Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-02-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών
  • [02] Η Ε.Ε. χαιρετίζει την προσπάθεια Επανάληψη των απευθείας συνομιλιών για
  • [03] Τουλάχιστον 20 οι νεκροί Ισχυρός σεισμός στο Μαρόκο
  • [04] Για τη δίκη του ΕΛΑ Επιστολή του προέδρου του ΔΣΑ στον Υπουργό
  • [05] Διχασμένοι οι Εργατικοί στο θέμα του Μπλερ
  • [06] Νέα μέτρα για τη γρίπη των πτηνών
  • [07] Πακιστάν: Επιχειρήσεις κατά Αλ Κάιντα και Ταλιμπάν
  • [08] Τραυματίας ο Σιλβέστρ
  • [09] Μήνυμα του Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι Η Αλ Κάιντα επικρίνει τη Γαλλία για τη
  • [10] Ο Βιερά παρών στο Βίγκο
  • [11] Επίθεση Μπους κατά Δημοκρατικών
  • [12] Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ φρουρών ασφαλείας Αιματηρό επεισόδιο
  • [13] Αμφίβολος ο Μπάλακ στην Μπάγερν

    [01] Εκλογές

    Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών

    (24/2/2004 7:50:00 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Συνεχίζονται οι διεργασίες στα επιτελεία των κομμάτων ενόψει και της τηλεοπτικής αναμέτρησης που ορίστηκε για την Πέμπτη. Έτοιμος για την τηλεοπτική αναμέτρηση δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σήμερα θα μιλήσει σε συγκέντρωση γυναικών στο νέο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου. Το "Χάρτη της Καθημερινότητας για τον Πειραιά" θα παρουσιάσει στη μία το μεσημέρι στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί το Κεντρικό Ταχυδρομείο ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και τα απόγευμα θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο Βελλίδειο Ίδρυμα. Στο μεταξύ, διακαναλική συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο θα δώσει στη μία το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος το βράδυ θα μιλήσει στη Νίκαια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η χάρτα της καθημερινότητας της ΝΔ στον Πειραιά

    [02] Εσωτερικά

    Η Ε.Ε. χαιρετίζει την προσπάθεια Επανάληψη των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό

    (24/2/2004 8:17:00 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα ΒαλαούραΠηγή: ΑΠΕ

    Συνάντηση στο αεροδρόμιο Λευκωσίας έχουν προγραμματίσει για σήμερα ο πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς για την επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ ευχήθηκε να γεφυρωθούν οι διαφορές, και να μην χρειαστεί η ανάμιξη Ελλάδας - Τουρκίας κατά τη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων στις 22 Μαρτίου. Στον αντίποδα εμφανίστηκε ο Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος για πρώτη φορά δήλωσε ότι μπορεί να μην υπάρξει λύση έως την πρώτη Μαΐου. Από τις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. χαιρέτισαν την επανάληψη των διαπραγματεύσεων και εξέφρασαν την ελπίδα για λύση και ένταξη μιας ενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ικανοποίηση εκφράζει το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

    Οι Υπουργοί Εξωτερικών των 25 εξέφρασαν την υποστήριξή τους για ολοκλήρωση των συνομιλιών στο Κυπριακό και την ετοιμότητά τους να ενσωματώσουν τους όρους διευθέτησης στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Εξάλλου, υπογράμμισαν την προθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενίσχυση των προσπαθειών της όσον αφορά στην εκπλήρωση του υποστηρικτικού ρόλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Τέλος, διατυπώνουν την επιθυμία τους για την ένταξη μιας επανενωμένης Κύπρου την 1η Μαΐου.

    Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό απασχόλησαν τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Τάσου Γιαννίτση με τον αρμόδιο για τη διεύρυνση επίτροπο Γκίντερ Φερχόϊγκεν, από τον οποίο ζήτησε την ένταξη του ζητήματος στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Γιαννίτσης τόνισε τη σημασία που έχει η εξεύρεση λύσης που να διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της Κύπρου στην ΕΕ.

    Ερωτηθείς να σχολιάσει δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου σύμφωνα με τις οποίες το σχέδιο Αναν οδηγεί σε αφελληνισμό της Κύπρου, ο κ. Γιαννίτσης είπε ότι η κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις υποστηρίζουν την αναγκαιότητα μιας λύσης. Όπως σημείωσε, η προσχώρηση της Κύπρου στην ΕΕ αποτελεί την ισχυρότερη αφετηρία τα τελευταία 30 χρόνια για την προσπάθεια επίτευξης λύσης με όρους που θα δημιουργούν νέες προοπτικές για την Κύπρο οι οποίες θα αποτρέψουν την αναπαραγωγή της ντε φάκτο διχοτόμησης και την άφιξη εποίκων.

