Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-02-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα κρούσματα του ιού H5N1 στη Κίνα
  • [02] Στη Νέα Υόρκη θα μεταβεί ο Παπαδόπουλος Στο Εθνικό Συμβούλιο το
  • [03] Θερμή υποδοχή στην θεραπευτική κοινότητα "Διάβαση" Επίσκεψη Παπανδρέου
  • [04] Περιοδεία Μπακογιάννη στη Κρήτη
  • [05] "Θα καθιερωθεί εφεξής αιμοδοσία" Ετήσιο μνημόσυνο της "Θύρας 7"
  • [06] Πυκνοί καπνοί καλύπτουν την περιοχή Κατασβέστηκε η φωτιά στη
  • [07] Από πυρά ισραηλινού ελικοπτέρου στη Γάζα Νεκρός ανώτερος διοικητής της
  • [08] Κατέρρευσε ιστορικό γεφύρι στα Ζαγοροχώρια
  • [09] Κόκκινο κρέας, ωφέλιμο όσο το... ψάρι
  • [10] Μίλησε σε συγκέντρωση Ελλήνων μεταναστών Στο Ντίσελντορφ ο Καραμανλής
  • [11] Πέθανε το 2 μηνών κοριτσάκι Μοιραία η έκβαση για την ιστορική επέμβαση
  • [12] Δήλωσε απώλεια μαριχουάνας στην... αστυνομία

    [01] Υγεία

    Νέα κρούσματα του ιού H5N1 στη Κίνα

    (7/2/2004 2:30:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σε τρία νέα εκτροφεία, επιβεβαίωσε η Κίνα, την παρουσία του ιού H5N1 της γρίπης των πτηνών, μετέδωσε σήμερα η εθνική τηλεόραση CCTV. Σε δυο περιπτώσεις, στο Χουμπέι και το Χανάν (κέντρο), πρόκειται για εκτροφεία όπου η παρουσία της γρίπης των πουλερικών, είχε ήδη εντοπιστεί, ενώ στην τρίτη περίπτωση, στο Νανσάνγκ στην επαρχία Τζιανγκσί (νοτιανατολικά), πρόκειται για ένα εκτροφείο στο οποίο δεν είχε μέχρι σήμερα καταγραφεί κάποιο κρούσμα του ιού H5N1. Ο αριθμός των εκτροφείων όπου έχει εμφανιστεί ο H5N1, που έχει πλήξει δέκα χώρες στην Ασία , έχει επιβεβαιωθεί και φθάνει πλέον τα 13 στην Κίνα. Δυο νέα ύποπτα εκτροφεία έχουν εξάλλου εντοπιστεί στο νοτιοδυτικό και στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των εκτροφείων που έχουν μολυνθεί από την γρίπη των πτηνών ανέρχεται σε 31. Στο μεταξύ, τις εισαγωγές πουλερικών από τις ΗΠΑ, διέκοψε προσωρινά, η Νότια Κορέα, μετά τον εντοπισμό κρούσματος γρίπης των πτηνών, σε φάρμα του Ντέλαγουερ, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό Υπουργό Γεωργίας.

    Εντείνονται οι έλεγχοι

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, 12.000 κοτόπουλα ετέθησαν σε καραντίνα σε περιοχή του Ντέλαγουερ και θα σφαγούν έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων του ιού H7 σε φάρμα της πολιτείας.

    "Δεν πρόκειται για τον θανατηφόρο ιό που έχει σκοτώσει 18 ανθρώπους στην Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ. Ο H7 δεν απειλεί τους ανθρώπους", δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος του πολιτειακού Υπουργείου Γεωργίας.

