Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-11-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρά Κωνσταντόπουλου κατά κυβέρνησης
  • [02] Δυστύχημα στη Λεωφόρο Πόρτο Ράφτη
  • [03] Συνελήφθη ο πατροκτόνος της Σπερχειάδας
  • [04] Εκρηξη στη Eurobank Χαϊδαρίου τα ξημερώματα
  • [05] Ραγδαίες οι εξελίξεις στη Γεωργία
  • [06] Εκρηξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καμπούλ
  • [07] Ηχηρό ''ΟΧΙ'' στην τρομοκρατία
  • [08] Αιματηρά επεισόδια σε Δ. Οχθη και Λωρίδα της Γάζας
  • [09] Ντέρμπι αιωνίων
  • [10] Στην Ολυμπία θα διεξαχθεί το 2004 η σφαιροβολία
  • [11] Νίκησε η ΑΕΚ τον Ιωνικό
  • [12] Επικράτησε η ΑΕΚ επί της Προοδευτικής
  • [13] Με απουσίες ο Ηρακλής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

    [01] Πυρά Κωνσταντόπουλου κατά κυβέρνησης

    22/11/2003 1:56:00 μμ

    Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολούθησε τα τελευταία οχτώ χρόνια έκανε ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας σε Πανελλαδική Σύσκεψη των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος. "Ο κ. Σημίτης αφορίζει σήμερα το νεοφιλελευθερισμό, αλλά επί 8 χρόνια υιοθετούσε πολιτική προσαρμογής στο νεοφιλελευθερισμό" είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική που ακολούθησε ευθύνεται για την ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας.

    ''Φταίει το ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση της ΝΔ''

    Όπως είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί πλέον να επικαλείται την προοδευτική, κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, καθώς την πλειοψηφία αυτή την ταλαιπώρησε με την πολιτική που ακολούθησε και την αλαζονική στάση που κράτησε απέναντι της.

    "Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αναφέρεται στον κόσμο της Αριστεράς με προεκλογικά κόλπα, γιατί τον προοδευτικό και αριστερό κόσμο η κυβερνητική πολιτική δεν τον σεβάστηκε" τόνισε χαρακτηριστικά.

    Πρόσθεσε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να προβάλει τον κίνδυνο της Νέας Δημοκρατίας, μιας και την ενίσχυση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, την πέτυχε το ίδιο, εξαιτίας της πολιτικής του.

    [02] Δυστύχημα στη Λεωφόρο Πόρτο Ράφτη

    22/11/2003 1:11:00 μμ

    Δυο άτομα σκοτώθηκαν και δυο τραυματίσθηκαν σε δυστύχημα που σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα στο 36ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Πόρτο Ράφτη, στην Αττική. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Στυλιανός Λιώσης, 55 ετών, ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου και στη συνέχεια ανετράπη. Νεκροί είναι ο οδηγός του ΙΧ, Στυλιανός Λιώσης και ο γιος του Σπύρος, 28 ετών. Οι δυο τραυματίες, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου και νοσηλεύονται.

    [03] Συνελήφθη ο πατροκτόνος της Σπερχειάδας

    22/11/2003 2:26:00 μμ

    Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου, ο Δημήτρης Γουβαλάς, ο οποίος σκότωσε την Πέμπτη με κυνηγετική καραμπίνα τον πατέρα του. Το τραγικό συμβάν, συνέβη στο χωριό Μάρμαρα Σπερχειάδας. Από την Πέμπτη, ο 37χρονος κρυβόταν στα ορεινά χωριά της περιοχής.

    Αγνωστα τα αίτια της δολοφονίας

    Για περισσότερες από 24 ώρες η αστυνομία χτένιζε την ορεινή περιοχή της Σπερχειάδας για να εντοπίσει τον 37χρονο δράστη.

    Η κηδεία του 75χρονου πατέρα του, έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας την Παρασκευή το πρωί, όταν ακόμα γίνονταν οι έρευνες για τη σύλληψη του δράστη.

