Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο 2-1 διαμορφώθηκε το τελικό σκορ Νικητής έφυγε ο Ηρακλής από τη Ν.
  • [02] Αρθρο του Γ. Παπανδρέου στην "Ημερησία" "Οι θέσεις μου για την
  • [03] Διεργασίες για την επαναλειτουργία της Σχολής Θετικό κλίμα για τη Χάλκη
  • [04] Αντιρατσιστικό συλλαλλητήριο με επεισόδια
  • [05] Άγνωστη η αιτία που προκάλεσε το ατύχημα Αμαξοστοιχία θανάτου προκαλεί
  • [06] "Γράφουμε νέες σελίδες δημιουργίας" Πρόσκληση σε μια νέα εποχή

    [01] Αθλητισμός

    Στο 2-1 διαμορφώθηκε το τελικό σκορ Νικητής έφυγε ο Ηρακλής από τη Ν. Ευκαρπία

    (31/1/2004 7:34:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    ε δύο τέρματα του Έντερσον Φοφόνκα στο Β΄ ημίχρονο στο 61και στο 78 κατάφερε ο Ηρακλής να φύγει νικητής, από το γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας κόντρα στον Ιωνικό. Το τελικό σκορ του αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 19ης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής κατηγορίας, ήταν 2-1. Για τους φιλοξενούμενους σκόραρε ο Αφάς στο 73.

    [02] Οικονομία

    Αρθρο του Γ. Παπανδρέου στην "Ημερησία" "Οι θέσεις μου για την Οικονομία"

    (31/1/2004 7:39:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τις θέσεις που έχει διατυπώσει για την οικονομική πολιτική, την ανεργία των νέων, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναλύει διεξοδικά με άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Ημερησία" ο Γιώργος Παπανδρέου. Όπως υποστηρίζει, οι θέσεις αυτές έχουν μία αφανή διασύνδεση μεταξύ τους ενώ παράλληλα πρόκειται για μέτρα που δεν είναι στατικού και αμυντικού χαρακτήρα. " Πιστεύω πως στην πλήρη ανάπτυξη τους και κατά την ωρίμανση τους θα δημιουργήσουν μία αυτοτροφοδοτούμενη δυναμική" σημειώνει μεταξύ άλλων.

    Ανεργία - ΜΜΕ - αγρότες

    Ο Γιώργος Παπανδρέου επαναφέρει την πρόταση του για την ανεργία, με την οποία οι νέοι μέχρι 29 ετών θα μπορούν να προσλαμβάνονται για τέσσερα χρόνια με πλήρη μισθό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς οι ίδιοι να καταβάλλουν εισφορές.

    Με αυτόν τον τρόπο επισημαίνει ότι η ανεργία θα πέσει στο 5,7% και θα δημιουργηθούν 140.000 νέες θέσεις εργασίας.

    Σε ότι αφορά τα μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δηλώνει ότι ένας από τους στόχους για την ενίσχυση τους είναι να σταματήσει ο φορολογικός αιφνιδιασμός.

    "Η ΜΜΕ θα γνωρίζει από την αρχή της χρονιάς τις ετήσιες φορολογικές της υποχρεώσεις τόσο στον ΦΠΑ όσο και στο φόρο εισοδήματος" σημειώνει και υπογραμμίζει ότι θα καταργηθούν οι αναδρομικοί έλεγχοι πλέον της διετίας.

    Τονίζει επίσης ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, αν με κίνητρα που θα τους δοθούν, αποκτήσουν μεγαλύτερο μέγεθος και οργανωθούν σε δίκτυα.

    Κάνει λόγο επίσης για αγροτική αναγέννηση μέσα από την ανασυγκρότηση και τη δημιουργία νέων συνεταιρισμών.

    [03] Εσωτερικά

    Διεργασίες για την επαναλειτουργία της Σχολής Θετικό κλίμα για τη Χάλκη

    (31/1/2004 8:25:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Αισιόδοξος για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εμφανίσθηκε ο Τούρκος υπουργός Παιδείας Χουσείν Τσελίκ. "Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για την επαναλειτουργία της Σχολής υπό τον έλεγχο του κράτους. Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε αποτέλεσμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα " δήλωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι ήδη γίνονται ουσιαστικές εργασίες στο υπουργείο. Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού, έγιναν κατά τον εορτασμό 550ης επετείου λειτουργίας της Μεγάλης του Γένους Σχολής στην Κωνσταντινούπολη. Στα εγκαίνια των εκδηλώσεων, χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παρουσία και του Έλληνα υπουργού Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου.

    [04] Εσωτερικά

    Αντιρατσιστικό συλλαλλητήριο με επεισόδια

    (31/1/2004 8:17:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Το αντιρατσιστικό συλλαλλητήριο, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, αμαύρωσαν επεισόδια μεταξύ ακραίων ομάδων.Το συλλαλητήριο, που ξεκίνησε από την Ομόνοια με πορεία προς τη Βουλή διοργάνωσαν δεκάδες οργανώσεις, ανάμεσα στις οποίες η Αντικαπιταλιστική Συμμαχία, η Κίνηση για τα Δικαιώματα του Πολίτη, το Αραβικό Κέντρο Μεταναστών, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, Οικολόγοι κ.α. Βασικά αιτήματα τους, ήταν η νομιμοποίηση των μεταναστών και η παροχή ασύλου στους πρόσφυγες. Με κεντρικό σύνθημα "όχι στην Ευρώπη Φρούριο" και στις πολιτικές που ακολουθούνται για την επίτευξη αυτού του στόχου οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την "απίστευτη γραφειοκρατία" με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι μετανάστες. Το συλλαλητήριο, ήταν ένα από τα πολλά που έγιναν σ όλη την Ευρώπη, καθώς το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στο Παρίσι, όρισε την 31 Ιανουαρίου ως Ημέρα κατά του ρατσισμού.

