Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-09-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απαντήσεις Γιαννίτση για τους νέους αεροδιαδρόμους
  • [02] Παπαντωνίου: Αλλάζει το κλίμα υπέρ του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Εγκαίνια Κέντρου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στο Ηράκλειο Κρήτης
  • [04] Αλλάζουν τα δρομολόγια ΗΣΑΠ από Πειραιά προς Κηφισιά
  • [05] Διακοπή δίκης Μιλόσεβιτς λόγω προβλημάτων υγείας
  • [06] Διαψεύδει η Σαουδική Αραβία δημοσιεύματα για απόκτηση πυρηνικών
  • [07] Αναβλήθηκε και πάλι η δίκη του Μιλόσεβιτς λόγω της υγείας του
  • [08] Γαλλία - Γερμανία θα εκπαιδεύσουν Ιρακινούς αστυνομικούς
  • [09] Αισιοδοξία στον Ολυμπιακό λόγω της εμφάνισης με Σοσιεδάδ
  • [10] Βραβεύθηκαν οι εθελοντές των Ολυμπιακών Αγώνων
  • [11] Χωρίς Νικοπολίδη ο ΠΑΟ κόντρα στην ΑΕΚ

    [01] Απαντήσεις Γιαννίτση για τους νέους αεροδιαδρόμους

    18/9/2003 9:05:00 μμ

    Απαντήσεις στην έντονη κριτική που διατυπώθηκε σχετικά με την καθιέρωση νέων αεροδιαδρόμων, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης. "Δεν υπάρχει συνδιαχείριση του εναερίου χώρου στο FIR Αθηνών" τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός και χαρακτήρισε απαράδεκτο να προβάλλονται τέτοιοι ισχυρισμοί. Υπογράμμισε επίσης ότι δεν είναι σωστό να συνδυάζεται η βελτίωση του δικτύου στο FIR Αθηνών με την τουρκική αεροπορική δραστηριότητα, η οποία όπως είπε θα αντιμετωπίζεται και στο μέλλον με την ίδια αποφασιστικότητα.

    Ανακοίνωση υπουργείου Εξωτερικών

    Νωρίτερα, με αφορμή τις ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή για τους νέους αεροδιαδρόμους, εξέδωσε ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών.

    Όπως επισημαίνει το υπουργείο είναι εσφαλμένο να θεωρείται ότι οι αεροδιάδρομοι εμποδίζουν τη δραστηριότητα στρατιωτικών αεροσκαφών και απέτρεψαν τις παραβάσεις και παραβιάσεις των τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων.

    "Η προϊστορία της τουρκικής πολιτικής αεροπορικών προκλήσεων είναι γνωστή και καταγεγραμμένη, ώστε να μην επιτρέπεται η καλλιέργεια εντυπώσεων με τέτοια επιχειρήματα" τονίζεται χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, χαρακτηρίζεται παντελώς ανυπόστατος ο ισχυρισμός ότι παραχωρείται χώρος ασκήσεων εντός της τερματικής περιοχής του αεροδρομίου Λήμνου και μάλιστα σε απόσταση 5,6 μιλίων από την ακτή.

    Προωθούνται τα εθνικά μας συμφέροντα

    Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται επίσης ότι οι ρυθμίσεις προωθούν τα εθνικά μας συμφέροντα γιατί μεταξύ άλλων

    Καθιερώνουν αναγνωρισμένους από τον ICAO διεθνείς αεροδιαδρόμους που εξυπηρετούν τα ελληνικά νησιά, και δη του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου, όπως η Λήμνος, η Χίος και η Κάρπαθος, πράγμα στο οποίο επί δεκαετίες αντιδρούσε η Τουρκία.

    Βελτιώνουν σημαντικά την αεροπορική κυκλοφορία, μέσα στο FIR Αθηνών

    Καθιστούν δυνατή την αύξηση του όγκου της εναέριας κυκλοφορίας μέσω του FIR Αθηνών με άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση των εισπραττομένων εσόδων από τα καταβαλλόμενα τέλη.

    Τερματίζουν την επί δεκαετίες τελμάτωση της αναβάθμισης του δικτύου αεροδιαδρόμων εντός του FIR Αθηνών λόγω της τουρκικής αρνησικυρίας στις διαδικασίες ICAO.

