Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-09-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόπειρα δολοφονίας κατά επιχειρηματία
  • [02] Παραίτηση Παναγιωτακόπουλου από τις Επιτροπές ΠΑΣΟΚ
  • [03] Επιστολή Χριστόδουλου σε Βαρθολομαίο για εκτόνωση της κρίσης
  • [04] Το Αφγανιστάν επικύρωσε τη Συνθήκη απαγόρευσης χημικών όπλων
  • [05] Δριμεία επίθεση της οικογένειας Κέλι κατά κυβέρνησης Μπλερ
  • [06] Αιματηρή επίθεση κοντά στη Βαγδάτη-Επτά νεκροί
  • [07] Νέα αποχώρηση προσωπικού του ΟΗΕ από το Ιράκ
  • [08] Επί τάπητος τα οικονομικά των Ολυμπιακών Αγώνων
  • [09] Θετικά σχόλια για την πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας
  • [10] Αφαίρεση βαθμών από τον Αρη λόγω οφειλών

    [01] Απόπειρα δολοφονίας κατά επιχειρηματία

    25/9/2003 10:01:00 μμ

    Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό ο εφοπλιστής Νικόλαος Μαζαράκης, 59 ετών, που δέχθηκε επίθεση από δύο άγνωστους στις 9.15 το βράδυ της Πέμπτης, στην είσοδο του γκαράζ του σπιτιού του στην οδό Γορτυνίας 6 στην Ανοιξη. Ο Μαζαράκης μόλις είχε γυρίσει στο σπίτι του και είχε σταθμεύσει το υπ' αριθμόν ΖΥΚ 6258 Ι.Χ. αυτοκίνητό του, μάρκας Μερσεντές, στο γκαράζ, όταν οι δύο άγνωστοι που είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι πλησίασαν και ο ένας τον πυροβόλησε με πιστόλι δύο φορές. Οι δράστες φορούσαν κράνη μοτοσικλέτας και αμέσως μετά την επίθεση επιβιβάστηκαν στο δίκυκλο που είχαν μαζί τους και εξαφανίστηκαν. Ο 59χρονος εφοπλιστής δέχθηκε μία σφαίρα στο λαιμό που του προξένησε διαμπερές τραύμα.

    Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

    Η σύζυγός του επιχειρηματία και άλλοι συγγενείς του, που άκουσαν τους πυροβολισμούς βγήκαν έξω και βλέποντας τον Μαζαράκη αιμόφυρτο κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο και την Αστυνομία.

    Ο Μαζαράκης είχε τις αισθήσεις του όταν έφτασαν οι αστυνομικοί και το ασθενοφόρο, αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση και διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου εισήχθη στο χειρουργείο.

    Στον τόπο της επίθεσης βρέθηκε ένας κάλυκας από το όπλο των δραστών.

    Οι αξιωματικοί της ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση εξετάζουν ως πιθανότερο κίνητρο της απόπειρας δολοφονίας τις προσωπικές διαφορές του 59χρονου εφοπλιστή με κάποια άλλα άτομα, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν και οποιαδήποτε άλλη εκδοχή.

    Επίσης θεωρούν πολύ πιθανό οι δράστες να ήταν πληρωμένοι και στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν από τον τρόπο δράσης.

    Οι αστυνομικοί αναμένουν την κατάθεση του τραυματία που πιστεύουν ότι ίσως να ρίξει φως στην υπόθεση.

    [02] Παραίτηση Παναγιωτακόπουλου από τις Επιτροπές ΠΑΣΟΚ

    Πηγή: ΑΠΕ 25/9/2003 9:57:00 μμ

    Προσκόμματα στην ομαλή λειτουργία των Επιτροπών για τις οργανωτικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ και την επιλογή υποψηφίων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, δημιουργεί η παραίτηση από αυτές, του μέλους του ΕΓ Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ο οποίος ανήκει στη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση (από τους επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας). Ο κ. Παναγιωτακόπουλος υπέβαλε την παραίτηση του με επιστολή προς τον πρόεδρο του Κινήματος και τον γραμματέα της ΚΕ, ύστερα από έντονη διαφωνία που είχε με τον κ. Χρυσοχοΐδη, σχετικά με τον ρόλο της Αννας Διαμαντοπούλου στην πρώτη Επιτροπή.

