Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-03-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι πολιτικοί στις κάλπες
  • [02] Μέχρι 1.80 ο ιδανικός κατάσκοπος "Πολύ ψηλός" για κατάσκοπος ο James
  • [03] Στις κάλπες 9.794.594 πολίτες Η Ελλάδα ψηφίζει
  • [04] Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Στον τελικό η ελληνική ομάδα 4Χ400
  • [05] Δύο νεκροί στη Μοσούλη Συμφωνία για το ιρακινό σύνταγμα
  • [06] Αυξημένη η κίνηση Επιστρέφουν οι ετεροδημότες
  • [07] Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Έβδομη η Ρεντούμη στα 60μ. με
  • [08] "Υπερεκτιμήσαμε την απειλή της τρομοκρατίας"
  • [09] Διεθνές μίτινγκ Ενόργανης στη Γερμανία Xρυσό μετάλλιο στους κρίκους ο
  • [10] Συγκέντρωσε 90.333 βαθμούς Πρώτη η Μακρυγιάννη στο πρωτάθλημα

    [01] Εκλογές

    Οι πολιτικοί στις κάλπες

    (7/3/2004 5:34:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Λίγες ώρες απομένουν για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης και του κοινοβουλευτικού σώματος. Τα βλέμματα στραμμένα στους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα. Πρώτος ψήφισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Στις 10.30 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος και μετά τις 11 προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα οι κκ. Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Τσοβόλας και Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα προσήλθε για να ψηφίσει στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια.

    Εκκληση για να ψηφίσουν όλοι

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 10.30 το πρωί στην Πάτρα.

    Εξερχόμενος από το εκλογικό του τμήμα ο κ. Στεφανόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ανεξαρτήτου αποτελέσματος θα πάνε όλα καλά.

    Στον Πειραιά άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας. "Καλώ όλους τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα", είπε στους δημοσιογράφους ο Πρωθυπουργός, ενώ προσέθεσε "Σήμερα αποφασίζουμε για το αύριο. Επιλέγουμε τους χειρισμούς για την οικονομία, το κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Χρειάζεται πρόοδο με ασφάλεια, εμπειρία και γνώση".

    Στη Λάρισα μετέβη για να ψηφίσει, ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ Γιώργος Παπανδρέου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από οπαδούς του κόμματος. Εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα δήλωσε: "Ηρθα στην καρδιά της αγροτιάς να ασκήσω το δικαίωμά μου, το οποίο είναι ύψιστο δικαίωμα και καθήκον κάθε πολίτη και στοιχείο δημοκρατίας. Σήμερα είναι η μέρα του πολίτη και είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα. Τα μηνύματα είναι πολύ θετικά".

    Ο Κώστας Καραμανλής ψήφισε στο 410ο εκλογικό τμήμα της Α Θεσσαλονίκης στον Άγιο Ελευθέριο στις 8.30 το πρωί, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους της Α Θεσσαλονίκης καθώς και το νομάρχη κ. Ψωμιάδη. Εξερχόμενος ο κ Καραμανλής δέχτηκε μία ανθοδέσμη με λευκά τριαντάφυλλα από ένα πεντάχρονο κοριτσάκι και δήλωσε στους δημοσιογράφους "Σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία. Σήμερα, οι πολίτες αποφασίζουν για το παρόν και το μέλλον. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση τους".

    Στα Χανιά μετέβη για να ψηφίσει ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης , ο οποίος δήλωσε: "Ο τόπος περνά βαθιά κρίση, για αυτό είναι σημαντικές οι εκλογές. Ο λαός απαιτεί πολιτική αλλαγή, η οποία ελπίζω ότι θα είναι το αποτέλεσμα και για αυτό μαχόμαστε".

    Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, έφτασε στη Νίκαια η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όπου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα. Η κ. Παπαρήγα δήλωσε: "Από τη Δευτέρα μας περιμένουν αγώνες ... Χρειαζόμαστε το ΚΚΕ να είναι δυνατό".

