Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-10-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία για ίδρυση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επιχειρήσεων
  • [02] Επεισόδια στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας
  • [03] Πρεμιέρα πρωταθλήματος Μπάσκετ της Α1
  • [04] Ισοπαλία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη στην Τούμπα
  • [05] Εξοστρακίζεται το κάπνισμα από τις ιρλανδέζικες παμπ;

    [01] Συμφωνία για ίδρυση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επιχειρήσεων

    4/10/2003 8:24:00 μμ

    Στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Ευρωπαϊκού Κέντρου Επιχειρήσεων για τις επιχειρήσεις, που θα αναλαμβάνει η ευρωπαϊκή δύναμη ταχείας αντίδρασης, μετά από συνεννόηση στο πλαίσιο των γενικότερων συμμαχιών της ΕΕ, κατέληξαν οι υπουργοί Αμυνας των 15 κατά την διήμερη άτυπη Σύνοδό τους που ολοκληρώθηκε το Σάββατο στη Ρώμη. Ο σχεδιασμός ανατέθηκε σε ομάδα εργασίας την οποία θα αποτελούν εμπειρογνώμονες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Οπως είπε ο κ. Παπαντωνίου οι πέντε αυτές χώρες θα αποτελούν τον κύριο βραχίονα για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη της σχετικής πρωτοβουλίας. Στην ομάδα διευκρίνισε δεν μετέχουν όλες οι χώρες και κυρίως τα νέα μέλη καθώς δεν έχουν τις σχετικές δυνατότητες.

    Επίσης ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις αναφορικά με τις σχέσεις του ευρωπαϊκού κέντρου με το αντίστοιχο του ΝΑΤΟ.

    Οι υπουργοί Αμυνας της ΕΕ αποδέχθηκαν επίσης πρωτοβουλία της Σουηδίας και της Ελλάδας για ενσωμάτωση των ρυθμίσεων του ΟΗΕ για την προστασία της γυναίκας στη λειτουργία της ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας. Η ειδική απόφαση θα ληφθεί το Νοέμβριο σε επίσημη σύνοδο των υπουργών Αμυνας στις Βρυξέλλες.

    Επίσης οι υπουργοί Αμυνας της ΕΕ συμφώνησαν ότι στόχος της Ενωσης θα πρέπει να είναι η ανάληψη της ειρηνευτικής αποστολής στη Βοσνία από το ΝΑΤΟ στα μέσα του 2004, χρονοδιάγραμμα το οποίο είχαν απορρίψει νωρίτερα οι ΗΠΑ ως πολύ βιαστικό.

    Τέλος, ο κ. Παπαντωνίου γνωστοποίησε ότι έλαβε τη διαβεβαίωση από το Γερμανό ομόλογό του -κατά τη μεταξύ τους συνάντηση- ότι το πρόγραμμα ναυπήγησης των τεσσάρων υποβρυχίων από τα ναυπηγεία της HDW θα υλοποιηθεί πλήρως και δεν θα επηρεαστεί από την πρόθεση του βασικού μετόχου (Banc one) να πουλήσει τα ναυπηγεία.

    [02] Επεισόδια στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας

    4/10/2003 9:35:00 μμ

    Το δικό τους μαχητικό παρών έδωσαν το Σάββατο, περισσότεροι από 100.000 διαδηλωτές που κατέκλυσαν τους δρόμους της Ρώμης, γύρω από το χώρο, όπου διεξαγόταν η Διακυβερνητική Διάσκεψη των ηγετών της ΕΕ. Από τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν δεν έλειψαν τα σοβαρά επεισόδια, παρά τη γιγαντιαία κινητοποίηση των ιταλικών αρχών. Αρχικά μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν κατά τού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με έναν πρωτότυπο καταιγισμό από χαρτί τουαλέτας κατά των αστυνομικών. Στη συνέχεια, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πολιόρκησαν τον χώρο της διάσκεψης και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας.

    Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της παγκοσμιοποίησης έλαβαν μέρος στις δύο μεγάλες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων και των ευρωπαϊκών κινημάτων κατά της παγκοσμιοποίησης.

    Ωστόσο, δεν ήταν λίγες οι φορές που διαδηλωτές και άντρες των δυνάμεων ασφαλείας συγκρούστηκαν σώμα με σώμα, καθώς οι πρώτοι με κράνη και αυτοσχέδιες ασπίδες επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

    Η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει ήδη δεκάδες συλλήψεις, ενώ σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες.

