Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για τους αγχώδεις γονείς Δείτε τι κάνουν ....στην κατασκήνωση
  • [02] Ενόψει της ανασυγκρότησης του κόμματος Συναντήσεις Παπανδρέου με
  • [03] Υπέγραψε στον Άρη ο Σχορτσιανίτης
  • [04] Ξεπερνά το 16% η ανεργία στην Πάτρα Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην
  • [05] ΠΑΟΚ: Επένδυση στο μέλλον
  • [06] Συνεργασία Σουμ - Ζάετς
  • [07] Νεα ρύθμιση προωθούν Αμερικανοί αξιωματούχοι Στο απυρόβλητο οι
  • [08] Ισραηλινοί σκότωσαν 18 χρονο Παλαιστίνιο Αναζωπύρωση της έντασης στη
  • [09] Καμπανάκι από Αμερικανούς διατροφολόγους Προσοχή στις δίαιτες που
  • [10] Στη μαρίνα Αρετσούς Φωτιά σε ταχύπλοο στη Θεσσαλονίκη

    [01] Τεχνολογία

    Για τους αγχώδεις γονείς Δείτε τι κάνουν ....στην κατασκήνωση

    25/6/2004 7:44:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ABC

    [02] Εσωτερικά

    Ενόψει της ανασυγκρότησης του κόμματος Συναντήσεις Παπανδρέου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ

    25/6/2004 7:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Διαδοχικές συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνεδρίου του κόμματος είχε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε στην Χαριλάου Τρικούπη τον Χρήστο Πολυζωγόπουλο, την Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Μπίστη, συνεχίζοντας τις επαφές του για την ανασυγκρότηση και την νέα δομή του κόμματος. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, τόνισε την ανάγκη επανασύνδεσης του κόμματος με την κοινωνία, ενώ η υπερνομάρχης Αθηνών- Πειραιώς, Φώφη Γενηματά, επισήμανε, ότι οι πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ" πρέπει να έχουν ως στόχο την επαναφορά της πολιτικής στο προσκήνιο".

    Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ΑΕΚΑ, Νίκος Μπίστης, δήλωσε, πως το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ "πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία αντεπίθεσης της κεντροαριστεράς και προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλει η ΑΕΚΑ με τα στελέχη της". Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε επίσης με τους γραμματείς των τομέων της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ το μεσημέρι επισκέφθηκε τον ΟΚΑΝΑ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επίσκεψη Παπανδρέου στον ΟΚΑΝΑ

    [03] Αθλητισμός

    Υπέγραψε στον Άρη ο Σχορτσιανίτης

    25/6/2004 8:14:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παίκτης του Άρη θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης που υπέγραψε την Παρασκευή το νέο συμβόλαιο του με τους "κιτρινόμαυρους" της Θεσσαλονίκης. Ο δυναμικός σέντερ, που την Πέμπτη αποδεσμεύτηκε από τον Ηρακλή καταβάλλοντας ένα ποσό που φτάνει στις 200.00 ευρώ, για να μείνει ελεύθερος, αποτελεί την τρίτη κατά σειρά μεταγραφή για τον Άρη από το ξεκίνημα της εβδομάδας. Δύο μέρες πριν θυμίζουμε ότι οι Θεσσαλονικείς προχώρησαν στην επισημοποίηση της συνεργασίας τους με τον Λευκορώσο φόργουορντ, Γιεγκόρ Μεσαργιάκου και τον Ρώσο γκαρντ, Νικολάι Πάντιους. Οι "κίτρινοι" θα παρουσιάσουν και επίσημα το νέο απόκτημά τους στους εκπροσώπους του Τύπου τη Δευτέρα (28/6).

