Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-11-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκρηξη σε σήραγγα στην Καρδίτσα
  • [02] Νεκροί 12 Αμερικανοί από πτώση ελικοπτέρων
  • [03] Ελεύθερος αφέθηκε ο Πορτογάλος δημοσιογράφος
  • [04] Επαναπατρίστηκαν οι σοροί των Ιταλών καραμπινιέρων
  • [05] Αγώνες μπαράζ για το EURO 2004
  • [06] Αποσύρθηκαν Σαμπάνης και Τζελίλης

    [01] Έκρηξη σε σήραγγα στην Καρδίτσα

    15/11/2003 8:54:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Δύο εργάτες τραυματίστηκαν το Σάββατο το πρωί, από έκρηξη σε σήραγγα για την εκτροπή του Αχελώου, στη Δρακότρυπα Καρδίτσας. Οι τραυματίες νοσηλεύονται με εγκαύματαστο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Η έκρηξη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφείλεται σε ξαφνική διαρροή μεθανίου, την οποία δεν πρόλαβαν να καταγράψουν οι ειδικοί ανιχνευτές.

    [02] Νεκροί 12 Αμερικανοί από πτώση ελικοπτέρων

    15/11/2003 10:47:00 μμ

    Δώδεκα στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν όταν δύο αμερικανικά ελικόπτερα Black Hawk συνετρίβησαν σε κατοικημένη περιοχή το Σάββατο το απόγευμα στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού από τη Βαγδάτη. Πριν λίγη ώρα Αμερικανός αξιωματικός που βρέθηκε στο σημείο της πτώσης είπε ότι το ένα από τα δύο ελικόπτερα, που άνηκαν στην 101 Αερομεταφερόμενη Μεραρχία, χτυπήθηκε στην ουρά από αυτοπροωθούμενη οβίδα (RPG).

    Τρίτη περίπτωση πτώσης αμερικανικού ελικοπτέρου

    Τα δύο ελικόπτερα συνετρίβησαν σε κατοικημένη περιοχή στη Μοσούλη αλλά δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν υπάρχουν θύματα μεταξύ των Ιρακινών κατοίκων. Μετά την πτώση, τα ελικόπτερα τυλίχτηκαν στις φλόγες ενώ Αμερικανοί στρατιώτες απέκλεισαν την περιοχή.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τα ελικόπτερα συγκρούστηκαν στον αέρα πριν το ένα καταλήξει στη στέγη ενός σπιτιού.

    Στις 2 Νοεμβρίου 16 Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν ένα ελικόπτερο τύπου Chinook καταρρίφθηκε από αντάρτες κοντά στη Φαλούτζα ενώ στις 7 Νοεμβρίου από την πτώση ενός άλλου ελικοπτέρου τύπου Black Hawk κοντά στο Τικρίτ βρήκαν το θάνατο έξι Αμερικανοί στρατιώτες.

    ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

    Εφιάλτης το Ιράκ για τους Αμερικανούς

    Αιματηρή κλιμάκωση της ένοπλης αντίστασης

    [03] Ελεύθερος αφέθηκε ο Πορτογάλος δημοσιογράφος

    15/11/2003 9:12:00 μμ

    Ο Πορτογάλος δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού TSF, Κάρλος Ραλέιρας, που είχε πέσει θύμα απαγωγής την Παρασκευή στο Ιράκ, αφέθηκε ελεύθερος σήμερα, όπως ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του ραδιοσταθμού. Ο Ραλέιρας αφέθηκε ελεύθερος στην ιρακινή έρημο λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Κουβέιτ. Το δημοσιογράφο απήγαγαν χτες ένοπλοι που άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινητοπομπής με Πορτογάλους ρεπόρτερ.

    ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ:

    Επίθεση εναντίον Πορτογάλων δημοσιογράφων

    [04] Επαναπατρίστηκαν οι σοροί των Ιταλών καραμπινιέρων

    15/11/2003 9:02:00 μμ

    Έφτασαν το Σάββατο το απόγευμα στην Ιταλία οι σοροί των 16 Ιταλών καραμπινιέρων και των δύο πολιτών που σκοτώθηκαν στο τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον του ιταλικού στρατηγείου στη Νασιρίγια την Τετάρτη. Ένα αεροσκάφος C130 που μετέφερε τις 18 σορούς προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης όπου περίμενε η πολιτική ηγεσία της χώρας και στρατιωτικό άγημα. Εν τω μεταξύ, το Σάββατο το πρωί, υπέκυψε στα τραύματά του άλλος ένας Ιταλός στρατιώτης που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Κουβέιτ αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών από το χτύπημα σε 19. Η κηδεία των στρατιωτών θα γίνει την Τρίτη. Χτες, επέστρεψαν στην Ιταλία και οι τραυματίες από την επίθεση.

    [05] Αγώνες μπαράζ για το EURO 2004

    15/11/2003 10:49:00 μμ

    Ανοικτούς λογαριασμούς για την πρόκριση τους στα τελικά του EURO 2004, άφησαν σήμερα Ρωσία και Ουαλία. Στο πρώτο μπαράζ που έγινε στην Μόσχα, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 κι έτσι ο επαναληπτικός της ερχόμενης Τετάρτης στο Κάρντιφ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Διαιτητής του αγώνα, που παρακολούθησαν 30.000 θεατές, ήταν ο Πορτογάλος, Κορτέζ Μπατίστα.

