Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-03-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο ρεκόρ εισόδου γυναικών Ανανεωμένη η νέα Βουλή
  • [02] Μειώνονται οι ακροαματικότητες Τηλεόραση-video games σημειώσατε 2!
  • [03] Με 18 υπουργούς και 27 υφυπουργούς Η νέα Κυβέρνηση Καραμανλή
  • [04] Ελπίδες στις γυναίκες που υποφέρουν από την ασθένε Θεραπεία για τη
  • [05] Εκκληση για προσφορά αίματος (ρέζους αρνητικό). Στην εντατική ο
  • [06] Στο ίδιο δρόμο Σκοτώθηκε μάρτυρας της δολοφονίας Τζίντζιτς
  • [07] Ζήτησε νίκη στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό Ξαφνική επίσκεψη Κόκκαλη
  • [08] Κατά τη 12η συνάντηση Αδιάλλακτη η στάση των Τουρκοκυπρίων
  • [09] Για την ανάδειξη Προέδρου Στις 14 Απριλίου εκλογές στα Σκόπια
  • [10] Βαρυχειμωνιά και αύριο Κακοκαιρία στη Β. Ελλάδα, χωρίς πλοία στο Αιγαίο
  • [11] Εξιχνιάστηκε υπόθεση απαγωγής Στην αγκαλιά της και πάλι η "νεκρή" κόρη
  • [12] Επαφές Παπανδρέου στη Χαρ. Τρικούπη Αποτίμηση αποτελέσματος στο ΠΑΣΟΚ
  • [13] Δήλωσε η Ντ. Μπακογιάννη στο CNN Η Ελλάδα θα διεξάγει ασφαλείς
  • [14] Στα 53,3 χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας Το προφίλ της νέας Κυβέρνησης

    [01] Εκλογές

    Νέο ρεκόρ εισόδου γυναικών Ανανεωμένη η νέα Βουλή

    (9/3/2004 12:26:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ανανεωμένη σε μεγάλο βαθμό και ηλικιακά νεώτερη θα είναι η νέα Βουλή, εμπλουτισμένη με πολλά νέα πρόσωπα. Εξάλλου πιο δυναμική από ποτέ είναι η παρουσία των γυναικών στη νέα Βουλή, όπου θα συμμετέχουν 39 κυρίες, 8 περισσότερες από το 2000, οπότε είχε σημειωθεί το προηγούμενο ρεκόρ ενώ στα ψηφοδέλτια συμμετείχαν συνολικά 309 γυναίκες. Στο μεταξύ η σταυροδοσία στις εκλογές έκρυβε πολλές εκπλήξεις, αφού πολλά ηχηρά ονόματα, τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ, φαίνεται να μένουν εκτός Βουλής. Για τη ΝΔ, στην Α Αθηνών πρώτος είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ στη Β Αθηνών έχει σαφές προβάδισμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από το ΠΑΣΟΚ την πρωτιά στην Α' Αθήνας κατακτά ο Κώστας Σκανδαλίδης και στη Β' Αθήνας η Μιλένα Αποστολάκη. Δείτε αναλυτικά ποιοι εκλέγονται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

    Ποιοι μένουν εκτός

    Στο ΠΑΣΟΚ, η μείωση των εδρών είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό από τη Βουλή κορυφαίων στελεχών, αλλά και πρώην υπουργών. Ανάμεσα στους γνωστούς πολιτικούς, που δεν θα βρίσκονται στο Κοινοβούλιο είναι οι δύο πρώην υπουργοί Γιώργος Δρυς και Νίκος Σηφουνάκης (λόγω εξομάλυνσης) και δέκα υφυπουργοί.

    Πιο συγκεκριμένα οι Νίκος Φαρμάκης, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Νίκος Μπίστης, Νίκος Γκεσούλης, Λευτέρης Τζιόλας, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Στέφανος Μανίκας, Παναγιωτης Φασούλας (λόγω εξομάλυνσης), Κάρολος Παπούλιας, Σταύρος Σουμάκης, Σήφης Βαλυράκης, Τάσος Μαντέλης, Θόδωρος Τσουκάτος, Λάμπρος Κανελόπουλος.

    Στη Β' Αθήνας μάχη δίνουν ο Αργύρης Γιαννόπουλος και ο Στέφανος Τζουμάκας. Από τη ΝΔ δεν εκλέγονται οι Αχιλλέας Καραμανλής, Σωτήρης Κούβελας, Αλέκος Παπαδόγγονας, Μάρω Κοντού, κ.ά.

    Κάμψη εμφανίζουν και ορισμένα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως η Βάσω Παπανδρέου, ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Ακης Τσοχαταζόπουλος. Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι, αυτή η κάμψη σχετίζεται με την άνοδο στελεχών, που συμβολίζουν την ανανέωση, όπως η Μιλένα Αποστολάκη, και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης, άλλωστε, εκρηκτική ήταν η άνοδος του Χάρη Καστανίδη.

