Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέρμα στα σενάρια από τον Σπανό
  • [02] Κανονικά ο Σνάουτσερ με ΠΑΟΚ
  • [03] Αυτοδίδακτος Γάτος "κάνει πιπί" στην τουαλέτα
  • [04] "Πέρασε" από το Ιβανώφειο ο ΠΑΟ
  • [05] Κανονικά η ΓΣ του ΠΑΟΚ στις 16 Απριλίου
  • [06] Διαδήλωση για το "ναι" στα κατεχόμενα Τουρκικό "όχι" στην αναβολή
  • [07] Στα χνάρια της Μαντόνα Πρωταγωνίστρια ριάλιτι η Μπρίτνεϊ Σπίαρς;
  • [08] Τέσσερις... και νύχτωσε
  • [09] Από 19 Απριλίου έως 13 Ιουνίου "Παίξτε" με την Ευρωπαϊκή Ένωση
  • [10] Συνάντηση Μπους- Σαρόν στο Λευκό Οίκο "Ιστορική η απόφαση του Ισραήλ
  • [11] Φαβορί ο διάδοχος του Νέλσον Μαντέλα Κάλπες στη Νότια Αφρική
  • [12] Στη Ζανζιβάρη Στη φυλακή οι ομοφυλόφιλοι

    [01] Αθλητισμός

    Τέρμα στα σενάρια από τον Σπανό

    14/4/2004 7:06:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων που θέλουν την Χαλκηδόνα να συγχωνεύεται με την ΑΕΚ προέβη σήμερα με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "SuperΣπορ FM" ο πρόεδρος των νεοφώτιστων, Γιώργος Σπανός. "Δε γνωρίζω τίποτα για το θέμα αυτό. Όποια ενημέρωση έχω προέρχεται από τις εφημερίδες. Δεν έχω καμία επίσημη κρούση από κανέναν από την πλευρά της ΑΕΚ. Αναρωτιέμαι πως βγαίνουν τα σενάρια αυτά", τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ένα τέτοιο εγχείρημα, δεν θα ήταν νομικά καλυμμένο καθώς όπως υποστήριξε όταν συγχωνεύονται δύο εταιρίες και η μία έχει χρέη, τα χρέη αυτά μεταφέρονται στη νέα εταιρία.

    "Δύσκολη η κατάσταση στην ΑΕΚ"

    Όσον αφορά την κατάσταση στη ΑΕΚ, ο πρόεδρος της Χαλκηδόνας ήταν κατηγορηματικός για τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ.

    "Η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι πολύ δύσκολη. Θεωρώ απίθανο να εμφανιστεί κάποιος επιχειρηματίας να τη σώσει. Αν δε βρεθεί μια ικανοποιητική λύση, προτιμότερο θα ήταν να υποβιβαστεί η ομάδα στη Δ' Εθνική, να απαλλαγεί από τα χρέη και αφού την αναλάβουν κάποιοι σοβαροί άνθρωποι, να επιστρέψει στο προσκήνιο και την Α' Εθνική μετά από τρία χρόνια", επισήμανε, υποστηρίζοντας παράλληλα:

    "Δεν μπορούμε να μιλάμε για απορρόφηση της ΑΕΚ από έναν μικρότερο σύλλογο. Η ΑΕΚ είναι ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία της χώρας, με τεράστια ιστορία και χιλιάδες φιλάθλους. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως κάποιοι ακόμα σκέφτονται το ενδεχόμενο της απορρόφηση".

    [02] Αθλητισμός

    Κανονικά ο Σνάουτσερ με ΠΑΟΚ

    14/4/2004 7:51:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με το Μίροσλαβ Σνάουτσνερ να προπονείται κανονικά ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα στον Ηρακλή. Ο Πολωνός ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε (θλάση), γεγονός που επιτρέπει στο Ματς Γίνγκμπλαντ να τον υπολογίζει στα πλάνα του για την κυριακάτικη αναμέτρηση στην Πολίχνη με τον ΠΑΟΚ. Αντίθετα, μόνοι τους γυμνάστηκαν και σήμερα οι Κώστας Καπετάνος, Μέλβιν Χολφάιν. Ο πρώτος αναμένεται από αύριο να μπει κανονικά στο πρόγραμμα της προετοιμασίας, ενώ ο δεύτερος χρειάζεται μερικές μέρες ακόμη για να μπορέσει να αποθεραπευτεί από τον τραυματισμό του από θλάση. Εκτιμάται, πάντως, πως πολύ δύσκολα θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη μάχη με το "Δικέφαλο".

