Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-10-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες
  • [02] Οξύνεται η αντιπαράθεση Βαρθολομαίου-Χριστόδουλου
  • [03] Στην Πρέβεζα σήμερα ο Κώστας Καραμανλής
  • [04] Εξάρθρωση σπείρας με πιστωτικές κάρτες
  • [05] Νέες αιματηρές συγκρούσεις στη Ράφα
  • [06] ''Δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια''
  • [07] Βολιβία: Πρόωρες εκλογές ζήτησε ο νέος πρόεδρος
  • [08] Διαπραγματεύσεις Ιράν-ΙΑΕΑ για πυρηνικά
  • [09] Εν μέσω διαδηλώσεων η επίσκεψη Μπους στις Φιλιππίνες
  • [10] Επιστροφή της ΑΕΚ στις νίκες
  • [11] Μεγάλη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Λιντς

    [01] Αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες

    18/10/2003 7:41:00 μμ

    Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση ενδεχομένων προβλημάτων μετά την προειδοποίηση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες. Ειδικότερα σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ θα εκδηλωθούν θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις, σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Θεσσαλία και Μακεδονία. Επιπρόσθετα η Γενική Γραμματεία συνιστά και μέτρα αυτοπροστασίας των πολιτών.

    Οδηγίες και μέτρα για έκτατες περιπτώσεις

    Οι κίνδυνοι από τις καταιγίδες συνίστανται από τους τοπικά πολύ ισχυρούς ανέμους, τις τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις, τους κεραυνούς και τις πιθανές χαλαζοπτώσεις.

    Εάν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο:

    Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο, γιατί ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Οι συσκευές τηλεόρασης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες σε αυτές τις περιπτώσεις και προτείνεται να αποσυνδέονται από την κεραία και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

    Αποφύγετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο), γιατί οι μεταλλικοί σωλήνες είναι καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού. Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο:

    Προσπαθήστε να βρείτε καταφύγιο σε κτήριο ή σε αμάξι.

    Αν αυτό δεν είναι εφικτό, βρείτε ανοιχτό χώρο και κάντε βαθύ κάθισμα. Αν βρίσκεστε σε δάσος προστατευθείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων ποτέ μη στέκεστε κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε έναν ανοιχτό χώρο.

    Αν βρίσκεστε σε χαμηλό έδαφος προσέξτε την περίπτωση να εκδηλωθεί πλημμυρικό φαινόμενο.

    Αποφύγετε ψηλές κατασκευές, όπως πυλώνες, ψηλά δέντρα, φράκτες, τηλεφωνικές γραμμές και γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.

    Αποφύγετε να βρίσκεστε κοντά σε μεταλλικά αντικείμενα, όπως αμάξια, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης, κλπ.

    Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.

    Αν βρίσκεστε μέσα στη θάλασσα, βγείτε αμέσως έξω.

    Αν βρίσκεστε απομονωμένος σε μια επίπεδη έκταση και νιώθετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα, με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) και πετάξτε ό,τι μεταλλικό αντικείμενο έχετε πάνω σας. Μη ξαπλώνετε στο έδαφος.

    Εάν βρίσκεστε σε αυτοκίνητο:

    Σταματήστε το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα τα οποία μπορεί να πέσουν στο αυτοκίνητο.

    Μείνετε μέσα στο αυτοκίνητο και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

    Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα μέσα στο αυτοκίνητο

    Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

    [02] Οξύνεται η αντιπαράθεση Βαρθολομαίου-Χριστόδουλου

    18/10/2003 3:46:00 μμ

    Δυσοίωνο διαγράφεται το μέλλον για τις σχέσεις μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, μετά τις σκληρές δηλώσεις για το καθεστώς των αποκαλούμενων Νέων Χωρών του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος επέρριψε τις ευθύνες προσωπικά στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο. Η απειλή του σχίσματος είναι πλέον ορατή, ενώ η Αρχιεπισκοπή δεν έχει αντιδράσει επίσημα. Ωστόσο υπάρχει έντονη δυσφορία για την επίθεση του Οικουμενικού Πατριάρχη στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και πολλοί Ιεράρχες απευθύνουν ύστατη έκκληση για ψυχραιμία.

