Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-12-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ήττα με 7-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός Ερυθρόλευκη πανωλεθρία
  • [02] Μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις Αιματηρή ισραηλινή εισβολή στη
  • [03] Επ' αόριστον Πανελλαδική απεργία ιδιοκτητών ταξί
  • [04] Συζητήσεις Μπους με Σιράκ - Σρέντερ - Πούτιν
  • [05] Στη Θεσσαλονίκη Παγκόσμια συνέλευση του Απόδημου Ελληνισμού
  • [06] Στη Μελβούρνη Κλάπηκαν δύο γκραβούρες του Ρέμπραντ
  • [07] Εξάπλωση του ιού σε 13 πολιτείες Δέκα παιδιά έχασαν τη ζωή τους από
  • [08] Επαφές Ιαπωνίας για ζώνη ελεύθερου εμπορίου

    [01] Αθλητισμός

    Την ήττα με 7-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός Ερυθρόλευκη πανωλεθρία

    (10/12/2003 11:51:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Τη συντριβή με 7-0 γνώρισε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Ολυμπιακός από τη Γιουβέντους. Το "όνειρο" της πρόκρισης μετατράπηκε σε αληθινό εφιάλτη για τους ερυθρόλευκους οι οποίοι με αυτό τον αγώνα έχασαν την τελευταία τους ευκαιρία για την πρόκριση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Δύο γκολ για τη Γιουβέντους πέτυχε ο Τρεζεγκέ (14΄και 25΄) και τα ηνία πήραν οι Μίκολι (19΄), Μαρέσκα (28΄), Ντι Βάιο (62΄), Ντελ Πιέρο (67΄) και Ζαλαγιέτα (79΄).

    [02] Διεθνή

    Μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις Αιματηρή ισραηλινή εισβολή στη Ράφα

    (11/12/2003 11:35:00 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΑΠΕ

    Tέσσερις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Πέμπτης σε ανταλλαγή πυρών με Ισραηλινούς στρατιώτες στον προσφυγικό καταυλισμό της Ράφα, κατά τη διάρκεια εισβολής του ισραηλινού στρατού με στόχο τη σύλληψη καταζητούμενου στελέχους της ισλαμικής Τζιχάντ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση που εξαπολύει το τελευταίο διάστημα ο ισραηλινός στρατός στην περιοχή της Ράφα. Στη διάρκεια των συγκρούσεων, άλλοι 12 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, ένας τραυματιοφορέας και αρκετοί ένοπλοι. Στην επιχείρηση μετείχαν δυνάμεις του πεζικού, 20 άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα, ενώ πάνω από τη Ράφα πετούσαν ελικόπτερα. Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής, Σαέμπ Ερετάτ, καταδίκασε την επιχείρηση τονίζοντας ότι "η ισραηλινή πολιτική των εισβολών θα διευρύνει τον κύκλο της βίας".

    Ανατίναξαν πολυώροφο κτήριο

    "Οι στρατιώτες διέταξαν τις γυναίκες και τα παιδιά να βγουν από τα σπίτια και τους άνδρες να παραμείνουν εντός"

    Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η επιχείρηση στη Ράφα είχε στόχο τη σύλληψη ενός καταζητούμενου στελέχους της ισλαμικής Τζιχάντ και οι στρατιώτες υποχρεώθηκαν να απαντήσουν στα πυρά όταν συνάντησαν "μαζική αντίσταση" από ενόπλους παλαιστινίους. Οι στρατιώτες, με την κάλυψη ελικοπτέρων περικύκλωσαν δύο σπίτια ερευνώντας για μέλη της Χαμάς και της Τζιχάντ. "Οι στρατιώτες διέταξαν τις γυναίκες και τα παιδιά να βγουν από τα σπίτια και τους άνδρες να παραμείνουν εντός", δήλωσε στο Ρόιτερ ο Οσάμα Αμπντελάλ, αυτόπτης μάρτυς. "Τα γυναικόπαιδα έτρεξαν έξω κλαίγοντας και φωνάζοντας. Ήταν ακόμη σκοτάδι και οι άνθρωποι ήταν πολύ φοβισμένοι", πρόσθεσε.

    Η εισβολή άρχισε το βράδυ της Τετάρτης, οπότε και οι Ισραηλινοί ανατίναξαν ένα κτήριο, τραυματίζοντας σοβαρά έναν Παλαιστίνιο και προκαλώντας ζημιές και σε γειτονικά σπίτια. Προηγουμένως, είχαν απομακρυνθεί οι περίπου 25 ένοικοι του τριώροφου κτηρίου, οι οποίοι έμειναν άστεγοι.

    Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι "στρατιώτες επενέβησαν στη Ράφα, όπου κατεδάφισαν ένα κτήριο, επειδή είχε βρεθεί στο υπόγειό του σήραγγα που χρησιμοποιείτο για λαθρεμπόριο όπλων από την Αίγυπτο στη Λωρίδα της Γάζας".

