Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαψεύδουν οι ΗΠΑ το δημοσίευμα των NYTimes
  • [02] Νεκρός 22χρονος στρατιώτης στα Γιαννιτσά
  • [03] Τέλος εποχής για την ψαροκασέλα
  • [04] Λιβερία: Τις επόμενες μέρες η ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης
  • [05] Ανάπτυξη ισραηλινών δυνάμεων στη μεθόριο με το Λίβανο
  • [06] Κατέθεσε ο Γκίλιγκαν για το θάνατο του Κέλι
  • [07] Αιματηρές συμπλοκές στη Σαουδική Αραβία
  • [08] Αυτοάμυνα ''έδειξε'' το πόρισμα των ΗΠΑ για επίθεση στο ''Παλαιστίνη''
  • [09] Δρομολόγια της British Airways προς τη Βασόρα
  • [10] ''Κόλλησε'' το προσυνταξιοτικό πρόγραμμα για τη Σόφτεξ
  • [11] Αμετάβλητα τα επιτόκια της FED
  • [12] Συνέτριψε η Εθνική πόλο Νέων Ανδρών την Αργεντινή
  • [13] Ο Φρ. Γκαμπέ διευθυντής του Ολυμπιακού Μουσείου
  • [14] Ολυμπιακοί Αγώνες 2004: Σε 365 μέρες γεγονός!
  • [15] Νίκη της Εθνικής Εφήβων Βόλλεϊ επί της Αλβανίας
  • [16] ''Σκουλήκι''... χτυπά τη Microsoft: Θύματα και στην Ελλάδα

    [01] Διαψεύδουν οι ΗΠΑ το δημοσίευμα των NYTimes

    12/8/2003 9:12:00 μμ

    Αποστάσεις παίρνουν οι ΗΠΑ από το προκλητικό δημοσίευμα των New York Times, για δήθεν κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας στη χώρα μας. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξήρε τη συνεργασία Ελλάδος και ΗΠΑ στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ ο Τόμας Μίλερ, σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, τονίζει ότι δεν διαθέτει στοιχεία που να στηρίζουν το άρθρο της εφημερίδας. Την ίδια ώρα, την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης και της Οργανωτικής Επιτροπής, προκάλεσε το δημοσίευμα αυστραλιανής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο επίλεκτες αυστραλιανές δυνάμεις θα βρίσκονται στην Αθήνα για να προστατεύουν τους Αυστραλούς αθλητές. ''Η απάντηση στο δημοσίευμα των New York Times εδόθη και από το ίδιο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ", σχολίασε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας.

    Ικανοποίηση Αθήνας για την επίσημη διάψευση

    Η απάντηση στο προκλητικό δημοσίευμα των New York Times, δόθηκε αυτή τη φορά, από την ίδια την αμερικανική κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Ρίκερ, η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει στα χέρια της καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της New York Times για τη δήθεν εξάπλωση του δικτύου της Αλ Κάιντα στην Ελλάδα.

    Ο Αμερικανός αξιωματούχος αντιθέτως εξήρε τη συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ στην αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας και παρέπεμψε τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης στην ετήσια Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Τρομοκρατία στην οποία δεν υπάρχει αναφορά για παρουσία την Αλ Κάιντα στην Ελλάδα.

    Το ίδιο υποστήριξε με δηλώσεις του στη ΝΕΤ και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τόμας Μίλερ.

    Τρομοσενάρια και από αυστραλιανή εφημερίδα

    Λίγες ώρες μετά τη διάψευση του αμερικανικού δημοσιεύματος, νέα επίθεση εναντίον της χώρας μας, συνιστά πρωτοσέλιδο άρθρο στην μεγάλης κυκλοφορίας αυστραλιανή εφημερίδα "Herald Sun" της Μελβούρνης.

    Σύμφωνα με αυτό, οι Αυστραλοί δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τα μέτρα ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και για το λόγο αυτό, το 2004 ετοιμάζονται να στείλουν στη χώρα μας επίλεκτες αυστραλιανές δυνάμεις για να τους προστατέψουν.

    Στο δημοσίευμα με τίτλο ''Ο Ατσάλινος Κύκλος των Αγώνων'' αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ''η απόφαση πάρθηκε μετά από εμπιστευτική αξιολόγηση των μέτρων ασφαλείας της Αθήνας'' από τον επικεφαλής ασφάλειας της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Ομάδας, Μπομπ Μάγιερς.

