Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-11-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση για διαφθορά
  • [02] Αντιδράσεις από την Τουρκία για την υπόθεση Λοϊζίδου
  • [03] Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής
  • [04] Στα κατεχόμενα το Σάββατο ο Ερντογάν
  • [05] Θέμα κριτικής το ''Τείχος Ασφάλειας'' στις συνομιλίες Ε.Ε - Ισραήλ
  • [06] Έκρυθμη η κατάσταση στη Γεωργία
  • [07] Έκθεση της CIA για Βόρεια Κορέα
  • [08] Νεκρός Αμερικανός στρατιώτης στο Αφγανιστάν
  • [09] Εθνικό πένθος στην Ιταλία - Έφθασαν οι σοροί των 18 νεκρών
  • [10] Δεύτερος στο Γ' γκρουπ ο Χατζίδης

    [01] Νέα επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση για διαφθορά

    14/11/2003 10:18:00 μμ

    Νέες βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, με αφορμή ομιλία του σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για νέους κινδύνους ''δόλιους και ύπουλους'' που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία, αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης ότι καλλιεργεί απειλές που κρύβονται σε υπόγειες συναλλαγές και υποβόσκουν στην απόπειρα καθυπόταξης της κοινής γνώμης από οργανωμένα συμφέροντα, απαξιώνοντας την πολιτική. ''Ο κ. Καραμανλής κατήγγειλε σήμερα τις ύβρεις, τη συκοφαντία, τη "λάσπη" στην πολιτική, τα φερέφωνα της διαπλοκής. Έκανε προφανώς την αυτοκριτική της παράταξής του'', ανέφερε ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας.

    Εμμέσως πλην σαφώς, ο κ. Καραμανλής απάντησε και στον πρωθυπουργό που κάλυψε τις επιθέσεις του Θ.Πάγκαλου εναντίον του, λέγοντας ότι '' η ποιότητα της δημοκρατίας υποβαθμίζεται όταν εξαφανίζονται τα επιχειρήματα και εμφανίζονται στην πρώτη θέση του πολιτικού λόγου οι ύβρεις, η συκοφαντία και η λάσπη.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ότι χρειάζονται νέου τύπου αγώνες για να θωρακιστεί η Δημοκρατία, που, όπως είπε, έχουν το δικό τους κόστος και σημείωσε ότι '' είναι υποχρέωση όλων μας να σταθούμε μετωπικά αντίθετοι στη διαπλοκή και τη διαφθορά".

    Τέλος ο κ. Καραμανλής, αφού απέδωσε τιμές στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου έκανε εκ νέου άνοιγμα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, επισημαίνοντας, ότι παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία 30 χρόνια ''δεν μπορέσαμε ακόμα να φτιάξουμε την Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε καθώς σήμερα η πραγματικότητα απέχει πολύ από το όραμα των Ελλήνων''.

    [02] Αντιδράσεις από την Τουρκία για την υπόθεση Λοϊζίδου

    14/11/2003 8:37:00 μμ

    "Ατυχή" και "ανήθικη" χαρακτηρίζει η τουρκική διπλωματία την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που ζητά από τη Τουρκία να καταβάλει μέχρι τις 19 Νοεμβρίου την αποζημίωση που έχει επιδικάσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση Λοϊζίδου. Το πρακτορείο "Ανατολή", επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, υποστηρίζει ότι η απόφαση του Συμβουλίου των μονίμων αντιπρόσωπων του Συμβουλίου της Ευρώπης ήταν "ανήθικη", γιατί η Αγκυρα δεν είχε ακόμα λάβει απάντηση στις προτάσεις που είχε διατυπώσει.

    ''Η υπόθεση Λοϊζίδου είναι εμπόδιο''

    Οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν την υπόθεση Λοϊζίδου "εμπόδιο που πρέπει να απομακρυνθεί για να σημειωθεί πρόοδος στο δρόμο της Τουρκίας προς την Ευρώπη" και ανέφεραν ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες.

