Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-10-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις Χρυσοχοΐδη για δημοσκοπήσεις
  • [02] Περιοδεία Κωνσταντόπουλου στην Καρδίτσα
  • [03] Τεταμένες σχέσεις στην Ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας
  • [04] Υπό έλεγχο η φωτιά σε εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη
  • [05] Στην λίστα τρομοκρατίας των ΗΠΑ η 17Ν και οι Επαναστατικοί Πυρήνες
  • [06] Εξαρθρώθηκε σπείρα αρχαιοκαπήλων
  • [07] Μείωση των αμυντικών δαπανών προωθεί το υπ. Αμυνας
  • [08] Κυπριακό: Υπέρ του σχεδίου Ανάν ο Πάουελ
  • [09] Αρνήθηκε ο Τ. Παπαδόπουλος πρόσκληση
  • [10] Δυσφορεί και η Ε.Ε. για το τείχος στη Δ. Όχθη
  • [11] Γαλλία: Πυρκαγιά σε φάρμα - 25 τραυματίες
  • [12] Έκρηξη σκοτώνει δύο Καναδούς σην Καμπούλ
  • [13] Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση Μπους το Ιράκ
  • [14] Τέσσερεις μήνες εκτός ο Κυργιάκος-Την Παρασκευή η επέμβαση
  • [15] Ικανοποίηση για την διεύρυνση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας
  • [16] Τελευταίο αντίο στο Θεμιστοκλή Σχίζα
  • [17] Ξένοι δημοσιογράφοι στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις
  • [18] Το μετάλλιο της πόλης της Καρδίτσας στον Θ. Αγγελόπουλο

    [01] Δηλώσεις Χρυσοχοΐδη για δημοσκοπήσεις

    2/10/2003 11:28:00 μμ

    Προτεραιότητα για την κυβέρνηση δεν είναι οι δημοσκοπήσεις αλλά η ολοκλήρωση του έργου της. Αυτό επεσήμανε από τα Ιωάννινα που βρίσκεται για επαφές με κομματικά στελέχη της Ηπείρου, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. "Οι δημοσκόποι και οι στατιστικοί κάνουν τη δουλειά τους και εμείς θα πράξουμε το δικό μας έργο" είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στις οργανωτικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι στόχο έχουν την ενίσχυση της οργανωμένης βάσης του κόμματος.

    Επικίνδυνη η εξαγγελία της ΝΔ για επανίδρυση του κράτους

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης παραδέχθηκε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες.

    Χαρακτήρισε επικίνδυνη την εξαγγελία της ΝΔ ''επανίδρυση του κράτους'', ενώ ερωτηθείς σχετικά με το τι καινούριο φέρνει σε ένα κόμμα ένας νέος Γραμματέας δήλωσε ότι οι αλλαγές δεν είναι θέμα προσώπων.

    ''Δεν είναι προσωπικό ζήτημα αν φέρνω εγώ κάτι νέο, ή όχι. Εκείνο που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να υπηρετήσουμε το ΠΑΣΟΚ, της νέας εποχής" είπε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη Νοεμβρίου και τόνισε ότι τα κριτήρια επιλογής δεν είναι άλλα από την κοινωνική αποδοχή.

    [02] Περιοδεία Κωνσταντόπουλου στην Καρδίτσα

    2/10/2003 10:18:00 μμ

    Σε τρεις βασικούς άξονες στήριξε την κεντρική του ομιλία το βράδυ της Πέμπτης πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στο νομό Καρδίτσας από το πρωί. Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στις εξελίξεις του αγροτικού κλάδου με βάση τις προτάσεις της Επιτροπής της ΕΕ για τα βασικά αγροτικά προϊόντα της περιοχής, μίλησε για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ στις προτάσεις της ΕΕ για τα κύρια αγροτικά προϊόντα επισήμανε πως ''αν οι προτάσεις εφαρμοστούν θα οδηγήσουν σε δραματική μείωση του αγροτικού εισοδήματος και της παραγωγής με απρόβλεπτες συνέπειες για την απασχόληση, την βιομηχανία και τη ζωή στην ύπαιθρο, αφού χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν και να εγκαταλείψουν τα χωριά τους'', προσθέτοντας: ''Η κυβέρνηση οφείλει έστω και την τελευταία στιγμή να εγκαταλείψει την τακτική του εξωραϊσμού της αναθεωρημένης ΚΑΠ και να επιδιώξει να περισώσει ότι είναι δυνατόν. Ο ΣΥΝ στο μέτρο των δυνάμεών του, θα σταθεί σταθερά δίπλα στους αγωνιζόμενους αγρότες''.