    Ο Μάγιερς, επισημαίνεται, στην εφημερίδα, προχώρησε σε αυτήν την αξιολόγηση, μετά από παραμονή μίας εβδομάδας στην Αθήνα, μετά τη λήξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Βαρκελώνης.

    Στα μέτρα που προβλέπεται να πάρει η Αυστραλία, για την προστασία των Αυστραλών Αθλητών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι:

    Η απαγόρευση στους αθλητές να συμμετάσχουν σε δημόσιες εμφανίσεις εκτός των αθλητικών διοργανώσεων Η απαγόρευση να κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στο πλήθος για ψώνια, περιηγήσεις στα αξιοθέατα, για φαγητό και διασκέδαση

    Το δημοσίευμα, κάνει επίσης λόγο και για ύπαρξη σεναρίου αντιμετώπισης μίας έκτακτης κατάστασης.

    Έτσι λοιπόν, σε περίπτωση που χρειαστεί, αεροσκάφος της Qantas θα είναι έτοιμο να απομακρύνει τους Αυστραλούς αθλητές από την Αθήνα.

    Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι κάτι ανάλογο θα πράξουν και οι ΗΠΑ, στέλνοντας στην Αθήνα την περίοδο των Αγώνων, 150 πράκτορες του FBI για την προστασία των αθλητών τους.

    Οργισμένη η αντίδραση της Αθήνας

    Υπερβολικά και ακατανόητα, χαρακτήρισε τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, η εκτελούσα χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Γενική Γραμματέας του υπουργείου Τύπου, Δήμητρα Σπηλιοπούλου.

    Αστοχα και παραπλανητικά χαρακτήρισε τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της Herald Sun της Μελβούρνης, με ανακοίνωση της, η ΟΕΟΑ "Αθήνα 2004".

    Από την πλευρά της η τομεάρχης Ολυμπιακών Αγώνων, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, επισημαίνει:

    " Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα και πρέπει επιτέλους να σταματήσει η διεθνής προπαγάνδα που στόχο έχει να πλήξει το κύρος της".

    [02] Νεκρός 22χρονος στρατιώτης στα Γιαννιτσά

    12/8/2003 11:16:00 μμ

    Τραγικό θάνατο βρήκε το μεσημέρι 22χρονος στρατιώτης που υπηρετούσε σε μονάδα των Γιαννιτσών. Ο άτυχος νέος τραυματίσθηκε θανάσιμα στο στήθος από το υπηρεσιακό όπλο συναδέλφου του, την ώρα που πραγματοποιούσε έλεγχο στον οπλισμό του, λίγο πριν αναλάβει σκοπιά. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο στρατιώτης είχε στείλει μήνυμα μέσω κινητού, σε προσφιλές του πρόσωπο στο οποίο έλεγε για την επικείμενη αλλαγή σκοπιάς. Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και στη συνέχεια στο νοσοκομείο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ της Θεσσαλονίκης προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροψία. Οι αρμόδιες στρατιωτικές αρχές διέταξαν προανάκριση για να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος

    [03] Τέλος εποχής για την ψαροκασέλα

    12/8/2003 9:39:00 μμ

    Καταργείται οριστικά από το τέλος του χρόνου το ξύλινο κιβώτιο (ψαροκασέλα) που χρησιμοποιούν οι ψαράδες και αντικαθίσταται από πλαστικό, το οποίο είναι εύκολο στον καθαρισμό και την απολύμανσή του. Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Γεωργίας Γ. Δρυς, καταργείται η χρήση της ψαροκασέλας και ορίζεται ο τρόπος προμήθειας των νέων πλαστικών ιχθυοκιβωτίων.

    Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει αντικατασταθεί

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας, η ΕΤΑΝΑΛ (εταιρεία που διαχειρίζεται τις ιχθυόσκαλες) σε συνεργασία με το υπουργείο Γεωργίας θα διαθέσουν τα πλαστικά-ιχθυοκιβώτια των ιχθυόσκαλων στους εμπλεκόμενους φορείς του αλιευτικού τομέα. Η αντικατάσταση της ψαροκασέλας θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου.

    Τα νέα πλαστικά κιβώτια θα διατεθούν στους ψαράδες από τις 15 Αυγούστου και στους εμπόρους από τις 15 Σεπτεμβρίου. Οπως αναφέρεται, τα πλαστικά ιχθυοκιβώτια επιτρέπουν τον εύκολο καθαρισμό τους και την απολύμανσή τους.