    Ποιοι εκλέγονται στην Αθήνα

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στην Α Αθηνών , με ενσωμάτωση 99,26%, εκλέγονται:

    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Αβραμόπουλος Δημήτρης Κακλαμάνης Νικήτας Βουλγαράκης Γιώργος Αλογοσκούφης Γιώργος Παυλόπουλος Προκόπης Γιαννάκου- Κουτσίκου Μαρίεττα Ψαρούδα- Μπενάκη Άννα Κωνσταντάρας Δημήτρης

    ΠΑΣΟΚ

    Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος Παπουτσής Χρήστος Αλευράς Αθανάσιος Τσούρας Αθανάσιος Ράπτη Αναστασία Παπαντωνίου Ιωάννης

    ΚΚΕ

    Καννέλη Λιάνα

    ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

    Κωνσταντόπουλος Νίκος

    Στη Β Αθηνών , σε 2.555 από τα 2.578 εκλογικά τμήματα εκλέγονται οι εξής:

    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Τζαννετάκης Τζαννής Μητσοτάκης Κυριάκος Σπηλιωτόπουλος Άρης Καμμένος Παναγιώτης Μεϊμαράκης Ευάγγελος Παπακώστα-Σιδηροπούλου Κατερίνα Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης Γιακουμάτος Γεράσιμος Πολύδωρας Βύρων Λιάπης Μιχαήλ-Γιώργος Πετραλιά-Πάλλη Φάνη Βούλτεψη Σοφία Ζαγορίτης Ελευθέριος Παπαθανασίου Γιάννης Σταθάκης Αριστοτέλης Κασίμης Θεόδωρος Ανδρεουλάκος Απόστολος Καρράς Κώστας

    ΠΑΣΟΚ

    Αποστολάκη Μιλένα Λοβέρδος Ανδρέας Παπανδρέου Βασιλική Δημαράς Ιωάννης Κακλαμάνης Απόστολος Ευθυμίου Πέτρος Παπαδόπουλος Αλέξανδρος Χυτήρης Τηλέμαχος Κουλούρης Κίμων Γείτονας Κωνσταντίνος Κούρκουλα Ελένη Πρωτόπαπας Χρήστος Μπένος Σταύρος-Ιωάννης Ανωμερίτης Γεώργιος Κατσέλη Ελεονώρα Παπαϊωάννου Μιλτιάδης Τζουμάκας Στέφανος

    ΚΚΕ

    Ορέστης Κολοζώφ Αντώνης Σκυλλάκος.

    ΣΥΝ

    Αλέκος Αλαβάνος Φώτης Κουβέλης Γιάννης Δραγασάκης

    Η μάχη στη συμπρωτεύουσα

    Στην Α Θεσσαλονίκης, κι ενώ παραμένουν δύο εκλογικά τμήματα για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση:

    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Κ. Γκιουλέκας Ι. Ιωαννίδης Γ. Ορφανός Στ. Παπαθεμελής Ε. Ράπτη, Α. Σπηλιόπουλος Στ. Καλαφάτης Π. Κοκόρης.

    ΠΑΣΟΚ

    Χ. Καστανίδης Ε. Βενιζέλος Χ. Αράπογλου Α.Τσοχατζόπουλος Ι.Μαγκριώτης Ε. Καϊλή.

    ΚΚΕ εκλέγεται ο Γ. Χουρμουζιάδης και από τον ΣΥΝ η Αικ. Ξηροτύρη. Στη Β Περιφέρεια Θεσσαλονίκης σε 444 εκλογικά τμήματα από τα 445, εκλέγονται από τη Ν.Δ οι: Α. Ρεγκούζας, Γ. Σαλαγκούδης, Θ.Καράογλου, Δ.Γαλαμάτης και Κ. Ζαχαράκης. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Β. Γερανίδης και από το ΚΚΕ ο Α. Τζέκης. Σημειώνεται πως, στην Α Θεσσαλονίκης είναι υποψήφιοι και οι αρχηγοί των κομμάτων της Νέας Δημοκρατία και του ΠΑΣΟΚ, οπότε αν οι κ.κ. Καραμανλής και Παπανδρέου επιλέξουν να κρατήσουν αυτή τη βουλευτική έδρα, τότε από τη ΝΔ δεν θα εκλεγεί ο Π. Κοκόρης, ενώ από το ΠΑΣΟΚ η Ε. Καϊλή.

    Τα αποτελέσματα στον Πειραιά

    Από την Νέα Δημοκρατία εκλέγονται στην Α Πειραιά οι εξής βουλευτές: Μαντούβαλος Πέτρος, Μιχαλολιάκος Βασίλειος, Καλός Γεώργιος και Μελάς Παναγιώτης. Στη Β εκλογική περιφέρεια, εκλέγονται οι κ.κ. Νεραντζής Αναστάσιος, Βασιλείου Γεώργιος, Τραγάκης Ιωάννης και Κουράκος Ιωάννης. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει μία έδρα στην Α Πειραιά, στην οποία εκλέγεται ο Κώστας Σημίτης, ενώ τις τρεις έδρες του κόμματος στη Β Πειραιά κερδίζουν οι: Νιώτης Γρηγόριος, Λιντζέρης Δημήτριος και Διαμαντίδης Ιωάννης. Για το ΚΚΕ, κερδίζει μία έδρα η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.

    Οι σταυροί στην Αττική

    Με ενσωμάτωση 99,39%, στην περιφέρεια Αττικής για τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται οι κ.κ. Μπούρας Αθανάσιος, Βλάχος Γεώργιος, Κατσιγιάννης Αθανάσιος, Δούκας Πέτρος, Σταύρου Απόστολος και Κατσίκης Θεόδωρος.

    Τις πέντε έδρες που κερδίζει το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνουν οι εξής: Πάγκαλος Θεόδωρος, Βρεττός Κωνσταντίνος, Χριστοφιλοπούλου Εύη, Οικονόμου Βασίλης και Παπαηλίας Ηλίας.