    Το πρωί, σημειώθηκαν επεισόδια όταν ομάδα περίπου 50 διαδηλωτών, που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με μαντίλια, έσπασε τις βιτρίνες μερικών καταστημάτων σε νότια περιοχή της Ρώμης. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 24 ανθρώπους, την ώρα που αυτοί έτρεχαν για να φύγουν από την περιοχή όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια.

    Στο κέντρο της Ρώμης, άλλοι 300 διαδηλωτές πέταξαν ρολά χαρτιού υγείας στην έδρα της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, φωνάζοντας σαρκαστικά συνθήματα.

    Συνολικά περίπου 7.000 αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί, ενώ την ίδια ώρα, αεροσκάφη τύπου AWACS και ελικόπτερα έλεγχαν την εναέρια κυκλοφορία.

    Να σημειώσουμε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται στο προάστειο EUR, το οποίο είχε οικοδομήσει ο Μπενίτι Μουσουλίνι, το 1942 για τη Διεθνή Έκθεση Ρώμης.

    Για την ιστορία, η έκθεση αυτή, δεν έγινε ποτέ, λόγω του Β' παγκοσμίου πολέμου.

    Η Ιταλία, ήθελε αρχικά να φιλοξενήσει τη Διακυβερνητική στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πάρκο Βίλα Μποργκέζε στην καρδιά της ιταλικής πρωτεύουσας.

    Φοβούμενη όμως η ιταλική προεδρία τις μελανές στιγμές της Γένοβα, το 2001, επέλεξε, τελικά, το Παλάτι των Συνεδρίων ως χώρο για τη διεξαγωγή της Συνόδου.

    [03] Πρεμιέρα πρωταθλήματος Μπάσκετ της Α1

    4/10/2003 10:20:00 μμ

    Ο Ηρακλής δεν επέτρεψε στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα επικρατώντας σήμερα στο Ιβανώφειο με 77-70.

    Στο μεταξύ, με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών του μπάσκετ ο ΠΑΟΚ, αφού στην πρεμιέρα επικράτησε με 79-73 του Ηρακλείου στο Λίντο.

    Με πλουραλισμό στην επίθεση ο Ολυμπιακός σταμάτησε το αήττητο σερί του Απόλλωνα Πατρών και πήρε τους δύο βαθμούς στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος φτάνοντας δύσκολα πάντως στη νίκη με 75-65 μπροστά σε 2.500 φιλάθλους του στο κλειστό του Κορυδαλλού.

    Ντέρμπι στα λόγια έμεινε η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Αρη στο κλειστό των Ανω Λιοσίων, αφού μέσα στις τέσσερις γραμμές η "Ενωση" έφθασε χωρίς να ιδρώσει σε κανένα σημείο του αγώνα σε άνετη νίκη 92-76 επί της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Το Περιστέρι πέρασε νικηφόρα από το κλειστό της Νέας Σμύρνης επικρατώντας του Πανιωνίου με 67-62 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

    Ηρακλής-Παναθηναϊκός

    Ο "Γηραιός" προηγήθηκε με 40-30 στο ημίχρονο, αλλά οι παίκτες του Ομπράντοβιτς και συγκεκριμένα οι Χατζηβρέττας, Λάκοβιτς και Μπατίστ, αντέδρασαν στην τρίτη περίοδο, κάλυψαν τη διαφορά και προηγήθηκαν με 55-54 χάρη σε εύστοχο σουτ τριών πόντων.

    Με δύο βολές του Παυλίδη ο Ηρακλής βρέθηκε να προηγείται με έναν μόλις πόντο 58-57 με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

    Στη συνέχεια, όμως ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε νευρικός, άστοχος και με βεβιασμένες επιλογές επέτρεψε στον Ηρακλή να επαναλάβει ό,τι και στην μεταξύ τους αναμέτρηση στον δεύτερο γύρο πέρυσι μέσα στο Ιβανώφειο.

    Αρχικά, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξέφυγε με 65-59, για να φθάσει και στο +9 με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο να δείχνει το δρόμο, 71-62 και στον εναπομείναντα χρόνο απλά κατάφερε να μειώσει στους -7, 77-70.

