Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Καθαρίζει" αυτόματα το άσεμνο περιεχόμενο DVD με λογοκρισία
  • [02] Σίριαλ με την απελευθέρωση των Ιαπώνων ομήρων "Παύσατε πυρ" στη
  • [03] Στηρίζει την αναβολή δημοψηφισμάτων το ΑΚΕΛ

    [01] Τεχνολογία

    "Καθαρίζει" αυτόματα το άσεμνο περιεχόμενο DVD με λογοκρισία

    10/4/2004 8:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/4/2004 8:03:42 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC

    Ταινίες χωρίς τα γνωστά "μπιπ", ύβρεις αλλά και σκηνές σεξ και βίας θα μπορούν να παρακολουθούν οι Αμερικανοί, αφού μια συσκευή DVD, που θα αφαιρεί αυτόματα το "άσεμνο" περιεχόμενο, αναμένεται σύντομα στην αγορά. Εφοδιασμένο με την τεχνολογία Clearplay, που φιλτράρει τις αμφιλεγόμενες σκηνές, το νέο DVD υπόσχεται στους Αμερικανούς σινεφίλ τον αυτόματο καθαρισμό των ταινιών από τα στοιχεία εκείνα, που θεωρούνται επιβλαβή, ιδίως για τα παιδιά. Με την κίνηση αυτή, η εταιρία Wal- Mart, σε συνεργασία με τη γαλλική RCA, στοχεύει να καθησυχάσει τον αυξανόμενο θόρυβο στις ΗΠΑ για το περιεχόμενο των ΜΜΕ, προκαλώντας, όμως, την αντίδραση του Χόλιγουντ.

    Η γυμνή αλήθεια προκαλεί

    Μετά την "αποκάλυψη" του στήθους της τραγουδίστριας Τζάνετ Τζάκσον στο πρωτάθλημα Superbowl, η αμερικανική FCC, που εποπτεύει τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, υιοθέτησε αυστηρότερους κανόνες για το περιεχόμενο των ΜΜΕ, επιβάλλοντας παράλληλα "τσουχτερά" πρόστιμα στους "τολμηρούς" ραδιοσταθμούς.

    Αυτή την ανησυχία των αμερικανικών αρχών φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί το Clearplay, που, όμως, δέχεται πυρά από το Χόλιγουντ. Μάλιστα, πολλοί σκηνοθέτες κατέθεσαν αγωγή εναντίον της κατασκευάστριας εταιρίας, κατηγορώντας την για παραποίηση της καλλιτεχνικής ακεραιότητας των ταινιών τους.

    Ωστόσο, οι κατασκευαστές του Clearplay φιλοδοξούν να κατακτήσουν την αγορά, υποστηρίζοντας πως, η συσκευή δεν δημιουργεί νέες εκδόσεις των ταινιών, αλλά επιτρέπει στο χρήστη να τις λογοκρίνει, εφ' όσον αυτός το επιθυμεί.

    Η υπόθεση εκκρεμεί ακόμα στα αμερικανικά δικαστήρια, αλλά οι κατασκευαστές είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν το φιλόδοξο εγχείρημά τους.

    Σχετικά Links:

    Clearplay

    RCA

    [02] Ιράκ

    Σίριαλ με την απελευθέρωση των Ιαπώνων ομήρων "Παύσατε πυρ" στη Φαλούτζα

    11/4/2004 10:45:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/4/2004 11:31:27 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- BBC- Reuters- Γαλλικό Πρακτορείο

    Εκεχειρία κηρύχθηκε στις 9:00 το πρωί ώρα Ελλάδας στη Φαλούτζα, ενώ οι Αμερικανοί πεζοναύτες θα αρχίσουν να αποσύρονται από την πόλη. Παράλληλα, μέλη του ιρακινού προσωρινού Κυβερνητικού Συμβουλίου διαπραγματεύονται με τον ριζοσπάστη ηγέτη, Μοκτάντα Σαντρ, για τον τερματισμό της εξέγερσης των Σιιτών στο κεντρικό και νότιο Ιράκ. Ωστόσο, σε σίριαλ φαίνεται να εξελίσσεται η απελευθέρωση των τριών Ιαπώνων ομήρων. Το ιαπωνικό δίκτυο Jiji μετέδωσε ότι, οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι επικαλούμενο το Αλ- Τζαζίρα, το οποίο, όμως, διέψευσε την είδηση και έκανε λόγο για μεταφραστικό λάθος. Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση, ενώ στη Βαγδάτη διεξάγονται οδομαχίες και απαγωγείς απειλούν να σκοτώσουν Αμερικανό όμηρο.

    Κατάπαυση του πυρός και διαπραγματεύσεις

    Το μεσημέρι θα αρχίσουν να αποχωρούν από τη Φαλούτζα τα αμερικανικά στρατεύματα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χάτεμ αλ Χουσέινι, ανώτερος υπεύθυνος του ιρακινού Ισλαμικού Κόμματος.

