Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες Ανάν για το Κυπριακό
  • [02] Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών
  • [03] Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της ''Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.''
  • [04] Προφυλακιστέος ο Αγγλος τουρίστας για το φόνο στο Φαληράκι
  • [05] Καλύτερες σχέσεις με ΗΠΑ και Ε.Ε. επιθυμεί η Λιβύη
  • [06] Ταραχές και αιματηρά επεισόδια στο Ιράν
  • [07] Γαλλία: Παραίτηση του Γενικού Διευθυντή Υγείας
  • [08] Τέσσερεις τραυματίες από έκρηξη σε πλοίο στην λίμνη Γενεύης
  • [09] Ερευνες της τουρκικής αστυνομίας για οικογένεια Ουζάν
  • [10] Ειρηνευτική συμφωνία για τη Λιβερία εντός της ημέρας
  • [11] Νεκρός 14χρονος Ιρακινός από αμερικανικά πυρά
  • [12] Αποκατάσταση του δικτύου παροχής νερού στη Βαγδάτη
  • [13] Δώδεκα νεκροί από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών
  • [14] Επί τάπητος οι στόχοι της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής
  • [15] Ενόργανη: Στην 25η θέση η Εθνική Ανδρών
  • [16] Στο Παρίσι ο Σεβαστής για το συνέδριο της IAAF
  • [17] Εχασε η Εθνική μπάσκετ από τη Σερβία/Μαυροβούνιο
  • [18] Ο Γιώργος Μελάς στο Περιστέρι
  • [19] Τέταρτη η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Νέων στην Υδατοσφαίριση
  • [20] Νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου
  • [21] Νίκη του Ηρακλή επί της Ξάνθης
  • [22] Ινδία: Μαθήματα ''κάμα σούτρα'' κατά AIDS

    [01] Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες Ανάν για το Κυπριακό

    18/8/2003 12:09:00 μμ

    Η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, διαμηνύει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ. Σε επιστολή του προς τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, την οποία αποκάλυψε το τηλεοπτικό κανάλι "Μέγα Κύπρου", ο κ. Πάουελ τονίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποστηρίζουν σθεναρά τις προσπάθειες του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και τις καλές του υπηρεσίες για την επίτευξη λύσης στην Κύπρο. Ο Αμερικανός Υπουργός αναφέρει πως η χώρα του θα συνεχίσει να καλεί όλα τα μέρη να επιδείξουν την απαιτούμενη ελαστικότητα και βούληση, ώστε να εξευρεθεί μια διευθέτηση.

    Θα αναλάβουν πρωτοβουλίες τον Μάιο του 2004

    Χρονικός ορίζοντας για τη δράση των Αμερικανών είναι ο Μάιος του 2004, όταν η Κύπρος θα ενταχθεί πλήρως στην Ευρωπαϊκή Ενωση και αυτό συνάγεται από την κατάληξη της επιστολής Πάουελ.

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ζητεί τη συνεργασία του Κύπριου Υπουργού Εξωτερικών "για να βοηθήσει, ώστε να ωθηθεί η Κύπρος στον κοινό στόχο, που είναι ένταξη μιας ενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση".

    Στην επιστολή του ο κ. Πάουελ δεν παραλείπει να αναφέρει τη συνεχιζόμενη δέσμευση της κυπριακής κυβέρνησης για εξεύρεση μιας διαρκούς λύσης στο κυπριακό πρόβλημα.

    [02] Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών

    18/8/2003 7:04:00 μμ

    Πολύ υψηλός παραμένει για αύριο Τρίτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς για τις περιοχές Αττικής, Αργολίδας, Ευβοίας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Χανίων, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Ικαρίας και Σάμου. Σε ανακοίνωση της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

    [03] Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της ''Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.''

    18/8/2003 5:44:00 μμ

    Κηδεύτηκε τη Δευτέρα από το κοιμητήριο της Κηφισιάς, ο Κωνσταντίνος Λαζαρίδης, πρόεδρος της "Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε." ο οποίος έχασε την μάχη που έδινε τους τελευταίους μήνες με την επάρατη νόσο. Τη βαθιά της θλίψη για το χαμό "ενός στελέχους με επιστημονική αρτιότητα, ήθος και ακεραιότητα" εξέφρασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Την ανεκτίμητη συμβολή του για τη διοργάνωση των Αγώνων υπογραμμίζει η ΑΘΗΝΑ 2004. "Η εργατικότητα, το ήθος και η αυταπάρνησή του στην επίτευξη του κοινού στόχου είναι παράδειγμα προς μίμηση" αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Επίσης με απόφαση του Δ.Σ. της "ΑΘΗΝΑ 2004" θα διατεθεί, στη μνήμη του εκλιπόντος, το ποσό των 3.000 Ευρώ στο Χωριό S.O.S. της Βάρης.

    Ο Κωνσταντίνος Λαζαρίδης γεννήθηκε το 1949 στην Καρδίτσα και αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

    Μέχρι σήμερα είχε διατελέσει πρόεδρος σε μελετητικές και κατασκευαστικές εταιρίες, καθώς και σε δημόσιες θέσεις.

    Στο διάστημα της θητείας του ως Προέδρου της εταιρίας "Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε", από τον Ιανουάριο του 2002, εκτελέστηκε το μεγαλύτερο και κρισιμότερο μέρος της κατασκευής του Ολυμπιακού Χωριού.