    Ο ΣΥΝ κερδίζει μία έδρα, την οποία καταλαμβάνει ο Αθανάσιος Λεβέντης.

    Βουλευτές Επικρατείας

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, οι 12 έδρες Επικρατείας κατανέμονται ανά έξι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μιλτιάδης Έβερτ, Γιώργος Σουφλιάς, Ελευθερία Μπερνιδάκη-Αλντούς, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Ιωάννης Βαληνάκης και Χρυσή Καρύδη.

    ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου, Μαρία Δαμανάκη, Στέφανος Μάνος, Μίμης Ανδρουλάκης, Ανδρέας Ανδριανόπουλος και Σωκράτης Κοσμίδης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ποιοι εκλέγονται στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Τα επίσημα αποτελέσματα

    [02] Τεχνολογία

    Μειώνονται οι ακροαματικότητες Τηλεόραση-video games σημειώσατε 2!

    (9/3/2004 1:34:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα ΧριστοπούλουΠηγή: CNN

    Ποια είναι η ώρα, την οποία προτιμούν οι λάτρεις των video games για να επιδοθούν στην αγαπημένη τους απασχόληση; Σύμφωνα με έρευνα για λογαριασμό της εταιρίας Sony, η οποία είναι δημιουργός του δημοφιλέστατου PlayStation 2, η ώρα αιχμής για τα video games είναι από τις πέντε το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, ώρα, η οποία συμπίπτει με την prime time τηλεθέασης. Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από τον Φεβρουάριο έως τις αρχές Μαρτίου, δίνει την απάντηση στα τηλεοπτικά δίκτυα, στη "διακαή" ερώτηση, γιατί όλο και λιγότεροι νέοι άνδρες παρακολουθούν τα τηλεοπτικά προγράμματα. Σημειώνεται, ότι ο Φεβρουάριος, είναι πολύ σημαντικός μήνας για την τηλεόραση, επειδή η τηλεθέαση που σημειώνεται τότε, καθορίζει τις τιμές των διαφημίσεων. Σύμφωνα με τη Sony, λοιπόν, το 65% όσων παίζουν online παιχνίδια, από τις 8 έως τις 11 το βράδυ, είναι άνδρες ηλικίας 18 έως 34.

    Τα τηλεοπτικά δίκτυα ανησυχούν

    Στην αρχή της τηλεοπτικής περιόδου, η τηλεθέαση ανάμεσα στους άνδρες ηλικίας 18 έως 34 ήταν μικρότερη από το 8 έως το 12%, προκαλώντας στα δίκτυα ερωτήματα για το αν τα ποσοστά τηλεθέασης, που τους έδινε η εταιρία Nielsen Media Research ήταν έγκυρα. Η εταιρία από την πλευρά της, υπερασπίστηκε την εγκυρότητα των στοιχείων της. Μετά από τη δημοσίευση της έρευνας της Sony, και οι δύο πλευρές κατέληξαν στο ότι η αυξημένη χρήση των video games φταίει για την πτώση τηλεθέασης στις συγκεκριμένες ηλικίες.

    [03] Εκλογές

    Με 18 υπουργούς και 27 υφυπουργούς Η νέα Κυβέρνηση Καραμανλή

    (9/3/2004 3:44:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Με 18 υπουργούς, μία αναπληρώτρια υπουργό και 27 υφυπουργούς ανακοινώθηκε στην αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου από τον Θοδωρή Ρουσόπουλο, η νέα Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή που χαρακτηρίζεται ευέλικτη και αποτελεσματική. Βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι ο Πρωθυπουργός αναλαμβάνει προσωπικά το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ εξωκοινοβουλευτικοί είναι μόνο ο υπουργός Εξωτερικών πρέσβης Πέτρος Μολυβιάτης και ο Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, πρώην πρύτανης του Ε.Μ.Π. Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί αύριο το μεσημέρι και στη συνέχεια οι υπουργοί θα αναλάβουν τα καθήκοντα τους. Το βασικό κορμό στο νέο κυβερνητικό σχήμα αποτελούν ο Γιώργος Αλογοσκούφης που τίθεται επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, ο Προκόπης Παυλόπουλος που αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών, ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος που τίθεται επικεφαλής στο υπουργείο Αμυνας και ο Γιώργος Σουφλιάς που αναλαμβάνει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Πρόεδρος της Βουλής για πρώτη φορά αναλαμβάνει γυναίκα, η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, ενώ Επίτροπος στην Ε.Ε. αναλαμβάνει ο Σταύρος Δήμας.

