Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η ατυχία του Τακαχάρα
  • [02] Παρασημοφορήθηκε Έλληνας βετεράνος Λαμπρός εορτασμός της D-Day
  • [03] Από το 2005 Αλλαγές στις προσλήψεις στο Δημόσιο

    [01] Ποδόσφαιρο

    Συνεχίζεται η ατυχία του Τακαχάρα

    6/6/2004 7:19:00 μμ

    Εκτός της Ιαπωνικής Ολυμπιακής ομάδας θα παραμείνει τελικά ο Ναοχίρο Τακαχάρα, μετά το αίτημα της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (JFA), προς τον προπονητή Μασακούνι Γιαμαμότο, να μην τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για τους Αγώνες της Αθήνας. Ο τελευταίος μαζί με τον Σίνγι Ονο, ήταν οι δύο από τους τρεις παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας που έχει δικαίωμα κάθε χώρα να έχει στη διάθεσή της για το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου. Σύμφωνα ωστόσο με εκπρόσωπο της JFA, ο Τακαχάρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον πνεύμονα, το οποίο ως γνωστόν τον είχε κρατήσει εκτός Μουντιάλ 2002.

    Χάνει και το κύπελλο Ασίας

    Ο Τακαχάρα, που αγωνίζεται στο Αμβούργο, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Μάντσεστερ την περασμένη εβδομάδα, με πόνους στο στήθος τους οποίους αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του ασιατικού συγκροτήματος για το φιλικό με αντίπαλο την Ισλανδία.

    "Δεν μπορούμε να τον υπολογίζουμε ούτε για το Κύπελλο Ασίας (σ.σ. ξεκινάει στην Κίνα στις 17 Ιουλίου), αλλά ούτε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες", είπε ο τεχνικός διευθυντής της ιαπωνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Κόζο Τασίμα.

    [02] Διεθνή

    Παρασημοφορήθηκε Έλληνας βετεράνος Λαμπρός εορτασμός της D-Day

    6/6/2004 8:25:00 μμ

    Πηγή: NET

    Με ξεχωριστή λαμπρότητα, γιορτάστηκε την Κυριακή στη Νορμανδία, η 60η επέτειος της απόβασης. Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, 17 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων τίμησαν τα θύματα της μεγαλύτερης στρατιωτικής επιχείρησης του Β παγκοσμίου πολέμου. Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε στο ανώτατο επίπεδο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Ο φετινός εορτασμός είχε χρώμα και ήχο ελληνικό, αφού το κυρίως μέρος των εκδηλώσεων στην παραθαλάσσια πόλη Αρομάνς, ξεκίνησε με την παρέλαση της μπάντας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μεταξύ δε των 14 βετεράνων, που παρασημοφορήθηκαν από τον πρόεδρο της Γαλλίας ήταν και ο Έλληνας Γρηγόρης Παυλάκης, ανθυποπλοίαρχος ,τότε, στη φρεγάτα "Κριεζής".

    Εορτασμοί με χρώμα και ήχο ελληνικό

    Γιορτάσθηκε σήμερα στην παραθαλάσσια κωμόπολη της Νορμανδίας "Αρομάνς λε Μπεν", παρουσία 17 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, η 60η επέτειος της απόβασης των Συμμαχικών Δυνάμεων, στις 6 Ιουνίου του 1944.

    Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, η Βασίλισσα της Βρετανίας και ο πρωθυπουργός της χώρας Τόνι Μπλερ, ο Καναδός πρωθυπουργός Πολ Μάρτιν, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ ενώ για πρώτη φορά παρόντες στην τελετή, ήταν ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Ο φετινός εορτασμός της επετείου είχε χρώμα και ήχο ελληνικό, αφού το κυρίως μέρος των εκδηλώσεων ξεκίνησε με την παρέλαση της μπάντας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων η οποία έπαιξε τα κομμάτια:

    "Ο ναύτης του Αιγαίου", "Περνάει ο στρατός", "Τα παιδιά του Πειραιά", "Αεροπόρος θα γεννώ", "Μακεδονία ξακουστή".