    Με τις νέες ρυθμίσεις το FIR μας αποκτά 14 νέους διεθνείς αεροδιαδρόμους, που καθιερώθηκαν νόμιμα μέσα από πολυμερείς διαδικασίες του ICAO, με στόχο, συν τοις άλλοις, να αντιμετωπίσει η χώρα μας σωστά την αυξημένη κίνηση των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [02] Παπαντωνίου: Αλλάζει το κλίμα υπέρ του ΠΑΣΟΚ

    18/9/2003 8:30:00 μμ

    Για αλλαγή του πολιτικού κλίματος και μεταστροφή της κοινής γνώμης μίλησε απόψε ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου από τη Σητεία ολοκληρώνοντας την διήμερη επίσκεψη του στην Ανατολική Κρήτη. "Το πολιτικό κλίμα αλλάζει, υπάρχει μεταστροφή της κοινής γνώμης σχετικά με την αξιολόγηση της κυβερνητικής προσπάθειας την τετραετία που διανύουμε και την προοπτική που συνδέεται με το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών", είπε ο κ. Παπαντωνίου. Ο υπουργός Αμυνας κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Πνευματικό Κέντρο της Σητείας εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ. λέγοντας ότι το κόμμα του Κώστα Καραμανλή "συστηματικά αρνείται και εμποδίζει οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης της χώρας γιατί βασίζεται στην άρνηση και δεν έχει θέσεις".

    ''Η κυβέρνηση κάνει έργα και δεν μένει στα λόγια''

    Επίσης ο υπουργός Αμυνας αναφερόμενος στο κοινωνικό πακέτο είπε ότι δεν είναι η μόνη παροχή, αφού στην τετραετία που διανύουμε η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε ανάλογες κοινωνικές παροχές. Μάλιστα ο κ. Παπαντωνίου τόνισε πως η κυβέρνηση

    - έχει αυξήσει το αφορολόγητο όριο,

    - έχει μειώσει τη φορολογική επιβάρυνση για τους χαμηλόμισθους,

    - αύξησε το ΕΚΑΣ,

    - αύξησε τις κατώτερες συντάξεις.

    "Η ανάπτυξη και η σταθερότητα της οικονομίας δημιουργούν κοινωνικά πλεονάσματα τα οποία διαθέτουμε για την ενίσχυση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Αυτή είναι η συνειδητή και συνεπής επιλογή του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική αυτή έχει συνέχεια και προοπτική", είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννος Παπαντωνίου.

    Τέλος ο υπουργός έκανε εκτενή αναφορά στα επιτεύγματα, όπως τα χαρακτήρισε της οικονομίας και πρόσθεσε: "Το ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας άλλαξε τη διοικητική συγκρότηση του κράτους, σταθεροποίησε την οικονομία, σταμάτησε την ύφεση και οδήγησε τη χώρα στον ψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη. Ορόσημο στην προσπάθεια αυτή υπήρξε η ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση της Ευρώπης, τον Ιούλιο του 2000. Ήταν μια μακρά και συστηματική προσπάθεια, για την οποία έφερα την κεντρική ευθύνη για οκτώ ολόκληρα χρόνια και η οποία κατέληξε με την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

    [03] Εγκαίνια Κέντρου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στο Ηράκλειο Κρήτης

    18/9/2003 11:42:00 μμ

    Tο Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΚΕΤΑ) Κρήτης, στο Ηράκλειο, εγκαινίασε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, παρουσία των τοπικών Αρχών και του επιχειρηματικού κόσμου. Το ΚΕΤΑ αποτελεί συμβουλευτικό όργανο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που στόχο έχει την παροχή εξατομικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης σε τομείς επιχειρηματικών λειτουργιών, ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς τους. Το ΚΕΤΑ Κρήτης είναι το πρώτο που εγκαινιάζεται πανελλαδικά και η κεντρική δομή του βρίσκεται στο Ηράκλειο ενώ υπάρχουν παραρτήματα σε όλους τους νομούς της Κρήτης. Ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε το ΚΕΤΑ ως πυραμίδα υποστήριξης των επενδύσεων που προσφέρει δυνατότητες ώστε οι επενδύσεις να γίνονται πιο εύκολα.

    Εργαλείο μας η Χάρτα Σύγκλισης

    Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με θέμα "Ανάπτυξη: Η στρατηγική επιλογή για την κατάκτηση της ανταγωνιστικότητας και της σύγκλισης" ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι φιλοδοξούμε να αναδείξουμε το Ηράκλειο και την Κρήτη, γενικότερα, σε πόλο ενδογενούς ανάπτυξης και καινοτομίας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη νέα εθνική στρατηγική ανάπτυξης έως το 2010.

    Όπως είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος η Χάρτα Σύγκλισης σε αυτή την προσπάθεια θα είναι το βασικό εργαλείο ενώ σε ένα μήνα θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση και η πρόταση περιφερειακής σύγκλισης.

