυο Πακιστανοί στρατιώτες και να τραυματισθεί ακόμα ένας.

    [03] Βασάνισαν μέχρι θανάτου αγοράκι στη Γαλλία

    11/8/2003 9:41:00 μμ

    Ένα έγκλημα αδιανόητο, συγκλονίζει το Στρασβούργο και ολόκληρη τη γαλλική κοινωνία. Ο μικρός Νικολά, μόλις εννέα ετών, βρέθηκε νεκρός, μέσα σε ένα διαμέρισμα,το περασμένο Σάββατο. Κι όπως διαπίστωσαν οι αρχές, είχε υποστεί φρικτά βασανιστήρια. Οι υποψίες στρέφονται εναντίον της οικογένειας του παιδιού. Ο πατέρας , η μητέρα ο θείος και η γιαγιά του παιδιού, συνελήφθησαν και ανακρίνονται από την αστυνομία.

    Μαρτυρικός θάνατος με βασανιστήρια

    Το αγοράκι, είχε μώλωπες στο κεφάλι και το σώμα.

    Oπως διαπιστώθηκε από τα τραύματα στους αστραγάλους και τους καρπούς, ήταν δεμένο σε κρεβάτι, και βασανίστηκε επί ημέρες, ως το μαρτυρικό θάνατο του.

    Το σπίτι ήταν γεμάτο σκουπίδια και σε αυτό βρισκόντουσαν επτά γάτες.

    Μέσα διέμεναν άλλα τρία κοριτσάκια ηλικίας 6,11 και 12 ετών,η προστασία των οποίων ανατίθεται προσωρινά σε αρμόδια ιδρύματα.

    [04] Συλλήψεις λαθρομεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα

    11/8/2003 9:27:00 μμ

    Εκατόν τριάντα επτά λαθρομετανάστες συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές στα σύνορα με την Ελλάδα. Στην επαρχία Εντίρνε (Ανδριανούπολη) η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 69 λαθρομετάναστες από το Πακιστάν, το Μπανγκλαντες και την Ινδία. Λίγο αργότερα προχώρησε στη σύλληψη ακόμα 41 λαθρομεταναστών, κυρίως Πακιστανών, Γεωργιανών, Ρώσων Μαροκινών και Αλγερινών. Στη φάκα των τουρκικών αρχών, έπεσαν επίσης και 27 Παλαιστίνιοι, Σύροι Σομαλοί, Ινδοί στη γειτονική επαρχία Τεκίρνταγ (Ραιδεστός).

    [05] Εποικοδομητικές οι συνομιλίες ΗΠΑ-Βρετανίας-Λιβύης για Λόκερμπι

    11/8/2003 9:19:00 μμ

    Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Λιβύης είχαν σήμερα εποικοδομητικές συνομιλίες στο Λονδίνο για την επίλυση της διένεξης σχετικά με την ανατίναξη το 1988 της πτήσης 103 της PanAm πάνω από το Λόκερμπι στη Σκοτία, δήλωσε Βρετανός διπλωμάτης. ''Είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο που συντελέστηκε στη συνάντηση. Ηταν μια εποικοδομητική σύνοδος'', δήλωσε ο Βρετανός διπλωμάτης που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι οι πιθανότητες είναι μισές- μισές για την επίτευξη λύσης προσεχώς στο θέμα αυτό με αποδοχή από τη Λιβύη της ευθύνης για την ανατίναξη του αεροσκάφους το 1988 πάνω από το Λόκερμπι. Κατά την επίθεση αυτή έχασαν τη ζωή τους οι 259 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος και 11 άνθρωποι που βρίσκονταν στο έδαφος.

