Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-10-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εβδομάδα κινητοποιήσεων
  • [02] Ομιλία Καραμανλή στη γιορτή της ΟΝΝΕΔ
  • [03] Φόβοι για επίκινδυνη κλιμάκωση
  • [04] Μακελειό σε εκκλησία της Ατλάντα
  • [05] Ήττα έκπληξη για την ΑΕΚ
  • [06] Ερυθρόλευκος ''περίπατος'' στη Ριζούπολη
  • [07] Μόνος πρώτος ο ΠΑΟ
  • [08] Παιχνίδια Α' Αγωνιστικής πρωταθλήματος Μπάσκετ
  • [09] Συντριβή του Αρη από την Καλλιθέα
  • [10] Eurovision Junior: Νικητής ο μικρός Νικόλας

    [01] Εβδομάδα κινητοποιήσεων

    5/10/2003 10:59:00 μμ

    Κλιμακώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω αυξήσεις. Τη Δευτέρα απεργούν, δάσκαλοι, καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, νοσοκομειακοί γιατροί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη οι ιδιοκτήτες ταξί "παίρνουν τη σκυτάλη" τραβώντας χειρόφρενο. Παράλληλα εμμένουν στην αποχή τους οι γεωτεχνικοί, παρά την απόφαση του δικαστηρίου, που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία τους.

    Τα απεργιακά μέτωπα

    Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία στο τέλος του μήνα.

    Η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής από τα διδακτικά καθήκοντα και τη σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2003, για να εξετάσει τις εξελίξεις.

    Oι πανεπιστημιακοί ζητούν από τον Πρωθυπουργό την άμεση παρέμβασή του για να αρθεί το αδιέξοδο, ενώ δείχνουν μια συναινετική διάθεση μετά τις νέες προτάσεις του υπουργού Οικονομίας.

    Η Ομοσπονδία των διδασκόντων στα Πανεπιστήμια επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι η επιπλέον αύξηση των 19 εκατ. ευρώ που δίνει η κυβέρνηση από τον τακτικό προϋπολογισμό κινείται σε θετική κατεύθυνση.

    Επίσης, ζητά να γίνει ανακατανομή της αύξησης του 7,4%, έτσι ώστε το μεγαλύτερο ποσοστό να δίνεται στον βασικό μισθό και το μικρότερο στα επιδόματα.

    Παράλληλα, εκφράζει απορία, γιατί το υπουργείο Οικονομίας δεν ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των διδασκόντων στα Πανεπιστήμια τα όσα δήλωσε στους Πρυτάνεις και επισημαίνουν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

    Τη Δευτέρα, στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης και οι δάσκαλοι.

    Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας δεν θα λειτουργήσουν στις 6 και 7 Οκτωβρίου, ενώ τα δημοτικά θα μείνουν κλειστά μόνο στις 6 Οκτωβρίου.

    Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας προειδοποίησε ότι το επόμενο βήμα, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα είναι η πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

    Οι δάσκαλοι της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν για τη Δευτέρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11 το πρωί, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

    Τις κινητοποιήσεις συνεχίζουν οι διπλωματούχοι μηχανικοί του δημοσίου, οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι νοσοκομειακοί γιατροί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, και οι γεωτεχνικοί παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας να κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργία τους.

    Οι Ομοσπονδίες των τριών Σωμάτων Ασφαλείας αποφάσισαν τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Οκτωβρίου, 12:00 - 20:00, να μοιράζουν φέιγ βολάν, με περιεχόμενο σχετικό με την άρνηση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει την εργασία τους επικίνδυνη και ανθυγιεινή, σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

    Στη συνέχεια, το τριήμερο 8, 9 και 10 Οκτωβρίου θα γίνει πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία στην Αθήνα.

    Απεργούν και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

    Στον απεργιακό χορό μπαίνουν τη Δευτέρα και οι εργαζόμενοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

    Στην απεργία θα μετάσχουν και οι εργαζόμενοι στους τομείς καθαριότητας, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να παραμείνουν για άλλη μια φορά στους δρόμους.