    Οι πολιτειακές αρχές έθεσαν περιορισμούς στη διακίνηση ζώντων πουλερικών, εντείνοντας τους ελέγχους σε όλες τις φάρμες της περιοχής.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Kαι σε χοίρους ο ιός των πτηνών

    Νέος θάνατος από τη γρίπη των πτηνών

    Αυξάνονται οι νεκροί από τη γρίπη των πτηνών

    Άλλα δύο θύματα της γρίπης των πουλερικών

    Νέοι θάνατοι από τη γρίπη των πουλερικών

    [02] Εσωτερικά

    Στη Νέα Υόρκη θα μεταβεί ο Παπαδόπουλος Στο Εθνικό Συμβούλιο το Κυπριακό

    (7/2/2004 2:15:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, μετά την πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, στις δύο πλευρές για επανάληψη των διαπραγματεύσεων στη Νέα Υόρκη, την ερχόμενη Τρίτη. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι στη συνεδρία έγινε συζήτηση με ευθύνη και κατανόηση τόσο για θέματα ουσίας όσο και τακτικής. Η δήλωση επαναλαμβάνει την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς για συνομιλίες με βάση το σχέδιο Ανάν, ώστε να εξευρεθεί λύση του Κυπριακού πριν από την 1η Μαΐου. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη με τη συνοδεία του, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα τον συνοδεύουν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Κανένα από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου δεν έκανε δηλώσεις.

    [03] Εκλογές

    Θερμή υποδοχή στην θεραπευτική κοινότητα "Διάβαση" Επίσκεψη Παπανδρέου στο Ίδρυμα Χατζηκυριάκειο

    (7/2/2004 12:51:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Το Ίδρυμα Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Παπανδρέου. "Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους της συνεισφοράς και της προσφοράς στην κοινωνία", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου. Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τη θεραπευτική κοινότητα "Διάβαση", όπου του έγινε θερμή υποδοχή από το προσωπικό και τους θεραπευμένους. Την Παρασκευή, ο Υπουργός Εξωτερικών εξήγγειλε στο 7ο Έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για μια νέα τετραετία, με προτεραιότητές την παιδεία, τον πολιτισμό, την υγεία και την απασχόληση. Η "αλλαγή φρουράς" στο κυβερνόν κόμμα θα ολοκληρωθεί με την αυριανή ψηφοφορία για την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου, στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

    Χυτήρης: "Νέο αίμα, νέα προοπτική"

    "Το ΠΑΣΟΚ γίνεται ανοιχτό, συμμετοχικό, είμαστε υπέρ της συνεχούς αλλαγής, δεν πρέπει να αφήνουμε να δημιουργηθούν διάφορα κατεστημένα, πρέπει να δίνουμε νέο αίμα, νέα προοπτική", δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Τύπου και ΜΜΕ, Τηλέμαχος Χυτήρης.

    Επίσης, πρόσθεσε "ο Κώστας Σημίτης πήρε μια πολιτική απόφαση, η οποία δείχνει, ότι δεν είμαστε καθηλωμένοι στιες καρέκλες, αλλά ότι είμαστε ο καθένας από εμάς ένα κομμάτι του συνόλου που βοηθάμε μέσα στην δημοκρατική παράταξη".

    Σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα ο κ. Χυτήρης τόνισε ότι "με το δικό μας νόμο έχουμε εξασφαλίσει το ασφαλιστικό για τα επόμενα 30 χρόνια, ένα κόμμα κρίνεται στην εξουσία, όταν η Ν.Δ ήταν κυβέρνηση υπήρξαν κοινωνικές ρήξεις, το ζητούμενο όμως είναι να υπάρχει κοινωνική ειρήνη".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παπανδρέου: "Αναλαμβάνω την ευθύνη"

    Κόντρες για την ψηφοφορία των φίλων

    [04] Εσωτερικά

    Περιοδεία Μπακογιάννη στη Κρήτη

    (7/2/2004 1:16:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Στο Νομό Λασιθίου, περιοδεύει από το πρωί η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη. Επαφές είχε με δημάρχους, εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και πολίτες. Στην κ. Μπακογιάννη επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τους κατοίκους του Βραχασίου και της Μιλάτου λίγο πριν τη σήραγγα της εθνικής οδού. Οι κάτοικοι εξέφρασαν και στη δήμαρχο Αθηναίων την αντίθεση τους στο Νόμο "Καποδίστρια" και ανέπτυξαν το αίτημα τους για τη δημιουργία αυτόνομου δήμου στην περιοχή τους. Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι "θα βρούμε λύση" και αναφέρθηκε στην πάγια θέση της Ν.Δ ότι τα όποια προβλήματα θα αντιμετωπίζονται με τοπικά δημοψηφίσματα λέγοντας ότι το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι ένα δημοψήφισμα για να τοποθετηθεί η κοινή γνώμη. Στη συνέχεια μετέβη στη Νεάπολη όπου είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερσονήσσου Νεκτάριο και αμέσως μετά συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης κ. Καστρινάκη.

