Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δικαιολογεί την επέμβαση των ΗΠΑ ο Κέι Παγιδευμένο αυτοκίνητο στη
  • [02] Στη συνάντηση Σημίτη-Αγγελοπούλου Προβληματισμός της ΔΟΕ για τα
  • [03] Επίτιμος διδάκτορας ο Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ
  • [04] Η ΠΟΥ προειδοποιεί Φόβοι για πανδημία από τον ιό των πουλερικών
  • [05] Εκτός ΠΑΣΟΚ ο Ανθόπουλος
  • [06] Μήνυμα ειρήνης προς την Άγκυρα Μέτρα γαι τη μειονότητα εξήγγειλε ο

    [01] Ιράκ

    Δικαιολογεί την επέμβαση των ΗΠΑ ο Κέι Παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Βαγδάτη

    (27/1/2004 6:53:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ

    Παγιδευμένο αυτοκίνητο, που δεν έχει ανατιναχτεί, βρέθηκε κοντά στο αμερικανικό αρχηγείο στη Βαγδάτη. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων, στρατιώτες της 1ης Μεραρχίας τεθωρακισμένων προσπαθούν να εξουδετερώσουν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Υπενθυμίζεται πως, τη Δευτέρα πυρά ανταρτών χτύπησαν το αρχηγείο των αμερικανικών δυνάμεων, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή ζημιές. Πάντως, ο πρώην επικεφαλής των Αμερικανών επιθεωρητών στο Ιράκ, Ντέβιντ Κέι, χαρακτήρισε τη χώρα επικίνδυνη και πόλο έλξης τρομοκρατών, δικαιολογώντας την επέμβαση των συμμαχικών δυνάμεων.

    "Οι ΗΠΑ έδειξαν σύνεση"

    Πιο επικίνδυνο , από ότι πίστευαν οι ΗΠΑ, είναι το Ιράκ, σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής των Αμερικανών επιθεωρητών, Ντέιβιντ Κέι. Ο κ. Κέι δικαιολόγησε την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ, αφού η χώρα αυτή "είχε την ικανότητα να παράγει όπλα μαζικής καταστροφής και να προσελκύει τρομοκράτες, όπως τα μυρμήγκια στο μέλι". Επίσης, ο πρώην επιθεωρητής τόνισε πως, η χώρα του έδειξε σύνεση, κάνοντας τον πόλεμο κατά του Σαντάμ Χουσέιν.

    Την Κυριακή, ο κ. Κέι υποστήριξε πως, ο Σαντάμ δεν κατείχε όπλα μαζικής καταστροφής και δικαιολόγησε τον πρόεδρο Μπους, επιρρίπτοντας στη CIA όλες τις ευθύνες για τον πόλεμο στο Ιράκ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επίθεση στο αμερικανικό αρχηγείο στη Βαγδάτη

    Στη CIA ρίχνει τις ευθύνες για το Ιράκ ο Κει

    [02] Εσωτερικά

    Στη συνάντηση Σημίτη-Αγγελοπούλου Προβληματισμός της ΔΟΕ για τα ολυμπιακά έργα

    (27/1/2004 7:42:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Η πορεία των ολυμπιακών έργων στο ΟΑΚΑ καθώς και το θέμα της ηλεκτροδότησης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων αποτέλεσαν βασικό αντικείμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με την πρόεδρο της ΑΘΗΝΑ 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Αγγελοπούλου έθεσε τον προβληματισμό της ΔΟΕ και της Οργανωτικής Επιτροπής για τα έργα στο ΟΑΚΑ, και ειδικότερα για το σκέπαστρο Καλατράβα, καθώς υπάρχει καθυστέρηση στην κατασκευή του, ενώ πρόβλημα αποτελεί και η ημερομηνία τοποθέτησής του. Όπως έχει ανακοινωθεί έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση του σκέπαστρου για τις 31 Ιουνίου , την περίοδο όμως εκείνη θα δουλεύουν παράλληλα στο συγκρότημα του ΟΑΚΑ ακόμα τρία τουλάχιστον εργοτάξια, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο εργασίας για όλες τις κατασκευές.