    Τα ονόματα:

    Τα ονόματα των νέων υπουργών είναι: Υπουργός Εσωτερικών: Προκόπης Παυλόπουλος Υφυπουργός: Απόστολος Ανδρεουλάκος Υφυπουργός: Αθανάσιος Νάκος Υπουργός Οικονομίας-Οικονομικών: Γιώργος Αλογοσκούφης Υφυπουργός: Χρήστος Φώλιας Υφυπουργός: Πέτρος Δούκας Υφυπουργός: Αδάμ Ρεγκούζας Υπουργός Εξωτερικών: Πέτρος Μολυβιάτης (Εξωκοινοβουλευτικός) Υφυπουργός: Ευριπίδης Στυλιανίδης Υφυπουργός: Παναγιώτης Σκανδαλάκης Υφυπουργός: Γιάννης Βαληνάκης Υπουργός Άμυνας: Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος Υφυπουργός: Βασίλης Μιχαλολιάκος Υφυπουργός: Ιωάνης Λαμπρόπουλος Υπουργός Ανάπτυξης: Δημήτρης Σιούφας Υφυπουργός: Γιώργος Σαλαγκούδης Υφυπουργός: Γιάννης Παπαθανασίου

    Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ: Γιώργος Σουφλιάς Υφυπουργός: Σταύρος Καλογιάννης Υφυπουργός: Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος (εξωκοινοβουλευτικός)

    Υπουργός Εθνικής Παιδείας : Μαριέττα Γιαννάκου Κουτσίκου Υφυπουργός: Σπύρος Ταλιαδούρος Υφυπουργός: Γιώργος Καλός

    Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας : Πάνος Παναγιωτόπουλος Υφυπουργός: Γεράσιμος Γιακουμάτος Υφυπουργός: Νίκος Αγγελόπουλος

    Υπουργός Υγείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης : Νικήτας Κακλαμάνης Υφυπουργός: Αθανάσιος Γιαννόπουλος Υφυπουργός: Γιώργος Κωνσταντόπουλος

    Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων : Σάββας Τσιτουρίδης Υφυπουργός: Αλέξανδρος Κόντος Υφυπουργός: Ευάγγελος Μπασιάκος Υπουργός Δικαιοσύνης: Αναστάσης Παπαληγούρας Υπουργός Πολιτισμού : Κώστας Καραμανλής Αναπληρωτής υπουργός: Φάνη Πάλλη Πετραλιά Υφυπουργός: Γιώργος Ορφανός Υφυπουργός: Πέτρος Τατούλης Υπουργός Μεταφορών : Μιχάλης Λιάπης Υφυπουργός: Τάσος Νεράντζης

    Υπουργός Δημοσίας Τάξεως: Γιώργος Βουλγαράκης Υφυπουργός: Χρήστος Μαρκογιαννάκης

    Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας : Μανώλης Κεφαλογιάννης Υπουργός Τουρισμού : Δημήτρης Αβραμόπουλος Υφυπουργός: Αναστάσιος Λιάσκος

    Υπουργός Μακεδονίας Θράκης: Νίκος Τσιαρτσιώνης Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής : Αριστοτέλης Παυλίδης

    Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος : Θόδωρος Ρουσόπουλος

    [04] Υγεία

    Ελπίδες στις γυναίκες που υποφέρουν από την ασθένε Θεραπεία για τη στειρότητα από τον καρκίνο

    (9/3/2004 3:58:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα ΧριστοπούλουΠηγή: BBC

    Οι γυναίκες, οι οποίες έχουν μείνει στείρες, αφού δέχθηκαν θεραπεία για καρκίνο, θα μπορούν μία μέρα να αποκτήσουν παιδιά. Γιατροί του νοσοκομείου Presbyterian των ΗΠΑ, δηλώνουν ότι έχουν εμφυτεύσει, επιτυχώς, ωοθηκικό ιστό σε μία 36χρονη γυναίκα. Ο ιστός είχε αφαιρεθεί από την ίδια έξι χρόνια πριν, προτού αρχίσει χημειοθεραπεία για καρκίνο του μαστού. Σε άρθρο των γιατρών στο ιατρικό περιοδικό Lancet, αναφέρουν ότι πλέον οι ωοθήκες της γυναίκας λειτουργούν κανονικά. Οι γιατροί εκφράζουν ελπίδες ότι με τη συγκεκριμένη τεχνική, οι γυναίκες, που έχουν δεχθεί θεραπεία για καρκίνο, θα μπορέσουν να ξαναγίνουν γόνιμες.

    Υπάρχει λύση

    Οι επιστήμονες αφαίρεσαν ωοθηκικό ιστό μία γυναίκα, προτού κάνει χημειοθεραπεία και μετά από έξι χρόνια επανατοποθέτησαν τον ιστό στις ωοθήκες, δίνοντας της πιθανότητες να αποκτήσει μία μέρα παιδιά.

    Οι γυναίκες, οι οποίες έχουν μείνει στείρες, αφού δέχθηκαν θεραπεία για καρκίνο, θα μπορούν μία μέρα να αποκτήσουν παιδιά. Γιατροί του νοσοκομείου Presbyterian των ΗΠΑ, δηλώνουν ότι έχουν εμφυτέψει, επιτυχώς, ωοθηκικό ιστό σε μία 36χρονη γυναίκα. Ο ιστός είχε αφαιρεθεί από την ίδια έξι χρόνια πριν, προτού αρχίσει χημειοθεραπεία για καρκίνο του μαστού. Σε άρθρο των γιατρών στο ιατρικό περιοδικό Lancet, αναφέρουν ότι πλέον οι ωοθήκες της γυναίκας λειτουργούν κανονικά. Οι γιατροί εκφράζουν ελπίδες ότι με τη συγκεκριμένη τεχνική, οι γυναίκες, που έχουν δεχθεί θεραπεία για καρκίνο, θα μπορέσουν να ξαναγίνουν γόνιμες.

