Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξερράγη αυτοκίνητο έξω από αμερικανική βάση Τρεις νεκροί Αμερικανοί
  • [02] Αντίθετο το ΚΚΕ στις προτάσεις Παπανδρέου Η Παπαρήγα για την Παιδεία
  • [03] Αμερικανο-ασιατική μονομαχία Ολοκληρώθηκαν οι τελικοί στην πάλη
  • [04] Της Α' Εθνικής στο Ποδόσφαιρο Αποτελέσματα και βαθμολογία για τη 18η
  • [05] Στις Μοίρες Ηρακλείου σε συγκέντρωση οπαδών του Για διαφθορά και

    [01] Ιράκ

    Εξερράγη αυτοκίνητο έξω από αμερικανική βάση Τρεις νεκροί Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ

    (24/1/2004 7:27:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΝΕΤ 105,8

    Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη νωρίς το απόγευμα έξω από αμερικανική βάση στην πόλη Χαλντίγια, δυτικά της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες και να τραυματιστούν άλλοι έξι καθώς και αρκετοί Ιρακινοί. Σε άλλες βομβιστικές επιθέσεις νωρίτερα βόρεια της Βαγδάτης έχασαν τη ζωή τους δύο Ιρακινοί και δύο Αμερικανοί στρατιώτες, ενώ ένας ακόμη Ιρακινός αστυφύλακας σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε σε ένοπλη επίθεση στη Μοσούλη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέες επιθέσεις σε Σαμάρα και Μοσούλη

    Νέος επικεφαλής των επιθεωρητών στο Ιράκ

    [02] Εσωτερικά

    Αντίθετο το ΚΚΕ στις προτάσεις Παπανδρέου Η Παπαρήγα για την Παιδεία

    (24/1/2004 7:47:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΑΠΕ

    Την αντίθεση της στις προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου για την Παιδεία και πιο συγκεκριμένα για το αποκεντρωμένο σχολείο και την ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, εξέφρασε σήμερα η γ.γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η κα Παπαρήγα, υπενθύμισε παλαιότερο άρθρο του κ. Παπανδρέου, την εποχή, που ο τελευταίος ήταν υπουργός Παιδείας, υποστηρίζοντας, πως τυχόν εφαρμογή των προτάσεων Παπανδρέου, θα οδηγήσει σε κατακερματισμό και όχι αποκέντρωση του δημόσιου σχολείου, καθώς και στη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων.

    Οι προτάσεις του ΚΚΕ

    Δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο, μεταλυκειακές σπουδές για όσους προετοιμάζονται για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και δημόσιο μεταλυκειακό σύστημα για όσους επιλέξουν ένα επάγγελμα, που δεν θα απαιτεί πανεπιστημιακό δίπλωμα οι προτάσεις του ΚΚΕ.

    "Με τις ιδέες, που προβάλλει σ' αυτό το άρθρο, που σίγουρα θα επιταχύνει για την εφαρμογή τους εάν είναι κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου βάζει το εξής ζήτημα: το σχολείο να αποκεντρωθεί, να περάσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσθέτει τώρα και άλλους φορείς και κάθε σχολείο να έχει το δικό του διδακτικό περιεχόμενο και αντικείμενο ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες. Και ανάλογα με την ικανότητα του κάθε σχολείου να τα βγάλει πέρα. Έτσι λοιπόν, θα έχουμε στον ίδιο δήμο, το σχολείο των φτωχών, το σχολείο των μικρομεσαίων, το σχολείο των ανώτερων εισοδημάτων και αυτό θα λέγεται δημόσιο σχολείο", ανέφερε η κα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι, αντίστοιχες ιδέες υλοποιήθηκαν και στη Γαλλία, με "τραγικά" αποτελέσματα.