    Οξύτατη επίθεση κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ στη συνέχεια μίλησε και για την κυβερνητική πολιτική, λέγοντας πως το κεντρικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του κ. Σημίτη και το οποίο δεν μπορεί να ξεπεράσει είναι η αποκοπή της από τα πλατειά λαϊκά στρώματα, η αποκοπή της από τις προοδευτικές κοινωνικές κατακτήσεις και ελευθερίες'', για να διευκρινίσει: ''Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια προώθησαν με εξαιρετική συνέπεια, όλες τις βασικές κατευθύνσεις των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Εχει εγκαταλείψει κάθε ιδέα ανακατανομής εισοδημάτων, κοινωνικής προστασίας και δικαιοσύνης χάριν του ανταγωνισμού. Όλη η εισοδηματική, φορολογική και κοινωνική πολιτική αποδεικνύει ότι η λογική της ανακατανομής δεν υπάρχει''.

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος μίλησε και για τις συνέπειες που βιώνουν, λόγω της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής του, τα πλατειά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέροντας: ''Σύμφωνα με τις μελέτες του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ την τελευταία δεκαετία οι κατώτατοι μισθοί μειώθηκαν κατά 5,29%. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα βιώνουν και τα έχουν συνειδητοποιήσει σήμερα πλατιά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και εδώ βρίσκεται η αφετηρία της έντονης κοινωνικής δυσαρέσκειας''.

    Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΝ δεν παρέλειψε να τονίσει και τους στόχους του κόμματος: ''Εμείς, από τις θέσεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας θα αγωνιστούμε για μια Ελλάδα διαφορετική, χωρίς τις σημερινές εκρηκτικές ανισότητες και αδικίες, χωρίς τις σημερινές κραυγαλέες εκπτώσεις και προκλητικές διακρίσεις''.

    [03] Τεταμένες σχέσεις στην Ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας

    Πηγή: ΑΠΕ 2/10/2003 10:11:00 μμ

    Στον απόηχο των αντεγκλήσεων της Τετάρτης συνεδρίασε για 2η ημέρα η σύνοδος της Ιεραρχίας. Το ζήτημα που όξυνε τα πνεύματα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, αφορούσε τις απαξιωτικές, όπως υποστηρίχθηκε εκφράσεις που χρησιμοποιούνται πολλές φορές από δημοσιογράφους ή επικοινωνιολόγους για αρχιερείς, αλλά και για τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο. Κάποια στιγμή μάλιστα οι τόνοι ανέβηκαν αρκετά για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος μεταξύ Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και Μητροπολίτη Ζακύνθου. ''Κάτσε κάτω'' φέρεται πως είπε σε έντονο ύφος ο Αρχιεπίσκοπος στον κ. Χρυσόστομο που έπαιρνε συνεχώς το λόγο .''Αν θέλετε να με βγάλετε έξω. Αυτά να τα πείτε στον διάκο σας'', απάντησε σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Ζακύνθου για να δεχθεί εκ νέου τη σκληρή απάντηση του Προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας. ''Δεν θα σε βγάλω έξω, για να σου κάνω την χάρη και να σε κάνω ηρωα''.

    Διάσταση απόψεων

    Με πνεύμα ειλικρίνειας σχολιάστηκαν τα όσα διαδραματίστηκαν στην Ιεραρχία απο τον Μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιο, ο οποίος εξήγησε πως και οι επίσκοποι έχουν ενίοτε ανθρώπινες αδυναμίες. Ο κ. Ευστάθιος έσπευσε πάντως να διευκρινίσει πως λίγα λεπτά μετά τον έντονο διάλογο επικράτησε πνεύμα αγάπης κι ενότητας κι όλη η ένταση ξεχάστηκε.

    Την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος εξερχόμενος απο την Μονή Πετράκη, δήλωνε πως η Εκκλησία της Ελλάδος οφείλει να στείλει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τον κατάλογο των υποψήφιων για την πλήρωση των Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης και Ελευθερουπόλεως, προς έγκριση, όπως δηλαδή ζήτησε ο κ. Βαρθολομαίος. Συμπλήρωσε μάλιστα πως η Εκκλησία της Ελλάδος οφείλει να σέβεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και τις πράξεις που διέπουν τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών, όπως είναι και η Πράξη του 1928 που καθορίζει το καθεστώς που επικρατεί στις λεγόμενες Νέες Χώρες. Τις Μητροπόλεις δηλαδή της Βορείου Ελλάδος, της Θράκης και του Ανατολικού Αιγαίου, που παραχωρήθηκαν διοικητικά στην Ελλαδική Εκκλησία.

    Καραμανλής - Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης

    Στο μεταξύ συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή είχε ο διευθυντής του γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ελλάδα, Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης. Ο κ. Ιωάννης, παρέδωσε στον κ. Καραμανλή επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη, στην οποία γίνεται εκτενής αναφορά στα θέματα που απασχολούν τις δύο Εκκλησίες, αλλά και στις θέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το ζήτημα των Νέων Χωρών. Για σοβαρή κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες, κάνει λόγο στην επιστολή που παρέδωσε στον πρόεδρο της ΝΔ ο μητροπολίτης Περγάμου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην περίπτωση που η Εκκλησία της Ελλάδος προβεί σε μονομερή μεταβολή των κανόνων που καθορίζουν τα των μητροπόλεων των νέων χωρών. Ο κ. Βαρθολομαίος σημειώνει ότι οι επαρχίες των νέων χωρών δεν αποτελούν κανονικό έδαφος της Εκκλησίας της Ελλάδας αλλά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Επισημαίνει ακόμη ότι δεν ζητεί τίποτε άλλο παρά τα όσα έχουν θεσπιστεί κανονικά μεταξύ των δύο Εκκλησιών και κάθε άλλη ερμηνεία των ενεργειών του περί δήθεν επεμβάσεως στα της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι σκόπιμη και συκοφαντική παραπληροφόρηση.

