Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πνίγηκε ο μητροπολίτης Ελευθερούπολης Ευδόκιμος
  • [02] Κατηγορώ Ντενκτάς κατά ΗΠΑ-Βρετανίας
  • [03] Τραγικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Πέθανε ο Ορέστης Φαράκος
  • [05] Νεκρά δύο στελέχη της Χαμάς από επίθεση Ισραηλινών
  • [06] Επιμένει πυρηνικά η Β. Κορέα
  • [07] Φονικές συγκρούσεις στο Κασμίρ
  • [08] Εντονες βροχοπτώσεις στην Ιταλία
  • [09] Σεισμός 4 Ρίχτερ στη νότια Κροατία
  • [10] Πυρκαγιά σε πετρελαιαγωγό στο Ιράκ
  • [11] ''Χρυσή'' η Μιρέλα Μανιάνη
  • [12] Ο Ζαουάντ Γκαρίμπ νικητής του Μαραθωνίου
  • [13] Ασφαλείς και επιτυχείς Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [14] Σάλος με την Κέλι Γουάιτ στο Παρίσι
  • [15] Ευμενή σχόλια για το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο

    [01] Πνίγηκε ο μητροπολίτης Ελευθερούπολης Ευδόκιμος

    30/8/2003 5:42:00 μμ

    Πνιγμένος ανασύρθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από την θαλάσσια περιοχή της Νέας Περάμου Καβάλας, ο μητροπολίτης Ελευθερούπολης Ευδόκιμος, ηλικίας 82 χρόνων. Τον μητροπολίτη αντιλήφθηκαν λουόμενοι, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία και το Λιμενικό. Το πτώμα του γέροντα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Ελευθερούπολης Παγγαίου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς το θάνατό του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, που διενεργεί την προανάκριση, ανακοινώθηκε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακή ανακοπή και σε πνιγμό.

    Ο μητροπολίτης Ευδόκιμος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε προβλήματα υγείας, περνούσε τους καλοκαιρινούς μήνες στη Νέα Πέραμο, όπου η μητρόπολη διαθέτει θερινή κατοικία.

    Η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη μητρόπολη της Ελευθερούπολης, ενώ τις υπηρεσιακές ανάγκες της θα καλύπτει προσωρινά η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

    [02] Κατηγορώ Ντενκτάς κατά ΗΠΑ-Βρετανίας

    30/8/2003 1:06:00 μμ

    Την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των λεγόμενων εκλογών στα κατεχόμενα παρουσιάζεται ο Ραούφ Ντενκτάς, καθώς όπως υποστηρίζει τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης θα εξασφαλίσουν μόνο το 25%-30%των ψήφων. Παράλληλα, υποστήριξε ότι το ποσοστό αυτών που επιθυμούν την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση ταυτόχρονα με την Τουρκία ανέρχεται στο 60%, ενώ κατηγόρησε την Ελληνοκυπριακή πλευρά ότι χρησιμοποιεί την Τουρκοκυπριακή αντιπολίτευση για να διασπάσει τους Τουρκοκυπρίους. Ο Ραούφ Ντενκτάς κατηγόρησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία ότι επιδιώκουν νίκη της αντιπολίτευσης στις λεγόμενες εκλογές του Δεκεμβρίου, επειδή δεν θέλουν τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο.

    Οι δύο αυτές χώρες, πρόσθεσε, θέλουν να χρησιμοποιούν την Κύπρο για τα δικά τους συμφέροντα ως στρατιωτική βάση εναντίον αραβικών χωρών σε σχέση με το θέμα του πετρελαίου.

    Σε συνέντευξη στο τουρκικό ιδιωτικό κανάλι "Σκάϊ" ο Ραούφ Ντενκτάς ισχυρίστηκε ότι η Βρετανία ως εγγυήτρια δύναμη απέτυχε να προστατεύσει τους Τουρκοκυπρίους κατά τα τελευταία σαράντα χρόνια και ότι είναι σε επαφή με δικηγόρους για να κινήσει αγωγή εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης.