    Τα δεκάλεπτα: 21-21, 40-30, 58-57, 77-70

    Οι συνθέσεις:

    ΗΡΑΚΛΗΣ (Λευτέρης Κακιούσης): Μπάκναλ 7, Μιλόσεβιτς, Καλαιτζίδης, Ηλιάδης 15, Σφέικος, Αποστολίδης 4, Παυλίδης 18, Ψωμάς-Λυμπάρης, Διαμαντίδης 9, Παπαδόπουλος 18, Κούβελας 6

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 13, Καλαϊτζής, Παπανικολάου 3, Λάκοβιτς 14, Μπατίστ 19, Χατζηβρέττας 16, Μίντλετον 2, Τσαρτσαρής, Σάκοτα, Τζόουνς 3

    Ηράκλειο-ΠΑΟΚ

    Νικηφόρο πέρασμα από το Ηράκλειο πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ με 79-73 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

    Αν και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 24-15 στο 10' και 28-17 λίγο αργότερα με σερί 16-4 και κορυφαίο τον Ρόνι Φιλντς, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 33-32 για πρώτη φορά και στο 27' είχε καταφέρει να οικοδομήσει διαφορά 9 πόντων, 49-40.

    Ο Βασιλειάδης ανέλαβε τα ηνία στο σκοράρισμα στη συνέχεια και οδήγησε εκ του ασφαλούς τον Δικέφαλο του Βορρά σε προβάδισμα 75-68, 1.40'' προ της λήξης.

    Δύο άστοχα τρίποντα του Τέιλορ και του Αγγελάκη και η ευστοχία από τη γραμμή του φάουλ των Μουλαομέροβιτς και Βασιλειάδη διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα υπέρ του συλλόγου της Θεσσαλονίκης.

    Τα δεκάλεπτα: 24-15, 36-37, 52-58, 73-79

    Οι συνθέσεις:

    ΗΡΑΚΛΕΙΟ(Γιώργος Μακράκης): Τέιλορ 15 (1), Μίλισιτς 13 (1), Μπατής 9 (1), Πέττας 3, Αγγελάκης 2, Τσιριγωτάκης 3 (1), Μπάτσικ 14, Λάτοβιτς 5 (1)

    ΠΑΟΚ (Μπάνε Πρέλιεβιτς): Μουλαομέροβιτς 16 (1), Παντελειάδης 2, Βασιλειάδης 18 (3), Βασιλόπουλος 11 (1), Φιλντς 13 (1), Γιούρκοβιτς 12 (1), Οκούνσκι 5, Ραντόγεβιτς 2

    Ολυμπιακός-Απόλλωνας Πατρών

    Με πλουραλισμό στην επίθεση ο Ολυμπιακός σταμάτησε το αήττητο σερί του Απόλλωνα Πατρών και πήρε τους δύο βαθμούς στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος φτάνοντας δύσκολα πάντως στη νίκη με 75-65 μπροστά σε 2.500 φιλάθλους του στο κλειστό του Κορυδαλλού.

    Στο επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Μπόρις Γκόρενς αναδείχτηκε σε πρώτο σκόρερ με 15 πόντους. Σε απόδοση τον ακολούθησε ο Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς με 13π.

    Ο Ντάντε Τζόουνς (18π.) ήταν μία ακόμη φορά ο κορυφαίος του Απόλλωνα Π. που απέδειξε πως ο αποκλεισμός των Παναθηναϊκού και Ιωνικού Ν.Φ. από το Κύπελλο δεν ήταν απλές συμπτώσεις.

    Οι παίκτες του Σλόμπονταν Σούμποτιτς προηγήθηκαν με 7-0, αλλά ο συνήθης ύποπτος Ντάντε Τζόουνς και ο Σέρβος σέντερ Ράτκο Βάρντα έφεραν την ομάδα τους στους -4, 11-15. Παρά τις λύσεις στην επίθεση από Διαμαντόπουλο και Χαρίση, ο Ολυμπιακός "αισθανόταν την ανάσα" των Πατρινών μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, 25-23 υπέρ των "ερυθρολεύκων".

    Ντέρμπι ήταν η αναμέτρηση και στη δεύτερη περίοδο... Το σύνολο του Ντάρκο Ρούσο κοίταζε κατάματα τον Ολυμπιακό σε όλο το διάστημα της δεύτερης περιόδου -χωρίς μάλιστα να έχει σε καλή ημέρα τον Τζαμίλ Τόμας (1π. στο ημίχρονο).

