Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-12-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αστυνομικοί πυροβόλησαν στο κεφάλι 22χρονο
  • [02] Εδική γραμμή express του ΟΑΣΑ για τους Αγώνες Αρσης Βαρών
  • [03] Πλοίο προσέκρουσε στο ακρωτήριο της Τζιάς
  • [04] Με νέες επιθέσεις απειλεί η Τζιχάντ
  • [05] Νιγηρία: Σύνοδος Κορυφής της Κοινοπολιτείας
  • [06] Συνέδρια περί ανοικοδόμησης θα γίνουν στην Τουρκία
  • [07] Eπίσκεψη-αστραπή Ράμσφελντ στο Ιράκ

    [01] Αστυνομικοί πυροβόλησαν στο κεφάλι 22χρονο

    6/12/2003 9:26:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα από σφαίρα αστυνομικού υπέστη χθες το βράδυ ένας 22χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης. Πρόκειται για τον Βασίλειο Μαραγκάκη ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό στον κεφάλι, όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε, δεν σταμάτησε σε μπλόκο ειδικών φρουρών στην επαρχιακή οδό Ανωγείων-Ηρακλείου. Ο νεαρός, σοβαρά τραυματισμένος, κατ' αρχήν μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Ανωγείων και στη συνέχεια στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο οδηγός του οχήματος και ένας άλλος συνεπιβάτης συνελήφθησαν, ενώ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες των αστυνομικών.

    [02] Εδική γραμμή express του ΟΑΣΑ για τους Αγώνες Αρσης Βαρών

    6/12/2003 10:02:00 πμ

    Λεωφορειακή γραμμή ΕXPRESS θα θέσει σε λειτουργία ο ΟΑΣΑ, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες διακίνησης των φιλάθλων, ενόψει των Διεθνών Αγώνων Αρσης Βαρών, που θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 10 Δεκεμβρίου στη Νίκαια. Πρόκειται για τη γραμμή Χ22 Σταθμός ΗΣΑΠ Πειραιά-Νίκαια Express, που θα έχει αφετηρία στην οδό Γούναρη στον Πειραιά και τέρμα στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άρσης Βαρών, στη Νίκαια. Στη διαδρομή προς την Νίκαια θα πραγματοποιείται στάση επιβίβασης στο Σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά και τα οχήματα δεν θα πραγματοποιούν καμία άλλη ενδιάμεση στάση και προς τις δύο κατευθύνσεις. Η λεωφορειακή γραμμή θα λειτουργήσει κατά τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2003 από 11:00 έως 24:00 με μέγιστη συχνότητα 3' τις ώρες αιχμής.

    [03] Πλοίο προσέκρουσε στο ακρωτήριο της Τζιάς

    6/12/2003 9:52:00 πμ

    Περιπέτεια εν πλω είχαν χθες τη νύχτα οι 10 επιβάτες και το 7μελες πλήρωμα του οχηματαγωγού πλοίου "Μύκονος 2''. Το πλοίο, που είχε αναχωρήσει περίπου στις 8 χθες το βράδυ από Πειραιά για Σύρο, λίγο πριν τα μεσάνυχτα προσάραξε σε βραχώδη ακτή του Ακρωτηρίου Τάμελος της Τζιας. Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε ρήγμα, οπότε τα ξημερώματα έπειτα από προσπάθειες, κατέστη δυνατή η αποκόλληση του. Κανείς από τους επιβαίνοντες -που ήταν οδηγοί φορτηγών και το πλήρωμα- δεν υπέστη το παραμικρό. Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Λαυρίου, συνοδεία δύο σκαφών του Λιμενικού, ενώ τώρα ταξιδεύει με προορισμό τον Πειραιά, όπου αναμένεται να φτάσει το απόγευμα στις 5:30. Στο μεταξύ, σε αμμώδη αβαθή στη θαλάσσια περιοχή της νότιας Χαλκίδας επικάθισε σήμερα το πρωί το φορτηγό πλοίο "Ειρήνη". Με τη βοήθεια ρυμουλκού το πλοίο απελευθερώθηκε και μεταφέρθηκε σε ασφαλές αγκυροβόλιο, ενώ και τα επτά μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους. Από την τοπική Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του και διενεργείται προανάκριση.