    Από την πλευρά του, ο επίτιμος πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης, ο οποίος ψήφισε στο Χαλάνδρι, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το πώς βλέπει την εκλογική αναμέτρηση είπε χαρακτηριστικά: "Θα έχουμε μπόρες, να πάρουμε ομπρέλες για να μην βραχούμε".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του συνδυασμού "Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικό Ψηφοδέλτιο" Νίκος Κωνσταντόπουλος ψήφισε στα Εξάρχεια. Ο κ. Κωνσταντόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι "όλα πάνε καλά για το κόμμα του" και ζήτησε από τους πολίτες "ψήφο συνείδησης και ελπίδας, προκειμένου να προβάλλουν αντίσταση στις δικομματικές πολιτικές".

    Ο πρόεδρος του ΔΗ.Κ.ΚΙ. Δημήτρης Τσοβόλας ψήφισε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο της Αργυρούπολης. Ο κ. Τσοβόλας δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ τόνισε πως "είναι σίγουρο ότι έχουμε κερδίσει την αξιοπρέπειά μας. Ο αγώνας συνεχίζεται".

    Λίγο μετά τις 11 το πρωί, προσήλθε στο Β Δημοτικό σχολείο Παλαιού Φαλήρου , ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα του θα είναι η έκπληξη των εκλογών. Μόλις άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Μετά από εμπόδια και παγίδες φθάσαμε όρθιοι και δυνατοί στις κάλπες. Το βράδυ αλλάζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας".

    Στο δημοτικό σχολείο Πύλου του νομού Μεσσηνίας ψήφισε το πρωί ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνης Σαμαράς. Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο κ. Σαμαράς δήλωσε: ''Σήμερα ψηφίζουμε για ένα καλύτερο αύριο, Στέλνουμε μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Για μιαν Ελλάδα πιο φωτεινή, πιο αισιόδοξη για όλους τους Ελληνες!''.

    Στην κάλπη και ο Αρχιεπίσκοπος

    Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ψήφισε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο 1ο λύκειο Πλάκας, και αμέσως μετά είπε στους δημοσιογράφους που τον ανέμεναν οτι ως υπεύθυνος πολίτης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Μάλιστα τόνισε οτι τις τελευταίες ημέρες, πολώθηκε το κλίμα, υπήρξαν φραστικές υπερβολές, αλλά σήμερα τελείωσαν τα ψέματα, και όλοι από αύριο ενωμένοι θα πρέπει να λύσουμε , όπως τόνισε, τα προβλήματα του ελληνικού λαού.

    Σε ερώτηση αν ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο είπε με το χαρακτηριστικό τρόπου του: «Αλίμονο αν όλοι δεν ελπίζουμε, διαφορετικά να πάμε να πνιγούμε». Νωρίτερα στο ναό του Αγίου Ιωάννη Βουλιαγμένης στο κήρυγμά του ο κ. Χριστόδουλος, υπενθύμισε τα λόγια του Χαρίλαου Τρικούπη, που έλεγε πώς εμείς οι Έλληνες έχουμε στην καρδιά μας ενωμένα την πατρίδα και την Ορθοδοξία, και αυτά τα λόγια, είναι σήμερα επίκαιρα.

    «Είναι οι εκλογές αυτές», πρόσθεσε, «που ο λαός μας καλείται να λάβει θέση υπεύθυνη και να δώσει την ψήφο του εκεί που πραγματικά θα κρίνει αυτός, ο οποίος μπορεί να γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που θα διοικήσουν, αυτό τον τόπο σωστά με σύνεση και με γνώση και όχι μόνο με ανθρώπινες γνώσεις. Βεβαίως, τις τελευταίες ημέρες όλοι μας γίναμε μάρτυρες πολιτικής πόλωσης. Δηλαδή ακούστηκαν φραστικές υπερβολές και άλλα πράγματα που συνήθως διχάζουν το λαό, διαιρούν τον κόσμο. Αυτά όλα πρέπει από σήμερα να τα ξεχάσουμε και να ανήκουν στο παρελθόν. Από αύριο όλοι οι ΄Έλληνες ενωμένοι και ομονοούντες να κοιτάξουμε όλοι μαζί να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας μας, του έθνους, των οικογενειών μας και των εαυτών μας. Η ισχύς εν τη ενώσει. Οι καιροί επιβάλουν να είναι όλος ο κόσμος ενωμένος. Αυτό το μήνυμα ενότητας ρίχνει η Εκκλησία».