    Από την αρχή της Ιντιφάντα, έχουν σκοτωθεί 3.640 άνθρωποι, εκ των οποίων 2.720 Παλαιστίνιοι και 854 Ισραηλινοί.

    [03] Εσωτερικά

    Επ' αόριστον Πανελλαδική απεργία ιδιοκτητών ταξί

    (11/12/2003 8:03:00 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πανελλαδική απεργία επ αόριστον, από τις 5 το πρωί της Πέμπτης, αποφάσισαν αιφνιδιαστικά, οι ιδιοκτήτες ταξί. Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, οι ιδιοκτήτες ταξί, θα συναντηθούν με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Γ. Κανελλόπουλος. Οι ιδιοκτήτες ταξί, αντιδρούν στους ελέγχους που πραγματοποιούν άνδρες του ΣΔΟΕ, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν παραγγείλει, όπως όφειλαν, ταμειακές μηχανές. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί περίπου 70 αυτοκινητιστές ταξί σε όλη την Ελλάδα, και τους έχουν γίνει συστάσεις να παραγγείλουν ταμειακή μηχανή εντός πέντε ημερών, διαφορετικά θα τιμωρηθούν με πρόστιμο.

    Επιβολή προστίμων προαναγγέλει ο κ. Κανελλόπουλος

    Την επιβολή προστίμων προανήγγειλε μέσω της ΝΕΤ 105,8 ο Γ.Γ του υπ. Οικονομικών Γιώργος Κανελλόπουλος και τόνισε ότι "όπως ελέγχονται όλοι οι Ελληνες πολίτες έτσι θα ελέγχονται και οι ιδιοκτήτες ταξί". "Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά φορολογικό ταξίμετρο", απαντά μέσω του σταθμού μας- στις κυβερνητικές ρυθμίσεις, ο Γραμματέας του ΣΑΤΑ, Παναγιώτης Μαυρίκης.

    [04] Ιράκ

    Συζητήσεις Μπους με Σιράκ - Σρέντερ - Πούτιν

    (11/12/2003 9:01:00 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΑΠΕ

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του της Γαλλίας και της Ρωσίας, Ζακ Σιράκ και Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς και με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, είχε την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος Μπους, με αντικείμενο το χρέος του Ιράκ. Στις μεταξύ τους συζητήσεις αναφέρθηκε και η απόφαση της Ουάσινγκτον να αποκλείσει τις εταιρείες των τριών χωρών από τα μεγάλα συμβόλαια για την ανοικοδόμηση του Ιράκ, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Από την ίδια πηγή έγινε γνωστό ότι οι τηλεφωνικές επαφές είχαν ως στόχο να ζητηθεί από τους τρεις ηγέτες να δεχτούν στο άμεσο μέλλον τον Τζέιμς Μπέικερ, τον ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού προέδρου για το ζήτημα του χρέους του Ιράκ.

    Συνάντηση Μπέικερ - Σιράκ

    Από το Παρίσι, εκπρόσωπος της προεδρίας επιβεβαίωσε ότι ο Μπέικερ θα γίνει δεκτός από τον Ζακ Σιράκ την ερχόμενη εβδομάδα.

    Ο πρόεδρος Μπους διόρισε τον Μπέικερ, έναν από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του, την περασμένη εβδομάδα για να χειριστεί το ζήτημα του συσσωρευμένου χρέους της Βαγδάτης που ανέρχεται στα 120 δισ. δολάρια.

    Ο εκπρόσωπος Σον Μακόρμακ είπε ότι η απόφαση για τηλεφωνική επικοινωνία με τους τρεις ηγέτες είχε ληφθεί πριν ανακοινωθεί από το Πεντάγωνο ότι οι ΗΠΑ θα αποκλείσουν από την ανοικοδόμηση του Ιράκ τις εταιρείες των χωρών που διαφώνησαν με τον πόλεμο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο ρήγμα ΗΠΑ- Ε.Ε.

    Οι ΗΠΑ διόρισαν απεσταλμένο για το ιρακινό χρέος

    [05] Εσωτερικά

    Στη Θεσσαλονίκη Παγκόσμια συνέλευση του Απόδημου Ελληνισμού

    (11/12/2003 9:10:00 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της 5ης Παγκόσμιας Συνέλευσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη. Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ενώ θα παραστεί σύσσωμη και η πολιτική ηγεσία της χώρας, καθώς και η πρόεδρος του "ΑΘΗΝΑ 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου. Στις εργασίες θα πάρουν μέρος περίπου 800 σύνεδροι απ όλον τον κόσμο, ενώ για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν ως σύνεδροι ομογενείς από την Αλβανία, την Κωνσταντινούπολη και την Αυστραλία. Οι εργασίες της Συνέλευσης θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. Η ΕΡΤonline στηρίζει το θεσμό του ΣΑΕ, γι αυτό και στο ειδικό site που δημιούργησε μπορείτε να ενημερώνεστε άμεσα για τις εργασίες της Συνέλευσης.