    Οι επιστήμονες δηλώνουν αισιόδοξοι

    Ο καθηγητής Μπιλ Λέντγκερ, επικεφαλής μαιευτικής και γυναικολογίας στο νοσοκομείο Ρόιαλ Χάλαμσάιρ του Σέφιλντ, "καλωσόρισε" την έρευνα, η οποία, όπως είπε στο BBC "βοηθάει τις γυναίκες να υπερπηδήσουν ένα επιπλέον εμπόδιο. Βέβαια", τονίζει πως "πρέπει να γίνουν πολλές έρευνες ακόμα, προτού να αρχίσει να χρησιμοποιείται ευρέως σε ασθενείς".

    Αλλά και η Δρ Βιρτζίνια Μπόλτον, κλινική εμβρυολόγος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Κινγκ στο Λονδίνο, δήλωσε πως τα αποτελέσματα τη έρευνας είναι πολύ ενθαρρυντικά, πρέπει, όμως, να αντιδράσουμε με "συγκρατημένη αισιοδοξία", γιατί η έρευνα έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα.

    [05] Αθλητισμός

    Εκκληση για προσφορά αίματος (ρέζους αρνητικό). Στην εντατική ο Γιάννης Κυράστας

    (9/3/2004 5:47:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Ευρωκλινική, ο Γιάννης Κυράστας. Ο 53χρονος τεχνικός, νοσηλεύεται από την περασμένη Παρασκευή στην ιδιωτική κλινική, με βαριάς μορφής σηψαιμία και οι γιατροί δίνουν μάχη, προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή. Το ευτύχημα είναι ότι η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε δεν έδειξε να έχει πειραχθεί κάποιο ζωτικό όργανο, ωστόσο οι θεράποντες ιατροί περιμένουν ν' αντιδράσει ο οργανισμός του στα φάρμακα που του χορηγούν, ώστε να υπάρξει μια νότα αισιοδοξίας στην κατά τ΄ άλλα κρίσιμη ώρα που περνάει ο έμπειρος προπονητής. Από το οικογενειακό περιβάλλον του Γιάννη Κυράστα γίνεται έκκληση για προσφορά αίματος ("Ο" ρέζους αρνητικό) και η ανταπόκριση του κόσμου είναι άμεση. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξεδόθη το απόγευμα: "Ο Ιωάννης Κυράστας εισήχθη εκτάκτως στην Ευρωκλινική Αθηνών λόγω οξείας μικροβιακής επιδιδυμίτιδας, η οποία είχε εξελιχθεί σε νεκρωτική γάγγραινα της περιοχής για την οποία χρειάσθηκε να χειρουργηθεί επειγόντως. Μετεγχειρητικά εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται υπό καταστολή και μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Του χορηγείται ισχυρό σχήμα αντιβιοτικών με παράλληλη φαρμακευτική υποστήριξη των υπολοίπων συστημάτων του. Μέχρι αυτήν την στιγμή, η κατάσταση του θεωρείται σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη".

    Εσπευσμένα στο νοσοκομείο

    Ολα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε ο Κυράστας ένοιωσε αδιαθεσία, ενώ παράλληλα είχε και υψηλό πυρετό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί που τον εξέτασαν διαπίστωσαν ότι υποφέρει από ουρολοίμωξη και αφού του συνέστησαν φαρμακευτική αγωγή με αντιβίωση, του είπαν ότι μπορεί να επιστρέψει σπίτι του. Ομως, τα σημάδια της έντονης δυσφορίας παρέμεναν, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μέχρι και αυτή τη στιγμή.

    [06] Διεθνή

    Στο ίδιο δρόμο Σκοτώθηκε μάρτυρας της δολοφονίας Τζίντζιτς

    (9/3/2004 4:06:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Σέρβου πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Βελιγράδι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του Δικαστηρίου που εκδικάζει υποθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος, Μάγια Κοβάσεβιτς Τόμιτς. Ο 52χρονος μάρτυρας Κούγιο Κριτζέστορατς δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Βελιγράδι, στον ίδιο δρόμο που δολοφονήθηκε και ο Τζίντζιτς στις 12 Μαρτίου 2003. Σύμφωνα με τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, η δολοφονία του Κριτζέστορατς, ο οποίος ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων, πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να σχετίζεται με τον θάνατο του Σέρβου πρωθυπουργού. Σημειώνεται ότι για τη δολοφονία του Ζόραν Τζίντζιτς κατηγορούνται συνολικά 13 άτομα, από τα οποία τα 8 διαφεύγουν της σύλληψης, μεταξύ αυτών και ο θεωρούμενος ως εγκέφαλος της επιχείρησης, Μίλοραντ Λούκοβιτς.

    [07] Αθλητισμός

    Ζήτησε νίκη στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό Ξαφνική επίσκεψη Κόκκαλη στο Ρέντη

    (9/3/2004 4:53:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Αιφνιδίασε τους πάντες σήμερα το πρωί ο Σωκράτης Κόκκαλης. Λίγο πριν ξεκινήσει η προπόνηση, πήγε στον Ρέντη και μίλησε με τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ της ομάδας του. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού απαίτησε και πάλι τον τίτλο και ήταν απόλυτος σ΄ αυτό. Ζήτησε να εντείνουν όλοι τις προσπάθειές τους ώστε να κατακτήσουν το όγδοο συνεχόμενο Πρωτάθλημα. "Στόχος μας είναι να μπούμε στο νέο στάδιο Καραϊσκάκη ως πρωταθλητές. Γι αυτό περιμένω απ όλους να δουλέψετε σκληρά, με πειθαρχία, αυτοσυγκέντρωση και υπευθυνότητα. Θέλω να αντιμετωπίσετε σαν ντέρμπι και τα οκτώ παιχνίδια που απομένουν και να τα κερδίσετε", τους είπε μεταξύ άλλων. Ουσιαστικά δηλαδή ζήτησε νίκη και στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ, αλλά και στο ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με τον Παναθηναϊκό, μετά από τρεις αγωνιστικές. Η προπόνηση ξεκίνησε στις 11 το πρωί και γυμνάστηκαν όλοι εκτός από τους τραυματίες Βενετίδη, Ελευθερόπουλο, που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