    Διμερείς επαφές του Κύπριου ΥΠΕΞ στο περιθώριο των εργασιών

    Τις απόψεις της κυπριακής κυβέρνησης σε ότι αφορά τη λειτουργικότητα του σχεδίου Ανάν ανέπτυξε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Γιώργος Ιακώβου, στον Ύπατο Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Χαβιέ Σολάνα και τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, Ντομινίκ ντε Βιλπέν. Ο Γ. Ιακώβου εξήγησε ότι ο Ραούφ Ντενκτάς εγείρει θέματα εκτός του πλαισίου του σχεδίου Ανάν και αρνείται κάθε ανάμιξη της ΕΕ στη διαδικασία των συνομιλιών.

    Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον Χ. Σολάνα, ο Γ. Ιακώβου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην εμμονή της Τουρκίας να επικυρώσει τις τρεις συμφωνίες (Σχέδιο Ανάν, Συνθήκη Εγγυήσεων, Συνθήκη Συμμαχίας) τρεις μήνες μετά τη διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, ανέφερε ότι η στάση αυτή δημιουργεί πολλά προβλήματα, καθώς την επομένη των δημοψηφισμάτων, αρχίζει το έργο της νέας κυβέρνησης της Κύπρου, με βάση τα συμφωνηθέντα και συνεπώς επιβάλλεται η επικύρωση των συμφωνηθέντων αυτών από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη πριν τη διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων.

    [03] Διεθνή

    Τουλάχιστον 20 οι νεκροί Ισχυρός σεισμός στο Μαρόκο

    (24/2/2004 9:38:00 πμ)

    Συντάκτης: Μαρία ΤζεμπελίκουΠηγή: Reuters, ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 20 νεκρούς και 40 τραυματίες άφησε πίσω του σεισμός 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στο βόρειο Μαρόκο, στην επαρχία Αλ Χοκέιμα. Σύμφωνα με πληροφορίες εκπροσώπου της πολιτικής προστασίας το χωριό Άιτ Καμάρα "καταστράφηκε ολοσχερώς" και "υπάρχουν πολλοί νεκροί". Το επίκεντρο του σεισμού ήταν το Στενό του Γιβραλτάρ, περίπου 300χλμ βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Ραμπάτ.

    [04] Εσωτερικά

    Για τη δίκη του ΕΛΑ Επιστολή του προέδρου του ΔΣΑ στον Υπουργό Δικαιοσύνης

    (24/2/2004 9:21:00 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Παξινός, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, Φίλιππο Πετσάλνικο, με την οποία ζητάει να ληφθεί μέριμνα για την μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση των πρακτικών της δίκης των φερομένων ως μελών του ΕΛΑ, καθώς και την διανομή των πρακτικών στους διαδίκους και δημοσιογράφους. Παράλληλα, στην επιστολή αναφέρει ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, ότι τα πρακτικά της εν λόγω δίκης, πλέον του ότι διευκολύνουν το έργο των διαδίκων και δημοσιογράφων, παρέχουν τη δυνατότητα καταγραφής των διαμειφθέντων στη δίκη.

    Ακόμα, υπογραμμίζει ο κ. Παξινός ότι στη δίκη του ΕΛΑ, η οποία προβλέπεται να έχει μακρά διάρκεια, δεν έχει υπάρξει αντίστοιχη μέριμνα με αυτή της δίκης των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη", με αποτέλεσμα "δικαστές, δικηγόροι και δημοσιογράφοι να δυσχεραίνονται στο έργο τους".

    Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ καταλήγει: "Παρακαλώ, λοιπόν, κύριε Υπουργέ, με δεδομένο το ενδιαφέρον σας, να ενεργήσετε αναλόγως".

    Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Τύπου, Γιώργο Ρωμαίο.

    [05] Διεθνή

    Διχασμένοι οι Εργατικοί στο θέμα του Μπλερ

    (24/2/2004 9:27:00 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Σαφή ερωτηματικά για το πολιτικό μέλλον του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ θέτουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, σύμφωνα με τα οποία το 40% των μελών του βρετανικού Εργατικού Κόμματος τάσσονται υπέρ της αποχώρησης του πριν τις επερχόμενες εκλογές. Τη δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται στην βρετανική εφημερίδα Guardian, οργάνωσε το ινστιτούτο ICM σε μία περίοδο που η δημοτικότητα του Τόνι Μπλερ βρίσκεται σε σημαντική ύφεση λόγω της εμπλοκής της Βρετανίας στον πόλεμο στο Ιράκ.