    Κατά την έξοδό του ο Μητροπολίτης Περγάμου δήλωσε πως ο Παναγιότατος αποδέχεται την πρόσκληση που του έγινε απο τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για συνάντηση κι όπως όλα δείχνουν το ραντεβού δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί μετά τις 20 Οκτωβρίου σε σημείο που θα ορίσουν απο κοινού οι δύο Προκαθήμενοι.

    Πάντως το βασικό θέμα που τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίασης της Ιεραρχίας ήταν το θέμα της ευθανασίας, μετά απο εισήγηση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαου. Η ευθανασία χαρακτηρίστηκε απο τους Μητροπολίτες ως υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Οι Ιεράρχες πάντως ξεκαθάρισαν πως οι επίσκοποι έχουν την ευχέρεια να τελούν ή όχι εξόδιο ακολουθία μελετώντας ξεχωριστά την κάθε περίπτωση πιστού που επιλέγει να αντιμετωπίσει τις ανίατες ασθένειες με ευθανασία.

    [04] Υπό έλεγχο η φωτιά σε εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη

    Πηγή: ΑΠΕ 2/10/2003 9:43:00 μμ

    Μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Πέμπτης σε εργοστάσιο πλαστικών το οποίο βρίσκεται στην Συμμαχική οδό του Ωραιοκάστρου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς η οποία έχει καταστρέψει ολοσχερώς τις αποθήκες της εταιρείας ΛΑΜΑΠΛΑΣΤ.

    Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

    Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 7 μ.μ. σε χώρο όπου φυλάσσονται εύφλεκτα εμπορεύματα όπως πλαστικά και χημικές ύλες με αποτέλεσμα να επεκταθεί γρήγορα. Εξαιτίας μάλιστα της καύσης των συγκεκριμένων υλικών, πυκνοί καπνοί κάλυψαν την περιοχή και σχηματίσθηκε τοξικό νέφος.

    Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής αποτελούμενη από 60 άνδρες και 25 οχήματα έσπευσε στο σημείο και μετά από σκληρή μάχη με τις φλόγες κατάφερε να περιορίσει την πυρκαγιά.

    Στο εργοστάσιο, ωστόσο, παρέμειναν για αρκετές ώρες άνδρες της πυροσβεστικής για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

    [05] Στην λίστα τρομοκρατίας των ΗΠΑ η 17Ν και οι Επαναστατικοί Πυρήνες

    Πηγή: ΑΠΕ 2/10/2003 11:29:00 μμ

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε την Πέμπτη ανακοίνωση, (σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία), στην οποία υπάρχουν διεθνώς 36 οργανώσεις "τρομοκρατικές" και στις οποίες περιλαμβάνονται και πάλι οι ελληνικές οργανώσεις ''17Ν'' και ''Επαναστατικοί πυρήνες''. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ η δημοσιοποίηση αυτή έγινε καθώς στις 3 Οκτωβρίου εκπνέει η ισχύς της προηγούμενης σχετικής ανακοίνωσης.

    Οι ΗΠΑ ''δικαιούνται να δράσουν'' ενάντια στις οργανώσεις αυτές

    Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση, η αμερικανική κυβέρνηση διατηρεί την ικανότητα να δράσει ενάντια στις συγκεκριμένες οργανώσεις και καθίσταται παράνομο για άτομα που βρίσκονται εντός των ΗΠΑ να προσφέρουν υλική υποστήριξη σε αυτές, ενώ επιβάλλει σε αμερικανικές τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να παγώσουν κονδύλια, τα οποία ανήκουν στις οργανώσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο.

    Η σχετική ανακοίνωση, όπως και οι προηγούμενες, εκδίδεται μετά από συνεργασία των υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

    [06] Εξαρθρώθηκε σπείρα αρχαιοκαπήλων

    2/10/2003 11:13:00 μμ

    Σπείρα αρχαιοκαπήλων που ετοιμαζόταν να πουλήσει ένα σπάνιο αρχαιολογικό θησαυρό εξαρθρώθηκε από το τμήμα Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής στη Γλυφάδα. Οι αστυνομικοί μετά από πληροφορίες και έρευνες συνέλαβαν το μεσημέρι της Τετάρτης τρεις Ελληνες στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα χρυσό στεφάνι βελανιδιάς των Ελληνιστικών Χρόνων, μία χρυσή δανάκη των Ελληνιστικών Χρόνων, δύο χρυσά δισκόμορφα κοσμήματα με πλούσια διακόσμηση των Αρχαϊκών Χρόνων, ένα ασημένιο νόμισμα του 670 π.Χ.

