Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-10-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βέβαιος για νίκη στις εκλογές ο Γ. Παπανδρέου
  • [02] Πυρά Παπαρήγα κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
  • [03] Χρυσοχοΐδης: ''Με δουλειά θα κερδίσουμε τις εκλογές''
  • [04] Κέντρα Εξυπηρέτησης... αυθαιρέτων
  • [05] Ευρωπαϊκή άμυνα χωρίς ΝΑΤΟ ...επί χάρτου
  • [06] Σε επέμβαση διαχωρισμού τα σιαμαία από την Αίγυπτο
  • [07] Εκατοντάδες νεκροί από ναυάγιο στη Νιγηρία
  • [08] Μπάσκετ- ΑΕΚ-Περιστέρι: 60-56
  • [09] Μπάσκετ: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: 85-79
  • [10] Μπάσκετ: Ηρακλής - Αρης: 100-99
  • [11] Αρμενία-Ισπανία 0-4
  • [12] Προκρίθηκαν Ελβετία, Ρωσία στο EURO 2004
  • [13] Μπάσκετ: Ηλυσιακός-Μακεδονικός: 77-67
  • [14] EURO 2004: Δανία, Νορβηγία στις πρώτες θέσεις
  • [15] Προκρίθηκαν Γερμανία, Σκωτία στο EURO 2004
  • [16] Στα μπαράζ η Λετονία για το ΓΙΟΥΡΟ-2004

    [01] Βέβαιος για νίκη στις εκλογές ο Γ. Παπανδρέου

    Πηγή: ΝΕΤ 11/10/2003 10:39:00 μμ

    Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη του στην "Καθημερινή της Κυριακής". Ο υπουργός Εξωτερικών, πάντως, αναγνωρίζει ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από την γραφειοκρατία και την έκταση της διαφθοράς σε ορισμένες υπηρεσίες. Ο υπουργός Εξωτερικών, μίλησε και για τα εθνικά μας θέματα, δήλωσε ότι δεν αναμένει κοσμογονικές εξελίξεις στα ελληνο-τουρκικά.

    ''Να μείνουμε μακριά από τα σενάρια διαδοχής''

    "Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκαν με μεγάλες τομές προς όφελος της χώρας και των πολιτών. Ο Κώστας Σημίτης έχει κάνει έργο ζωής του αυτή την προσπάθεια και αυτό αναγνωρίζεται".

    Ο κ. Παπανδρέου με έμφαση τονίζει, στη συνέντευξη, ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να μείνουν μακριά από τα σενάρια διαδοχής και να δουλέψουν για την νίκη του κόμματος.

    [02] Πυρά Παπαρήγα κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

    Πηγή: ΑΠΕ 11/10/2003 9:55:00 μμ

    ''Τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα του λαού, ιδιαίτερα της εργατικής τάξης, των φτωχών μικρομεσαίων της πόλης και της υπαίθρου, των γυναικών, της νεολαίας, δεν οφείλονται σε κακή διαχείριση ή έλλειψη διαφάνειας, ή σε διαπλοκές. Το κύριο είναι η γενική πολιτική γραμμή. Δεν θα λυθούν με την δήθεν καλή και χρηστή διαχείριση της ΝΔ''. Αυτά μεταξύ άλλων υπογράμμισε σήμερα το απόγευμα από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρικκαίων, η γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας πως ο τσακωμός τους είναι για το τιμόνι της διακυβέρνησης, για το ποιό από τα δύο κόμματα θα έχει την εύνοια του ΣΕΒ και των εφοπλιστών, των ΗΠΑ. Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ πραγματοποιεί επίσημη περιοδεία στο νομό Τρικάλων. Στην κεντρική της ομιλία στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Τρικκαίων η κα ΠΑπαρήγα εκτός των άλλων τόνισε ότι "δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει ο λαός καλύτερη ζωή όσο δεν αλλάζει και δεν ανατρέπεται τελικά ο σημερινός συσχετισμός, το δίδυμο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ".