    Παρασκήνιο

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σε πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο κ. Παναγιωτακόπουλος εξέθεσε τους λόγους της αντίρρησής του για τον ρόλο που αναλαμβάνει στο κόμμα η κοινοτική Επίτροπος, θεωρώντας ότι πρόκειται για εφαρμογή "άνωθεν εντολής".

    Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το ΕΓ, στην τελευταία συνεδρίασή του, της ανέθεσε ρόλο εισηγήτριας, όχι όμως και συντονίστριας, όπως, κατά τη γνώμη του, έχει γίνει.

    [03] Επιστολή Χριστόδουλου σε Βαρθολομαίο για εκτόνωση της κρίσης

    Πηγή: ΑΠΕ 25/9/2003 9:22:00 μμ

    Το πρώτο βήμα για την εκτόνωση της κρίσης στις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ο οποίος απέστειλε επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ζητώντας συνάντηση μαζί του για να συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τις δύο Εκκλησίες. Μεταξύ άλλων, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρει στην επιστολή του ότι είναι απαράδεκτο τα προβλήματα των Εκκλησιών να γίνονται θέμα στα ΜΜΕ, και οι διαφορές των εκκλησιαστικών ανδρών να γίνονται ''θέατρο ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Ζητάει επίσης, να ορίσει ο ίδιος ο κ. Βαρθολομαίος την ημερομηνία και τον τόπο της συνάντησής τους, που όπως όλα δείχνουν, δεν αποκλείεται να γίνει μέσα στον Οκτώβριο.

    [04] Το Αφγανιστάν επικύρωσε τη Συνθήκη απαγόρευσης χημικών όπλων

    25/9/2003 9:29:00 μμ

    Το Αφγανιστάν αποφάσισε να επικυρώσει τη συνθήκη πλήρους απαγόρευσης των πυρηνικών δοκιμών (CTBT), ανακοινώθηκε στη Βιένη από τον αρμόδιο οργανισμό. ''Το Αφγανιστάν υπέγραψε και επικύρωσε τη συνθήκη στις 24 Σεπτεμβρίου, και έτσι έγινε η 105η χώρα στον κόσμο που έχει επικυρώσει τη συνθήκη αυτή'', αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο αριθμός των χωρών που έχουν υπογράψει τη συνθήκη είναι 169, διευκρινίζεται από τον οργανισμό, που επισημαίνει ότι από τις 169 χώρες μόνο οι 105 μέχρι στιγμής έχουν εκτός από υπογράψει και επικυρώσει τη συνθήκη.

    Η CTBT, που απαγορεύει κάθε πυρηνική δοκιμή για στρατιωτικούς λόγους, θα πρέπει να επικυρωθεί από 44 χώρες που διαθέτουν πυρηνικά, για να τεθεί σε ισχύ.

    Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει και επικυρώσει τη συνθήκη μόνο 32 χώρες με πυρηνικά, και μόνο τρεις από τις πέντε μεγάλες πυρηνικές χώρες (Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία).

    Οι ΗΠΑ έχουν υπογράψει αλλά αρνούνται να επικυρώσουν την CTBT με το αιτιολογικό ότι προβλέπει επισκέψεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

    Το Ιράν, το Ισραήλ, η Κολομβία, η Αίγυπτος, η Ινδονησία, η Λ.Δ. Κονγκό και το Βιετνάμ έχουν επίσης υπογράψει αλλά όχι επικυρώσει τη συνθήκη. Η Ινδία, το Πακιστάν και η Βόρεια Κορέα δεν έχουν καν υπογράψει την CTBT.