    Μεγάλης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας

    Οι συλληφθέντες διαπραγματεύονταν την πώληση των παραπάνω αντικειμένων με άγνωστους αγοραστές αντί 500.000 ευρώ.

    Τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα εξετάστηκαν από αρχαιολόγο, ο οποίος δήλωσε ότι είναι μεγάλης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας και σπάνια.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Πέμπτη στον εισαγγελέα.

    [07] Μείωση των αμυντικών δαπανών προωθεί το υπ. Αμυνας

    2/10/2003 10:48:00 μμ

    Η απελευθέρωση κονδυλίων από τις αμυντικές δαπάνες με στόχο να ενισχυθεί η αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό ο Γιάννος Παπαντωνίου. Στις αλλαγές που προσανατολίζεται το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, προβλέπεται η μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 2,7 δις Ευρώ.

    Ευρύτερες αλλαγές στο στρατό

    Συνολικά το 2003 οι αμυντικές δαπάνες ανήλθαν στο ποσό των 5.872 εκατ. ευρώ (ποσοστό επί του ΑΕΠ 3,87%), ενώ το 2004 προβλέπεται να ανέλθουν στα 5.230 εκατ. ευρώ (ποσοστό επί του ΑΕΠ 3,21%).

    Η εξοικονόμηση πόρων σε απόλυτα μεγέθη είναι 738 εκατ. Ευρώ.

    Την ίδια ώρα στο ευρύτερο πλαίσιο των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, εντάσσεται και η δημιουργία 25.000 θέσεων εργασίας μέσα από το θεσμό του επαγγελματικού στρατού, καθώς επίσης και η δημιουργία άλλων 15.000 θέσεως εργασίας μέχρι το 2010 στον τομέα της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

    Στο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, των στρατευμένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων το υπουργείο πρόκειται υλοποιήσει διευρυμένο στεγαστικό πρόγραμμα για αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και επαγγελματίες οπλίτες, να αναλάβει δράσεις για την ενίσχυση των οικονομικά άπορων οπλιτών και να προχωρήσει στη δημιουργία βιβλιοθηκών, γυμναστηρίων και κέντρων Internet.

    Συνέντευξη Παπαντωνίου στο Reuters

    Στο μεταξύ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, υπογραμμίζει ότι η πολιτική αναταραχή που υπάρχει στην Τουρκία, η προοπτική πρόωρων εκλογών, λόγω των ανωμαλιών που διαπιστώθηκαν στις τελευταίες εκλογές, πλήττει την πρόοδο των σχέσεων Ελλάδας Τουρκίας.

    "Οποιαδήποτε επιπλέον πηγή αστάθειας στην Τουρκία είναι μια οπισθοδρόμηση στην κατεύθυνση της επίλυσης σημαντικών θεμάτων με την Ελλάδα" είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι στα βασικά ζητήματα δεν έχει υπάρξει πρόοδος στις σχέσεις Ελλάδος Τουρκίας. Α

    νέφερε επίσης ότι οι φιλοδοξίες της Τουρκίας για ένταξη στην Ε.Ε. θα βοηθήσουν στην επίλυση των διμερών προβλημάτων.

    "Πιστεύουμε ότι η σύνδεση που έχει γίνει ανάμεσα στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ με την επίλυση του Κυπριακού και τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο θα αναγκάσει τους τούρκους πολιτικούς να κινηθούν πιο τολμηρά" είπε χαρακτηριστικά.

    [08] Κυπριακό: Υπέρ του σχεδίου Ανάν ο Πάουελ

    2/10/2003 8:52:00 μμ

    Την αναγκαιότητα να συνεχιστούν οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού πάνω στη βάση του σχεδίου Ανάν και οι όποιες αλλαγές να προκύψουν μέσα από διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα ενδιαφερόμενα μέρη, υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κέντρο Ξένου Τύπου της Ουάσιγκτον. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πάουελ τόνισε πως συζήτησε το Κυπριακό κατά τις πρόσφατες συναντήσεις που είχε με τους ομολόγους του της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου (στην Ουάσιγκτον) και της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ (στη Νέα Υόρκη).

    ''Με πνεύμα συμφιλίωσης και από τις δύο πλευρές''

    O κ. Πάουελ πρόσθεσε μάλιστα, πως οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το σχέδιο που έχει κατατεθεί από το γ.γ. του ΟΗΕ αποτελεί καλή βάση για συνομιλίες και ελπίζουν ότι και τα δυο μέρη θα συνεχίσουν να το βλέπουν με αυτό το πνεύμα.