    Ο κατοχικός ηγέτης ισχυρίστηκε επίσης ότι η βρετανική βουλή δεν έχει δικαίωμα να εγκρίνει την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Στο μεταξύ, οικόπεδα συνεχίζει να χαρίζει η ψευδοκυβέρνηση στα κατεχόμενα προς άγρα ψήφων στις λεγόμενες εκλογές του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, ο λεγόμενος υπουργός Εσωτερικών Μεχμέτ Αλμπαϋράκ χάρισε άλλα 40 οικόπεδα σε Τουρκοκυπρίους νέους που διαμένουν στα χωριά Κατωκοπιά και Κυρά στην κατεχόμενη Μόρφου. Στο μεταξύ, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ

    [03] Τραγικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη

    30/8/2003 12:09:00 μμ

    Τρεις Τούρκοι υπήκοοι βρήκαν τραγικό θάνατο το Σάββατο, έξω από τη Θεσσαλονίκη όταν το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, με γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας, στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε δένδρο. Νεκροί είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου Awhan Sarac, 18 χρονών και οι συνεπιβάτες του Mecit Akyuz,25 χρόνων και Hopa Under-Usta, 32 χρόνων. Το δυστύχημα έγινε στις 5.50 το πρωί στην περιοχή της Ασπροβάλτας, 70 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, και εικάζεται ότι οι Τούρκοι ήταν μετανάστες στη Γαλλία που επέστρεφαν από την πατρίδα τους όπου είχαν περάσει τις διακοπές τους. Την Τετάρτη σε άλλα δυο τροχαία δυστυχήματα, το ένα έξω από την Καβάλα και το άλλο στον δρόμο Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων είχαν σκοτωθεί άλλοι τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι, καθώς επέστρεφαν στη Γερμανία όπου εργάζονταν.

    [04] Πέθανε ο Ορέστης Φαράκος

    30/8/2003 4:12:00 μμ

    Σε ηλικία 81 ετών, πέθανε την Παρασκευή ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ορέστης Φαράκος, ο οποίος διέπρεψε στο ρεπορτάζ υγείας και τιμήθηκε για την προσφορά του από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την Ελληνική Εταιρία Μεταμοσχεύσεων, την Ένωση Νεφροπαθών και άλλους φορείς. Ο Φαράκος διετέλεσε πρόεδρος στον ΕΔΟΕΑΠ και εργάστηκε για τη βελτίωση των υπηρεσιών περίθαλψης προς τον δημοσιογραφικό κόσμο. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό της Παναγίτσας του Παλαιού Φαλήρου.

    [05] Νεκρά δύο στελέχη της Χαμάς από επίθεση Ισραηλινών

    30/8/2003 5:31:00 μμ

    Φωτο Αρχείου

    Μία νέα επίθεση των Ισραηλινών εναντίον Παλαιστινίων έρχεται να ταράξει ακόμα περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Δύο στελέχη της Χαμάς σκοτώθηκαν το Σάββατο, όταν ισραηλινό πολεμικό ελικόπτερο έπληξε με πύραυλο ένα αυτοκίνητο στο στρατόπεδο προσφύγων Μπουρέιτζ, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας. Το θάνατο των δύο Παλαιστινίων επιβεβαίωσαν κύκλοι των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας και νοσηλευτές. Οι τελευταίοι αναγνώρισαν στο πρόσωπο του ενός από τα θύματα, ανώτατο στέλεχος του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, ενώ ανακοίνωσαν ότι ακόμα εννέα άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση.

    [06] Επιμένει πυρηνικά η Β. Κορέα

    30/8/2003 2:01:00 μμ

    Αναπόφευκτη θεωρεί η Βόρεια Κορέα την ενίσχυση του πυρηνικού οπλοστασίου της, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των συνομιλιών που έγιναν στο Πεκίνο, με στόχο τον έλεγχο των πυρηνικών φιλοδοξιών. Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση της Πιονγιανγκ, που μεταξύ άλλων όπως μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών, δεν ενδιαφέρεται, ούτε ελπίζει σε συνέχιση του διαλόγου. Ωστόσο δεν έχει γίνει σαφές εάν πρόκειται για την επίσημη θέση της Πιονγιανγκ, καθώς η δήλωση αυτή δεν έγινε από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Β.Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας στο Πεκίνο.

    Ο Αμερικανός βοηθός Υπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Κέλι είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι συνομιλίες του Πεκίνου ήταν αποδοτικές, αλλά επισήμανε ότι πρέπει να διανυθεί μεγάλη απόσταση μέχρι να εκτονωθεί η κρίση στην κορεατική χερσόνησο.

    Στις συνομιλίες του Πεκίνου πήραν μέρος τα δύο κορεατικά κράτη, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα και η Ιαπωνία. Αν και δεν επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος, οι έξι πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν και πάλι ύστερα από ένα δίμηνο, χωρίς ωστόσο να καθορισθεί ακριβής ημερομηνία.