    Σχολιάζοντας τα "αναγκαία μέτρα" που θα παρθούν σε βάρος της Τουρκίας αν δε συμμορφωθεί με την απόφαση, οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι "τέτοια μέτρα δεν αναφέρονται ούτε στο καταστατικό ούτε στους κανονισμούς του Συμβουλίου της Ευρώπης".

    Σε κάθε περίπτωση, για τη λήψη μέτρων σε βάρος της Τουρκίας θα απαιτηθούν πολύμηνες διαδικασίες, λένε οι ίδιες πηγές, που πάντως σημειώνουν ότι το θέμα θα πρέπει να λυθεί "μέχρι τα μέσα του 2004".

    ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

    Τελεσίγραφο στην Αγκυρα για την υπόθεση Λοϊζίδου

    [03] Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

    14/11/2003 10:45:00 μμ

    Η επίσημη υποδοχή του Αντεπιστέλλοντος Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ κατά τη διάρκεια Έκτακτης Συνεδρίας της Ακαδημίας παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου, του προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, του υπουργού Υγείας Κώστα Στεφανή και πολλών εκπροσώπων της ομογένειας της Αμερικής.

    Υψηλό ήθος

    Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, όπως τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ακαδημίας Γρηγόρης Σκαλκέας, είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Ορθοδοξίας, ένας ηγέτης πρώτης γραμμής όπως καταδεικνύει η γόνιμη δράση του που συνεχίζει το υψηλό ήθος και την παράδοση του προκατόχου του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, όπως επισήμανε στην προσφώνησή του ο ακαδημαϊκός Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Ζηλιούλας, εκτός της διακρίσεώς του ως ιεράρχου της Ορθοδόξου Εκκλησίας διέπρεψε και ως ακαδημαϊκός διδάσκαλος και διακεκριμένος θεράπων της επιστήμης στον τομέα της Βιβλικής Θεολογίας.

    Το μέγα συγγραφικό του έργο είναι αξιόλογο και έχει κριθεί και εκτιμηθεί πολύ θετικά από την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα ως πρωτότυπη και σημαντική συμβολή στην προαγωγή της Θεολογίας.

    ''Εξεζήτησα το πρόσωπό Σου: Βιβλικές παραλλαγές στο θέμα της αναζητήσεως του Θεού", ήταν το θέμα της ομιλίας του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

    Η αναζήτηση του Θεού ως στοιχειώδες φαινόμενο, επισήμανε ότι είναι μία απλή κίνηση του ανθρώπινου εγώ προς τον Θεό αλλά δεν πρόκειται για απλό φαινόμενο, καθώς η αναζήτηση είναι μία πολυσύνθετη και δυσερεύνητη διαδικασία.

    [04] Στα κατεχόμενα το Σάββατο ο Ερντογάν

    14/11/2003 10:01:00 μμ

    Στα κατεχόμενα της Κύπρου φτάνει το Σάββατο ο Ταγίπ Ερντογάν , μέσα σε φορτισμένο κλίμα λόγω της έντονης προεκλογικής περιόδου και των καταγγελιών της αντιπολίτευσης για μεθοδεύσεις του Ντενκτάς . Ο Τούρκος πρωθυπουργός, που θα παρευρεθεί σε εκδηλώσεις για την 20η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, διέψευσε τις πληροφορίες, ότι προτίθεται να επισκεφθεί και τις ελεύθερες περιοχές.

    Το ''ιστορικό ραντεβού'' δεν θα γίνει

    Την είδηση για επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στις ελεύθερες περιοχές, δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα Μιλιέτ της Κωνσταντινούπολης υπό τον τίτλο "Ιστορικό Ραντεβού" .

    Λίγο αργότερα ο ίδιος ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, διέψευσε μιλώντας στους δημοσιογράφους την είδηση, δηλώνοντας ότι "δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια"

    Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου σχολιάζοντας το θέμα, είχε δηλώσει ότι δεν υπήρχε καμιά επικοινωνία με την τουρκική κυβέρνηση για ενδεχόμενη επίσκεψη Ερντογάν.