    [04] Προφυλακιστέος ο Αγγλος τουρίστας για το φόνο στο Φαληράκι

    18/8/2003 6:38:00 μμ

    Προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο Αγγλος τουρίστας Peter Mark Navaro, 21 ετών, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο του Ιρλανδού του Paddy Doran, 17 χρόνων, τα ξημερώματα της Τρίτης 12 Αυγούστου, στο μπαρ "Q" που βρίσκεται στην περιοχή Φαληράκι της Ρόδου. Οπως είναι γνωστό, στο εν λόγω κέντρο κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ των Βρετανών που διασκέδαζαν εκεί, ο Navaro χτύπησε με σπασμένο μπουκάλι στην καρωτίδα τον Doran με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πεθάνει, λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο της Ρόδου.

    Παράλληλα, με ομόφωνη απόφαση του εισαγγελέως και του ανακριτού αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά με την καταβολή εγγύησης 4.000 ευρώ ο καθένας, οι David Bramal 32 χρόνων, Jhon Graham 23 χρόνων, Paul Donn 26 χρόνων, Steven Renshaw 35 χρόνων και Warren Sandallis 22 χρόνων. Οι παραπάνω κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία από πρόθεση.

    Τέλος με την ίδια απόφαση αφέθηκαν ελεύθεροι οι Males Brain 25 χρόνων, Tomas Delangy 27 χρόνων, εναντίον των οποίων δεν απαγγέλθηκε καμία κατηγορία επειδή δεν προέκυψε συμμετοχή τους στο επεισόδιο.

    [05] Καλύτερες σχέσεις με ΗΠΑ και Ε.Ε. επιθυμεί η Λιβύη

    18/8/2003 6:41:00 μμ

    Η Λιβύη, επιθυμεί την εξομάλυνση των σχέσεων της με την Ε.Ε. το συντομότερο δυνατό. Αυτό υπογράμμισε την Κυριακή, ο Μοαμάρ Καντάφι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι. Ο ηγέτης της Λιβύης, εξέφρασε στον Ρομάνο Πρόντι την πρόθεση της χώρας του να κλείσει το οδυνηρό κεφάλαιο Λόκερμπι, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια. Παράλληλα, σε μία προσπάθεια να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της χώρας του, δήλωσε ότι η Λιβύη θα φροντίσει να εκπληρώσει τους όρους που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη. Την ίδια ώρα, βέβαιος ότι το εμπάργκο του ΟΗΕ θα αρθεί, παρά την αντίθεση της Γαλλίας, εμφανίσθηκε ο γιος του Λίβυου ηγέτη Σαίφ Αλ Ισλάμ Καντάφι.

    Κινήσεις για να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας

    ''Το εμπάργκο θα αρθεί με την θέληση του Θεού παρά την αντίθεση της Γαλλίας'' τόνισε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

    Υπογράμμισε επίσης, ότι η Λιβύη θα επιχειρήσει να βελτιώσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

    Την προηγούμενη βδομάδα, η Λιβύη απέστειλε επιστολή προς του συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αποδεχόμενη την ευθύνη για το θάνατο των 270 ανθρώπων κατά τη βομβιστική επίθεση στο Λόκερμπι.

    Επίσης, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η κυβέρνηση της Τρίπολης ενημέρωσε επίσης την γερμανική κυβέρνηση για την επιθυμία της να καταβάλλει αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης σε ντισκοτέκ στο τότε Δυτικό Βερολίνο, το 1986.

    [06] Ταραχές και αιματηρά επεισόδια στο Ιράν

    18/8/2003 12:01:00 μμ

    Tουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 90 τραυματίστηκαν σε ταραχές που ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή του Ισφαχάν, στο δυτικό Ιράν, γράφουν οι εφημερίδες στην Τεχεράνη. Τις ταραχές πυροδότησε απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για τη διοικητική συνένωση του χωριού Σαρντάστ με την γειτονική πόλη Σεμιρόμ. Οι κάτοικοι του χωριού Σαρντάστ διαμαρτυρήθηκαν και βγήκαν στους δρόμους προκαλώντας καταστροφές και εμπρησμούς σε καταστήματα, δημόσια κτίρια και αυτοκίνητα. Η αστυνομία επενέβη για να αποκαστήσει την τάξη αλλά οι διαδηλωτές αντέδρασαν, με αποτέλεσμα μα σκοτωθούν δύο αστυνομικοί και τρεις κάτοικοι, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις, αλλά οι ταραχές σταμάτησαν μόνο όταν το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την απόφαση για τη συνένωση.

    [07] Γαλλία: Παραίτηση του Γενικού Διευθυντή Υγείας

    18/8/2003 7:21:00 μμ

    Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γενικός Διευθυντής Υγείας στη Γαλλία, καθηγητής Λουσιέν Αμπενχάιμ, λόγω της αδυναμίας να ανταπεξέλθει στην κρίση που προκάλεσε ο παρατεταμένος καύσωνας στη χώρα. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν ο υπουργός Υγείας Ζαν-Φρανσουά Ματέι έκανε δεκτή την παραίτηση. Ο Γάλλος υπουργός παραδέχτηκε, όμως, τη Δευτέρα ότι ο αριθμός των θυμάτων από το κύμα καύσωνα μπορεί να φθάσει ακόμη και τις 5.000 και παρατήρησε ότι η κυβέρνηση δεν είχε ενημερωθεί επαρκώς για την έκταση της κρίσης. Προηγούμενοι επίσημοι απολογισμοί έκαναν λόγο για 1.600 με 3.000 νεκρούς από τον καύσωνα.