    [05] Δριμεία επίθεση της οικογένειας Κέλι κατά κυβέρνησης Μπλερ

    25/9/2003 8:14:00 μμ

    Ο Ντέιβιντ Κέλι

    Έντονη επίθεση δέχθηκε η βρετανική κυβέρνηση από την οικογένεια του Ντέιβιντ Κέλι, κατά την τελευταία ημέρα της έρευνας, από την οποία, όπως έδειξε πρόσφατη σφυγμομέτρηση, έχει ζημιωθεί σοβαρά η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στον πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ. Η οικογένεια του Κέλι, κατηγόρησε τη βρετανική κυβέρνηση για κυνική μεταχείριση του Κέλι ως ενός πιονιού στη μάχη της με το BBC και φωτογράφισε τον υπουργό Αμυνας Τζεφ Χουν ως ψεύτη και υποκριτή.

    Χάτον: ''Κανείς δεν θα χαίρει ασυλίας''

    Ο λόρδος Χάτον

    Ο Τζέρεμι Γκόμπερτζ, σύμβουλος στην έρευνα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιζητούσε την έκθεση του Κέλι ως πηγή του δημοσιεύματος του BBC σε μια προσπάθεια να αναιρέσει την κατηγορία ότι ''διόγκωσε'' την επιχειρηματολογία για τον πόλεμο στο Ιράκ.

    Η στρατηγική αυτή ''ήταν μια κυνική κατάχρηση της εξουσίας και αξίζει τη μεγαλύτερη δυνατή καταδίκη'', πρόσθεσε ο Γκόμπερτζ.

    Παράλληλα, χαρακτήρισε υποκρισία τις επίμονες αρνήσεις της κυβέρνησης, ότι επεδίωξε να εκμεταλλευτεί το όνομα του Κέλι, επικρίνοντας ιδιαίτερα τον Βρετανό υπουργό Αμυνας. Ο Τζεφ Χουν, ο οποίος έχει καταθέσει ότι μέριμνά του ήταν να προστατεύσει τον Κέλι, είχε στην πραγματικότητα υποστηρίξει σθεναρά τις προσπάθειες για την έκθεση του επιστήμονα, είπε ο Γκόμπερτζ. ''Οι αρνήσεις του υπουργού για την στρατηγική της κυβέρνησης ήταν ψευδείς'', τόνισε.

    Ο δικηγόρος της κυβέρνησης Τζόναθαν Σάμπσιον αρνήθηκε τις κατηγορίες, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έκανε ούτε επιδόθηκε ποτέ σε μια εκστρατεία κατά του BBC, ούτε οποιοσδήποτε από τους υπουργούς ή αξιωματούχους της''.

    Ο δικαστής Χάτον έχει δηλώσει ότι κανείς δεν θα χαίρει ασυλίας στην κριτική που θα ασκεί στην τελική του έκθεση, η οποία θα εκφράζει αμφιβολίες για την αιτιολογία του Μπλερ για τον πόλεμο στο Ιράκ, θα αμφισβητεί τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποίησε η κυβέρνηση τον Κέλι και για τον τρόπο που το BBC κάλυψε την ιστορία.

    Η έκθεση του Χάτον δεν αναμένεται νωρίτερα από το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο.

    [06] Αιματηρή επίθεση κοντά στη Βαγδάτη-Επτά νεκροί

    Πηγή: ΑΠΕ 25/9/2003 11:40:00 μμ

    Φώτο αρχείου

    Επτά Ιρακινοί πολίτες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης από βλήμα όλμου που έπεσε στην πλατεία μιας λαϊκής συνοικίας της πόλης Μπαακούμπα, 60 χλμ βορειανατολικά της Βαγδάτης. Σύμφωνα με την Αστυνομία το βλήμα όλμου εξερράγη στις 20.10 ώρα Ελλάδας στην πλατεία που ήταν γεμάτη κόσμο. Το σημείο από το οποίο εκτοξεύτηκε το βλήμα δεν έχει μέχρι στιγμής εντοπιστεί.

    Σε ένα πολυσύχναστο σημείο

    Φώτο αρχείου

    Το γενικό νοσοκομείο της Μπαακούμπα δέχτηκε τους επτά νεκρούς καθώς και επτά τραυματίες, ανάμεσα τους και ένα παιδί 12 ετών, ενώ οι άλλοι έξι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ντιάλα.

    Το αιματηρό επεισόδιο έγινε στην πλατεία Αλ Μπουρουκάλα, στο κέντρο της Μπαακούμπα που είναι γεμάτη με καταστήματα και λαϊκές καφετέριες.