    ''Αγώνας πολιτών κατά της δίδυμης πολιτικής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ''

    "Ρεαλισμός είναι να πιστέψει ο λαός στη δύναμή του, να ανοίξει το δρόμο για ριζική αλλαγή. Ρεαλισμός είναι να τολμήσεις να βαδίσει μπροστά. Ρεαλισμός δεν είναι από την μια πλευρά να παλεύεις για μισθούς και μεροκάματα για θέσεις εργασίας και για ανθρώπινες συντάξεις στους δρόμους, να θέλεις να ζήσεις καλύτερα και από την άλλη να νομίζει ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει σήμερα. Η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία δεν συνετίζει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η απόρριψη και καταψήφισή τους είναι το πρώτο βήμα για κάτι το διαφορετικό. Οι αγώνες δεν θα φέρουν αποτέλεσμα όσο δεν ολοκληρώνονται σε πολιτικό αγώνα κατά της πλουτοκρατίας, κατά της δίδυμης πολιτικής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ''.

    Η κ. Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε ακόμα πως η πολιτική γραμμή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ευνοεί ακόμα περισσότερο το μεγάλο κεφάλαιο, γα να διευκρινίσει: ''Οι αναπτυξιακοί νόμοι, τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, οι δημόσιες επενδύσεις, τα διευρωπαϊκά δίκτυα, οι επενδύσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, όλα αυτά, τα καρπώνονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το μεγάλο κεφάλαιο. Οι λεγόμενοι αναπτυξιακοί νόμοι θα αδειάσουν κυριολεκτικά τις τσέπες του λαού. Ούτε ένα βήμα δεν θα κάνουν οι εργαζόμενοι μπροστά αν δεν πληγούν τα κέρδη και τα δικαιώματα της πλουτοκρατίας. Αν δεν μπει σε συνολική αμφισβήτηση η οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ''.

    Κατόπιν, η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ πρόσθεσε πως ''αυτό που ξεχωρίζει σήμερα την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι ότι απαντά στα σημερινά προβλήματα, ταυτόχρονα ανοίγει πόρτα για το λαό αύριο, για να ρυθμίσει ο ίδιος την τύχη του, για τα δικά του συμφέροντα που είναι ασυμβίβαστα με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου''.

    [03] Χρυσοχοΐδης: ''Με δουλειά θα κερδίσουμε τις εκλογές''

    Πηγή: ΝΕΤ 11/10/2003 8:54:00 μμ

    Βέβαιος ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές του 2004, εμφανίζεται σε συνέντευξη του στο "Βήμα της Κυριακής", ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Oπως λέει, οι δημοσκοπήσεις ανατρέπονται αν δουλέψουν όλοι με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. "Eχουμε μπροστά μας να κάνουμε επιλογές που θα καθορίσουν τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Και πιστεύουμε ότι θα πείσουμε και στο τέλος θα κερδίσουμε μια 4η συνεχόμενη νίκη". Δεν θα πρέπει να κρύψουμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας, τονίζει ο κ. Χρυσοχοΐδης και επιτίθεται στην Ν.Δ. που με αοριστολογίες- όπως λέει- προσπαθεί να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό.

    ''Αοριστίες και ασάφειες υπόσχεται η Ν.Δ.''

    "Η Νέα Δημοκρατία τί υπόσχεται; Αοριστίες και ασάφειες. Με λόγια τού αέρα, όμως, δεν πάει η Ελλάδα μπροστά. Την οικοδόμηση της νέας Ελλάδας δεν μπορεί να τη συνεχίσει η ηγεσία της Ν.Δ. Δεν την πιστεύει, δεν γνωρίζει, την υποτιμά", υποστηρίζει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέρεται και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις λέγοντας ότι "αντιδημοκρατικές συμπεριφορές δεν μπορούν να βρίσκουν την κάλυψη των κομμάτων της Αντιπολίτευσης".