    ''Η Πολιτεία τηρεί τις αποστάσεις'', δήλωσε ο Χ. Πρωτόπαπας

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση τηρεί αποστάσεις από όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο κ. Πρωτόπαπας επεσήμανε ότι η Πολιτεία δεν παρεμβαίνει σε ένα σημαντικό θέμα της Ορθοδοξίας, το οποίο πρέπει να διευθετηθεί μέσα στην ίδια την εκκλησία. Ωστόσο κατηγόρησε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία όπως ανέφερε παρεμβαίνουν με απαράδεκτο τρόπο και κάλεσε τα στελέχη αυτά να σταματήσουν τις παρεμβάσεις και να επιδείξουν στοιχειώδη σοβαρότητα και ευθύνη.

    "Η κυβέρνηση σέβεται τον αυτόνομο ρόλο, την ιστορία και τις εσωτερικές διαδικασίες των Ορθόδοξων Εκκλησιών", δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Νηφαλιότητα ζήτησε για μία ακόμη φορά ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, ο οποίος μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η λύση μπορεί να βρεθεί ψύχραιμα στους κόλπους της Ελλησίας.

    [03] Στην Πρέβεζα σήμερα ο Κώστας Καραμανλής

    18/10/2003 3:29:00 μμ

    Στην Πρέβεζα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία στην Ήπειρο. Το πρωί ο κύριος Καραμανλής επισκέφθηκε τον ιστορικό χώρο της Νικόπολης και μίλησε στους παραγωγικούς φορείς της Πρέβεζας. Χθες το βράδυ μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στις Φιλιάτες ζήτησε πρόωρες εκλογές το συντομότερο, κατηγορησε την κυβερνηση για την οικονομική της πολιτικη και κάλεσε για μια ακόμη φορά τους πολίτες να ξεπεράσουν τις διαχωριστικές γραμμές.

    [04] Εξάρθρωση σπείρας με πιστωτικές κάρτες

    Πηγή: NET 105,8 fm 18/10/2003 2:57:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Δύο Ρουμάνοι με γαλλικά διαβατήρια συνελλήφθησαν στη Λαμία την στιγμή που είχαν εγκαταστήσει μικρή κάμερα δίπλα σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, ώστε να καταγράφουν τον μυστικό αριθμό που πληκτρολογούσαν οι ανυποψίαστοι πελάτες της τράπεζας. Την ίδια στιγμή τα μέλη της σπείρας με άλλο μηχάνημα αποτύπωναν τον αριθμό, με αποτέλεσμα να γνωρίζουν κωδικούς δεκάδων καρτών και να προχωρούν στην ανάληψη μεγάλων χρηματικών ποσών. Οι Ρουμάνοι έδρασαν στο Βόλο, τη Λαμία και τη Λάρισα. Σύμφωνα με την αστυνομία μόνο το τελευταίο μήνα έκαναν αναλήψεις ύψους 50.000 ευρώ.

    [05] Νέες αιματηρές συγκρούσεις στη Ράφα

    18/10/2003 11:47:00 πμ

    Τρεις Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, σκοτώθηκαν τα ξημερώματα από οβίδες που εκτόξευσαν ισραηλινά άρματα στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης του ισραηλινού στρατού που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη. Η Ουιντάντ Αλ-Ατζράμι, 33 ετών, ο Τάρεκ Αλ-Χουσέιν, 45 ετών, μέλος της ριζοσπαστικής οργάνωσης Χαμάς και ο Μπασάμ Αλ-Μογκέιρ τραυματίστηκαν σοβαρά και άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο Αμπου Γιούσεφ Αλ-Νάτζερ, όπου είχαν μεταφερθεί. Αλλοι εννέα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτιών και οι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

    [06] ''Δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια''

    18/10/2003 12:03:00 μμ

    Σε συναγερμό τέθηκαν οι υπηρεσίες ασφαλείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τον εντοπισμό σε δυο αεροσκάφη της Southwest Airlines, ύποπτων αντικειμένων όπως κοπίδια, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποίησαν οι αεροπειρατές καμικάζι της 11ης Σεπτεμβρίου. Το FBI ανακοίνωσε ότι κάτοχος των αντικειμένων είναι ένας εικοσάχρονος φοιτητής, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ταξίδεψε με ύποπτα αντικείμενα, για να αποδείξει ότι η μεγαλύτερη απειλή είναι τα ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μίλερ ξεκαθάρισε ότι "δεν φαίνεται να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και σαφώς δεν υπάρχει άμεση απειλή".