    [02] Διάφορα

    Μέχρι 1.80 ο ιδανικός κατάσκοπος "Πολύ ψηλός" για κατάσκοπος ο James Bond

    (7/3/2004 11:18:00 πμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ο James Bond, ο θρυλικός κατάσκοπος του κινηματογράφου, σίγουρα θα ένιωθε άβολα, αν άκουγε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις τουλάχιστον όσον αφορά στο ύψος - για να ενσωματωθεί στη βρετανική υπηρεσία αντικατασκοπείας. Σύμφωνα με το έντυπο στρατολόγησης της υπηρεσίας Μ15, που έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα η εφημερίδα Sunday Telegraph, ο ιδανικός Βρετανός κατάσκοπος δεν θα πρέπει να ξεπερνά σε ύψος το 1.80 αν είναι άνδρας και το 1.70 αν είναι γυναίκα.

    Δεν θα πρέπει να ξεχωρίζουν από τον κόσμο

    Όπως αναφέρεται στο έντυπο, οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να ξεχωρίζουν από τους απλούς θνητούς και να είναι άνθρωποι μέσης εμφάνισης, σωματικής δομής και ύψους.

    ''Πρέπει να είστε ικανοί να αναμιγνύεστε με το πλήθος" τονίζει χαρακτηριστικά στο έντυπο της η υπηρεσία.

    Το Φεβρουάριο, η βρετανική κυβέρνηση, ανακοίνωσε, ότι θα αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

    [03] Εκλογές

    Στις κάλπες 9.794.594 πολίτες Η Ελλάδα ψηφίζει

    (7/3/2004 12:44:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Oμαλά διεξάγεται από τις 7 το πρωί η ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης. "Ξεκινήσαμε με λιακάδα και με τις καλύτερες προϋποθέσεις" δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Νίκος Αλεβιζάτος, τονίζοντας ότι αντιμετωπίσθηκαν, τα όποια μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν. Διευκρίνισε επίσης ότι οι πολίτες που έχουν κομμένη ταυτότητα μπορούν να ψηφίζουν, ενώ όσοι έχουν διαβατήριο που έχει λήξει, δεν ψηφίζουν. Στις κάλπες που θα κλείσουν στις 7 το βράδυ, προσέρχονται σχεδόν 10.000.000 ψηφοφόροι, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 500.000 πολίτες θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για πρώτη φορά. Το εκλογικό τους δικαίωμα ασκούν από το πρωί και οι πολιτικοί αρχηγοί. Στις 7 το βράδυ, η ΝΕΤ θα μεταδώσει τα πρώτα exit polls σε συνεργασία με την Κάπα Research. Ο τηλεοπτικός μαραθώνιος της ΝΕΤ για την εκλογική μάχη και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο από την ΕΡΤonline.

    Διευκρινίσεις υπουργού Εσωτερικών

    Ομαλά διεξάγεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης της χώρας.

    Σε δηλώσεις του ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, διευκρίνισε, ότι αν το διαβατήριο έχει λήξει δεν ισχύει και ότι αν για κάποιο λόγο δεν υπάρχει αστυνομική ταυτότητα τότε ο πολίτης θα πρέπει να προσέλθει στο Δήμο όπου ανήκει για να παραλάβει τη σχετική βεβαίωση .

    Με αυτή και πέντε φωτογραφίες θα πρέπει να απευθυνθεί στο αστυνομικό τμήμα ώστε να του εκδοθεί προσωρινή ταυτότητα.