    Ακόμη ο υπουργός ανέφερε ότι "κεντρικός στόχος της στρατηγικής μας είναι η εδραίωση μιας βιώσιμης ανάπτυξης με αύξηση του εισοδήματος, πραγματική σύγκλιση με το μέσο όρο στην ΕΕ".

    Μίλησε επίσης για την αναγκαιότητα απελευθέρωσης των αγορών την ανάγκη προϊόντων ποιότητας και την ανάγκη αναβάθμισης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Θέλουμε, είπε, τη συνεργασία των επιχειρήσεων. Αν οι επιχειρήσεις μας δεν συνεργαστούν με τα ευρωπαϊκά δίκτυα θα μείνουμε πίσω.

    Τέλος έκανε εκτενείς αναφορές στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης και τις περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης.

    [04] Αλλάζουν τα δρομολόγια ΗΣΑΠ από Πειραιά προς Κηφισιά

    18/9/2003 8:24:00 μμ

    Αλλαγή στα δρομολόγια του Ηλεκτρικού που κατευθύνονται από Πειραιά προς Κηφισιά, λόγω των έργων ανάπλασης στη μεσαία αποβάθρα στο τμήμα της ανόδου του σταθμού Ταύρος, από την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου Όπως ανακοινώθηκε από τον ΗΣΑΠ, οι συρμοί από Πειραιά με κατεύθυνση προς Κηφισιά θα διέρχονται από το σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση για αποβίβαση ή επιβίβαση επιβατών. Οι επιβάτες από τον Πειραιά με προορισμό το σταθμό Ταύρου, θα αποβιβάζονται στο σταθμό Πετράλωνα για να επιστρέψουν στο σταθμό προορισμού. Επιβάτες που ταξιδεύουν από το σταθμό Ταύρο προς Κηφισιά θα επιβιβάζονται σε συρμό με κατεύθυνση τον Πειραιά και από το σταθμό Καλλιθέα θα επιστρέφουν προς Κηφισιά.

    Οι μετακινήσεις των επιβατών θα γίνονται με επικύρωση ενός εισιτηρίου από το σταθμό της πρώτης επιβίβασης.

    Στο μεταξύ την Κυριακή, πρόκειται επίσης, να δοθεί προς χρήση η αποβάθρα καθόδου προς Πειραιά του σταθμού Μαρούσι ενώ θα συνεχίζονται παράλληλα οι εργασίες για την αποπεράτωση της ανάπλασης του σταθμού.

    [05] Διακοπή δίκης Μιλόσεβιτς λόγω προβλημάτων υγείας

    18/9/2003 8:26:00 μμ

    Η δίκη του πρώην προέδρου της τότε Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη Χάγη, διακόπηκε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος, ανακοινώθηκε σήμερα. Ο Μιλόσεβιτς που πάσχει από μεγάλη υπέρταση, γρίπη και κόπωση αφότου ξεκίνησε η δίκη του τον Φεβρουάριο του 2002, προσήχθη στο ΔΠΔ με τις κατηγορίες της γενοκτονίας, των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στην Κροατία, τη Βοσνία και το Κόσοβο. Η δίκη θα διακοπεί μέχρι και την Κυριακή και την προσεχή Δευτέρα θα επαναρχίσει εάν επιτραπεί από την υγεία του κατηγορούμενου, δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΠΔ.

    [06] Διαψεύδει η Σαουδική Αραβία δημοσιεύματα για απόκτηση πυρηνικών

    18/9/2003 7:33:00 μμ

    Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, διαψεύδοντας έτσι δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, η οποία επικαλούμενη επίσημο έγγραφο που αφορά στρατηγικά θέματα. ''Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας δεν προτίθεται να αποκτήσει πυρηνικά όπλα κανενός είδους ή ατομική βόμβα'', αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας του βασιλείου στο Λονδίνο. ''Δεν έχουμε κανένα πυρηνικό πρόγραμμα σε κανένα μέρος του βασιλείου'', προστίθεται στην ανακοίνωση. Ενας διπλωμάτης που σχετίζεται με την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ στη Βιέννη ότι η ΙΑΕΑ δεν έχει καμία πληροφορία σχετικά με τέτοιου είδους προθέσεις της Σαουδικής Αραβίας. Παράλληλα άλλοι διπλωμάτες σχολίαζαν ότι είναι εντελώς απίθανο για μια χώρα να επιτρέψει τέτοιου είδους σχέδια -αν υπάρχουν- να διαρρεύσουν σε μια εφημερίδα.