    Διευκρινίζεται ακόμη ότι θα επιτραπεί η χρήση ιχθυοκιβωτίων μιας χρήσης, από διάφορα υλικά (π.χ. ξύλο, χαρτί, κα).

    Τα νέα πλαστικά κιβώτια θα καθαρίζονται -απολυμαίνονται σε ειδικές εγκαταστάσεις που θα λειτουργούν στις επτά ιχθυόσκαλες της χώρας.

    [04] Λιβερία: Τις επόμενες μέρες η ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης

    12/8/2003 11:19:00 μμ

    Η δυτικοαφρικανική ειρηνευτική δύναμη στη Λιβερία θα αναπτυχθεί στο λιμάνι της πρωτεύουσας Μονροβία την Πέμπτη στις 12:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδος) και οι αντάρτες θα αποσυρθούν εκτός των συνόρων της πόλης, δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Λιβερία, Τζον Μπλάνεϊ έπειτα από συνάντηση με τους αντάρτες της οργάνωσης Ενωμένοι Λιβεριανοί για τη Συμφιλίωση και τη Δημοκρατία (LURD). Την πρόθεση τους να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα της χώρας Μονρόβια, επιβεβαίωσαν λίγο αργότερα και οι αντάρτες. ''Πακετάρουμε για να φύγουμε, θέλουμε να δώσουμε στην ειρηνευτική δύναμη μια ευκαιρία" είπε χαρακτηριστικά, ο Νταμέιτ Κόνετ, ένα από τα ηγετικά στελέχη της LURD.

    Στη Νιγηρία ο Τέιλορ

    Εν τω μεταξύ, ο έκπτωτος Λιβεριανός Πρόεδρος έφτασε την Τρίτη στην πόλη Καλαμπάρ της νοτιοανατολικής Νιγηρίας, όπου οι αρχές έχουν θέσει στη διάθεσή του μία τριώροφη πολυτελέστατη βίλα για τον ίδιο και τα δεκάδες μέλη της οικογένειας και για τους συνεργάτες του.

    Νιγηριανοί αξιωματούχοι δεν έχουν επιδείξει μεγάλο ενθουσιασμό για την άφιξη του Τέιλορ.

    Σημειώνεται ότι η Νιγηρία έχασε εκατοντάδες άνδρες, που μετείχαν σε ειρηνευτική δύναμη στην Λιβερία κατά την δεκαετία του '90, πολλούς από δυνάμεις του Τέιλορ.

    [05] Ανάπτυξη ισραηλινών δυνάμεων στη μεθόριο με το Λίβανο

    12/8/2003 9:43:00 μμ

    Στην ενίσχυση των στρατιωτικών του δυνάμεων, κοντά στη μεθόριο του με το Λίβανο προχωρά το Ισραήλ. Σύμφωνα με λιβανικές πηγές ασφάλειας, δέκα τεθωρακισμένα άρματα και δυο οχήματα μεταφοράς προσωπικού βρίσκονται κατά μήκος της μεθορίου και κάνουν προσεκτικές παρατηρήσεις. Νωρίτερα, το Ισραήλ κατηγόρησε την οργάνωση Χεζμπολάχ για επίθεση που πραγματοποίησε με οβίδες εναντίον περιοχών του Β. Ισραήλ. Η σιιτική λιβανική οργάνωση, έκανε λόγο για χρήση αντιαεροπορικών πυρών, τα οποία έβαλαν, όταν τα ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

    [06] Κατέθεσε ο Γκίλιγκαν για το θάνατο του Κέλι

    12/8/2003 8:09:00 μμ

    Ο Ντέιβιντ Κέλι

    Ο δημοσιογράφος του BBC, Αντριου Γκίλιγκαν, βασικός μάρτυρας στη δικαστική διαδικασία για το θάνατο του επιστήμονα Ντέιβιντ Κέλι, κατέθεσε κατά τη δεύτερη ημέρα της διαδικασίας αυτής, υποβοηθούμενος από προσωπικές σημειώσεις. Ενώπιον του δικαστή Μπράιαν Χάτον, ο Γκίλιγκαν κατέθεσε στοιχεία για τη συνάντηση που είχε με τον Κέλι στις 22 Μαΐου, και στην οποία μίλησαν για τους εξοπλισμούς του Ιράκ. Ο Κέλι με τις δηλώσεις που έκανε στον Γκίλιγκαν επεσήμαινε ότι η κυβέρνηση Μπλερ είχε "φτιάξει ελκυστικότερο" τον φάκελλο που διέθετε για το ιρακινό οπλοστάσιο για τη βρετανική και όχι μόνον κοινή γνώμη, ώστε ο πόλεμος στο Ιράκ να νομιμοποιείται.