    [04] Με νέες επιθέσεις απειλεί η Τζιχάντ

    6/12/2003 11:24:00 πμ

    Με αντίποινα απείλησε χθες η οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ για τις πρόσφατες ισραηλινές επιχειρήσεις, που στόχο είχαν να πλήξουν τις ομάδες Παλαιστινίων μαχητών στη Τζενίν και στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη, τονίζοντας ότι πρόκειται να χτυπήσει μέσα στο ισραηλινό έδαφος. Αυτή η σκληρή ανακοίνωση ήρθε λίγο μετά την απόρριψη από πλευράς πολλών παλαιστινιακών ομάδων -μεταξύ αυτών κι η Τζιχάντ- της αιγυπτιακής πρότασης για εκεχειρία ενός έτους με το Ισραήλ.

    Αναμένεται συμμετοχή του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού στις συνομιλίες του Καΐρου

    Η πρόταση αυτή διατυπώθηκε στο πλαίσιο των συνομιλιών που λαμβάνουν χώρα στο Κάιρο, ανάμεσα στις 12 κυριότερες παλαιστινιακές οργανώσεις, υπό την πίεση του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού Αχμεντ Κορέι, ο οποίος ευελπιστεί ότι θα έχει κάτι απτό να προσφέρει στον Ισραηλινό ομόλογό του Αριέλ Σαρόν κατά την επικείμενη συνάντησή τους.

    Από την πλευρά τους η Χαμάς, η Τζιχάντ και το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ζήτησαν τις εγγυήσεις του Κουαρτέτου (ΟΗΕ, ΕΕ, ΗΠΑ και Ρωσία) για τερματισμό των ισραηλινών επιθέσεων εναντίον των Παλαιστινίων.

    Τελικά με ανακοινωθέν τους οι Ταξιαρχίες του Αλ Κόντς προειδοποιούν για νέο χτύπημα στο εσωτερικό του Ισραήλ. "Θα δώσουμε μία ηχηρή απάντηση στα σιωνιστικά εγκλήματα στη Ραμάλα, στη Τζενίν και στη Ράφα, καθώς και στις εν εξελίξει απελάσεις των μουτζαχεντίν μας", τονίζουν.

    Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Αχμεντ Κορέι αναμένεται να μεταβεί στο Κάιρο εντός του Σαββατοκύριακου.

    ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ:

    Θετικά τα μηνύματα της συνάντησης Πάουελ με Ράμπο - Μπεϊλίν

    [05] Νιγηρία: Σύνοδος Κορυφής της Κοινοπολιτείας

    6/12/2003 1:04:00 πμ

    Με τη συμμετοχή προέδρων ή πρωθυπουργών των 52 από τις 54 χώρες μέλη άρχισαν το πρωί της Παρασκευής οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας, στην Αμπούτζα της Νιγηρίας. Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν την τριήμερη σύνοδο είναι η κατάσταση στο μεταπολεμικό Ιράκ, το Μεσανατολικό, καθώς και το Κυπριακό, στο οποίο και αναμένεται να γίνει ειδική αναφορά στο τελικό ανακοινωθέν. Την Κύπρο εκπροσωπεί ο πρόεδρος Τ. Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από τον ΥΠΕΞ, Γιώργο Ιακώβου, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κύπρο Χρυσοστομίδη, και την ύπατο Αρμοστή της Δημοκρατίας στο Λονδίνο, Μύρνα Κλεόπα. Από το βήμα της Συνόδου, ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε την προθυμία του να ανταποκριθεί θετικά σε πρόσκληση του γ.γ. του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του σχεδίου Ανάν.