    [04] Οικονομία

    Ξεπερνά το 16% η ανεργία στην Πάτρα Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα

    25/6/2004 8:23:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ειδήσεις > Οικονομία)&body=

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πάτρα, Καβάλα και Καλαμάτα, είναι οι πόλεις που εμφανίζουν, σύμφωνα με την Eurostat, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας. Όπως προκύπτει από την έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, πρώτη στους δείκτες ανεργίας έρχεται η Πάτρα με ποσοστό 16,1% και ακολουθούν η Καβάλα με 13,1% και η Καλαμάτα με ποσοστό 12.4%. Η έρευνα της Eurostat, διεξήχθη σε 258 μεγάλες πόλεις της Ευρώπης των "25", της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

    [05] Αθλητισμός

    ΠΑΟΚ: Επένδυση στο μέλλον

    25/6/2004 8:40:00 μμ

    Δύο μέρες πριν ξεκινήσει στα δύσκολα της προετοιμασίας, εν όψει της νέας απαιτητικής χρονιάς, ο ΠΑΟΚ προχώρησε την Παρασκευή στην απόκτηση ενός νεαρού ταλαντούχου ποδοσφαιριστή. Πρόκειται για τον 20χρονο επιθετικό Αριστείδη Ανδρεάδη από τον Θερμαϊκό Θέρμης (ομάδα που κέρδισε φέτος την άνοδο της στη Γ Εθνική), ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με το "Δικέφαλο" διάρκειας 3+2 χρόνων.

    Δανεικός στον Θερμαϊκό

    Ο Ανδρεάδης θα βρίσκεται το απόγευμα της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις της Ν. Ευκαρπίας, στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας για τη νέα περίοδο, ωστόσο το αν θα ακολουθήσει τους "ασπρόμαυρους" στην Ιταλία (σ.σ. η αναχώρηση τους έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Παρασκευή), εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο του μονταρίσματος τους, θα το αποφασίσει εντός των ημερών ο Άγγελος Αναστασιάδης.

    Σε πρώτο χρόνο, πάντως, υπάρχει η συμφωνία να παραχωρηθεί ο ποδοσφαιριστής στην μέχρι τώρα ομάδα του, τον Θερμαϊκό, με την υποσχετική ενός χρόνου.

    [06] Αθλητισμός

    Συνεργασία Σουμ - Ζάετς

    25/6/2004 9:03:00 μμ

    Ώρα για δουλειά στον Παναθηναϊκό. Η επιστροφή του Ιτζάκ Σουμ, από τις διακοπές του στο Ισραήλ, σηματοδοτεί την έναρξη των εξελίξεων σε όλα τα μέτωπα, ώστε να κλείσουν όλα τα εκκρεμή ζητήματα. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού το πρωί μετέβη στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου και ενημερώθηκε από "πρώτο χέρι", από τον Βέλιμιρ Ζάετς και τους συνεργάτες του, τόσο για τα θέματα της προετοιμασίας της ομάδας, όσο και για τους παίκτες, που έχουν συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό και τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν, αμέσως μετά τη λήξη των υποχρεώσεων της εθνικής μας ομάδας στο EURO της Πορτογαλίας. Η προετοιμασία, εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, θα ξεκινήσει στις 12 Ιουλίου, χωρίς τους διεθνείς. Όπως είναι ευνόητο, μετά τα παιχνίδια της Πορτογαλίας, θα πάρουν άδειες για να ξεκουραστούν και θα ενσωματωθούν στην αποστολή αργότερα.

    [07] Ιράκ

    Νεα ρύθμιση προωθούν Αμερικανοί αξιωματούχοι Στο απυρόβλητο οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ

    25/6/2004 9:32:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ούτε η νέα προσωρινή ιρακινή κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να φέρει της αμερικανικές δυνάμεις της ενώπιον της δικαιοσύνης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν Αμερικανοί Αξιωματούχοι. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, ο αναπληρωτής Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρίτσαρντ Αρμιτεϊτζ, έκανε τις τελευταίες διορθώσεις στην αναθεωρημένη εκδοχή του διατάγματος "Εντολή 17" της προσωρινής αρχής του συνασπισμού, που αφορά την ασυλία των αμερικανικών δυνάμεων και το οποίο θα συνεχίσει να εφαρμόζεται και μετά από τις 30 Ιουνίου. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα, "ότι η προσωρινή ιρακινή κυβέρνηση θα συμφωνήσει με το αναθεωρημένο αυτό διάταγμα και δεν θα αντιταχθεί σε αυτό". Από την πλευρά του και ο στρατηγός Ρίτσαρντ Μάγιερς, τόνισε ότι αυτή η προστασία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε και να τροποποιηθεί από την ιρακινή προσωρινή κυβέρνηση που αναλαμβάνει σε λίγες ημέρες την εξουσία.