    Ο Αμερικανός φοιτητής άφησε και ένα σημείωμα στο οποίο ανέφερε ότι οι έλεγχοι ασφαλείας στα αεροδρόμια είναι ανεπαρκείς, πως ήθελε να επιχειρήσει προσομείωση μιας τρομοκρατικής απειλής για να δει την αντίδραση των αρχών μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

    [07] Βολιβία: Πρόωρες εκλογές ζήτησε ο νέος πρόεδρος

    18/10/2003 11:35:00 πμ

    Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών πρότεινε ο νέος πρόεδρος της Βολιβίας, Κάρλος Μέσα αμέσως μετά την ορκωμοσία του στη θέση του παραιτηθέντος Γκονζάλο Σάντσες ντε Λοσάντα. Σύμφωνα με το σύνταγμα, ο Μέσα μπορεί εξαντλήσει τη θητεία του προκατόχου του, που λήγει τον Αύγουστο του 2007, ωστόσο ο ίδιος πρότεινε να μειωθεί η θητεία του και να προκηρυχτούν εκλογές. Ο 50χρονος Μέσα είναι δημοσιογράφος και ιστορικός και κατέβηκε στο στίβο της πολιτικής μόλις στα μέσα του 2002 ως αντιπρόεδρος του Λοσάντα. Μολονότι άπειρος, θεωρείται ότι ξέρει αρκετά για τη δουλειά του προέδρου αφού έχει γράψει και το βιβλίο ''Πρόεδροι της Βολιβίας: μεταξύ κάλπης και όπλων''.

    Στο Μαϊάμι ο παραιτηθείς πρόεδρος

    Την περασμένη Δευτέρα ο Μέσα είχε αποσύρει την υποστήριξη του στον προκάτοχο του, θέση που επανέλαβε και την Πέμπτη, καθώς είδε ότι ο αριθμός των θυμάτων από τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων είχε φτάσει τους 74.

    Ο Μέσα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να χρησιμοποιηθεί ''ως εργαλείο για την πόλωση της βολιβιανής κοινωνίας''.

    Ο Κάρλος Μέσα έχει σπουδάσει λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο της Λα Παζ και, μέχρι την ανάμιξη του στα πολιτικά πράγματα της χώρας, ήταν αφοσιωμένος στα τρία μεγάλα πάθη του: τη δημοσιογραφία, την ιστορία και τον κινηματογράφο. Εχει εργαστεί ως αρθρογράφος σε εφημερίδες, ρεπόρτερ σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και παρουσιαστής ειδήσεων στην τηλεόραση.

    Επίσης έχει γυρίσει 50 ταινίες σχετικά με την ιστορία της Βολιβίας, ίδρυσε το Κινηματογραφικό Ινστιτούτο της Βολιβίας και έχει γράψει δώδεκα βιβλία. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

    Ο Μέσα ετοίμαζε την επανέκδοση του βιβλίου ''Πρόεδροι της Βολιβίας'' και είχε δηλώσει ότι ήταν αποφασισμένος να γράψει και για την περίοδο διακυβέρνησης του Λοσάντα.

    ''Είναι πολύ δύσκολο να γράψεις για τον εαυτό σου διατηρώντας την κατάλληλη απόσταση'', είπε στους δημοσιογράφους.

    Ο παραιτηθείς πρόεδρος της Βολιβίας, Γκονζάλο Σάντσες ντε Λοσάντα, αναχώρησε το βράδυ της Παρασκευής για το Μαϊάμι των ΗΠΑ, συνοδευόμενος από έξι μέλη της οικογένειάς του και τρεις από τους κυριότερους συνεργάτες του, όπως ανέφερε ένας υπάλληλος του αεροδρομίου της Σάντα Κρουζ.

    Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο Λοσάντα έφυγε λίγη ώρα αφότου το Κογκρέσο έκανε δεκτή την παραίτησή του.