    [04] Κέντρα Εξυπηρέτησης... αυθαιρέτων

    Πηγή: ΝΕΤ 11/10/2003 8:33:00 μμ

    Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, που δέχονται πλέον αιτήσεις για τη σύνδεση αυθαιρέτων κτισμάτων με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας. Υπολογίζεται ότι το 40% των ερωτημάτων που διατυπώνονται τις τελευταίες μέρες, αφορούν αυτές τις περιπτώσεις.

    Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου οι συνδέσεις με ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ

    Χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαίρετων άρχισαν να κατακλύζουν είτε με τηλεφωνήματα, είτε προσερχόμενοι οι ίδιοι, τα Κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών προκειμένου να πληροφορηθούν για τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να συγκεντρώσουν προκειμένου να συνδεθούν με τα δίκτυα της ΔΕΗ και της Ύδρευσης.

    Το σημαντικότερο είναι ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών διεκπεραιώνουν τη σχετική διαδικασία μέχρι το τέλος. Η σχετική κίνηση στα Κέντρα θα μπορούσε να αποτελέσει και ένα δείκτη ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

    Πάντως, οι συνδέσεις των αυθαιρέτων με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας θα αρχίσει μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

    Και οι όποιες αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται για διάστημα έξι μηνών μετά την κύρωση του νόμου.

    [05] Ευρωπαϊκή άμυνα χωρίς ΝΑΤΟ ...επί χάρτου

    11/10/2003 3:20:00 μμ

    Μυστικό σχέδιο για κοινή ευρωπαϊκή άμυνα χωρίς προσφυγή στα μέσα της Ατλαντικής Συμμαχίας επεξεργάζονται κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, γράφει το γερμανικό περιοδικό Ντερ Σπίγκελ που κυκλοφορεί μεθαύριο Δευτέρα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το σχέδιο αυτό, η εκπόνηση του οποίου αποφασίσθηκε στην τριμερή συνάντηση της 20ής Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο και είχε τηρηθεί μέχρι τώρα μυστική, θα πρέπει να είναι έτοιμο για την επόμενη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 16 και 17 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να υπάρχει δυνατότητα σχεδιασμού και διοίκησης στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ε.Ε, χωρίς προσφυγή στα μέσα και τις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ.

    [06] Σε επέμβαση διαχωρισμού τα σιαμαία από την Αίγυπτο

    Πηγή: ΑΠΕ 11/10/2003 10:11:00 μμ

    Μέχρι αργά ο βράδυ του Σαββάτου, βρισκόταν σε εξέλιξη στο Ντάλας του Τέξας, η εξαιρετικά λεπτή και επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση διαχωρισμού των δύο σιαμαίων αγοριών από την Αίγυπτο. Τα σιαμαία, ηλικίας δύο χρόνων, ο Αχμεντ και ο Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, μέχρι σήμερα δεν είχαν μπορέσει να δουν το ένα το άλλο, καθώς γεννήθηκαν ενωμένα στο κεφάλι επί της βρεγματικής χώρας.

    Δύσκολη η επέμβαση ''σαν διαδρομή ανάμεσα σε ναρκοπέδιο''

    Σύμφωνα με τις εξετάσεις που έχουν προηγηθεί οι εγκέφαλοι των μωρών έχουν αναπτυχθεί σχεδόν ανεξάρτητα αλλά δεκάδες αρτηρίες παραμένουν κοινές. Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι γιατροί είναι να διακοπεί η παροχή αίματος στους εγκεφάλους των μωρών.

    "Η επέμβαση αυτή μοιάζει με διαδρομή ανάμεσα σε ναρκοπέδιο", δήλωσε ο δόκτωρ Κένεθ Σαπίρο, ο ένας από τους πέντε νευροχειρουργούς. Ο Αχμεντ και ο Μοχάμεντ προέρχονται από ένα χωριό της Αιγύπτου αλλά μεταφέρθηκαν στο Ντάλας του Τέξας πέρυσι τον Ιούνιο.