    [08] Εσωτερικά

    Κατά τη 12η συνάντηση Αδιάλλακτη η στάση των Τουρκοκυπρίων

    (9/3/2004 4:56:00 μμ)

    Η αδιαλλαξία των Τουρκοκυπρίων εντείνεται όσο προχωρούν οι απευθείας συνομιλίες στη Λευκωσία, δήλωσε σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος μετά τη δωδέκατη κατά σειρά συνάντησή του με τον Ραούφ Ντενκτάς. Ο κ. Παπαδόπουλος, κατά την επιστροφή του από το αεροδρόμιο Λευκωσίας, όπου πραγματοποιούνται οι συνομιλίες ανέφερε ότι σήμερα συζητήθηκαν θέματα περιουσιών και στο πλαίσιο της συζήτησης ο Ραούφ Ντενκτάς ήγειρε και πάλι θέμα διζωνικότητας για να υποστηρίξει ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι θα επιστρέψουν στο υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση συνιστών κράτος, αλλά και το ποσοστό των περιουσιών που θα τους επιστραφούν. Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή ο Τάσσος Παπαδόπουλος θα επισκεφτεί την Αθήνα και θα έχει επαφές με τη νέα κυβέρνηση. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Γιώργος Ιακώβου, χαρακτήρισε "γνώστη του Κυπριακού" τον κ. Καραμανλή και "ενημερωμένους" τους συνεργάτες του, Πέτρο Μολυβιάτη και Γιάννη Βαληνάκη. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση πως, ο κ. Καραμανλής δεν πρόκειται να ζητήσει αναβολή της τετραμερούς διάσκεψης, διότι πιθανόν να μην έδινε καλή εντύπωση στους διαμεσολαβητές και τον ΟΗΕ.

    Βασικό αίτημα η ξεκάθαρη στάση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης

    Ο Κύπριος Πρόεδρος τόνισε ακόμα ότι ο Ραούφ Ντενκτάς έδωσε αρνητική απάντηση στις εισηγήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς για το θέμα της ασφάλειας, του οποίου η συζήτηση θα συνεχιστεί και αύριο. Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η διαδικασία των συνομιλιών δεν εκφυλίζεται, αλλά συνεχίζεται όπως είχε προγραμματιστεί και η κάθε πλευρά θα πει τις απόψεις της στα θέματα που εγείρει. Κληθείς να σχολιάσει ποια θα είναι η θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο θέμα επικύρωσης της συμφωνίας από την τουρκική Εθνοσυνέλευση, ο Τάσσος Παπαδόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να βρεθεί μία νομική λύση . Τα Ηνωμένα Εθνη, πρόσθεσε, εργάζονται πάνω στην επινόηση μιας τέτοιας διευθέτησης, αρκεί να γίνει δεκτό, όπως είπε, ότι αποτελεί βασική απαίτηση της ελληνοκυπριακής πλευράς ότι πρέπει να εκδηλωθεί πριν από τα δημοψηφίσματα ή πριν από την αρχή εφαρμογής της συμφωνίας η στάση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, διαφορετικά δημιουργείται νομικό κενό ανυπαρξίας κράτους, χωρίς να έχει εφαρμοστεί η νέα κατάσταση πραγμάτων.

    Το πρωί, υποεπιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου συνεδρίασε για περίπου μια ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο για το θέμα των δημοψηφισμάτων . Στην συνεδρία πήραν μέρος οι Νίκος Κατσουρίδης του ΑΚΕΛ, Αβέρωφ Νεοφύτου του ΔΗΣΥ, Μιχάλης Παπαπέτρου των Ενωμένων Δημοκρατών και ο Εντουϊν Ιωσηφίδης εκ μέρους του ΑΔΗΚ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Οι έποικοι στο επίκεντρο

    [09] Διεθνή

    Για την ανάδειξη Προέδρου Στις 14 Απριλίου εκλογές στα Σκόπια

    (9/3/2004 5:20:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στην ΠΓΔΜ για την επιλογή του νέου προέδρου που θα διαδεχθεί τον Μπόρις Τραϊκόφσκι ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα τον περασμένο μήνα, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος στα Σκόπια. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, την ημερομηνία των εκλογών θα ανακοινώσει επισήμως εντός της ημέρας ο ασκών καθήκοντα προέδρου, Λιούπτσο Γιορντάνοφσκι. Ο Μπόρις Τραϊκόφσκι σκοτώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου σε αεροπορικό δυστύχημα στη Βοσνία και ενταφιάστηκε την περασμένη Παρασκευή στα Σκόπια. Ήταν ο δεύτερος πρόεδρος της ΠΓΔΜ μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας από την πρώην Γιουγκοσλαβία το 1991.