    Με 14 πόντους από τον Τζόουνς, 8 του Γεωργαλή και 6 του Βάρντα, η ομάδα της Πάτρας ακολουθούσε από απόσταση τεσσάρων πόντων, 41-37 στο 20'.

    Το σκηνικό δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο, αφού αν και ο Σούμποτιτς είδε με ικανοποίηση τον Μπόρις Γκόρενς να αυξάνει από 8 σε 14 τους προσωπικούς του πόντους, ο Ρούσο έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση, όταν επήλθε η αφύπνιση του Τόμας.

    Ο Αμερικανός σημείωσε 7 πόντους στην τρίτη περίοδο που έληξε 56-50 υπέρ των γηπεδούχων. Ωθούμενος από τη συμπαράσταση του κόσμου του, αλλά και τις πολλές επιλογές εν αντιθέσει με τον Απόλλωνα, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που επέβαλε τον ρυθμό της στην τέταρτη περίοδο.

    Με σερί 5-0, το 62-59 έγινε 67-59 (+8) και με τρίποντο του Βαγγέλη Σκλάβου, η ομάδα του Πειραιά ξέφυγε με 75-62. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε απο τα 6.25 επίσης ο Ράτκο Βάρντα, 75-65.

    Τα δεκάλεπτα: 25-23, 41-37, 56-50, 75-65

    Οι συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σλόμπονταν Σούμποτιτς): Γιούρακ 8, Χαρίσης Χ. 7, Γκόρενς 15, Μιλισάβλιεβιτς 13, Γιαννουζάκος, Λιαδέλλης 3, Τόμιτς 2, Σκλάβος 11, Χαρίσης Κ. 3, Μπάγκαριτς 4, Διαμαντόπουλος 9

    ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Ντάρκο Ρούσο): Μπάρλος, Αργυρόπουλος 4, Γεωργαλής 10, Κικίλιας 4, Μοσχοβίτης 2, Τόμας 10, Τζόουνς 18, Μαρμαρινός 3, Βάρντα 14

    ΑΕΚ-Αρης

    Ντέρμπι στα λόγια έμεινε η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Αρη στο κλειστό των Ανω Λιοσίων, αφού μέσα στις τέσσερις γραμμές η "Ενωση" έφθασε χωρίς να ιδρώσει σε κανένα σημείο του αγώνα σε άνετη νίκη 92-76 επί της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

    Ταπούτος και Τζένκινς σημείωσαν από 21 πόντους, ενώ ο Μπέιλι Τόμπι με 17 ήταν ο κορυφαίος του Αρη.

    Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη πραγματοποίησαν ένα δυνατό ξεκίνημα και με οδηγό τον Χρήστο Ταπούτο προηγήθηκαν με 14-8 και 20-12 στο 10'.

    Με τον Αντι Νίκιλα να συμμετέχει λιγότερο από τέσσερα λεπτά στο πρώτο μέρος και τον Ράιν Στακ να μην γίνεται αποδέκτης της μπάλας εξαιτίας της πολύ σκληρής άμυνας των γηπεδούχων, ο Αρης ζητούσε να βρει λύσεις από την περιφέρεια, οι οποίες δεν βρέθηκαν, όμως ποτέ.

    Μόνος διασωθείς ο Φέοντορ Λικχολίτοφ, ο οποίος μετρούσε 11 πόντους στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου (43-34 υπέρ της ΑΕΚ το ημίχρονο).

    Στο β' μέρος, η ΑΕΚ αποδείχτηκε σαρωτική, έχοντας κύριους εκφραστές στην επίθεση, τον ασταμάτητο Χρήστο Ταπούτο και τον εκπληκτικό Χόρας Τζένκινς. Ο Λόλις βοήθησε σημαντικά στον τομέα των ριμπάουντ με αποτέλεσμα στο 30' η διαφορά να έχει εκτοξευθεί στο +20, 72-52.