    Υπογράμμισε επίσης ότι ισχύει η κομμένη αστυνομική ταυτότητα όπως και η στρατιωτική για τους ενόπλους και διευκρίνισε ότι σε περίπτωση παρακράτησης της αστυνομικής ταυτότητας από νοσηλευτικά ιδρύματα, ο ψηφοφόρος δικαιούται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για στέρηση του εκλογικού δικαιώματος.

    Σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Ε. Μεϊμαράκης και ο Φώτης Νασιάκος, ο υπουργός διευκρίνισε ότι μίλησε και με τους δυο και ότι η παρέμβαση του κ. Μεϊμαράκη αφορούσε στη ροή και τον αριθμό των αιτούντων βεβαιώσεων από τα αστυνομικά τμήματα.

    Τόνισε επίσης, ότι ζήτησε από τον κ. Νασιάκο να τον ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό των χορηγηθέντων πιστοποιητικών και μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας

    Οι πολίτες, μπορούν να ενημερώνονται για το πού θα ψηφίσουν στον τηλεφωνικό αριθμό 1564, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, στους Δήμους καθώς και στο δικτυακό τόπο του υπουργείου Εσωτερικών, www.ypes.gr

    Υπενθυμίζεται ότι η ψήφος είναι υποχρεωτική και όσοι από τους εκλογείς αδικαιολόγητα, δεν προσέλθουν στις κάλπες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από ένα μήνα έως ένα χρόνο.

    Οι διπλο-εγγεγραμμένοι ψηφίζουν, συμπληρώνοντας υπεύθυνη δήλωση, που υπογράφουν στο εκλογικό τμήμα πως δεν ψήφισαν και δεν θα ψηφίσουν σε άλλο εκλογικό τμήμα της χώρας.

    Όσοι διπλοψηφίσουν αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες ως πέντε χρόνια.

    Μικροπροβλήματα

    Πρόβλημα δημιουργήθηκε στο 113 εκλογικό κέντρο στον Κόκκινο Μύλο, όταν ο δικαστικός αντιπρόσωπος, επειδή ξέχασε τη δική του επίσημη σφραγίδα, δανείστηκε σφραγίδα ιδιώτη!Ο έφορος της περιφέρειας διέκοψε την ψηφοφορία προκειμένου να βρεθεί άλλη σφραγίδα για να συνεχιστεί ομαλά η διαδικασία.

    Πρόβλημα σημειώθηκε επίσης στο 230ο εκλογικό τμήμα της Πάτρας, όπου δεν προσήλθαν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Το πρόβλημα επιλύθηκε με την παρέμβαση του Πρωτοδικείου και συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία.

    Αναστάτωση δημιουργήθηκε και στο Σχολικό Συγκρότημα της Γκράβας (Γαλάτσι), στην Αθήνα, όπου σε 62 εκλογικά τμήματα ψηφίζουν οι ετεροδημότες από Ηπειρο, Κρήτη και Θεσσαλία. Το πρόβλημα προέκυψε διότι οι υπάλληλοι του Δήμου δεν είχαν αναρτήσει έξω από τα ετεροδημοτικά εκλογικά τμήματα τα αλφαβητικά διακριτικά των εκλογέων.

    Στις 7 τα πρώτα exit polls

    Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 σήμερα το βράδυ και αμέσως μετά αρχίζει η διαδικασία της μετάδοσης των αποτελεσμάτων. Ακριβώς στις 7, η ΝΕΤ θα μεταδώσει το πρώτο exit poll σε συνεργασία με την "Κάπα Ρισέρτς", φιλοδοξώντας να επαναλάβει την επιτυχία του 2000, όταν προέβλεψε πρώτη το νικητή

    Από πολύ νωρίς, το υπουργείο Εσωτερικών και η "Delta Singular" θα δίνουν στον αέρα συγκεντρωτικά αποτελέσματα.

