Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Φλόγα στο Πεκίνο
  • [02] Η Πόρτο δίνει 3.5 εκ. ευρώ για τον Γιούρκα
  • [03] Σε κτίριο με Τούρκους μετανάστες Εκρηξη στην Κολωνία
  • [04] Χάλκινο στην Κολύμβηση

    [01] Αθήνα 2004

    Η Φλόγα στο Πεκίνο

    9/6/2004 7:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: SPORTIME.GR

    Με έναν πρωτοφανή και τεράστιο ενθουσιασμό, ανάλογο του πληθυσμού αλλά και του ενθουσιασμού που διακρίνει το Πεκίνο για τους Αγώνες του 2008, υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα στους δρόμους της κινεζικής πρωτεύουσας.

    Εκατοντάδες χιλιάδες Κινέζοι παρατάχθηκαν στα διάφορα σημεία διέλευσης της Φλόγας για να παρακολουθήσουν τους 148 λαμπαδηδρόμους που μετέφεραν την "πρόσκληση" για τη διοργάνωση της Αθήνας.

    Πρώτο θέμα στο σύνολο του τύπου, ήταν η παραμονή, για δύο ημέρες, της Ολυμπιακής Φλόγας στο Πεκίνο. Ακόμα και στη "Λαϊκή Ημερησία", την επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, η φωτογραφία από τη λαμπαδηδρομία στο Σινικό Τείχος είχε τοποθετηθεί στην κεντρική θέση στην πρώτη σελίδα. Τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδιδαν με ζωντανές συνδέσεις τη διέλευση της Φλόγας από κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας δείχνοντας το πλήθος που παρακολουθούσε τις διασημότητες να τρέχουν με τη στολή της ΑΘΗΝΑ 2004.

    Η διαδρομή περιελάμβανε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης, την Πλατεία Τιεναμέν, την Απαγορευμένη Πόλη, τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, το Πανεπιστήμιο και τα Θερινά Ανάκτορα. Το Πεκίνο υποδέχθηκε τη Φλόγα με πολύχρωμες εκδηλώσεις αλλά και πολλά πανό με το αγγλικό σύνθημα της λαμπαδηδρομίας-pass the flame, unite the world.

    Έκδηλος ενθουσιασμός

    Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί στην πλατεία Τιενανμέν, η οποία είχε αποκλειστεί και στην αχανή έκταση έδιναν χρώμα οι κόκκινες σημαίες των μαθητών και οι στολές των πρώτων λαμπαδηδρόμων.

    "Υποδεχόμαστε την Αθήνα με ενθουσιασμό και είμαι βέβαιος ότι οι Αγώνες της θα είναι επιτυχημένοι" είπε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για το Πεκίνο του 2008 κ. Λέο Τσι,.

    Πρώτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο κ. Λινγκ Γιανγκ, αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Πεκίνου και μέλος της ΔΟΕ. Τελευταίος παρέλαβε τη Φλόγα ο διάσημος Κινέζος καλαθοσφαιριστής Γιαο Μινγκ, για να ακολουθήσει η τελετή λήξης της λαμπαδηδρομίας στα Θερινά Ανάκτορα. Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής ήταν ο κ. Μάρτων Σίμιτσεκ, ενώ η πρόεδρος της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 εκπροσωπήθηκε από τον κ. Θόδωρο Αγγελόπουλο. Παρέστησαν επίσης ο υπουργός Τουρισμού κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρέσβης της Ελλάδας στο Πεκίνο κ. Χαράλαμπος Ροκανάς. Επόμενος σταθμός, την Πέμπτη, της παγκόσμιας λαμπαδηδρομίας είναι το Νέο Δελχί.

    [02] Αθλητισμός

    Η Πόρτο δίνει 3.5 εκ. ευρώ για τον Γιούρκα

    9/6/2004 8:44:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έντονες είναι οι συζητήσεις, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Πόρτο, για τον διεθνή αμυντικό Γιούρκα Σεϊταρίδη και επί του παρόντος το θέμα επικεντρώνεται στα οικονομικά ανταλλάγματα. Η ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, αναφέρει ότι σε περίπτωση παραχώρησης του σε άλλη ομάδα, ο ΠΑΟ θα εισπράξει το ποσόν των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. Από την άλλη, οι Πορτογάλοι, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν φτάσει στα 3,5 εκ. ευρώ. Τα ίδια περίπου χρήματα θα πρέπει να πάρει και ο ποδοσφαιριστής, με αποτέλεσμα το κόστος της μεταγραφής να φτάσει στα εφτά εκατομμύρια ευρώ, περίπου.

    Ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες

    Στο "παιχνίδι" για τον διεθνή αμυντικό έχουν μπει γερμανικές και γαλλικές ομάδες, αλλά η υπόθεση δεν πρόκειται να τελειώσει έτσι απλά. Το βέβαιο είναι ότι θα "τραβήξει", για μερικές ημέρες ακόμη ή τουλάχιστον για μερικά 24ωρα ακόμη, αφού ο Παναθηναϊκός, αλλά και ο ποδοσφαιριστής θέλουν την μεταγραφή και το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί.

    Από εκεί και πέρα, στην Πορτογαλία θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες ο Σπύρος Λιβαθηνός, ο οποίος δεν θα δει μόνο την εθνική μας ομάδα, αλλά και κάποιους παίκτες, που ενδιαφέρουν τους "πράσινους'.

    Όσο για τα υπόλοιπα μεταγραφικά θέματα, αυτά βρίσκονται σε επίπεδο επαφών ακόμη και συζητήσεων και ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα.

    Από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώθηκε σήμερα ότι οι νέες αιτήσεις, για τις κάρτες διαρκείας, θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 15 Ιουνίου, μετά την λήξη της προθεσμίας ανανέωσης από τους παλαιούς κατόχους.

    Μέχρι την Δευτέρα 14 του μήνα, οι παλαιοί κάτοχοι των καρτών διαρκείας, έχουν δικαίωμα ανανέωσης τους.

    [03] Διεθνή

    Σε κτίριο με Τούρκους μετανάστες Εκρηξη στην Κολωνία

    9/6/2004 9:35:00 μμ

    Δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε κτίριο που βρίσκεται σε προάστιο όπου διαμένουν κατά πλειοψηφία Τούρκοι, στην Κολονία, της δυτικής Γερμανίας Οπως ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία της χώρας η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και έγινε σε πολυσύχναστο σημείο της συνοικίας στην οποία διαμένουν μουσουλμάνοι. Τα τζάμια πετάχτηκαν μέχρι και 50 μέτρα μακριά ενώ πολύ κοντά υπήρχε ένα κουρείο και μια πιτσαρία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Οι συνθήκες της έκρηξης δεν έχουν γίνει γνωστές και δεν έχει εξακριβωθεί αν το κτίριο, που βρίσκεται στη συνοικία Μελχάιμ, είναι συνδεδεμένο ή όχι με το δίκτυο του φυσικού αερίου, που μπορεί να προκάλεσε την έκρηξη. Πάντως οι Τούρκοι μετανάστες έχουν γίνει σε πολλές περιπτώσεις στόχος επιθέσεων στη Γερμανία και εξετάζεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

    [04] Κολύμβηση

    Χάλκινο στην Κολύμβηση

    9/6/2004 9:30:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Αντώνης Γκιούλμπας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο των ανδρών. Στην οκτάδα πλασαρίστηκαν ακόμη δύο Έλληνες στην πρεμιέρα της δοκιμαστικής διοργάνωσης της κολύμβησης, στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου. Οι οκτώ πρώτοι στα 200μ. ύπτιο των ανδρών:

    1.Γκέγκορ Τάιτ(Μ.Βρετανία) 2:01.57 2.Εμρέ Τσελίκ (Τουρκία) 2:02.17 3.Αντώνη Γκιούλμπας (ΕΛΛΑΔΑ) 2:02.71 4.Μάρκος Νικολόπουλος(ΕΛΛΑΔΑ) 2:04.58 5.Ρογκέριο Ρομέρο (Βραζιλία) 2:04.93 6.Τζέιμς Γκόνταρντ(Μ.Βρετανία) 2:05.06 7.Γκέραρντ Ζάντεμπεργκ (Ν. Αφρική) 2:09.898.Απόστολος Μαγγίνας (ΕΛΛΑΔΑ) 2:10.92


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 9 June 2004 - 20:50:43 UTC