    Στοιχεία του φακέλλου για τα όπλα στο Ιράκ επαναδιατυπώθηκαν

    Ο Κέλι, σύμφωνα με την κατάθεση του Γκίλιγκαν, ήταν ενήμερος ότι το Ιράκ διέθετε κατηγορία όπλων μαζικής καταστροφής, ικανών να ενεργοποιηθούν μέσα σε 45 λεπτά, είχε δε διευκρινίσει στον δημοσιογράφο, ότι αντίθετα με άλλα στοιχεία του κυβερνητικού αυτού φακέλλου, ''για τούτο ειδικά υπήρχε μία και μοναδική πηγή πληροφόρησης''.

    Μάλιστα στη δημοσιογραφική ερώτηση αν ο Κέλι πίστευε ότι η πληροφορία αυτή ειδικά ήταν φανταστική, ο επιστήμονας είχε απαντήσει ότι αμφέβαλε προσωπικά ''κατά πόσο ήταν αξιόπιστη''.

    Ο Γκίλιγκαν κατέθεσε επίσης ότι οι δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι που ρώτησε, αν αλήθευε ότι στοιχεία του ίδιου φακέλλου τροποποιήθηκαν με πρωτοβουλία του επικεφαλής επικοινωνίας της κυβέρνησης Μπλερ, Αλαστερ Κάμπελ, περίπου επτά μέρες πριν να δημοσιευτούν, ''ούτε διέψευσαν ούτε επιβεβαίωσαν''.

    Τόνισε όμως ότι ξαναδιαβάζοντας προσκετικά τον φάκελλο εκτιμά ότι στοιχεία για τα βιολογικά και χημικά όπλα του Ιράκ πρέπει να επαναδιατυπώθηκαν μέσα στις τελευταίες επτά μέρες, ώστε να γίνουν πολύ εντυπωσιακότερα. Επίσης, υπογράμμισε ότι πολλές από τις τελικές διατυπώσεις του φακέλλου δεν διακρίνονται καθόλου για την ομοιογένειά τους.

    [07] Αιματηρές συμπλοκές στη Σαουδική Αραβία

    12/8/2003 9:04:00 μμ

    Τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, με φερόμενους Ισλαμιστές μαχητές, τους οποίους καταδίωκαν στο νότιο τμήμα του Ριάντ, δήλωσε υπεύθυνος της σαουδαραβικής ασφάλειας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ισλαμιστές άνοιξαν πυρ στα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, τα οποία είχαν περικυκλώσει το απόγευμα τις επαύλεις στις οποίες είχαν κρυφτεί οι πρώτοι, στη συνοικία αλ Σουουαΐντι. Τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που μετείχαν στην επιχείρηση αυτή σκοτώθηκαν. Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι οι επιχειρήσεις αυτές εναντίον των φερόμενων ισλαμιστών μαχητών ξεκίνησαν τη Δευτέρα, το βράδυ. Ανταλλαγές πυρών ακούστηκαν εκ νέου απόψε στη συνοικία όπου γινόταν η επιδρομή έπειτα από μικρή ανάπαυλα, καθώς ελικόπτερο πετούσε πάνω από την περιοχή, σύμφωνα με τους ίδιους.

    [08] Αυτοάμυνα ''έδειξε'' το πόρισμα των ΗΠΑ για επίθεση στο ''Παλαιστίνη''

    12/8/2003 9:47:00 μμ

    Σε αυτοάμυνα βρισκόταν το πλήρωμα του άρματος μάχης που άνοιξε πυρ στο ξενοδοχείο "Παλαιστίνη" της Βαγδάτης στις 8 Απριλίου, σκοτώνοντας δύο δημοσιογράφους, έναν Ουκρανό και έναν Ισπανό, ήταν το πόρισμα έρευνας των αμερικανικών στρατιωτικών αρχών σύμφωνα με Αμερικανούς υπευθύνους. Οι ερευνητές έκριναν επίσης ότι οι Αμερικανοί στρατιωτικοί ενήργησαν σε σεβασμό προς τους κανονισμούς για τη ρίψη πυρών που ισχύουν στον αμερικανικό στρατό, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές. Το πλήρωμα του άρματος μάχης έριξε στο ξενοδοχείο επειδή ένας σκοπός εντοπίστηκε εκεί έτοιμος να συντονίσει ιρακινά πυρά από το κτίριο, διευκρίνισε Αμερικανός υπεύθυνος.