    Σχέδιο έκτακτης ανάγκης

    ''Θα χρειαστούν πολλές εβδομάδες έως ότου έχουμε τα οριστικά και αναμφισβήτητα στοιχεία'', σημείωσε ο ίδιος.

    Όσον αφορά την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση, η οποία ζητεί την παραίτησή του, τη σύσταση κοινοβουλευτικής διερευνητικής επιτροπής και επικρίνει την κυβέρνηση για αδυναμία διαχείρισης μιας έκτακτης κατάστασης, ο Ματέι είπε πως ''τώρα είναι πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση δεν είχε την πληροφόρηση ή την προειδοποίηση που θα έπρεπε να είχε" και πως "παρόλα αυτά μόλις ειδοποιηθήκαμε, κάναμε αυτό που οφείλαμε να κάνουμε".

    Ήδη, ο μεγάλος αριθμός νεκρών οδήγησε σε ανάκληση των αδειών του ιατρικού προσωπικού, την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης, για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων, φυσικών καταστροφών η επιδημιών.

    [08] Τέσσερεις τραυματίες από έκρηξη σε πλοίο στην λίμνη Γενεύης

    18/8/2003 6:06:00 μμ

    Τον ελαφρύ τραυματισμό τεσσάρων ατόμων προκάλεσε η έκρηξη που σημειώθηκε σε φουγάρο πλοίου, ενόσω εκτελούσε το δρομολόγιο μεταξύ Γενεύης και Λωζάνης, στη λίμνη της Γενεύης. Το συμβάν σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, στο χωρητικότητας 1500 ατόμων, πλοίο "Simplon", μόλις λίγα λεπτά μετά την αναχώρησή του από την Γενεύη, με είκοσι επιβάτες. Η πλοιοκτήτρια εταιρία ανακοίνωσε ότι δεν είναι γνωστά τα αίτια του ατυχήματος και ότι σχετική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Το "Simplon", που είναι ατμόπλοιο "εποχής" κατασκευάστηκε το 1920 και ανακαινίστηκε για πρώτη φορά το 1968. Οι ζημιές του υπολογίζονται στα 66.000 ευρώ.

    [09] Ερευνες της τουρκικής αστυνομίας για οικογένεια Ουζάν

    18/8/2003 2:42:00 μμ

    Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε ευρείες επιχειρήσεις το Σαββατοκύριακο για τον εντοπισμό πολλών μελών της οικογένειας Ουζάν, καθώς επίσης ορισμένα στελέχη μιας εκ των τραπεζών της οικογένειας, η οποία κατασχέθηκε από το κράτος, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή. Η αστυνομία αναζητεί τον πατέρα της οικογένειας Κεμάλ Ουζάν, τον αδελφό του Γιαβούζ, τη σύζυγό του Μελαχάτ, τον μικρότερο γιο του Χακάν καθώς και οχτώ πρώην στελέχη της Imarbankasi (Τράπεζα Ανάπτυξης), η οποία κατασχέθηκε επειδή "η συνέχιση των δραστηριοτήτων τηε δημιουργούσε κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του οικονομικού συστήματος της Τουρκίας".

    Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης "πάγωσε" την Παρασκευή τα περιουσιακά στοιχεία του Τζεμ Ουζάν, πρωτότοκου γιου της οικογένειας, ο οποίος έχει μπει στον πολιτικό στίβο και του αδελφού του Χακάν στο πλαίσιο της έρευνας για την τράπεζα. Η οικογένεια Ουζάν είναι από τις πλουσιότερες στην Τουρκία με περιουσία που ανέρχεται σε εκατομμύρια δολάρια. Οι οικονομικές πρακτικές της οικογένειας Ουζάν καταγγέλλονται εδώ και χρόνια από τον τουρκικό Τύπο.

    [10] Ειρηνευτική συμφωνία για τη Λιβερία εντός της ημέρας

    Πηγή: ΑΠΕ 18/8/2003 1:24:00 μμ

    Ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ των ανταρτών και του προέδρου Μόουζες Μπλα για το σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης αναμένεται να υπογραφεί απόψε στην Ακρα, όπως δήλωσε στην πρωτεύουσα της Γκάνας ο Σάνι Ούγκο, εκπρόσωπος της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της δυτικής Αφρικής. "Οι τελευταίες συνομιλίες θα γίνουν σήμερα το πρωί και ελπίζουμε ότι η συμφωνία θα υπογραφεί στις 18.00 (τοπική και ώρα Γκρήνουιτς)", πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος. Σύμφωνα με τον Ούγκο, η προσωρινή κυβέρνηση θα αναλάβει καθήκοντα τον Οκτώβριο και θα παραμείνει στην εξουσία ως τον Ιανουάριο του 2006. Ο Μόουζες Μπλα διαδέχθηκε στην προεδρία στις 11 Αυγούστου τον Τσάρλς Τέιλορ, του οποίου ήταν μέχρι τότε αντιπρόεδρος.