    Επίσης ο κ . Καστρινάκης της έθεσε και το θέμα του Εφετείου επισημαίνοντας ότι η Νεάπολη διεκδικεί την έδρα αλλά και την μεταφορά της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού από το Ηράκλειο στη Νεάπολη, ως αντισταθμιστικά οφέλη της μεταφοράς των φυλάκων στην περιοχή της.

    Στη συνέχεια η δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε την αγορά όπου έγινε δεκτή με θερμές εκδηλώσεις και αναχώρησε για τη Σητεία, προκειμένου να συνεχίσει την περιοδεία της.

    Στο Ηράκλειο

    Με τον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη συναντήθηκε το πρωί η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη , η οποία συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την επίσκεψη της στην Ανατολική Κρήτη.

    Κατά την συνάντηση η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα των Ολυμπιακών αγώνων στην προετοιμασία των δυο πόλεων στις εκκρεμότητες που υπάρχουν, καθώς και στην μεταολυμπιακή χρήση των έργων.

    Η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Κουράκης ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα, στη σύσκεψη των δημάρχων των Ολυμπιακών πόλεων και του ΓΓ Ολυμπιακών Αγώνων κ. Κώστα Καρτάλη αλλά και του δημάρχου της Αρχαίας Ολυμπίας για τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της Ολυμπιάδος.

    Η κ. Μπακογιάννη κατά την συνάντηση χαρακτήρισε το δημαρχείο του Ηρακλείου, την ενετική Λότζια- ως ένα από τα ωραιότερα στην Ελλάδα.

    Ο δήμαρχος δώρισε στην κ. Μπακογιάννη δυο εκδόσεις του Δήμου και μια κασετίνα με καρφίτσες και η δήμαρχος Αθηναίων ευχαρίστησε θερμά για τα δώρα.

    [05] Αθλητισμός

    "Θα καθιερωθεί εφεξής αιμοδοσία" Ετήσιο μνημόσυνο της "Θύρας 7"

    (7/2/2004 1:42:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Το ετήσιο μνημόσυνο για τα 21 θύματα της "Θύρας 7", που είχαν χάσει τη ζωή τους στις 8 Φεβρουαρίου 1981, ύστερα από τον αγώνα Ολυμπιακού-ΑΕΚ, τελέστηκε σήμερα έξω από το νέο γήπεδο "Καραϊσκάκη", παρουσία πλήθους κόσμου, της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ποδοσφαιρικής ομάδας. Με τη συγκίνηση να ξεχειλίζει από τα πρόσωπα των παρευρισκόμενων, ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Πέτρος Κόκκαλης, ανακοίνωσε ότι ύστερα από κοινή απόφαση της διοίκησης της ΠΑΕ και της "Θύρας 7", θα καθιερωθεί -εφεξής- αιμοδοσία, εις μνήμην των νεκρών, αλλά και για ανθρωπιστικούς λόγους.

    [06] Εσωτερικά

    Πυκνοί καπνοί καλύπτουν την περιοχή Κατασβέστηκε η φωτιά στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης

    (7/2/2004 5:50:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Έσβησε η μεγάλη πυρκαγιά, που είχε ξεσπάσει σε εργοστάσιο λιπασμάτων στην περιοχή Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, προκαλώντας αναστάτωση, καθώς πυκνοί καπνοί είχαν καλύψει την περιοχή, ενώ μέσα από το κτίριο ακούγονταν συνεχώς εκρήξεις. Η φωτιά έκαψε βαρέλια με χημικά, που βρίσκονταν στο προαύλιο του εργοστασίου "ΔΙΑΝΑ", το οποίο, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Είκοσι οχήματα της Πυροσβεστικής με 60 άντρες βρέθηκαν επιτόπου προκειμένου να αποτρέψουν την επέκταση της, καθώς δίπλα στο εργοστάσιο υπάρχουν βιομηχανίες και σπίτια. Στον περιβάλλοντα χώρο υπήρχαν έως προσφάτως εκατοντάδες βαρέλια με χημικές ουσίες τα οποία απομακρύνθηκαν πριν από δύο μήνες μετά από καταγγελίες οικολογικών οργανώσεων ότι, συνιστούν κίνδυνο για τους κατοίκους της περιοχής.