    Το κόστος νοσηλείας και της επέμβασης διαχωρισμού κυμαίνεται από ένα έως δύο εκατομμύρια δολάρια, αλλά το ανέλαβαν νοσοκομεία του Ντάλας, ιδιώτες και το Παγκόσμιο Ίδρυμα Κρανιοπροσωπικού, το οποίο έχει ιδρύσει ο δόκτωρ Σέλιερ, που μετέχει στην επιστημονική ομάδα που πραγματοποιεί την επέμβαση.

    Το Παγκόσμιο Ίδρυμα Κρανιοπροσωπικού ειδικεύεται στη θεραπεία ασθενών από όλο τον κόσμο με δυσμορφίες στο κρανίο και στο πρόσωπο.

    Οι γονείς των μωρών έφθασαν στο Ντάλας την περασμένη εβδομάδα. Γνωρίζουν ότι η επέμβαση διαχωρισμού μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή των δύο αγοριών ή να τους προκαλέσει σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες.

    [07] Εκατοντάδες νεκροί από ναυάγιο στη Νιγηρία

    Πηγή: ΑΠΕ 11/10/2003 9:50:00 μμ

    Φώτο αρχείου

    Περισσότερα από 150 άτομα εκφράζονται φόβοι ότι πνίγηκαν στην ανατολική Νιγηρία, όταν ανετράπη φέρι μπόουτ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού της Νιγηρίας. "Το πλοίο μετέφερε περισσότερους από 150 επιβάτες και δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιος διεσώθη", δήλωσε η εκπρόσωπος Ούμο Οκόν. Η ίδια δεν διευκρίνισε εάν τα σωστικά συνεργεία μπόρεσαν να ανασύρουν κάποια από τα πτώματα. "Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο από το Νουμάν της πολιτείας Ανταμάουα στο Τζεν της πολιτείας Ταράμπα, όταν προσέκρουσε σε μια από τις κολώνες της γέφυρας του Νουμάν και ανετράπη", πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

    [08] Μπάσκετ- ΑΕΚ-Περιστέρι: 60-56

    11/10/2003 10:16:00 μμ

    Με πρωταγωνιστές τους Χατζή και Λόλις, η ΑΕΚ νίκησε 60-56 το Περιστέρι, στα Ανω Λιόσια, σε ένα αγώνα που δεν. . . διεκδικεί δάφνες ποιότητας και ο οποίος ήταν στο πλαίσιο της 3ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών.

    Με ''φουλ'' τις μηχανές της...

    Η ΑΕΚ έβαλε στο φουλ τις ''μηχανές της'' στο τρίτο δεκάλεπτο και κατάφερε στο 26΄ να πάρει μια διαφορά 17 πόντων (42-25). Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά αυτή σε 8 πόντους στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου (45-37).

    Οι Λάρι Στιούαρτ και Γκρέγκορ Χίζνιακ, προσπαθούσαν να παρασύρουν τους συμπαίκτες τους στον ρυθμό τους, αλλά δεν είχαν την ανάλογη αρωγή.

    Η ΑΕΚ ''καρδιοχτύπησε'' στο 39΄όταν το Περιστέρι μείωσε την διαφορά στον ένα πόντο, αλλά η ψυχραιμία των ''κιτρινόμαυρων'' και η αστοχία του Μακρή στην προσπάθειά του για τρίποντο έκριναν την έκβαση του αγώνα.

    Τα δεκάλεπτα: 13-13, 28-25, 45-37, 60-56.

    ΑΕΚ: Λόλις 11, Νικολαϊδης 5, Ζήσης 8, Ταπούτος 2, Μισιάκος, Χατζής 10, Τζένκινς 10, Γλυνιαδάκης 7, Αντιτς 5, Τσιάρας, Παπαιωακείμ 2.

    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Κούρτοβιτς, Παπαμακάριος 11, Σιούτης 3, Πελεκάνος 8, Στιούαρτ 15, Νάκιτς 2, Χίζνιακ 15, Κάθρελ 2, Μακρής.