    [11] Νεκρός 14χρονος Ιρακινός από αμερικανικά πυρά

    18/8/2003 7:30:00 μμ

    Ένας 14χρονος Ιρακινός έπεσε νεκρός και ένας 25χρονος τραυματίσθηκε τη Δευτέρα,από αμερικανικά πυρά 90 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης. Όπως καταγγέλει, ο θείος του θύματος, αμερικανική περίπολος αποτελούμενη από πέντε τεθωρακισμένα, οκτώ τζιπ και έναν εκσκαφέα, άνοιξε πυρ, χωρίς λόγο, εναντίον μίας ομάδας νεαρών. "Σκότωσαν τον ανιψιό μου Ομαρ Γιάσεμ Χαμάντ, μαθητή 14 ετών, τραυμάτισαν το γιό μου Μάχερ Μοχάμαντ Χαμάντ, 25 ετών και συνέλαβαν τρεις ανθρώπους'' δήλωσε χαρακτηριστικά. "Οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία πληροφορία το συγκεκριμένο περιστατικό" τόνισε από την πλευρά του εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.

    [12] Αποκατάσταση του δικτύου παροχής νερού στη Βαγδάτη

    Πηγή: ΑΠΕ 18/8/2003 6:51:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Υπεύθυνος της ιρακινής εταιρείας παροχής νερού δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο αγωγός υδροδότησης στη Βαγδάτη, ο οποίος αποτέλεσε, χθες Κυριακή, στόχο δολιοφθοράς, επισκευάστηκε και το δίκτυο θα επαναλειτουργήσει. ''Οι επισκευαστικές εργασίες στον αγωγό ολοκληρώθηκαν'', δήλωσε ο Αμπντελ Καρίμ Φάισαλ, υπεύθυνος της ομάδας των τεχνικών που επέβλεψαν τις εργασίες, προσθέτοντας ότι το δίκτυο θα επαναλειτουργήσει. Επικαλούμενος τους τεχνικούς, ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο αγωγός είχε πληγεί από αντιαρματική ρουκέτα η οποία είχε ριφθεί από γέφυρα στη συνοικία Ρασάφα στην ανατολική Βαγδάτη. Από την ενέργεια αυτή δολιοφθοράς 300.000 άνθρωποι έμειναν την Κυριακή χωρίς τρεχούμενο νερό και γειτονιές της συνοικίας πλημμύρισαν, σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

    [13] Δώδεκα νεκροί από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών

    18/8/2003 5:29:00 μμ

    Έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε αποθήκη πυρομαχικών στην ιρακινή πόλη Τικρίτ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι. Την είδηση αυτή μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή, οι οποίοι κάνουν λόγο για θύματα, παγιδευμένα στα ερείπια του κτιρίου. Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν εξακριβωθεί προς το παρόν ούτε έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο από τις αμερικανικές στρατιωτικές αρχές. Πάντως η τηλεόραση του Κατάρ επισημαίνει ότι η έκρηξη συνέπεσε σχεδόν με την νέα αμερικανική εκστρατεία στην περιοχή της Τικρίτ εναντίον υπόπτων υποστηρικτών του πρώην προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν. Στο μεταξύ, άρχισαν οι εκσκαφές σε ένα από τα πρώην παλάτια του Σαντάμ στην Βαγδάτη στο πλαίσιο ενός προγράμματος της ιρακινής Ερυθράς Ημισελήνου για την ανεύρεση πτωμάτων Ιρακινών που σκοτώθηκαν κατά τον πόλεμο.

    Πρόγραμμα εκταφών για καταμέτρηση των ανθρωπίνων απωλειών

    Η Ερυθρά Ημισέληνος, ισλαμικό παρακλάδι του Ερυθρού Σταυρού, ανακοίνωσε ότι 45 πτώματα έχουν ανακαλυφθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σε διάφορα σημεία των αχανών εκτάσεων του παλατιού κοντά στο ποταμό Τίγρη, όπου τώρα χρησιμοποιείται ως αρχηγείο των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

    Όταν θα γίνει η αναγνώρισή τους θα παραδοθούν στις οικογένειές τους. ''Είναι μία μακρά και περίπλοκη διαδικασία και χρειάζεται υπομονή'', δήλωσε ο Κουσάϊ Αλι αλ-Μαφρατζί, εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού.

    Παρότι υπάρχουν ακριβή στοιχεία για αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές απώλειες κατά την διάρκεια της εισβολής και κατοχής του Ιράκ κανένας δεν γνωρίζει πόσοι Ιρακινοί στρατιώτες και άμαχοι έχουν σκοτωθεί. Πολλοί Ιρακινοί δεν έχουν ιδέα που βρίσκονται οι αγνοούμενοι συγγενείς τους. Ο Μαφρατζί είπε ότι σύμφωνα με υπολογισμούς έχουν σκοτωθεί 15.000 με 20.000 Ιρακινοί, αλλά τόνισε ότι δεν πρόκειται για ακριβείς υπολογισμούς.

    Μία αμερικανο-αγγλική ερευνητική ομάδα, η Iraq Body Count, ανακοίνωσε ότι κατά την εισβολή των Αμερικανών και Βρετανών για την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν σκοτώθηκαν 6.000 με 7.800 άμαχοι και στηρίζει τα στοιχεία σε πληροφορίες μέσων ενημέρωσης και ερευνητών.