    [03] Διάφορα

    Αυτοδίδακτος Γάτος "κάνει πιπί" στην τουαλέτα

    14/4/2004 8:09:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Associated Press

    Ένας γάτος που πηγαίνει στην τουαλέτα και κάθεται στη λεκάνη για να ουρήσει, έχει γίνει τηλεοπτικός αστέρας στην Ταϊβάν. Το καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο CTI απαθανάτισε τον Τίγρη σε ιδιαίτερες στιγμέςνα μπαίνει στο μπάνιο, να κάθεται πάνω στη λεκάνη της τουαλέτας και να βρίσκει με απόλυτη ακρίβεια το στόχο. Υπερήφανη για τις δεξιότητες του γάτου της, η ιδιοκτήτρια του, Ντονγκ Χσίου Γιάν, δηλώνει στους δημοσιογράφους, ότι ο τίγρης απέκτησε τις δεξιότητες αυτές πριν από λίγες μέρες. "Την περασμένη βδομάδα τον είδα να ανεβαίνει στη λεκάνη. Δεν ήξερα τι κάνει, μέχρι που πλησίασα και είδα ότι ουρούσε!" τόνισε υπογραμμίζοντας "Ο Τίγρης μου είναι αυτοδίδακτος. Δεν τον άφηνα να μπει ποτέ στο μπάνιο, μαζί μου. Όταν έκλεινα την πόρτα, εκνευριζόταν και νιαούριζε πολύ δυνατά"

    Μπράβο Τίγρη! Το μόνο που σου απομένει τώρα, είναι να μάθεις να τραβάς και το καζανάκι

    [04] Αθλητισμός

    "Πέρασε" από το Ιβανώφειο ο ΠΑΟ

    14/4/2004 8:09:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νικηφόρα πέρασε ο Παναθηναϊκός από το Ιβανώφειο, επικρατώντας του Αρη με 77-75 στο πλαίσιο του εξ αναβολής αγώνα της 20ης ημέρας της Α1 μπάσκετ των Ανδρών. Ο πρωταθλητής Ελλάδας ήταν ανώτερος για τρία δεκάλεπτα και παρά τη φιλότιμη αντεπίθεση του Αρη στην τελευταία περίοδο με την οποία κάλυψε διαφορά 20 πόντων, η ψυχραιμία των Χατζηβρέττα, Αλβέρτη από τη γραμμή του φάουλ στα τελευταία δευτερόλεπτα απέτρεψε μία εκτός έδρας ήττα για την ομάδα τους. Με αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός πλησίασε στον έναν βαθμό το πρωτοπόρο Μαρούσι.

    [05] Αθλητισμός

    Κανονικά η ΓΣ του ΠΑΟΚ στις 16 Απριλίου

    14/4/2004 8:16:00 μμ

    Άνοιξε ο δρόμος για την κρίσιμη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που θα γίνει κανονικά στις 16 Απριλίου, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης να απορρίψει την αίτηση για αναβολή της που είχαν υποβάλλει οι μέτοχοι της εταιρείας INTERSAT. Μετά από αυτό το γεγονός οι Γιάννης Γούμενος και Βασίλης Παγώνης μπορούν χωρίς προβλήματα, να προχωρήσουν στην υλοποίηση των σχεδίων τους, για να πάρουν τον απόλυτο έλεγχο στην ΠΑΕ αυξάνοντας το ποσοστό των μετοχών τους στο 67%.