    [08] Διεθνή

    Ισραηλινοί σκότωσαν 18 χρονο Παλαιστίνιο Αναζωπύρωση της έντασης στη Μέση Ανατολή

    25/6/2004 10:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τον τραγικό θάνατο ενός 18χρονου Παλαιστίνιου από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στην πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθη, συνεχίστηκε, η δεύτερη ημέρα της ισραηλινής επιδρομής στην περιοχή για τη σύλληψη παλαιστίνιων μαχητών. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν Παλαιστίνιοι γιατροί και πηγές της παλαιστινιακής ασφάλειας το αγόρι στεκόταν στην οροφή ενός τζαμιού και πετούσε πέτρες σε ισραηλινούς στρατιώτες που βρίσκονταν από κάτω, με συνέπεια εκείνοι να τον πυροβολήσουν στο στομάχι και τον ώμο και τον τραυματίσουν θανάσιμα. Από την πλευρά τους, ισραηλινές στρατιωτικές πηγές υποστήριξαν, ότι ο νεαρός Παλαιστίνιος πυροβολήθηκε την ώρα που ετοιμαζόταν να ρίξει κατά των ισραηλινών στρατιωτών μια φιάλη αερίου.

    [09] Υγεία

    Καμπανάκι από Αμερικανούς διατροφολόγους Προσοχή στις δίαιτες που κάνουν οι έφηβες

    25/6/2004 10:09:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Τον κώδωνα του κινδύνου, για τις μεθόδους που ακολουθούν τα νεαρά κορίτσια, για τον έλεγχο ή την απώλεια των περιττών τους κιλών, κρούουν Αμερικανοί διατροφολόγοι. Μετά από έρευνα που έκαναν σε 4100 μαθήτριες ενός σχολείου της Μινεσότα, παρατήρησαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κοριτσιών, ακολουθούσε άκρως επικίνδυνες μεθόδους για να χάσει βάρος. Το 57% των μαθητριών δήλωσε ότι ακολουθούσε μία τουλάχιστον λάθος μέθοδο, είτε έκοβε γεύματα, είτε κάπνιζε, είτε έκανε χρήση διουρητικών ή "περίεργων" φαρμακευτικών σκευασμάτων. Η σχετική έρευνα δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ένωσης Διαιτολογίας.

    Γονείς, εσείς δίνετε το σωστό παράδειγμα

    Σε αντίθεση με τις κοπέλες που δεν έκαναν καμία προσπάθεια απώλειας βάρους, τα κορίτσια αυτά, έτρωγαν λιγότερα φρούτα, λιγότερα λαχανικά, με αποτέλεσμα οι περισσότερες από αυτές να παρουσιάζουν ελλείψεις σιδήρου, ασβεστίου και άλλων απαραίτητων συστατικών του ανθρώπινου οργανισμού.

    Πολύ ανησυχητικά, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της έρευνας η επικεφαλής της, Ντάιαν Νιουμαρκ Στάινερ, απευθύνοντας έκκληση στους γονείς, να παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών τους.

    Όπως υπογραμμίζει, μοναδική λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας, είναι ένας υγιεινός τρόπος διατροφής, ο οποίος διδάσκεται στα παιδιά από τους ίδιους τους γονείς.

    "Όταν έχεις ένα παιδί που είναι παχύσαρκο, δεν χρειάζεται να του το λες, ήδη το γνωρίζει " υποστηρίζει η Νιούμαρκ και προσθέτει " αντίθετα, εκείνο που πρέπει να ακούνε αυτά τα παιδιά, είναι το πόσο σημαντικό είναι να καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε θρεπτική αξία, χαμηλές σε λιπαρά και να ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα σωματικής άσκησης".

    [10] Εσωτερικά

    Στη μαρίνα Αρετσούς Φωτιά σε ταχύπλοο στη Θεσσαλονίκη

    25/6/2004 10:58:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Υπό έλεγχο τέθηκε από δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε ταχύπλοο σκάφος από τη Σερβία-Μαυροβούνιο την ώρα που αναχωρούσε από την μαρίνα της Αρετσούς στην Καλαμαριά. Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, καθώς έπεσαν αμέσως στη θάλασσα και στη συνέχεια περισυλλέγησαν από γειτονικά σκάφη. Το σκάφος υπέστη μεγάλη καταστροφή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 25 June 2004 - 21:50:23 UTC