    [10] Εσωτερικά

    Βαρυχειμωνιά και αύριο Κακοκαιρία στη Β. Ελλάδα, χωρίς πλοία στο Αιγαίο

    (9/3/2004 6:25:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν από τις 17.00 όλα τα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Αιγαίο. Επίσης, από τη Ραφήνα τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο για το Μαρμάρι. Κακοκαιρία πλήττει τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα από χθες, με χιόνι σε πολλές πόλεις ενώ αποκλεισμένα μένουν πολλά ορεινά χωριά. Κλειστά ήταν σήμερα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Καστοριά καθώς και στη Νεάπολη και στο Τσοτύλι Κοζάνης, λόγω του χιονιού. Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βιτσίου, καθώς και σε ολόκληρο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο των νομών Γρεβενών και Καστοριάς. Τέλος, σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία βρέχει από το πρωί, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στα οχήματα που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Ημαθίας.

    Χιονοπτώσεις στο νομό Ιωαννίνων

    Συνεχίζονται οι σφοδρές χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων, ενώ στα πεδινά πέφτει χιονόνερο. Το ύψος του χιονιού στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Τρικάλων στην περιοχή της Κατάρας και στον εθνικό δρόμο Μηλιάς- Γρεβενών- Εγνατίας οδού ξεπερνά το μέτρο. Στις περιοχές αυτές κατά τη διάρκεια της νύχτας εγκλωβίστηκαν δεκάδες αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων λεωφορείο με ετεροδημότες. Για να απεγκλωβιστούν χρειάστηκε να κινηθούν και ειδικά ερπυστριοφόρα οχήματα για να μεταφέρουν τους επιβάτες αυτοκινήτων. Στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων-Κοζάνης η συγκοινωνία γίνεται δύσκολα μετά την Κόνιτσα και μόνο με αλυσίδες.

    Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο Επταχώρι και τον Πεντάλοφο. Μόνο με αλυσίδες γίνεται η συγκοινωνία σε όλα τα Ζαγοροχώρια και στα ορεινά χωριά των Τζουμέρκων.

    Στην ορεινή Φούρκα το ύψος του χιονιού ξεπερνά το 1,5 μέτρο ενώ στη Σουσουνίτσα που συνδέει τα χωριά της Λάκκας - Αώου, παρ' ό,τι εργάζονται τέσσερα μηχανήματα αποχιονισμού, το ύψος του χιονιού που ξεπερνά το ένα μέτρο δεν επιτρέπει την αποκατάσταση της συγκοινωνίας, γιατί συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση. Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Ιωαννίνων Δημήτρης Μαυρογιώργος που συντονίζει τα μηχανήματα αποχιονισμού χαρακτήρισε τις χιονοπτώσεις του τελευταίου 24ωρου, σαν τις πλέον έντονες για φέτος και τα στοιχεία των μετεωρολόγων προβλέπουν συνέχιση των έντονων αυτών καιρικών φαινομένων.

    [11] Διάφορα

    Εξιχνιάστηκε υπόθεση απαγωγής Στην αγκαλιά της και πάλι η "νεκρή" κόρη της

    (9/3/2004 6:20:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Η Λουζαίδα Κουέβας, δεν πίστεψε ποτέ ότι το νεογέννητο βρέφος της είχε απανθρακωθεί σε φωτιά που είχε ξεσπάσει έξι χρόνια πριν, στο σπίτι τους στη Φιλαδέλφεια. Το γεγονός ότι η αστυνομία δεν κατάφερε ποτέ να εντοπίσει το απανθρακωμένο πτώμα του βρέφους αλλά κυρίως το μητρικό της ένστικτο που της έλεγε ότι το παιδί ήταν ζωντανό, την βοήθησαν να ξετυλίξει το κουβάρι μίας απίστευτης υπόθεσης απαγωγής και να βρεθεί και πάλι κοντά στην κορούλα της, έξι χρόνια μετά καλά σκηνοθετημένο θάνατό της.

    Το μητρικό ένστικτο δεν προδίδει ποτέ

    Πριν από δυο μήνες, η 30χρονη Λουζαίδα Κουέβας, πηγαίνοντας σε ένα πάρτι γενεθλίων, εντόπισε μεταξύ των παιδιών ένα κοριτσάκι που της θύμιζε το νεογέννητο βρέφος της.

    Οι ομοιότητες του εξάχρονου κοριτσιού με το μωρό που είχε γεννήσει πριν από έξι χρόνια της κίνησαν τις υποψίες.

    Κόβοντας λίγες τρίχες από τα μαλλιά του και κάνοντας ένα τεστ DNA, αποδείχθηκε ότι οι υποψίες της ήταν βάσιμες και ότι το 6χρονο κοριτσάκι ήταν το παιδί της.

    Η μετέπειτα εξέλιξη της υπόθεσης, οδήγησε σε μία απίστευτη ιστορία απαγωγής πίσω από την οποία κρυβόταν, μία μακρινή συγγενής της οικογένειας Κουέβας.

    Το Δεκέμβριο του 1997 μία μακρινή ξαδέλφη του συζύγου της είχε απαγάγει το μόλις 10 ημερών βρέφος βάζοντας στη συνέχεια φωτιά στο σπίτι, σε μία προσπάθεια να διαλύσει τα ίχνη της και κάνοντας την αστυνομία να πιστέψει ότι το μωρό είχε μάλλον απανθρακωθεί.