    [07] Φονικές συγκρούσεις στο Κασμίρ

    30/8/2003 1:01:00 μμ

    Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και επτά τραυματίσθηκαν στη διάρκεια μάχης που έγινε μεταξύ Ινδών στρατιωτών και μουσουλμάνων εξτρεμιστών στη Σριναγκάρ, πρωτεύουσα του ινδικού Κασμίρ. Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι άνδρες της Δύναμης Ασφάλειας Συνόρων έκαναν επιδρομή σε μία κατοικία στην περιοχή Νουρ Μπάγκχ, στις 3.30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), όταν έλαβαν πληροφορίες ότι στο κτίριο βρίσκονταν ισλαμιστές αντάρτες. Οι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών, τραυματίζοντας οκτώ και ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών. Ενας από τους τραυματισμένους στρατιώτες υπέκυψε. Νεκροί είναι και τουλάχιστον τέσσερις ισλαμιστές αντάρτες. Ινδός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι ισλαμιστές ήταν μέλη της οργάνωσης Τζαϊς-ε-Μοχάμεντ, που εδρεύει στο Πακιστάν.

    Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών στο Ν. Δελχί

    Εν τω μεταξύ, μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών εντόπισαν άνδρες της ινδικής αστυνομίας στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Νέου Δελχί, λίγες ημέρες μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βομβάη, όπου έχασαν τη ζωή τους 52 άνθρωποι.

    Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Ρόιτερ ότι τα εκρηκτικά βρέθηκαν σε μία μεγάλη τσάντα , που είχε αφεθεί σε πλατφόρμα του σταθμού, κατά τη διάρκεια τακτικού ελέγχου. Υπολογίζεται ότι η τσάντα περιείχε περίπου 20 κιλά εκρηκτικής ύλης.

    Οι αστυνομικές αρχές στις ινδικές μεγαλουπόλεις έχουν τεθεί σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας μετά τις βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης Δευτέρας στη Βομβάη, για τις οποίες οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη σε μουσουλμάνους εξτρεμιστές.

    [08] Εντονες βροχοπτώσεις στην Ιταλία

    30/8/2003 11:00:00 πμ

    Καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν το βράδυ της Παρασκευής, τη βορειοανατολική Ιταλία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι στην επαρχία Ούντινε, λόγω κατολισθήσεων ενώ ένα χωριό 300 κατοίκων, η Ντόνια, έχει σχεδόν εκκενωθεί. Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην κυκλοφορία σε κεντρικούς οδικούς άξονες. Μετά από μήνες ξηρασίας και καύσωνα, οι βροχές που έπεσαν στην Ιταλία ήταν ιδιαίτερα έντονες.

    Οι αρχές αποφάσισαν να απομακρύνουν περισσότερους από 200 (από τους 300 συνολικά) κατοίκους του χωριού Ντόνια επειδή υπερχείλισε ένα ποτάμι. Τα νερά μέσα στο δημαρχείο έφταναν τα 40 εκατοστά.

    Υλικές ζημιές αναφέρθηκαν και κοντά στην Ποντέμπα, επίσης στην επαρχία Ούντινε, όπου καταστράφηκαν δύο κατοικίες και μία γέφυρα.

    Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην κυκλοφορία σε κεντρικούς οδικούς άξονες, την ώρα που πολλοί Γερμανοί και Αυστριακοί επιστρέφουν στις χώρες τους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

    Ο αυτοκινητόδρομος Α23 από την Παλμανόβα για το Ταρβίζιο έκλεισε γιατί έχει πλημμυρίσει σε δύο σημεία και τα αυτοκίνητα κινούνταν μέσω παρακαμπτηρίων. Όμως πολλοί εθνικοί και επαρχιακοί δρόμοι έγιναν αδιάβατοι με αποτέλεσμα χιλιάδες οχήματα να ακινητοποιηθούν σ' αυτούς.