    Σοβαρό πρόβλημα και η ηλεκτροδότηση

    Επίσης, οι εργασίες στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ βρίσκονται πίσω χρονικά, καθώς η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ μικρή καθυστέρηση υπάρχει και στις εργασίες του ποδηλατοδρομίου . Παράλληλα, έγινε γνωστό, ότι από γεωτρήσεις που έγιναν στα σημεία που θα τοποθετηθούν οι πυλώνες, οι οποίοι θα στηρίζουν το σκέπαστρο, διαπιστώθηκε ότι το έδαφος είναι σαθρό, κάτι όμως που σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος θα αντιμετωπιστεί άμεσα με ''τσιμεντάρισμα'' όπου χρειάζεται.

    Επισημαίνεται ότι το σκέπαστρο Καλατράβα επηρεάζει ιδιαίτερα και την προετοιμασία για την τελετή Εναρξης , η οποία θα γίνει στο ΟΑΚΑ, ενώ ενδεχόμενη νέα καθυστέρηση θα προκαλέσει μεγαλύτερο πονοκέφαλο και στον υπεύθυνο για το τηλεοπτικό σήμα των Αγώνων, Μανόλο Ρομέρο, ο οποίος προσφάτως έχει ζητήσει την ταχύτερη παράδοση του έργου, προκειμένου να στήσει τις κάμερές του.

    Επίσης, η κ. Αγγελοπούλου έθεσε το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης των Αγώνων που αποτελεί το δεύτερο μεγάλο πονοκέφαλο των διοργανωτών. Το κομβικό σημείο του προβλήματος εντοπίζεται στην κατασκευή του νέου Κέντρου Διανομής 150/20 KV της ΔΕΗ στον Κορυδαλλό που θα ενισχύσει την ηλεκτροδότηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στον Πειραιά και τη Δυτική Αττική. Το συγκεκριμένο έργο αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα σχετικά με τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις των αναγκαίων εκτάσεων και η κυβέρνηση, με τον πρόσφατο ολυμπιακό νόμο επιχειρεί να διευθετήσει το θέμα δίνοντας ως αντιπαροχή συγκεκριμένη έκταση στον Κορυδαλλό (που βρισκόταν εκτός σχεδίου) για την ανέγερση υποστηρικτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών κοινής ωφέλειας. Ακόμη, το θέμα του υποσταθμού στα Βριλήσσια βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από προσφυγή των κατοίκων, ενώ τα έργα προχωρούν με σχετική καθυστέρηση.

    Τέλος, εξετάστηκαν ακόμη δύο προβλήματα που απασχολούν τη ΔΟΕ, ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος και το Τραμ, καθώς και επί μέρους θέματα δευτερευούσης σημασίας, ενόψει και της επόμενης Διυπουργικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στα μέσα του Φεβρουαρίου.

    Σημειώνεται ότι τα μέλη της ΔΟΕ θα βρίσκονται στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου .

    [03] Εσωτερικά

    Επίτιμος διδάκτορας ο Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ

    (27/1/2004 7:48:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΑΠΕ

    Επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης ανακηρύχθηκε την Τρίτη πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Τάσου Γιαννίτση, και του προέδρου της ΝΔ, Κ. Καραμανλή. Αργότερα, ανακηρύχθηκε και επίτιμος δημότης του Δήμου της Νέας Ορεστιάδας, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Κινηματοθέατρο Αλέξανδρος.

    "Να εργασθούμε όλοι μαζί"

    Ο κ. Γιούνγκερ, λίγη ώρα μετά στην ομιλία του, ευχαρίστησε όλους για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

    ''Γνωρίζω τα προβλήματα της περιοχής. Η Ευρώπη θα συμβάλλει για την ανάπτυξη. Αύριο τα σύνορα θα εξαφανισθούν. Η Βουλγαρία θα γίνει μέλος, η Τουρκία ακολουθεί την πορεία της προς την Ευρώπη. Τα σύνορα δεν προστατεύουν, εμποδίζουν αυτούς που αγαπιούνται να συναντιούνται. Θα ήθελα αυτή η περιοχή να γίνει ορατό επισκεπτήριο της Ευρώπης. Να εργασθούμε όλοι μαζί, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Βουλγαρία, Τουρκία όλοι μαζί. Θα το κάνουμε αυτό για τα παιδιά μας, που βλέπουν το μέλλον με ορθάνοιχτα μάτια".