    [06] Κυπριακό

    Διαδήλωση για το "ναι" στα κατεχόμενα Τουρκικό "όχι" στην αναβολή

    14/4/2004 8:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2004 9:49:22 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Την αντίθεσή του στην πρόταση του ΑΚΕΛ για αναβολή των δημοψηφισμάτων της 24ης Απριλίου εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Γκιούλ χαρακτήρισε το σχέδιο Ανάν "μοναδική ευκαιρία για τη λύση του Κυπριακού" και κάλεσε τους Ελληνοκύπριους "να δουν τα πράγματα από αυτή την άποψη". Την ίδια ώρα, το πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή" μετέδωσε πως, η Τουρκία ετοιμάζεται να πάρει πρωτοβουλίες στα Ηνωμένα Έθνη, για να προστατεύσει τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, στην περίπτωση που το σχέδιο Ανάν απορριφθεί από τους Ελληνοκύπριους. Μάλιστα, το πρακτορείο αναφέρει ότι, έχει μοιραστεί σχετική έκθεση στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ διπλωματικές πηγές στην Άγκυρα δήλωσαν πως, το Συμβούλιο αναμένενεται να υιοθετήσει απόφαση για το σχέδιο Ανάν και για την ειρηνευτική δύναμη, που εδρεύει στο νησί. Παράλληλα, ο κ. Γκιουλ διέψευσε ότι, υπάρχει ένταση μεταξύ του πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, και του κατοχικού ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς.

    Διαδήλωση στα κατεχόμενα

    Χιλιάδες Τουρκοκύπριοι διαδήλωσαν στα κατεχόμενα υπέρ του "ναι" στο δημοψήφισμα και κάλεσαν τους Ελληνοκυπρίους να πουν ταχθούν και αυτοί υπέρ του σχεδίου Ανάν.

    Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως "Ντενκτάς παραιτήσου", "η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να αποτραπεί" και κρατούσαν πανό, αλλά και σημαίες του ψευδοκράτους, της Τουρκίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας. Το συλλαλητήριο διοργάνωσε η Πλατφόρμα "Αυτή η χώρα είναι δική μας", ενώ ο εκπρόσωπός της, Αλί Γκουλέ, χαρακτήρισε το δημοψήφισμα "ιστορικό καθήκον" και κάλεσε την Τουρκία και την Ελλάδα "να κάνουν ακόμα ισχυρότερη τη συναδέλφωση στην Κύπρο, έτσι ώστε αυτή να καταστεί νησί ειρήνης".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κρίσιμες αποφάσεις για το Κυπριακό

    [07] Διάφορα

    Στα χνάρια της Μαντόνα Πρωταγωνίστρια ριάλιτι η Μπρίτνεϊ Σπίαρς;

    14/4/2004 8:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2004 8:52:35 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Τηλεοπτική σειρά με όλο το παρασκήνιο από την περιοδεία της Μπρίτνεϊ Σπίαρς στην Ευρώπη έχουν στα σκαριά οι μάνατζερ της βασίλισσας της ποπ. Υπό τον τίτλο "On tourage" το ριάλιτι θα έχει κοινά σημεία με τη σειρά "Real World" του MTV αλλά το αντίστοιχο "Truth or Dare" της Μαντόνα το 1991. Στη σειρά οι τηλεθεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν όλο το παρασκήνιο, από τη ζωή της Μπρίτνεϊ και των συνεργατών της καθ όλη τη διάρκεια της 40ημερης περιοδείας Οι μάνατζερ της Μπρίτνεϊ, υπολογίζουν ότι θα υπάρξουν συνολικά έξι επεισόδια, συνολικής αξίας 6.000.000 δολαρίων (ένα εκατομμύριο δολάρια το επεισόδιο). Στόχος είναι τα επεισόδια να προβληθούν στις αρχές του καλοκαιριού, ώστε σε συνδυασμό με τα έσοδα από την περιοδεία, να εκτοξευθεί στα ύψη το budget της Σπίαρς. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ανακοινωθεί καμία πρόταση από τηλεοπτικό δίκτυο. Όσοι όμως ενδιαφέρονται θα πρέπει να σπεύσουν καθώς η περιοδεία της θα αρχίσει στο Λονδίνο στις 27 Απριλίου.