    [09] Σεισμός 4 Ρίχτερ στη νότια Κροατία

    30/8/2003 3:50:00 μμ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε αργά το βράδυ της Παρασκευής την περιοχή της νότιας Κροατίας, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΗΙΝΑ. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην τουριστική πόλη του Ντουμπρόβνικ και στις πόλεις του κρατικού νότου Μέτκοβιτς και Πλότσε. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

    [10] Πυρκαγιά σε πετρελαιαγωγό στο Ιράκ

    30/8/2003 6:13:00 μμ

    Φωτο Αρχείου

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το Σάββατο σε αγωγό πετρελαίου στο Βόρειο Ιράκ και για την κατάσβεσή του θα απαιτηθούν τουλάχιστον δύο μέρες. Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού σημείωσε ότι δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν πρόκειται για τον πετρελαιαγωγό με τον οποίο γίνεται η εξαγωγή πετρελαίου προς την Τουρκία. Το τμήμα του αγωγού στο οποίο ξέσπασε η φωτιά και βρίσκεται κοντά στην πόλη Χαουίτζα, μεταφέρει το αργό πετρέλαιο από το Κιρκούκ στην Μπαϊζτα, εκεί που βρίσκεται το μεγαλύτερο διυλιστήριο της χώρας.

    [11] ''Χρυσή'' η Μιρέλα Μανιάνη

    30/8/2003 7:31:00 μμ

    Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Μιρέλα Μανιάνι, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στο Παρίσι. Η Ελληνίδα ακοντίστρια κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό του ακοντισμού με βολή στα 66.52μ, χωρίς να απειληθεί καθόλου από τις αντιπάλους της. Την δεύτερη θέση στον τελικό κατέκτησε η Ρωσίδα Τατιάνα Σικολένκο με 66.52, ενώ τρίτη ήταν η Στέφι Νέριους από τη Γερμανία, με 62.70. Αυτό είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η Μανιάνι σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από το 1999 στη Σεβίλλη. Πριν από δύο χρόνια στο Έντμοντον, η πρωταθλήτριά μας είχε καταλάβει την δεύτερη θέση.

    Οι οκτώ πρώτες

    1. Μιρέλα Μανιάνι (Ελλάδα) 66.52

    2. Τατιάνα Σικολένκο (Ρωσία) 63.28

    3. Στέφι Νέριους (Γερμανία) 62.70

    4. Μικαέλα Ινγκμπεργκ (Φινλανδία) 62.20

    5. Οσλέιντις Μενέντεςz (Κούβα) 62.19

    6. Σόνια Μπισέτ (Κούβα) 60.17

    7. Κλαούντια Κόσλοβιτς (Ιταλία) 59.64

    8. Λαβερνέ Εβέ (Μπαχάμες) 59.60

    [12] Ο Ζαουάντ Γκαρίμπ νικητής του Μαραθωνίου

    30/8/2003 6:19:00 μμ

    Ο Μαροκινός Ζαουάντ Γκαρίμπ ήταν ο θριαμβευτής του Μαραθώνιου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που ολοκληρώνεται αύριο στο Παρίσι. Καλύπτοντας την απόσταση σε 2 ώρες, 8 λεπτά και 31 εκατοστά, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων, πήρε το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας πίσω του τον Ισπανό Χούλιο Ρέι (2:08.38) και τον Ιταλό Στέφανο Μπαλντίνι (2:09.14). Καλή ήταν και η εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Νίκος Πολλιάς, ο οποίος κατέλαβε την 24η θέση με 2 ώρες, 13 λεπτά και 53 εκατοστά, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ. Ευχαριστημένος εμφανίστηκε μετά το τέλος του αγώνα ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος τόνισε ότι ήρθε καλά προετοιμασμένος στους αγώνες, προκειμένου να πετύχει ατομικό ρεκόρ.

    Οι οκτώ πρώτοι

    1. Ζαουάντ Γκαρίμπ (Μαρόκο) 2:08:31

    2. Χούλιο Ρέι (Ισπανία) 2:08:38

    3. Στέφανο Μπαλντίνι (Ιταλία) 2:09:14

    4. Αλμπέρτο Σαϊνια (Πορτογαλία) 2:09:25

    5. Σιγκέρου Αμπουράγια (Ιαπωνία) 2:09:26

    6. Ντανιέλε Καϊμι (Ιταλία) 2:09:29

    7. Ιαν Σάιστερ (Νότια Αφρική) 2:10:17

    8. Μάικλ Ρότιχ (Κένυα) 2:10:35

    [13] Ασφαλείς και επιτυχείς Ολυμπιακοί Αγώνες

    30/8/2003 4:56:00 μμ

    Η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και οι προολυμπιακοί δοκιμαστικοί αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της συνέντευξης Τύπου που έδωσε το Σάββατο στο Παρίσι, στο περιθώριο του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου η πρόεδρος της "Αθήνα 2004", Γιάννα Αγγελοπούλου. Για μία ακόμη φορά, η κ. Αγγελοπούλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρας μας θα διοργανώσει ασφαλείς και πετυχημένους Αγώνες. Επίσης, η πρόεδρος της "Αθήνα 2004" έδωσε συγχαρητήρια τους Έλληνες αθλητές που αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