    Όταν τελικά συνελήφθη ο 37χρονος κοντά στο αστυνομικό τμήμα της Σπερχειάδας ομολόγησε ότι κρυβόταν σε αχυρώνα στο ορεινό χωριό Ανω Καλλιθέα.

    [04] Εκρηξη στη Eurobank Χαϊδαρίου τα ξημερώματα

    22/11/2003 9:30:00 πμ

    Αυτοσχέδιο μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι τα ξημερώματα στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων του υποκαταστήματος της Eurobank, στο Χαιδάρι, επί της Λεωφόρου Αθηνών. Από την έκρηξη του εμπρηστικού μηχανισμού, που αποτελείτο από γκαζάκια, προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές.

    [05] Ραγδαίες οι εξελίξεις στη Γεωργία

    22/11/2003 6:28:00 μμ

    Χάος επικρατεί στη Γεωργία. Ηδη η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την εξέγερση εναντίον του προέδρου της χώρας Εντβαρντ Σεβαρντνάτζε, ο οποίος αρνείται να παραιτηθεί. Προσωρινή πρόεδρος ανέλαβε η επικεφαλής του κοινοβουλίου Νίνο Μπουρντζανάντζε. Ο Εντβαρντ Σεβαρντνάντζε μπορεί να παραμείνει προσωρινά πρόεδρος της Γεωργίας μόνο στην περίπτωση που θα προκηρύξει τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών, δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μιχαήλ Σαακασβίλι.

    ''Ενοπλο πραξικόπημα''

    ''Ως πρόεδρος του γεωργιανού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το σύνταγμα, θα αναλάβω τα καθήκοντα του προέδρου έως ότου καταστεί σαφές κατά πόσον έχει την ικανότητα να συνεχίσει'', δήλωσε στους δημοσιογράφους η Μπουρντζανάντζε.

    Ο Εντβαρντ Σεβαρντνάτζε σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, βρίσκεται στο Κέντρο Αντιτρομοκρατικής Δράσης, 20 χλμ έξω από την Τυφλίδα και δίνει εντολές στον υπουργό Αμυνας.

    Νωρίτερα, 25.000 διαδηλωτές, είχαν εισβάλει στο κτήριο του κοινοβουλίου, όπου εκείνη την ώρα στο βήμα βρισκόταν ο Γεωργιανός πρόεδρος, ζητώντας την παραίτηση του.

    Ο Σεβαρντνάτζε φυγαδεύτηκε από την προσωπική του φρουρά, ενώ ακολούθησαν σφοδρές συμπλοκές μέσα στο κοινοβούλιο.

    Για "ένοπλο πραξικόπημα" έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Σεβαρντνατζε, ενώ ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μιχαήλ Σαακασβίλι χαρακτήρισε την εξέγερση "βελούδινη επανάσταση".

    Οπως αναφέρουν, επίσης, περίπου οχτώ με δέκα άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Τυφλίδας, καθώς τραυματίστηκαν σε επεισόδια λίγο πριν γίνει η εισβολή στο Κοινοβούλιο.

    ''Δεν θα φύγω'', δήλωσε στους οπαδούς του ο Σεβαρντνάτζε

    "Αυτό είναι Κοινοβούλιο. Δεν βρισκόμαστε στο δρόμο. Ας δει όλη η Γεωργία τι συμβαίνει'', δήλωσε ο Σεβαρντνάντζε πριν τον απομακρύνουν βιαστικά. Ενώ την ώρα που έβγαινε από το Κοινοβούλιο, δήλωσε στους οπαδούς του: "Δεν θα εγκαταλείψω τα καθήκοντά μου παρά μόνο δια της συνταγματικής οδού. Δεν θα φύγω".