    [08] Αθλητισμός

    Τέσσερις... και νύχτωσε

    14/4/2004 8:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2004 9:24:26 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ο Γιώργος Δούρος σφυρίξει την έναρξη του ντέρμπι κορυφής, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συνεχίζουν την προετοιμασίας τους προσπαθώντας να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να επικεντρωθούν πλέον στα αγωνιστικά και μόνο πλάνα. Στο στρατόπεδο του "θρύλου", ο Νίκος Αλέφαντος είδε τον Λάμπρο Χούτο να προπονείται κανονικά αλλά σε πιο συγκρατημένους ρυθμούς μετά τις ενοχλήσεις που ένιωσε την Τρίτη στον αριστερό τετρακέφαλο. Την ίδια ώρα, ο Ιτζάκ Σουμ έβλεπε τον Λουτσιάν Σανμαρτεάν να ακολουθεί πάλι ατομικό πρόγραμμα λόγω του τραυματισμού του στον ημιτελικό με την ΑΕΚ.

    Ήρεμο κλίμα στον ΠΑΟ

    Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, μέσα σε πολύ ήρεμο κλίμα, συνεχίστηκε και σήμερα η προετοιμασία του Παναθηναϊκού εν όψει του ντέρμπι της 18ης Απριλίου με τον Ολυμπιακό.

    Η ομάδα προπονήθηκε στην Παιανία, εκτός κέντρου και Λεωφόρου δηλαδή, πράγμα που θα πει ότι από σήμερα, το ζητούμενο για τον Ιτζάκ Σουμ και τους παίκτες του, είναι η ηρεμία. Το ζητούμενο για τον Ιτζάκ Σουμ είναι "ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση" και αυτό επιδιώκει για τους παίκτες του.

    Η μοναδική επαφή των ποδοσφαιριστών με τα φώτα της δημοσιότητας πριν το ντέρμπι, θα είναι αύριο, οπότε η προπόνηση στην Παιανία θα είναι «ανοικτή για τον Τύπο, μολονότι ο Σουμ, όπως έχει δείξει μέχρι τώρα, έχει στόχο όχι να «ξεμπλέξει το κουβάρι της 11άδας, αλλά να το μπλέξει ακόμη περισσότερο.

    Σήμερα, ο τεχνικός των «πρασίνων απέφυγε το οικογενειακό διπλό, οι παίκτες αρκέστηκαν σε ασκήσεις τακτικής και αυτό ήταν όλο.

    Αύριο, στην Παιανία θα είναι και οι επικεφαλής των Συνδέσμων Φιλάθλων του Παναθηναϊκού, στους οποίους θα γίνουν οι σχετικές συστάσεις για κόσμια συμπεριφορά στο ντέρμπι.

    Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε σημερινή ανακοίνωση της, ενημέρωσε τους φίλους της ομάδας ότι λόγω των αυξημένων αστυνομικών μέτρων για τον αγώνα της Κυριακής οι πέντε πρώτες σειρές των θυρών 10Β και 11 θα παραμείνουν κενές και συγκεκριμένα: στη θύρα 10Β, σειρά 1 έως και 5, θέση 1 έως και 34, θύρα 11 σειρά 1 έως και 5, θέση 57 έως και 76.

    Όσοι φίλαθλοι διαθέτουν κάρτα διαρκείας στις παραπάνω θέσεις θα παρακολουθήσουν τον αγώνα από τη θύρα 10Α, παραλαμβάνοντας ειδική αριθμημένη πρόσκληση με την επίδειξη της κάρτας διαρκείας τους.

    Η είσοδος στη θύρα θα μπορεί να γίνεται μόνο με την πρόσκληση, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από τη θύρα 8 του γηπέδου, την ημέρα του αγώνα και ώρες 17:30 έως 20:30.

    Την Παρασκευή στις 7 η ανοιχτή προπόνηση

    Στο μεταξύ, ούτε σήμερα υπήρξε κάποια αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με την οποία ζητά έλεγχο ντόπινγκ στο ντέρμπι. Και όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν πρόκειται τελικά να υπάρξει ανακοίνωση από τους "ερυθρόλευκους". Είναι προφανές πως στον Ολυμπιακό έχουν αποφασίσει να κρατήσουν χαμηλούς τους τόνους μέχρι την Κυριακή.

    Αύριο η προπόνηση θα γίνει στις 5 το απόγευμα ενώ μεθαύριο η προπόνηση θα γίνει στις 7 μ.μ στη Ριζούπολη και θα είναι ανοιχτή για τον κόσμο όπου αναμένονται πάνω από δέκα χιλιάδες οπαδοί της ομάδας που θα προσπαθήσουν να εμψυχώσουν τους ποδοσφαιριστές.