    Παρόλα αυτά, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

    Εκπρόσωπος της Delta Singular, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα αν η διαφορά μεταξύ των δυο πρώτων κομμάτων είναι μία μονάδα, θα είναι αντιπροσωπευτικά στις 11.30 μμ ενώ αν η διαφορά είναι γύρω στις τρεις μονάδες, τα αποτελέσματα θα είναι αντιπροσωπευτικά στις 9.30.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πού και πώς ψηφίζουμε

    [04] Αθλητισμός

    Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Στον τελικό η ελληνική ομάδα 4Χ400 γυναικών

    (7/3/2004 1:11:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Με τα πρωινά προκριματικά στα 60μ εμπόδια γυναικών και την σκυταλοδρομία 4Χ400μ γυναικών συνεχίστηκε το πρόγραμμα της τρίτης και τελευταίας ημέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου στο sportarena της Βουδαπέστης, όπου υπήρχε και ελληνικό ενδιαφέρον. Εντυπωσιακή εμφάνιση έκαναν οι Eλληνίδες αθλήτριες στην σκυταλοδρομία 4Χ400μ . Η ομάδα μας τερμάτισε 4η στην Α΄ προκριματική σειρά με 3.32.88, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ και πήρε την πρόκριση για τον απογευματινό τελικό βάσει χρόνου. Για την ομάδα μας έτρεξαν κατά σειρά οι Ελευθερία Παπαδοπούλου, Χρύσα Γκουντενούδη, Γεωργία Κουμνάκη και Φανή Χαλκιά, οι οποίες κατέρριψαν το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχαν τα κορίτσια της ομάδας του Πανελληνίου με 3.47.71 από τις 17 Φεβρουαρίου 2002 στο Φάληρο (Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α-Γ). Πρώτη τερμάτισε στην Α΄ σειρά η Λευκορωσία με 3.31.25 (κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο), δεύτερη η Ρωσία με 3.31.27, Τρίτη η Τζαμάικα με 3.32.29 και τέταρτη η Ελλάδα με 3.32.88. Και οι τέσσερεις ομάδες πέρασαν στον τελικό, μαζί με την Πολωνία (3.32.44 και τη Ρουμανία (3.32.45) που πήραν τις δύο πρώτες θέσεις στη Β΄ σειρά, από την οποία αποκλείστηκαν η Βρετανία (3.33.30) που τερμάτισε τρίτη, οι ΗΠΑ που ήταν στην 4η θέση (3.33.38) και η 5η Ισπανία (3.38.01).

    Στα 60μ εμπόδια γυναικών

    Ρεντούμη και Νεσούδη αγωνίστηκαν στα 60μ εμπόδια γυναικών.

    Η Ρεντούμη μετείχε στην Α΄ προκριματική σειρά. Με 8.05 τερμάτισε 5η και πέρασε στα ημιτελικά που θα γίνουν το απόγευμα βάσει χρόνου. Αντίθετα η Νεσούδη τερμάτισε και αυτή 5η στην Β΄ προκριματική σειρά αλλά με 8.27, επίδοση που την άφησε εκτός ημιτελικών.

    "Ήταν ο πρώτος μου μεγάλος διεθνής αγώνας και για το λόγο αυτό ήμουν αγχωμένη. Μου άρεσε όμως η εμπειρία της συμμετοχής σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Θα μπορούσα βέβαια να τρέξω λίγο πιο γρήγορα", δήλωσε μετά την κούρσα της η Εύη Νεσούδη.

    Κορυφαία των προκριματικών η Γκέιλ Ντίβερς (ΗΠΑ) με 7.88 στην Γ΄ σειρά, ενώ στην Α΄ που μετείχε η Ρεντούμη κέρδισε η Λασένα Γκόλντινγκ-Κλαρκ (Τζαμάικα) με 7.90 και στη Β΄ της Νεσούδη η Περντίτα Φελισιέν (Καναδάς) με 7.91. Τέλος νικήτρια της Δ΄ σειράς ήταν η Σουζάνα Καλούρ (Σουηδία) με 7.91.