    Αγγελοπούλου: ''Μάθαμε από τα λάθη μας''

    Η κ. Αγγελοπούλου τόνισε ότι η "Αθήνα 2004", όπως και το 1997 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου διεξήχθη στην Αθήνα, έτσι και τώρα άντλησε έμπνευση από αυτή την εκπληκτική διοργάνωση, έτσι ώστε σε ένα χρόνο η Ελλάδα να εμπνεύσει ολόκληρο τον κόσμο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Όσον αφορά στους προολυμπιακούς αγώνες που διεξήχθησαν στην Αθήνα τον Αύγουστο, η πρόεδρος της "Αθήνα2004" υπογράμμισε ότι στόχος τους ήταν να εντοπιστούν τα προβλήματα μέσα στο 2003 και να επιλυθούν, προκειμένου να διοργανωθούν μοναδικοί Αγώνες.

    "Μάθαμε από τα λάθη μας. Ανταποκριθήκαμε σε θέματα που ήταν έξω από τον έλεγχο μας. Εντοπίσαμε προβλήματα και βρήκαμε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις", επισήμανε χαρακτηριστικά η κ. Αγγελοπούλου.

    Τέλος, η κ. Αγγελοπούλου δήλωσε ότι "το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον", ενώ επανέλαβε ότι η Αθήνα θα είναι έτοιμη για τους Ολυμπιακούς, καθώς ολόκληρη η χώρα ενώνει τις δυνάμεις της, γιατί ο κοινός στόχος πλησιάζει και γίνεται ξεκάθαρος σε όλους.

    [14] Σάλος με την Κέλι Γουάιτ στο Παρίσι

    30/8/2003 4:03:00 μμ

    Σάλο έχει προκαλέσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Παρισιού η είδηση πως η Κέλι Γουάιτ βρέθηκε θετική σε διεγερτική ουσία, η οποία, ωστόσο, δεν συμπεριλαμβάνεται στις απαγορευμένες της IAAF. Η Αμερικανίδα "συνελήφθη" μετά τον έλεγχο ντόπινγκ, στον οποίο υποβλήθηκε έπειτα από την ολοκλήρωση του αγώνα των 100μ. Ο υπεύθυνος της διεθνούς ομοσπονδίας για θέματα ντόπινγκ, Νικ Ντέιβις, τόνισε ότι θα εξεταστεί και το δεύτερο δείγμα της αθλήτριας, έτσι ώστε να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες. Ωστόσο, ξεκαθάρισε και εκείνος με τη σειρά του, ότι η ουσία δεν ανήκει στη λίστα των απαγορευμένων. Η Κέλι Γουάιτ έγινε η πρώτη αμερικανίδα αθλήτρια που κατακτάει το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τόσο στα 100μ., όσο και στα 200μ. ενώ ετοιμάζεται και για τον σημερινό τελικό των 4Χ100μ.

    [15] Ευμενή σχόλια για το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο

    30/8/2003 1:17:00 μμ

    Την ικανοποίησή του για το Ιππικό Κέντρο της Αθήνας, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, εξέφρασε ένας από τους κορυφαίους το κόσμου ιππείς, ο Αυστραλός Αντριου Χόϊ ο οποίος έχει κατακτήσει τρία χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. "Είναι με τεράστια διαφορά το καλύτερο στον κόσμο", δήλωσε ο Αντριου Χόϊ, μόλις επέστρεψε στην πατρίδα του από την Αθήνα όπου έλαβε μέρος στα test events της ιππασίας.

    Ο Χόϊ (του οποίου η σύζυγός Μπετίνα Χόϊ Οβερετς αγωνίζεται με την ομάδα της Γερμανίας), δήλωσε ενθουσιασμένος από τις εγκαταστάσεις της Αθήνας και τις απόψεις του αυτές τις προβάλει σε ολοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα Herald Sun.

    "Παρά τα αρνητικά δημοσιεύματα μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το ιππικό κέντρο που έφτιαξαν οι Έλληνες είναι το καλύτερο στον κόσμο και οι αγώνες του 2004 θα είναι συναρπαστικοί', δηλώνει στη Herald Sun ο τρεις φορές χρυσός Αυστραλός ολυμπιονίκης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 30 August 2003 - 16:56:46 UTC