    [09] Τεχνολογία

    Από 19 Απριλίου έως 13 Ιουνίου "Παίξτε" με την Ευρωπαϊκή Ένωση

    14/4/2004 8:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2004 9:12:19 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πόσο καλά γνωρίζετε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον κόσμο; Αν θέλετε να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας, το Ευρωκοινοβούλιο σας δίνει την ευκαιρία! Από 19 Απριλίου έως 13 Ιουνίου οι επισκέπτες της ιστοσελίδας http://www.europaquiz.org/, καλούνται να διατρέξουν τη διευρυμένη Ευρώπη και να απαντήσουν σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σχετικά με την Ένωση και τα κράτη- μέλη, αλλά και σε ερωτήσεις γενικότερου ενδιαφέροντος. Όσο για το έπαθλο; Είναι άκρως ενδιαφέρον: 25 τυχεροί, μαζί με συνοδό της επιλογής τους, θα προσκληθούν για μια διαμονή VIP στο Στρασβούργο, από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου, κατά την πρώτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα εκλεγεί στις 13 Ιουνίου.

    Παιχνίδι γνώσεων

    Οι διαγωνιζόμενοι θα χρησιμοποιούν ζάρια και θα μετακινούνται σε μια από τις 25 χώρες της ΕΕ. Σε κάθε τους "σταθμό" καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, χρησιμοποιώντας μία από τις 20 επίσημες γλώσσες της Ένωσης.

    Από εύκολες έως δύσκολες, και συχνά με χιούμορ, οι ερωτήσεις θα αφορούν από την Πολιτική, τη Γεωγραφία και την Ιστορία, μέχρι τα σπορ και την ποπ μουσική! Απαντώντας σωστά, οι συμμετέχοντας στο κουίζ θα κερδίζουν πόντους, ενώ θα τους αφαιρούνται βαθμοί για κάθε λανθασμένη απάντηση.

    Ακόμα, όμως, και αν δεν κερδίσετε το μεγάλο έπαθλο, το Ευρωκοινοβούλιο δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους: μπορείτε να κερδίσετε ένα τεύχος από το κόμιξ της γενικής διεύθυνσης Πληροφοριών και Δημοσίων Σχέσεων του Ευρωκοινοβουλίου!

    Τα επίσημα "εγκαίνια" του παιχνιδιού θα κάνει την Πέμπτη 15 Απριλίου, στις 2:40 το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πατ Κοξ.

    Μέχρι τις 19 Απριλίου, οπότε και θα ξεκινήσει το κουίζ, όσοι θέλετε να πάρετε μέρος, φρεσκάρετε τις γνώσεις σας!

    Σχετικά Links:

    Πάρτε μέρος στο παιχνίδι

    [10] Διεθνή

    Συνάντηση Μπους- Σαρόν στο Λευκό Οίκο "Ιστορική η απόφαση του Ισραήλ για απόσυρση από τη Γάζα"

    14/4/2004 10:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2004 10:20:27 μμ)

    Το τείχος ασφαλείας που κατασκευάζουν οι Ισραηλινοί στη Δυτική Οχθη θα πρέπει να είναι προσωρινό και όχι μόνιμο, υπογράμμισε ο Τζορτζ Μπους κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. "Το τείχος δεν θα πρέπει να προκαταλαμβάνει αποφάσεις όσον αφορά το τελικό καθεστώς" είπε χαρακτηριστικά εκτιμώντας παράλληλα ότι οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να παραιτηθούν από το δικαίωμα της επιστροφής και να εγκατασταθούν κατά προτεραιότητα στα εδάφη που θα έχουν παραχωρηθεί. Τελείως απαράδεκτη, χαρακτήρισε την πρόταση του Αμερικανού Προέδρου, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Αχμεντ Κορέι. "Ο κ. Μπους είναι ο πρώτος Αμερικανός Πρόεδρος που προσέδωσε νομιμότητα στους εβραικούς οικισμούς επί παλαιστινιακού εδάφους" είπε χαρακτηριστικά.