    [06] Σύσταση 25μελούς επιτροπής για το νέο Σύνταγμα

    11/8/2003 10:36:00 μμ

    Το ιρακινό μεταβατικό Κυβερνητικό Συμβούλιο επέλεξε τη Δευτέρα τα μέλη 25μελούς συντακτικής επιτροπής αποστολή της οποίας θα είναι ο καθορισμός των διαδικασιών και του τρόπου ανάδειξης μιας Συντακτικής Συνέλευσης που θα καταρτίσει το Σύνταγμα του Ιράκ. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του μεταβατικού Κυβερνητικού Συμβουλίου, Ιμπραήμ αλ Τζααφάρι ανέφερε ότι η συντακτική επιτροπή αποτελείται από μέλη αντιπροσωπευτικά των εθνοτήτων και φυλών του Ιράκ και θα συνεδριάσει περίπου για τρεις εβδομάδες, ενώ εξέφρασε την ευχή το σχέδιο του νέου Συντάγματος να είναι έτοιμο σε περίπου ένα χρόνο. Διευκρίνισε ότι η επιτροπή δεν θα εκπονήσει το σχέδιο του νέου Συντάγματος, αλλά θα βρει τους ''προσφορότερους τρόπους'', ώστε ένα νέο Σύνταγμα του Ιράκ να τεθεί περίπου σε ένα χρόνο υπό την κρίση των υπευθύνων. Ανέφερε τέλος ότι νομικοί, πανεπιστημιακοί, πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες συναποτελούν την 25μελή συντακτική επιτροπή.

    [07] Γεωργάτος, Λυμπερόπουλος στην αποστολή της ΑΕΚ στην Ελβετία

    11/8/2003 11:42:00 μμ

    Με παρόντες τον Γρηγόρη Γεωργάτο και τον Νίκο Λυμπερόπουλο, όχι όμως τον Κόφι Αμπονσά, θα αναχωρήσει το πρωί της Τρίτης για τη Ζυρίχη η ΑΕΚ, η οποία την Τετάρτη αντιμετωπίζει την Γκρασχόπερς στον πρώτο αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα πάρει μαζί του 19 ποδοσφαιριστές και μεταξύ αυτών βρίσκεται ο Γεωργάτος, για τον οποίο εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα ξεπεράσει το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρεί και θα δώσει το "παρών" στην αναμέτρηση του "Χάρντουρμ". Αλλά και ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα κάνει το ταξίδι στην Ελβετία, παρότι σίγουρα δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό σημείο φυσικής κατάστασης.

    Προφανώς, ο τεχνικός της Ενωσης ποντάρει στην εμπειρία του Καλαματιανού σε τέτοιους αγώνες και ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να προσφέρει, έστω και σαν αλλαγή.

    Αντίθετα, ο Μπάγεβιτς άφησε εκτός αποστολής, όπως άλλωστε αναμενόταν, τον ανέτοιμο Κόφι Αμπονσά.

    Αναλυτικά, στη διάθεση του προπονητή του "Δικεφάλου" βρίσκονται οι: Γεωργάτος, Γεωργέας, Ζαγοράκης, Ίβιτς, Κασάπης, Κατσουράνης, Καψής, Κρέικ, Κωστένογλου, Λυμπερόπουλος, Μαλαδένης, Μιχαηλίδης, Μόρας, Μπορμπόκης, Ναλιτζής, Οκκάς, Ρούσεφ, Τσάρτας και Χιώτης.

    Η αποστολή της ΑΕΚ αναχωρεί στις 08:45 από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Στις 15:00 (ώρα Ελβετίας) ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο "Arabella Sheraton", ενώ οι "κιτρινόμαυροι" θα προπονηθούν στο "Χάρντουρμ" στις 20:00.

    O τεχνικός της Γκρασχόπερς, Μαρσέλ Κόλερ, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 17:30 την Τρίτη. Η επιστροφή του "Δικεφάλου" από την Ελβετία έχει προγραμματιστεί για τις 11:30 της Πέμπτης.

    [08] Στον Ολυμπιακό ο Τζέισον Κολίερ

    11/8/2003 11:34:00 μμ

    Ο Τζέισον Κολίερ είναι το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού. Αν και η ταυτότητα του φυλαγόταν ως επτασφράγιστο μυστικό στον Ολυμπιακό και οι μοναδικές πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει ήταν το... ύψος του καθώς και το... ότι αγωνιζόταν στο ΝΒΑ, ο 25χρονος φόργουορντ -παίκτης των Χιούστον Ρόκετς από το 2000 έως σήμερα- αποκαλύφθηκε, αφού πρώτα έστειλε υπογεγραμμένο το προσύμφωνο διάρκειας ενός χρόνου. Ο Σλόμπονταν Σούμποτιτς ελπίζει πως το δέκατο μεταγραφικό απόκτημα για φέτος, Τζέισον Κολίερ, θα αποδειχτεί και το... δέκα το καλό αγωνιστικά.