    Στη συνέχεια ο κ. Πάουελ ενθάρρυνε ''τις δυο πλευρές να κάνουν ό,τι μπορούν για να συνεχίσει η διαδικασία της συμφιλίωσης και να προσπαθήσουν να το πράξουν το συντομότερο δυνατό, διότι στα μέσα του 2004 θα σημειωθούν κάποιες εξελίξεις στο εσωτερικό της Ε.Ε. οι οποίες εάν δεν έχουμε πρόοδο ή επιτυχία έως τότε θα καταστήσουν πιο δύσκολη την πρόοδο και επιτυχία μετά τα μέσα του 2004''.

    [09] Αρνήθηκε ο Τ. Παπαδόπουλος πρόσκληση

    2/10/2003 7:56:00 μμ

    O κ. Τάσσος Παπαδόπουλος

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, κ. Τάσσος Παπαδόπουλος, αποφάσισε να μην παραστεί σε εκδήλωση στην οποία προσκλήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μελετών, με έδρα τις Βρυξέλλες, καθώς στην πρόσκληση που εστάλη στον κατοχικό ηγέτη για την ίδια εκδήλωση, ο Ραούφ Ντενκτάς αποκαλείται "Πρόεδρος της βόρειας Κύπρου". Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Παπαδόπουλος έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι δε θα παραστεί στην εκδήλωση αυτή, ενόψει των όσων συνέβησαν. "Είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρίσταται σε οποιεσδήποτε εκδηλώσεις, εάν γίνεται αναφορά στο Ραούφ Ντενκτάς, ως πρόεδρο της ούτω καλούμενης τουρκικής δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου". Ο κ. Χρυσοστομίδης ανέφερε εξάλλου, πως δεν γνωρίζει αν αυτός ο συγκεκριμένος οργανισμός επρόκειτο να συμμετάσχει σε μια αποστολή παρατηρητών στα κατεχόμενα για τις ψευδοεκλογές, σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο.

    [10] Δυσφορεί και η Ε.Ε. για το τείχος στη Δ. Όχθη

    2/10/2003 10:58:00 μμ

    Την έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, προκαλεί η απόφαση των Ισραηλινών, να επεκτείνουν το τείχος ασφάλειας, όπως το αποκαλούν στη Δ. Όχθη. Στη δυσφορία που εξέφρασαν η Ουάσινγκτον και τα Ηνωμένα Έθνη, έρχεται να προστεθεί και αυτή της Ε.Ε. Όπως δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Χάβιε Σολάνα, η απόφαση βλάπτει την ειρηνευτική διαδικασία και δημιουργεί ένα τετελεσμένο γεγονός. "Η λήψη της απόφασης δεν ήταν σωστή. Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να αποδεχθούμε ένα τείχος που δημιουργεί τετελεσμένες αποφάσεις για μια γη, η οποία δεν έχει χωριστεί'', δήλωσε ο Χάβιε Σολάνα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Την ίδια ώρα, με νέες απειλές, απαντά στο τείχος των Ισραηλινών, η Χαμάς.

    Ξένους παρατηρητές ζητά ο Αραφάτ

    "Το τείχος ασφαλείας δεν θα μας εμποδίσει να προχωρήσει σε επιθέσεις στο Ισραήλ" αναφέρει σε ανακοίνωση της η Χαμάς υπογραμμίζοντας ότι πολύ σύντομα η διεθνής κοινότητα θα δει το τείχος των Ισραηλινών να καταρρέει.

    Νωρίτερα, ο Γιάσερ Αραφάτ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική εφημερίδα Ισβέστια, χαρακτήρισε "ειρηνοκτόνο" και "τείχος ρατσισμού" την αποκαλούμενη από τους Ισραηλινούς γραμμή ασφάλειας στη Δ. Όχθη και κατηγόρησε το Ισραήλ για παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

    Ζήτησε επίσης από τη διεθνή κοινότητα, την αποστολή ξένων παρατηρητών για την επίβλεψη της εκεχειρίας.

    Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Παλαιστινίων διαπραγματευτών, Σαέμπ Ερεκάτ, προχώρησε ακόμα περισσότερο, κατηγορώντας το Ισραήλ, ότι μέσα από την επέκταση του τείχους προχωρά στην κλοπή εδαφών.

    ''Το τείχος, όπως οι κατοικίες των εβραϊκών οικισμών, δεν έχει ως σκοπό την ασφάλεια'' υπογράμμισε τονίζοντας ότι το Ισραήλ έχει επιλέξει συνειδητά μία πολιτική εποικισμού και διαταγών αντί της ειρήνης και των διαπραγματεύσεων.

    Την Τρίτη τα Ηνωμένα Έθνη, χαρακτήρισαν παράνομη την ανέγερση του τείχους, υπογραμμίζοντας ότι ισοδυναμεί με παράνομη προσάρτηση.

    Επιχειρήσεις ισραηλινού στρατού

    Στο μεταξύ, οκτώ Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν ελαφρά από έκρηξη στον οικισμό Ντέιρ αλ Μπάλαχ, στη λωρίδα της Γάζας, μετά από επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, που είχαν εισβάλει τα ξημερώματα κατεδαφίζοντας ένα σπίτι, με στόχο τη σύλληψη Παλαιστινίου υπόπτου για επιθέσεις στο Ισραήλ.

