Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-11-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καμία ανησυχία για τον Κ. Μητσοτάκη
  • [02] Συνελήφθη 30χρονος για αποπλάνηση ανηλίκων
  • [03] Τον πέρασε για αγριογούρουνο και τον πυροβόλησε
  • [04] Συναγερμός πάνω από το Λευκό Οίκο
  • [05] Αποδεκτοί από το Ιράν οι όροι για τα πυρηνικά

    [01] Καμία ανησυχία για τον Κ. Μητσοτάκη

    10/11/2003 10:25:00 μμ

    Η εμπύρετη ίωση γαστρεντερίτιδας που ταλαιπωρεί από την Παρασκευή τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, ανάγκασε τον πρώην πρωθυπουργό, να εισαχθεί στον Ευαγγελισμό, όπου οι γιατροί διέγνωσαν αφυδάτωση στον οργανισμό του, την οποία έχει προκαλέσει η ίωση. Η κατάσταση του επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δεν εμπνέει καμία ανησυχία αλλά οι θεράποντες ιατροί του, είπαν πως θα χρειαστεί να νοσηλευτεί τουλάχιστον δύο 24ωρα.

    Ευχές για ταχεία ανάρρωση

    Τις ευχές του πρωθυπουργού μετέφερε ο υπουργός Υγείας, Κώστας Στεφανής.

    Τηλεφωνικά επικοινώνησε με τον κ. Μητσοτάκη ο Κώστας Καραμανλής, ενώ τις ευχές τους εξέφρασαν στον πρώην πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

    [02] Συνελήφθη 30χρονος για αποπλάνηση ανηλίκων

    10/11/2003 9:06:00 μμ

    Μόλις λίγες ημέρες από τη σύλληψη ενός 27χρονου καθηγητή Γερμανικών στα Γιαννιτσά Πέλλας, που διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω Ίντερνετ, ένα νέο περιστατικό με φερόμενο ως δράστη έναν 30χρονο οικοδόμο, συντάραξε αυτή τη φορά την κοινωνία της Ξάνθης. Σε έρευνα που πραγματοποίησαν άνδρες της αστυνομίας στο σπίτι του, βρήκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δεκάδες δισκέτες και Cd Rom με παιδικό πορνογραφικό υλικό. Η όλη υπόθεση βγήκε στην επιφάνεια έπειτα από καταγγελία δυο αδελφών, ηλικίας 7 και 8 χρόνων, ότι ο 30χρονος τα παρέσυρε σε ερημική τοποθεσία και προσπάθησε να επιδοθεί σε άσεμνες πράξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης εξεταζόμενος από τις αρχές ομολόγησε ότι πρόσφατα είχε φωτογραφίσει και άλλα μικρά παιδιά στην περιφέρεια της Ξάνθης.

    Ερευνάται το ενδεχόμενο να ανήκει σε δίκτυο παιδικής πορνογραφίας

    Συγκεκριμένα, οι γονείς των δυο παιδιών, κατήγγειλαν ότι τις μεσημβρινές ώρες της περασμένης Κυριακής ο Κ.Ε., με το πρόσχημα ότι θα φωτογράφιζε τα δυο ανήλικα, τα επιβίβασε στο ΙΧ αυτοκίνητό του και τα οδήγησε σε ερημική τοποθεσία της πόλης, όπου άρχισε να θωπεύει το ένα, αλλά απέτυχε να κάνει το ίδιο και με το δεύτερο.

    Αφού τα φωτογράφισε, τα άφησε ελεύθερα και τα δυο αδέλφια γύρισαν τρομαγμένα σπίτι τους, όπου εξιστόρησαν στους γονείς τους την περιπέτειά τους και κατόρθωσαν να δώσουν κάποια χαρακτηριστικά του δράστη.

    Κινητοποιήθηκαν άνδρες της Ασφάλειας οι οποίοι τελικά νωρίς το βράδυ της ίδιας μέρας εντόπισαν και συνέλαβαν το δράστη.

    Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια κεντρική μονάδα H/Y, στο σκληρό δίσκο της οποίας υπήρχαν φωτογραφίες και λήψεις βίντεο των δυο παιδιών, 65 CD ROM και 35 δισκέτες, ηλεκτρονικού υπολογιστή, μια βιντεοκάμερα, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και δυο διόπτρες σκόπευσης.

    Όλο το υλικό που βρέθηκε, θα σταλεί στο τμήμα ηλεκτρονικού εγκλήματος της Δ/νσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να σπάσουν οι κωδικοί και να διαπιστωθεί σε ποιες ιστοσελίδες του Ίντερνετ έχει διακινηθεί το υλικό και ποιοι ήταν οι αποδέκτες.