    [09] Μπάσκετ: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: 85-79

    Πηγή: ΑΠΕ 11/10/2003 10:05:00 μμ

    Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό, μετά την ήττα από τον Αρη. Οι "Ερυθρόλευκοι" του Σλόμπονταν Σούμποτιτς επικράτησαν 85-79 του ΠΑΟΚ, στο κλειστό του Κορυδαλλού, για την 3η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ανδρών. Ετσι ο Ολυμπιακός έφθασε τις δύο νίκες στο πρωτάθλημα, όπου ο ΠΑΟΚ γνώρισε την πρώτη του ήττα. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν χωρίς τον Κροάτη Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς ο οποίος σήμερα εξέτισε την πρώτη από τις τρεις συνολικά αγωνιστικές ημέρες της τιμωρίας του. Αντίθετα κανονικά αγωνίστηκε- χρησιμοποιήθηκε για 18 λεπτά- ο νεοαποκτηθείς Αργεντινός Ρούμπεν Βιλκοβίσκι, που πάντως έδειξε ανέτοιμος.

    Ενα πραγματικό ντέρμπι

    Ο αγώνας ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων, αφού στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν αμφίρροπο στο σκορ.

    Η ομάδα του Μπάνε Πρέλεβιτς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να έχει το προβάδισμα στα δύο πρώτα δεκάλεπτα με 26-23 και 47-46. Ο Ολυμπιακός όμως ανέβασε την απόδοση του στη συνέχεια και με κορυφαίους τους Διαμαντόπουλο και Λιαδέλη που σημείωσαν 20 και 17 πόντους αντίστοιχα, έφθασαν στην πολύτιμη νίκη.

    Για τον ΠΑΟΚ κορυφαίος ο Μουλαομέροβιτς με 20 πόντους και ο Γιούρκοβιτς με 16.

    Τα δεκάλεπτα: 23-26, 46-47, 60-55, 85-79.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

    Ολυμπιακός: Γιούρακ 15, Γκόρενς 7, Μιλισάβλιεβιτς 7, Διαμαντόπουλος 20, Γιανουζάκος 3, Λιαδέλης 17, Τόμιτς 7, Βιλκοβίσκι 9.

    ΠΑΟΚ: Μουλαομέροβιτς 20, Παντελιάδης 2, Βασιλειάδης 8, Βασιλόπουλος 12, Φιλντς 11, Γιούρκοβιτς 16, Ραντόγιεβιτς 10.

    [10] Μπάσκετ: Ηρακλής - Αρης: 100-99

    Πηγή: ΑΠΕ 11/10/2003 10:03:00 μμ

    Σπουδαίο ντέρμπι είχαμε στη Θεσσαλονίκη μεταξύ του Ηρακλή και του Αρη για την 3η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ανδρών, όπου χρειάστηκε να μεσολαβήσει η διαδικασία της παράτασης για να αναδειχθεί ο νικητής. Τελικά, επικράτησε ο Ηρακλής με 100-99, ενώ ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλος 86-86. Τυπικά γηπεδούχος ήταν ο Ηρακλής, αφού και οι δύο ομάδες χρησιμοποιούν εφέτος ως έδρα το Ιβανώφειο, το οποίο είχε κατακλυστεί από 2.500 οπαδούς τους. Οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ, και σε συνδυασμό με το πάθος των παικτών για τη νίκη πρόσφεραν πλούσιο θέαμα.

    Πήρε τη νίκη μέσα από τα χέρια του Αρη

    Ο Ηρακλής πήρε το προβάδισμα με τη λήξη του Α΄ δεκαλέπτου (21-17), το οποίο ανέτρεψε ο Αρης στη συνέχεια κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο προηγούμενος με έναν πόντο διαφορά(45-44).

    Ο Ηρακλής μπήκε πιο δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο και με ηγέτη τον Γιώργο Παυλίδη (ολοκλήρωσε τον αγώνα με 30 πόντους, έχοντας 6/8 βολές, 3/10 δίποντα, 6/12 τρίποντα) έβαλε τις βάσεις για τη νίκη, που όμως ήρθε μετά από πολύ κόπο.