    Αποτελέσματα - 60μ εμπόδια γυναικών - Προκριματικά

    Α΄σειρά

    1. Γκόλντινγκ-Κλαρκ (Τζαμάικα) 7.90

    2. Φεργκά (Γαλλία) 7.91

    3. Λόπες (Ισπανία) 8.01

    4. Καλούρ (Σουηδία) 8.02

    5. Ρεντούμη 8.05

    6. Γουάιτ (Καναδάς) 8.17

    Β΄ σειρά

    1. Φελισιέν (Καναδάς) 7.91

    2. Χέις (ΗΠΑ) 8.01

    3. Κρέσοβα (Ρωσία) 8.06

    4. Φαούστιν (Αϊτή) 8.14

    5. Νεσούδη 8.27

    6. Μαρτίνοβα (Τσεχία) 8.29

    [05] Ιράκ

    Δύο νεκροί στη Μοσούλη Συμφωνία για το ιρακινό σύνταγμα

    (7/3/2004 3:50:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΝΕΤ 105,8

    Χωρίς αλλαγές στο κείμενο, και παρά τις επιφυλάξεις που έχουν εκφραστεί από τον ανώτατο κληρικό των Σιιτών της χώρας, θα υπογραφεί τελικά τη Δευτέρα το ιρακινό προσωρινό σύνταγμα, όπως έγινε γνωστό από καλά ενημερωμένες σιιτικές πηγές. Το πρώτο μεταπολεμικό σύνταγμα της χώρας θα έχει προσωρινή ισχύ, μιας και η παράδοση της εξουσίας από το συμμαχικό συνασπισμό σε εκλεγμένους Ιρακινούς έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου, υπό την προϋπόθεση ότι οι εκλογές θα έχουν γίνει στις 13 του μήνα. Στο μεταξύ, δύο Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους κι άλλος ένας τραυματίστηκε από χειροβομβίδα, που πέταξαν άγνωστοι εποχούμενοι, έξω από αστυνομικό τμήμα στη Μοσούλη, και αργότερα άνοιξαν πυρ εναντίον σημείο ελέγχου.

    Αμερικανικά κονδύλια για την ανοικοδόμηση

    "Θα υπογράψουμε το προσωρινό μας Σύνταγμα τη Δευτέρα ως έχει", τόνισε μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερ ο Μοχάμαντ Χουσεΐν Μπάρ αλ-Ουλούμ, γιος και επικεφαλής σύμβουλος του Μοχάμαντ Μπαρ αλ-Ουλούμ, τωρινού προέδρου του ιρακινού προσωρινού κυβερνητικού Συμβουλίου.

    Στο μεταξύ, πλουσιοπάροχος "μποναμάς", ύψους 5 δισ. δολαρίων, θα διοχετευθεί εντός του Μαρτίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ιράκ, με στόχο την ανοικοδόμηση της χώρας.

    Για το σκοπό αυτό, άλλωστε, το Αμερικανικό Κογκρέσο, έχει ήδη εγκρίνει κονδύλι, που φτάνει στο αστρονομικό ποσό των 18,4 δισ. δολαρίων συνολικά

    Το ποσό θα διατεθεί για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι πετρελαιοπηγές, τα δίκτυα ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, τα νοσοκομεία, οι συγκοινωνίες και οι τηλεπικοινωνίες στη διάρκεια του πολέμου.

    [06] Εκλογές

    Αυξημένη η κίνηση Επιστρέφουν οι ετεροδημότες

    (7/3/2004 5:32:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Άρχισε ήδη από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες η επιστροφή των ετεροδημοτών στην Αθήνα από την επαρχία, όπου είχαν μεταβεί για να ψηφίσουν. Η κίνηση και στα δύο εθνικά δίκτυα, παρόλο που είναι αυξημένη, διεξάγεται ομαλά. Στην εθνική Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, η Τροχαία παραχώρησε μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας, καθώς τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν νωρίτερα ουρά πολλών χιλιομέτρων, ενώ αργότερα, εάν χρειαστεί, θα παραχωρήσει και άλλη μία από τα διόδια της Ελευσίνας έως το Δαφνί. Υπενθυμίζεται ότι η διέλευση από τα διόδια είναι ελεύθερη μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας. Αυξημένη είναι και η κίνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, δίχως να παρατηρούνται προβλήματα στις πτήσεις. Μέχρι το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν συνολικά 467 πτήσεις από και προς την Αθήνα, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται 70 πτήσεις τσάρτερ με αεροσκάφη που έχουν ναυλώσει τα κόμματα για την μετακίνηση των ετεροδημοτών.