    Σκωτία-Ολλανδία 1-0

    Σοβαρή υποψηφιότητα για την πρόκριση της στα τελικά του EURO 2004, έβαλε σήμερα η Σκωτία, καθώς στο πρώτο μπαράζ νίκησε την Ολλανδία με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε στο 22ο λεπτό ο Τζέιμς ΜακΦάντεν και στη συνέχεια οι παίκτες του Μπέρτι Φογκτς κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία του Ντάγκλας, παρά την συντριπτική υπεροχή που είχαν οι "οράνιε" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνάντησης. Ο επαναληπτικός θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στο "Αρίνα" του Αμστερνταμ.

    Σλοβενία-Κροατία 1-1

    Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση της στα τελικά του EURO 2004, απέκτησε σήμερα η Σλοβενία, καθώς στο πρώτο μπαράζ που έγινε στο Ζάγκρεμπ, απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Κροατία. Ο άσος της Μονακό, Ντάντο Πρσο, που "φιλοδώρησε" τη Λα Κορούνια με τέσσερα γκολ, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους μόλις στο 5ο λεπτό, όμως ο Ερμιν Σίλιακ -γνωστός από την θητεία του στον Πανιώνιο- ισοφάρισε στο 22΄, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Διαιτητής του αγώνα, που έγινε παρουσία 35.000 θεατών ήταν ο Γερμανός, Μάρκους Μερκ.

    Νίκη της Λετονίας

    "Ζωντανή" στο κυνήγι της πρόκρισης για τα τελικά του EURO 2004 έμεινε η Λετονία, που στο πρώτο μπαράζ, νίκησε την Τουρκία με 1-0. Οι γηπεδούχοι απέδειξαν ότι δίκαια έφτασαν μεχρι εδώ και τώρα, στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τετάρτης, καλούνται να υπερασπισθούν το γκολ του Βερπακόβσκις (29΄) προκειμένου να πανηγυρίσουν τη σημαντικότερη επιτυχία στην ποδοσφαιρική τους Ιστορία. Ο αγώνας έγινε στην Ρίγα, μπροστά σε 10.000 θεατές, και ο Γαλλος διαιτητής, Ζιλ Βεϊσιέρ, απέβαλε στο 73ο λεπτό τον Εμρέ Ασίκ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    [06] Αποσύρθηκαν Σαμπάνης και Τζελίλης

    15/11/2003 10:05:00 μμ

    Σοκ για την ελληνική άρση βαρών στο Βανκούβερ, αφού ο Λεωνίδας Σαμπάνης κι ο Γιώργος Τζελίλης δεν πρόκειται τελικά να αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Βανκούβερ του Καναδά. Μόλις λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η κατηγορία του Σαμπάνη (62 κιλά, Α΄γκρουπ), ο Χρήστος Ιακώβου πήρε την απόφαση να μη ρισκάρει τη συμμετοχή των δύο πρωταθλητών, που χθες αισθάνθηκαν έντονους πόνους κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Η απόφαση για την αποχώρηση των δύο Ολυμπιονικών πάρθηκε μετά από συνάντηση του Χρήστου Ιακώβου με το γιατρό της ομάδας, Γιώργο Τσικούρη, ο οποίος εκτίμησε ότι οι δύο αθλητές δε βρίσκονται σε καλή κατάσταση και δεν είναι σε θέση να "πιάσουν" τις επιδόσεις τους.

    Δηλώσεις Ιακώβου

    Ο προπονητής της εθνικής ομάδας Αρσης Βαρών, Χρήστος Ιακώβου, αναφέρθηκε διεξοδικά στην απόφασή του να αποκλείσει την τελευταία στιγμή τους Έλληνες πρωταθλητές από το παγκόσμιο πρωτάθλημα: "Προσπαθούμε να κρατήσουμε ψηλά το ηθικό της ομάδας εδώ και τρία χρόνια, αφού θέλουμε όλοι αυτοί οι μεγάλοι αθλητές να διακριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μετά να σταματήσουν την καριέρα τους. Ο Σαμπάνης και ο Τζελίλης δεν είναι πιτσιρικάδες για να τους πεις 'δεν πειράζει' μετά από μία αποτυχία. Αν κάποιος από αυτούς έπαιρνε την 10η ή την 11η θέση στην τελική κατάταξη, πώς θα μπορούσα εγώ να τον πείσω ότι μπορεί να διεκδικήσει μετάλλιο το καλοκαίρι στην Αθήνα;".

    Ο προπονητής της εθνικής ομάδας τόνισε ότι εκτός από τον ψυχολογικό τομέα υπήρχε και ο κίνδυνος υποτροπής: "Είναι αθλητές που έχουν συνηθίσει να δίνουν τα πάντα σε κάθε αγώνα. Είδα στις προπονήσεις ότι όταν έβαζαν πολλά κιλά, πονούσαν. Αν κατέβαιναν στον αγώνα [...] θα ήθελαν να 'φορτώσουν' όλο και περισσότερα κιλά, με κίνδυνο να τραυματιστούν. Πώς θα τους προετοίμαζα εγώ για τους Ολυμπιακούς, αν έμεναν 1-2 μήνες εκτός προπονήσεων;".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 15 November 2003 - 21:53:36 UTC