    Οι στρατιώτες ανακάλυψαν επίσης ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στην Ναμπλούς το οποίο και ανατίναξαν.

    [11] Γαλλία: Πυρκαγιά σε φάρμα - 25 τραυματίες

    Πηγή: ΑΠΕ 2/10/2003 9:48:00 μμ

    Φώτο αρχείου

    Εικοσιπέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 15 πυροσβέστες, τραυματίστηκαν από εκρήξεις που προκλήθηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια φάρμα στο ανατολικό τμήμα της Γαλλίας, την Παρασκευή. Μεταξύ των 15 πυροσβεστών, δύο βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και τέσσερις άλλοι είναι βαρύτατα τραυματισμένοι. Περίπου 150 πυροσβέστες και πολλά ασθενοφόρα έφτασαν στον τόπο της πυρκαγιάς όπου στη συνέχεια σημειώθηκαν αλυσιδωτές εκρήξεις.

    [12] Έκρηξη σκοτώνει δύο Καναδούς σην Καμπούλ

    2/10/2003 7:52:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Δύο Καναδοί στρατιώτες της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στην Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF) σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στη Καμπούλ την Πέμπτη το μεσημέρι. Η έκρηξη, η οποία πιθανώς οφείλεται σε νάρκη, προκλήθηκε κατά τη διέλευση ενός εκ των δύο οχημάτων περιπολίας στρατιωτών της ISAF από δρόμο της Καμπούλ. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν αρχικά 5 στρατιώτες, εκ των οποίων οι δύο υπέκυψαν στη συνέχεια στα τραύματά τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ISAF στην Καμπούλ, διοικητής Πολ Ράις. Υπεύθυνος της καναδικής κυβέρνησης, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε το θάνατο δύο καναδών στρατιωτών από έκρηξη, πληροφορία που είχε μεταδώσει νωρίτερα το καναδικό τηλεοπτικό κανάλι CBC. Είναι η πρώτη φορά που καναδοί στρατιώτες της ISAF χάνουν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν από τον Αύγουστο, όταν ο Καναδάς απέστειλε εκεί 1.900 στρατιωτικούς.

    [13] Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση Μπους το Ιράκ

    2/10/2003 9:06:00 μμ

    Διαστάσεις εφιάλτη λαμβάνει για τον πρόεδρο Μπους το θέμα του Ιράκ. Μετά το σκάνδαλο με σύμβουλο του προέδρου, που φέρεται να αποκάλυψε στον Τύπο το όνομα πράκτορος της CIA για να σωπάσει ο σύζυγος της που κατηγορούσε την κυβέρνηση για μεγαλοποίηση της απειλής του Ιράκ, αμφιβολίες για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ιράκ, φέρεται να διατυπώνει ενώπιον του αμερικανικού κογκρέσου και ο ειδικός εμπειρογνώμονας της CIA, Ντέιβιντ Κέι.

    Κρίσιμη κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών

    Η αναφορά του επικεφαλής της CIA στην αναζήτηση των όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, στα δύο σώματα του Κογκρέσου δεν θα δοθεί στην δημοσιότητα.

    Η έκθεση Κέι, στηρίζεται στον εντοπισμό εγκαταστάσεων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή των όπλων, στις αμφισβητούμενες προσπάθειες του Σαντάμ να εξοπλιστεί με πυρηνικά η χώρα του, και στο ενδεχόμενο ο έκπτωτος Πρόεδρος του Ιράκ να μπλοφάριζε για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

    Από την πλευρά της, αισιόδοξη για το περιεχόμενο της έκθεσης του Ντέιβιντ Ρέι, εμφανίσθηκε η Κοντολίζα Ράις.

    Αφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν αποκαλύπτουν πληροφορίες που διαθέτουν επειδή φοβούνται και τόνισε ότι κάθε μέρα που περνά ο Ντέιβιντ Κέι, συγκεντρώνει νέες πολύτιμες πληροφορίες.

    "Μόλις ο Ντέιβιντ Κέι, συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες θα μας δώσει μια συνολική εικόνα του οπλοστασίου του Ιράκ και του τι απέγινε", τόνισε χαρακτηριστικά.

    Η στάση της Βρετανίας

    Την ίδια ώρα, την έκθεση του ειδικού εμπειρογνώμονα της CIA, υποβάθμισε η Βρετανία με δηλώσεις τόσο του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Τζακ Στρο, όσο και του ίδιου του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ.

    "Νομίζω ότι ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει μέχρι να δει την τελική έκθεση" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τόνι Μπλερ.

    Δύσκολες στιγμές για τον Μπους

    Τα αποτελέσματα των ερευνών του Κέι δεν είναι αυτά που προσδοκούσε η κυβέρνηση Μπους, ειδικότερα τώρα που το Κογκρέσο, συζητά το αίτημα της κυβέρνησης Μπους για επιπλέον δαπάνη 600 εκατομμυρίων δολαρίων στις έρευνες για το οπλοστάσιο του Ιράκ.