    Η ''Guardian'' παρουσιάζει στρατιωτικό έγγραφο

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, που δεν αποκαλύπτει τις πηγές της, μια στρατηγική εισήγηση που μελετάται ''από τα υψηλότερα κλιμάκια του Ριάντ'' προβάλλει τρεις επιλογές: την απόκτηση αποτρεπτικών πυρηνικών όπλων, τη διατήρηση ή την ένταξη της χώρας σε μια συμμαχία με μια πυρηνική δύναμη που θα προσφέρει την προστασία της ή την προσπάθεια επίτευξης μιας περιφερειακής συμφωνίας για τη μείωση των πυρηνικών όπλων σε όλη τη Μέση Ανατολή.

    Η ''Guardian'' σημειώνει ότι αγνοεί εάν η Σαουδική Αραβία έχει ήδη επιλέξει κάποια από τις τρεις προτάσεις. Τονίζει όμως ότι μέχρι σήμερα η Ουάσινγκτον πίστευε ότι η Σαουδική Αραβία ήταν ικανοποιημένη με το να βρίσκεται υπό την αμερικανική ''ομπρέλα'' προστασίας.

    Ομως μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 οι σχέσεις μεταξύ Ριάντ και Ουάσινγκτον δεν είναι πια τόσο καλές όσο στο παρελθόν.

    [07] Αναβλήθηκε και πάλι η δίκη του Μιλόσεβιτς λόγω της υγείας του

    18/9/2003 8:04:00 μμ

    Η δίκη του πρώην προέδρου της τότε Γιουγκοσλασβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη Χάγη, διακόπηκε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος. Ο Μιλόσεβιτς που πάσχει από μεγάλη υπέρταση, γρίππη και κόπωση αφότου ξεκίνησε η δίκη του τον Φεβρουάριο του 2002, προσήχθη στο ΔΠΔ με τις κατηγορίες της γενοκτονίας, των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στην Κροατία, τη Βοσνία και το Κόσοβο. Η δίκη θα διακοπεί μέχρι και την Κυριακή και την προσεχή Δευτέρα θα επαναρχίσει εάν επιτραπεί από την υγεία του κατηγορούμενου, δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΠΔ.

    [08] Γαλλία - Γερμανία θα εκπαιδεύσουν Ιρακινούς αστυνομικούς

    18/9/2003 8:00:00 μμ

    Την πρόθεση της Γαλλίας να εκπαιδεύσει Ιρακινούς στρατιώτες και αστυνομικούς, εξέφρασε ο Ζακ Σιράκ, υπό την προϋπόθεση ότι η Γερμανία θα πράξει ανάλογα. Αυτό ανακοίνωσε νωρίτερα την Πέμπτη ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ μετά από συνάντηση με τον Γκέρχαρντ Σρέντερ. ''Αν ο καγκελάριος επιβεβαιώσει τη θέση αυτή, η Γαλλία θα πάρει την ίδια θέση" τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, κάλεσε την αμερικανο βρετανική συμμαχία να μεταβιβάσει το ταχύτερο δυνατό την εξουσία στους Ιρακινούς, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για θέμα που πρέπει να λυθεί σε μήνες και όχι σε χρόνια. Διευκρίνισε επίσης ότι η μεταβίβαση της εξουσίας στις κυβερνητικές αρχές θα πρέπει να γίνει υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ.

    [09] Αισιοδοξία στον Ολυμπιακό λόγω της εμφάνισης με Σοσιεδάδ

    Πηγή: ΑΠΕ 18/9/2003 10:59:00 μμ

    Με ανάμικτα συναισθήματα επέστρεψε από την Ισπανία ο Ολυμπιακός. Η αποστολή των ερυθρολεύκων έφτασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αθήνα και ξεκινάει αμέσως την προετοιμασία για τον αγώνα με τον Πανηλειακό την Κυριακή στο Αλκαζάρ της Λάρισας. Η πολύ καλή εμφάνιση του στη χώρα των Βάσκων αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Ειδικά η άμυνα, αχίλλειος πτέρνα στα προηγούμενα εκτός έδρας ματς, με την προσθήκη του Καρεμπέ σε ρόλο λίμπερο και με εξαίρεση τη φάση του πέναλτι, άγγιξε το άριστα. Η έμπνευση του Ολεγκ Προτάσοφ να βάλει στη θέση του λίμπερο τον Καρεμπέ αποδείχθηκε πολύ καλή, καθώς μετά τον αγώνα με την Προοδευτική, όπου έγινε για πρώτη φορά το πείραμα, ο Γάλλος απέδωσε το ίδιο και καλύτερα σε ένα παιχνίδι με υψηλές απαιτήσεις.