    [07] Διεθνή

    Από πυρά ισραηλινού ελικοπτέρου στη Γάζα Νεκρός ανώτερος διοικητής της Τζιχάντ

    (7/2/2004 4:42:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΑΠΕ

    Υπέκυψε στα τραύματα του ο ανώτερος διοικητής της Τζιχάντ, Αζίζ αλ Σάμι, που είχε τραυματιστεί από την επίθεση, νωρίτερα σήμερα, με πυραύλους από ισραηλινό ελικόπτερο, δήλωσαν Παλαιστίνιοι γιατροί. Ο διοικητής των "Ταξιαρχιών της Ιερουσαλήμ", ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης Ισλαμικό Τζιχάντ, πέθανε στο νοσοκομείο της Σίφα λίγες ώρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κατά την επίθεση, που δέχτηκε, ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητο του από το ισραηλινό ελικόπτερο. Στην ίδια επίθεση έχασε τη ζωή του ένα 12χρονο αγόρι, ο Τάρεκ αλ Σούσι, από θραύσματα που εκτοξεύθηκαν ενώ δυο ακόμη μαχητές της Τζιχάντ και αρκετοί περαστικοί τραυματίστηκαν. Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Αχμεντ Κορέι καταδίκασε από τη Ραμάλα "αυτή τη νέα επίθεση του Ισραήλ που αποσκοπεί στην κλιμάκωση της βίας".

    [08] Εσωτερικά

    Κατέρρευσε ιστορικό γεφύρι στα Ζαγοροχώρια

    (7/2/2004 3:15:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Ένα σημαντικό μνημείο των Ζαγοροχωρίων, που κατασκευάστηκε τον 17ο αι., το "Μεγάλο Γεφύρι" στον Ζαγορίσιο ποταμό, μετατράπηκε πλέον σε ερείπια. Το μονότοξο "Μεγάλο Γεφύρι" του Καβαλαρίου, χτισμένο από πέτρα, στα 1630, είχε χαρακτηρισθεί διατηρητέο. Στο παρελθόν είχαν γίνει κάποιες εργασίες συντήρησής του, ωστόσο από το 2000 ήταν ορατά τα σημάδια επικείμενης κατάρρευσης. Οι αρμόδιοι φορείς είχαν ενημερωθεί, αλλά η σωτήρια επέμβαση δεν έγινε ποτέ. Οι τελευταίες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις έδωσαν το καίριο πλήγμα, επιταχύνοντας την διάβρωση, με αποτέλεσμα το ιστορικό μνημείο στο Ζαγόρι, να καταστραφεί. Επιπλέον, οι κάτοικοι του Καβαλαρίου αντιμετωπίζουν και πρόβλημα πρόσβασης στην απέναντι πλευρά του ποταμού, όπου έχουν τα κτήματα και τις κτηνοτροφικές μονάδες τους.

    [09] Τεχνολογία

    Κόκκινο κρέας, ωφέλιμο όσο το... ψάρι

    (7/2/2004 6:16:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Μπριζόλες με γεύση μπακαλιάρου; Εντάξει, ακούγεται ακόμη υπερβολικό. Μπριζόλες τόσο ωφέλιμες, όσο και ο μπακαλιάρος; Αυτό, ακόμη κι αν μοιάζει γευστικά δυσάρεστο, οι επιστήμονες θεωρούν πως είναι πιθανό! Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, στη Βοστώνη υποστηρίζουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν βοοειδή, το κρέας των οποίων θα διαθέτει τις ευεργετικές ιδιότητες των ιχθυελαίων.

    Ένα γονίδιο κάνει τη διαφορά...

    Οι εργαστηριακές έρευνες έδειξαν ότι είναι εφικτό να αναπαραχθούν γενετικά τροποποιημένα θηλαστικά ζώα, οι μυς των οποίων είναι σε θέση να παράγουν την ουσία Ωμεγα-3, που απαντά σε αφθονία στα ψάρια.