    ''Οι κανόνες για τη ρίψη πυρών δεν παραβιάστηκαν''

    Η έκθεση της Αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης (CENTCOM) δεν δημοσιοποιήθηκε, αλλά περίληψη των πορισμάτων της εστάλη στις κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Ουκρανίας, δήλωσε Αμερικανός υπεύθυνος, προσθέτοντας ότι ''δείχνει να επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό που είχε αναφερθεί αρχικά τον Απρίλιο. Οι κανόνες για τη ρίψη πυρών δεν παραβιάστηκαν''.

    Οταν συνέβη το περιστατικό οι Αμερικανοί στρατιωτικοί δήλωναν ότι το άρμα μάχης απάντησε σε εχθρικά πυρά που προέρχονταν από το ξενοδοχείο. Ωστόσο οι δημοσιογράφοι που διέμεναν στο ξενοδοχείο απέρριψαν αμέσως την εξήγηση αυτή.

    Ερευνα της Επιτροπής Προστασίας Δημοσιογράφων (CPJ) είχε συμπεράνει το Μάιο ότι η επίθεση ''μολονότι δεν ήταν σκόπιμη, ήταν απευκταία''.

    Το Πεντάγωνο και οι Αμερικανοί στρατιωτικοί διοικητές στο Ιράκ γνώριζαν ότι το ξενοδοχείο ήταν γεμάτο δημοσιογράφους, αλλά δεν κατόρθωσαν να προλάβουν τον επικεφαλής του άρματος μάχης, σύμφωνα με την Επιτροπή.

    Στην Ουκρανία, η επίσημη αμερικανική εξήγηση προκάλεσε αντιδράσεις, κυρίως από τη μη κυβερνητική οργάνωση Ενωση Συνεργατών των ΜΜΕ, η οποία χαρακτήρισε ''φόνο'' το θάνατο των δύο εικονοληπτών σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύεται στην εφημερίδα στο διαδίκτυο Korrespondent.net.

    Υπενθυμίζεται ότι από οβίδα που έριξε το αμερικανικό άρμα μάχης στο ξενοδοχείο Παλαιστίνη, όπου διέμεναν οι ξένοι δημοσιογράφοι στη Βαγδάτη, έχασαν τη ζωή τους ο 35χρονος Ουκρανός εικονολήπτης του πρακτορείου Ρόιτερ Τάρας Προτσιούκ και ο 37χρονος Ισπανός εικονολήπτης του ιδιωτικού καναλιού Telecinco Χοσέ Κούζο και τραυματίστηκαν τρεις δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού καναλιού του Ρόιτερ.

    [09] Δρομολόγια της British Airways προς τη Βασόρα

    12/8/2003 9:31:00 μμ

    Η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έλαβε άδεια για επανάληψη των πτήσεων προς τη Βασόρα, στο νότιο Ιράκ, έπειτα από 13 έτη απαγόρευσης των πτήσεων προς τη χώρα αυτή. ''Η εταιρεία έλαβε επιβεβαίωση από την προσωρινή Αρχή της Συμμαχίας (CPA), της διοίκησης που διευθύνουν οι ΗΠΑ, για αεροπορική σύνδεση με τη Βασόρα'', αναφέρει η British Airways σε ανακοίνωσή της. Η εταιρεία σκοπεύει να πραγματοποιεί δύο πτήσεις Λονδίνο-Βασόρα την εβδομάδα μέσω της πόλης του Κουβέιτ, με ένα Μπόινγκ 777, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Η ημερομηνία επανάληψης των πτήσεων δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, όμως ''μια απόφαση θα ληφθεί σε συμφωνία με το μεταβατικό Κυβερνητικό Συμβούλιο'' του Ιράκ, καταλήγει η αεροπορική εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