    To πρόγραμμα των εκταφών στο μεγαλύτερο πρώην παλάτι του Σαντάμ πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλα σημεία τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε άλλες πόλεις τους προσεχείς μήνες από την Ερυθρά Ημισέληνο και το ιρακινό Γραφείο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με τις αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

    [14] Επί τάπητος οι στόχοι της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής

    18/8/2003 7:10:00 μμ

    Η οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες ήταν το αντικείμενο πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη, του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστου Βερελή, και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Ρέππα. Στόχος της κυβέρνησης, τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης μετά τη συνάντηση, είναι να συνεχιστούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στην οικονομία. Κατά τη σύσκεψη υπήρξε, εξάλλου, οριστικοποίηση των αποφάσεων στο θέμα της νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας. Η σχετική τροπολογία θα δημιουργηθεί και σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή επισήμανε σε δηλώσεις του ο Χρήστος Βερελής.

    Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και τόνωση της απασχόλησης

    "Αυτό το οποίο προέχει σήμερα είναι να διατηρηθούν και να αυξηθούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, σε συνδυασμό, όμως, με μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης, όπως, για παράδειγμα, η προώθηση και άμεση υλοποίηση της μερικής απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, την οποία ήδη καθιερώσαμε", επισήμανε ο Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, διότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδο, όπου η διεθνής και η ευρωπαϊκή οικονομία φαίνεται να αρχίζουν να συνέρχονται από την πολύμηνη κρίση που πέρασαν και να μπαίνουν σε μια τροχιά σταδιακής ανάκαμψης και σταθεροποίησης.

    Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης όλος ο σχεδιασμός που γίνεται από την κυβέρνηση αποσκοπεί να τονώσει δύο πράγματα: την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή. Γι΄αυτό το λόγο ο σχεδιασμός της κοινωνικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια θα είναι ένας σχεδιασμός ο οποίος θα κινείται αυστηρά μέσα στο πλαίσιο δημοσιονομικής σταθερότητας με παράλληλη επιδίωξη τόσο της μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, όσο και ιδιαίτερα της μείωσης του δημόσιου χρέους, διότι μόνο αυτό διασφαλίζει ανετότερες συνθήκες οικονομικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια, για τις επόμενες γενιές, υπογράμμισε.

    Αποφάσεις για τη νέα Ολυμπιακή Αεροπορία

    Κατά τη σύσκεψη ελήφθησαν οριστικές αποφάσεις για τη νέα Ολυμπιακή Αεροπορία.

    Η Ολυμπιακή Αεροπορία με τη διαδικασία που έχει αποφασισθεί και η οποία έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία της υλοποίησης, πιστεύουμε ότι συντομότατα θα έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει ιδιώτες για την πλειοψηφία των μετοχών της, για ένα ποσοστό δηλαδή από 51% και πάνω, επισήμανε ο κ. Βερελής.

    Και πρόσθεσε: "Η λύση η οποία δίδεται είναι μια λύση που είναι συμβατή με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μια λύση, η οποία έχει το μέγιστο δυνατό όφελος για το ελληνικό δημόσιο και δίνει μια λύση στο θέμα της εταιρίας, το οποίο, εδώ και 25 χρόνια, δημιουργεί προβλήματα και κόστος για τους Έλληνες φορολογούμενους".

    [15] Ενόργανη: Στην 25η θέση η Εθνική Ανδρών

    18/8/2003 2:34:00 μμ

    Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην ενόργανη γυμναστική ανδρών με έναν αθλητή, με προοπτική ο αριθμός αυτός να αυξηθεί σε δύο, έχοντας το πλεονέκτημα της διοργανώτριας. Η άσχημη εμφάνιση της Εθνικής ανδρών στο σύνθετο ομαδικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στο Αναχάιμ της Καλιφόρνια, την έφερε στην 25η θέση της γενικής κατάταξης μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών.

    Οι Βλάσης Μάρας, Λεωνίδας Τζαβάρας, Κώστας Μπαρμπάκης, Βασίλης Τσολακίδης, Δημοσθένης Ταμπάκος και Ιωάννης Μελισσανίδης πραγματοποίησαν άσχημη εμφάνιση και δεν κατάφεραν να μπουν στην 12άδα που εξασφάλιζε στην Ελλάδα τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με πλήρη ομάδα.

    Διακρίθηκε μόνο ο Δημοσθένης Ταμπάκος

    Μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών, η Εθνική βρέθηκε στην 25η θέση με 211.958, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να αρκεστεί στη συμμετοχή ενός αθλητή στην κορυφαία διοργάνωση.

    Βέβαια, υπάρχει περίπτωση η ελληνική Ομοσπονδία να εξασφαλίσει μία wild card ως διοργανώτρια, αλλά και πάλι το έργο της για την επιγολή των δύο αθλητών θα είναι πολύ δύσκολη.

    Εκτός τελικού του σύνθετου ομαδικού βρέθηκε ο Βλάσης Μάρας. Ο Ελληνας πρωταθλητής έπεσε στην 37η θέση, μετά το τέλος των προκριματικών και έτσι η διοργάνωση τελείωσε πρόωρα γι' αυτόν, καθώς δεν κατάφερε να προκριθεί ούτε στον τελικό του μονόζυγου για να υπερασπιστεί τον τίτλο του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλήτη.