    Αναφορικά με την πρόταση για ελεύθερη εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η κα Παπαρήγα, ανέφερε ότι, "εάν υπάρχει δημόσια εκπαίδευση και δίπλα της υπάρχει γιγαντωμένη ιδιωτική εκπαίδευση και μέσα στην εκπαίδευση υπάρχει κατηγοριοποίηση, τότε οι προτάσεις τους για ελεύθερες εξετάσεις στα πανεπιστήμια, δεν έχουν καμία βάση, γιατί τότε πολλά παιδιά δεν θα κατορθώνουν να τελειώνουν το σχολείο, διότι θα φτάνουν λιγότερα παιδιά στα πανεπιστήμια κι επομένως η κατάργηση των εξετάσεων είναι μια πολύ εύκολη υπόθεση. Και τότε όμως, θα έχουμε πανεπιστήμια, που θα μπαίνουν παιδιά με μέσο όρο βαθμό 4, ή 5 και παιδιά με 20. Το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό. Θα έχουμε πανεπιστημιακούς τίτλους χωρίς κανένα αντίκρισμα".

    Τέλος, η γ.γ. του ΚΚΕ, υπενθύμισε τις προτάσεις του κόμματός της, για 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο, μεταλυκειακές σπουδές ανάλογα με το αντικείμενο για όσους προετοιμάζονται για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και δημόσιο μεταλυκειακό σύστημα για όσους μαθητές επιλέξουν ένα επάγγελμα, που δεν θα απαιτεί πανεπιστημιακό δίπλωμα.

    [03] Αθλητισμός

    Αμερικανο-ασιατική μονομαχία Ολοκληρώθηκαν οι τελικοί στην πάλη γυναικών

    (24/1/2004 8:41:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε αμερικανο-ασιατική "μονομαχία", εξελίχθηκαν οι τέσσερις σημερινοί τελικοί, στις Ολυμπιακές κατηγορίες του διεθνούς τουρνουά, που διεξάγεται στα Άνω Λιόσια. Η Ιαπωνία, με τα δύο της μεγάλα αστέρια, την Σιχάρου Ιτσο και την Κιόκο Χαμαγκούτσι, κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, η Κίνα ένα με την Γκάο, και οι ΗΠΑ ένα με την ΜακΜαν. Συνοπτικά οι τελικοί και οι κατατάξεις των αθλητριών στις τέσσερις κατηγορίες:

    Η κατάταξη στις 4 κατηγορίες

    Στον τελικό των 48 κιλών επικράτησε η Γιαπωνέζα Σιχάρου Ιτσο της Ρωσίδα Λορίσα Ούρζακ της Ρωσία της με 8-0 ενώ στον μικρό τελικό η Καναδή Λίντσεϊ Μπελισλέ νίκησε τη Γερμανίδα Μπριγκίτε Βάγκνερ με 3-0.

    Η τελική κατάταξη: 1.Ιτσο (Ιαπωνία), 2.Ούρζακ (Ρωσία), 3.Μπελισλέ (Καναδάς), 4.Βάγκνερ (Γερμανία), 5.Μιράντα (ΗΠΑ), 6.Μπερτενέ (Γαλλία), 7.Ντε Πάολα (Ιταλία), 8.Βοίτοβα (Ουκρανία), 9.ΨΑΘΑ (ΕΛΛΑΔΑ), 10.Σαντόφσκα (Πολωνία), 11.Βάνγκ (Κίνα), 12.Σάντσεζ (Ισπανία), 13.Τζέκοβα (Βουλγαρία), 14.ΠΟΥΜΠΟΥΡΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΕΛΛΑΔΑ).

    Στο τελικό των 55 κιλών επικράτησε η Κινέζα Γιανζί Γκάο της Αμερικανίδας Τίνα Τζόρτζ με 4-0 ενώ στον μικρό τελικό η Καναδέζα Τόνια Βέρμπεεκ κέρδισε 6-0 την Γερμανίδα Κριστίνα Οέρτλι.