    [08] Διαπραγματεύσεις Ιράν-ΙΑΕΑ για πυρηνικά

    18/10/2003 2:45:00 μμ

    Το Ιράν άρχισε διαπραγματεύσεις με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) με θέμα την υπογραφή του Συμπληρωματικού Πρωτοκόλλου της Συνθήκης Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Οπλων (NPT), ανακοίνωσε Ιρανός αξιωματούχος. Ο εκπρόσωπος του Ιράν στην IAEA Αλί Ακμπάρ Σαλεχί δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές είναι πιθανόν να διαρκέσουν "μερικές ημέρες" και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβασή τους. Η Τεχεράνη βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες υπό το κράτος διεθνών πιέσεων για να υπογράψει το Συμπληρωματικό Πρωτόκολλο, σε ένδειξη καλής θελήσεως, αποδεχόμενη με τον τρόπο αυτό τη διενέργεια αιφνιδιαστικών επιθεωρήσεων των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

    [09] Εν μέσω διαδηλώσεων η επίσκεψη Μπους στις Φιλιππίνες

    18/10/2003 1:31:00 μμ

    Συνεργασία για την εξουδετέρωση των Ισλαμιστών ανταρτών των οργανώσεων Αμπού Σαγιάφ και Τζεμάα Ισλαμίγια υποσχέθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους στη ομιλία του στη Βουλή των Φιλιππίνων. "Η κυβέρνησή μου και η δική σας έχουν έναν κοινό στόχο: θα οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης την Αμπού Σαγιάφ. Και θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με τις φίλες χώρες της νοτιο-ανατολικής Ασίας για να εξουδετερώσουμε το δίκτυο της Τζεμάα Ισλαμίγια και άλλες οργανώσεις που διακινούν τη βία και το χάος", δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχόμενος επίσης "τεχνική συμβουλευτική βοήθεια και κεφάλαια" προς τη Μανίλα στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος εκσυγχρονισμού του στρατού των Φιλιππίνων.

    Αποχώρησαν βουλευτές κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή

    Ωστόσο η επίσκεψη του Τζορτζ Μπους, στις Φιλιππίνες φαίνεται ότι δεν έχει ευρεία αποδοχή ούτε από το κοινοβουλευτικό σώμα, ούτε και από τους πολίτες της χώρας. Συγκεκριμένα, πέντε βουλευτές της αριστεράς αποχώρησαν από τον χώρο συνεδρίασης της ολομέλειας του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τζορτζ Μπους. Μάλιστα ένας από τους πέντε βουλευτές, ο Βιργίλιος Μπαουτίστα, επιχείρησε αποχωρώντας να αναρτήσει πανό, εμποδίστηκε όμως από τους άντρες ασφάλειας. Αρκετοί άλλοι βουλευτές παρέμειναν στην αίθουσα της ολομέλειας, φορώντας όμως στο πέτο μία κονκάρδα "εναντίον του πολέμου" στο Ιράκ.

    Την ίδια ώρα, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας διέλυσαν δεκάδες διαδηλωτές της αριστεράς που διαμαρτύρονταν για την επίσκεψη του Μπους στη χώρα, προσπαθώντας να σπάσουν τα οδοφράγματα μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία στη Μανίλα, ενώ άλλοι 7.000 διαδηλωτές προσπαθούσαν να φτάσουν στο κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου θα μιλούσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    ''Σημαντικός σύμμαχος εκτός ΝΑΤΟ οι Φιλιππίνες''

    Ο Τζορτζ Μπους έφτασε στη Μανίλα νωρίς το πρωί (μεσημέρι τοπική ώρα) για επίσκεψη οκτώ ωρών, στόχος της οποίας είναι να ευχαριστήσει την πρόεδρο της χώρας Γκλόρια Αρόγιο για την υποστήριξή της προς τις ΗΠΑ στον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας".

    Είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που επισκέπτεται την πρώην αποικία των ΗΠΑ μετά τον Ντουάιτ Αϊζενχάουερ το 1960.

    Στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνεται συνάντηση με την πρόεδρο των Φιλιππίνων Γκλόρια Αρόγιο με θέμα την απειλή που αντιπροσωπεύουν οι εξτρεμιστές ισλαμιστές για τα συμφέροντα των δύο χωρών στην νοτιο-ανατολική Ασία.

    Σημειώνεται ότι οι Φιλιππίνες εξασφάλισαν πρόσφατα τον χαρακτηρισμό τους ως "σημαντικού συμμάχου εκτός ΝΑΤΟ" από την Ουάσινγκτον, γεγονός που θα εξασφαλίσει στη χώρα αύξηση της αμερικανικής βοήθειας στον τομέα της άμυνας και την ασφάλειας.

    Ετσι οι Φιλιππίνες κατατάσσονται ανάμεσα στις χώρες που διατηρούν προνομιακές σχέσεις με τις ΗΠΑ στον τομέα της ασφάλειας μαζί με την Ιαπωνία, την Αυστραλία, το Ισραήλ, τη Νότια Κορέα και την Αργεντινή.