    Ο γιγαντόσωμος φόργουορντ (2.13) αποτελεί εγγύηση μέσα στη ρακέτα και αν και δεν έχει τη φήμη δεινού σκόρερ, η συμβολή του αναμένεται σημαντική τόσο στην άμυνα όσο και στον τομέα των ριμπάουντ. Την Τρίτη, το πρωί αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από την ΚΑΕ, που πλέον αναζητάει έναν ακόμη ψηλό για να συμπληρώσει το φετινό ρόστερ.

    Ποιος είναι ο Τζέισον Κολίερ

    Ο απόφοιτος του Τζόρτζια Τεκ είναι γεννημένος στις 8 Σεπτεμβρίου 1977. Επιλέχθηκε στο Νο 15 του πρώτου γύρου των ντραφτ (28 Ιουνίου 2000) από τους Μιλγουόκι Μπακς, για να δοθεί ως ανταλλαγή στο Χιούστον στις 17 Ιουλίου. Σε 61 παιχνίδια (11,3 λεπτά συμμετοχής μ.ο.) με τη φανέλα των Χιούστον έχει συγκομιδή 3,5 πόντους και 2.4 ριμπάουντ μέσο όρο.

    [09] Ικανοποιημένος ο Ρογκ από την ολυμπιακή προετοιμασία

    11/8/2003 11:24:00 μμ

    Την εμπιστοσύνη στον ΑΘΗΝΑ 2004 για την πορεία της Ολυμπιακής Προετοιμασίας, εξέφρασε και πάλι ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο Ζακ Ρογκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρόιτερ, τόνισε ότι οι εγκαταστάσεις και η οργάνωση τόσο στην κωπηλασία, όσο και στην τοξοβολία, λειτούργησαν με άρτιο τρόπο. Ο κ. Ρογκ είπε χαρακτηριστικά: "Οι Ελληνες θα τα καταφέρουν, αρκεί να συνεχίσουν να δουλεύουν με τον ίδιο ρυθμό. Πρέπει να διατηρήσουν την νοοτροπία του επείγοντος σε όλα τα ολυμπιακά έργα και να μην χαλαρώσουν ούτε λεπτό".

    Αναφερόμενος στις δυσκολίες που συνοδεύουν την οργάνωση του κορυφαίου αθλητικού ραντεβού, τόνισε ότι "όταν προετοιμάζεται η εκτόξευση ενός διαστημικού οχήματος, σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, μπορεί να υπάρξει αναβολή. Δεν μπορείς, όμως, να καθυστερήσεις ούτε λεπτό την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων".

    Ο Ζακ Ρογκ συμφωνεί ότι η ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 έχει ακόμη πολύ δουλειά και δήλωσε ενημερωμένος για τις πρώτες φετινές Δοκιμαστικές διοργάνωσεις, δηλαλή το παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας εφήβων-νεανίδων, που έγινε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και το test event της Τοξοβολίας, που διεξάγεται στο Παναθηναϊκό στάδιο.

    Ομως, τόνισε ότι οι εγκαταστάσεις και η οργάνωση τόσο στην κωπηλασία, όσο και στην τοξοβολία, λειτούργησαν με άρτιο τρόπο.

    Επίσης, πολύ σημαντικό στοιχείο της συνέντευξης που παραχώρησε στο Ρόιτερ αποτελεί και η αναφορά του στην ανάμιξη της πολιτικής και των κομμάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες. "Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι μου λένε ότι οι Αγώνες της Αθήνας απειλούνται από τα κόμματα. Οι Ελληνες, όμως, δεν θα συγχωρούσαν ποτέ τους πολιτικούς τους, αν εξαιτίας τους προέκυπταν προβλήματα και καθυστερήσεις".