    Ο μόνος Ελληνας αθλητής που θα βρεθεί σε τελικό είναι ο Δημοσθένης Ταμπάκος. Ο "ασημένιος" Ολυμπιονίκης προκρίθηκε ως τρίτος με 9.725β. στον τελικό των κρίκων, ο οποίος θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Κυριακής και θα βρεθεί για ακόμη μία φορά αντιμέτωπος με τον Ούγγρο Γιόντσεφ, που στα προκριματικά βαθμολογήθηκε με 9.800 και τον Ιταλό Κοπολίνο, με 9.750.

    Sτο σύνθετο ατομικό οι θέσεις των Eλλήνων έχουν ως εξής:

    Μάρος 37ος με 54.186, Τζαβάρας 89ος με 51.637, Μπαρμπάκης 191ος με 44.462, Τσολακίδης 203ος με 43.124, Ταμπάκος 244ος με 35.074, Μελισσανίδης 268ος με 32.499

    Με εξαίρεση τους Μάρα και Τζαβάρα, οι υπόλοιποι Eλληνες αθλητές δεν συμμετείχαν σε όλα τα όργανα.

    Στους αγώνες λαμβάνει μέρος και η Κύπρος, που κατέλαβε την 47η θέση στο σύνθετο ομαδικό με 197.009. Την Εθνική αποτελούν οι Κώστας Αριστοτέλους, Ηρόδοτος Γεωργαλάς, Γιώργος Γεωργίου και Ανδρέας Κουσιού.

    Οσο για τις 12 χώρες που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με πλήρη ομάδα, πρόκειται για τις: ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα, Ρουμανία, Κορέα, Ρωσία, Γαλλία, Ουκρανία, Καναδάς, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία.

    [16] Στο Παρίσι ο Σεβαστής για το συνέδριο της IAAF

    18/8/2003 2:32:00 μμ

    Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής αναχωρεί την Τρίτη για το Παρίσι, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο της IAAF, στο οποίο μεταξύ άλλων θα συζητηθούν μια σειρά αλλαγών στους κανονισμούς. Το ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον εστιάζεται στις εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στην παγκόσμια ομοσπονδία, όπου η Ελλάδα συμμετέχει με την υποψηφιότητα του Μίνωα Κυριακού που υπέδειξε ο ΣΕΓΑΣ.

    Ο ΣΕΓΑΣ θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Κυριακού, με την ελπίδα ότι η χώρα μας θα έχει μια άξια εκπροσώπηση στο νέο Δ.Σ. της IAAF, το οποίο θα αναδειχθεί από τις αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν.

    [17] Εχασε η Εθνική μπάσκετ από τη Σερβία/Μαυροβούνιο

    18/8/2003 11:41:00 πμ

    Τη δεύτερή της ήττα γνώρισε η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας. Οι παίκτες του Γιάννη Ιωαννίδη "λύγισαν" και ηττήθηκαν με 95-83 κάτω από την πίεση της Σερβίας/Μαυροβούνιο στην πόλη Βρσατς. Η κούραση, αλλά και ο εκνευρισμός των διεθνών από τα "έκτροπα" στον αγώνα με την Ισπανία επηρέασαν την απόδοση των Ελλήνων πρωταγωνιστών που είχαν πάντως κορυφαίους τους Ρεντζιά και Τσαρτσαρή. Εκπληκτικός ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς από τους νικητές.

    Πολλές αλλαγές παικτών

    H Eθνική παρατάχθηκε με τον ομοσπονδιακό προπονητή να έχει αποκλείσει απο τη δωδεκάδα τους Tσακαλίδη, Nτικούδη, Παπαλουκά και Xατζηβρέττα. Oι πολλές αλλαγές χαρακτήρισαν την αναμέτρηση της Eλλάδας με τη Σερβία/Mαυροβούνιο.

    O Γιάννης Iωαννίδης χρησιμοποίησε στην αρχική πεντάδα τους Διαμαντίδη, Pεντζιά, Παπαμακάριο, Παπανικολάου, Φώτση, ενώ στην άλλη πλευρά βρέθηκαν στην αρχική πεντάδα οι Στογιάκοβιτς, Kοτούροβιτς, Bούγιανιτς, Nτρόμπνιακ και Bούκσεβιτς.

    Oι δύο ομάδες συμβάδιζαν σε σχεδόν όλο το πρώτο ημίχρονο το οποίο έληξε 46-44 για τη Σερβία/Mαυροβούνιο, με την ελληνική ομάδα να μετράει στο διάστημα αυτό 10/16 βολές, 14/17 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 6-2 ριμπάουντ και τους Pεντζιά (14), Tσαρτσαρή (12) στους δύο πρώτους σκόρερ.

    [18] Ο Γιώργος Μελάς στο Περιστέρι

    18/8/2003 11:00:00 πμ

    Η συμφωνία με τον Γιώργο Μελά είχε οριστικοποιηθεί από την Πέμπτη, αλλά ανακοινώθηκε την Κυριακή από την ΚΑΕ Περιστέρι. Μετά την απόκτηση των Δημήτρη Μακρή και Γιάννη Σιούτη, οι "κυανοκίτρινοι" έφεραν στη "Δυτική Οχθη" για έναν χρόνο και τον 23χρονο γκαρντ Γιώργο Μελά.