    [06] Εκρηξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καμπούλ

    22/11/2003 5:37:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο ξενοδοχείο "Ιντερκοντινένταλ" στην Καμπούλ, πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή τραυματισμοί, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την έκρηξη τινάχθηκε στον αέρα ένας τείχος του ξενοδοχείου, που φιλοξενεί επισκέπτες και επιχειρηματίες από δυτικές χώρες.

    [07] Ηχηρό ''ΟΧΙ'' στην τρομοκρατία

    22/11/2003 12:45:00 μμ

    Τη λύπη αλλά και την οργή τους εκφράζουν οι πολίτες της Κωνσταντινούπολης, πραγματοποιώντας μεγάλη διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ της πόλης. Νωρίτερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε την οργή του για το μπαράζ των τρομοκρατικών επιθέσεων. Μιλώντας στην κηδεία δυο Τούρκων αστυνομικών που σκοτώθηκαν στις βομβιστικές επιθέσεις της Πέμπτης, δήλωσε ότι είναι ντροπή για την Τουρκία το γεγονός ότι τέσσερις τρομοκράτες ήταν Τούρκοι πολίτες.

    Σοκ αλλά και θυμός

    "Δεν θα παραδοθούμε στην τρομοκρατία" ήταν το σύνθημα στη μεγάλη διαδήλωση της Κωνσταντινούπολης.

    Η διαδήλωση διοργανώθηκε από τα εργατικά συνδικάτα αλλά μη κυβερνητικές οργανώσεις της χώρας.

    Στόχος των διοργανωτών μέσα από αυτό το κάλεσμα ειρήνης, είναι να σταλεί διεθνώς ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην τρομοκρατία αλλά και να αναπτερωθεί το ηθικό των πολιτών, που έχει πληγεί σημαντικά μετά τις τελευταίες επιθέσεις αλλά και τις συνέπειες τους.

    Στον εφιάλτη που ζουν αυτές τις μέρες οι Τούρκοι πολίτες έρχονται να προστεθούν οι ταξιδιωτικές οδηγίες που εκδίδουν για την Κωνσταντινούπολη, η μία μετά την άλλη χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο το Ισραήλ και η Αυστραλία.

    Μάλιστα, οι ΗΠΑ και η Βρετανία προειδοποιούν για το ενδεχόμενο νέων χτυπημάτων στο εσωτερικό της Τουρκίας.

    Στο μεταξύ, την Παρασκευή το τουρκικό συμβούλιο εθνικής ασφαλείας απεφάνθη ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν πρόκειται να κάνουν την Τουρκία να υπαναχωρήσει από τις θέσεις της.

    Παράλληλα, ζήτησε αυστηρότερο έλεγχο των συνόρων για την πάταξη της τρομοκρατίας.

    Διαβάστε ακόμη: Φόβοι για νέες επιθέσεις στην Τουρκία

    [08] Αιματηρά επεισόδια σε Δ. Οχθη και Λωρίδα της Γάζας

    22/11/2003 4:39:00 μμ

    Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 11χρονο στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με νεαρούς που πετούσαν πέτρες, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός "Φωνή της Παλαιστίνης". Στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας σκότωσαν έναν ένοπλο Παλαιστίνιο μαχητή, δήλωσαν στρατιωτικές πηγές. Οι στρατιώτες εντόπισαν τον άνδρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ προσέγγιζε τον φράκτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ και άνοιξαν πυρ. Όταν ερεύνησαν την περιοχή το πρωί, βρήκαν το πτώμα του δίπλα στο οποίο βρισκόταν ένα Καλάσνικοφ, δήλωσαν οι πηγές. Είπαν πως ο άνδρας φέρεται να φύτεψε στο έδαφος βόμβα 20 κιλών, η οποία επίσης βρέθηκε εκεί κοντά και αργότερα εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι ερευνά τις πληροφορίες για το θάνατο του αγοριού στην Τζενίν.