    [10] Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς

    11/8/2003 9:29:00 μμ

    Τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, ο οποίος έφτασε το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επισημοποιήσει τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, παρουσίασαν οι διοικούντες την ομάδα. Τον 29χρονο διεθνή Κροάτη γκαρντ προλόγισε ο επικεφαλής της διοίκησης της ΚΑΕ, Τάκης Πανελούδης. "Εχουμε κοντά μας έναν παίκτη ευρωπαϊκής κλάσης, έναν παίκτη για τον οποίο αισθανόμαστε χαρά που είναι μαζί μας. Θα πω κάτι που είχα πει στις 30 Ιουλίου. Ο ΠΑΟΚ όποιους παίκτες θέλει, αυτούς τους παίκτες παίρνει. Είναι σαφές αυτό που λέω και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, ώστε φέτος με τη βοήθεια του Θεού να παρουσιάσουμε μια ομάδα μεγάλη, αντάξια του κόσμου, του ονόματος και της ιστορίας του ΠΑΟΚ", τόνισε ο κ. Πανελούδης.

    "Ηρθα και θα προσπαθήσω να κάνω τα πάντα και να παίξω το καλύτερο που μπορώ. Εχω εμπιστοσύνη στο ένστικτό μου, πάντα πριν υπογράψω ένα συμβόλαιο. Ετσι έκανα και τώρα. Ξέρω για τη Θεσσαλονίκη και τον κόσμο της και πιστεύω ότι ο χαρακτήρας μου, αλλά και ο τρόπος που παίζω, ταιριάζει σε αυτό το περιβάλλον και στη νέα μου ομάδα", τόνισε, από την άλλη, ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς.

    Παράλληλα συμπλήρωσε: "Εμπιστεύομαι απόλυτα τον προπονητή μου, τον Μπάνε Πρέλεβιτς. Την προσπάθειά μας θα τη βοηθήσουν πολύ και οι φίλαθλοι που θα γεμίσουν το γήπεδο. Η παρουσία τους, ειδικά όταν πρόκειται για νεανική ομάδα, είναι απαραίτητη. Οι αντιδράσεις στην Κροατία για τη μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλές. Ισως μόνο ο προπονητής της Ζαντάρ να στεναχωρήθηκε. Ολοι κατάλαβαν, όμως, γιατί ήρθα εδώ, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι ένα γνωστό σωματείο με ιστορία".

    [11] Χρυσό στα 400μ. επιφάνειας ο Τομαής στην τεχνική κολύμβηση

    11/8/2003 9:46:00 μμ

    Ο Δημήτρης Τομαής ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την εθνική ομάδα τεχνικής κολύμβησης στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο Λίμπερετς. Ο Ελληνας πρωταθλητής στα 400μ. επιφάνειας ανδρών ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με χρόνο 3.06.55, ενώ στο ίδιο αγώνισμα ο Γιάννης Τσουρουνάκης ήταν 5ος (3.09.71). Τέλος, η Χριστίνα Παπουτσίδη προκρίθηκε στον τελικό των 100μ. επιφάνειας με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο (44.70).

    [12] Τάσεις αυτοκτονίας και κατάθλιψη εμφανίζουν οι παχύσαρκοι έφηβοι

    11/8/2003 10:01:00 μμ

    Οι παχύσαρκοι έφηβοι μπορεί να έχουν λιγότερους φίλους σε σύγκριση με τους εφήβους με βάρος φυσιολογικό και επομένως να κινδυνεύουν περισσότερο από την κατάθλιψη και τις τάσεις αυτοκτονίας, έχοντας τύψεις για το ότι είναι υπέρβαροι. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν δύο νέες αμερικανικές μελέτες. Ο τρόπος διαβίωσης, με πρόσληψη πολλών πρόχειρων γευμάτων με πολλές λιπαρές ουσίες και έλλειψη σωματικής άσκησης, είναι σύμφωνα με τους ερευνητές ο κύριος ''υπεύθυνος'' για το φαινόμενο της παχυσαρκίας σ' αυτήν την έκταση, αν και οι ερευνητές συμφωνούν ότι έναν ρόλο έχει και ο γενετικός παράγοντας.

    Χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή από τους ενήλικες

    Στις ΗΠΑ όπως και σε άλλα αναπτυγμένα κράτη η παχυσαρκία έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας ανάμεσα στα παιδιά, ειδικά δε στις ΗΠΑ ποσοστό 15% των εφήβων είναι παχύσαρκοι.