    Η ανάκαμψη από τον Αρη, την ομάδα που εξασφάλισε για δεύτερη φορά την είσοδό της στο φάιναλ-φορ του Κυπέλλου, δεν ήρθε ούτε στην τέταρτη περίοδο, η ΑΕΚ προηγήθηκε ακόμη και με +23, 77-54 στο 33' και με αυτή την μεγαλειώδη νίκη της, η ΑΕΚ "ξέχασε" τον αποκλεισμό από το Κύπελλο την προηγούμενη Τετάρτη από τον Ολυμπιακό.

    Τα δεκάλεπτα: 20-12, 43-34, 72-52, 92-76

    Οι συνθέσεις:

    ΑΕΚ (Φώτης Κατσικάρης): Λόλις 11, Νικολαϊδης, Ζήσης 8, Ταπούτος 21, Μισιακός, Χατζής 12, Τζένκινς 21, Γλυνιαδάκης 11, Παπανικολάου, Τσιαράς, Μπουρούσης 8, Παπαϊωακείμ

    ΑΡΗΣ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Γκόλντγουάιρ 5, Ορφανος 2, Ραίσεβιτς 6, Λάππας 7, Κυρίτσης, Κόμματος 2, Βετούλας 7, Μπέιλι 17, Λικχολίτοφ 11, Στακ 17, Νίκιλα 2

    Περιστέρι-Πανιώνιος

    Το Περιστέρι πέρασε νικηφόρα από το κλειστό της Νέας Σμύρνης επικρατώντας του Πανιωνίου με 67-62 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

    Με κορυφαίο τον Λάρι Στιούαρτ (20π.) και πρώτο σκόρερ τον Ερικ Καθρέλ (22π.) οι "Πρίγκιπες της Δυτικής Οχθης" διατηρούσαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και με εκπληκτική άμυνα στο β' μέρος πήραν τους πρώτους τους δύο βαθμούς.

    Αισθητή έγινε η απουσία των Γιαννούλη και Ουότσον μέσα από τη ρακέτα του Πανιωνίου και όσο κι αν ο Γιώργος Καλαφατάκης ήθελε να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου πέρυσι -πάλι στη Νέα Σμύρνη- παραδέχτηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου του.

    Το αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μιχάλης Πελεκάνος με δύο εύστοχες βολές, αφού ο Τζανής Σταυρακόπουλος αστόχησε από τα 6.25 είκοσι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη κι ενώ ο Πανιώνιος είχε πλησιάσει σε απόσταση δύο πόντων, 65-62.

    Τα δεκάλεπτα: 23-17, 34-36, 53-53, 67-62.

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Καλαφατάκης): Πετρόπουλος, Σπανός 9, Σταυρακόπουλος 9, Ντάγκλας 14, Χαγκίνας 7, Βάλτερς 5, Χένιακ 13, Χέλιγουλ, Φαλέκας 4, Μαντζάνας, Βλαχόπουλος

    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Αργύρης Πεδουλάκης): Κούρτοβιτς, Παπαμακάριος 7, Σιούτης 2, Πελεκάνος 8, Στιούαρτ 20, Νάκιτς 6, Χίζνιακ 2, Καθρέλ 22, Μακρής

    [04] Ισοπαλία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη στην Τούμπα

    4/10/2003 10:18:00 μμ

    Πολύτιμο βαθμό απέσπασε η Ξάνθη στην Τούμπα, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη παραμένει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς, έχει όμως ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄ εθνικής. Αντίθετα, οι "ακρίτες" του Νίκου Καραγεωργίου δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από την "ουρά", καθώς ο σημερινός ήταν μόλις ο δεύτερος βαθμός που κατακτούν φέτος.

    Οι περίπου 7.000 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας "πάγωσαν" όταν μόλις στο 5ο λεπτό ο Μπαϊκαρά ανατράπηκε από τον Ουντέζε στην περιοχή του Ατματσίδη και ο διαιτητής καταλόγισε το (καθαρό) πέναλτι.

    Ο Αυστριακός Γκίντερ Φρίζενμπίχλερ ήταν ψύχραιμος και άνοιξε το σκορ.

    Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ανέλαβε την πλήρη πρωτοβουλία, δημιούργησε μια-δυο καλές στιγμές (με Σαλπιγγίδη, Εγκωμίτη να μην βρίσκουν το στόχο) όμως παρέμεινε εξαιρετικά ευάλωτος στην αντεπιθέσεις.

