Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-09-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντίθετοι στην ανατροπή του Αμπάς οι Αμερικανοί
  • [02] Κληρίδης: Πρέπει να αξιοποιήσουμε το διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό
  • [03] Διαρροή πετρελαίου από τάνκερ το οποίο φλέγεται στον ποταμό Βόλγα
  • [04] Στρο: Ειναι πιθανή η επίθεση στο Ιράκ
  • [05] Ο Βασσάρας στο ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ
  • [06] Ηρακλής: Ζήτησε 500 εισιτήρια
  • [07] Εύλολη νίκη του Ηρακλή επί της ερασιτεχνικής ομάδας Μούντολφμε 6-0
  • [08] Ημέρα μνήμης η σημερινή για τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης

    [01] Αντίθετοι στην ανατροπή του Αμπάς οι Αμερικανοί

    1/9/2003 9:46:00 πμ

    Ο αμερικανός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή Τζον Γούλφ τόνισε πως η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να ανεχθεί τυχόν ανατροπή της κυβέρνησης του παλαιστινίου πρωθυπουργού Μαχμούντ Αμπάς. Χθες, οι ισραηλινές δυνάμεις επέβαλαν πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας στην παλαιστινιακή πόλη Καλκίλια, στη Δυτική Οχθη, έπειτα από τον τραυματισμό ενός ισραηλινού εργάτη από πυρά και διεξάγουν έρευνες από σπίτι σε σπίτι για μέλη παλαιστινιακών εξτρεμιστικών οργανώσεων. Τέλος,μία παλαιστινιακή οβίδα όλμου έπληξε έναν εβραϊκό οικισμό στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να προκαλέσει όμως τραυματισμό ή υλικές ζημιές.

    [02] Κληρίδης: Πρέπει να αξιοποιήσουμε το διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

    4/2/2003 10:26:00 πμ

    'Πρέπει να αξιοποιήσουμε το διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό', δήλωσε ο κ.Κληρίδης: Την ανάγκη αξιοποίησης του πρωτοφανούς διεθνούς ενδιαφέροντος για το Κυπριακό, τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, επισημαίνοντας παράλληλα πως αυτό δεν πρόκειται να κρατήσει για πάντα.

    Αναν: Υπάρχει λίγος χρόνος

    Ο πρόεδρος Κληρίδης είπε ακόμη πως βρισκόμαστε σε ενα σταυροδρόμι που δεν πρέπει να γίνουν λάθη και δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε λάθη.

    Ο εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, τόνισε απο πλευράς του οτι έχουμε λίγο χρόνο στη διάθεσή μας για επίλυση του Κυπριακού και ας αφήσουμε τα δύο μέρη να κάνουν τη δουλειά τους.

    Στη χθεσινή συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς βρέθηκε το εδαφικό. Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν παρουσίασε χάρτη, αλλά ανέπτυξε τις διαφοροποιήσεις που ζητεί στον υφιστάμενο χάρτη. Στη συνάντηση δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο υποβολής νέου αναθεωρημένου σχεδίου απο τον ΟΗΕ ούτε και άλλη πτυχή του Κυπριακού. Η συζήτηση για το εδαφικό θα συνεχιστεί αύριο.

    [03] Διαρροή πετρελαίου από τάνκερ το οποίο φλέγεται στον ποταμό Βόλγα

    31/8/2003 11:31:00 πμ

    Διαρροή πετρελαίου σημειώνεται από το δεξαμενόπλοιο ''Βικτόρια'', το οποίο φλέγεται στον Ποταμό Βόλγα, στην περιοχή Σαμάρα της Ρωσίας. Η φωτιά ξέσπασε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα και το πρωί εντοπίσθηκε πετρελαιοκηλίδα στο ποτάμι, που έχει μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου.  Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά δεκάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη για να τη θέσουν υπό έλεγχο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά προκλήθηκε από έκρηξη στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από την έκρηξη σκοτώθηκε ένα μέλος του πληρώματος. Η έκρηξη προκάλεσε ανάφλεξη στη δεξαμενή καυσίμων, που επεκτάθηκε γρήγορα στο μηχανοστάσιο και στη συνέχεια σε άλλα τμήματα του δεξαμενοπλοίου.  Στην περιοχή μεταφέρθηκαν πυροσβέστες απ`ολόκληρη την Σαμάρα. Κατά την προσπάθεια για κατάσβεση της πυρκαγιάς δύο πυροσβέστες υπέστησαν εγκαύματα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

    [04] Στρο: Ειναι πιθανή η επίθεση στο Ιράκ

    5/2/2003 12:52:00 μμ

    Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC ότι η πιθανότητα ανάληψης στρατιωτικής βίας εναντίον του Ιράκ , εάν δεν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις των Ηνωμένων Εθνών για τον αφοπλισμό του, είναι η 'επικρατέστερη'.

    ''Δεν μπορούσα να φαντασθώ ότι το ιρακινό καθεστώς θα ήταν τόσο ανόητο ώστε να αποφασίσει να μην σεβασθεί την απόφαση 1441'', πρόσθεσε ο Τζακ Στρο. ''Η εναντίον τους υπόθεση βασίζεται κυρίως στην κατοχή όπλων μαζικής κατστροφής.. Ακόμη και σε αυτό το τελευταίο στάδιο δεν πιστεύω ότι ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος. Δυστυχώς , η χρήση στρατιωτικής βίας για την τήρηση των απαιτήσεων του ΟΗΕ είναι πιό πιθανή, αλλά υπάρχει ακόμη μία σαφής επιλογή για τον Σαντάμ... εάν αφοπλισθεί και συμμορφωθεί με την απόφαση 1441 του Συμβουλίου Ασφαλείας, δεν θα υπάρξει προσφυγή στη βία'', είπε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

    [05] Ο Βασσάρας στο ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ

    5/2/2003 12:49:00 μμ

    Ο Κύρος Βασσάρας του συνδέσμου διαιτητών Θεσσαλονίκης κληρώθηκε να είναι ο άρχοντας του ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α Εθνικής.