    Επιπλέον, συμπίπτουν χρονικά και με τις προσπάθειες της Ουάσινγκτον να πείσει -με αναθεωρημένο σχέδιο ψηφίσματος -το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, να στείλει ειρηνευτική δύναμη στο Ιράκ, ώστε να μειώσει το κόστος της αμερικανικής αποστολής.

    [14] Τέσσερεις μήνες εκτός ο Κυργιάκος-Την Παρασκευή η επέμβαση

    Πηγή: ΑΠΕ 2/10/2003 11:15:00 μμ

    Το πρωί της Παρασκευής χειρουργείται ο Σωτήρης Κυργιάκος. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός θα υποβληθεί από τον πρόεδρο της ΠΑΕ και καθηγητή ορθοπεδικής Αργύρη Μήτσου σε επέμβαση αποκατάστασης του προσθίου χιαστού μετά την ρήξη που υπέστη στο χθεσινό παιχνίδι με τους Ρέιντζερς της Γλασκόβης. Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για απουσία περίπου τεσσάρων μηνών από τους αγωνιστικούς χώρους. Τραυματίας από το ματς με τους Ρέϊντζερς είναι ο Σίλβιο Μάριτς που υπέστη κάκωση στον αγκώνα.

    Χωρίς Σανμαρτεάν πιθανώς ο ΠΑΟ ενάντια στον Ηρακλή

    Στο μεταξύ όσον αφορά στην Κυριακάτικη αναμέτρηση στην Πολίχνη με τον Ηρακλή για την 6η ημέρα του ελληνικού πρωταθλήματος ο Γιτζάκ Σουμ θα έχει στην διάθεση του τον Αγγελο Μπασινά, ενώ για τον Λουτσιάν Σανμαρτεάν η κατάσταση δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει.

    Ο Ρουμάνος ξεκίνησε ζέσταμα στο ημίχρονο του αγώνα της Τετάρτης στη Λεωφόρο, όμως και πάλι ένιωσε ενοχλήσεις στο δικέφαλο μηριαίο και προτιμήθηκε να μην αγωνιστεί.

    Το ιατρικό τιμ της ομάδας θα τον παρακολουθήσει και την Παρασκευή θα αποφασιστεί οριστικά εάν θα είναι στην αποστολή για την Θεσσαλονίκη ή όχι.

    [15] Ικανοποίηση για την διεύρυνση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας

    Πηγή: ΑΠΕ 2/10/2003 8:00:00 μμ

    Την ικανοποίησή του για την κατάθεση σχεδίου ψηφίσματος με θέμα την Ολυμπιακή Εκεχειρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τη βεβαιότητα για την ψήφισή του εξέφρασε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ολυμπιακή Εκεχειρία, στην Λωζάννη. Η ανάδειξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας σε πρωταρχικό μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας αλλά και η καλλιέργεια και διεύρυνση της ιδέας ώστε να βρει εφαρμογή και στο απώτερο μέλλον ήταν εξάλλου το κυρίαρχο ζήτημα κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ολυμπιακή Εκεχειρία.

    ''Μια ελληνική ιδέα που έχει εξελιχθεί σε ιδέα ολόκληρου του πλανήτη''

    Ο κ. Ρογκ χαιρέτισε επίσης την πρόσφατη επικύρωση της Συνθήκης της Οττάβας (για την κατάργηση της χρήσης ναρκών κατά προσωπικού) από την Ελλάδα και την Τουρκία και έκανε λόγο για "εξαιρετική προσπάθεια από την πλευρά του έλληνα υπουργού Εσωτερικών Γιώργου Παπανδρέου".

    "Είναι πολύ εύκολο να μιλάει κανείς για εκεχειρία, είναι ωστόσο εξαιρετικά δύσκολο να έχουμε απτά αποτελέσματα. Τώρα όμως, με το ψήφισμα που θα περάσει από τον ΟΗΕ, έχουμε και τα αποτελέσματα στην πράξη", επισήμανε ο κ. Ρογκ, ο οποίος θα παραστεί σε προσεχή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας προκειμένου να προωθήσει το ψήφισμα για την Εκεχειρία, "μια ελληνική ιδέα που έχει εξελιχθεί σε ιδέα ολόκληρου του πλανήτη".

    Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε την ιδέα της άμεσης σύνδεσης της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας με την διάδοση της Ιδέας της Εκεχειρίας. "Η φλόγα θα μεταφέρει και την ιδέα της εκεχειρίας στις εμπόλεμες περιοχές από όπου θα περάσει", τόνισε χαρακτηριστικά.

