Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Σκανδαλίδη στη σεισμόπληκτη Λευκάδα
  • [02] Επαφές Καραμανλή με Μπακογιάννη και ΚΕΔΚΕ
  • [03] Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο πλοίο ''Ροδάνθη''
  • [04] Δύο ληστείες Τραπεζών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • [05] Αποχή-διαμαρτυρία προαναγγέλλουν οι συνήγοροι υπεράσπισης
  • [06] Στη Γερμανία έφτασαν οι Ευρωπαίοι τουρίστες από το Μαλί
  • [07] Διαδηλώσεις εργαζομένων στη Βραζιλία
  • [08] Ιράν: Σφοδρές επικρίσεις για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
  • [09] Αντιπαράθεση για τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά
  • [10] Οι αδυναμίες του Ολυμπιακού
  • [11] Οι ομογενείς της Αυστραλίας τίμησαν τον Θεοδωράκη
  • [12] Χιόνι στον... υπόγειο του Λονδίνου

    [01] Επίσκεψη Σκανδαλίδη στη σεισμόπληκτη Λευκάδα

    20/8/2003 9:45:00 πμ

    Στη Λευκάδα μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί από τα κυβερνητικά κλιμάκια που βρέθηκαν στις σεισμόπληκτες περιοχές αμέσως μετά το σεισμό. Ο κ. Σκανδαλίδης, αναμένεται να ανακοινώσει δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων, μεταξύ των οποίων οικονομικό βοήθημα, αλλά και ρυθμίσεις καθώς και δράσεις για την ενίσχυση του τουρισμού. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, έδωσε εντολή να δοθούν ολιγοήμερες άδειες στους στρατευμένους που κατάγονται από τη Λευκάδα. Η άδεια δίνεται προκειμένου να βοηθήσουν τις οικογένειές τους στην αντιμετώπιση εκτάκτων προβλημάτων λόγω σεισμού. Επίσης, με άλλη απόφαση του κ. Παπαντωνίου, όσοι νέοι από τη Λευκάδα επρόκειτο να καταταγούν με την επόμενη σειρά νεοσύλλεκτων μπορούν να πάρουν αν το θέλουν αναβολή κατάταξης για επόμενη σειρά κατάταξης.

    Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε κτήρια

    Εν τω μεταξύ, στις 13.30 το μεσημέρι της Τρίτης σημειώθηκε σεισμική δόνηση εντάσεωνς 4,7 Ρίχτερ και όπως ανέφεραν οι σεισμολόγοι εντάσσεται στη μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

    Στη Λευκάδα, συνεχίζονται από ειδικά συνεργεία η καταγραφή των ζημιών. Την Τρίτη δόθηκαν οι πρώτες επιταγές των 600 ευρώ στους σεισμοπαθείς, ως πρώτο βοήθημα για τις καταστροφές από τον Εγκέλαδο.

    Κατά τον πρωτοβάθμιο έλεγχο, από τα 1.100 που ελέγχθηκαν, έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα 500 σπίτια, ενώ έχουν κατατεθεί περίπου 2.000 αιτήσεις για ελέγχους. Ολα τα κτήρια θα επανεξεταστούν από την Πέμπτη από δευτεροβάθμια επιτροπή ελέγχου. Μόλις καταγραφούν οι ζημιές στις οικοσκευές, οι πληγέντες θα λάβουν βοήθημα 6.000 ευρώ.

    Επίσης, οι ιδιοκτήτες των κατεδαφιστέων σπιτιών θα επιχορηγηθούν με δάνειο δωρεάν κατά 30% και άτοκο 15ετές δάνειο για το υπόλοιπο 70%.

    Ακόμα, προωθείται απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ, σύμφωνα με την οποία, αναστέλλεται για έξι μήνες η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ και η εξόφλησή τους σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

    Tέλος, ειδικές μελέτες για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα αποκαταστήσει τις ζημιές στη μαρίνα της Λευκάδας, σε συνεργασία με την υπηρεσία λιμενικών έργων.