    [07] Νέα αποχώρηση προσωπικού του ΟΗΕ από το Ιράκ

    25/9/2003 9:25:00 μμ

    Εντολή για την αποχώρηση μέρους του προσωπικού του ΟΗΕ από το Ιράκ έδωσε την Πέμπτη, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Κόφι Ανάν, απόφαση που λαμβάνεται μετά τη βομβιστική επίθεση που έγινε την Δευτέρα κατά του γενικού επιτελείου του ΟΗΕ στην Βαγδάτη. "Δεν πρόκειται για απομάκρυνση όλου του προσωπικού, απλώς είναι μια νέα μείωσή του", εκτίμησε ο εκπρόσωπός του Φρεντ Εκχαρντ, σε συνέντευξη τύπου. Οπως τόνισε ο εκπρόσωπος, "ο Κόφι Ανάν μετά από σύσταση του συντονιστή του για την ασφάλεια, εδωσε την εντολή για την προσωρινή ανάπτυξη του διεθνούς προσωπικού του ΟΗΕ" έξω από το Ιράκ.

    Ο ΟΗΕ διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην περιοχή, αναφέρει η Ουάσινγκτον

    Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα σημειώθηκε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο ξενοδοχείο "Canal", όπου εδρεύει το γενικό επιτελείο του ΟΗΕ στην ιρακινή πρωτεύουσα και η οποία στοίχισε τη ζωή σε έναν από τους φρουρούς ασφαλείας. Μια προηγούμενη βομβιστική επίθεση είχε στοιχίσει τη ζωή σε 22 ανθρώπους.

    Τα Ηνωμένα Εθνη πριν από τις 19 Αυγούστου είχαν στο Ιράκ προσωπικό 600 ατόμων, όμως μετά την πρώτη βομβιστική επίθεση το προσωπικό μειώθηκε σε 105 άτομα, και με την απόφαση του κ. Ανάν θα αποχωρήσουν άλλα 19 άτομα.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκοτ Μακλίλαν μετά την ανακοίνωση του ΟΗΕ, υπογράμμισε ότι ο Οργανισμός εξακολουθεί να έχει ένα ζωτικό ρόλο να διαδραματίσει στο Ιράκ παρά την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών να αποσύρουν ένα μέρος του προσωπικού τους από τη χώρα αυτή μετά τις δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

    ''Κατανοούμε βεβαίως τις ανησυχίες τους και τους λόγους τους για μια μείωση του προσωπικού, όμως εξακολουθούν να έχουν ζωτικό ρόλο και εμείς επιθυμούμε να συνεχίσουν να παίζουν αυτόν τον ζωτικό ρόλο''.

    [08] Επί τάπητος τα οικονομικά των Ολυμπιακών Αγώνων

    25/9/2003 11:09:00 μμ

    Τα 4,6 δισ. ευρώ (1,5 τρις δραχμ.) της κρατικής συμμετοχής στην Ολυμπιακή προετοιμασία παραμένουν το όριο και ο στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το πέρας της σύσκεψης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το βράδυ της Παρασκευής. Στη σύσκεψη τέθηκε επί τάπητος η εναρμόνιση του Ολυμπιακού Προϋπολογισμού με τον αντίστοιχο κρατικό που πρόκειται να κατατεθεί ως προσχέδιο στην Βουλή. Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψουν ''απόλυτα δικαιολογημένες και εύλογες ανάγκες'' οι οποίες θα απαιτούν ένα πολύ μικρό ποσοστό αύξησης των δαπανών, της τάξεως του 5-10%.

    Ενδεχόμενο για αποκλίσεις πολύ μικρές

    "Εμείς θέλουμε και ελπίζω να παραμείνουμε στα 4,6 δις ευρώ, αλλά αν προκύψει κάποια ανάγκη υποδομής ασφάλειας ή κάτι ανάλογο, θα το εντάξουμε στον προϋπολογισμό, αλλά αυτά θα είναι αποκλίσεις πολύ μικρές της τάξεως του 5-10%, δεν μπορεί να είναι παραπάνω, η λογική είναι αυτή και η πολιτική απόφαση είναι αυτή'' δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

    Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις ο υπουργός ανέφερε ότι ''εμείς ασχολούμαστε με τον προϋπολογισμό της Ολυμπιακής προετοιμασίας όπως τον διαχειρίζεται το Κράτος, ενώ ο προϋπολογισμός της Ολυμπιακής Επιτροπής είναι ο προϋπολογισμός μιας ανώνυμης εταιρείας ο οποίος έχει την δική του λογική και είναι ισοσκελισμένος''.