    Αυτό έγινε επειδή ο Αρης είχε τα ψυχικά αποθέματα για να γυρίσει το παιχνίδι, το οποίο κατάφερε να οδηγήσει στην παράταση, όπου όμως ο Ηρακλής ήταν ο τελικός νικητής.

    Πολύ καλοί για τον Ηρακλή ήταν ακόμη οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Στιβ Μπάκναλ, ενώ από τον Αρη ξεχώρισαν οι Νέστωρας Κόμματος και Αντονι Γκολντγουάιρ.

    Τα δεκάλεπτα: 21-17, 44-45, 64-59, 86-86 (παρ. 100-99).

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

    Ηρακλής: Μπάκναλ 15, Καλαϊτζίδης, Ηλιάδης 9, Σφέικος, Δέδας, Αποστολίδης, Παυλίδης 30, Διαμαντίδης 28, Παπαδόπουλος 11, Κούβελας 7.

    Αρης: Γκολντγουάιρ 21, Ραϊσεβιτς 9, Λάππας 1, Κόμματος 31, Βετούλας 5, Μπέιλι 17, Λικχολίτοβ 7, Στακ 6, Νικίλα 2.

    [11] Αρμενία-Ισπανία 0-4

    11/10/2003 10:01:00 μμ

    Τη δεύτερη θέση του 6ου ομίλου κατέλαβαν τελικά οι Ισπανοί. Οι "φούριας ρόχας" επικράτησαν 4-0 της Αρμενίας στο Ερεβάν, στον τελευταίο τους αγώνα για τον 6ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού της Πορτογαλίας, όμως παρέμειναν δεύτεροι γιατί την ίδια ώρα η εθνική μας κέρδιζε την Βόρεια Ιρλανδία με 1-0. Τα γκολ των Ισπανών πέτυχαν οι Βαλερόν (6΄), Ραούλ (76΄) και Ρέγιες (86΄, 90΄).

    [12] Προκρίθηκαν Ελβετία, Ρωσία στο EURO 2004

    Πηγή: ΑΠΕ 11/10/2003 9:12:00 μμ

    Η Ελβετία και η Ρωσία είναι οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν από τον 10ο προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πορτογαλίας. Η Ελβετία επικράτησε εντός έδρας της Ιρλανδίας με 2-0, κατέλαβε την πρώτη θέση και εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση στα τελικά. Από την άλλη η Ρωσία κέρδισε 3-1 την Γεωργία, πήρε την δεύτερη θέση και θα αγωνιστεί στα μπαράζ.

    Τα αποτελέσματα:

    Στη Μόσχα, Ρωσία-Γεωργία: 3-1

    -Στη Βασιλεία, Ελβετία-Ιρλανδία: 2-0

    [13] Μπάσκετ: Ηλυσιακός-Μακεδονικός: 77-67

    Πηγή: ΑΠΕ 11/10/2003 10:08:00 μμ

    Καθοδηγούμενος από έναν εντυπωσιακό Ουΐλι Ντιν (19 π.), ο Ηλυσιακός υπέταξε με 77-67 τον μέχρι στιγμής "παραπαίοντα" στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών Μακεδονικό, και συνέλεξε το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα, μετά τη νίκη της περασμένης Τετάρτης επί του Πανιωνίου (επί συνόλου τριών αγώνων) ανδρών. Μετά τη λήξη του ματς, ο προπονητής του Μακεδονικού Γιώργος Ζευγώλης υπέβαλλε την παραίτησή του.

    Ηταν απολύτως δίκαιη η νίκη

    Η επιτυχία της ομάδας του Μέμου Ιωάννου ήταν απολύτως δίκαιη, καθώς ήταν καλύτερη καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνάντησης, είχε διαρκώς το προβάδισμα στο σκορ και κατάφερε να διατηρήσει την αυτοκυριαρχία της ακόμη και όταν η, σαφώς, εμπειρότερη αντίπαλός της πλησίαζε στο σκορ, όπως για παράδειγμα στη λήξη του 3ου δεκάλεπτου, που ο Μακεδονικός είχε μειώσει στους πέντε πόντους (55-50).