    [05] Θέμα κριτικής το ''Τείχος Ασφάλειας'' στις συνομιλίες Ε.Ε - Ισραήλ

    14/11/2003 10:30:00 μμ

    Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επικρίνουν έντονα και σθεναρά τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, κατά την επικείμενη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, αφ' ενός γιατί ο ειδικός απεσταλμένος της Ε.Ε στη Μέση Ανατολή δεν γίνεται δεκτός από κυβερνητικούς αξιωματούχους του Ισραήλ και αφ' ετέρου επειδή προχωρά η ανέγερση του ισραηλινού ''Τείχους Ασφάλειας'' μέσα στα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη. Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε με επικεφαλής τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι (η Ιταλία προεδρεύει το τρέχον εξάμηνο της Ε.Ε), θα έχουν στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες συνομιλίες στις Βρυξέλλες με τον επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας, Σιλβάν Σαλόμ.

    Πνεύμα αποφασιστικότητας

    Διπλωματική πηγή της Ε.Ε υπό καθεστώς ανωνυμίας δήλωσε ότι στις συνομιλίες αυτές ''θα επικρατήσει από πλευράς Ε.Ε πνεύμα αποφασιστικότητας'', τονίζοντας ότι ''είναι απαράδεκτο το ισραηλινό επίσημο μποϊκοτάζ στον νέο απεσταλμένο της Ε.Ε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, Μαρκ Οτε.

    Ωστόσο, κανενός είδους διπλωματική ανταπάντηση της ΕΕ στη διπλωματική αυτή πρακτική του Ισραήλ για τον Οτε δεν αναφέρθηκε προς το παρόν στις Βρυξέλλες.

    Η συνάντηση σε επίπεδο υπουργών των Εξωτερικών των δύο πλευρών θα προηγηθεί μόλις λίγα 24ωρα από την επίσημη επίσκεψη στο μέσον της εβδομάδας στη Ρώμη του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός θεωρείται από διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες ''καλός φίλος'' του ισραηλινού ομολόγου του.

    Εξάλλου στον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ θα σταλεί το μήνυμα ότι ''δεν συμβάλλει στην ισραηλινή κρατική ασφάλεια το ανεγειρόμενο Τείχος Ασφάλειας'' όπως πρόσθεσαν άλλες διπλωματικές πηγές της Ε.Ε.

    Η Ε.Ε κρίνει εντελώς απαράδεκτη την προτεινόμενη από το Ισραήλ χάραξη του Τείχους μέσα σε τοποθεσίες των παλαιστινιακών αυτόνομων εδαφών.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ανέφεραν ότι θα τονιστεί στον Σαλόμ ότι το Ισραήλ θα πρέπει να προσβλέπει μόνον στην ειρηνική μελλοντική συνύπαρξή του με το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος και ακόμα ότι μόνον αυτή η ειρηνική λύση είναι αποδεκτή για την επίσημη εξωτερική πολιτική της 15μελούς Ε.Ε.

    Πηγή: ΑΠΕ

    [06] Έκρυθμη η κατάσταση στη Γεωργία

    14/11/2003 11:21:00 μμ

    Σε ανυπακοή κάλεσε την Παρασκευή τους πολίτες της Γεωργίας ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Μιχαήλ Σαακασβίλι, ζητώντας τους να σταματήσουν να καταβάλουν φόρους και καλώντας τους δημοσίους υπαλλήλους να σταματήσουν να εργάζονται. Νωρίτερα, είχε μιλήσει σε ογκώδη συγκέντρωση 15.000 διαδηλωτών η οποία έφτασε στο γραφείο του Σεβαρντνάντζε καλώντας τον να παραιτηθεί και κατέληξε στην έδρα της Εκλογικής Επιτροπής διαμαρτυρόμενη για τη νοθεία στις βουλευτικές εκλογές. Σε ανακοίνωσή του, νωρίτερα, ο πρόεδρος της χώρας, Έντβαρντ Σετβαρντνάντζε, είχε μιλήσει για κίνδυνο εμφυλίου πολέμου αν ο κόσμος έπαιρνε μέρος στη διαδήλωση που οργανώθηκε από την αντιπολίτευση. Έκκληση του Συμβουλίου της Ευρώπης στους διαδηλωτές να απέχουν από τη βία.