    [10] ''Κόλλησε'' το προσυνταξιοτικό πρόγραμμα για τη Σόφτεξ

    12/8/2003 7:46:00 μμ

    Απροσδόκητη ''εμπλοκή'' σημειώθηκε στο θέμα της μεταβίβασης πίστωσης 131.600.000 ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών στη νομαρχία Δράμας, προκειμένου να αρχίσει υλοποιούμενο εγκεκριμένο προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα, το οποίο αφορά απολυμένους εργατοϋπαλλήλους της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας Δράμας. Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου νομού Δράμας Χρήστος Βασιλειάδης, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη των αρμοδίων φορέων στη νομαρχία, τόνισε ότι η όλη διαδικασία έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τις αρχές Ιουνίου, αλλά παρότι πέρασαν δύο μήνες από τότε δεν γνωρίζουν πότε τελικά θα σταλούν τα 13.600.000 ευρώ και μέσω ποιου κωδικού. Ετσι έχει παρουσιαστεί αργοπορία στην υλοποίηση του προσυνταξιοδοτικού προγράμματος, για το οποίο τα αρμόδια οικονομικά υπουργεία είμαι μεν σύμφωνα, αλλά δεν μπορεί αν γίνει τίποτε πριν σταλούν στη Δράμα τα απαραίτητα εγκεκριμένα κονδύλια.

    Τέλη Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των αρμοδίων φορέων

    Ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε πως μετά τις 20 Αυγούστου οι αρμόδιοι φορείς της Δράμας θα βρίσκονται στην Αθήνα και θα έχουν συνάντηση με τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη, Εργασίας Δημήτρη Ρέππα, με υφυπουργούς που χειρίζονται το θέμα αυτό και με υπηρεσιακούς παράγοντες. Επίσης, αναμένεται να γίνει και σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα εξεταστεί τι ακριβώς προέκυψε και γιατί ''κόλλησε'' η χρηματοδότηση του όλου προγράμματος, που έχει εγκριθεί ήδη προ πολλού από το Ελεγκτικό Συνέδριο''.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, προβλέπεται να ενταχθούν αρχικά 190 πρώην εργαζόμενοι της Σόφτεξ, ώστε να αποκτήσουν τα ένσημα, που τους λείπουν μέσα στα επόμενα χρόνια και να συνταξιοδοτηθούν.

    Στο μεταξύ καταβάλλονται προσπάθειες από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Δράμας και άλλους φορείς να εγκριθεί και ένα δεύτερο πρόγραμμα για άλλα 310 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία εργάζονται στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία και απολύθηκαν τον περσινό Αύγουστο.

    Για να γίνει η ένταξη και των ατόμων αυτών θα απαιτηθεί νέα χρηματοδότηση, φυσικά μεγαλύτερη από τα 13.600.000 ευρώ, που καλύπτουν, το πρώτο προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα και αυτό έγκειται σε απόφαση, που πρέπει να πάρει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Να σημειωθεί ότι στο πρώτο πρόγραμμα αποφασίστηκε και εντάσσονται και πρώην εργαζόμενες στη Σόφτεξ, ηλικίας 47, 48 και 49 χρόνων. Οι 190, που εντάχθηκαν σ' αυτό θα παίρνουν 250.000 δραχμές μηνιαίως και θα τους επικολλούνται 300 ένσημα το χρόνο. Οι φορείς της Δράμας εκφράζουν την αισιοδοξία ότι θα επέλθει απεμπλοκή της χρηματοδότησης του πρώτου προσυνταξιοδοτικού προγράμματος, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν και στο δεύτερο πριν την εκπνοή του χρόνου αυτού.

    [11] Αμετάβλητα τα επιτόκια της FED

    12/8/2003 9:37:00 μμ

    Η νομισματική επιτροπή της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) άφησε την Τρίτη, αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια της, στο χαμηλότερο επίπεδο μιας 45ετίας. Μετά τον Ιανουάριο του 2001, το ημερήσιο (ομοσπονδιακό) διατραπεζικό επιτόκιο μειώθηκε διαδοχικά 13 φορές για να αποτραπεί ο αποπληθωρισμός,να τονωθεί η κατανάλωση και να μη διογκωθεί η ανεργία. Τώρα, το επιτόκιο παρέμεινε αμετάβλητο στο 1%, ρεκόρ για τη χρονική περίοδο μετά το 1958.

    [12] Συνέτριψε η Εθνική πόλο Νέων Ανδρών την Αργεντινή

    12/8/2003 9:44:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Τη δεύτερη νίκη της, σε τρεις αγώνες, σημείωσε η εθνική ομάδα πόλο των Νέων Ανδρών, η οποία συνέτριψε το αντίστοιχο συγκρότημα της Αργεντινής με 14-2, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Νάπολι. Τα γκολ της ελληνικής ομάδας πέτυχαν οι Χ. Αφρουδάκης (4), Κατσουλάκης (3), Γ. Κόχειλας (3), Φουντούλης (2), Κωνσταντουδάκης και Ντόσκας.