    Ακολούθησε προσφώνηση του Δημάρχου Γρηγόρη Τζότζολα, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο της Ορεστιάδας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου "Καλή Επιτυχία" στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2005.

    Όπως τονίσθηκε, η αναγόρευσή του κ. Γιούνγκερ σε επίτιμο Δημότη Ορεστιάδας αποφασίσθηκε λόγω της σημαντικής του Ευρωπαϊκής παρουσίας, των προσπαθειών που κατέβαλε ώστε η Κύπρος να ενταχθεί στην ΕΕ, αλλά και λόγω των ομοιοτήτων που έχει το Λουξεμβούργο με την περιοχή της Ορεστιάδας.

    Στην τελετή παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Νικηφόρος, ο γ.γ. της Περιφέρειας ΑΜΘ, Ζαφείρης Σακελλάρης, ο Νομάρχης Έβρου Ν. Ζαμπουνίδης, οι στρατιωτικές αρχές, εκπρόσωποι κομμάτων, δήμαρχοι του Έβρου, καθώς και οι Δήμαρχοι Χασκόβου George Ivanov και Ανδριανούπολης Cengir Varnatopy.

    [04] Υγεία

    Η ΠΟΥ προειδοποιεί Φόβοι για πανδημία από τον ιό των πουλερικών

    (27/1/2004 9:37:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τον κώδωνα του κινδύνου, για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο ιός της γρίπης των πουλερικών στους ανθρώπους, κρούει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Η γρίπη των πτηνών είναι δυνατό να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους, αν το βασικό στέλεχος του ιού συνδυαστεί με μια μορφή ανθρώπινης γρίπης που κινείται αυτή τη στιγμή προς την ήπειρο αυτή, προκαλώντας μια παγκόσμια πανδημία με απρόβλεπτες διαστάσεις, προειδοποίησε την Τρίτη η ΠΟΥ. Οι επιστήμονες του οργανισμού, επισήμαναν επίσης την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να πάρει άμεσα μέτρα για την εξάπλωση του ιού, καθώς ένα εμβόλιο κατά της επιδημίας δεν θα είναι διαθέσιμο πριν το χειμώνα του 2005. Η γρίπη έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους στο Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη, ενώ εννέα χώρες έως τώρα μαστίζονται από διάφορες μορφές της επιδημίας.

    Εμφάνιση του ιού σε πάπιες στην Κίνα

    Οι ανησυχίες της ΠΟΥ αυξήθηκαν ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών της Κίνας ότι ο ιός εντοπίστηκε και σε πάπιες στις νότιες περιοχές της χώρας, ζητώντας αυξημένη επαγρύπνηση, καθώς και λήψη μέτρων για την απομόνωση και τη θανάτωση των άρρωστων πτηνών.

    Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ενημέρωσε την ΠΟΥ για τα κρούσματα, αφού πρώτα επιβεβαιώθηκε πως πρόκειται για το ίδιο μικρόβιο.

    Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει εντοπισθεί καμιά μόλυνση ανθρώπου μετά τα κρούσματα αυτά.

    Μετά την ανακοίνωση της Κίνας, το υπουργείο Γεωργίας της Ιαπωνίας διέκοψε τις εισαγωγές πουλερικών από την χώρα αυτή.

    Και το Μπαλί στα θύματα

    Την ίδια ώρα, σε ακόμη μία χώρα της Νότιας Ασίας το Μπαλί ανακοίνωσε ότι ένα τρίχρονο κοριτσάκι παρουσιάζει συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης των πουλερικών. Αν επιβεβαιωθεί ότι η μικρή πάσχει από τη γρίπη αυτή θα είναι το πρώτο θύμα της ασθένειας στην Ινδονησία, η οποία παραδέχτηκε επισήμως την Κυριακή πως έχει πληγεί από την επιδημία.