    Νέα τριήμερη απεργία έχουν προγραμματίσει οι δικαστικοί υπάλληλοι για τις 15, 16 και 17 του Οκτωβρίου.

    Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα μείνουν κλειστά τα δικαστήρια, τα υποθηκοφυλακεία και τα κτηματολογικά γραφεία της χώρας.

    Οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν την επίλυση μισθολογικών, θεσμικών και συνταξιοδοτικών αιτημάτων τους, καθώς και την κάλυψη 1.700 κενών οργανικών θέσεων.

    Την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί πανδικαστική συγκέντρωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη διευθέτηση των μισθολογικών τους αιτημάτων.

    [02] Ομιλία Καραμανλή στη γιορτή της ΟΝΝΕΔ

    5/10/2003 10:14:00 μμ

    Με ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η γιορτή Νεολαίας της ΟΝΝΕΔ. Στην ομιλία του ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έκανε ειδική αναφορά στον ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και σε όλους όσοι διετέλεσαν πρόεδροι του κόμματος. Υπογράμμισε επίσης ότι το κόμμα του χάραξε και προώθησε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας. Ο κ. Καραμανλής, μίλησε επίσης για στρατηγικό προσανατολισμό με ορίζοντα στο 2010 και επιχείρησε άνοιγμα σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθετήσεως. ''Δεν μονοπωλούμε την προσφορά στην Ελλάδα. Δεν υποτιμούμε και δεν παραγνωρίζουμε τη συνεισφορά κανενός" τόνισε μεταξύ άλλων.

    [03] Φόβοι για επίκινδυνη κλιμάκωση

    5/10/2003 11:20:00 μμ

    Προβληματισμό στη διεθνή κοινότητα αλλά και τον κίνδυνο επικίνδυνης κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, προκαλούν τα σκληρά αντίποινα των Ισραηλινών στην επίθεση αυτοκτονίας με 19 νεκρούς σε εστιατόριο της Χάιφα. Οι Ισραηλινοί απάντησαν με χτυπήματα στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δ. Οχθη, ενώ από τη μήνη τους δεν γλίτωσε και η Συρία, στην οποία θεωρούν ότι διατηρεί στρατόπεδο εκπαίδευσης η Τζιχάντ. Οργισμένη η Δαμασκός φέρνει το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενώ Γαλλία, Γερμανία και Αίγυπτος χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την ισραηλινή επιδρομή. Στο πλευρό της Συρίας και η Χαμάς που απειλεί με εκδίκηση. Την ίδια ώρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τα παλαιστινιακά εδάφη ο Αραφάτ.

    Αντιδράσεις για την επιδρομή στη Συρία

    Επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας, η Συρία, ζητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας να καταδικάσει την ισραηλινή στάση και να επέμβει ώστε να σταματήσουν τέτοιου είδους επιθέσεις που αποτελούν, όπως επισημαίνει, ευθεία παραβίαση του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και των κανόνων Διεθνούς Δικαίου.

    Το αίτημα της Δαμασκού, έγινε αποδεκτό από το Συμβούλιο Ασφαλείας που συνέρχεται εκτάκτως κεκλεισμένων των θυρών.

    Την ίδια ώρα, με σκληρά αντίποινα, για την αεροπορική επιδρομή στη Συρία, απειλεί το Τελ Αβίβ, η Χαμάς, τονίζοντας ότι οι Ισραηλινοί ήθελαν να πλήξουν παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό.

    Νωρίτερα, απαράδεκτη χαρακτήρισε την επιδρομή των Ισραηλινών στη Συρία, ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ τονίζοντας ότι μπορεί να οδηγήσει σε επίκινδυνη κλιμάκωση, ενώ έντονα επικριτικός προς το Ισραήλ, εμφανίσθηκε και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, κάνοντας λόγο για ''επίθεση σε μια αδελφική χώρα''.

    Πιο ουδέτερη στάση κράτησε η Βρετανία τονίζοντας ότι "το Ισραήλ έχει δικαίωμα υπεράσπισης σε κάθε επίθεση αυτοκτονίας, ωστόσο θα πρέπει να κινείται σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου"

    Την ίδια ώρα, αποστάσεις και από τις δυο πλευρές κρατούν οι ΗΠΑ καλώντας Συρία και Ισραήλ να μην προβούν σε ενέργειες που θα αυξήσουν την ένταση.