    Η τελική κατάταξη: 1.Γκάο (Κίνα), 2.Τζόρτζ (ΗΠΑ), 3.Βέρμπεεκ (Καναδάς), 4.Οέρτλι (Γερμανία), 5. Τζιαμπίκολο (Ιταλία), 6. ΤΣΙΜΠΑΝΑΚΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ), 7. Γκόντο (Ουγγαρία), 8. Μπάσα (Πολωνία), 9. Γκρίγκινα (Ουκρανία), 10.Σεκινέ (Ιαπωνία), 11.ΠΟΥΜΠΟΥΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ), 12.Γκομίς (Γαλλία), 13.Λουμπένοβα (Βουλγαρία), 14.Ιβάσκο (Ρωσία), 15.Κριστέα (Μολδαβία), 16.Στερν (Αυστρία)

    Στο τελικό των 63 κιλών επικράτησε η Αμερικανίδα Σάρα ΜακΜάν της Ρωσίδας Αλένα Καρτασόβα με 12-1 (τεχνική πτώση) ενώ στον μικρό τελικό νικήτρια αναδείχθηκε η Ισπανίδα Αουρόρα Φαγιάρδο, που επικράτησε χωρίς αγώνα της Ουκρανής Λουντμίλα Γκολοβτσένκο.

    Η τελική κατάταξη: 1.ΜακΜαν (ΗΠΑ), 2.Καρτασόβα (Ρωσία), 3.Φαγιάρδο (Ισπανία), 4.Γκολοβτσένκο (Ουκρανία), 5.Προύζκο (Πολωνία), 6.Βανγκ (Κίνα), 7.Εσπόζιτο (Ιταλία), 8.Σέρενζε (Ουγγαρία), 9.Σακαμότο (Ιαπωνία), 10.Χάρτμαν Ντονσέρ (Αυστρία), 11.Λεγκράντ (Γαλλία), 12.Γιανίκ (Καναδάς), 13.Γκρος (Γερμανία), 14.Ερικσον (Σουηδία), 15.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ), 16.Βάλκοβα (Βουλγαρία), 17.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ (ΕΛΛΑΔΑ).

    Στο τελικό των 72 κιλών επικράτησε η Γιαπωνέζα Κιόκο Χαμαγκούτσι της Ισπανίδας Μαϊδέρ Ούντα με 5-1 ενώ στον μικρό τελικό η Αμερικανίδα Τοκάρα Μοντγκόμερι κέρδισε την Ρωσίδα Σβετλάνα Μαρτινένκο με 6-1.

    Η τελική κατάταξη: 1.Χαμαγκούτσι (Ιαπωνία), 2.Ούντα (Ισπανία), 3.Μοντγκόμερι (ΗΠΑ), 4.Μαρτινένκο (Ρωσία), 5.Σέτζλε (Γερμανία), 6.Ζλάτεβα (Βουλγαρία), 7.Σαγιένκο (Ουκρανία), 8.Νορντχάγκεν (Καναδάς), 9.Γκάστλ (Αυστρία), 10.Λι (Κίνα), 11.Βάβρζιτσκα (Πολωνία), 12.Γιούζακ (Ιταλία), 13.ΣΙΑΒΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ), 14.Γκάι (Γαλλία), 15.Σούς (Ουγγαρία), 16.ΚΟΥΡΤΕΛΕΣΗ (ΕΛΛΑΔΑ)

    [04] Αθλητισμός

    Της Α' Εθνικής στο Ποδόσφαιρο Αποτελέσματα και βαθμολογία για τη 18η αγωνιστική

    (24/1/2004 9:08:00 μμ)

    Ειδήσεις > Αθλητισμός)&body=Μόνο δύο αγώνες πραγματοποιήθηκαν σήμερα. ΠΑΟΚ-Ακράτητος 2-2 και Ιωνικός-Αιγάλεω 0-0