    Τα δύο πέμπτα των μελών εκφράζουν δυσφορία

    Το 16% των ερωτηθέντων τάχθηκαν μάλιστα υπέρ της άμεσης αποχώρησης του Μπλερ από την πρωθυπουργία και το 23% πριν τις εκλογές.

    Το 21% των μελών του Εργατικού κόμματος τόνισαν επίσης ότι ο Μπλερ πρέπει να αποσυρθεί μετά τις εκλογές.

    Πάντως το 35% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο Μπλερ πρέπει να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του και μετά τις εκλογές.

    Το 55% των Εργατικών υποστηρίζουν ότι ο Μπλερ πρέπει να ηγηθεί του κόμματος στις εκλογές του 2005 και το 30% θεωρούν ότι ο υποψήφιος του κόμματος για την πρωθυπουργία πρέπει να είναι ο υπουργός Οικονομικών, Γκόρντον Μπράουν.

    Να σημειωθεί ότι το 70% των μελών εντάχθηκαν στο Εργατικό Κόμμα πριν την ανάδειξη του Μπλερ στην ηγεσία, το 1994.

    Σύμφωνα με Βρετανούς πολιτικούς αναλυτές ο Τόνι Μπλερ που επανεξελέγη στην πρωθυπουργία το 2001, θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές στα μέσα του 2005 και όχι το 2006 που λήγει η θητεία του.

    Η δημοσκόπηση του ICM έδειξε πάντως ότι το Εργατικό κόμμα αν και απώλεσε τρεις ποσοστιαίες μονάδες εξακολουθεί να προηγείται στις προτιμήσεις των βρετανών ψηφοφόρων με 36% έναντι 34% των Συντηρητικών.

    Σχετικά Links:

    http://www.guardian.co.uk

    [06] Υγεία

    Νέα μέτρα για τη γρίπη των πτηνών

    (24/2/2004 9:31:00 πμ)

    Συντάκτης: Μαρία ΤζεμπελίκουΠηγή: ΑΠΕ

    Στην απαγόρευση εισαγωγής πουλερικών από τις ΗΠΑ προχώρησε η Νότια Κορέα λόγω της επιδημίας της γρίπης των πουλερικών. Το Υπουργείο Υγείας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση αφορά την εισαγωγή κοτόπουλου και πάπιας ενώ δεν προσδιόρισε ημερομηνία άρσης της απαγόρευσης καθώς το μέτρο αποφασίστηκε να ισχύσει μέχρι το τέλος της επιδημίας, η οποία προς το παρόν μαστίζει τέσσερις αμερικανικές πολιτείες: το Τέξας, το Ντέλαγουεαρ, το Νιου Τζέρσεϊ, και την Πενσιλβάνια. Στο μεταξύ, η Ταϊβάν ανακοίνωσε άλλες έξι νέες εστίες της νόσου, η οποία, όμως, οφείλεται σε μια μορφή του ιού αρκετά ηπιότερη από αυτή που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 22 άτομα σε Ταϊλάνδη και Βιετνάμ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καθησυχαστική η ΠΟΥ για τη γρίπη των πουλερικών

    Γάτες τα επόμενα θύματα της γρίπης των πτηνών

    Νέα εστία της γρίπης των πτηνών

    Βρέφος το νέο θύμα της νόσου των πτηνών

    [07] Διεθνή

    Πακιστάν: Επιχειρήσεις κατά Αλ Κάιντα και Ταλιμπάν

    (24/2/2004 10:00:00 πμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Νέα επιχείρηση κατά μαχητών της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν εξαπέλυσαν οι πακιστανικές δυνάμεις στις απομακρυσμένες περιοχές των φυλών κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Αμερικανοί αξιωματούχοι διευκρίνισαν πως τα κρησφύγετα του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, παραμένουν ένα μυστήριο και πως ο στόχος του ανθρωποκυνηγητού στα σύνορα είναι οι ξένοι τρομοκράτες: Ισλαμιστές μαχητές και απομεινάρια των δυνάμεων των Ταλιμπάν, που πιστεύεται ότι κρύβονται εκεί.

    [08] Champions League

    Τραυματίας ο Σιλβέστρ

    (24/2/2004 10:13:00 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Για τρεις εβδομάδες θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μίκαελ Σιλβέστρ, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό στους συνδέσμους του αστραγάλου. Ο Γάλλος τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση που είχε με τον επιθετικό της Λιντς, Αλαν Σμιθ, κατά τη διάρκεια του μεταξύ τους αγώνα το Σάββατο, ο οποίος έληξε ισόπαλος 1-1. Από τους πρωταθλητές Αγγλίας, θα απουσιάσει και ο τραυματίας Ρίο Φέρντιναντ.