    Επισημαίνουν ωστόσο, ότι η Συρία βρίσκεται στη λάθος πλευρά, προσφέροντας καταφύγιο σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

    Από την πλευρά του, μήνυμα και προς την κυβέρνηση Μπους για μεγαλύτερες προσπάθειες στη Μ. Ανατολή, βλέπει πίσω από την ισραηλινή επιδρομή στη Συρία, ο πρώην απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή, Ντένις Ρος.

    Έκκληση τόσο στο Ισραήλ όσο και στην παλαιστινιακή αρχή να σταματήσουν το νέο κύκλο βίας απηύθυνε από την πλευρά της η Ρωσία.

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα παλαιστινιακά εδάφη

    Νωρίτερα, μετά τη βομβιστική επίθεση σε εστιατόριο της Χάιφα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 19 Ισραηλινούς, το Τελ Αβίβ, απάντησε με μπαράζ αντιποίνων σε Γάζα και Δ. Όχθη.

    Ισραηλινά ελικόπτερα, εκτόξευσαν πυραύλους στη Δ. Λωρίδα της Γάζας, αλλά και στον προσφυγικό καταυλισμό Ελ Μπουρέι, ενώ πραγματοποίησαν χτυπήματα και στην Τουλκαρέμ της Δ. Όχθης.

    Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στους Παλαιστινίους στον κύριο αυτοκινητόδρομο της Λωρίδας της Γάζας και εγκατέστησε οδοφράγματα κοντά στον εβραϊκό οικισμό του Κφαρ Νταρόμ, στα κεντρικά της Λωρίδας της Γάζας.

    Την ίδια ώρα το ισραηλινό Υπουργικό Συμβούλιο ετοιμάζεται να εξετάσει εκ νέου το ενδεχόμενο εκδίωξης του Γ. Αραφάτ από τα παλαιστινιακά εδάφη, παρά το γεγονός ότι ο Παλαιστίνιος πρόεδρος καταδίκασε από την πρώτη στιγμή, τη νέα επίθεση αυτοκτονίας.

    Μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό, οι Παλαιστίνιοι αλλά και ξένοι ειρηνιστές, άρχισαν να συγκεντρώνονται και πάλι έξω από το αρχηγείο του Αραφάτ στη Ραμάλα, σχηματίζοντας ανθρώπινη ασπίδα.

    Από την πλευρά του, ο Αραφάτ, κήρυξε τα παλαιστινιακά εδάφη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Αχμεντ Κορέι, σχημάτισε οκταμελές υπουργικό συμβούλιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    [04] Μακελειό σε εκκλησία της Ατλάντα

    5/10/2003 9:33:00 μμ

    Με αίμα βάφτηκε η κυριακάτικη λειτουργία σε εκκλησία της Ατλάντα των ΗΠΑ. Μία γυναίκα εισέβαλε στην εκκλησία και σκότωσε τη μητέρα της και τον ιερέα. Αμέσως μετά αυτοκτόνησε. Ευτυχώς, κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε. Σύμφωνα με τις αρχές, η γυναίκα φέρεται να είχε ψυχολογικά προβλήματα και πρόσφατα είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Η αστυνομία δεν έχει καταλήξει προς το παρόν σε κάποιο συμπέρασμα όσον αφορά τα κίνητρα της δολοφονίας.

    [05] Ήττα έκπληξη για την ΑΕΚ

    5/10/2003 11:18:00 μμ

    Η μεγαλύτερη, έως τώρα, έκπληξη στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής έγινε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, όπου η Χαλκηδόνα νίκησε 2-1 την ΑΕΚ, σε αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής. Οι Μανουσάκης και Κορακάκης, πέτυχαν στο 55ο και 74ο λεπτό αντίστοιχα τα γκολ των νικητών ενώ για την ΑΕΚ μείωσε ο Ιβιτς στις καθυστερήσεις του αγώνα.