    Στη Νότια Κορέα, την πρώτη χώρα που επλήγη από τη νόσο, με το πρώτο κρούσμα να καταγράφεται στις 15 Δεκεμβρίου, μια νέα εστία της γρίπης επιβεβαιώθηκε σήμερα, στην κεντρική επαρχία Τσεονάν, ύστερα από μια 15ήμερη παύση εμφάνισης νέων εστιών. Στο Λάος, το υπουργείο Εξωτερικών παραδέχτηκε ότι η χώρα έχει μολυνθεί από την ''κλασική γρίπη των πτηνών'' διευκρινίζοντας ότι τα εθνικά εργαστήρια δεν εντόπισαν τον ιό H5N1, που έχει πλήξει το Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη.

    Το Βιετνάμ ανακοίνωσε σήμερα ότι 28 από τις 64 επαρχίες και πόλεις του αγωνίζονται να καταπολεμήσουν τη γρίπη των πτηνών. Το Βιετνάμ έχει αναφέρει έως σήμερα επτά κρούσματα του ιού H5N1 σε άνθρωπο, θανατηφόρα τα έξι από αυτά, σύμφωνα με την ΠΟΥ. Εννέα άλλοι άνθρωποι, εκ των οποίων ορισμένοι έχουν ήδη αποβιώσει, ενδέχεται να προσβλήθηκαν από τον ιό.

    Η ασθένεια έχει μεταδοθεί συνολικά σε δέκα χώρες της Νότιας Ασίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει η γρίπη των πουλερικών

    [05] Εσωτερικά

    Εκτός ΠΑΣΟΚ ο Ανθόπουλος

    (27/1/2004 9:34:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Διεγράφη από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Ανθόπουλος με το σκεπτικό ότι "υπέγραψε την τροπολογία εν αγνοία και χωρίς την έγκριση συναδέλφων του, μέσα από μία απαράδεκτη διαδικασία, που δεν συνάδει με το ήθος και την ιδιότητα του μέλους του Κινήματος. Το πρωί, τέθηκε και εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με απόφαση του Πρωθυπουργού. Ο κ. Ανθόπουλος θεωρήθηκε ο πρωτεργάτης της συγκέντρωσης υπογραφών συναδέλφων του στην επίμαχη "τροπολογία Πάχτα" και παραδέχθηκε μάλιστα ο ίδιος, μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ, ότι υπέγραψε για λογαριασμό τριών συναδέλφων του εν αγνοία τους. Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας ο κ. Ανθόπουλος ανέφερε ότι ακόμη κι αν διαγραφεί θα συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση. Εν τω μεταξύ, στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής , στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει το Πόρτο Καράς, διεκδικώντας την αποκατάσταση της περιουσιακής ζημίας και ηθικής βλάβης των προσώπων που θίγονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

    Απαράδεκτη διαδικασία

    Η Επιτροπή Δεοντολογίας στην απόφασή της επισημαίνει ότι "η όλη διαδικασία προώθησης της συγκεκριμένης τροπολογίας, εμπεριείχε πολιτικά λάθη και πρακτικές, που προσέβαλαν τις διαχρονικές αξίες και αρχές του Κινήματος, δημιούργησαν σύγχυση και απαράδεκτες σκιές για τη θέση του ΠΑΣΟΚ στο κρίσιμο θέμα της διαφάνειας και εξέθεσαν το Κίνημα''.

    Σημειώνεται ότι η επιτροπή, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γιώργου Θωμά, άφησε επί περίπου 50 λεπτά τον Γιάννη Ανθόπουλο να διευκρινίσει τις ενέργειές του, γεγονός που επιδοκίμασε από την πλευρά του ο βουλευτής Σερρών. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι θα είναι πάντα στο ΠΑΣΟΚ, φίλος του ΠΑΣΟΚ, πάντα με το ΠΑΣΟΚ και παρέπεμψε σε πρωινή του δήλωση, όπου είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου της Χαλκιδικής , η οποία κατά την άποψή του, δικαίωνε τη συγκεκριμένη επίμαχη ρύθμιση.

    Σήμερα, τρεις ακόμη βουλευτές που υπέγραψαν την τροπολογία προσήλθαν στην άτυπη τριμελή επιτροπή κόμματος και κυβέρνησης και έδωσαν εξηγήσεις, ενώ αρνήθηκε να προσέλθει ο Θόδωρος Κατσανέβας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δήλωση Ανθόπουλου για τον τρόπο συλλογής ορισμένων από τις υπογραφές στην επίμαχη τροπολογία, επέδρασε στη διαμόρφωση θετικότερου κλίματος κατά τις συναντήσεις των βουλευτών Σπ. Βούγια, Κ. Διαμαντή και Ν. Στρατηλάτη με την τριμελή επιτροπή.