    Εκτός Συνόδου Νιγηρία - Πακιστάν

    Ο Πρόεδρος της Κύπρου επανέλαβε την προθυμία του να ανταποκριθεί θετικά σε μια επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του σχεδίου Ανάν, με στόχο την επίτευξη βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

    Παράλληλα, κάλεσε τη Σύνοδο της Κοινοπολιτείας να περιλάβει στο ανακοινωθέν της συγκεκριμένη αναφορά στην Κύπρο, στέλνοντας έτσι δυνατό μήνυμα ότι η διεθνής κοινότητα σκοπεύει να παραμείνει ενεργώς αναμεμειγμένη στο Κυπριακό.

    Στο μεταξύ, οι ηγέτες της Κοινοπολιτείας αποφάσισαν τη δημιουργία ομάδας που θα να εξετάσει την αποπομπή της Νιγηρίας από τη σύνοδο, μετά από κατηγορίες για νοθεία των προεδρικών εκλογών τον περασμένο χρόνο. Στη Σύνοδο δεν συμμετέχει ούτε το Πακιστάν, το οποίο θα πρέπει να προβεί σε μεταρρυθμίσεις για να του επιτραπεί η συμμετοχή.

    [06] Συνέδρια περί ανοικοδόμησης θα γίνουν στην Τουρκία

    6/12/2003 10:41:00 πμ

    Σειρά συνεδρίων για την ανοικοδόμηση του Ιράκ θα οργανώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Τουρκία, τον ερχόμενο μήνα, προκειμένου να ενθαρρύνουν τις τουρκικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην προσπάθεια, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τα συνέδρια, που θα οργανωθούν από το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, θα γίνουν στην Κωνσταντινούπολη, την Αγκυρα και τη Σμύρνη. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν έπειτα από τη λήξη της διάσκεψης της αμερικανο-τουρκικής οικονομικής επιτροπής, στη διάρκεια της οποίας οι δύο χώρες συμφώνησαν να συζητήσουν τη βελτίωση του δικτύου μεταφορών μεταξύ Τουρκίας-Ιράκ, την αύξηση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από Τουρκία προς Ιράκ και το διευρυμένο ρόλο των τουρκικών εταιρειών στην ανοικοδόμηση της χώρας αυτής. Η Ουάσινγκτον και η Αγκυρα θα συνεργαστούν επίσης για την ενίσχυση της ασφάλειας του πετρελαιαγωγού Κιρκούκ-Γιουμουρταλίκ.

    [07] Eπίσκεψη-αστραπή Ράμσφελντ στο Ιράκ

    6/12/2003 10:00:00 πμ

    Στην πόλη Κιρκούκ του βόρειου Ιράκ, έφτασε σήμερα τα ξημερώματα ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, προκειμένου να εκτιμήσει από πρώτο χέρι την πολιτική και στρατιωτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Ο Ράμσφελντ έφτασε στο Ιράκ με ένα μεταφορικό αεροσκάφος τύπου C-17 από την Τιφλίδα της Γεωργίας. Στο αεροδρόμιο τον περίμενε ο υποστράτηγος Ρέι Οντιέρνο, διοικητής της 4ης ταξιαρχίας πεζικού. Ο Αμερικανός υπουργός αναμένεται να συναντηθεί με διοικητές του αμερικανικού στρατού και Ιρακινούς πολιτικούς ηγέτες της περιοχής, όπως ο δήμαρχος και ο κυβερνήτης του Κιρκούκ. Αργότερα θα μεταβεί στη Βαγδάτη όπου θα έχει συνομιλίες με τον πολιτικό διοικητή του Ιράκ, Πολ Μπρέμερ και τους επικεφαλής του ιρακινού Κυβερνητικού Συμβουλίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 6 December 2003 - 9:57:22 UTC