    Και στα σχολεία η Ολυμπιακή Εκεχειρία

    Aπό την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου, αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ολυμπιακή Εκεχειρία, επισήμανε ότι "από μια γενική ιδέα έχουμε πλέον δημιουργήσει ένα διεθνές κέντρο με ευρεία αποδοχή από προσωπικότητες του πνεύματος, της πολιτικής και των τεχνών, με σοβαρές πιθανότητες να αναδειχθεί σε εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο στα χέρια όσων επιθυμούν να προωθήσουν την ειρήνη στον κόσμο".

    Ο διευθυντής του Κέντρου για την Ολυμπιακή Εκεχειρία πρέσβης εκ προσωπικοτήτων Σταύρος Λαμπρινίδης αναφέρθηκε διεξοδικά στις πρωτοβουλίες οι οποίες θα αναληφθούν το προσεχές διάστημα, μεταξύ των οποίων και η έκδοση σχολικού εγχειριδίου για την Ολυμπιακή Εκεχειρία. Το βιβλίο, το οποίο έχει ήδη μεταφραστεί σε επτά γλώσσες, θα διανεμηθεί σε σχολεία σε ολόκληρο τον κόσμο, αρχίζοντας από τις απομακρυσμένες εμπόλεμες περιοχές. Εντός του 2004 δε θα ολοκληρωθεί και η συγγραφή επιστημονικού βιβλίου, με θέμα την χρήση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας ως εναλλακτικού εργαλείου στην προσπάθεια διαχείρισης κρίσεων.

    [16] Τελευταίο αντίο στο Θεμιστοκλή Σχίζα

    2/10/2003 8:53:00 μμ

    Πέθανε μετά από σύντομη ασθένεια και κηδεύτηκε την Πέμπτη ο Θεμιστοκλής Σχίζας, που είχε διατελέσει διευθυντής του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών- θέση που κατείχε μέχρι το θάνατό του- και διευθυντικό στέλεχος στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο Θεμιστοκλής Σχίζας είχε μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό. Διακρινόταν για την προσήλωσή του στο καθήκον, για το ήθος του, την ακεραιότητα του και τον ανθρωπισμό του. Ακούραστος εργάτης του αθλητισμού, εργαζόταν με πάθος και εμμονή στη χρηστή διοίκηση.

    Μεγάλη απώλεια

    Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών εκφράζει τη θλίψη όλων των Ολυμπιονικών και των αθλητών για τον αδόκητο θάνατο του Θεμιστοκλή Σχίζα.

    Την κηδεία του παρακολούθησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Παναγιώτης Φασούλας, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και πολλοί Ολυμπιονίκες.

    [17] Ξένοι δημοσιογράφοι στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις

    2/10/2003 8:01:00 μμ

    Ο κ. Σπύρος Καπράλος

    Περισσότεροι από 70 δημοσιογράφοι, από αρκετές χώρες του κόσμου, επισκέφθηκαν σήμερα τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου, του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου και του Ολυμπιακού Χωριού και ενημερώθηκαν από τον Σπύρο Καπράλο για την πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας. Παρόντες στην ενημερωτική επίσκεψη ήταν δημοσιογράφοι από τις Η.Π.Α, τη Μ. Βρετανία, την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Αυστρία και άλλες χώρες.

    ''Θα παρουσιάσουμε μοναδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες''

    Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΑΘΗΝΑ 2004, κ. Καπράλος, μιλώντας στους εκπροσώπους των ξένων ΜΜΕ, επεσήμανε, μεταξύ άλλων τα εξής: "Η ΑΘΗΝΑ 2004, ακολουθώντας πιστά τα χρονοδιαγράμματα, προετοιμάζεται για να παρουσιάσει μοναδικούς, ιστορικούς και αξιομνημόνευτους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα έργα αισθητικής αναβάθμισης και ενοποίησης του ΟΑΚΑ και όλα τα άλλα Ολυμπιακά έργα θα είναι έτοιμα έγκαιρα. Η Ελληνική κυβέρνηση μας διαβεβαίωσε - και οι εμπειρογνώμονες της ΔΟΕ το πιστοποίησαν πριν από λίγες ημέρες στη Λωζάννη - ότι το χρονοδιάγραμμα των έργων ακολουθείται χωρίς παρεκκλίσεις".

    [18] Το μετάλλιο της πόλης της Καρδίτσας στον Θ. Αγγελόπουλο

    2/10/2003 11:27:00 μμ

    Φώτο αρχείου

    Το αργυρούν μετάλλιο της πόλης απένειμε ο δήμαρχος Καρδίτσας Χρήστος Τέγος στον μεγάλο και διεθνούς φήμης Ελληνα σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο σε εκδήλωση που έγινε στο δημοτικό κινηματοθέατρο την Πέμπτη το βράδυ. Στην εκδήλωση, στην οποία παρέστη και ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, προβλήθηκαν και δύο ντοκιμαντέρ. Το ένα για την ταινία ''Ο θίασος'', καθώς γυρίσματα είχαν γίνει στην Καρδίτσα το 1975 και το άλλο, γενικά για το έργο του σκηνοθέτη από τον Χάρη Παπαδόπουλο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 2 October 2003 - 20:56:28 UTC