    Οργή Κορέι

    "Ο πρόεδρος Μπους δεν έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται στο όνομα του παλαιστινιακού λαού και να παραποιεί τις αποφάσεις του ΟΗΕ, τις συμφωνίες και τον οδικό χάρτη'', πρόσθεσε ο κ. Κορέι.

    Νωρίτερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος, χαρακτήρισε γενναία αλλά και ιστορική απόφαση το σχέδιο Σαρόν για απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα και τη Δ. Όχθη και μη ρεαλιστική την επαναφορά στα σύνορα της ανακωχής του 1949.

    Παράλληλα, κάλεσε τους Παλαιστινίους, αν θέλουν ανεξάρτητο κράτος, να βοηθήσουν στην πάταξη της τρομοκρατίας.

    "Αν θέλουν οι Παλαιστίνιοι ένα κράτος, πρέπει να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία" τόνισε και ζήτησε από την παλαιστινιακή ηγεσία να επιδείξει ''υπευθυνότητα''.

    [11] Διεθνή

    Φαβορί ο διάδοχος του Νέλσον Μαντέλα Κάλπες στη Νότια Αφρική

    14/4/2004 10:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: AΠE- BBC

    Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια Νοτιοαφρικανοί προσήλθαν στις κάλπες για να αναδείξουν τον νέο τους πρόεδρο. Αν και οι κάλπες έκλεισαν τυπικά στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδας, ουρές ψηφοφόρων είχαν σχηματισθεί έξω από τα εκλογικά τμήματα και η Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή αποφάσισε να τους επιτρέψει να ψηφίσουν. Σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις, φαβορί για το αξίωμα θεωρείται ο νυν πρόεδρος, Θάμπο Μπέκι, διάδοχος του Νέλσον Μαντέλα. Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα ευτράπελα, που επισκίασαν την εκλογική διαδικασία. 14 δημόσιοι λειτουργοί απολύθηκαν, επειδή συνελήφθησαν να ασκούν προπαγάνδα υπέρ ενός κόμματος, ενώ συνελήφθησαν ομάδες ατόμων, που κολλούσαν αυτοκόλλητα barcode σε χαρτιά ταυτοτήτων ψηφοφόρων, ακυρώνοντας έτσι τη δυνατότητά τους να ψηφίσουν. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τα ξημερώματα της Πέμπτης, αλλά ορισμένοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι, ίσως χρειασθεί και μία ολόκληρη ημέρα, για να υπάρξει σαφής εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα σε όλη τη χώρα.

    [12] Διάφορα

    Στη Ζανζιβάρη Στη φυλακή οι ομοφυλόφιλοι

    14/4/2004 11:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2004 11:41:21 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Της φυλακής τα σίδερα δεν θα είναι πλέον μόνο για τους λεβέντες της Ζανζιβάρης, αλλά και για τους... ομοφυλόφιλους! Σύμφωνα με απόφαση του Κοινοβουλίου, όσοι κάτοικοι της χώρας συνάπτουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις, θα τιμωρούνται με κάθειρξη 25 ετών. Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, η απόφαση αυτή αποσκοπεί στο να διαφυλάξει την κουλτούρα του κράτους της Τανζανίας, που αποτελεί τουριστική ατραξιόν της Ανατολικής Αφρικής. Μάλιστα, η "ρύθμιση" υπερψηφίστηκε μετά από τη σπάνια συμμαχία δύο αντιπολιτευόμενων κομμάτων, ενώ θα τεθεί σύντομα σε ισχύ, από τον Πρόεδρο της χώρας. Παράλληλα, βαρύ θα είναι το χέρι του νόμου σε όσους ομοφυλόφιλους άνδρες πιαστούν "στα πράσα", αφού θα δένονται με ισόβια δεσμά, όχι με το έτερόν τους ήμισυ, αλλά με τις φυλακές της χώρας. Πάντως, το Κοινοβούλιο της Ζανζιβάρης αποφάσισε να δείξει και λίγη επιείκεια, προτείνοντας ως τιμωρία των ομοφυλόφιλων γυναικών τα 7 χρόνια φυλάκισης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 14 April 2004 - 20:51:26 UTC