    Στην πρώτη από τις δύο μελέτες, του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, η οποία έχει ήδη δημοσιευτεί στα ''Αρχεία Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής'', προκύπτει ότι υπάρχει ισχυρή σχέση της παχυσαρκίας με την κατάθλιψη, καθώς επίσης και με την χαμηλή σωματική ευεξία, τη χαμηλή αυτοεκτίμηση και τέλος με άλλες διαταραχές του διατροφικού κύκλου.

    ''Πολύ ανησυχητικό είναι ότι προκύπτει βέβαιη σχέση της παχυσαρκίας με τις τάσεις αυτοκτονίας στους εφήβους και που πρακτικά είναι σε αναλογία δύο ή και τρεις φορές πιθανότερες για τους παχύσαρκους εφήβους που τους πειράζουν για το βάρος τους, σε σύγκριση με τους εφήβους με φυσιολογικό βάρος'', σχολίασε μία από τους συντάκτες της ιατρικής αυτής μελέτης, η Μέρι Αϊζενμπεργκ.

    Σύμφωνα τώρα με άλλο κεφάλαιο της ιατρικής μελέτης, που βασίστηκε σε παρατηρήσεις σε 5.000 εφήβους της περιοχής της Μινεάπολης, οι παχύσαρκοι έφηβοι που δέχονται πειράγματα για το βάρος τους στο σπίτι ή στο σχολείο σκέπτονται σε ποσοστό 26% μεγαλύτερο να αυτοκτονήσουν, ενώ 9% αποπειράθηκαν κιόλας να θέσουν τέλος στη ζωή τους.

    Ενοχλημένο από τα πειράγματα για το υπερβολικό βάρος παρουσιάστηκε ένα 36% των κοριτσιών που ρωτήθηκαν, σε σύγκριση με το ποσοστό (19%) των παχύσαρκων αγοριών.

    Η Μέρι Αϊζενμπεργκ συμβούλευσε τους γονείς και τους ενήλικες γενικώς να αναλογιστούν πόσο μπορεί να θίγουν την ευαίσθητη προσωπικότητα των εφήβων παρόμοια σχόλια, ενώ τους ίδιους τους εφήβους συμβούλευσε να μάθουν να ελλίσσονται καλύτερα απέναντι στα δηκτικά αυτά σχόλια.

    Οι παχύσαρκοι έφηβοι έχουν χαμηλή δημοτικότητα

    Από μια δεύτερη ιατρική μελέτη, που επίσης δημοσιεύτηκε τελευταία στην ίδια ιατρική επιθεώρηση, προέκυψε ότι οι παχύσαρκοι έφηβοι έχουν χωρίς να το συνειδητοποιούν και χωρίς να προβληματίζονται ιδιαίτερα γι' αυτήν τη χαμηλή δημοτικότητά τους λιγότερους φίλους σε σύγκριση με τους εφήβους με βάρος φυσιολογικό.

    ''Είναι επομένως κοινωνικά απομονωμένοι, είναι περιθωριοποιημένοι σε αναφορά με τις κοινωνικές δομές συγκριτικά με τους εφήβους με βάρος φυσιολογικό'', τονίστηκε στη μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά και του Κολλεγιακού Ινστιτούτου Πόλακ του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

    Οι παχύσαρκοι έφηβοι κάνουν λιγότερους φίλους, αλλά οι συνομιληκοί τους τούς δέχονται ως φίλους σχεδόν στο ίδιο ποσοστό (3,8%) με αυτό για τους εφήβους με κανονικό βάρος (4,8%), αναφέρθηκε επίσης στη μελέτη.

    Σε κάθε περίπτωση ο μικρός αριθμός των φίλων είναι ένα μικρότερο ''κοινωνικό κεφάλαιο'', που έχει συνάρτηση και με το οικονομικό κεφάλαιο του αυριανού ενήλικα, την παιδεία του, τις πιθανότητες που έχει να βρεί εργασία και εν τέλει με την ψυχική υγεία και ευεξία του ανθρώπου, υπογραμμίστηκε από τη συντακτική ομάδα της δεύτερης αυτής μελέτης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 11 August 2003 - 20:58:39 UTC