    [06] Ερυθρόλευκος ''περίπατος'' στη Ριζούπολη

    5/10/2003 10:20:00 μμ

    Με εντυπωσιακή νίκη επί του ΟΦΗ, συνδυάστηκε η επιστροφή του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν 4-1 των Κρητικών και παρέμειναν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, σε απόστασης αναπνοής από τον αιώνιο αντίπαλό τους, Παναθηναϊκό.

    Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Καστίγιο

    Η ομάδα του Προτάσοφ, βρέθηκε με προβάδισμα στο σκορ, από το 19ο λεπτό.

    Από τη σέντρα του Καρεμπέ, ο Τζόρτζεβιτς που έγινε αποδέκτης της μπάλας, "έστρωσε" στον Καστίγιο, ο οποίος με αριστερό γυριστό σουτ παραβίασε την εστία Σηφάκη κάνοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

    Εξι λεπτά πριν το τέλος του α' ημιχρόνου ο Καστίγιο πέτυχε το δεύτερο γκολ, ενώ συνέχισε το ίδιο παραγωγικός και στο β ημίχρονο.

    Στο 61' από τη σέντρα του Τζόρτζεβιτς, ο Ουρουγουανός άσος πήδηξε πολύ ψηλά και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 3-0, πετυχαίνοντας παράλληλα και το πρώτο του εν Ελλάδι χατ τρικ.

    Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ζιοβάνι να στεφθεί σκόρερ, όταν από το φάουλ του Τζόρτζεβιτς, ο Βραζιλιάνος έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και έκανε το 4-0.

    Το γκολ της....τιμής για τον ΟΦΗ, πέτυχε στις καθυστερήσεις, ο Μπικόφσκι.

    [07] Μόνος πρώτος ο ΠΑΟ

    5/10/2003 9:56:00 μμ

    Με γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου, στο 75ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ηρακλή στη Νέα Ευκαρπία, τηρώντας την παράδοση που τον θέλει να βγαίνει νικητής και διατηρώντας την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

    Δύσκολη έδρα

    Αλώβητος από την Πολίχνη πέρασε ο Παναθηναϊκός.

    Η ομάδα του Σουμ, σε αγώνα για την 6η ημέρα της Α Εθνικής, επικράτησε 1- 0 του Ηρακλή, χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Παπαδόπουλος στο 75ο λεπτό της συνάντησης.

    Ο Παπαδόπουλος βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή και με πλασέ παραβίασε την εστία του μέχρι εκείνη τη στιγμή ανίκητου Αμπάρη.

    Η αντίδραση του Ηρακλή ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό αλλά το σουτ του Μίετσελ έδιωξε ο Νικοπολίδης.

    Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι κι οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης από μία πολύ δύσκολη έδρα.

    [08] Παιχνίδια Α' Αγωνιστικής πρωταθλήματος Μπάσκετ

    5/10/2003 9:31:00 μμ

    Με δύο παιχνίδια ολοκληρώθηκε την Κυριακή, η πρώτη αγωνιστική στο πρωτάθλημα μπάσκετ. Ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας νίκησε με ένα καλάθι διαφορά 66-64 το Μακεδονικό, ενώ το Μαρούσι δικαιολόγησε τον τίτλο του αδιαφιλονίκητου φαβορί, συντρίβοντας με 103-71 τον νεοφώτιστο Ηλυσιακό.

    Στο καλάθι η διαφορά

    Την πρώτη επίσημη νίκη του για φέτος πέτυχε ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας, αφού μετά τον αποκλεισμό του από το Κύπελλο Ελλάδας, στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος έφτασε σε εντός έδρας νίκη με 66 - 64 επί του Μακεδονικού.

    Αν και οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και προηγήθηκαν ακόμη και με +17 στις αρχές της τέταρτης περιόδου, 33 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη απειλήθηκαν, 65 - 63, από εύστοχο σουτ του Γιώργου Σιγάλα.

    Τα χειρότερα απεφεύχθησαν, αφού ο Μεσεριάκοφ αστόχησε σε σουτ τριών πόντων με την εκπνοή εκμεταλλευόμενος τη ...λάθος επαναφορά του Ουίκς, πρώτου σκόρερ των νικητών με 17 πόντους.