    Σφοδροί άνεμοι στο Ρίο - Αντίρριο

    Παρεμβάσεις από τους τροχονόμους γίνονται στους κόμβους και των δύο εθνικών δικτύων, ενώ η κίνηση παρακολουθείται από αέρος με το ελικόπτερο της αστυνομίας.

    Αυξημένη είναι η κίνηση και στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας χωρίς όμως προς το παρόν να υπάρχει ανάσχεση της κυκλοφορίας.

    Υπενθυμίζεται ότι από τις 15:00 μέχρι τις 22:00 απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών σε όλα τα εθνικά δίκτυα.

    Ουρές αυτοκινήτων έχουν σχηματιστεί στο Ρίο - Αντίρριο, καθώς η ανατολική προβλήτα υπολειτουργεί λόγω των ανέμων εντάσεως 6 μποφόρ.

    Με τη δρομολόγηση επιπλέον φέρι μπόουτ η κατάσταση ομαλοποιήθηκε.

    [07] Αθλητισμός

    Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Έβδομη η Ρεντούμη στα 60μ. με εμπόδια

    (7/3/2004 5:55:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Εντυπωσιακή εμφάνιση την οποία συνδύασε με νέο πανελλήνιο ρεκόρ πραγματοποίησε η Φλώρα Ρεντούμη στα 60μ εμπόδια, αφού στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου τερμάτισε 7η με 7.94. Η πρωταθλήτριά μας έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα, αφού μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα το πρωί στα προκριματικά με 8.05, στα ημιτελικά πήρε την 2η θέση στη σειρά της με 7.91, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό που έγινε μια ώρα αργότερα, με νέο Πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ήταν της ίδιας με 7.97 από τις 14 Φεβρουαρίου 2004 στο ευρωπαϊκό κύπελλο κλειστού της Λειψίας. "Είμαι πολύ ευχαριστημένη που μπήκα στον τελικό με ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Γενικά είμαι ικανοποιημένη από την παρουσία μου στο παγκόσμιο, αλλά με επηρέασε λίγο η άκυρη εκκίνηση που έγινε στον τελικό, αφού μπορούσα να πάω καλύτερα", δήλωσε η Ρεντούμη μετά τον τερματισμό της.

    Οι τελικοί της 3ης ημέρας

    60μ εμπόδια γυναικών

    Φελισιέν (Καναδάς) 7.75

    Ντίβερς (ΗΠΑ) 7.78

    Φεργκά (Γαλλία) 7.82

    Χέις (ΗΠΑ) 7.86

    Καλούρ (Σουηδία) 7.89

    Γκόλντινγκ-Κλαρκ (Τζαμάικα)

    7.89 ΡΕΝΤΟΥΜΗ 7.94

    Ραμαλαλανίρινα (Γαλλία) 8.01

    200μ γυναικών

    Καπιτσίνσκαγια (Ρωσία) 22.78

    Σαφρονίκοβα (Λευκορωσία) 23.13

    Γκοντσαρένκο (Ρωσία) 23.15

    Μάιρ-Κρίφκα (Αυστρία) 23.18

    Μαϊντανόβα (Ουκρανία) 23.64

    Πίγκιντα (Ουκρανία) 23.80

    200μ ανδρών

    Ντομινίκ Ντεμερίτ (Μπαχάμες) 20.66

    Γιόχαν Βίσμαν (Σουηδία) 20.72

    Τόμπιας Ούνγκερ (Γερμανία) 21.02

    Γιόζεφ Μπατανγκντόν (Καμερούν) 21.16

    Τζίμι Χάκλεϊ (ΗΠΑ) 21.35

    Μάρσιν Ούρμπας (Πολωνία) 21.49

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στον τελικό η ελληνική ομάδα 4Χ400 γυναικών