    Τα εργαστηριακά πειράματα σε ποντίκια υπήρξαν επιτυχή και η ερευνητική ομάδα πιστεύει πως είναι απλώς θέμα χρόνου, προτού η μέθοδος εφαρμοστεί και σε βοοειδή.

    Σημειώνεται ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες τα θηλαστικά δεν μπορούν να παράγουν το λιπαρό οξύ Ωμεγα-3, που θεωρείται ασπίδα κατά των καρδιοπαθειών.

    Οι ερευνητές εισήγαγαν σε έμβρυα ποντικιών ένα γονίδιο, το οποίο ευθύνεται για την παραγωγή ενός ενζύμου, που βοηθά στη σύνθεση του Ωμεγα-3. Στους ιστούς των ποντικιών που γεννήθηκαν ανιχνεύθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις του προαναφερθέντος λιπαρού οξέος και μικρότερες ποσότητες του λιγότερου ωφέλιμου Ωμεγα-6.

    Το επόμενο βήμα, πια, σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι να γίνει αντίστοιχη εφαρμογή σε μεγαλύτερα ζώα.

    Προς το παρόν, η μέθοδος που ακολουθείται για τον εμπλουτισμό προϊόντων, όπως το κρέας και τα αυγά, με Ωμεγα-3, είναι η σίτιση των ζώων με τροφές πλούσιες σε ιχθυέλαια, όπως τα ιχθυάλευρα. Ωστόσο η νέα μέθοδος θωρείται ότι θα επιφέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα, χωρίς να υπάρξει αλλοίωση της γεύσης των εν λόγω προϊόντων, διότι το Ωμεγα-3 δεν έχει κάποια ιδιαίτερη γεύση.

    Αυτά είναι τα επιτεύγματα και οι φιλοδοξίες των επιστημόνων. Τώρα βέβαια, αν θα θελήσουν οι καταναλωτές να γευτούν μια τόσο... ωφέλιμη μπροζόλα, αυτό είναι σίγουρα άλλη υπόθεση...

    Σχετικά Links:

    Νew Scientist

    The Independent

    [10] Εκλογές

    Μίλησε σε συγκέντρωση Ελλήνων μεταναστών Στο Ντίσελντορφ ο Καραμανλής

    (7/2/2004 6:17:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΝΕΤ 105,8

    Την δέσμευση ότι, η Νέα Δημοκρατία θα προωθήσει στην επόμενη Βουλή τον εκτελεστικό νόμο, όσον αφορά την επιστολική ψήφο για τους μετανάστες, έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής μιλώντας το απόγευμα σε συγκέντρωση ομογενών στο Ντίσελντορφ, της Γερμανίας. Υποσχέθηκε επίσης μέτρα στήριξης και ανακούφισης των ομογενών σε ολόκληρο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε την ίδρυση εδρών νεοελληνικών σπουδών σε όσο το δυνατόν περισσότερα πανεπιστήμια του κόσμου. Απαντώντας τέλος εμμέσως στον Γιώργο Παπανδρέου στα περί συμμετοχικής δημοκρατίας, έκανε λόγο για εγγύηση μίας ουσιαστικής πολιτικής αλλαγής, που παρέχει η Ν.Δ. ανταποκρινόμενη στο αίτημα μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας για το μέλλον της χώρας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καραμανλής εφ' όλης της ύλης

    [11] Υγεία

    Πέθανε το 2 μηνών κοριτσάκι Μοιραία η έκβαση για την ιστορική επέμβαση

    (7/2/2004 6:37:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΝΕΤ, BBC Greek

    Άφησε τελικά την τελευταία της πνοή δώδεκα ώρες μετά την επέμβαση για την αφαίρεση του δεύτερου ατροφικού κεφαλιού με το οποίο είχε γεννηθεί η μόλις 2 μηνών Ρεβέκα Μαρτίνεζ από τον Άγιο Δομίνικο. Το βρέφος είχε γεννηθεί με δυο κεφάλια, που μοιράζονταν τις ίδιες αρτηρίες και φλέβες. Το δεύτερο κεφάλι, που είχε μερικώς ανεπτυγμένο εγκέφαλο, μάτια, χείλια και αυτιά ήταν ό,τι είχε απομείνει από την ατελή κυοφορία της δίδυμης αδερφής της. Κατάφεραν να της αφαιρέσουν με επιτυχία το δεύτερο κεφάλι, που βρισκόταν στην κορυφή του κεφαλιού της μικρής Ρεβέκας και εμπόδιζε την ανάπτυξη της. Ξεχώρισαν τις κοινές αρτηρίες και φλέβες και κάλυψαν το κρανίο της με μόσχευμα οστού και δέρματος, από άλλα σημεία του σώματος της.