    Η μητέρα του μωρού, δεν μπόρεσε ποτέ να πιστέψει ότι το μωρό της ήταν νεκρό.

    Το γεγονός ότι η αστυνομία δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει ποτέ το απανθρακωμένο πτώμα του βρέφους, σε συνδυασμό με το ότι στο υπνοδωμάτιο του μωρού βρέθηκε ανοιχτό ένα παράθυρο , δεν την άφησαν να ησυχάσει για έξι ολόκληρα χρόνια και την οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης που έχει αφήσει άφωνη την αμερικανική κοινή γνώμη.

    [12] Εκλογές

    Επαφές Παπανδρέου στη Χαρ. Τρικούπη Αποτίμηση αποτελέσματος στο ΠΑΣΟΚ

    (9/3/2004 6:23:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Σειρά επαφών με κορυφαία στελέχη είχε σήμερα στη Χαριλάου Τρικούπη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την εκλογική ήττα και για να συζητήσουν. Μεταξύ αυτών ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η βουλευτής Επικρατείας Άννα Διαμαντοπούλου, ο Δημήτρης Ρέππας, η Βάσω Παπανδρέου και ο Κώστας Λαλιώτης. Ο κ. Παπανδρέου, αμέσως μετά σε δηλώσεις του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση, η οποία θα κριθεί, όπως είπε, από το έργο της.

    [13] Εσωτερικά

    Δήλωσε η Ντ. Μπακογιάννη στο CNN Η Ελλάδα θα διεξάγει ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες

    (9/3/2004 7:10:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Την πεποίθησή της για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων με ασφάλεια, εξέφρασε η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Κάνουμε τα πάντα, ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, τόνισε κ. Μπακογιάννη. Συνοψίζοντας τις προσπάθειες της χώρας για το μείζονος σημασίας θέμα της ασφάλειας, τόνισε ότι υπάρχουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας και πολύ καλή διεθνής συνεργασία. Έχουμε τριπλασιάσει τον προϋπολογισμό για την ασφάλεια σε σχέση με τον προϋπολογισμό του Σίδνεϊ για να προστατεύσουμε τους Αγώνες, συμπλήρωσε η δήμαρχος της Αθήνας. Επίσης, ανέφερε πως όταν μία πόλη είναι σε κόκκινο συναγερμό δεν είναι εύκολος στόχος. Δεν πιστεύω ότι εύκολα θα πάρουν κάποιοι τέτοιου είδους ρίσκο.

    Δεν υπάρχουν στοιχεία για δράση της Αλ Κάιντα

    Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για ''το τι λέτε σ' αυτούς που σκέπτονται να μην έρθουν στους Αγώνες, επειδή φοβούνται ότι μπορεί να γίνουν στόχοι τρομοκρατικής επίθεσης'', η κ. Μπακογιάννη τους κάλεσε να αλλάξουν γνώμη. ''Αν αλλάξουμε τα σχέδιά μας, τα προγράμματά μας, τη ζωή μας, τότε υποκύπτουμε στους τρομοκράτες'', επισήμανε η δήμαρχος Αθηναίων. Τέλος, απέρριψε τις πληροφορίες ότι υπάρχουν στοιχεία για δράση της "Αλ Κάιντα" στην Ελλάδα.

    [14] Εσωτερικά

    Στα 53,3 χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας Το προφίλ της νέας Κυβέρνησης

    (9/3/2004 6:15:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Με μέσο όρο ηλικίας τα 53,3 χρόνια, η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή αποτελείται από 47 μέλη συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού, 18 υπουργών, μιας αναπληρώτριας υπουργού και 27 υφυπουργών. Περιλαμβάνει δυο γυναίκες και τα 20 μέλη της συμπεριλαμβανομένων των δυο εξωκοινοβουλευτικών είναι από την Αθήνα (17) και τον Πειραιά (3). Η δεύτερη περιφέρεια που έχει ισχυρή εκπροσώπηση είναι η Βόρεια Ελλάδα με 10 εκπροσώπους της, από όλες τις περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και τη Ροδόπη-Ξάνθη. Η Πελοπόννησος εκπροσωπείται με 5 υπουργούς και υφυπουργούς από τους περισσότερους νομούς, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλία από τη οποία υπάρχουν 4 στελέχη της Κυβέρνησης και η Στερεά Ελλάδα με επίσης τέσσερις Βουλευτές από Αιτωλοακαρνανία, Βοιωτία Εύβοια και Φθιώτιδα. Δυο μέλη της κυβέρνησης προέρχονται από τη Κρήτη, ενώ ένα εκπροσωπεί τα Δωδεκάνησα. Από πλευράς ηλικίας το νεώτερο μέλος της Κυβέρνησης είναι ο 38χρονος Ευριπίδης Στυλιανίδης από Ροδόπη (υφυπουργός Εξωτερικών) και ακολουθεί από τον νομό Ηπείρου ο 43χρονος Σταύρος Καλογιάννης.

    Δεκατέσσερα από τα 47 μέλη της νέας Κυβέρνησης είναι κάτω των 50 ετών, ενώ μεταξύ 50 και 60 είναι οι περισσότεροι δηλαδή 25 υπουργοί και υφυπουργοί.

    Οι υπόλοιποι 8 μόνο συμπεριλαμβανομένων των δυο εξωκοινοβουλευτικών είναι άνω των 60 ετών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 9 March 2004 - 17:50:56 UTC