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής στην Α` εθνική κατηγορία, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    ΠΑΟΚ-Ακράτητος 2-2 Ιωνικός-Αιγάλεω 0-0 Αρης-Πανηλειακός 25/1 Ξάνθη-Χαλκηδόνα 25/1 ΑΕΚ-Ηρακλής 25/1 ΟΦΗ-Πανιώνιος 25/1 Ολυμπιακός-Προοδευτική 25/1 Καλλιθέα-Παναθηναϊκός 25/1

    Βαθμολογία (Σε 17 αγώνες)

    Ολυμπιακός 41 Παναθηναϊκός 40 ΠΑΟΚ 37-18αγ. Αιγάλεω 33-18αγ. ΑΕΚ 32 Ηρακλής 26 Χαλκηδόνα 26 Πανιώνιος 25 ΟΦΗ 19 Ιωνικός 19-18αγ. Ξάνθη 16 Άρης 16 Πανηλειακός 15 Καλλιθέα 11 Προοδευτική 10 Ακράτητος 8-18αγ.

    [05] Εσωτερικά

    Στις Μοίρες Ηρακλείου σε συγκέντρωση οπαδών του Για διαφθορά και διαπλοκή μίλησε ο Καραμανλής

    (24/1/2004 9:23:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής έχουν ρίζες και κλαδιά υπογράμμισε με νόημα από τις Μοίρες Ηρακλείου ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας υπό βροχή σε ανοιχτή συγκέντρωση των οπαδών της ΝΔ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που πραγματοποιεί περιοδεία στην Κρήτη, με εκτενείς αναφορές στην πολιτική επικαιρότητα και στο νομοσχέδιο Πάχτα διαφοροποίησε τις μέχρι τώρα ομιλίες του τονίζοντας, πως θλίβεται βαθύτατα γιατί "τα λόγια διαψεύδονται από τις πράξεις και από τις πρακτικές την ίδια στιγμή, που ο νέος αρχηγός του μιλάει για νέα ηθική". Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας, πως ο κ. Πάχτας είναι ο κύριος διαχειριστής των κοινοτικών πόρων ζήτησε να δοθούν όλα τα στοιχεία διαχείρισης στη δημοσιότητα, τονίζοντας, πως έπειτα από παρέμβαση της ΝΔ ο ίδιος ο υπουργός είπε ότι, θα καταργήσει την αμαρτωλή τροπολογία.

    Εκτενής αναφορά για τους αγρότες

    Κάνοντας λόγο και πάλι για σύστημα ΠΑΣΟΚ ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ ματαιοπονεί και τόνισε ότι, οι πολίτες ξέρουν, τους είδαν και τους έμαθαν, και πρόσθεσε ότι, είναι οι ίδιοι εκφραστές της αλαζονείας και του κατεστημένου.

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του κόμματος του ειδικά για την Κρήτη τονίζοντας, πως οι υποσχέσεις, που δόθηκαν αποδείχθηκαν ευχολόγια ενώ έκανε εκτενή αναφορά στον αγροτικό τομέα και στις προτάσεις του κόμματός του, που προβλέπουν ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών, ανασυγκρότηση του ΕΛΓΑ και απόδοση αποζημιώσεων εντός τριμήνου ενώ όσες καθυστερούν θα αποδίδονται έντοκα.

    Τον κ. Καραμανλή προλόγισε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι, η σημερινή συγκέντρωση θυμίζει ημέρες του '90 όταν η ΝΔ κάλπαζε προς τη νίκη και τόνισε, πως η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα.

    Αναφερόμενος τέλος στη χθεσινή του απόφαση επανέλαβε ότι, μπορεί να μην είναι στην επόμενη Βουλή αλλά θα είναι πάντα μάχιμος στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού αγώνα.

    Νωρίτερα ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε στο Ηράκλειο με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη και δήλωσε αρωγός στην προσπάθεια ανάπτυξης του Δήμου και στην επίλυση των προβλημάτων του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην Κρήτη ο Καραμανλής


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 24 January 2004 - 21:51:56 UTC