    Προσφυγή της Τεχνικής Ολυμπιακής στη δικαιοσύνη

    Εν τω μεταξύ, στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει το Πόρτο Καράς, διεκδικώντας την αποκατάσταση της περιουσιακής ζημίας και ηθικής βλάβης των προσώπων που, όπως αναφέρει, θίγονται από πρόσφατες δημοσιεύσεις και εκπομπές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, καταγγέλλονται ως ψευδή και συκοφαντικά όλα όσα αναφέρθηκαν σχετικά με μυστικές συναντήσεις, δωροδοκίες και κατοχή μετοχών των εταιρειών από τον πρώην υφυπουργό κ. Πάχτα, ενώ τονίζεται ακόμη ότι ο Όμιλος ενημέρωσε για το πρόβλημα της οικοδομικής άδειας στο Πόρτο Καράς, αλλά και για την ανάγκη σωστής ερμηνείας των νόμων, όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, τους αρμόδιους υπουργούς και τους βουλευτές όλων των παρατάξεων . Η Τεχνική Ολυμπιακή, τέλος, τονίζει ότι είναι τελείως αμέτοχη της διαδικασίας προωθήσεως και ψήφισης της επίμαχης τροπολογίας.

    Διαψεύδει η ΝΔ

    Εντονη ήταν η αντίδραση της Ρηγίλλης, η οποία σε ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου στελέχη της εταιρείας ενημέρωσαν τον γραμματέα της Κ.Ε Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον αρμόδιο τομεάρχη τουρισμό Τάσο Λιάσκο. Ωστόσο, προστίθεται στην ανακοίνωση, η απάντηση που έλαβαν ήταν αρνητική ως προς τη στήριξη του νομοσχεδίου όταν αυτό θα ερχόταν στη Βουλή. Γι αυτό, όπως λένε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ζητήθηκε από τους βουλευτές Ηλία Φωτιάδη και Αναστάσιο Σπηλιόπουλο να αποσύρουν τις υπογραφές τους από την τροπολογία που είχαν καταθέσει μαζί με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο δασικό νομοσχέδιο και από την Ελσα Παπαδημητρίου να μην υποστηρίξει την τροπολογία που είχε συνυπογράψει αφού η ίδια έλειπε στο εξωτερικό εκείνη την περίοδο και δεν μπορούσε με τον ίδιο τρόπο να αποσύρει την υπογραφή της.

    Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι δεν τίθεται θέμα για τον Προκόπη Παυλόπουλο , ο οποίος στο παρελθόν παρείχε νομικές υπηρεσίες στον επιχειρηματία κ. Στέγγο σημερινό ιδιοκτήτη του Πόρτο Καράς. Ο κ. Παυλόπουλος, που συναντήθηκε και σήμερα όπως κάθε μέρα με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ότι είχε αναλάβει να γνωματεύσει για υπόθεση στο Συμβούλιο Επικρατείας πριν ο κ. Στέγγος αγοράσει το Πόρτο Καράς και υπογράμμισε πως το γεγονός ότι ο ίδιος εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας καταψήφισε την τροπολογία Πάχτα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

    Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί πως το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να συμψηφίσει την "σκανδαλώδη ", όπως χαρακτηρίζεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενέργεια του κ. Πάχτα και των εννέα βουλευτών του με κινήσεις βουλευτών του κόμματος που δεν έχουν σχέση με την πολιτική τους δράση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διεγράφη ο Ανθόπουλος

    Εκτός Κ.Ο. ο Γιάννης Ανθόπουλος

    Καταργείται η επίμαχη τροπολογία

    Α.Π: "Ελλιπής και ανεπαρκής η εφετειακή απόφαση"

    Κατατίθεται η "αντι-τροπολογία"

    [06] Εσωτερικά

    Μήνυμα ειρήνης προς την Άγκυρα Μέτρα γαι τη μειονότητα εξήγγειλε ο Καραμανλής

    (27/1/2004 11:00:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης ΑλεξόπουλοςΠηγή: ΝΕΤ 105,8, ΝΕΤ