    [02] Επαφές Καραμανλή με Μπακογιάννη και ΚΕΔΚΕ

    20/8/2003 10:31:00 πμ

    Διαδοχικές συναντήσεις με την δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη και με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή. Στη συνάντηση με την κ. Μπακογιάννη θα συζητηθεί, μεταξυ άλλων και η πορεία προετοιμασίας της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ενώ η ΚΕΔΚΕ θα ενημερώσει τον Κώστα Καραμανλή για την οικονομική κατάσταση των δήμων, στα πλαίσια των ενημερωτικών συναντήσεων με τα κόμματα.

    [03] Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο πλοίο ''Ροδάνθη''

    20/8/2003 10:34:00 πμ

    Φωτό αρχείου

    Βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή παρουσίασε στις 03.30 τη νύχτα, το οχηματαγωγό "ΡΟΔΑΝΘΗ", ενώ έπλεε έξω από το λιμάνι Αστυπάλαιας. Το πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει στις 4.00 το απόγευμα της Τρίτης από Πειραιά για το δρομολόγιο Κατάπολα-Αστυπάλαια-Κάλυμνο-Κω-Ρόδο μεταφέρει 514 επιβάτες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Μετά από προσπάθειες του πληρώματος η βλάβη αποκαταστάθηκε και το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του κανονικά.

    [04] Δύο ληστείες Τραπεζών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    20/8/2003 10:16:00 πμ

    Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 8.25 το πρωί σε υποκατάστημα της Alpha Bank στην οδό Μεταμορφώσεως 1, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Δύο άτομα με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν από τα ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια διέφυγαν πεζοί.

    Επίσης, άγνωστος με την απειλή όπλου λήστεψε στις 9 το πρωί το υποκατάστημα της Eurobank στην οδό Κυψέλης 44 στην Κυψέλη. Ο δράστης διέφυγε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

    [05] Αποχή-διαμαρτυρία προαναγγέλλουν οι συνήγοροι υπεράσπισης

    20/8/2003 10:41:00 πμ

    Σε τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους δήλωσαν ότι προτίθενται να προβούν 13 συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων στην υπόθεση της "17Ν" ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παράταση προσωρινής κράτησης του Ανέστη Παπαναστασίου, χωρίς προηγούμενη έκδοση σχετικού βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών. Μετά από παρότρυνση του προέδρου το θέμα του αν και πότε θα απέχουν οι συνήγοροι υπεράσπισης παρέμεινε ανοιχτό. Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μετά από δεκαήμερη διακοπή λόγω θέρους, συνεχίζεται αυτήν την ώρα κανονικά με την απολογία του Θεολόγου Ψαραδέλλη, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες παρουσίαζε προβλήματα υγείας και γι' αυτόν τον λόγο απουσίαζε από το εδώλιο.

    Περιορισμό της αποχής σε μία ημέρα ζήτησε ο πρόεδρος του διακστηρίου

    Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο Δήμητρης Παρασκευόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου, ανέγνωσε κείμενο διαμαρτυρίας, που προσυπογράφουν συνήγοροι υπεράσπισης, για το θέμα του Ανέστη Παπαναστασίου.

    Μέσω του κειμένου καταγγέλλεται ο εισαγγελέας εφετών, Γιώργος Σανιδάς ο οποίος έκρινε ότι, αφού έχει ξεκινήσει η δίκη, σιωπηρά παρατείνεται η ισχύς του εντάλματος προσωρινής κράτησης, οπότε δε διέταξε την αποφυλάκιση του κατηγορουμένου.

    Σύμφωνα με την υπεράσπιση του Ανέστη Παπαναστασίου, το Συμβούλιο Εφετών θα έπρεπε έως τις 9 Αυγούστου -όταν συμπληρώθηκαν 6 συν 1 μήνας κράτησης- να είχε εκδώσει βούλευμα για την παραμονή στη φυλακή του κατηγορουμένου.

    Το γεγονός πως δεν εκδόθηκε σχετικό βούλευμα, σύμφωνα με την υπεράσπιση, σημαίνει ότι ο Ανέστης Παπαναστασίου θα έπρεπε να έχει απολυθεί με όρους.