    Ο διεθνής ρέφερι κληρώθηκε ανάμεσα σε πέντε συναδέλφους του για τον κυριακάτικο αγώνα και βοηθοί του θα είναι ο Τσολακίδης του συνδέσμου Αθηνών και Σιθρίδης του συνδέσμου Θεσσαλονίκης. Παρατηρητής του αγώνα θα είναι ο Παπαπέτρου.

    [06] Ηρακλής: Ζήτησε 500 εισιτήρια

    4/2/2003 10:30:00 πμ

    Μία προπόνηση περιλάμβανε το χθεσινό πρόγραμμα για τους παίκτες του Ηρακλή εν όψει του αγώνα τους με τον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή. Στον αγώνα αυτόν δεν θα αγωνισθεί ο τιμωρημένος, Γιώργος Ξενίδης.

    Σύσκεψη έγινε το μεσημέρι στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για το παιχνίδι αυτό, καθώς ο Ηρακλής έχει ζητήσει σε πρώτη φάση 500 εισιτήρια. Τις επόμενες μέρες η ΠΑΕ σε συνεργασία με τους συνδέσμους θα αποφασίσει πόσα τελικώς θα ζητήσει.

    Η στάση του Μυτιληναίου

    Επίσης, στις 8 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένη η έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ Ηρακλής και βεβαίως ένα από τα βασικά θέματα θα είναι και το νέο Δ.Σ., όπως αυτό θα προκύψει μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Μυτιληναίου από την προεδρία.

    Ο κ. Μυτιληναίος λοιπόν θέλει να αναμίξει στην διοίκηση της ΠΑΕ και ανθρώπους προερχομένους από τον Ερασιτέχνη, ενώ και επώνυμοι άνθρωποι της ομάδας, που δεν διατηρούν θέσεις στον ΓΣ, έχουν εκφράσει την επιθυμία να υπαχθούν στο νέο διοικητικό σχήμα και να εργαστούν για την εύρυθμη λειτουργία της ΠΑΕ. Τις προηγούμενες μέρες έγινε συνάντηση του Μυτιληναίου με ανθρώπους του Ερασιτέχνη.

    [07] Εύλολη νίκη του Ηρακλή επί της ερασιτεχνικής ομάδας Μούντολφμε 6-0

    6/8/2003 11:22:00 πμ

    Περισσότερο με προπόνηση, παρά με φιλικό παιχνίδι έμοιαζε η αναμέτρηση του Ηρακλή στην Αυστρία απέναντι στην ερασιτεχνική Μούντολφ, η οποία έληξε με 6-0 υπέρ του. Πρωταγωνιστής του αγώνα για τους Θεσσαλονικείς ήταν ο Μάρτσιν Μίετσελ, ο οποίος σημείωσε τα τρία από τα έξι τους τέρματα, ενώ από ένα γκολ σημείωσαν οι Μπαχράμης, Χολφάιν και ο Ιωάννου. Στο 22ο ο Λαγός χρειάστηκε να αντικατασταθεί από τον Δρούγα, λόγω τραυματισμού, χωρίς ωστόσο, αυτός να εμπνέει λόγους ανησυχίας. Στο παιχνίδι δεν χρησιμοποιήθηκαν οι Αμπάρης, Σνάουτσνερ, Κουχάρσκι, Παντελής Καπετάνος και ο Φοφόνκα τους οποίους ο Εγκε Γκέραρντ θέλησε να ξεκουράσει, ενώ απών ήταν και ο Νίκος Μαχλάς, ο οποίος επέστρεψε σήμερα στη Θεσσαλονίκη για προσωπικές του υποθέσεις. Ο διεθνής επιθετικός θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα την Πέμπτη, όταν και θα επιστρέψει αυτή από την Αυστρία.

    Η σύνθεση του Ηρακλή

    Η σύνθεση του Ηρακλή: Κελπέκης (63ο Διλμπέρης), Κιάσσος (71ο Γεροντίδης), Κατσαμπής, Πουρσανίδης (62ο Ξενίδης), Λαγός (22ο λ.τ. Δρούγας), Νεμπεγλέρας (62ο Νατσούρας), Ιωάννου, Μουράτι, Μίετσελ (71ο Γλωσσόπουλος), Μπαχράμης (71ο Παπαζαχαρίας), Χολφάιν (46ο Κ.Καπετάνος)

    [08] Ημέρα μνήμης η σημερινή για τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης

    2/9/2003 7:41:00 μμ

    Ημέρα μνήμης η σημερινή για τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Συμπληρώθηκαν πενήντα εννέα χρόνια, απο την ημέρα που οι Γερμανοί κατακτητές σε συνεργασία με ντόπιους συνεργάτες τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ το σύνολο σχεδόν των κατοίκων του χωριού ως αντίποινα για την βοήθεια που θεώρησαν οτι προσέφεραν σε αντάρτικες ομάδες στην περιοχή. Σήμερα, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ.Χάρη Καστανίδη και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ.Κώστα Καραμανλή τελέσθηκε στον τόπο της θυσίας επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 14 March 2006 - 9:37:36 UTC