    "Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για μένα, θα τολμούσα να πω μια στιγμή δικαίωσης. Ξεκινά μια καινούργια διαδρομή σε μια ομάδα με τεράστια εμπειρία και έναν προπονητή, τον Αργύρη Πεδουλάκη, με τον οποίο έχω... μεγαλώσει, καθώς είμαι Περιστεριώτης. Είναι σημαντικό ότι κάθε παίκτης που αγωνίζεται στο Περιστέρι, βελτιώνεται μπασκετικά και ανοίγονται νέοι ορίζοντες. Κάτι ανάλογο ευελπιστώ και για μένα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της, οι οποίοι συμπίπτουν και με τους δικούς μου. Μόνο με σκληρή δουλειά μπορούμε να πετύχουμε. Αυτό είναι κανόνας στο μπάσκετ. Εύχομαι να έχουμε υγεία και πάντα να στοχεύουμε ψηλότερα", δήλωσε το νέο μέλος της Γ.Σ. Περιστερίου ΚΑΕ.

    Ο Γιώργος Μελάς γεννήθηκε την 1 Σεπτεμβρίου του 1980. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αστέρας Ζωοδόχου Πηγής, όπου έμεινε μέχρι το 1999 και από εκεί βρέθηκε στον Πανιώνιο, ομάδα στην οποία αγωνίζονταν μέχρι πρότινος. Ο ύψους 1μ.94εκ. γκαρντ έπαιξε πέρυσι σε 19 αγώνες, έχοντας μέσο όρο συμμετοχής 5.1 λεπτά. Σημείωσε 27 πόντους (1.4 μ.ο.) με: 4/4 (100%) βολές, 1/5 (20%) δίποντα, 7/24 (29%) τρίποντα, μάζεψε 14 ριμπάουντ (0.7 μ.ο.), μοίρασε 3 ασιστ (0.1 μ.ο.), έκανε 2 κλεψίματα (0.1 μ.ο.), ενώ υπέπεσε σε 7 λάθη (0.3 μ.ο.).

    [19] Τέταρτη η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Νέων στην Υδατοσφαίριση

    18/8/2003 10:56:00 πμ

    Την τέταρτη θέση πήρε η Ελλάδα στο παγκόσμιο υδατοσφαίρισης νέων, μετά την ήττα από την Ιταλία με 10-9. Οι Ιταλοί κατάφεραν και ξέφυγαν με 8-3, ωστόσο οι παίκτες του Τάσου Δούμπα, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια, μείωσαν στο τέταρτο επτάλεπτο σε 8-7.

    Η αποβολή από τον αγώνα του Χρήστου Αφρουδάκη κόστισε στην Εθνική, που πάλεψε ως το τέλος για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Τα επτάλεπτα: 3-2, 4-1, 2-4, 1-2

    ΕΛΛΑΔΑ: Παπαδημητρακόπουλος (τερμ.), Κατσουλάκης, Ν.Κόχειλας 2, Αφρουδάκης 1, Μυλωνάκης 1, Κανδιόγλου, Αληχανίδης 1, Γ.Κόχειλας, Κωνσταντουδάκης, Ντόσκας 4 ΙΤΑΛΙΑ: Ασταρίτα 1, Φορέστι 3, Γκάλο 1, Λαπένα 2, Γιαγκόπο 2, Λεκάρντι 1. Παγκόσμια πρωταθλήτρια στέφθηκε η ομάδα της Σερβίας/Μαυροβουνίου, μετά την νίκη της επί της Ουγγαρίας στην παράταση με 8-7.

    Ο Χρήστος Αφρουδάκης αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης με 12 ψήφους.

    [20] Νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου

    18/8/2003 10:52:00 πμ

    Σε ένα ιδιαίτερο ποιοτικό φιλικό που έγινε στη Ριζούπολη, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Πανιωνίου με 3-1. Οι πρωταθλητές έδειξαν ότι βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά και η ομάδα του Γιόζεφ Μπουμπένκο έδειξε ότι, παρά τις πολλές αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι, μπορεί να διατηρηθεί και φέτος σε υψηλά επίπεδα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το ματς και μάλιστα στο 9' ο Χούτος πέτυχε γκολ, που όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ομως, ήταν οι "κυανέρυθροι" αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 16', όταν ο Πίνο εκμεταλλεύθηκε λάθος του Μαυρογενίδη και με ασύλληπτη βολίδα από το ύψος της περιοχής "έγραψε" το 1-0. Από το σημείο αυτό και ως το τέλος του ημιχρόνου οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στη Ριζούπολη παρακολούθησαν ένα πολύ καλό παιχνίδι, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να χάνουν σπουδαίες ευκαιρίες. Τελικά, οι πρωταθλητές ήταν αυτοί που σκόραραν και ισοφάρισαν. Ηταν το 32ο λεπτό, όταν ο Τζιοβάνι, μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Χούτο, πλάσαρε από κοντά τον Ντρόμπνι.

    Ο Ολεγκ Προτάσοφ άλλαξε το σχήμα του στο δεύτερο ημίχρονο, περνώντας στο παιχνίδι τον Στολτίδη αντί του Τζιοβάνι. Η αλλαγή απέδωσε, αφού ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πιο συμπαγής, απέτρεψε τον Πανιώνιο από το να εξαπολύσει τις φαρμακερές του αντεπιθέσεις και πήρε τα ηνία του αγώνα. Στο 61' ο Καφές ανατράπηκε στην περιοχή από τον Κόντη και ο Χούτος ευστόχησε στο πέναλτι κάνοντας το 2-1. Δώδεκα λεπτά αργότερα, ένα καταπληκτικό σουτ του Στολτίδη διαμόρφωσε το 3-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κατεργιαννάκης, Μαυρογενίδης, Αντζας (84' Κωστούλας), Κουλουχέρης (46' Βάλλας), Βενετίδης (62' Πάντος), Γεωργιάδης, Χούτος (62' Κούζμπα), Γκώνιας (46' Νινιάδης), Καρεμπέ, Καφές (82' Τάτσης), Τζιοβάνι (46' Στολτίδης)

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Ντο Σάντος, Γιαννόπουλος (46' Χασιώτης), Μαγιέφσκι, Πίνο (55' Κλίμεκ), Παρόντι, Λιολίδης (85' Καραχάλιος), Σμίλιανιτς, Στάνκοβιτς (73' Τζιώλης), Κόντης, Τοτ.