    "Το σημερινό παιχνίδι δεν χρειάζεται κριτική. Η απόσταση των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Σε τέτοιους αγώνες προσπαθούμε να περιορίσουμε τα λάθη μας και να προετοιμαστούμε για τη συνέχεια, όπου θα βρεθούμε αντιμέτωποι με δυνατούς αντιπάλους", δήλωσε για το παιχνίδι ο προπονητής της εθνικής Τάσος Δούμπας.

    Την Τετάρτη, για την 4η αγωνιστκή, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Νέα Ζηλανδία (09:30).

    [13] Ο Φρ. Γκαμπέ διευθυντής του Ολυμπιακού Μουσείου

    12/8/2003 9:34:00 μμ

    Ο 49χρονος Γάλλος Φρανσίς Γκαμπέ ορίστηκε διευθυντής του Ολυμπιακού Μουσείου στη Λωζάνη, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η ΔΟΕ. Ο Γκαμπέ έκανε καριέρα ως διαφημιστής και από το 1989 ως σήμερα διετέλεσε διευθυντής μάρκετινγκ της γαλλικής αθλητικής εφημερίδας "Equipe". Θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά του στις 24 Σεπτεμβρίου, διαδεχόμενος την Ελβετίδα Φρανσουάζ Σβάιφελ. "Είναι ένας νέος ρόλος για μένα, μια μεγάλη χαρά και τιμή. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες που, υπό την καθοδήγηση της κας Σβάιφελ, έκαναν το Μουσείο ένα μαγικό μέρος", ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις του ο κ. Γκαμπέ.

    [14] Ολυμπιακοί Αγώνες 2004: Σε 365 μέρες γεγονός!

    Πηγή: ΝΕΤ 12/8/2003 7:59:00 μμ

    Σε ένα χρόνο ακριβώς, δηλαδή στις 13 Αυγούστου του 2004, οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας και της Ελλάδας θα μαγνητίζουν όλα τα μάτια του κόσμου. Την Τετάρτη, 13 Αυγούστου- ημερολογιακά ένα χρόνο πριν την τελετή έναρξης των αγώνων- η ΝΕΤ θα εκπέμψει Ολυμπιακά. Από τις 7.00 π.μ. μέχρι και τη 1.00 π.μ. της Πέμπτης, η ΝΕΤ σε έναν τηλε-μαραθώνιο ενημέρωσης, θα σας παρουσιάσει τις σημαντικότερες στιγμές και σταθμούς της Ολυμπιάδας. Είσαστε όλοι καλεσμένοι!

    Συνδέσεις με Θεσ/κη, Ηράκλειο, Βόλο, Πάτρα, Λωζάνη

    Ο τηλεοπτικός μαραθώνιος θα αρχίσει από το ειδικά διαμορφωμένο στούντιο 3 της ΕΡΤ και θα περιλαμβάνει συνδέσεις με τις τέσσερις Ολυμπιακές πόλεις, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, το Βόλο και την Πάτρα με τους τόπους όπου διεξάγονται τα sport events καθώς και με τη Λωζάνη, την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

    Στη Λωζάνη, στις 12.00 μ.μ., ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ και η πρόεδρος της "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στη διάρκεια ειδικής τελετής θα απευθύνουν και τυπικά την πρόσκληση συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 προς τις 201 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές.

    Κατά τη διάρκεια του ζωντανού προγράμματος, το στούντιο 3 της ΕΡΤ θα φιλοξενήσει πολλούς καλεσμένους, κυρίως πρωταγωνιστές των Ολυμπιακών δρώμενων.

    Το βράδυ, η ΕΡΤ θα συνδεθεί ταυτόχρονα με τις τέσσερις Ολυμπιακές πόλεις, από όπου θα μεταδώσει τις μεγάλες συναυλίες που είναι αφιερωμένες στον ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

    Στη Θεσσαλονίκη, θα εμφανιστούν στην πλατεία Αριστοτέλους η Δήμητρα Γαλάνη μαζί με την Μελίνα Ασλανίδου, τον Μανόλη Φάμελλο και τους Όναρ. Παρουσιαστής της εκδήλωσης ο Χρήστος Φερεντίνος.

    Στο Ηράκλειο μπροστά από το Ενετικό κάστρο θα τραγουδήσει η Αλκηστης Πρωτοψάλτη μαζί με την ομάδα κρουστών Ηχόδραση. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει η Ειρήνη Νικολοπούλου.