    Μέτρα για την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, αλλά και μέτρα κοινωνικής πολιτικής εξήγγειλε το βράδυ της Τρίτης από την Κομοτηνή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής. Μιλώντας σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού Ροδόπης, σε εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και σε οπαδούς της ΝΔ, που τον υποδέχθηκαν θερμά, ο κ. Καραμανλής απηύθυνε μήνυμα ειρήνης προς την Άγκυρα, τόνισε ότι θα πρέπει τα τεράστια ποσά που δαπανώνται για εξοπλισμούς και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου να διατίθενται για την ευημερία των δύο λαών και να επενδύονται σε έργα ειρήνης. Νωρίτερα, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργο, Ζαν Κλοντ Γιούγκερ, ο οποίος αναγορεύτηκε διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

    Κοινωνική πολιτική για τους ανέργους

    Ο κ. Καραμανλής κατά την ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα της ανεργίας των νέων, σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταρτίσει ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα, για ένα κοινωνικό κράτος, με τη δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Πρόνοιας για τη στήριξη εκείνων που πραγματικά έχουν ανάγκη, αλλά και τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας με τον χαρακτηρισμό ως πολύτεκνης, της οικογένειας με τρία παιδιά.

    Επίσης προανήγγειλε πως οι άνεργοι νέοι και νέες, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα θεωρούνται προστατευόμενα μέλη για μια επιπλέον διετία, ώστε να παρατείνεται η φορολογική ελάφρυνση των οικογενειών τους και οι απόφοιτοι των ΤΕΙ και των Πανεπιστημίων, εφόσον είναι άνεργοι, θα εντάσσονται σε ειδικό πρόγραμμα για τη στήριξή τους από τον ΟΑΕΔ.

    Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μειονότητα αναφέροντας ότι το 1990 πρώτη η Νέα Δημοκρατία εφάρμοσε στην περιοχή την πολιτική της ισονομίας και της ισοπολιτείας, καταθέτοντας παράλληλα, μια καινούρια πρόταση για μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Μειονοτική Πολιτική , με βάση τρεις άξονες, Ευρωπαϊκή Λογική, διαρκή και συστηματικό διάλογο με τους φορείς και τα μέλη της και σεβασμό των Διεθνών Συνθηκών και ειδικότερα της Συνθήκης της Λωζάνης.

    Για τη Νέα Δημοκρατία, είπε ο κ. Καραμανλής, προτεραιότητά μας θα είναι η βελτίωση και η αναβάθμιση της μειονοτικής εκπαίδευσης, καθώς και η απόλυτη προσαρμογή της στα Ευρωπαϊκά πρότυπα, ο απόλυτος σεβασμός της ακώλυτης άσκησης του θεμελιώδους δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας, καθώς και η δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, κυρίως στα απομακρυσμένα μειονοτικά χωριά.

    Μία Ευρώπη πιο κοινωνική

    Νωρίτερα και μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες της ιρλανδικής προεδρίας για άρση των αδιεξόδων που έχουν παρουσιαστεί για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

    "Συνεργαζόμαστε στενά, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Έχουμε πολλές κοινές αντιλήψεις και μας συνδέει ένα κοινό όραμα για την Ευρώπη του αύριο", τόνισε ο κ. Καραμανλής.

    Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, επιμένουμε σε μία Ευρώπη που θα είναι πιο κοινωνική, πιο πολιτική , που θα παρέχει το ίδιο αίσθημα ασφάλειας και ευημερίας σε όλους τους πολίτες, μία Ευρώπη που θα αποφασίσει με πιο θαρραλέα και πιο τολμηρά βήματα προς την κατεύθυνση της πολιτικής ενοποίησης.

    Από πλευράς του, ο κ. Γιούγκερ παρατήρησε πως δεν θέλει να εκληφθεί η αναφορά στο έργο του ως ''απολογισμός'' διότι επιθυμεί να συνεχίσει το έργο του και τόνισε πως στην προσπάθεια της ευρωπαϊκής ενοποίησης ''πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε η Ευρώπη να μην ηττηθεί''.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μέτρα για τις γυναίκες


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 27 January 2004 - 21:54:50 UTC