    Παράλληλα, μέλη του προσωρινού Κυβερνητικού Συμβουλίου του Ιράκ προσπαθούν να συνάψουν συμφωνία με τον Σιίτη ηγέτη, Μοκτάντα Σαντρ. Σύμφωνα με το μέλος του Συμβουλίου, Νάσιιρ αλ Σαντέρτζι, η συμφωνία θα εμπεριέχει την αποκήρυξη της βίας από τον Σαντρ και μια δέσμευση από τις αρχές, να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των πιο φτωχών υποστηρικτών του.

    Την ίδια ώρα, το κανάλι Αλ-Τζαζίρα του Κατάρ έδειξε βιντεοταινία, που παρουσιάζει τα πτώματα δύο αμάχων, οι οποίοι φέρονται να είναι Αμερικανοί, που σκοτώθηκαν στη Φαλούτζα. Σύμφωνα με το κανάλι, οι δύο νεκροί ήταν αξιωματικοί των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, που δρούσαν στο Ιράκ.

    Θρίλερ με τους Ιάπωνες ομήρους

    Σε σίριαλ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση των τριών Ιαπώνων αιχμαλώτων, αφού υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες για την απελευθέρωσή τους.

    Το ιαπωνικό δίκτυο Jiji μετέδωσε πως, οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι κοντά στη Φαλούτζα επικαλούμενο το Αλ- Τζαζίρα, ενώ μέλος της σύνταξης του αραβικού δικτύου διέψευσε ότι, μετέδωσε την είδηση. "Δεν μεταδώσαμε τίποτα τέτοιο, προφανώς πρόκειται για μεταφραστικό λάθος των Ιαπώνων", δήλωσε ο συντάκτης.

    Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εμφανίζεται επιφυλακτική, ενώ αξιωματούχος τουυπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο Ρόιτερς ότι, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την είδηση για την απελευθέρωσή τους. "Άκουσα φήμες πως, θα αφεθούν το μεσημέρι, αλλά δεν τις έχουμε επιβεβαιώσει", δήλωσε στο ιαπωνικό δίκτυο "Κιόντο" εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Τζουνιτσίρο Κοϊζούμι.

    Την είδηση για την απελευθέρωση των ομήρων μετέδωσε και το δίκτυο "Κιόντο", επικαλούμενο κυβερνητικό εκπρόσωπο. Χθες, Σάββατο, το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε πως, αποφασίσθηκε η απελευθέρωσή τους εντός των προσεχών 24 ωρών, κατόπιν εκκλήσεως μουσουλμάνων ιερωμένων, επικαλούμενο ανακοίνωση των απαγωγέων.

    Αυτοσυγκράτηση συνιστά ο ΟΗΕ

    Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στο Ιράκ, μία εβδομάδα αφότου ξέσπασαν οι χειρότερες συγκρούσεις στη χώρα, μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσέιν, πριν από περίπου ένα χρόνο.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του κ. Ανάν αναφέρεται πως, ο γενικός γραμματέας παρακολουθεί τις εξελίξεις "με μεγάλη αγωνία" και "έχει τρομάξει από τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων μεταξύ των πολιτών". Το Σάββατο, ο κ. Ανάν επικοινώνησε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, καθώς και με τον ειδικό απεσταλμένο του στη Βαγδάτη, Λακντάρ Μπραχίμι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θέατρο φρίκης και αίματος στο Ιράκ

    [03] Κυπριακό

    Στηρίζει την αναβολή δημοψηφισμάτων το ΑΚΕΛ

    11/4/2004 11:10:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Την πρόταση του ΑΚΕΛ για αναβολή των δημοψηφισμάτων της 24ης Απριλίου διαβίβασε στον Αλβάρο ντε Σότο ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Άντρος Κυπριανού, ζητώντας παράλληλα να δοθεί και στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το ΑΚΕΛ δικαιολόγησε την πρότασή του λέγοντας πως, πρέπει να επιχειρηθούν βελτιώσεις στο πέμπτο σχέδιο Ανάν και να ενημερωθεί ο λαός για το περιεχόμενό του. Σε αντίθετη περίπτωση, το κόμμα προειδοποίησε πως, θα ψηφίσει "όχι" στις 24 Απριλίου. Την πρόταση για αναβολή των δημοψηφισμάτων χαιρέτισαν ο πρόεδρος του ΑΔΗΚ, Ντίνος Μιχαηλίδης, αλλά και ο Μητροπολίτης Πάφου, Χρυσόστομος. Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι, η πρόταση μπορεί να γίνει αποδεκτή, εάν συναινέσουν και οι δύο πλευρές, ενώ ο κ. Χρυσόστομος χαρακτήρισε "ύψιστη υπηρεσία στον Κυπριακό λαό και την πατρίδα" την πρόταση του ΑΚΕΛ. Την ίδια ώρα, ο κατοχικός ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, ζήτησε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο Ανάν, προαναγγέλλοντας ότι, δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 13ης Ιουνίου, αν η απάντηση στο δημοψήφισμα είναι "ναι".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αναβολή δημοψηφισμάτων ζητά το ΑΚΕΛ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 11 April 2004 - 8:51:09 UTC