    [09] Ντέρμπι αιωνίων

    22/11/2003 7:18:00 μμ

    Ντέρμπυ κορυφής αυτή την ώρα στην Ριζούπολη με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκο να διεκδικούν την κορυφή στη βαθμολογία της Α' Εθνικής στο Ποδόσφαιρο. Τον αγώνα διαιτητεύει ο Κύρος Βασσάρας, ενώ παρών είναι και ο αθλητικός Εισαγγελέας.

    Μέχρι στιγμής ο απολογισμός των 24 προηγούμενων αναμετρήσεων είναι 9 νίκες για τους "ερυθρόλευκους", 4 νίκες για τους "πράσινους" και 11 ισοπαλίες. O Παναθηναϊκός έχει να νικήσει ως φιλοξενούμενος από τις 2 Δεκεμβρίου 1995. Η αντίστροφη μέτρηση για τον αγώνα Ολυμπιακού Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Α' Εθνικής κατηγορίας έχει αρχίσει.

    Στο μεταξύ, να αποφευχθούν τα επεισόδια στο ντέρμπι ευχήθηκαν μετά από σύσκεψη που είχαν με τον προιστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, ο πρόεδρος του ΠΑΟ, Αργύρης Μήτσου και ο αντιπρόεδρος του ΟΣΦΠ, Γ. Λούβαρης.

    [10] Στην Ολυμπία θα διεξαχθεί το 2004 η σφαιροβολία

    22/11/2003 5:06:00 μμ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού (IAAF) επικύρωσε το Σάββατο, τη συμφωνία μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2004 και της IAAF για την τέλεση του αγωνίσματος της σφαιροβολίας στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας. Η συμφωνία αυτή τελεί τώρα υπό την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία θα συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα στη Συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου στη Λωζάννη. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί και από το Υπουργείο Πολιτισμού και τις αρμόδιες Αρχαιολογικές Αρχές.

    ''Ιστορική στιγμή''

    Η απόφαση μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιστορική διότι αναδεικνύει τη μοναδικότητα των Αγώνων της Αθήνας και συνδέει τους Αγώνες της Αρχαιότητας (Αρχαία Ολυμπία) με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η απόφαση, αφορά στη διεξαγωγή του αγωνίσματος της σφαιροβολίας Ανδρών και Γυναικών, στο ίδιο Στάδιο την ίδια μέρα. Οι αγώνες θα γίνουν την ίδια μέρα, τα προκριματικά το πρωί και τα τελικά το απόγευμα, ώστε να μην τοποθετηθεί οποιοσδήποτε φωτισμός στο Στάδιο.

    Για να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο το γεγονός, η ΑΘΗΝΑ 2004 και η IAAF θα προτείνουν το αγώνισμα να διεξαχθεί στις 18 ή 19 Αυγούστου.

    Η Οργανωτική Επιτροπή διευκρίνισε στην πρότασή της ότι δεν πρόκειται να γίνουν καθόλου παρεμβάσεις στο Αρχαίο Στάδιο για να διαφυλαχθεί το ιστορικό μνημείο. Έτσι δεν πρόκειται να κατασκευαστούν πρόχειρες εγκαταστάσεις, δεν θα υπάρχουν κερκίδες για τους θεατές, ούτε φωτεινοί ηλεκτρονικοί πίνακες, η δε προσέλευση των θεατών θα είναι ελεγχόμενη. Η ΑΟΒ θα καλύψει τηλεοπτικά τον αγώνα χρησιμοποιώντας 7 κάμερες, ως επί το πλείστον κινητές, ώστε να μην προκληθεί το παραμικρό πρόβλημα. Οι αθλητές, προπονητές και συνοδοί τους θα διαμένουν στις πανέμορφες εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), οι οποίες και θα προβληθούν με αυτόν τον τρόπο διεθνώς. Το Κέντρο Τύπου θα βρίσκεται στις ίδιες εγκαταστάσεις, όπου υπάρχουν έτοιμες οι σχετικές υποδομές.