    Καρεμπέ: Να κοιτάξουμε μπροστά

    Η Σοσιεδάδ είναι φύσει επιθετική ομάδα και μάλιστα από το 60ο λεπτό και έπειτα έπαιξε με τρεις φορ, ωστόσο, με εξαίρεση το πέναλτι, δεν κατάφερε να μπει με αξιώσεις στην περιοχή των πρωταθλητών και να απειλήσει.

    Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Ουκρανού τεχνικού μετά το ματς, όπου ουσιαστικά προανήγγειλε την χρησιμοποίηση του Καρεμπέ ως λίμπερο στον επόμενο αγώνα με την Γιουβέντους και την καθιέρωσή του εκεί σε ματς υψηλών απαιτήσεων.

    Χαρακτηριστική είναι επίσης η αναφορά της εφημερίδας "As" που παρομοιάζει τον πολύπειρο άσο Kαρεμπέ με τον Μπεκενμπάουερ!

    Ο ίδιος ο Καρεμπέ δήλωσε από την πλευρά του: "Δεν έχει σημασία η δική μου απόδοση γιατί χάσαμε το παιχνίδι. Εγώ θα παίζω όπου μου πει ο προπονητής μου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είμαι πολύ στεναχωρημένος από την ήττα. Χάσαμε από ένα πέναλτι, που δεν ήταν. Εγώ είδα ότι δεν τον ακούμπησε. Φτάσαμε τόσο κοντά αλλά δεν πήραμε το αποτέλεσμα. Να κοιτάξουμε μπροστά, στενοχώρια υπάρχει, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εδώ".

    [10] Βραβεύθηκαν οι εθελοντές των Ολυμπιακών Αγώνων

    Πηγή: ΑΠΕ 18/9/2003 10:59:00 μμ

    Τους εθελοντές που έκλεψαν την παράσταση στα test event του Αυγούστου, βράβευσε σήμερα η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. O αριθμός των υποψηφίων εθελοντών έχει ξεπεράσει τις 110.000, βελτιώνοντας κατά πολύ τα αντίστοιχα δεδομένα του Σίδνευ. Οι Αυστραλοί βασίστηκαν συνολικά σε 75.000 υποψήφιους εθελοντές και από αυτούς διαπίστευσαν συνολικά 45.500. H κα. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη έκανε ξεχωριστή μνεία στην περίπτωση ενός εθελοντή του Mπιτς Bόλεϊ που ερχόταν καθημερινά από την Καλαμάτα και μιας γυναίκας σε προχωρημένη εγκυμοσύνη που δεν έλειψε ούτε μια μέρα από τη διοργάνωση της Ιστιοπλοΐας.

    ''Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς εθελοντές δεν γίνονται''

    Η πρόεδρος της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της οργανωτικής επιτροπής, δήλωσε: "Η δική σας ενθουσιώδης ανταπόκριση στη σημερινή μας εκδήλωση, αποδεικνύει έμπρακτα την αφοσίωσή σας στον κοινό μας στόχο: Να διοργανώσουμε μαγικούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004! Και πιστέψτε με, Αγώνες χωρίς εθελοντές δεν γίνονται".

    [11] Χωρίς Νικοπολίδη ο ΠΑΟ κόντρα στην ΑΕΚ

    Πηγή: ΑΠΕ 18/9/2003 10:50:00 μμ

    Λες και ο διασυρμός από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήταν αρκετός, οι φόβοι του τεχνικού και του ιατρικού τιμ του Παναθηναϊκού επιβεβαιώθηκαν και ο τραυματισμός του Αντώνη Νικοπολίδη είναι αρκετά σοβαρός. Η διάγνωση του Νίκου Τζουρούδη είναι μερική ρήξη προσαγωγού και μερική ρήξη ραπτικού μυός στο δεξί άκρο. Με πιο απλά λόγια, θλάση. Ετσι ο τερματοφύλακας του "τριφυλλιού" αλλά και της εθνικής ομάδας σίγουρα θα απουσιάσει από τον Κυριακάτικο αγώνα με την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 4ης ημέρας του ελληνικού πρωταθλήματος. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο παίκτης δύσκολα θα προλάβει και τον αγώνα με τους Ρέιντζερς της Γλασκώβης την 1η Οκτωβρίου για την 2η ημέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντως, λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα για τον κρίσιμο αγώνα της εθνικής με την Βόρεια Ιρλανδία, στις 11 Οκτωβρίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 18 September 2003 - 20:55:00 UTC