    Το Μαρούσι συνέτριψε τον Ηλυσιακό

    Με πλουραλισμό στην επίθεση (πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο νούμερο πόντων), το Μαρούσι έδειξε ....έλεος για ένα μόνο δεκάλεπτο, το πρώτο.

    Ο Ολιβερ Πόποβιτς συγκέντρωσε τα βλέμματα πάνω του μετά το τζάμπολ στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

    Με 8 πόντους (2 τρίποντα) του Σέρβου γκαρντ, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 21-12 στο 6ο λεπτό.

    Το δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου ανήκε στον Ηλυσιακό που έχοντας οδηγό στην επίθεση τον Ουίλι Ντιν και με καλή άμυνα σημείωσε 9 πόντους έναντι 2 του Αμαρουσίου, μείωσε σε 21-23 και στο 10 πλησίασε ακόμη και στον έναν πόντο, 24 - 25.

    Αυτή έμελλε να είναι, όμως, η τελευταία φορά που οι παίκτες του Μέμου Ιωάννου απείλησαν το Μαρούσι.

    Η ομάδα των βορείων προαστίων της Αθήνας βρήκε το ρυθμό της από τις αρχές της δεύτερης περιόδου, παρουσίασε εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας και στο ημίχρονο είχε ήδη οικοδομήσει διαφορά 15 πόντων, 51-36.

    Έκτοτε, ο Ηλυσιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

    [09] Συντριβή του Αρη από την Καλλιθέα

    5/10/2003 10:01:00 μμ

    Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε η Καλλιθέα. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ σε αγώνα για την 6η ημέρα της Α Εθνικής που έγινε στο Ελ Πάσο, επικράτησε 4 - 0 του Αρη και ξέφυγε κάπως από τον... πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

    [10] Eurovision Junior: Νικητής ο μικρός Νικόλας

    5/10/2003 10:23:00 μμ

    Ο μικρός Νικόλας Γανόπουλος, μόλις οκτώ ετών, είναι ο νικητής του διαγωνισμού τραγουδιού για παιδιά. Ο Νικόλας ερμήνευσε το τραγούδι "Φίλοι για πάντα" που μιλάει για τη φιλία, αφιερώνοντάς το σε όλο τον κόσμο. Στις 15 Νοεμβρίου θα ταξιδέψει στην Κοπεγχάγη, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό Eurovision Junior.

    Δώδεκα πιτσιρίκια έδωσαν μαθήματα διαγωγής!

    Ο Νικόλας Γανόπουλος, αφοπλιστικός και αυθόρμητος, ερμήνευσε με ιδιαίτερη άνεση το τραγούδι που ο ίδιος έχει γράψει.

    Μόλις 8 ετών, ο μικρότερος της παρέας, έστειλε ένα μεγάλο μήνυμα με το τραγούδι του, που μιλά για τη φιλία.

    Ο 8χρονος από τη Βέροια νικητής του παιδικού διαγωνισμού της Γιουροβίζιον, θα ταξιδέψει στην Κοπεγχάγη στις 15 Νοεμβρίου διεκδικώντας και εκεί την πρώτη θέση για τη χώρα μας.

    Δέκα τραγούδια με θέμα τον πόλεμο, τη φιλία, την τζαζ και την αγάπη, ακούστηκαν από 12 πιτσιρικάδες.

    Όλοι έδωσαν μαθήματα διαγωγής στους μεγάλους με την άψογη συμπεριφορά τους.

    Η Μάσα Φασούλα, ο Θέμης Γεωργαντάς, η Ξένια Σαραφιανού και ο Γιώργος Φραντζεσκάκης, παρουσίασαν με σεβασμό αλλά και χιούμορ, τους μικρούς διαγωνιζόμενους.

    Η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Δάφνη Μπόκοτα ανακοίνωσε το αποτέλεσμα, ενώ ως γκεστ σταρ εμφανίστηκαν μεταξύ άλλων οι ΟΝΕ και η Ευρυδίκη οι οποίοι κράτησαν ευχάριστη συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους.

    Όλες τις χορογραφίες επιμελήθηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 5 October 2003 - 20:53:33 UTC