    Αναγκαίο το ρίσκο

    Η εγχείρηση ήταν ρίσκο, που έπρεπε να πάρουν οι γονείς της καθώς το δεύτερο κεφάλι αναπτυσσόταν ταχύτερα από το πρώτο. Αν δεν γινόταν ο διαχωρισμός, το βρέφος μόλις έφτανε στον τρίτο μήνα δε θα μπορούσε να σηκώσει καν το κεφάλι του.

    Δεκαοκτώ χειρουργοί, γιατροί και νοσοκόμες συμμετείχαν, εργαζόμενοι σε βάρδιες, στην πολύωρη, επικίνδυνη και πρώτη στο είδος της επέμβαση διαχωρισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Κέντρο Ορθοπεδικής CURE, στον Άγιο Δομίνικο.

    Επικεφαλής των χειρούργων ήταν ο Χόρχε Λαζάρεφ, διευθυντής του παιδιατρικού νευροχειρουργικού τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων Ματέλ, ο οποίος είχε διαχωρίσει πέρσι και δύο σιαμαία κοριτσάκια από τη Γουατεμάλα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πέτυχε η αφαίρεση ενός δεύτερου κεφαλιού από βρέφος

    [12] Διάφορα

    Δήλωσε απώλεια μαριχουάνας στην... αστυνομία

    (7/2/2004 7:22:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Το να δηλώσει κάποιος στην αστυνομία απώλεια αντικειμένων, πόσο μάλλον χρημάτων, είναι κάτι που συνηθίζεται. Το να δηλώσει κάποιος στην αστυνομία την απώλεια 125 κιλών μαριχουάνας, αυτό σίγουρα δεν έχει ξαναγίνει. Το "κατόρθωμα", που σίγουρα έβγαλε από βέβαιο κόπο τους αστυνομικούς, αποδίδεται σε έναν Βραζιλιάνο, ο οποίος θεώρησε φυσικό το να δηλώσει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα το γεγονός και φυσικά κατέληξε με χειροπέδες.

    Η ιστορία έχει ως εξής: Ο άνδρας βρισκόταν στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της πόλης Καμπίνας, κουβαλώντας δύο μεγάλες τσάντες, γεμάτες με μαριχουάνα. Κάποια στιγμή αποφασίζει ότι χρειάζεται μια μπύρα. Σσπεύδει στο κυλικείο του σταθμού, αλλά στην επιστροφή του διαπιστώνει ότι οι τσάντες λείπουν. Θεωρεί λοιπόν ότι το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να ζητήσει τη συνδρομή των οργάνων της τάξης στην ανεύρεση των απολεσθέντων.

    Πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του σταθμού. Εκεί οι αστυνομικοί ακούγοντας τα όσα τους αναφέρει και αφού συνέρχονται από την έκπληξη, του εξηγούν πως οι ίδιοι είχαν συλλέξει τις δύο ύποπτες τσάντες, καθώς η βαριά μυρωδιά που ανέδιδαν, τους κίνησε τις υποψίες.

    Κατόπιν αυτού τον συνοδεύουν στο κρατητήριο.

    "Ήταν αρκετά αφελής ώστε να νομίσει ότι θα τον βοηθήσουμε να βρει τις τσάντες. Ακόμη και αν δεν τις είχαμε βρει, μόλις τις βρίσκαμε αμέσως θα καταλαβαίναμε το περιεχόμενο τους. Τόσο έντονη ήταν η μυρωδιά" ήταν το σχετικό σχόλιο αξιωματούχου της αστυνομίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 7 February 2004 - 17:56:54 UTC