Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-10-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη του χειμώνα από τα δυτικά και βόρεια
  • [02] Ανησυχία από τα νέα μηνύματα του Μπιν Λάντεν

    [01] Επίσκεψη του χειμώνα από τα δυτικά και βόρεια

    19/10/2003 10:23:00 πμ

    Κακοκαιρία με βροχόπτωση και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας επικρατεί από το πρωί στην Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα. Στην Κέρκυρα, δυνατή βροχή πέφτει από το πρωί ενώ πνέουν και δυνατοί άνεμοι, οι οποίοι ξερίζωσαν δέντρα στο προάστιο Αλεπού της πόλεως της Κέρκυρας, όπου χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να ελευθερώσει και έναν δρόμο. Στην Καβάλα και σε άλλες περιοχές της βορειοανατολικής Ελλάδας σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ σε ορεινές περιοχές έπεφτε το πρωί χιονόνερο. Το πρωί μεγάλο μέρος της ΒΑ Ελλάδας είχε καλυφθεί από ομίχλη, ενώ ιδιαίτερα αισθητή ήταν και η πτώση της θερμοκρασίας. Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων

    Πρόβλημα με τις συγκοινωνίες στο Βόρειο Αιγαίο

    Στο ΒΑ Αιγαίο πνέουν άνεμοι έντασης 5-6 μποφόρ ανατολικοί και διακόπηκαν τα θαλάσσια δρομολόγια από Καβάλα για Πρίνο Θάσου και αντίστροφα.

    Τα εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα σε ολόκληρη την Ανατ. Μακεδονία-Θράκη παρουσιάζουν ολισθηρότητα λόγω της βροχής και οι κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις εξέδωσαν δελτία για τους οδηγούς, στους οποίους συνιστούν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

    οδηγίες αυτοπροστασίας

    Οι κίνδυνοι από τις καταιγίδες συνίστανται από τους τοπικά πολύ ισχυρούς ανέμους, τις τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις, τους κεραυνούς και τις πιθανές χαλαζοπτώσεις.

    Εάν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο:

    Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο, γιατί ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Οι συσκευές τηλεόρασης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες σε αυτές τις περιπτώσεις και προτείνεται να αποσυνδέονται από την κεραία και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

    Αποφύγετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο), γιατί οι μεταλλικοί σωλήνες είναι καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού. Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο:

    Προσπαθήστε να βρείτε καταφύγιο σε κτήριο ή σε αμάξι.

    Αν αυτό δεν είναι εφικτό, βρείτε ανοιχτό χώρο και κάντε βαθύ κάθισμα. Αν βρίσκεστε σε δάσος προστατευθείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων ποτέ μη στέκεστε κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε έναν ανοιχτό χώρο.

    Αν βρίσκεστε σε χαμηλό έδαφος προσέξτε την περίπτωση να εκδηλωθεί πλημμυρικό φαινόμενο.

    Αποφύγετε ψηλές κατασκευές, όπως πυλώνες, ψηλά δέντρα, φράκτες, τηλεφωνικές γραμμές και γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.

    Αποφύγετε να βρίσκεστε κοντά σε μεταλλικά αντικείμενα, όπως αμάξια, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης, κλπ.

    Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.

    Αν βρίσκεστε μέσα στη θάλασσα, βγείτε αμέσως έξω.

    Αν βρίσκεστε απομονωμένος σε μια επίπεδη έκταση και νιώθετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα, με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) και πετάξτε ό,τι μεταλλικό αντικείμενο έχετε πάνω σας. Μη ξαπλώνετε στο έδαφος.

    Εάν βρίσκεστε σε αυτοκίνητο:

    Σταματήστε το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα τα οποία μπορεί να πέσουν στο αυτοκίνητο.

    Μείνετε μέσα στο αυτοκίνητο και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

    Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα μέσα στο αυτοκίνητο

    Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

    [02] Ανησυχία από τα νέα μηνύματα του Μπιν Λάντεν

    19/10/2003 11:12:00 πμ

    Με νέες επιθέσεις αυτοκτονίας εντός και εκτός ΗΠΑ απειλεί σε μηνύματά του που μεταδόθηκαν από το αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, που εμφανίζεται ιδιαίτερα απειλητικός, προειδοποιεί τους Αμερικανούς να φύγουν από το Ιράκ, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν νέα σφαγή, ενώ χαρακτηρίζει παράνομο το 25μελες-διορισμένο από την Ουάσινγκτον, Ιρακινό Κυβερνητικό Συμβούλιο. Παράλληλα απειλεί με αντίποινα και όλες τις χώρες που βοήθησαν τους αμερικανούς, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις Ισπανία, Αυστραλία, Πολωνία, Ιαπωνία και Ιταλία. Τα νέα μηνύματα, υπενθυμίζουν ότι ο παγκόσμιος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ενώ το μέλος του Ιρακινού Κυβερνητικού Συμβουλίου Σιίτης, αλ-Ρουμπάϊ, ζήτησε από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, να μην επεμβαίνει στις υποθέσεις του Ιράκ. Οι νέες απειλές θορύβησαν ιδιαίτερα την Αυστραλία.

    Υπήρχαν σχέδια για τρομοκρατική επίθεση στους Ολυμπιακούς

    Οι νέες απειλές του Μπιν Λάντεν διατυπώθηκαν την ίδια μέρα που κορυφαίος Ισλαμιστής κληρικός, ο Μοχάμεντ Ομράν, από τη Μελβούρνη, αποκάλυψε ότι μετά από παρέμβασή του ίδιου και της οργάνωσής του Αχλ Σάναχ Γουόλ Τζαμά, αποφεύχθηκε εκδήλωση τρομοκρατικής επίθεσης κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ, το 2000.

    Οι δηλώσεις του Ισλαμιστή κληρικού που προβάλλονται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας The Weekend Australian, συνοδεύονται και από στοιχεία που στηρίζουν τους ισχυρισμούς του Μοχάμεντ Ομράν. Μεταξύ των στοιχείων αυτών είναι και επιστολή του ινδονήσιου τρομοκράτη Αμπου Μπακάρ Μπασίρ που αναφέρεται στις αντιδράσεις των ισλαμιστών της Αυστραλίας σε ενδεχόμενη επίθεση κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ.

    Εξάλλου η εφημερίδα Sunday Herald Sun δημοσιεύει απόρρητα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, οι αυστραλιανές μυστικές υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια έχουν παίξει "καθοριστικό ρόλο" στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην περιοχή της Ασίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 October 2003 - 8:53:01 UTC