    Η Πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, χαρακτήρισε ιστορική στιγμή για το Ολυμπιακό κίνημα, την απόφαση αυτή.

    Ο Πρόεδρος της IAAF και Μέλος της ΔΟΕ, Lamine Diack, δήλωσε από την πλευρά του ότι αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να επανασυνδεθούν οι αρχαίες ρίζες του αθλήματός μας με τον αθλητισμού του 21ου αιώνα, όπως επίσης για να αναδειχθεί ο κεντρικός ρόλος του Στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    [11] Νίκησε η ΑΕΚ τον Ιωνικό

    22/11/2003 7:19:00 μμ

    Αν και βρέθηκε να χάνει με ένα πόντο, 26 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, οι Χατζής και Τζένκινς με έξι σερί πόντους, χάρισαν στην ΑΕΚ την έβδομη φετινή νίκη και τη δεύτερη εκτός έδρας. Η Ενωση, σε αγώνα για την 9η ημέρα της Α1 ανδρών, επικράτησε 78-76 του Ιωνικού στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Πρώτος σκόρερ των φιλοξενουμένων ο Μπουρούσης που σημείωσε 13 πόντους.

    Λάθος του Ιωνικού στη λήξη έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ

    Η πλάστιγγα της νίκης έδειξε να γέρνει προς την πλευρά της ΑΕΚ στο 30', οπότε και η ομάδα του Κατσικάρη είχε προβάδισμα έξι πόντων (61-55).

    Με αντεπίθεση διαρκείας στην τέταρτη και κρισιμότερη περίοδο, οι γηπεδούχοι έκαναν τα αδύνατα-δυνατά για αναστρέψουν την κατάσταση και φάνηκαν να τα καταφέρνουν, αφού 1,5 λεπτό πριν τη λήξη πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα στο σκορ.

    Στα 26 τελευταία δευτερόλεπτα και ενώ το σκορ ήταν 73-72 υπέρ των γηπεδούχων, ένα λάθος των παικτών του Ιωνικού, έφεραν τα πάνω-κάτω. Ο Χατζής ευστόχησε σε σουτ δύο πόντων και έδωσε προβάδισμα στην Ενωση, ο ίδιος παίκτης στη συνέχεια ευστόχησε σε δύο βολές, το ίδιο επανέλαβε ο Τζένκινς λίγο αργότερα (73-78), ενώ ο Ιωνικός το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στους δύο πόντους (76-78) ακριβώς με την εκπνοή χάρη στο εύστοχο τρίποντο του Χάμιλτον.

    ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ: Χάμιλτον 12, Σοφογιάννης 4, Παπανικολόπουλος 5, Μπούλιτς 2, Ζούζα 2, Ασημακόπουλος 9, Δορκοφίκης 5, Κουτρούλιας 5, Κόνλεϊ 14, ΜακΝολ 8, Πασχάλης 10.

    ΑΕΚ: Λόλης 10, Νικολαΐδης 4, Ζήσης 6, Ταπούτος 11, Μισιακός, Χατζής 12, Τζένκινς 10, Γλυνιαδάκης 2, Αντιτς 4, Μπουρούσης 13, Παπαϊωακείμ 6.

    [12] Επικράτησε η ΑΕΚ επί της Προοδευτικής

    22/11/2003 6:50:00 μμ

    Αν και αγωνίστηκε χωρίς την παρουσία οπαδών της (λόγω της γνωστής τιμωρίας από το ματς με Ολυμπιακό), η ΑΕΚ έφτασε στην επίτευξη του έκτου φετινού "τριπόντου". Η Ενωση, σε αγώνα για την 11η ημέρα της Α' Εθνικής που έγινε στα Ανω Λιόσια, επικράτησε 3-0 της Προοδευτικής, χάρη στα τέρματα των Ναλιτζή (38'), Οκκά (59') και Κατσουράνη (71') και "σκαρφάλωσε" προσωρινά στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

    Εχασαν ευκαιρίες και οι δύο

    Η μέθοδος του... αιφνιδιασμού, δεν απέφερε καρπούς για τις δύο ομάδες στο πρώτο 5λεπτο, οπότε η Προοδευτική αρχικά και στη συνέχεια η ΑΕΚ έχασαν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

    Στο 2', ο Πουλόπουλος με κεφαλιά υποχρέωσε τον Μιχαηλίδη να αποκρούσει με υπερένταση σχεδόν πάνω στη γραμμή, ενώ στο 4', ο Λάκης, βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Τζενάμο στέλνοντας την μπάλα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.