    Ο εισαγγελέας έδρας, Χρήστος Λάμπρου, στην τοποθέτησή του επί του κειμένου διαμαρτυρίας έκανε λόγο για αυτοδικία και επέμβαση στις διαδικασίες της δικαιοσύνης, ενώ, όπως τόνισε, με την αποχή των συνηγόρων υπεράσπισης εκβιάζεται το δικαστικό συμβούλιο.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος, Μιχάλης Μαργαρίτης, ζήτησε από τους συνηγόρους να περιορίσουν τη διάρκεια της αποχής σε μία μέρα και ανέφερε ότι το δικαστήριο δεν έχει δικαιοδοσία να λάβει απόφαση για το θέμα της κράτησης του Παπαναστασίου.

    Στην άρνηση της υπεράσπισης να περιορίσει την αποχή επενέβη ο κ. Μαργαρίτης, εκνευρισμένος, λέγοντας ότι: ''Δεν θέλετε κύριοι να γίνει η δίκη'' και τόνισε ότι, αν χρειαστεί, το δικαστήριο θα προχωρήσει σε διορισμό άλλων συνηγόρων.

    [06] Στη Γερμανία έφτασαν οι Ευρωπαίοι τουρίστες από το Μαλί

    20/8/2003 10:25:00 πμ

    Στην Κολωνία έφτασαν οι 14 Ευρωπαίοι όμηροι, που κρατούνταν από Αλγερινούς αντάρτες για περισσότερο από πέντε μήνες στη Σαχάρα. Οι τουρίστες αναχώρησαν τα ξημερώματα από την πρωτεύουσα του Μαλί, Μπαμάκο χωρίς να κάνουν κανένα σχόλιο στους δημοσιογράφους πριν την επιβίβασή τους σε ένα γερμανικό αεροσκάφος με προορισμό την Κολωνία. Οι εννέα Γερμανοί, οι τέσσερις Σουηδοί και ο Ολλανδός τουρίστας είχαν απαχθεί κατά τη διάρκεια περιήγησής τους στη νότιο Αλγερία κι απελευθερώθηκαν την περασμένη Δευτέρα.

    Οπως τόνισαν επίσημες πηγές κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής στο Μπαμάκο για την απελευθέρωση των ομήρων, πριν την επιβίβασή τους, η ''αποστολή'' που κατέληξε στη συμφωνία ''πραγματώθηκε'' από τις αρχές του Μαλί, κατόπιν αιτήματος των αρχών του Βερολίνου, της Βέρνης και της Χάγης.

    ''Είμαι ευτυχής που σας αποδίδω τους πρώην ομήρους και η αποστολή που μας εμπιστευθήκατε επιτελέσtηκε'', τόνισε ο πρόεδρος της διαμεσολαβητικής επιτροπής συνταγματάρχης Μπάμπα Τουρέ, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Μαλί, Αμαντού Τουμάνι Τουρέ. ''Αποδεχθήκαμε να αναλάβουμε τις διαπραγματεύσεις όπως μας ζητήθηκε διότι η Γερμανία υπήρξε η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το ανεξάρτητο Μαλί'', αλλά κι επίσης ''γιατί κι οι άλλες δύο εμπλεκόμενες χώρες διατηρούν πολύ στέρεες σχέσεις και συνεργασία με το Μαλί'', τόνισε ο πρόεδρος στη δική του ομιλία. ''Κυρίως όμως δεχθήκαμε για την ανθρωπιστική διάσταση της αποστολής'', πρόσθεσε.

    [07] Διαδηλώσεις εργαζομένων στη Βραζιλία

    20/8/2003 10:10:00 πμ

    Περίπου 8.000 δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν την Τρίτη, στη Bραζίλια ενάντια στις μεταρρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, που πρόσφατα ενέκρινε στη συζήτηση επί της αρχής του η Βουλή των Αντιπροσώπων. Οι οργανωτές της διαδήλωσης, που είχε την υποστήριξη της Κεντρικής Ενωσης Εργατών (CUT), την οποία είχε ιδρύσει προ 20ετίας ο νυν πρόεδρος Λουίζ Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ήλπιζαν πως θα συγκεντρώνονταν στη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας πάνω από 20.000 άτομα.

    Ζητούν αλλαγές στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για τις συντάξεις

    Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην μεγάλη πλατεία της Εσπλανάτζι ντος Μινιστέριους, σημείο εκκίνησης της πορείας τους, η οποία κατέληξε μπροστά από το Κοινοβούλιο, όπου ξεδίπλωσαν μία τεράστια σημαία της Βραζιλίας 300 μ2 πάνω στην πρασιά.