    Κι ο Ν. Κωσταντόπουλος στο συλλαλλητήριο

    "Η ελληνική κοινωνία, η κοινωνία του 21ου αιώνα, πολυπολιτισμική κοινωνία πρέπει να στηρίξει την ανάγκη για τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης μεταναστευτικής πολιτικής", Νίκος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος Συνασπισμού

    Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των μεταναστευτικών οργανώσεων καυτηρίασαν τις πολιτικές επαναπροώθησης (απελάσεις) αλλά και το κόστος των 30 εκ. ευρώ που διατίθενται από το κράτος για το σκοπό αυτό.

    Ταυτόχρονα διεκδίκησαν πλήρη νομιμοποίηση με απλοποίηση των διαδικασιών, ενώ χαρακτήρισαν παράλογη την προϋπόθεση των 300 ενσήμων για την άδεια παραμονής. Ζήτησαν την υποστήριξη των συνδικάτων στον αγώνα τους για επιβίωση. Κατά την πορεία οι διαδηλωτές πολλοί από τους οποίους ήταν αλλοδαποί, αλλά με τη συνοδεία μουσικών οργάνων φώναζαν συνθήματα προς την κυβέρνηση αλλά και τον Γ. Παπανδρέου υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών.

    Στην πορεία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωσταντόπουλος, οποίος με δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ του εκσυγχρονισμού της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας μας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως:"η ελληνική κοινωνία, η κοινωνία του 21ου αιώνα, πολυπολιτισμική κοινωνία πρέπει να στηρίξει την ανάγκη για τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης μεταναστευτικής πολιτικής που είναι όρος και προϋπόθεση πραγματικής συνοχής, πραγματικής κοινωνικής αλληλεγγύης, προκοπής για όλους με ανθρώπινο πρόσωπο".

    [05] Εσωτερικά

    Άγνωστη η αιτία που προκάλεσε το ατύχημα Αμαξοστοιχία θανάτου προκαλεί τραγικό τροχαίο

    (31/1/2004 8:51:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ ΚελέρηΠηγή: ΑΠΕ

    Το θάνατο σκόρπισε αμαξοστοιχία αργά το απόγευμα στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στον Ασπρόπυργο, όταν διερχόμενη παρέσυρε ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις άνδρες. Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Πύργο-Πειραιά και κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες παρέσυρε το ΙΧ αυτοκίνητο που περνούσε εκείνη την ώρα από την αφύλακτη διάβαση. Μετά τη σύγκρουση το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε σε μια άμορφη μάζα σιδερικών και χρειάστηκε αρκετή ώρα, μέχρι οι πυροσβέστες ν απεγκλωβίσουν τους επιβαίνοντες. Δυο απ αυτούς ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ ο τρίτος, που ήταν σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου και παρέμεινε για νοσηλεία. Τα στοιχεία των τριών ανδρών δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά από την Αστυνομία και γίνονται έρευνες για να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ή συγγενικά πρόσωπα που ενδεχομένως θα βοηθήσουν τους αστυνομικούς στη διαλεύκανση των στοιχείων των θυμάτων.

    [06] Εσωτερικά

    "Γράφουμε νέες σελίδες δημιουργίας" Πρόσκληση σε μια νέα εποχή

    (31/1/2004 9:28:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Έκκληση στους οπαδούς των άλλων κομμάτων, τους οποίους αποκάλεσε συμπολίτες και φίλους, "να σπάσουν τα κατεστημένα των δικών τους κομμάτων", απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο κλειστό γυμναστήριο του Καρπενησίου, το βράδυ του Σαββάτου. Ο κος Παπανδρέου επεσήμανε πως "για το ΠΑΣΟΚ που είναι ένα ανοικτό κίνημα, τα άλλα κόμματα, η άλλη άκρη, είναι το οξυγόνο της πολιτικής ζωής". Τόνισε ακόμα, πως "χρωστάμε στην κοινωνία αλλαγές που να επιβραβεύουν την αξία". Ειδικότερα για τις αλλαγές στο κόμμα υπογράμμισε ότι "θέλουμε νέο αρχηγό με εντολή λαού, στην πολιτική δεν ερχόμαστε για τις καρέκλες, αλλά για τομές."Όσο για τις δηλώσεις του Κ. Καραμανλή για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είπε:"μας κατηγορούν για λευκές σελίδες. Έχουμε κάνει πολλά και γράφουμε νέες σελίδες δημιουργίας."

    "Έτοιμος να ηγηθώ της τρίτης αλλαγής"

    Ταυτόχρονα, κάνοντας μια αναφορά στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για τον Ανδρέα Παπανδρέου , που πραγματοποίησε την πρώτη "αλλαγή", συνέχισε αναφερόμενος στον Κώστα Σημίτη, λέγοντας πως έκανε την Ελλάδα ισχυρή καθι κατέληξε, πως είναι έτοιμος να ηγηθεί του κόμματος και της χώρας για την υλοποίηση της "τρίτης αλλαγής".

    Τέλος, ο κος Παπανδρέου αναφέρθηκε στις δυνατότητες εναλλακτικής ανάπτυξης των ορεινών περιοχών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 31 January 2004 - 21:51:27 UTC