    Στο πλαίσιο της Συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, συναντήσεις ανάμεσα σε 50 απόδημους Έλληνες επιχειρηματίες απ όλον τον κόσμο με ομογενείς επιχειρηματίες αναζητώντας συνεργασίες στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

    Σχετικά Links:

    Η ομογένεια στην ΕΡΤonline

    [06] Πολιτισμός

    Στη Μελβούρνη Κλάπηκαν δύο γκραβούρες του Ρέμπραντ

    (11/12/2003 10:01:00 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Μια αυτοπροσωπογραφία του Ρέμπραντ και ένα πορτρέτο της μητέρας του ζωγράφου κλάπηκαν από το σπίτι μιας οικογένειας στη Μελβούρνη, όπως ανακοίνωσε η αυστραλιανή αστυνομία. "Κάθε έργο του Ρέμπραντ είναι σπάνιο όμως αυτά τα δύο ξεχώριζαν. Πρόκειται για δύο χαρακτικά με μελάνι και μολύβι που φέρουν την υπογραφή του καλλιτέχνη", ανέφερε ο αστυνομικός Πολ Μπασούτιλ.

    Πήραν και τα πιστοποιητικά αυθεντικότητας

    Τα χαρακτικά αυτά είναι διαστάσεων δέκα επί δέκα εκατοστά. Οι ληστές τα έβγαλαν από τις κορνίζες τους και δεν παρέλειψαν να πάρουν μαζί τους και τα πιστοποιητικά αυθεντικότητάς τους. Έκλεψαν επίσης δυο παλιά ρολόγια, αξίας περίπου 700.000 δολαρίων Αυστραλίας.

    Στην Αυστραλία υπάρχουν μόνο έντεκα έργα του Ρέμπραντ, μεταξύ των οποίων και αυτές οι δύο γκραβούρες που ανήκαν στην ίδια οικογένεια από τον 18ο αιώνα.

    [07] Υγεία

    Εξάπλωση του ιού σε 13 πολιτείες Δέκα παιδιά έχασαν τη ζωή τους από γρίπη στο Κολοράντο

    (11/12/2003 10:09:00 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΑΠΕ

    Δέκα παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της γρίπης στο Κολοράντο, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα "Rocky Mountain News", ενώ ο ιός έχει ήδη εξαπλωθεί σε 13 πολιτείες και εκφράζονται φόβοι ότι θα λάβει διαστάσεις επιδημίας. Η εξάπλωση της γρίπης έχει ανησυχήσει τους Αμερικανούς που σπεύδουν να εμβολιασθούν. Ήδη, σημειώνονται ελλείψεις εμβολίων και οι ομοσπονδιακές υγειονομικές υπηρεσίες εξετάζουν το ενδεχόμενο αγοράς εκατοντάδων χιλιάδων εμβολίων από ευρωπαϊκές εταιρίες. Στο Κολοράντο, την πολιτεία με το σοβαρότερο πρόβλημα, οι υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει 6.300 κρούσματα. Θάνατοι λόγω της γρίπης έχουν αναφερθεί επίσης στο Τέξας, την Οκλαχόμα, το Νέο Μέξικο, την Αϊοβα και τη Νεμπράσκα.

    [08] Οικονομία

    Επαφές Ιαπωνίας για ζώνη ελεύθερου εμπορίου

    (11/12/2003 10:32:00 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΑΠΕ

    Η Ιαπωνία και η Ταϊλάνδη αποφάσισαν την Πέμπτη να ξεκινήσουν επίσημες συνομιλίες για μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου (FTA), όπως ανακοίνωσαν οι ηγέτες των δύο χωρών. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Τόκιο να προλάβει την Κίνα η οποία διεξάγει ήδη συνομιλίες για τη δημιουργία μιας ζώνης ελευθέρου εμπορίου και με τις δέκα χώρες του Φόρουμ της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) μέχρι το 2010. Η ανακοίνωση, που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση που είχε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Τζουνιτσίρο Κοϊζούμι, με τον Ταϊλανδό ομόλογό του, Τακσίν Σιναβάτρα, αναφέρει ότι οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2004. Νωρίτερα, το Τόκιο είχε ανακοινώσει ότι κατέληξε σε παρόμοια συμφωνία με τη Μαλαισία, ενώ αναμένεται ότι θα ξεκινήσει συνομιλίες με τον ίδιο σκοπό και με τις Φιλιππίνες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 11 December 2003 - 9:51:22 UTC