    Σε μια από αυτές, στο 44ο λεπτό, ο Φρίζενμπίχλερ νίκησε το Ατματσίδη, όχι όμως και το οριζόντιο δοκάρι το οποίο "τράνταξε" η μπάλα. Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με... δαιμονισμένο ρυθμό και από τις δύο ομάδες.

    Η εικόνα, πάντως, ήταν η ίδια με την Ξάνθη να προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τις αντεπιθέσεις και τον ΠΑΟΚ να αναζητά διαδρόμους προς την περιοχή του Γκραντέλ.

    Ο Γάλλος γκολκίπερ ήταν σε καλή μέρα και όποτε χρειάστηκε να επέμβει το έκανε με επιτυχία, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις οι επιθέσεις των γηπεδούχων σταματούσαν στους αμυντικούς της Ξάνθης.

    Στο 90ο λεπτό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ιφεάνι Ουντέζε, ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Σαλπιγγίδη από τον Γκραντέλ.

    Διαιτητής: Σωμαρακάκης (Αθήνας)

    Κίτρινες: Ουντέζε, Γιασεμάκης, Ζαπρόπουλος, Φριζενμπίχλερ

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Κουτσόπουλος, Ουντέζε, Βόκολος, Φουτσίνι (68΄ Καπαγιαννίδης), Γιαννιτσανάκης, Σπάσιτς (46΄ Ελευθεριάδης), Μάρκος, Εγκωμίτης, Χάγκαν (56΄ Γιασεμάκης), Σαλπιγγίδης

    ΞΑΝΘΗ: Γκραντέλ, Ζαπρόπουλος, Μεσέρδης, Νικολαϊδης, Καζάκης (62΄ Καρακατσάν), Πρίττας, Μπα (17΄ Τοροσίδης), Πέρες (85΄ Καράσκο), Μπαϊκαρά, Φριζενμπίχλερ

    [05] Εξοστρακίζεται το κάπνισμα από τις ιρλανδέζικες παμπ;

    4/10/2003 8:08:00 μμ

    Οι αντιτιθέμενοι στα σχέδια της ιρλανδικής κυβέρνησης να απαγορεύσει το κάπνισμα σε όλους τους χώρους εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των ζυθοπωλείων και των εστιατορίων, από τον Ιανουάριο του 2004, σκληραίνουν τη στάση τους. "Μπροστάρηδες" στην εκστρατεία κατά του νέου νόμου, ποιοι άλλοι, από τους ιδιοκτήτες των παραδοσιακών παμπ και δη αυτών της κομητείας Κέρι, που κατόπιν σχετικής ψηφοφορίας, αποφάσισαν μονομερώς τη μη εφαρμογή του επίμαχου νόμου.

    Για να υπάρχει ''καπνός'' άναψαν τη ''φωτιά''...

    Ο νέος νόμος προωθείται με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας Μάικλ Μάρτιν για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι από τις δυσμενείς επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος.

    Ωστόσο, τα σχέδια έχουν συναντήσει την σθεναρή αντίδραση της τουριστικής βιομηχανίας η οποία προβλέπει δυσμενείς επιπτώσεις από την απαγόρευση του καπνίσματος.

    Ιδιοκτήτες ζυθοπωλείων, εστιατορίων και ξενοδοχείων κάλεσαν την κυβέρνηση να καθυστερήσει την εφαρμογή του νόμου και έκαναν έκκληση για συμβιβαστική λύση όπως δημιουργία χώρων για τους καπνιστές, εφαρμογή του νόμου σε φάσεις και βελτίωση των συστημάτων εξαερισμού.

    Όμως η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν θα υπάρξει κανένας συμβιβασμός και το νομοσχέδιο για την απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους εργασίας θα γίνει νόμος του κράτους την 1-η Ιανουαρίου 2004.

    Η εφαρμογή του νόμου ενδέχεται να γίνει προβληματική καθώς ήδη χθες το βράδυ παράρτημα της Ομοσπονδίας Οινοπωλών της Ιρλανδίας(VFI) ψήφισε ομόφωνα να μην ισχύσει ο νέος νόμος στα καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή της κομητείας Κέρι.

    Πριν μερικές ημέρες περί τα 20 μέλη της κυβέρνησης μίλησαν επίσης κατά των πολυσυζητημένων σχεδίων του υπουργού Υγείας Μάικλ Μάρτιν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 4 October 2003 - 20:52:46 UTC