    Ομάδες περιφρούρησης

    Μιχαήλ Σαακασβίλι

    "Ζητώ από τον καθένα να σταματήσει από σήμερα να καταβάλλει τους φόρους και τα τέλη σε αυτό το καταπιεστικό καθεστώς και ζητώ από όλους αυτούς που εργάζονται για το κράτος, να σταματήσουν να το κάνουν", είπε ο Σαακασβίλι ενώπιον των χιλιάδων διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Τιφλίδας.

    "Καλώ όλους τους άλλους να σχηματίσουν ομάδες περιφρούρησης ενώπιον των κτιρίων της κυβέρνησης για να εμποδίζουν τους υπευθύνους να πηγαίνουν στην εργασία τους", πρόσθεσε.

    Στο μεταξύ, το Συμβούλιο της Ευρώπης κάλεσε την Παρασκευή όλες τις πολιτικές δυνάμεις να απέχουν από κάθε βία, στη Γεωργία όπου χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του γεωργιανού προέδρου.

    "Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να απέχουν από κάθε βία και να αναζητήσουν μια δημοκρατική λύση εντός του συνταγματικού πλαισίου της χώρας", ανέφεραν σε δήλωσή τους ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Πέτερ Σίντερ και ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Βάλτερ Σβίμερ, προτείνοντας στη Γεωργία τη βοήθειά τους για να βγει από την κρίση "με το διάλογο".

    Έως και 20.000 διαδηλωτές, αψηφώντας τη συναισθηματική έκκληση του προέδρου Έντβαρντ Σεβαρντνάντζε να μείνουν στα σπίτια τους, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης και κατέβηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το αποτέλεσμα των εκλογών της 2ης Νοεμβρίου και ασκώντας πίεση στο Σεβερντνάντζε να παραιτηθεί.

    Οι διαδηλωτές, υπό τη στενή παρακολούθηση των στρατιωτών, περικύκλωσαν τα γραφεία του βετεράνου προέδρου σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα.

    Συνομιλία Πούτιν με Σεβαρντνάντζε

    Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε τηλεφωνική συνομιλία με το Γεωργιανό ομόλογό του για την κατάσταση στη Γεωργία. Ο κ. Σεβαρντνάντζε "ενημέρωσε τον κ. Πούτιν για την κατάσταση", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Αλεξέι Γκρομόφ, χωρίς όμως να αποκαλύψει το περιεχόμενο της συνομιλίας τους.

    ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

    Βουλευτικές εκλογές στη Γεωργία

    Καταγγελία για νοθεία στις εκλογές στη Γεωργία

    Γεωργία: Επίθεση σε προεκλογική συγκέντρωση

    Νέες διαδηλώσεις στη Γεωργία

    Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Γεωργία

    Στα πρόθυρα εμφυλίου η Γεωργία

    [07] Έκθεση της CIA για Βόρεια Κορέα

    14/11/2003 11:15:00 μμ

    Η Βόρεια Κορέα ίσως είναι έτοιμη να προχωρήσει στη δοκιμή ενός διηπειρωτικού πυραύλου με πυρηνική ικανότητα, που μπορεί να πλήξει διάφορα σημεία στις ΗΠΑ, αναφέρει έκθεση της CIA που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η CIA προειδοποιεί ότι η Πιονγιάνγκ μπορεί να προχωρήσει σε δοκιμές του Taepo Dong-2, ωστόσο οι ανησυχίες αυξάνονται για το ενδεχόμενο η Βόρεια Κορέα να μην τερματίσει το μορατόριο στις δοκιμές πυραύλων. Στις 8 Νοεμβρίου η CIA αποκάλυψε ότι η Βόρεια Κορέα ίσως έχει δοκιμάσει να παραγάγει ατομικά όπλα χωρίς να χρειάζεται να κάνει δοκιμές.

    Δοκιμή στον αέρα

    ''Ο διαβαθμισμένος πύραυλος Taepo Dong-2 που μπορεί να πλήξει διάφορα σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών με πυρηνική γόμωση, ίσως είναι έτοιμος για μία δοκιμή στον αέρα'', εκτιμά η αμερικανική κεντρική υπηρεσία πληροφοριών στην έκθεσή της για την παραγωγή όπλων μαζικής καταστροφής το πρώτο εξάμηνο του 2003.