    [10] Επιστροφή της ΑΕΚ στις νίκες

    18/10/2003 7:37:00 μμ

    Την πρώτη της νίκη μετά τις 31 Αυγούστου πανηγύρισε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς επικράτησε στο γήπεδο της Πολίχνης 2-1 του Αρη, σε αγώνα για την 7η ημέρα της Α΄ Εθνικής, και πήρε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς. Αντίθετα, η ομάδα του Νίκου Παντζιαρά γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα.

    Κωνσταντινίδης-Λυμπερόπουλος τα γκολ

    Η δυνατή βροχή που έπεφτε από νωρίς το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη κράτησε αρκετό κόσμο στο σπίτι του, ενώ παράλληλα δυσκόλεψε αρκετά την προσπάθεια των 22 ποδοσφαιριστών. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και πλησίασαν κάποιες φορές στο γκολ με τον Λυμπερόπουλο και τον Κατσουράνη. Καλύτερη στιγμή του "Δικεφάλου" στο 23΄, όταν η κοντινή προβολή του Καλαματιανού πέρασε άουτ, ενώ οι γηπεδούχοι απάντησαν με μια καλή ευκαιρία του Λαζανά στο 30΄.

    Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες, ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης, μετά από πάσα του Ζαγοράκη, ξεμαρκαρίστηκε, βρέθηκε απέναντι στον Γκίτκο και τον πλάσαρε ανοίγοντας το σκορ στο 45΄.

    Ο Αρης δεν πτοήθηκε από το γκολ που δέχθηκε στην εκπνοή του πρώτου μέρους και απάντησε πολύ γρήγορα. Ηταν το 49ο λεπτό, όταν ο Κυζερίδης έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, γύρισε τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι και ο Γιάννης Λαζανάς με πλασέ ισοφάρισε.

    Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε όμως μόλις πέντε λεπτά, καθώς στο 54΄ ο Λυμπερόπουλος εκμεταλλεύτηκε ασταθή απόκρουση του Γκίτκου σε προβολή του Κωνσταντινίδη και έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία ξαναδίνοντας προβάδισμα στην ΑΕΚ.

    Στο υπόλοιπο του αγώνα η Ενωση οπισθοχώρησε και προσπάθησε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα, ενώ ο Αρης προσπάθησε να αντιδράσει, όμως η κούραση από το παιχνίδι της Τετάρτης με τη Ζίμπρου δεν επέτρεψε στους παίκτες του Νίκου Παντζιαρά να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης και να αποφύγουν την τρίτη συνεχή ήττα.

    Διαιτητής: Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας)

    Κίτρινες: Γεωργέας, Λαζανάς, Ζαγοράκης, Κολτσίδας, Κασάπης, Οκκάς

    ΑΡΗΣ: Γκίτκος, Σκέντζος, Ν.Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Κατσιαρός, Φρατζέσκος (66΄ Καζαντζής), Σελάντερ, Πασσαλής, Διγκόζης, Κυζερίδης (81΄ Κούσας), Λαζανάς

    ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Γεωργέας, Καψής, Αμπονσά, Κασάπης, Τσιάρτας (90΄ Μόρας), Λυμπερόπουλος (65΄ Μαλαδένης), Ζαγοράκης, Κατσουράνης, Κωνσταντινίδης (78΄ Ναλιτζής), Οκκάς.

    [11] Μεγάλη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Λιντς

    18/10/2003 6:09:00 μμ

    Δύσκολη, αλλά πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 9ης ημέρας στην πρέμιερ λιγκ. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ επικράτησε στο "Ελαντ Ρόουντ" 1-0 της Λιντς και, έστω και προσωρινά, πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας, εν αναμονή των αγώνων της Αρσεναλ και της Τσέλσι. Οι "μπέμπηδες" ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχαν κάποιες ευκαιρίες και τελικά πέτυχαν το "χρυσό" γκολ εννέα λεπτά πριν τη λήξη με τον Ρόι Κιν. Η σύνεθση της Γιουνάιτεντ: Χάουαρντ, Γκ.Νέβιλ, Φέρντιναντ, Σιλβέστρ, Φόρτσιουν (40΄ Ο΄Σέι), Φλέτσερ (60΄ Φορλάν), Κιν, Φ.Νέβιλ, Ρονάλντο (90΄ Μπατ), Σκόουλς, Φαν Νιστελρόι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 18 October 2003 - 17:31:22 UTC