    Οι κρατικοί υπάλληλοι ασκούν πιέσεις για να επιτύχουν αλλαγές στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για τις συντάξεις, που τους αφαιρεί κεκτημένες απολαβές.

    Το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί και στη δεύτερη συζήτησή του, προτού διαβιβαστεί για ψηφοφορία και στη Γερουσία.

    [08] Ιράν: Σφοδρές επικρίσεις για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

    20/8/2003 11:32:00 πμ

    Η ιρανική κυβέρνηση έχει λάβει τους τελευταίους 12 μήνες περισσότερες από 12.000 επιστολές διαμαρτυρίας για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, αποκαλύπτουν σήμερα εφημερίδες στην Τεχεράνη. Οι επιστολές προέρχονται τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ιράν, Μοχαμάντ Χουσείν Ζιαϊφάρ η ενέργειες περιορισμού της ελευθερίας του Τύπου έχουν οδηγήσει πολλούς δημοσιογράφους να μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Η κατάσταση αυτή έχει απογοητεύσει τον κόσμο και αυτό φαίνεται με την αποχή στις εκλογές, εκτιμά ο Ζιαϊφάρ αναφερόμενος στη χαμηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου, ο οποίος προσθέτει ότι η αβεβαιότητα στη χώρα οδηγεί πολλές ξένες επιχειρήσεις να ακυρώνουν επενδυτικά σχέδια στο Ιράν.

    [09] Αντιπαράθεση για τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά

    20/8/2003 10:21:00 πμ

    Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σημειώθηκε χθες για το θέμα που προέκυψε με τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά. Σε σχετική δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θόδωρος Ρουσόπουλος κάνει λόγο για πανικό της κυβέρνησης για την εξέλιξη της αποκρατικοποίησης των ναυπηγείων και ειδικότερα από την αδυναμία της εταιρείας HDW να ανταποκριθεί στην κατασκευή των συρμών του προαστιακού σιδηροδρόμου. Η απάντηση ήρθε αμέσως από το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η ΝΔ συμπεριφέρεται σκανδαλωδώς, στο βαθμό που επιχειρεί να ''καταγγείλει'' τη διαδικασία αποκρατικοποίησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η διευθέτηση διαφορών μεταξύ των εταιριών κατασκευής συρμών και βαγονιών και του ΟΣΕ αποτελεί επιχειρηματικού χαρακτήρα διευθέτηση, στην οποία συμβάλει και η ΕΤΒΑ προστίθεται στην ανακοίνωση. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας επισημαίνει ότι η πολυδιαφημισμένη από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αποκαλύπτεται με μικρή καθυστέρηση ότι αποτελεί μεγάλο σκάνδαλο και θέτει σε κίνδυνο πολλές θέσεις εργαζομένων.

    [10] Οι αδυναμίες του Ολυμπιακού

    19/8/2003 10:01:00 μμ

    Τις αδυναμίες του Ολυμπιακού, κυρίως στην άμυνα, θέλει να διορθώσει ο Ολεγκ Προτάσοφ, εν όψει της έναρξης του Πρωταθλήματος. Πέντε ημέρες πριν το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Ολεγκ Προτάσοφ συνεχίζει την προετοιμασία της ομάδας του με όσους παίκτες του έχουν απομείνει μιας και στο απουσιολόγιό του υπάρχουν εννέα ονόματα διεθνών. Ο τεχνικός των πρωταθλητών, παρά το γεγονός ότι απομένουν ακόμη αρκετές ημέρες για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, δείχνει να έχει καταλήξει στις περισσότερες επιλογές για την αρχική ενδεκάδα.

    Οι θέσεις του τερματοφύλακα, μιας και ο Ελευθερόπουλος είναι ανέτοιμος, αλλά και του οργανωτή δεν έχουν ξεκαθαρίσει αλλά οι Μπούτσεκ και Γκώνιας αντίστοιχα δείχνουν να έχουν το προβάδισμα απέναντι σε Κατεργιαννάκη και Καφέ.