    Στην παραλία του Βόλου τραγούδια θα ερμηνεύσουν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και το συγκρότημα Κίτρινα Ποδήλατα, μαζί τους και ο Δημήτρης Σταρόβας ενώ την παρουσίαση έχει ο Γιάννης Ζουγανέλης.

    Στην Πάτρα, στο μόλο του Αγίου Νικολάου θα παρουσιαστεί το Θέαμα Τραγουδιών Ανοιχτού Χώρου "Έπεσε έρωτας" με πρωταγωνιστές τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Κώστα Μακεδόνα, τη Δήμητρα Παπίου και την ομάδα Σπείρα-Σπείρα με παρουσιαστή τον Δημήτρη Κουρούμπαλη.

    Τον τελευταίο λόγο θα έχουν ο Παύλος Τσίμας με τον Νίκο Κατσαρό οι οποίοι μαζί με τους καλεσμένους τους θα καταγράψουν, λίγο πριν το τέλος του τηλεοπτικού μαραθώνιου, την πορεία της Αθήνας προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    [15] Νίκη της Εθνικής Εφήβων Βόλλεϊ επί της Αλβανίας

    12/8/2003 9:18:00 μμ

    Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα για την εθνική ομάδα των Εφήβων στο Βαλκανικό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, αφού το εθνικό μας συγκρότημα κατέβαλλε την αντίσταση της Αλβανίας με 3-0 (25-20, 27-27, 25-21). Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη στις 21:00 τη Βουλγαρία. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Αρης Αγγελόπουλος χρησιμοποίησε τους Παρασκευαΐδη, Ε. Γκόρτσανιουκ, Ωρολογά, Ριζόπουλο, Κούλας Παντακίδη/ Πελτέκη (λίμπερο), Παπασιδέρη και Κιτσαντά.

    [16] ''Σκουλήκι''... χτυπά τη Microsoft: Θύματα και στην Ελλάδα

    Αννίτα Πασχαλινού 12/8/2003 11:03:00 μμ

    Θύματα μίας επίθεσης εναντίον της Microsoft, έχουν πέσει στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, εκατοντάδες οικιακοί χρήστες του Internet. Αιτία, το σκουλήκι MSBLaster, που εμφανίσθηκε για πρώτη φορά το απόγευμα της Δευτέρας στις ΗΠΑ και εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε χρήστες του Internet με λειτουργικά συστήματα Windows 2000, XP, Windows NT 4.0 και Windows Server 2003. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι χρήστες βλέπουν στις οθόνες του υπολογιστή τους ένα μήνυμα που αναφέρει "Ο χρήστης NT δεν σας επιτρέπει να συνεχίσετε την πλοήγηση". Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις χρηστών, που κάνουν λόγο για αργές συνδέσεις και πολύ συχνές επανεκκινήσεις.

    Κορύφωση της επίθεσης το Σάββατο 16 Αυγούστου

    To σκουλήκι MSBlaster, δεν εξαπλώνεται μέσω email αλλά με απλή πλοήγηση στο Internet.

    Καταφέρνει και διεισδύει εύκολα στα μηχανήματα, εκμεταλλευόμενο ένα κενό στη λειτουργία αρκετών εκδόσεων των Windows.

    H εταιρεία Symantec, ανακοίνωσε ότι το σκουλήκι έχει καταφέρει να πλήξει περισσότερους από 57.000 υπολογιστές.

    Η επίθεση των δημιουργών του σκουληκιού MSBlaster, θα κορυφωθεί το Σάββατο 16 Αυγούστου, ημερομηνία που έχει προγραμματισθεί να πλήξει την ιστοσελίδα windowsupdate.com της Microsoft, στην οποία βρίσκεται το πρόγραμμα που το εξουδετερώνει.

    Για να προλάβετε τα κακώς κείμενα, καλό είναι να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Security Update for Microsoft Windows.

    Συνιστάται επίσης:

    Να κάνετε update στο πρόγραμμα antivirus που έχετε Να χρησιμοποιήστε εφόσον έχετε το firewall Να τρέξετε τα patches για να κλείσετε τις τρύπες στα κενά λειτουργίας της έκδοσης windows Αν έχετε πέσει θύμα, τρέξτε τα προγράμματα που υπάρχουν για να καθαρίσετε το μηχάνημα σας

    Επισης για πληροφορίες σχετικά με τον ιό και τρόπους καθαρισμού κάντε κλικ στην παρακάτω ιστοσελίδα της Mcafee


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 12 August 2003 - 20:53:20 UTC