    Χάλκινο μετάλλιο ο Θεοδωρίδης

    [08] Ιράκ

    "Υπερεκτιμήσαμε την απειλή της τρομοκρατίας"

    (7/3/2004 5:27:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την εκτίμηση ότι δόθηκε περισσότερη σημασία στην απειλή της τρομοκρατίας, απ' ό,τι έπρεπε εξέφρασε ο Χανς Μπλιξ, πρώην επικεφαλής των ειδικών επιθεωρητών του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό του Ιράκ, σε δηλώσεις του το BBC. "Υπερεκτιμήσαμε την απειλή της τρομοκρατίας ενώ υπήρχαν άλλα πράγματα το ίδιο επικίνδυνα, αν όχι και περισσότερο, όπως ήταν για παράδειγμα οι μαζικής μορφής επιθέσεις κατά του περιβάλλοντος", εκτίμησε ο Σουηδός πρώην διπλωμάτης, μιλώντας στην τηλεόραση του BBC. Κατηγορώντας τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας ότι επέδειξαν τυφλή εμπιστοσύνη στις πληροφορίες των μυστικών τους υπηρεσιών για ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, ο κ. Μπλιξ υπενθύμισε το βομβαρδισμό από τις ΗΠΑ ενός εργοστασίου στο Ιράκ, που θεωρήθηκε ότι κατασκεύαζε πυρηνικά, σε αντίποινα για τις βομβιστικές επιθέσεις κατά πρεσβειών των ΗΠΑ στο Ναϊρόμπι και το Νταρ ελ Σαλάμ το 1998. "Τελικώς αποκαλύφθηκε ότι το εργοστάσιο αυτό δεν είχε καμία σχέση με πυρηνικά ούτε με το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα, όπως είχαν ισχυριστεί οι ΗΠΑ, και η Ουάσινγκτον από την πλευρά της παρέκαμψε το θέμα αρκούμενη μόνο στην έκφραση της λύπης της", υπενθύμισε καταλήγοντας ο κ. Μπλιξ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υπό αμφισβήτηση η κριτική ικανότητα του Μπλερ

    [09] Αθλητισμός

    Διεθνές μίτινγκ Ενόργανης στη Γερμανία Xρυσό μετάλλιο στους κρίκους ο Δημ. Ταμπάκος

    (7/3/2004 6:19:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, κατά τη διάρκεια του διεθνούς μίτινγκ ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Κότμπους της Γερμανίας, κατέκτησε ο Δημοσθένης Ταμπάκος. Ο "ασημένιος" Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, συγκέντρωσε 9.762 βαθμούς και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας στο δεύτερο τον Ολλανδό Γιούρι Φαν Γκέλντερ (9.750) και στο τρίτο τους Ζεν Ντονγκ (Κίνα) και Τιμόρ Κουρμπανμπάγιεφ (Καζακστάν) με 9.700 βαθμούς.

    [10] Αθλητισμός

    Συγκέντρωσε 90.333 βαθμούς Πρώτη η Μακρυγιάννη στο πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης

    (7/3/2004 6:26:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Την πρώτη θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο του ανοιχτού γερμανικού πρωταθλήματος συγχρονισμένης κολύμβησης, που διεξάγεται στη Βόνη, κατέκτησε η Ευανθία Μακρυγιάννη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, συγκέντρωσε 90.333 βαθμούς και πλέον στον τελικό, είναι μια... ανάσα από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, με δεδομένο ότι και στο τεχνικό πρόγραμμα είχε πρωτεύσει με 89.166 βαθμούς.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 7 March 2004 - 20:32:06 UTC