    Σύμφωνα με διπλωμάτες της Πιονγιάνγκ τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα ''Ουάσινγκτον Τάιμς'', η βορειοκορεατική κυβέρνηση είναι έτοιμη να σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα και τις δοκιμές και εξαγωγές πυραύλων αν εξασφαλίσει αρκετά ανταλλάγματα από τους γείτονές της και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    [08] Νεκρός Αμερικανός στρατιώτης στο Αφγανιστάν

    14/11/2003 10:14:00 μμ

    Ένας στρατιώτης της δύναμης ειδικών επιχειρήσεων σκοτώθηκε την Παρασκευή στο Αφγανιστάν, όταν το όχημα το οποίο οδηγούσε κτυπήθηκε από βόμβα που εξερράγη στο πλάι του δρόμου απ' όπου περνούσε, ανακοίνωσε ο στρατός των ΗΠΑ. Εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ ανέφερε σε δήλωσή του πως η επίθεση έγινε κοντά στην Ασανταμπάντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    [09] Εθνικό πένθος στην Ιταλία - Έφθασαν οι σοροί των 18 νεκρών

    14/11/2003 10:22:00 μμ

    Οι 20 Ιταλοί που τραυματίστηκαν από την επίθεση, που έγινε την Τετάρτη στη Νασιρίγια στο Ιράκ, έφτασαν την Παρασκευή το απόγευμα με στρατιωτικό αεροσκάφος στη Ρώμη, σύμφωνα με αξιωματούχους. Οι τραυματίες- 13 καραμπινιέροι, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα, έξι στρατιωτικοί και ένας άμαχος- επαναπατρίστηκαν και μεταφέρθηκαν αμέσως σε στρατιωτικά νοσοκομεία της ιταλικής πρωτεύουσας. Οι 9 από αυτούς μεταφέρθηκαν με φορεία, καθώς δεν ήταν σε θέση να μετακινηθούν, καθώς οι έντεκα άλλοι που είναι πιο ελαφρά τραυματισμένοι ήταν οι πρώτοι που κατέβηκαν από το αεροσκάφος. Οι σοροί των 18 νεκρών της επίθεσης στη Νασιρίγια θα επαναπατριστούν το Σάββατο, γύρω στις 19:00 ώρα Ελλάδος. Η κηδεία τους θα γίνει την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος στην Ιταλία.

    Μέλη των οικογενειών τους και ανώτεροι υπεύθυνοι, δύο υφυπουργοί Αμυνας, ο Φιλίπο Μπερσέλι και ο Σαλβατόρε Τσίτσου, όπως και πολλοί στρατηγοί και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί τους υποδέχθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τσιαμπίνο, στη Ρώμη.

    [10] Δεύτερος στο Γ' γκρουπ ο Χατζίδης

    14/11/2003 10:35:00 μμ

    Με τα δύο πρόσωπα του Χάρη Χατζίδη στην κατηγορία των 56 κιλών, ξεκίνησε η προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας Αρσης Βαρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βανκούβερ. Ο 18χρονος αθλητής του Κρόνου Σερρών κατέκτησε την 2η θέση μεταξύ 11 αθλητών στο Γ' γκρουπ, αφού ήταν πολύ αγχωμένος στο αρασέ και έμεινε μόλις στα 102,5 κιλά (έχει ατομικό ρεκόρ 120). Παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος στο ζετέ, όπου με 132,5 κιλά, και 235 στο σύνολο, ήταν δεύτερος.

    ''Στόχος οι μεγάλες διοργανώσεις''

    Aπογοητευμένος από τις επιδόσεις του ο Χατζίδης δήλωσε "στόχος μου στις μεγάλες διοργανώσεις είναι να φτάνω πλέον στα 250 κιλά, 110 αρασέ και 140 ζετέ. Δεν ξέρω γιατί αγχώνομαι τόσο πολύ. Δεν είναι δικαιολογία ούτε το ταξίδι, ούτε η αλλαγή της ώρας. Μπορούσα να τα είχα πάει καλύτερα".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 14 November 2003 - 21:54:04 UTC