    Η ΑΕΚ συνέχισε να απειλεί και μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου 30λεπτου έχασε μερικές καλές ευκαιρίες. Στο 12' από το φάουλ του Τσάρτα, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζενάμο, στο 24' από την κεφαλιά του Ναλιτζή πέρασε άουτ, ενώ στο 26', ο Οκκάς δεν μπόρεσε με κεφαλιά να παραβιάσει την εστία των φιλοξενουμένων.

    Η υπεροχή των "κιτρινόμαυρων" μεταφράστηκε σε γκολ στο 38', όταν από την πάσα του Τσιάρτα, ο Ναλιτζής βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Στο 41' και στο 44', ο δημιουργός του γκολ της ΑΕΚ, λίγο έλειψε να χρηστεί σκόρερ, όμως αρχικά ο Τζενάμο αντέδρασε σωστά στην απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

    Ο επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, οπότε και παραβιάστηκε μια δύο ακόμη φορές η εστία του Τζενάμο. Συγκεκριμένα, στο 59' από τη σύγχιση που δημιουργήθηκε στην περιοχή της Προοδευτικής, αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Οκκάς και εκείνος με δεξί πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ΑΕΚ, ενώ στο 71', από το κόρνερ του Τσιάρτα, ο Κατσουράνης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

    Διαιτητής: Δαμιανός

    ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Μπορμπόκης (75' Γεωργέας), Αμπονσά, Καψής, Ζαγοράκης, Τσιάρτας, Κασάπης (85' Πετκόφ), Κατσουράνης, Λάκης, Οκκάς, Ναλιτζής (75' Κωνσταντινίδης).

    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Τζενάμο, Πουλόπουλος, Καρανικόλας, Ανδράλας, Αγγελόπουλος, Αντωνόπουλος (53' Νταγκουνάκης), Μάγγος, Σιδηρόπουλος, Ζαϊμι, Κουμεντάκος (79' Χατζηγεωργαλής), Χανιώτης (87' Αρχοντούλης).

    [13] Με απουσίες ο Ηρακλής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

    22/11/2003 6:48:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Τέσσερις βασικούς παίκτες δεν θα έχει ο Ηρακλής στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ και το πρόβλημα απασχολεί τον υπηρεσιακό τεχνικό του "γηραιού", Γιώργο Καραΐσκο. Αυτοί είναι οι τραυματίες Μπαχράμης και Κατσαμπής και οι τιμωρημένοι Φοφόνκα και Μουράτι. Το πιθανότερο σχήμα με το οποίο θα ξεκινήσει ο Ηρακλής το ντέρμπι είναι: Αμπάρης, Νεμπεγλέρας, Κιάσσος, Ιωάννου, Νατσούρας, Σνάουτσνερ, Χόλφαϊν, Πουρσανίδης, Δρούγας, Μαχλάς, Μίετσελ.

    Η πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για τον αγώνα είναι οι: Ατματσίδης, Φουτσίνι, Κουτσόπουλος ή Καραδήμος, Βόκολος, Ουντέζε, Χασιώτης, Κούτσης, Χάγκαν, Βαγγελής, Γιασεμή και Σαλπιγγίδης. Εκτός ομάδας είναι μόνο οι τραυματίες Εγκωμίτης, Μάρκος και Ζαβαντίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 22 November 2003 - 18:00:52 UTC