    [09] Διεθνή

    Μήνυμα του Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι Η Αλ Κάιντα επικρίνει τη Γαλλία για τη μαντήλα

    (24/2/2004 10:06:00 πμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Επικριτικός απέναντι στην απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης για απαγόρευση της ισλαμικής μαντήλας στα δημόσια σχολεία, εμφανίστηκε ο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, ο οποίος θεωρείται δεξί χέρι του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Με ηχογραφημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια κατακρίνει την απόφαση της Γαλλίας λέγοντας: "Αυτή είναι μία νέα ένδειξη για το μίσος που έχουν οι Δυτικοί Σταυροφόροι εναντίον των Μουσουλμάνων, ενώ μιλούν για ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα".

    "Εκστρατεία σχεδιασμένη από Σταυροφόρους Σιωνιστές"

    Το γαλλικό κοινοβούλιο υπερψήφισε προ ημερών νομοσχέδιο για την απαγόρευση των θρησκευτικών συμβόλων στα δημόσια σχολεία, με στόχο να αποκλειστούν από τις αίθουσες των δημόσιων σχολείων οι θρησκευτικές εντάσεις . Ωστόσο οι Μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο επέκριναν την απόφαση αυτή θεωρώντας ότι στόχος είναι το Ισλάμ.

    "Η Γαλλία είναι η χώρα της ελευθερίας, που υπερασπίζεται το δικαίωμα να δείχνεις το σώμα σου και να είσαι ανήθικος και διεφθαρμένος . Στη Γαλλία είσαι ελεύθερος να επιδεικνύεσαι, αλλά όχι και να ντύνεσαι με σεμνότητα", αναφέρει ο Αλ-Ζαουάχρι στο μήνυμά του.

    "Πρόκειται για μία εκστρατεία σχεδιασμένη από Σταυροφόρους Σιωνιστές, με τους πράκτορές τους στην Αίγυπτο, την Τουρκία και την Τυνησία και σε άλλες ισλαμικές χώρες", αναφέρει ο Αλ-Ζαουάχρι στο μήνυμά του, επικρίνοντας και τις μουσουλμανικές χώρες όπου υπάρχουν κυβερνήσεις που προσπαθούν να φέρουν τις κοινωνίες πιο κοντά στα δυτικά πρότυπα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απαγόρευση θρησκευτικών συμβόλων

    [10] Champions League

    Ο Βιερά παρών στο Βίγκο

    (24/2/2004 10:27:00 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παρών στην προσπάθεια της Αρσεναλ για να περάσει στην επόμενη φάση θα είναι σήμερα ο Πατρίκ Βιεϊρά. Ο Γάλλος μέσος τραυματίστηκε στο γόνατο κατά τη διάρκεια της εκτός έδρας αναμέτρησης της Αρσεναλ με την Τσέλσι για την Πρέμιερ Λιγκ το Σάββατο, αλλά το ιατρικό επιτελείο της ομάδας έκρινε πως είναι σε θέση ν΄αγωνιστεί κανονικά. Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν θα έχει πάντως στη διάθεσή του τον Βραζιλιάνο μέσο Ζιλμπέρτο (τραυματισμός στον αστράγαλο) και τον αριστερό μπακ Ασλεϊ Κόουλ (τραυματισμός στη μέση). Αντικαταστάτης του Κόουλ θα είναι ο 18χρονος Γκάελ Κλίτσι. Τη θέση του Ζιλμπέρτο θα πάρει ο Φρέντι Λιούνμπεργκ.

    [11] Διεθνή

    Επίθεση Μπους κατά Δημοκρατικών

    (24/2/2004 10:22:00 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Δριμεία επίθεση εναντίον των Δημοκρατικών εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους από το βήμα της Ένωσης των Ρεπουμπλικάνων Κυβερνητών, σε μια ομιλία που χαρακτηρίστηκε ως μια πρόγευση των θεμάτων που αναμένεται να προτάξει στην προεκλογική του εκστρατεία. Ο πρόεδρος Μπους προειδοποίησε τους Αμερικανούς ψηφοφόρους να μην παραδώσουν την εξουσία στους Δημοκρατικούς διότι θα ήταν σαν να αφήνουν τις ΗΠΑ "μέσα στην αβεβαιότητα, στο έλεος του κινδύνου" και τους κάλεσε να επιλέξουν μεταξύ των οραμάτων διακυβέρνησης, που προσφέρουν οι δύο πλευρές "η μία ενθαρρύνει την πρωτοβουλία, ενώ η άλλη αυξάνει τους φόρους". Από τα πυρά Μπους δεν γλίτωσε φυσικά ο δυνητικός αντίπαλός του στις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου, ο δημοκρατικός Τζον Κέρι, τον οποίο κατηγόρησε πως δεν έχει σαφή θέση σε μία πλειάδα ζητημάτων.