    Ιδιαίτερη συγκινητική στιγμή για τη χώρα μας, ήταν όταν ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ παρασημοφόρησε τον Έλληνα Γρηγόρη Παυλάκη, 83 ετών, από την Πάτμο, ο οποίος, ως ανθυποπλοίαρχος στις 6 Ιουνίου 1944, συμμετείχε στην πρώτη ομάδα των Συμμαχικών Δυνάμεων που αποβιβάσθηκε στην Νορμανδία.

    Τελετή στο αμερικανικό νεκροταφείο

    Νωρίτερα, στην πρωινή τελετή που έγινε στο αμερικανικό στρατιωτικό νεκροταφείο της Κολεβίλ, ο Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ, δήλωσε ότι "η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ την 6η Ιουνίου του 1944 που είδε να ξαναγεννιέται η ελπίδα".

    "Στο όνομα κάθε Γάλλου πολίτη, είπε, θέλω να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη του λαού μας, που θα παραμείνει αιώνια. Τα παιδιά της Αμερικής που τιμούμε σήμερα σ αυτό το κοιμητήριο, είναι και δικά μας παιδιά" ανέφερε μεταξύ άλλων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    60η επέτειος απόβασης στη Νορμανδία

    [03] Εσωτερικά

    Από το 2005 Αλλαγές στις προσλήψεις στο Δημόσιο

    6/6/2004 8:50:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Νέο τοπίο διαμορφώνεται από του χρόνου στις προσλήψεις, με τις αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση. Έτσι όλο το μόνιμο προσωπικό της Δημόσιας Διοίκησης θα προσλαμβάνεται μετά από πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό, ενώ ταυτοχρόνως αναβαθμίζεται ο ρόλος του ΑΣΕΠ και μπαίνει τάξη στο καθεστώς των συμβάσεων. Με το νέο σύστημα κλείνουν τα "παραθυράκια" για τις παράνομες προσλήψεις και θεσπίζονται αυστηρές ποινές για τους παραβάτες.

    Οι αλλαγές που προωθούνται

    Οκτώ είναι οι αλλαγές που επέρχονται, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής".

    1.Υπό την ευθύνη του ΑΣΕΠ τίθεται η διενέργεια και ο έλεγχος όλων των προσλήψεων.

    2. Το μόνιμο προσωπικό θα προσλαμβάνεται μόνο με γραπτές εξετάσεις.

    3. Κανένας δημόσιος φορέας δεν θα εξαιρείται από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

    4. Θεσπίζονται αυστηρές ποινές για όσους διενεργούν παράνομες προσλήψεις.

    5.Το ΑΣΕΠ ενισχύεται, ενώ βελτιώνεται και ο νόμος 2190/94, γνωστός ως νόμος Πεπονή, ώστε οι προσλήψεις να γίνονται με πλήρη αντικειμενικότητα και διαφάνεια.

    6. Αναθεωρείται το καθεστώς των συμβάσεων έργου.

    7. Επανεξετάζεται το καθεστώς των προσλήψεων εποχικού προσωπικού που δεν μπορεί να μονιμοποιείται.

    8. Θα εφαρμόζεται ετήσιος προγραμματισμός των προσλήψεων.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος έχει ζητήσει τις προτάσεις του ΑΣΕΠ , ώστε να καταλήξει στο νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει τις πάσης φύσεως προσλήψεις.

    Παράλληλα προχωρά στην πλήρη μηχανοργάνωση των υπηρεσιών του δημοσίου, στην αλλαγή του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και στη σταδιακή συρρίκνωση του υπερδιογκωμένου κράτους, ώστε αυτό να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και ευέλικτα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 6 June 2004 - 20:52:06 UTC