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διευκρίνισε, ακόμα μια φορά, ότι ''όσες κατασκευές ή προμήθειες έχουν μετα-ολυμπιακή αξία και χρησιμότητα βαραίνουν το Κράτος, ενώ όσα γίνονται μόνο για τις ανάγκες των Αγώνων καλύπτονται από την Ολυμπιακή Επιτροπή''.

    Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση των έργων και η επιτυχία των Αγώνων

    ''Βασική παράμετρος του κρατικού προϋπολογισμού για το επόμενο έτος είναι οι χρηματοδοτήσεις των Ολυμπιακών έργων'', δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, επισημαίνοντας ότι ''στόχος της σύσκεψης ήταν να δούμε και να καταλήξουμε σε πάρα πολλές περιπτώσεις στο πώς θα διασφαλιστούν όλοι οι απαραίτητοι πόροι έτσι ώστε μαζί με τις κατάλληλες οικονομίες που πρέπει να γίνουν να είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση των έργων και η ομαλή εκτέλεση των Ολυμπιακών υποδομών για να έχουμε επιτυχημένους Αγώνες το 2004''.

    Στη σύσκεψη, εκτός των κκ. Βενιζέλου και Χριστοδουλάκη, έλαβαν επίσης μέρος ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Φαρμάκης, ο υφυπουργός Οικονομίας, Χρήστος Πάχτας, ο υφυπουργός Τύπου, Τηλέμαχος Χυτήρης, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νάσος Αλευράς και ο γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων, Κώστας Καρτάλης.

    [09] Θετικά σχόλια για την πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας

    25/9/2003 6:37:00 μμ

    Τα συμπεράσματα από την επιτυχή διεξαγωγή των διοργανώσεων του Αυγούστου, καθώς και συνολικότερα την πορεία προόδου της Ολυμπιακής προετοιμασίας παρουσίασε την Πέμπτη, ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ η πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004. Η κ. Αγγελοπούλου, μεταξύ άλλων, παρουσίασε στα μέλη της Επιτροπής την πορεία προόδου, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην ασφάλεια των αγώνων, την οποία χαρακτήρισε υψηλή προτεραιότητα, καθώς και στο πρόγραμμα του εθελοντισμού. Ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Ντένις Οσβαλντ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του από την παρουσίαση, ενώ αναφερόμενος στις αθλητικές διοργανώσεις είπε ότι ήταν πολύ πετυχημένες.

    Ρογκ: ''Η Αθήνα θα διοργανώσει εξαιρετικούς Αγώνες''

    Ακόμη, ο Ντένις Οσβαλντ χαρακτήρισε πολύ καλές τις σχέσεις και την συνεργασία ανάμεσα στην "ΑΘΗΝΑ 2004" και την κυβέρνηση, ενώ σε μια έμμεση αυτοκριτική αναφορά του στα δυσμενή σχόλια που προκάλεσε στην Αθήνα η επίμαχη συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, είπε ότι δεν είχε σκοπό να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα με την κυβέρνηση και πως αποδόθηκαν φράσεις του από τα γερμανικά στα ελληνικά, που αντιλαμβάνεται, ότι μπορεί να εκλήφθησαν -"να ακούστηκαν" όπως είπε- ως κριτική του και μάλιστα πριν από τις εκλογές.

    Απόλυτα ικανοποιημένος, εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, για την πορεία των έργων, τα test events, αλλά και την παρουσίαση. Απευθυνόμενος προς την κ. Αγγελοπούλου και τα στελέχη της διοίκησης είπε: "Σήμερα σας προσφέραμε πολλά 'δώρα' με τα πολλά θετικά που ακούσατε. Συγχαρητήρια. Είμαστε στο πλευρό σας. Τώρα πια είμαστε βέβαιοι, ότι η Αθήνα θα διοργανώσει εξαιρετικούς Αγώνες".

    Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η τοποθέτηση του Ιταλού "αθάνατου", Οτάβιο Τσινκουάντα, ο οποίος κάλεσε την ηγεσία της ΔΟΕ να στηρίξει αποφασιστικά την εικόνα των Ολυμπιακών Αγώνων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Αλλο έξι χρόνια πριν, άλλο ένα χρόνο πριν από τους Αγώνες. Είναι καιρός η ΔΟΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες και να στηρίξει την θετική εικόνα της Αθήνας και της Ελλάδας στη διεθνή και ελληνική κοινή γνώμη ενόψει των Αγώνων". Τοποθέτηση, η οποία εμμέσως πλην σαφώς είχε να κάνει και με τις κατά καιρούς αρνητικές δηλώσεις "αθανάτων" για τη διοργάνωση της Αθήνας.

    Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2004 χαρακτήρισε πολύ θετικές τις εντυπώσεις των μελών της ΔΟΕ για την πορεία της προετοιμασίας της Αθήνας, ενώ επεσήμανε ότι επιταχύνονται οι ρυθμοί για την ολοκλήρωση των ολυμπιακών έργων.

    "Οι διοργανώσεις του Αυγούστου απέδειξαν την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της ΑΘΗΝΑ 2004, της ΟΠΕ και όλων των άλλων εμπλεκόμενων φορέων, αποδεικνύοντας πόσο σημαντική παράμετρος είναι ο καλός συντονισμός για την επιτυχία των Αγώνων. Έχουμε την πίστη όλο και πιο πολύ ότι η Αθήνα θα διεξάγει ιστορικούς, άρτια οργανωμένους και αξέχαστους Ολυμπιακούς Αγώνες", τόνισε η κ. Αγγελοπούλου.

    Απαντώντας σ' ερώτηση σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΑΘΗΝΑ 2004, τόνισε ότι "ο προϋπολογισμός μας δεν πρόκειται να αλλάξει. Με αυτόν θα κάνουμε τους Αγώνες. Δεν θα γίνει υπέρβαση ούτε κατά ένα ευρώ".

    [10] Αφαίρεση βαθμών από τον Αρη λόγω οφειλών

    25/9/2003 10:02:00 μμ

    Την αφαίρεση τριών βαθμών για κάθε παιχνίδι από το ξεκίνημα της χρονιάς από την ποδοσφαιρική ομάδα του Αρη αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία συνεδρίασε την Πέμπτη. Η απόφαση ελήφθη λόγω των οφειλών της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ προς τον Αγγελο Χαριστέα, ο οποίος δεν έχει δεχτεί τον διακανονισμό που του έχει προτείνει η διοίκηση του Αρη. Για να τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση αυτή, θα πρέπει να εγκριθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ.

    Εάν εξοφληθεί το χρέος η απόφαση δεν θα εφαρμοστεί

    Πρόκειται για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και στο θέμα υποβιβασμού της Παναχαϊκής, τον οποίο δεν ενέκρινε ο αθλητικός δικαστής. Θα πρέπει να τονιστεί ότι, σε περίπτωση που το χρέος προς τον Χαριστέα εξοφληθεί ως την εκδίκαση της υπόθεσης, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η απόφαση δεν θα εφαρμοστεί.

    Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κωνσταντίνος Παπαλάκης, ζήτησε ολιγοήμερη αναβολή, μετά από αίτημα του παίκτη της Βέρντερ για ακρόαση. Η πρόταση αυτή όμως απορρίφθηκε από τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής.

    Επίσης, η ΕΕΑ αποφάσισε να χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α2 κατηγορία μπάσκετ στο ΤΑΚ Παλαιού Φαλήρου, ενώ αναβλήθηκε η λήψη απόφασης για τους συνδέσμους φιλάθλων, λόγω μη ολοκλήρωσης του ελέγχου των προσκομισθέντων στοιχείων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 25 September 2003 - 20:53:54 UTC