    Αντι-"δημοκρατικά" πυρά

    Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι ψηφοφόροι θα κληθούν να διαλέξουν ανάμεσα σε μια Αμερική, που θα ηγείται του κόσμου με δύναμη και αυτοπεποίθηση και σε μια άλλη Αμερική που θα στέκεται αβέβαια μπροστά στις ενδεχόμενες απειλές. Υπογράμμισε ότι αν επανεκλεγεί "θα καταδιώξει τους εχθρούς και θα επεκτείνει τα όρια της ελευθερίας"

    Υπεραμύνθηκε της πολιτικής του στο Ιράκ, τονίζοντας ότι επρόκειτο για μία δύσκολη απόφαση, παραδεχόμενος ότι έσφαλλε επί το ασφαλέστερον δεδομένης της κατάστασης που διαμορφώθηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Η αντίδραση στα λεγόμενα Μπους ήρθε από τον Τζον Κέρι, ο οποίος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπους εξαναγκάστηκε σε έναρξη του προεκλογικού του αγώνα, νωρίτερα από ό,τι σχεδίαζε. "Βιάζεται γιατί ξέρει πως δεν διαθέτει κάποιο προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο πρέπει να διατηρήσει" είπε χαρακτηριστικά ο Κέρι και κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο για έλλειμμα αξιοπιστίας. "Η αλήθεια έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη ρητορική του" τόνισε και αντέτεινε ότι το κόμμα του "πιστεύει σε μια Αμερική που δημιουργεί θέσεις εργασίας, όχι σε μια που τις χάνει".

    Πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι εάν οι εκλογές γίνονταν τώρα ο Τζορτζ Μπους θα τις έχανε τόσο από τον Τζον Κέρι, όσο και από τον έτερο διεκδικητή του χρίσματος των δημοκρατικών, τον Τζον Εντουαρντς.

    [12] Εσωτερικά

    Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ φρουρών ασφαλείας Αιματηρό επεισόδιο στην Καστέλα

    (24/2/2004 10:25:00 πμ)

    Συντάκτης: Μαρία ΤζεμπελίκουΠηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ πρώην και νυν αντρών της ασφάλειας του εφοπλιστή Κ. Μαυρακάκη αποδίδεται η χτεσινοβραδινή επίθεση με όπλα στο σπίτι του εφοπλιστή στον Πειραιά. Δύο πρώην υπάλληλοι του κ. Μαυρακάκη επιτέθηκαν στο φύλακα της εισόδου του σπιτιού στην οδό Β. Παύλου 18, στην Καστέλα, και αφού τον ξυλοκόπησαν του άρπαξαν το όπλο. Μόλις έφτασε στο σημείο ο δεύτερος φύλακας δέχτηκε και αυτός επίθεση. Στη συνέχεια οι δράστες πυροβόλησαν τον ένα φύλακα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στον αριστερό καρπό και στο μηρό. Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκαν οι φύλακες Κυριάκος Παπαδόπουλος, 27 χρόνων και ο Γιάννης Συρανίδης, ενώ οι δράστες Ζαχαρίας Διβελάκος και Κώστας Λαζαράς εξαφανίστηκαν και αναζητούνται.

    [13] Champions League

    Αμφίβολος ο Μπάλακ στην Μπάγερν

    (24/2/2004 10:39:00 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα θα αποφασίσει ο Οτμαρ Χίτζφλεντ για την συμμετοχή του Μίκαελ Μπάλακ στον σημερινό αγώνα της Μπάγερν με τη Ρεάλ, στο Μόναχο. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός ταλαιπωρήθηκε όλη την εβδομάδα από μια βρογχίτιδα αλλά παρότι ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα και προπονήθηκε κανονικά το ερώτημα είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται. Ο Γερμανός άσος λόγω της ασθένειάς του έχασε το φιλικό των "πάντσερ" με την Κροατία, την περασμένη Τετάρτη, αλλά και το Σαββατιάτικο ματς πρωταθλήματος με το Αμβούργο. Βέβαιη, αντίθετα, είναι η συμμετοχή του Ολιβερ Καν, που ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στην πλάτη του. Ο αρχηγός της Μπάγερν δεν αγωνίστηκε το Σάββατο κόντρα στο Αμβούργο, αλλά αυτό έγινε περισσότερο για προληπτικούς λόγους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 24 February 2004 - 9:52:23 UTC