    Στα άκρα της άμυνας θα παίξουν οι Μαυρογενίδης και Βενετίδης, στο κέντρο ο Αντζας με τον Βάλλα, ενώ ο Ανατολάκης συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες να είναι παρτενέρ του πρώτου, Καρεμπέ και Στολτίδης τα αμυντικά χαφ, Τζόρτζεβιτς και Γεωργιάδης στα άκρα και ο Χούτος θα είναι ο μοναδικός προωθημένος.

    Επιστολή έστειλε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ζητώντας τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, να εφαρμοστεί ο κανονισμός της ΕΠΑΕ σχετικά με την άδεια εισόδου συγκεκριμένου αριθμού εκπροσώπων των δύο ομάδων σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.

    [11] Οι ομογενείς της Αυστραλίας τίμησαν τον Θεοδωράκη

    20/8/2003 10:05:00 πμ

    Με μια σεμνή εκδήλωση που έγινε την Τρίτη το βράδυ σε αίθουσα του πολιτειακού κοινοβουλίου της Βικτορίας τιμήθηκε η προσφορά του Μίκη Θεοδωράκη στην μουσική, τις τέχνες και την ...πολιτική! Για την προσφορά του παγκοσμίου φήμης συνθέτη μίλησε ο ομογενής υπουργός Τουρισμού και υφυπουργός Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων, Γιάννης Πανταζόπουλος, εκφράζοντας την μεγάλη του χαρά που στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ της Μελβούρνης θα εμφανιστεί, στις 12 Οκτωβρίου, και η χορωδία του Μίκη Θεοδωράκη για να παρουσιάσει τα πιο γνωστά έργα του, ερμηνευμένα από τους Δημήτρη Μπάση και Καλλιόπη Βέτα.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η χορωδία Κάντο Κόρο παρουσίασε έργα του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ έγιναν και τα αποκαλυπτήρια ενός τρίπτυχου πίνακα ζωγραφικής που παρουσιάζει τον διάσημο συνθέτη και τα ιδανικά του. Το έργο αυτό, που φιλοτέχνησε η ομογενής ζωγράφος Τζοάνα Κόρδος, θα το μεταφέρει στην Ελλάδα ο ομογενής γερουσιαστής του Εργατικού Κόμματος, Νίκος Μπόλκας, για να του το προσφέρει εκ μέρους του αυστραλιανού λαού, αλλά και των απανταχού ομογενών πολιτικών "ως ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την προσφορά του".

    [12] Χιόνι στον... υπόγειο του Λονδίνου

    20/8/2003 11:08:00 πμ

    Συσκευές παραγωγής τεχνητού χιονιού πρότεινε να εγκαταστήσει μία ισραηλινή εταιρία στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου, ως μία φτηνή λύση για την αντιμετώπιση της ζέστης στους σταθμούς τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως τόνισε ο επικεφαλής της εταιρείας η εν λόγω τεχνολογία ήδη χρησιμοποιείται με επιτυχία για τον 'κλιματισμό' χρυσωρυχείων στη Νότια Αφρική.

    Το ιδιαίτερα θερμό φετινό καλοκαίρι στη Βρετανία ώθησε τον δήμαρχο του Λονδίνου Κέν Λίβινγκστον να προσφέρει αμοιβή ύψους 100.000 λιρών σε όποιον προτείνει μια φθηνή λύση για την ανακούφιση των επιβατών από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στους σταθμούς του μετρό.

    Η εταιρία ''IDE Technologies Ltd'', που ειδικεύεται και στην κατασκευή εργοστασίων αφαλάτωσης, κατέθεσε την πρόταση αυτή.

    Ο Αβεσαλόμ Φέλμπερ, πρόεδρος της εταιρίας, τόνισε ότι οι συσκευές παραγωγής χιονιού θα είναι επίγειες και θα τοποθετηθούν κατά μήκος των γραμμών. Με τη βοήθεια ειδικών αγωγών το τεχνητό χιόνι θα διοχετεύεται στις υπόγειες σήραγγες και στις εισόδους των σταθμών.

    Οι αμαξοστοιχίες όπως θα διέρχονται από τις σήραγγες θα μεταφέρουν τα ψυχρά ρεύματα αέρος στους σταθμούς και θα ανακουφίζουν τους επιβάτες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 20 August 2003 - 9:08:41 UTC