    Για τους νικητές σπουδαία δουλειά έκαναν επίσης οι Κακιούζης (13 π.) και Λονγκ (12 π.), ενώ από την ομάδα της Κοζάνης ο Κλαρκ (24 π.) ήταν παίκτης-"ορχήστρα" αλλά αποδείχθηκε ότι δεν αρκούσε μόνο η δική του συνεισφορά για να φτάσει στη νίκη η ομάδα του.

    Τα δεκάλεπτα: 23-16, 42, 33, 55-50, 77-67.

    Οι συνθέσεις:

    ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: (Μέμος Ιωάννου) Ντιν 19, Κακιούζης 13, Λονγκ 12, Μασκολιούνας 7, Τσουκ 4, Περπέρογλου 7, Πέτρουλας 11, Κούρος 4, Μπούτσι, Τόγια, Μακρής, Κοτίνης

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: (Γιώργος Ζευγώλης): Μπουντούρης 10, Σιγάλας 9, Κολόκας 8, Πανταζόπουλος 6, Μπεχλιβάνης, Κλαρκ 24, Μεσαριάκοφ 10, Δαλιαρης, Καυκής, Μπεχλιβάνης, Δέσπος

    [14] EURO 2004: Δανία, Νορβηγία στις πρώτες θέσεις

    11/10/2003 10:00:00 μμ

    Μετά από συγκλονιστική μάχη, η Δανία και η Νορβηγία είναι οι ομάδες που κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στον 2ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πορτογαλίας. Οι Δανοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Βοσνία στο Σεράγεβο, έφτασαν τους 15 βαθμούς και πήραν την απευθείας πρόκριση για τα τελικά. Από την άλλη πλευρά, η Νορβηγία επικράτησε δύσκολα του Λουξεμβούργου με 1-0 και έφτασε τους 14 βαθμούς, όσους είχε και η Ρουμανία που όμως υστερούσε στα μεταξύ τους παιχνίδια.

    [15] Προκρίθηκαν Γερμανία, Σκωτία στο EURO 2004

    Πηγή: ΑΠΕ 11/10/2003 9:14:00 μμ

    Η Γερμανία και η Σκωτία είναι τελικά οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν από τον 5ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πορτογαλίας. Οι Γερμανοί επικράτησαν σχετικά εύκολα με 3-0 της Ισλανδίας στο Αμβούργο και κατέλαβαν την πρώτη θέση του ομίλου εξασφαλίζοντας και την απευθείας πρόκριση στα τελικά. Στον άλλο σημερινό αγώνα η Σκωτία κέρδισε την Λιθουανία με 1-0 στη Γλασκώβη και πήρε την δεύτερη θέση που της δίνει το εισιτήριο για τα μπαράζ.

    [16] Στα μπαράζ η Λετονία για το ΓΙΟΥΡΟ-2004

    Πηγή: ΑΠΕ 11/10/2003 9:15:00 μμ

    Η Λετονία τελικά πραγματοποίησε την έκπληξη στον 4ο όμιλο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πορτογαλίας. Οι Λετονοί επικράτησαν σήμερα της αδιάφορης Σουηδίας με 1-0 στη Σόλνα και κατέλαβαν την δεύτερη θέση του ομίλου που τους δίνει το εισιτήριο για τα μπαράζ. Στον άλλο αγώνα του Σαββάτου η Πολωνία επικράτησε εκτός έδρας της Ουγγαρίας με 2-1, όμως, αυτή η νίκη δεν στάθηκε αρκετή για να πάρει την πρόκριση στα μπαράζ. Υπενθυμίζεται ότι η Σουηδία προκρίθηκε ως πρώτη του ομίλου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 11 October 2003 - 20:54:30 UTC