    [21] Νίκη του Ηρακλή επί της Ξάνθης

    18/8/2003 12:05:00 πμ

    Με πρωταγωνιστή τον Νίκο Μαχλά και παρουσία περίπου 2.500 φιλάθλων του, ο Ηρακλής επικράτησε στο γήπεδο της Πολίχνης, στη φιλική αναμέτρηση που έδωσε απέναντι στην Ξάνθη, με 2-1. Ο διεθνής επιθετικός σημείωσε και τα δύο τέρματα των "κυανολεύκων" (1ο, 76ο), ενώ δημιούργησε σε αρκετές περιπτώσεις τις προϋποθέσεις για να πετύχει και άλλα τέρματα ο "Γηραιός". Σκόρερ για την Ξάνθη, η οποία φάνηκε περισσότερο συγκροτημένη στο πρώτο ημίχρονο, ήταν στο 14ο ο Νικολαΐδης.

    Ο τεχνικός της Ξάνθης Νίκος Καραγεωργίου, δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του, αν και επισήμανε ότι δεν βρίσκεται στο 100% των δυνατοτήτων της, τις οποίες όπως είπε, θα δείξει στο πρωτάθλημα.

    Ο προπονητής του Ηρακλή Εγκε Γκέραρντ, τόνισε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα και η ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη όπως και οι υπόλοιπες, ωστόσο αυτά θα λυθούν άμεσα. Επίσης, ευχαρίστησε τον κόσμο του Ηρακλή για την παρουσία του στο γήπεδο.

    Για τον Ηρακλή δεν αγωνίστηκε ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, καθώς έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, ωστόσο βρέθηκε το απόγευμα στη μπουτίκ του συλλόγου, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με φιλάθλους της ομάδας και να υπογράψει πολλά αυτόγραφα.

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Κελπέκης, Κιάσσος, Κατσαμπής, Πουρσανίδης, Λαγός (55ο Δρούγας), Νεμπεγλέρας, Ιωάννου (46ο Π. Καπετάνος), Μίετσελ (86ο Χολφάιν), Μουράτι (72ο Φοφόνκα), Κουχάρσκι (55ο Μπαχράμης), Μαχλάς.

    ΞΑΝΘΗ: Γκραντέλ, Παπαδημητρίου, Ζωγραφάκης (84ο Καρακατσάν), Ζαπρόπουλος, Καλιμάνης, Λαμπριάκος (83ο Μπαϊκαρά), Νικολαΐδης, Φριζεμπίχλερ, Μπά, Καράσκο (87ο Καγκιούζης), Ορτίζ (83ο Καζάκης).

    [22] Ινδία: Μαθήματα ''κάμα σούτρα'' κατά AIDS

    18/8/2003 6:01:00 μμ

    Αξιωματούχοι στο ινδικό ανατολικό κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης διδάσκουν στις ιερόδουλες την παραδοσιακή ινδουιστική πραγματεία στο σεξ, το Κάμα Σούτρα, σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τη διάδοση του ιού του AIDS. Την είδηση δημοσιεύουν τοπικές εφημερίδες διευκρινίζοντας ότι τα μαθήματα διεξάγονται από την κρατική Εταιρία Ελέγχου του AIDS, στο Σοναγκάσι, τη συνοικία με τα κόκκινα φανάρια της Καλκούτας, πρωτεύουσας του κρατιδίου. Στόχος των μαθημάτων είναι να διδαχτούν οι ιερόδουλες πώς να χρησιμοποιούν τις μεθόδους του Κάμα Σούτρα, ώστε να κάνουν τους πελάτες που αρνούνται να κάνουν χρήση προφυλακτικού να νιώσουν την ηδονή, χωρίς να έρθουν σε συνουσία.

    Στόχος ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού

    ''Οι ιερόδουλες πρέπει ή να ενδώσουν ή να χάσουν τον πελάτη. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης του θανατηφόρου ιού HIV μεταξύ των κοριτσιών, εάν ενδώσουν, και στους άνδρες όταν βρουν κάποια που θα συμφωνήσει στον ελεύθερο έρωτα'', είπε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου.

    Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Ανάπτυξης της Ινδίας, μια μη κυβερνητική οργάνωση, γράφει η Ιντιαν Εξπρές.

    Πέρυσι η Δυτική Βεγγάλη είχε 1.137 νέους φορείς του ιού και μέχρι φέτος 603 νέα κρούσματα καταγράφηκαν. Η Ινδία έχει περίπου τέσσερα εκατομμύρια φορείς ή άτομα που έχουν νοσήσει από το AIDS, σύμφωνα με την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τον έλεγχο της νόσου UNAIDS.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 18 August 2003 - 16:56:02 UTC