    Ερευνάται το ενδεχόμενο να ανήκει σε δίκτυο παιδικής πορνογραφίας, το οποίο διοχετεύει φωτογραφίες ανήλικων, αλλά και κασέτες βίντεο.

    Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και με τις κατηγορίες της αρπαγής και αποπλάνησης παιδιών παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα της Ξάνθης.

    [03] Τον πέρασε για αγριογούρουνο και τον πυροβόλησε

    10/11/2003 8:34:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Τραγική κατάληξη είχε για έναν κυνηγό η εξόρμηση του σε δασική περιοχή της Ξάνθης, καθώς ένας άλλος κυνηγός τον πέρασε για αγριογούρουνο και τον πυροβόλησε τραυματίζοντας τον σοβαρά στην κοιλιακή χώρα. Δράστης είναι ο Μ.Μ. 21 χρόνων από τον οικισμό Σούνιο της Ξάνθης και θύμα ο Ι.Χ. 62 χρόνων από τα Κιμμέρια Ξάνθης. Το περιστατικό συνέβη στη δασική περιοχή ''Τσαλαπετεινός'' του Εχίνου Ξάνθης.

    Ο τραυματίας μεταφέρθηκε πρώτα στο Κέντρο Υγείας του Εχίνου και στη συνέχεια στο νομαρχιακό νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

    Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ξάνθης, ενώ το κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκε.

    Σχετική προανάκριση διενεργεί η Αστυνομία του Εχίνου.

    [04] Συναγερμός πάνω από το Λευκό Οίκο

    10/11/2003 10:19:00 μμ

    Αναστάτωση επικράτησε σήμερα στο Λευκό Οίκο όταν ένα μικρό αεροσκάφος, χάνοντας τον προσανατολισμό του, παραβίασε τον απαγορευμένο εναέριο χώρο γύρω από την Ουάσινγκτον. Αμέσως σήμανε συναγερμός ασφαλείας στην προεδρική κατοικία, ενώ στρατιωτικά τζέτ απογειώθηκαν για να το αναχαιτίσουν και να το στρέψουν προς άλλη κατεύθυνση. Εκείνη την ώρα ο Τζορτζ Μπους και η σύζυγός του απουσίαζαν εκτός Ουάσινγκτον, ωστόσο ο αντιπρόεδρος Τσέινι και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Αντριου Καρντ οδηγήθηκαν για λίγο σε ασφαλή τοποθεσία, μέχρι να απομακρυνθεί το ιδιωτικό αεροπλάνο με συνοδεία μαχητικών.

    Μικρής διάρκειας αναστάτωση για τους παρευρισκόμενους στην προεδρική κατοικία

    Τόσο ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, όσο και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου συνέχισαν τις εργασίες τους μετά από τη λήξη του προσωρινού συναγερμού.

    "Ένα μικρό αεροσκάφος σχεδόν έτοιμο να παραβιάσει την απαγορευμένη εναέρια περιοχή γύρω από το Λευκό Οίκο, αλλά όταν έφτασαν εκεί τα πολεμικά μας αεροσκάφη, υποχρεώθηκε να αλλάξει πορεία'', δήλωσε σχετικώς ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών, Τομ Μαζούρ.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το αεροσκάφος υποχρεώθηκε να ακολουθήσει τα αμερικανικά πολεμικά και ο πιλότος του μετά την προσγείωση επρόκειτο να ανακριθεί.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό που θα γίνει η ανάκρισή του.

    [05] Αποδεκτοί από το Ιράν οι όροι για τα πυρηνικά

    10/11/2003 10:52:00 μμ

    Το πράσινο φως για αιφνίδιους ελέγχους των πυρηνικών της εγκαταστάσεων από κλιμάκια της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας έδωσε η Τεχεράνη με επίσημη επιστολή της προς την Διεθνή Υπηρεσία. Παράλληλα, δηλώνει ότι διακόπτει τις διαδικασίες επεξεργασίας απεμπλουτισμένου ουρανίου. Την ίδια ώρα, η ίδια η Διεθνής υπηρεσία, φέρεται σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, να αναφέρει σε εμπιστευτική της έκθεση ότι "δεν υπάρχουν στοιχεία" που να κατηγορούν την Τεχεράνη για τελειοποίηση πυρηνικού όπλου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 10 November 2003 - 21:53:56 UTC